התחלת עריכה
עורך: יוני א
{רטבים על בסיס עגבניות
רוטב עגבניות משובח (ה עוגיה)
מכיוון שפסטה ברוטב עגבניות היתה המזון העיקרי שלי כשהייתי סטודנטית עניה אז היום זה די יצא לי מהאוזניים, אבל בכל זאת, לזכר הימים ההם - מתכון בסיסי לרוטב עגבניות משובח
בצל קצוץ
כמה שיני שום קצוצות
עגבניות קצוצות (משקיענים יקלפו את העגבניות לפני)
רסק עגבניות
מלח, פלפל, פפריקה סוכר
תבליני עלים
שמן זית לטיגון
הכנה:
מטגנים בשמן את הבצל. שיהיה שחום, לא זהוב.
מוסיפים את השום ומטגנים עוד כמה שניות
אם משתמשים ברסק עגבניות - מוסיפים ומטגנים יחד 2-3 דק'
מוסיפים עגבניות ומאדים 2-3 דק'
מוסיפים מלח, פלפל, פפריקה וקצת סוכר (הסוכר סותר את החמיצות של העגבניות).
מוסיפים מים אם צריך, כמה שצריך.
אם משתמשים בתבליני עלים (אורגנו, בזיליקום, מיורן) יבשים - מוסיפים עכשיו. אם משתמשים בטריים - מוסיפים בסוף הבישול.
מבשלים כרבע שעה (גמיש. אפשר 5 דק' ואפשר שעה. רק לדאוג שלא יתיבש או ישרף)
מתקנים תיבול.
כשיש הרבה עגבניות - אפשר לוותר על הרסק בכלל (יתכן וידרש בישול ארוך יותר כדי להסמיך את הרוטב)
כשאין עגבניות - אפשר להשתמש ברסק בלבד (יש להוסיף מספיק מים כדי לקבל את הסמיכות הרצויה).
אפשר להשתמש גם בשימורי עגבניות מרוסקות במקום עגבניות
רוטב עגבניות מהיר לספגטי (דיאנה ב)
מחממים שמן זית
מוסיפים שום כתוש. אפשר גם אנשובי מסונן וקצוץ.
לא נותנים לשום להשחים כי הוא נהיה מר. כשהוא מזהיב - מוסיפים פחית עגבניות מרוסקות. אפשר להוסיף גם רסק עגבניות ומים, או קופסה של עגבניות חתוכות לקוביות (בשיטת "בואו נראה איזה קופסאות שימורים יש לנו בארון")
מוסיפים פלפל, מלח, אורגנו, בזיליקום, כמה טיפות טבסקו (תלוי עד כמה אוהבים חריף).
מרתיחים, מעבירים לאש קטנה ובוחשים מדי פעם.
עד שהספגטי מתבשל גם הרוטב מוכן.
בהגשה אפשר לפזר מלמעלה פרמזן מגורר.
אטריות מטוגנות ברוטב עגבניות
וריאציית שרון ברקת על נירה רוסו:
חומרים:
• חצי כוס שמן (זית, עדיף)
• חבילת פסטת "ברגים" (אפשר אחרת, זאת הכי שווה בגלל שהיא קצרה והרוטב נתפס להפליא בפיתוליה)
• 2 בצלים פרוסים דק
• 2-3 שיני שום פרוסות (אפשר בלי, אצלי זה פריט חובה)
• 100 גר' רסק עגבניות
• מלח, פלפל, פפריקה, בזיליקום, אורגנו ושאר הפייבוריטס שלכם
• 3 כוסות מים
הכנה:
• מחממים את השמן בסיר ומטגנים בו את האטריות (כן, היבשות!) תוך ערבוב עד הזהבתן, שולים בכף מחוררת ושמים בצד.
• מטגנים (באותו שמן, באותו סיר!) בצל ושום, כשמזהיבים מוסיפים את כל שאר החומרים ומשפרים תיבול לרוטב שטעים לכם, עד שרותח.
• מוסיפים את האטריות המטוגנות שנחו בחוץ, מכסים, מבשלים על אש קטנה 20 דקות שבהן עושים משהו אחר לגמרי, מערבבים במזלג להפרדת האטריות וסוגרים לעוד 20 דקות.
• מערבבים שוב במזלג להפרדת הדבקים שהיו לבשר אחד, ועוזבים סגור עד להגשה. אם נשאר משהו למחר (זה ידע תיאורטי, אצלי לא נשאר) ומחממים שוב בסיר, צריך להוסיף קצת מים.
(תגובות נלהבות למתכון של דיאנה ב מההצלחה של המתכון הקודם)
פסטה-א-לה-אחותי (מנג בין)
חומרים
- שמן זית / חמאה
- בצל גדול
- 2-3 שיני שום קצוצות
- קופסת שימורים של עגבניות קצוצות (יש עם תוספות של בזיליקום, בצל או שום - בזיליקום הכי שווה !!)
