מתכונים מתוקים בלי סוכר
מתכונים מתוקים בלי סוכר
~ראו גם: מדור מתכונים / קינוחים חיים / שוקולד חי / כל המתכונים המתוקים ב-מדור מתכוני אוכל חי / סוגי סוכר / תחליפי סוכר / נפלאות הסטיוויה
וגם: החלטתי להיגמל מסוכר / גמילה ביתית ממתוקים / להתנקות מסוכרים בהנקה מלאה
ועוד: תשוקה למתוק אצל ילדים / האם להגביל אכילת ממתקים / לאכול ממתקים / שוקולד כן או לא / חינוך לאכילת ממתקים / לשכנע בנזקי תרבות הממתקים / סבים סבתות וממתקים / ילדים סוכר והיפראקטיביות~
וגם: החלטתי להיגמל מסוכר / גמילה ביתית ממתוקים / להתנקות מסוכרים בהנקה מלאה
ועוד: תשוקה למתוק אצל ילדים / האם להגביל אכילת ממתקים / לאכול ממתקים / שוקולד כן או לא / חינוך לאכילת ממתקים / לשכנע בנזקי תרבות הממתקים / סבים סבתות וממתקים / ילדים סוכר והיפראקטיביות~
-
- הודעות: 60
- הצטרפות: 17 אוגוסט 2002, 19:57
- דף אישי: הדף האישי של מרב_סגל*
מתכונים מתוקים בלי סוכר
בתי, למרבית הצער, אינה מוכנה לגעת במרבית הירקות. (מזל שאחיה הקטן סבור עדיין שגבעולי אספרגוס זה חטיף טעים...). הדרך היחידה שבה היא מוכנה לאכול קישואים (ללא ידיעתה) היא באמצעות המתכון הזה של פנקייקס:
1 כוס חלב
רבע כוס רכז מיץ תפוחים (טהור, בלי תוספת סוכר)
2 כפות שמן קנולה
2 ביצים
שלושת רבעי כוס קמח מלא
שלושת רבעי כוס קמח לבן unbleached (אין לי מושג איך אומרים את זה בעברית)
חצי כוס נבט חיטה
חצי כפית אגוז מוסקט
כוס קישואים מגוררים, צריך לייבש אותם עם מגבות נייר.
מערבבים היטב את החלב, המיץ, השמן והביצים. מוסיפים את יתר החומרים למעט הקישואים ומערבבים עד שמקבלים מרקם חלק. מוסיפים את הקישואים ומטגנים כמו שמטגנים פנקייקס. הופכים צד כשהחלק העליון מבעבע והתחתון נהיה חום-זהוב. נועה אוכלת את זה עם ריבה. תיהנו!
1 כוס חלב
רבע כוס רכז מיץ תפוחים (טהור, בלי תוספת סוכר)
2 כפות שמן קנולה
2 ביצים
שלושת רבעי כוס קמח מלא
שלושת רבעי כוס קמח לבן unbleached (אין לי מושג איך אומרים את זה בעברית)
חצי כוס נבט חיטה
- 5 כפיות אבקת אפיה (רצוי דלת נתרן)
חצי כפית אגוז מוסקט
כוס קישואים מגוררים, צריך לייבש אותם עם מגבות נייר.
מערבבים היטב את החלב, המיץ, השמן והביצים. מוסיפים את יתר החומרים למעט הקישואים ומערבבים עד שמקבלים מרקם חלק. מוסיפים את הקישואים ומטגנים כמו שמטגנים פנקייקס. הופכים צד כשהחלק העליון מבעבע והתחתון נהיה חום-זהוב. נועה אוכלת את זה עם ריבה. תיהנו!
-
- הודעות: 1317
- הצטרפות: 05 יוני 2003, 21:32
- דף אישי: הדף האישי של שרה_ק*
מתכונים מתוקים בלי סוכר
מילקשייק בננות
בננות, יוגורט פשוט, תמרים, שקדים
לבלנדר ממממ!
בננות, יוגורט פשוט, תמרים, שקדים
לבלנדר ממממ!
מתכונים מתוקים בלי סוכר
אבא שלי חולה סכרת והוא כל הזמן מנשנש דברים שאסורים לו... יש לו יומולדת ואני רוצה להפתיע אותו עם איזה חטיף, עוגיות ללא סוכר אשמח לרעיון.
תודה ויום טוב.
תודה ויום טוב.
-
- הודעות: 8851
- הצטרפות: 10 נובמבר 2001, 08:15
- דף אישי: הדף האישי של תבשיל_קדרה*
מתכונים מתוקים בלי סוכר
אולי משהו מלוח? אולי מבוסס על תפוחים?
-
- הודעות: 3017
- הצטרפות: 29 פברואר 2004, 08:57
- דף אישי: הדף האישי של סיגל_ב*
מתכונים מתוקים בלי סוכר
עוגיות ללא סוכר
אולי משהו שמבוסס על נפלאות הסטיוויה ? נדמה לי שהוא מתאים לסוכרתיים - לא בטוחה, שווה לבדוק.
אולי משהו שמבוסס על נפלאות הסטיוויה ? נדמה לי שהוא מתאים לסוכרתיים - לא בטוחה, שווה לבדוק.
-
- הודעות: 115
- הצטרפות: 31 מרץ 2005, 22:03
- דף אישי: הדף האישי של מירי_ר*
מתכונים מתוקים בלי סוכר
אורלי,
מתכון מצוין לעוגיות ללא סוכר- מבוסס על מתכון של שולה מודן מ"בישולה".במתכון המקורי יש חצי כוס סוכר אבל ניסיתי בלי וזה יוצא מצוין (אם כי באמת פחות מתוק):
המצרכים:
חלבון אחד
200 גרם של אגוזים, שקדים, קוקוס, שומשום וכיו"ב
מקציפים את החלבון, מוסיפים את תערובת האגוזים, מעבירים בעזרת כפיות למנז'טים ואופים כ-10 דקות בחום בינוני.
אפשר גם להוסיף חצי כוס חלבה ללא סוכר (אריזה מיוחדת לחולי סוכרת!) ואז זה יוצא ממש מעדן.
בהצלחה!
מתכון מצוין לעוגיות ללא סוכר- מבוסס על מתכון של שולה מודן מ"בישולה".במתכון המקורי יש חצי כוס סוכר אבל ניסיתי בלי וזה יוצא מצוין (אם כי באמת פחות מתוק):
המצרכים:
חלבון אחד
200 גרם של אגוזים, שקדים, קוקוס, שומשום וכיו"ב
מקציפים את החלבון, מוסיפים את תערובת האגוזים, מעבירים בעזרת כפיות למנז'טים ואופים כ-10 דקות בחום בינוני.
אפשר גם להוסיף חצי כוס חלבה ללא סוכר (אריזה מיוחדת לחולי סוכרת!) ואז זה יוצא ממש מעדן.
בהצלחה!
-
- הודעות: 43441
- הצטרפות: 19 אוגוסט 2001, 22:52
- דף אישי: הדף האישי של פלוני_אלמונית*
מתכונים מתוקים בלי סוכר
אם אפשר עוד כמה מתכונים ללא סוכר.
אודה לכם מאד
אודה לכם מאד
-
- הודעות: 172
- הצטרפות: 22 נובמבר 2004, 16:39
- דף אישי: הדף האישי של אליה_דור_כהן*
מתכונים מתוקים בלי סוכר
מי יודע איך עושים ריבות ללא סוכר, וגם ללא מנטיטול וכל מיני דברים כימיים בריבה?
