נא לא להניק כאן

תומך_בהנקה*
הצטרפות: 26 ינואר 2007, 21:40

נא לא להניק כאן

שליחה על ידי תומך_בהנקה* »

היום בבוקר היתה כתבה ב-YNET על סילוק אם מניקה מ מלון דן .
(אגב, הכתבה כבר לא מופיעה בעמוד הראשי).
זה מצטרף למקרה שהיה לא מזמן ב חנות פוקס .
בשני המקרים היו לקוחות שהתרעמו על שהאמהות מניקות בשטח החנות, והתגובה היתה סילוק המניקות.
אז נכון שאומרים רק אחרי הפעם השלישית שזו תופעה, אבל נראה לי שלא כדאי לחכות.
ולמה אני חושב שהפעם השלישית תגיע? כי אחרי אירוע פוקס, היו יותר מ-1000 תגובות ומאמרי נגד. הפעם היו פחות מ-500 תגובות, והידיעה ירדה מהר מהעמוד הראשי.
כנראה שהחרם על פוקס לא ממש הצליח, אחרת במלון דן לא היו מעיזים לחזור על טעות כזו.
אז מה יש לנו כאן?
יש לקוח שמתלונן, ולקוחה שכנראה תחזור בכל מקרה. דעת הקהל מתחילה לנוע לכיוון הסכמה עם סילוק המניקות.
יוצא אם כך, שבעוד זמן מסוים, חנויות גדולות יתנו אולי פינות קטנות רחוקות וחשוכות שבהן, ורק בהן, מותר להניק.
אחרי שזו הנורמה, הרי שגם הפארקים יאמצו זאת (הקבלה שאולי תעצבן, אבל נראה לי נכונה, הינה עשיית צרכים, שגם בפארקים מקובל ללכת עד השירותים הרחוקים. ואגב, בירושלים גם ילדים שמשתינים ברחוב מקבלים קנס).
אז מה אני אומר:
אם אנחנו לא רוצים שלילדות שלנו יהיה ברור שלא מניקים בכל מקום (כלומר הרבה יותר קל ונוח להשתמש באבקות חיקוי חלב אם), כדאי לעצור את המגמה הזו כבר עכשיו.
הדרך שאני רואה היא תביעה נגד מלון דן.
נכון שחרם צרכני הוא המענה הקלאסי למקרים כגון אלה, אבל אנחנו יודעים שזה לא עובד בארץ.
לעומת זאת, תביעה תעורר מספיק רעש עכשיו כדי למנוע את המקרה הבא.
אני רוצה להבהיר - איני משפטן, ואין לי שמץ מושג אם התביעה תצליח (אני אפילו מאמין שהיא תכשל), אבל אני חושב שזו הדרך לעצור את הסחף.
ולמה שעורך דין יסכים לכזה תיק? כי אני מאמין שבתיק כזה יש פוטנציאל פרסום גדול, ובמקצוע רווי עובדים ואסור בפרסום, זוהי מתנה טובה לעורך דין.
אז למה כתבתי את כל זה?
א. כי אולי תצליחו להרגיע אותי
ב. כי אולי יקרא אותי עורך דין שירים את הכפפה

שיהיה לנו בהצלחה
גרימוני_בובין*
הצטרפות: 28 אוקטובר 2006, 11:41

נא לא להניק כאן

שליחה על ידי גרימוני_בובין* »

דרך אגב - ריבוי תגובות לא בהכרח מעידות על תמיכה בהנקה פומבית. מרבית התגובות הפעם היו בעד המלון
והתייחסו בבוטות לקבוצה המיניקה. מעבר לכך, וחמור יותר היה שהקוראים המליצו בעיקר על התגובות המתלהמות נגד ההנקה
ובעד הנהלת ותגובת המלון.
ואגב - הכתבה מופיעה עדין תחת הכותרת של אירועים מיוחדים השבוע.
ורד_לב*
הצטרפות: 24 יולי 2002, 23:08
דף אישי: הדף האישי של ורד_לב*

נא לא להניק כאן

שליחה על ידי ורד_לב* »

באמת מפתיע אותי שאין עוד תגובות פרו הנקה...אפילו פה בדף אין בכלל תנועה...מעניין |*|
גלית_ועמרי*
הצטרפות: 06 אפריל 2003, 00:11
דף אישי: הדף האישי של גלית_ועמרי*

נא לא להניק כאן

שליחה על ידי גלית_ועמרי* »