- 4 עגבניות מיובשות
- מים (הסבר ינתן בהמשך)
- פלפל, מלח
- שמנת לבישול 16%
- 500 גרם פסטה
- פרמזן
- מטגנים בשמן/חמאה את הבצל (קצוץ דק-דק כמו שהבעל שלי קוצץ...) עד שהוא הופך לשקוף ומוסיפים את השום ומשתדלים לא לשרוף אותם...
- מוסיפים את העגבניות הקצוצות והמיובשות. מוסיפים מים - יש לקחת את קופסת השימורים הריקה ולמלא 1/3 מים.
- להביא לרתיחה, להנמיך לאש קטנה ולהוסיף פלפל ומלח. כמה? לפי הטעם.
- לכסות את הסיר ולבשל על אש קטנה עד שהרוטב מסמיך. אם בהמשך הרוטב נראה דליל - לבשל ללא מכסה.
- מבלנדרים.
- מוסיפים כחצי מיכל שמנת לבישול ומבשלים מעט.
מערבבים את השניים יחדיו, מפזרים פרמזן - ומתענגים !
אביב חדש
מה עושים עם רוטב עגבניות צמחוני לפסטה שנשאר מאתמול והוא לא מספיק למנה נוספת של פסטה? מחממים במחבת ומוסיפים ביצה (או שתיים). יוצאת שקשוקה משודרגת.
{רטבים על בסיס שמנת
רוטב פטריות מהיר לספגטי (דיאנה ב)
מטגנים בצל. כשמזהיב מוסיפים פטריות פרוסות (אפשר לקנות טרי מוכן בסופר). כשכל הנוזלים מתאדים מוסיפים שמנת מתוקה ותבלינים: מלח, פלפל, שום כתוש, אגוז מוסקט. מי שלא נרתע מאבקות מרק יכול להוסיף אבקת מרק פטריות. לבשל על אש קטנה תוך ערבוב מדי פעם ובינתים להכין את הספגטי. לפני ההגשה לערבב פנימה גבינה צהובה מגוררת - אפשר מוצרלה ופרמזן - ולערבב עד שנמס, ואז להוריד מהאש
מתכון טעים לאללה <שמנת, מרוה וקצ'קבל> (הממציאה מיה גל)
- חצי חבילה פסטה פנה או דומה
- קופסה שמנת לבישול 15% שומן
- 4-5 עלי מרווה טריים וקצוצים
- חופן או שניים של גבינת קצ'קבל מגוררת
- מלח, פילפל לבן, אגוז מוסקט
מסננים.
בזמן שהפסטה נחה במסננת שופכים את השמנת לסיר ומחזירים את הפסטה.
מוסיפים את שאר החומרים וממשיכים לבשל על אש קטנה עד שהעסק מסמיך.
זה לוקח כמה דקות ויוצא נפלא.
פסטה ברוטב עגבניות צלויות ושמן זית (גיסתה של רעות וצליל)
על הלהבה של הגז, שורפים עגבניות, בשביל לקלף, וגם בשביל לתת להם ארומה.
מטגנים בשמן זית פרוסות שום, מוסיפים קצת עשבי תיבול.
מוסיפים את העגבניות הצלויות/מקולפות וחתוכות.
במחבת נוספת מטגנים פרורי לחם בשמן זית.
בסוף מערבבים הכל במחבת גדולה. (כולל הספגטי)
זה יוצא ממש טעים.
שימו לב, זה לא צריך להיות רטוב.
{רטבים על בסיס שמן זית
פסטה מהירה בגבינת עזים (ה עוגיה)
רוטב ממש מהיר
חותכים גבינת עזים חצי קשה לקוביות קטנות או מגררים בפומפיה גסה
מערבבים עם פסטה מוכנה ושמן זית
שמים בטוסטר אובן ל5 דק'
מוציאים ורבים על החלקים השרופים
כמה מהיר ככה טעים
(משקיענים יוסיפו חתיכות בטטה שבושלו מראש ופלפל שחור)
לזניה קלה ומהירה (דיאנה ב על פי אהרוני)
דפי לזניה שלא דורשים בישול מוקדם.
לערבב: פחית עגבניות מרוסקות, מים, אורגנו, בזיליקום, שום כתוש, שמן זית. או לרסק במעבד מזון קופסה של עגבניות שלמות כולל הנוזלים, שיני שום שלמות, שמן זית, ועלי בזיליקום.
שקית של מוצרלה ופרמזן מגוררות (יש שקיות מוכנות של תערובת מוצרלה ופרמזן).
לשמן תבנית. לצקת רוטב. לסדר עלי לזניה. לצקת שוב רוטב ולפזר גבינות.
ככה לחזור שכבה אחרי שכבה עד שאחד המצרכים נגמר... (2-3 שכבות)
לסיים ברוטב וגבינה מגוררת.
לתנור ל 30-40 דקות חום בינוני (350F)