יש לי פקטין להוסיף כדי שהריבה תתייצב, אבל האם זה מספיק???
יש לי פקטין להוסיף כדי שהריבה תתייצב, אבל האם זה מספיק???

-
- הודעות: 1
- הצטרפות: 02 דצמבר 2006, 11:08
מתכונים מתוקים בלי סוכר
למישהו יש שיטה ומתכון איך מכינים ממרח תמרים? יש לי ערימות של תמרים מהגינה.. אבל כמה אפשר לאכול ככה???
-
- הודעות: 1
- הצטרפות: 02 אוקטובר 2007, 15:24
מתכונים מתוקים בלי סוכר
תמרים פשוט לגלען ולחמם עם מים לסמיכות רצויה.(קצת באיחור...)
אבל לי גם זה אסור,כלומר מתוק בכלל,(קנדידה) אז אני מחפשת רעיונות לחטיפים טעימים ולא מתוקים,אבל לא בהכרח מלוחים או חמוצים... משהו כמו העוגיות חלבון מלמעלה שמחר אנסה להכין,או איזה סוג של קרקר טעים,אשמח לרעיונות!
אבל לי גם זה אסור,כלומר מתוק בכלל,(קנדידה) אז אני מחפשת רעיונות לחטיפים טעימים ולא מתוקים,אבל לא בהכרח מלוחים או חמוצים... משהו כמו העוגיות חלבון מלמעלה שמחר אנסה להכין,או איזה סוג של קרקר טעים,אשמח לרעיונות!
מתכונים מתוקים בלי סוכר
במקום בו אני גרה יש מין קומפוטים קטנים כאלה שקונים בתור קינוח. הבעייה היא שכל קומפוט כזה הוא עוד גביע פלסטיק מזהם שנזרק... הם גם כל כך קטנים וטעימים שבדרך כלל אוכלים מהם שניים במכה.
אז חשבתי לעצמי, אולי כדי להחליף את זה אפשר לטחון פירות בבלנדר ולשמור את זה בצנצנת במקרר? גם יותר טרי וגם בלי סוכר (וכמובן לא מזהם). השאלה שלי היא רק כמה זמן זה יכול להישמר? אני מתארת לעצמי שלא יותר מיום-יומיים?
אז חשבתי לעצמי, אולי כדי להחליף את זה אפשר לטחון פירות בבלנדר ולשמור את זה בצנצנת במקרר? גם יותר טרי וגם בלי סוכר (וכמובן לא מזהם). השאלה שלי היא רק כמה זמן זה יכול להישמר? אני מתארת לעצמי שלא יותר מיום-יומיים?
-
- הודעות: 3193
- הצטרפות: 13 אפריל 2007, 00:16
- דף אישי: הדף האישי של אורי_יורמן*
מתכונים מתוקים בלי סוכר
קיזי: למה לשמור במקרר? פשוט אפשר להכין עוד למחרת...
-
- הודעות: 3193
- הצטרפות: 13 אפריל 2007, 00:16
- דף אישי: הדף האישי של אורי_יורמן*
מתכונים מתוקים בלי סוכר
תמרים אורגניים
תמרים אורגניים, כאלה שלא חוממו (בניגוד למתכון אחד שמוצע למעלה) הם בסדר גמור גם לחולי סכרת, עד כמה שידוע לי.
ממליץ במיוחד לקרוא את הסיפור הזה , שמספר אדם שאני מכיר באופן אישי, למי שחושד באמינות הסיפור.
למי שאין לו כוח ללחוץ על הקישור, אז בקצרה אני אגיד שמסופר על חולה סוכרת שמצבו השתפר בימים שבהם הוא אכל כמות גדולה במיוחד של תמרים אורגניים.
יש בלי סוף מתכונים מבוססי תמרים, כמו שייקים למיניהם, או חלווה מתמרים ושומשום טחון (צריך קצת ללוש ויוצאת אחלה חלווה).
בארץ מוכרים אחלה תמרים מזן מג'הול המשווקים ע"י זורגניקה (אפשר למצוא באריזות של 1 או 2 קילו ברוב חנויות הטבע)
תמרים אורגניים, כאלה שלא חוממו (בניגוד למתכון אחד שמוצע למעלה) הם בסדר גמור גם לחולי סכרת, עד כמה שידוע לי.
ממליץ במיוחד לקרוא את הסיפור הזה , שמספר אדם שאני מכיר באופן אישי, למי שחושד באמינות הסיפור.
למי שאין לו כוח ללחוץ על הקישור, אז בקצרה אני אגיד שמסופר על חולה סוכרת שמצבו השתפר בימים שבהם הוא אכל כמות גדולה במיוחד של תמרים אורגניים.
יש בלי סוף מתכונים מבוססי תמרים, כמו שייקים למיניהם, או חלווה מתמרים ושומשום טחון (צריך קצת ללוש ויוצאת אחלה חלווה).
בארץ מוכרים אחלה תמרים מזן מג'הול המשווקים ע"י זורגניקה (אפשר למצוא באריזות של 1 או 2 קילו ברוב חנויות הטבע)
-
- הודעות: 880
- הצטרפות: 16 אוקטובר 2006, 18:24
- דף אישי: הדף האישי של אילה_בשדה_הדגן*
מתכונים מתוקים בלי סוכר
אני מכינה עוגיות תמרים כך :
לשים בקערה גדולה תמרים .אני משתמשת באריזות בואקום בלי הגרעינים , מניחה שלמי שיש תמרים מהגינה יכול לטחון אותם במגימיקס .
מוסיפים מכל הבא ליד : שיבולת שועל ,
שומשום ,
קמח מלא ,
מים (קצת )
פישתן,
צריך ללוש הרבה ואז יוצרים כדורים קטנים ואופים .
סליחה שהמתכון בלי ציוני כמות , ככה אני מבשלת , אני יותר נצמדת לרעיון ופחות לכמיות , שנקבעות לפי מה שיש בבית .
אפשר גם ללא אפיה אבל אז בלי קמח , אלא עם אגוזים ושקדים קצוצים.
בכלל , רצוי לא לאפות אגוזים ,אז אני מגישה אותם ליד העוגיות .
לשים בקערה גדולה תמרים .אני משתמשת באריזות בואקום בלי הגרעינים , מניחה שלמי שיש תמרים מהגינה יכול לטחון אותם במגימיקס .
מוסיפים מכל הבא ליד : שיבולת שועל ,
שומשום ,
קמח מלא ,
מים (קצת )
פישתן,
צריך ללוש הרבה ואז יוצרים כדורים קטנים ואופים .
סליחה שהמתכון בלי ציוני כמות , ככה אני מבשלת , אני יותר נצמדת לרעיון ופחות לכמיות , שנקבעות לפי מה שיש בבית .
אפשר גם ללא אפיה אבל אז בלי קמח , אלא עם אגוזים ושקדים קצוצים.
בכלל , רצוי לא לאפות אגוזים ,אז אני מגישה אותם ליד העוגיות .
-
- הודעות: 1600
- הצטרפות: 20 יולי 2006, 13:10
- דף אישי: הדף האישי של with_passion*
-
- הודעות: 8400
- הצטרפות: 25 יולי 2004, 19:10
מתכונים מתוקים בלי סוכר
קראתי לאחרונה חומר על סוכר פירות (פרוקטוזה) גבישי - נאמר שהוא מתוק יותר מסוכר רגיל ולכן אפשר להשתמש בפחות, פחות מזיק לשיניים, ובעל ערך גליקמי נמוך, כלומר גורם לפחות הצפה של אינסולין. אני מבינה שמוכרים אותו בשקיות לכל שימוש ממש כמו סוכר.
מישהו מתמצא בנושא? האם הכל נכון, או שיש דעות לכאן ולכאן?
מישהו מתמצא בנושא? האם הכל נכון, או שיש דעות לכאן ולכאן?
-
- הודעות: 8851
- הצטרפות: 10 נובמבר 2001, 08:15
- דף אישי: הדף האישי של תבשיל_קדרה*
מתכונים מתוקים בלי סוכר
קנינו פרוקטוז בצנצנת.
השפיע על הנטול-סוכר שלי בדיוק כמו סוכר רגיל.
השפיע על הנטול-סוכר שלי בדיוק כמו סוכר רגיל.
-
- הודעות: 3193
- הצטרפות: 13 אפריל 2007, 00:16
- דף אישי: הדף האישי של אורי_יורמן*
מתכונים מתוקים בלי סוכר
תמרים (רק אורגניים)
אפשר לקנות חלאווי במשקל בניצת הדובדבן במחיר קרוב ל20 ש"ח לקילו.
ימתיקו כל מתכון שאני מכיר.
לאחרונה הכנתי מהם אפילו ממתיק שנראה לי אפשר להוסיף לכוס קפה/תה. (אם יתברר כנכון אני אתחיל למכור את זה בצנצנות)
אפשר לקנות חלאווי במשקל בניצת הדובדבן במחיר קרוב ל20 ש"ח לקילו.
ימתיקו כל מתכון שאני מכיר.
לאחרונה הכנתי מהם אפילו ממתיק שנראה לי אפשר להוסיף לכוס קפה/תה. (אם יתברר כנכון אני אתחיל למכור את זה בצנצנות)
-
- הודעות: 117
- הצטרפות: 26 יולי 2004, 21:06
- דף אישי: הדף האישי של אלמונית_על_מונית*
מתכונים מתוקים בלי סוכר
שאלה אולי למישהו יש רעיון?
אני רוצה להכין שייקים ירוקים (עם עלים של פטרוזיליה, שמיר וכדומה) שיהיו מבוססים על משהו טעים. אבל! הנה האתגר: אסור להוסיף פירות לשייק (לאורי יורמן: תמרים, גם אם אורגניים, מכילים כמות פחממות שממש לא סביר לצרוך אותה באופן נוזלי עבור הסובלים מסוכרת), וגם להמתיק בסוכר, דבש וכדומה. מצד שלישי, לא רוצה להמתיק בסוכרזית או ממתיק מלאכותי אחר, כי זה לא בריא, אז מה עשינו בזה ששתינו שייק ירוק אם על הדרך צרכנו גם כימיקלים רעילים.
כרגע אני מבססת את השייקים על חלב סויה דיאט (מומתק בממתיק מלאכותי) או על תרכיז לימון דיאט (כן, גם הוא ממותק בממתיק מלאכותי).
האם יש סטיביה נוזלית שאפשר להוסיף לשייק?
האם ניתן להביא סטיביה למצב נוזלי או אבקתי כדי להוסיף לשייק?
אולי אפשר לעשות איזה שייק מלוח טעים?
בקיצור, אשמח להצעות!
אני רוצה להכין שייקים ירוקים (עם עלים של פטרוזיליה, שמיר וכדומה) שיהיו מבוססים על משהו טעים. אבל! הנה האתגר: אסור להוסיף פירות לשייק (לאורי יורמן: תמרים, גם אם אורגניים, מכילים כמות פחממות שממש לא סביר לצרוך אותה באופן נוזלי עבור הסובלים מסוכרת), וגם להמתיק בסוכר, דבש וכדומה. מצד שלישי, לא רוצה להמתיק בסוכרזית או ממתיק מלאכותי אחר, כי זה לא בריא, אז מה עשינו בזה ששתינו שייק ירוק אם על הדרך צרכנו גם כימיקלים רעילים.
כרגע אני מבססת את השייקים על חלב סויה דיאט (מומתק בממתיק מלאכותי) או על תרכיז לימון דיאט (כן, גם הוא ממותק בממתיק מלאכותי).
האם יש סטיביה נוזלית שאפשר להוסיף לשייק?
האם ניתן להביא סטיביה למצב נוזלי או אבקתי כדי להוסיף לשייק?
אולי אפשר לעשות איזה שייק מלוח טעים?
בקיצור, אשמח להצעות!
-
- הודעות: 108
- הצטרפות: 04 דצמבר 2005, 23:24
- דף אישי: הדף האישי של אמאבא_של_רמה*
מתכונים מתוקים בלי סוכר
אפשר להשיג סטיביה בחנויות טבע גם כנוזל וגם כאבקה.
מה עם סוכרלוז? זה מתאים לסוכרתיים?
מה עם סוכרלוז? זה מתאים לסוכרתיים?
-
- הודעות: 3193
- הצטרפות: 13 אפריל 2007, 00:16
- דף אישי: הדף האישי של אורי_יורמן*
מתכונים מתוקים בלי סוכר
אסור להוסיף פירות לשייק
...
האם ניתן להביא סטיביה למצב נוזלי או אבקתי כדי להוסיף לשייק?
עלמונית (השם המקוצר בסדר?), אני פשוט לא מבין אותך. או שיש לי חור גדול בהשכלה (אפשרי בהחלט)
אסור פירות אבל סטיוויה זה בסדר?
דרך אגב:
קראתי בספר של ג'ואל פורמן, ככה במקרה, שהאיגוד האמריקאי לסכרת אומר שאפשר לאכול פירות כאוות נפשך אם אתה חולה סכרת.
בכל מקרה, לבקשתך, מתכונים לשייק ירוק לא מתוק:
...
האם ניתן להביא סטיביה למצב נוזלי או אבקתי כדי להוסיף לשייק?
עלמונית (השם המקוצר בסדר?), אני פשוט לא מבין אותך. או שיש לי חור גדול בהשכלה (אפשרי בהחלט)
אסור פירות אבל סטיוויה זה בסדר?
דרך אגב:
קראתי בספר של ג'ואל פורמן, ככה במקרה, שהאיגוד האמריקאי לסכרת אומר שאפשר לאכול פירות כאוות נפשך אם אתה חולה סכרת.
בכל מקרה, לבקשתך, מתכונים לשייק ירוק לא מתוק:
- מה שמכונה blended salad. מלפפון, ברוקולי, נבטים, וירקות לפי הטעם האישי - עם עלים ירוקים, ומים לפי הצורך. (מלפפון ועגבנייה יספקו נוזלים אם צריך)
- על בסיס אבוקדו.
- על בסיס קוקוס.
- מלפפון אחד, בצל, שום וכדומה, מים ועלים ירוקים (בואי נקרא לזה spicey blended salad)
-
- הודעות: 117
- הצטרפות: 26 יולי 2004, 21:06
- דף אישי: הדף האישי של אלמונית_על_מונית*
מתכונים מתוקים בלי סוכר
תודה אורי.
ההצעה מספר ארבע נראית לי קצת חריפה מידי...הצעה מספר שלוש לא עוזרת לי מבחינת כמות הפחממות (אני אסביר מייד את העיקרון), אבוקדו זה רעיון גדול, וגם מספר אחת נשמע לי רעיון מעולה. צריך לבשל את הברוקולי במספר 1?
עכשיו, לעניין הסוכרת. יש למען האמת כמה וכמה מחלות שונות עם טיפול שונה שכולן נקראות סוכרת. אחת מהן היא סוכרת הריון- שלרוב היא זמנית ואכן חולפת לאחר ההריון. אחרת היא סוכרת מסוג שתיים, מחלה נפוצה מאוד, שנגרמת בעקבות אורח חיים לא בריא, השמנה, חוסר פעילות גופנית ואכילה של עודף שומנים וסוכרים מעובדים. גם גיל משפיע- ככל שהאדם מבוגר יותר עולה הסיכוי לסוכרת מסוג 2. לעיתים קרובות אפשר לטפל בסוכרת מסוג שתיים על ידי תזונה נכונה ושילוב פעילות גופנית בלבד! במקרים קשים יש גם צורך בהתערבות תרופתית (בדרך כלל אלה תרופות שניתנות דרך הפה). לרוב כשאומרים סוכרת מתכוונים לסוכרת מסוג שתיים. לסוכרתיים מסוג זה מותר ורצוי לאכול פירות שהם בריאים ומכילים הרבה סיבים תזונתיים, ובוודאי הרבה יותר טובים מאשר גלידה, עוגות וכדומה. מצד שני, ההמלצה היא לאכול לא יותר משתיים-שלוש יחידות פרי ביום, לא בבת אחת, כי בפירות יש הרבה פחממות שגורמות לעלייה ברמת הסוכר בדם- עלייה שאיתה מתקשים להתמודד חולי סוכרת מסוג 2, שהגוף שלהם לא מנצל ביעילות את האינסולין שהם מפיקים. סוכרת מסוג שתיים לא עוברת, אבל מדובר בסוג של רגישות למזון, והבעיה היא יותר בסיבוכים בעקבות חוסר טיפול במחלה. סוכרת מסוג שתיים גם מאופיינת בדרך כלל במשקל גבוה, וזה עובד לשני הכיוונים- מי שיש לו משקל מאוד גבוה יש לו גם סיכוי טוב יותר לחלות בסוכרת מסוג 2.
סוכרת מסוג 1 היא מחלה אוטו-אימונית, שלא קשורה לאורח החיים שהיה לפני שהמחלה התפרצה. הגוף של חולי סוכרת מסוג 1 לא מייצר אינסולין. בעבר, חולי סוכרת מסוג 1 היו פשוט מתדרדרים עד שהיו מתים. אבל היום יש טיפול- מתן אינסולין על ידי הזרקה. כעיקרון חולי סוכרת מסוג 1 יכולים לאכול כל דבר שאדם בריא יכול- בתנאי שהם לוקחים מספיק אינסולין. אבל, כמובן שכדאי להפחית ככל הניתן בכמויות האינסולין שלוקחים, כי יש לו תופעות לוואי לא נעימות (כעיקרון עודף של אינסולין בגוף הוא קטלני- באופן מיידי ממש. מלבד זה עודף של אינסולין גורם להשמנה כי צורכים יותר מזון ממה שצריך בשביל להתמודד עם העודף, ויש עוד תופעות לוואי בלתי רצויות שקצרה היריעה, כמו שאומרים). בקיצור, לחולי סוכרת מסוג 1 כדאי לאכול באופן מאוד מבוקר פחממות, ובעיקר פחממות שמגיעות באופן מיידי לדם- כמו חד סוכרים פשוטים, שאפשר למצוא הן בממתקים תעשייתיים והן בפירות. כן, זה נכון שהסיבים התזונתיים בפרי מעכבים קצת את הספיגה. אבל בתכלס אין הרבה הבדל מבחינת העלייה ברמת הסוכר בין לאכול תמר לבין לאכול וופל.
בסטיביה אין בכלל פחממות.
ההצעה מספר ארבע נראית לי קצת חריפה מידי...הצעה מספר שלוש לא עוזרת לי מבחינת כמות הפחממות (אני אסביר מייד את העיקרון), אבוקדו זה רעיון גדול, וגם מספר אחת נשמע לי רעיון מעולה. צריך לבשל את הברוקולי במספר 1?
עכשיו, לעניין הסוכרת. יש למען האמת כמה וכמה מחלות שונות עם טיפול שונה שכולן נקראות סוכרת. אחת מהן היא סוכרת הריון- שלרוב היא זמנית ואכן חולפת לאחר ההריון. אחרת היא סוכרת מסוג שתיים, מחלה נפוצה מאוד, שנגרמת בעקבות אורח חיים לא בריא, השמנה, חוסר פעילות גופנית ואכילה של עודף שומנים וסוכרים מעובדים. גם גיל משפיע- ככל שהאדם מבוגר יותר עולה הסיכוי לסוכרת מסוג 2. לעיתים קרובות אפשר לטפל בסוכרת מסוג שתיים על ידי תזונה נכונה ושילוב פעילות גופנית בלבד! במקרים קשים יש גם צורך בהתערבות תרופתית (בדרך כלל אלה תרופות שניתנות דרך הפה). לרוב כשאומרים סוכרת מתכוונים לסוכרת מסוג שתיים. לסוכרתיים מסוג זה מותר ורצוי לאכול פירות שהם בריאים ומכילים הרבה סיבים תזונתיים, ובוודאי הרבה יותר טובים מאשר גלידה, עוגות וכדומה. מצד שני, ההמלצה היא לאכול לא יותר משתיים-שלוש יחידות פרי ביום, לא בבת אחת, כי בפירות יש הרבה פחממות שגורמות לעלייה ברמת הסוכר בדם- עלייה שאיתה מתקשים להתמודד חולי סוכרת מסוג 2, שהגוף שלהם לא מנצל ביעילות את האינסולין שהם מפיקים. סוכרת מסוג שתיים לא עוברת, אבל מדובר בסוג של רגישות למזון, והבעיה היא יותר בסיבוכים בעקבות חוסר טיפול במחלה. סוכרת מסוג שתיים גם מאופיינת בדרך כלל במשקל גבוה, וזה עובד לשני הכיוונים- מי שיש לו משקל מאוד גבוה יש לו גם סיכוי טוב יותר לחלות בסוכרת מסוג 2.
סוכרת מסוג 1 היא מחלה אוטו-אימונית, שלא קשורה לאורח החיים שהיה לפני שהמחלה התפרצה. הגוף של חולי סוכרת מסוג 1 לא מייצר אינסולין. בעבר, חולי סוכרת מסוג 1 היו פשוט מתדרדרים עד שהיו מתים. אבל היום יש טיפול- מתן אינסולין על ידי הזרקה. כעיקרון חולי סוכרת מסוג 1 יכולים לאכול כל דבר שאדם בריא יכול- בתנאי שהם לוקחים מספיק אינסולין. אבל, כמובן שכדאי להפחית ככל הניתן בכמויות האינסולין שלוקחים, כי יש לו תופעות לוואי לא נעימות (כעיקרון עודף של אינסולין בגוף הוא קטלני- באופן מיידי ממש. מלבד זה עודף של אינסולין גורם להשמנה כי צורכים יותר מזון ממה שצריך בשביל להתמודד עם העודף, ויש עוד תופעות לוואי בלתי רצויות שקצרה היריעה, כמו שאומרים). בקיצור, לחולי סוכרת מסוג 1 כדאי לאכול באופן מאוד מבוקר פחממות, ובעיקר פחממות שמגיעות באופן מיידי לדם- כמו חד סוכרים פשוטים, שאפשר למצוא הן בממתקים תעשייתיים והן בפירות. כן, זה נכון שהסיבים התזונתיים בפרי מעכבים קצת את הספיגה. אבל בתכלס אין הרבה הבדל מבחינת העלייה ברמת הסוכר בין לאכול תמר לבין לאכול וופל.
בסטיביה אין בכלל פחממות.
-
- הודעות: 3193
- הצטרפות: 13 אפריל 2007, 00:16
- דף אישי: הדף האישי של אורי_יורמן*
מתכונים מתוקים בלי סוכר
צריך לבשל את הברוקולי במספר 1?
ברוקולי חי זה נהדר, במיוחד כשהוא בבלנדר. אין צורך בבישול
עלמונית, ההודעה שכתבת עכשיו היתה נהדרת, למדתי הרבה.
מאוד מעניין אותי הנושא (למרות שאין בין קרובי משפחתי חולי סכרת), ואשקיע בקרוב זמן בקריאה, ואחזור עם ממצאיי.
ברוקולי חי זה נהדר, במיוחד כשהוא בבלנדר. אין צורך בבישול
עלמונית, ההודעה שכתבת עכשיו היתה נהדרת, למדתי הרבה.
מאוד מעניין אותי הנושא (למרות שאין בין קרובי משפחתי חולי סכרת), ואשקיע בקרוב זמן בקריאה, ואחזור עם ממצאיי.
-
- הודעות: 6
- הצטרפות: 30 מרץ 2008, 16:21
- דף אישי: הדף האישי של גלי_לופו_אלטרץ*
מתכונים מתוקים בלי סוכר
לי יש כמה רעיונות לסוכרתיים, אני טבחית שמלמדת בישול בריא בסדנאות ביתיות ומתעסקת בדיוק עם הבעיה הזו- איך ממתיקים את החיים ללא סוכר ובטח שללא תחליפים מלאכותיים, אני בוגרת שתי סוכרות הריון ומאז אני שומרת שהסוכר ישאר בצנצנת ולא אצלי בגוף...
אז אני אוהבת מאוד לאכול ירקות מתוקים, כאלו שאם צולים או מאדים אותם אז המתיקות הטבעית שלהם מועצמת. גזר וסלק מאודים, או כרובית וכרוב צלויים (בתנור עם מעט שמן זית ומלח), שומר צלוי הוא מתקתק וכמובן- מלך השום ואלוף הבצלים- שניהם כשהם צלויים הם מתוקים מאוד.
אז אני אוהבת מאוד לאכול ירקות מתוקים, כאלו שאם צולים או מאדים אותם אז המתיקות הטבעית שלהם מועצמת. גזר וסלק מאודים, או כרובית וכרוב צלויים (בתנור עם מעט שמן זית ומלח), שומר צלוי הוא מתקתק וכמובן- מלך השום ואלוף הבצלים- שניהם כשהם צלויים הם מתוקים מאוד.
-
- הודעות: 3193
- הצטרפות: 13 אפריל 2007, 00:16
- דף אישי: הדף האישי של אורי_יורמן*
-
- הודעות: 331
- הצטרפות: 04 ינואר 2009, 12:53
- דף אישי: הדף האישי של שמחת_ציון*
מתכונים מתוקים בלי סוכר
עוגה ממש טעימה ללא סוכר, ניתן בהחלט לקחת את העיקרון ולשנות ולהוסיף
2 כוסות קמח
1 אבקת אפיה
4 ביצים
רבע כוס נוזלים (יין/מים/מיץ תפוזים/חלב)
אפשר להוסיף תפוח חתוך או קוקוס או אגוזים או מה שבא לכם
מתאים לתבנית 24
2 כוסות קמח
1 אבקת אפיה
- 5 כוס שמן
4 ביצים
רבע כוס נוזלים (יין/מים/מיץ תפוזים/חלב)
אפשר להוסיף תפוח חתוך או קוקוס או אגוזים או מה שבא לכם
מתאים לתבנית 24
-
- הודעות: 43441
- הצטרפות: 19 אוגוסט 2001, 22:52
- דף אישי: הדף האישי של פלוני_אלמונית*
מתכונים מתוקים בלי סוכר
מישהו יודע איך משתמשים בסטיביה? בעיקר בעוגות? מתכונים יתקבלו בברכה
-
- הודעות: 1160
- הצטרפות: 13 אפריל 2004, 22:21
- דף אישי: הדף האישי של דנה_ה*
מתכונים מתוקים בלי סוכר
המצאתי מתכון של מאפינס ג'ינג'ר וחמוציות - די מדהים לדעתי (הצנועה):
3 ביצים
קצת פחות מחצי כוס דבש
כוס יוגורט
מיץ מתפוז אחד
רבע כוס שמן קנולה
תפוח אחד מרוסק
ג'ינג'ר מרוסק (2-3 כפיות)
2 כוסות קמח אורז מלא
2 כפיות אבקת אפיה
חופן חמוציות
חופן אגוזים
מערבבים הכל ושמים בתבנית שקעים (ממלאים עד החצי כי זה תופח).
3 ביצים
קצת פחות מחצי כוס דבש
כוס יוגורט
מיץ מתפוז אחד
רבע כוס שמן קנולה
תפוח אחד מרוסק
ג'ינג'ר מרוסק (2-3 כפיות)
2 כוסות קמח אורז מלא
2 כפיות אבקת אפיה
חופן חמוציות
חופן אגוזים
מערבבים הכל ושמים בתבנית שקעים (ממלאים עד החצי כי זה תופח).
מתכונים מתוקים בלי סוכר
1\4 כוס שדים
1\2 כוס מים
1 כוס טחינה
1\2 כוס דבש
והרי ממרח חלבה!
1\2 כוס מים
1 כוס טחינה
1\2 כוס דבש
והרי ממרח חלבה!
-
- הודעות: 898
- הצטרפות: 21 נובמבר 2005, 11:44
- דף אישי: הדף האישי של ההולכת_באתרים*
מתכונים מתוקים בלי סוכר
בסילאן יש המון סוכר מוסף מלבד הסוכר הטבעי שמקורו בתמרים.
-
- הודעות: 1707
- הצטרפות: 14 דצמבר 2005, 10:27
- דף אישי: הדף האישי של טלי_מא*
מתכונים מתוקים בלי סוכר
לא לכל סילאן מוסיפים סוכר.
בסילאן האורגני של שדה אליהו, לדוגמה, אין תוספת סוכר.
בסילאן האורגני של שדה אליהו, לדוגמה, אין תוספת סוכר.
-
- הודעות: 907
- הצטרפות: 05 אפריל 2009, 21:21
- דף אישי: הדף האישי של יוטי_בעיר*
מתכונים מתוקים בלי סוכר
לא לכל סילאן מוסיפים סוכר.
ולכן צריך לקרוא במרכיבים אם יש או אין.
ולכן צריך לקרוא במרכיבים אם יש או אין.
-
- הודעות: 144
- הצטרפות: 21 אפריל 2010, 11:10
- דף אישי: הדף האישי של שומשומ_ית*
מתכונים מתוקים בלי סוכר
אני חייבת להשויץ - עוגת מוס טבעונית למהדרין, ללא סוכר (אבל עם המוןןןן שוקולד)
מתכון בדף בית שלי (ניסויי מתכונים)
IMG]+עוגה 2657[/po].jpg
מתכון בדף בית שלי (ניסויי מתכונים)
IMG]+עוגה 2657[/po].jpg
-
- הודעות: 55
- הצטרפות: 29 מאי 2010, 09:49
- דף אישי: הדף האישי של גילה_בהווה*
מתכונים מתוקים בלי סוכר
עוגיות שיבולת שועל:
3 כוסות שיבולת שועל
3 כפות קמח (אפשר לערבב בין קמחים. אני בד"כ שמה קמח מלא, נבט חיטה וסובין. אבל מה שיש לכם טוב)
2 ביצים + 8-12 תמרים + תפוח+ חצי כוס מים + 4-5 כפות טחינה מרוסקים יחד בבלנדר
מערבבים הכל יחד. זה הבסיס.
אפשר להוסיף לתערובת קוקוס, אגוזים, שקדים, צימוקים, חמוציות, שומשום, פצפוצי שוקולד
וגם אפשר להוסיף קינמון, הל, זנגביל, זרעי שומר.
יוצרים עיגולים ואופים בתנור משהו כמו רבע שעה ב180 מעלות. לא סגורה על הזמן המדוייק, אצלי זה לפי העין...
יוצא מעולה! תהנו
3 כוסות שיבולת שועל
3 כפות קמח (אפשר לערבב בין קמחים. אני בד"כ שמה קמח מלא, נבט חיטה וסובין. אבל מה שיש לכם טוב)
2 ביצים + 8-12 תמרים + תפוח+ חצי כוס מים + 4-5 כפות טחינה מרוסקים יחד בבלנדר
מערבבים הכל יחד. זה הבסיס.
אפשר להוסיף לתערובת קוקוס, אגוזים, שקדים, צימוקים, חמוציות, שומשום, פצפוצי שוקולד
וגם אפשר להוסיף קינמון, הל, זנגביל, זרעי שומר.
יוצרים עיגולים ואופים בתנור משהו כמו רבע שעה ב180 מעלות. לא סגורה על הזמן המדוייק, אצלי זה לפי העין...
יוצא מעולה! תהנו
-
- הודעות: 135
- הצטרפות: 09 נובמבר 2005, 21:11
- דף אישי: הדף האישי של פריחה_והתחדשות*
מתכונים מתוקים בלי סוכר
מחפשת מתכון מתוק בלי סוכר וביצים, כלומר טבעוני וללא סוכר
תודה!
תודה!
-
- הודעות: 1236
- הצטרפות: 25 מרץ 2010, 00:14
- דף אישי: הדף האישי של סאלי_תדמור*
מתכונים מתוקים בלי סוכר
בואו נחיה את הדף @}
חשבתי שכולם כבר מכירים את הגלידות מפירות ואני האחרונה להצטרף לחגיגה (אחרי שדנה עגור הסבירה לי), אבל לטובת ולריה י וכל מי שעוד לא מכיר
גלידות מפירות
שילובים מוצלחים שיצאו לנו:
גלידת פטל כשאין פטל - הלהיט
חגיגה מושלמת תוך ממש דקות ספורות (כמה דקות לחתוך פירות ואז למחרת כמה דקות ויש גלידה)... זה הקיץ הראשון שהילדים שלי ממש חיים בחגיגת גלידות ולא מקטרים כל הקיץ למה אני לא קונה להם ארטיקים ולאחרים קונים. זה ממש יומיומי אצלי, כל יום אני ממלאת מחדש את הסטוק פירות קפואים למחר.
רק ספרו לי איך עושים גביע בריא
(לא באמת. אין לי כוונה לאפות להם ואפל או משהו כזה).
חשבתי שכולם כבר מכירים את הגלידות מפירות ואני האחרונה להצטרף לחגיגה (אחרי שדנה עגור הסבירה לי), אבל לטובת ולריה י וכל מי שעוד לא מכיר

גלידות מפירות
- מקפיאים חתיכות של פירות בלי גרעינים: אבטיח, מלון, מנגו, בננות, ענבים שלמים (אם אין גרעינים), ליצ'י, שזיפים, נקטרינות, כל מה שיש. תפוח עוד לא ניסיתי. הבננות והמנגו הם הפירות שעושים את המרקם קטיפתי, כדאי שהם יצטרפו.
- טוחנים במעבד מזון או בלנדר חתיכות של פירות קפואים יחד עם פרי אחד לא קפוא, טוחנים משהו כמו 2 דקות (אצלי במעבד מזון - 950 ואט) כדי שיהיה חלק, וזה מוכן.
- התערובת טיפה מתרככת בטחינה. אם אוהבים את זה ככה כמוני, יופי. אם רוצים את זה נוקשה יותר כמו הילדים שלי, אז מקפיאים את זה עוד 5 דקות במקפיא, אפשר גם עוד חצי שעה אבל אז לערבב מדי כמה דקות, שלא יהפוך לגוש קרח
- מהשאריות מכינים ארטיקים: פשוט מקפיאים את התערובת במיכלי ארטיק או כוסיות עם כפית בפנים, או במגשית קוביות קרח, ואחרי כמה שעות זה קופא לארטיק
- לברד משתמשים רק בפרי אחד ורק פרי קפוא, כמו למשל ברד אבטיח. אבל אז לאכול מיד-מיד לפני שיפשיר. אם הפשיר יכול להפוך לארטיקים
- לשייק אין צורך להקפיא את הפירות, אלא רק פרי אחד, ואז זה יותר מזין. אבל הילדים שלי פשוט מתים על גלידה.
שילובים מוצלחים שיצאו לנו:
גלידת פטל כשאין פטל - הלהיט
- חתיכות אבטיח בערך בכמות של שני תפוחים
- 2 ליצ'י
- 2 שזיפים ממש אדומים (גם בפנים)
- 1 מנגו
- 1 תפוח גאלה לא קפוא
- אבטיח כמות של שני תפוחים
- מלון כנ"ל
- 1 מנגו
- 3 ליצ'י (מאוד ממתיק)
- 1 בננה
- אבטיח
- מלון
- בננה
- ליצ'י
חגיגה מושלמת תוך ממש דקות ספורות (כמה דקות לחתוך פירות ואז למחרת כמה דקות ויש גלידה)... זה הקיץ הראשון שהילדים שלי ממש חיים בחגיגת גלידות ולא מקטרים כל הקיץ למה אני לא קונה להם ארטיקים ולאחרים קונים. זה ממש יומיומי אצלי, כל יום אני ממלאת מחדש את הסטוק פירות קפואים למחר.
רק ספרו לי איך עושים גביע בריא

(לא באמת. אין לי כוונה לאפות להם ואפל או משהו כזה).
מתכונים מתוקים בלי סוכר
קראתי במחקר חדש שהסוכר שנמצא בפירות לא פחות גרוע מסוכר רגיל.
שסטיוויה גורמת לבעיות פוריות.
הערות מישהו?
עד שמוצאים משהו בסדר.
שסטיוויה גורמת לבעיות פוריות.
הערות מישהו?
עד שמוצאים משהו בסדר.
-
- הודעות: 1236
- הצטרפות: 25 מרץ 2010, 00:14
- דף אישי: הדף האישי של סאלי_תדמור*
מתכונים מתוקים בלי סוכר
קראתי במחקר חדש שהסוכר שנמצא בפירות לא פחות גרוע מסוכר רגיל.
הרבה אנשים אומרים את זה.
העניין הוא שהערך הגליקמי של פירות נמוך מאוד (חוץ מענבים ועוד איזה פרי?). והערך הגליקמי נחשב היום לפרמטר החשוב - כמה מהר זה מעלה את הסוכר בדם. והפירות מעלים את הסוכר לאט, ואז לא נוצרות כל הבעיות עם האינסולין, בניגוד להרבה פחממות אחרות שמעלות מהר את הסוכר בדם. ואז נוצרות הבעיות.
סה"כ סוכר נמצא בכל פחממה וגם במורכבות ביניהן כמו אורז מלא. אחרי כמה צעדים נשארים עם הסוכר. אז אי אפשר לברוח מהסוכר - השאלה מה קצב השחרור לדם. אז ככה שההמלצה הרגילה היום של תזונאיות ורופאים להמעיט בפירות אבל להרבות בדגנים מלאים נשמעת לי אישית מאוד מוזרה.
דרך אחרת לחשוב היא לבדוק מה אכלנו כאשר התפתחנו באבולוציה. ולהסתכל מה אבותנו קופי האדם הם אוכלים. ללא ספק לא ראיתי אותם אוכלים לחם ופסטות
אלא פירות, אגוזים, עלים וקצת חלבון (חרקים).
אפשר אגב גם לבדוק על עצמנו. אפשר לאכול תזונה טבעונית ברובה (ככה אני אוכלת - ברובה) ואז לעשות בדיקות דם. הסוכר שלי, למשל, ממש אבל ממש נמוך (וכל שאר הבדיקות בדיקו איפה שהן צריכות להיות). ואני אוכלת בלי סוף פירות. אז על עצמי לפחות אני יודעת שזה בריא בשבילי.
על סטיויה אני יודעת שהיא לא נבדקה יותר מדי.
בתיאבון
הרבה אנשים אומרים את זה.
העניין הוא שהערך הגליקמי של פירות נמוך מאוד (חוץ מענבים ועוד איזה פרי?). והערך הגליקמי נחשב היום לפרמטר החשוב - כמה מהר זה מעלה את הסוכר בדם. והפירות מעלים את הסוכר לאט, ואז לא נוצרות כל הבעיות עם האינסולין, בניגוד להרבה פחממות אחרות שמעלות מהר את הסוכר בדם. ואז נוצרות הבעיות.
סה"כ סוכר נמצא בכל פחממה וגם במורכבות ביניהן כמו אורז מלא. אחרי כמה צעדים נשארים עם הסוכר. אז אי אפשר לברוח מהסוכר - השאלה מה קצב השחרור לדם. אז ככה שההמלצה הרגילה היום של תזונאיות ורופאים להמעיט בפירות אבל להרבות בדגנים מלאים נשמעת לי אישית מאוד מוזרה.
דרך אחרת לחשוב היא לבדוק מה אכלנו כאשר התפתחנו באבולוציה. ולהסתכל מה אבותנו קופי האדם הם אוכלים. ללא ספק לא ראיתי אותם אוכלים לחם ופסטות

אפשר אגב גם לבדוק על עצמנו. אפשר לאכול תזונה טבעונית ברובה (ככה אני אוכלת - ברובה) ואז לעשות בדיקות דם. הסוכר שלי, למשל, ממש אבל ממש נמוך (וכל שאר הבדיקות בדיקו איפה שהן צריכות להיות). ואני אוכלת בלי סוף פירות. אז על עצמי לפחות אני יודעת שזה בריא בשבילי.
על סטיויה אני יודעת שהיא לא נבדקה יותר מדי.
בתיאבון

מתכונים מתוקים בלי סוכר
+הודעה ממשתתפת חדשה התקבלה בברכה:+
הי,
לידיעה, יש המון פירות שמכילים המון סוכר, כמו גם בסלק, עגבנייה וכו',
צריכה מרוכזת כמו בשייק לגלידה או מיץ היא גרועה לסוכרתיים ומקפיצה את הסוכר בדם כמו בצריכת סוכר לבן.
מי שבאמת בעיניין סכרת או הורדת סוכר מהתפריט היומי, אני מאוד ממליץ על אתר האינטרנט: 'מתוקים'.
הי,
לידיעה, יש המון פירות שמכילים המון סוכר, כמו גם בסלק, עגבנייה וכו',
צריכה מרוכזת כמו בשייק לגלידה או מיץ היא גרועה לסוכרתיים ומקפיצה את הסוכר בדם כמו בצריכת סוכר לבן.
מי שבאמת בעיניין סכרת או הורדת סוכר מהתפריט היומי, אני מאוד ממליץ על אתר האינטרנט: 'מתוקים'.
מתכונים מתוקים בלי סוכר
+הודעה ממשתתפת חדשה התקבלה בברכה:+
מילקשיק בננה.מצרכים: בננה אחת וכוס וחצי רויון.
שמים הכל ביחד בבלנדר ומערבבים עד שלא היה גושי בננה.
.בתאבון
)
מילקשיק בננה.מצרכים: בננה אחת וכוס וחצי רויון.
שמים הכל ביחד בבלנדר ומערבבים עד שלא היה גושי בננה.
.בתאבון

מתכונים מתוקים בלי סוכר
יש למישהי רעיונות למתכונים שמבוססים על פירות בלבד (ולא פירות יבשים?)
המטרה שלי היא לעשות ניקוי מכל צורה של סוכר - גם סילאן מולאסה דבש וכו'...
אתן דוגמא לעוגיות שהכנתי השבוע קמח טפיוקה מעורבב עם רסק תפוחים וקצת שמן
יצא מעניין, כמובן שיש מה לשפר אבל מתקתתק ומספק את הרצון למתוק ליד כוס תה
אז אם למישהי יש נסיונות או רעיונות למאפים ע"ב פירות בלבד, אשמח לשמוע...
המטרה שלי היא לעשות ניקוי מכל צורה של סוכר - גם סילאן מולאסה דבש וכו'...
אתן דוגמא לעוגיות שהכנתי השבוע קמח טפיוקה מעורבב עם רסק תפוחים וקצת שמן
יצא מעניין, כמובן שיש מה לשפר אבל מתקתתק ומספק את הרצון למתוק ליד כוס תה
אז אם למישהי יש נסיונות או רעיונות למאפים ע"ב פירות בלבד, אשמח לשמוע...
מתכונים מתוקים בלי סוכר
המטרה שלי היא לעשות ניקוי מכל צורה של סוכר
מחזקת את ידייך ושיהיה בהצלחה. שימי לב שחלק נכבד מהקמחים הם עוד צורה של סוכר, רק מורכבת יותר.
אני ניסיתי ממש לאחרונה מתכון נחמד ללחם בננות בלי שום סוכרים בכלל (כמעט כמעט, כי יש שם את השורש הזה שאני לא יודעת לתרגם את שמו. תכף תראי. אפשר להחליף אותו בכל מיני).
http://www.threedietsonedinner.com/2013 ... -ever.html
זה מתכון מאוד סלחני שאפשר לשחק איתו בכל מיני צורות. הבננות הבשלות הן המתיקות היחידה, ועם קינמון או וניל או שניהם זה די והותר.
את גם יכולה לקנות או לרכוש ריבות מפירות נטולות סוכר או תחליפי סוכר. סנט דלפור מוכרים כאלה מצוינות, שאפשר למרוח על לחם הבננות שתכיני
אפשרות נוספת היא מתכון שפעם הצנחתי איפשהו (מישהי זוכרת במקרה?) למן מאפינס כאלה שמבוססים על שיבול שועל (שוב, זה סוכר בתחפושת, אבל אולי זה בסדר לך). במתכון המקורי יש דבש אבל ממש אפשר בלעדיו.
את יכולה להוסיף שם עוד פרי, עוד בננה, ולקבל משהו מספק מאוד ליד כוס התה.
מחזקת את ידייך ושיהיה בהצלחה. שימי לב שחלק נכבד מהקמחים הם עוד צורה של סוכר, רק מורכבת יותר.
אני ניסיתי ממש לאחרונה מתכון נחמד ללחם בננות בלי שום סוכרים בכלל (כמעט כמעט, כי יש שם את השורש הזה שאני לא יודעת לתרגם את שמו. תכף תראי. אפשר להחליף אותו בכל מיני).
http://www.threedietsonedinner.com/2013 ... -ever.html
זה מתכון מאוד סלחני שאפשר לשחק איתו בכל מיני צורות. הבננות הבשלות הן המתיקות היחידה, ועם קינמון או וניל או שניהם זה די והותר.
את גם יכולה לקנות או לרכוש ריבות מפירות נטולות סוכר או תחליפי סוכר. סנט דלפור מוכרים כאלה מצוינות, שאפשר למרוח על לחם הבננות שתכיני

אפשרות נוספת היא מתכון שפעם הצנחתי איפשהו (מישהי זוכרת במקרה?) למן מאפינס כאלה שמבוססים על שיבול שועל (שוב, זה סוכר בתחפושת, אבל אולי זה בסדר לך). במתכון המקורי יש דבש אבל ממש אפשר בלעדיו.
את יכולה להוסיף שם עוד פרי, עוד בננה, ולקבל משהו מספק מאוד ליד כוס התה.
מתכונים מתוקים בלי סוכר
והנה, בדיוק עכשיו אוכלים אצלנו בבית טחינה גולמית מעורבבת עם בננה מעוכה על פיסות תפוח ועלי חסה קראנצ'יים 

-
- הודעות: 4316
- הצטרפות: 08 ספטמבר 2005, 09:00
- דף אישי: הדף האישי של יעלי_לה
מתכונים מתוקים בלי סוכר
טחינה גולמית מעורבבת עם בננה מעוכה
ככה כמו שזה, זה קינוח אלוהי. (בעיקר אם הטחינה היא אתיופית נבוטה)
(עם טיפ טיפה קקאו ניבס בשביל הקראנץ'... ממממ
)
ככה כמו שזה, זה קינוח אלוהי. (בעיקר אם הטחינה היא אתיופית נבוטה)
(עם טיפ טיפה קקאו ניבס בשביל הקראנץ'... ממממ

מתכונים מתוקים בלי סוכר
אתיופית נבוטה
עדיין סוחבת אותה מישראל. תכף נגמר לי...
עדיין סוחבת אותה מישראל. תכף נגמר לי...
-
- הודעות: 5688
- הצטרפות: 18 יוני 2005, 03:48
- דף אישי: הדף האישי של תמרוש_רוש
מתכונים מתוקים בלי סוכר
אצלנו (מלבורן) יש להשיג טחינה מקומית, מלאה (unhulled), כהה ועשירה בטעם.
אלילי.
(חמי היה אצלנו ואכל ממנה, ואז אמר לי: החמאת-בטנים שלכם ממש מצוינת. הוא לא האמין לי שאמרתי לו שזו טחינה גולמית
)
מתכונים: אני אוהבת מדי פעם דייסת שיבלות שועל מתקתקה:
בערך חצי כוס שיבולת שועל, 1/2 כוס חלב ו- 1/2 כוס מים (לנגמלים מחלב הייתי מציעה חלב קוקוס או חלב שקדים), חופן אגוזים מרוסקים, חופן קטן צימוקים אורגניים, קרדמון (הל - אני אוהבת את הזרעים השחורים, לא טחון), טיפונת מלח ופלפל (כדי לשבור את המתיקות), וממש בסוף הבישול - שפע של קינמון ובננה אחת מעוכה.
לערבב הכל, וכשזה כבר בקערה יש להוסיף עוד פרי מלמעלה - רבע תפוח מגורר גס, או ענבים חתוכים או אפרסק/נקטרינה/שזיפים/תותים חתוכים דק - מה שיש בבית, העיקר שזה מתוק-חמצמץ.
אם גם הצימוקים הם מבחינתך "סוכר", אז הייתי מורידה אותם בלי היסוס ומוסיפה פירות.
יוצא טעים מאוד!!
אלילי.
(חמי היה אצלנו ואכל ממנה, ואז אמר לי: החמאת-בטנים שלכם ממש מצוינת. הוא לא האמין לי שאמרתי לו שזו טחינה גולמית

מתכונים: אני אוהבת מדי פעם דייסת שיבלות שועל מתקתקה:
בערך חצי כוס שיבולת שועל, 1/2 כוס חלב ו- 1/2 כוס מים (לנגמלים מחלב הייתי מציעה חלב קוקוס או חלב שקדים), חופן אגוזים מרוסקים, חופן קטן צימוקים אורגניים, קרדמון (הל - אני אוהבת את הזרעים השחורים, לא טחון), טיפונת מלח ופלפל (כדי לשבור את המתיקות), וממש בסוף הבישול - שפע של קינמון ובננה אחת מעוכה.
לערבב הכל, וכשזה כבר בקערה יש להוסיף עוד פרי מלמעלה - רבע תפוח מגורר גס, או ענבים חתוכים או אפרסק/נקטרינה/שזיפים/תותים חתוכים דק - מה שיש בבית, העיקר שזה מתוק-חמצמץ.
אם גם הצימוקים הם מבחינתך "סוכר", אז הייתי מורידה אותם בלי היסוס ומוסיפה פירות.
יוצא טעים מאוד!!
-
- הודעות: 4316
- הצטרפות: 08 ספטמבר 2005, 09:00
- דף אישי: הדף האישי של יעלי_לה
מתכונים מתוקים בלי סוכר
ארוחת הבוקר הקבועה שלי בקיץ:
יוגורט כבשים (אני קונה את הביו של משק יעקבס) מעורבב עם פירות העונה טריים חתוכים, קצת מכל פרי (בימים אלה זה מישמיש, אפרסק, מלון, תות עץ)
לפעמים זה מרגיש לי כמעט מתוק מדי.
יוגורט כבשים (אני קונה את הביו של משק יעקבס) מעורבב עם פירות העונה טריים חתוכים, קצת מכל פרי (בימים אלה זה מישמיש, אפרסק, מלון, תות עץ)
לפעמים זה מרגיש לי כמעט מתוק מדי.
-
- הודעות: 5688
- הצטרפות: 18 יוני 2005, 03:48
- דף אישי: הדף האישי של תמרוש_רוש
מתכונים מתוקים בלי סוכר
אני גם אוהבת יוגורט ופירות לארוחת בוקר, רק שאני מוסיפה לזה גם אגוזים כתושים וקצת טחינה גולמית מלאה. זה מאזן לי את המתיקות.