לדעתי זה מקרה גרוע לתביעה, בניגוד למקרה של פוקס.
האמהות האלה לא היו שיות תמימות, לפי הכתבה לפחות, נשמע שהן עשו הרבה רעש ובלגן, פרשו שמיכות במסעדה, והשיא היה החלפת החיתול בלובי, דווקא בבתי מלון השירותים בד"כ מצוידים היטב ואני בטוחה שכמו שאותן אמהות לא היו רוצות שישלחו אותן לשירותים להניק (כמו שכבר קרה להרבה אמהות) הן צריכות להתחשב ולא להחליף חיתול ליד אנשים שאוכלים.
נראה לי מהכתבה, ולא הייתי במקום כך שאני לא יודעת עד כמה הדיווח מדויק, שהסיבה שהן סולקו לא היתה דווקא ההנקה אלא ההתנהגות הכללית.
תומך_בהנקה*
הצטרפות: 26 ינואר 2007, 21:40

נא לא להניק כאן

שליחה על ידי תומך_בהנקה* »

אמרתי שאני לא מבין בצד המשפטי, אבל בכתבה היה טיעון אחר של שטח פרטי (והוא תופס גם על המקרה של פוקס).
אני אומר משהו אחר:
כרגע נראה ששני עסקים גדולים ומכובדים סילקו אם מניקה אחרי שלקוחות התלוננו, ויצאו מזה נקי.
זה יביא שתי מסקנות:
אני בתור מישהו שמשום מה מפריע לו לראות אם מניקה אעז יותר להתלונן (כי כנראה שזה יצליח)
אני בתור בעל עסק אזדרז לפנות אם מניקה (לאחר תלונה או אף לפניה), כי כנראה שזו השיטה הנכונה (הרי הגדולים עושים את זה).

אני לא אוהב אף לא אחת מהמסקנות, בטח שלא השילוב שלהן
אילה_בשדה_הדגן*
הצטרפות: 16 אוקטובר 2006, 18:24
דף אישי: הדף האישי של אילה_בשדה_הדגן*

נא לא להניק כאן

שליחה על ידי אילה_בשדה_הדגן* »

לי היתה התנסות טובה דווקא בחנות 'קריזי לין', היה שם שרפרף וביקשתי אותו כדי לשבת להניק ,'כן בטח ', זו היתה התגובה . ברור שיכותי להניק גם בישיבה מזרחית על הארץ , כמו שאני עושה כל השבוע , אבל השרפרף היה נוח.(נכון שזו חנות שכנראה תופרים את המוצרים שלה בסין)

אני לא הייתי הולכת לאכול במלון פנסי שמנסי .לא רואה שום דבר שכל כך נעים באוירה המחויטת שם, עם האנשי עסקים החנוטים בחליפות.
זה לא מקום נושם.זה מקום עם מזגן ושטיחים מקיר לקיר והמון עובדים בשכר המינימום (ולמטה מזה)שמצחצחים אותו.
ומה אני מנסה להגיד?
שאין לי ולילדים שלי מה לחפש שם.
ושנכון שהחברה שלנו , עם ההמצאות המטופשות שלה מאוד מחשיבה את מלון דן, אבל ת'כלס , לא נושמים שם.
אפילו בן זוגי היה שם בכנס ובארוחת צהרים היו בסלט חייס'.
מלון דן שייך לכל אותם דברים, כמו הנעלי עקב , שהחלטתי למסור לצדקה .זה מבחינתי פאסה .

אולי משהו רצה לעורר פרובוקציה ?
לא יודעת ,לא מכירה את הנשים באופן אישי.
אולי בשביל להגיע למסקנה שאין להן מקום מתאים להיות עם התינוקות שלהן.
כי הנה תראו כמה בעיות יש לקבוצות בחינוך ביתי להגיע למקום מתאים ובעלות סבירה.
וכמה כל הגינות הציבוריות הן בלי צל , עם קקי של כלבים .
מיניקה_בציבור*
הצטרפות: 26 ינואר 2007, 23:49

נא לא להניק כאן

שליחה על ידי מיניקה_בציבור* »

מקריאת הכתבה ברור לגמרי שהאמהות התנהגו באופן פרובוקטיבי ומעצבן עוד לפני חליצת השדיים. הן פרשו שמיכות ושטיחים על רצפת הלובי . די בזה לעורר תמיהה ורוגז ואף מלון שמכבד את עצמו לא יסכים להתנהגות כזאת. החלפת חיתול יכולה להתבצע בדיסקרטיות גם במקום ציבורי, וכמובן גם חליצת שד. סביר שאם האמהות היו מתנהגות בדרך ארץ ולא הופכות את השטח למאהל בדואי אף אחד לא היה שם לב להחלפת חיתול או חליצת שד. כנראה שפרישת השמיכות והשטיחים על הרצפה היא זו שמלכתחילה עוררה את תשומת הלב אליהן. לא מדובר כאן בסילוק מיניקות וזו סתם פרובוקציה, אלה יכלו באותה מידה להיות אמהות חסרות דרך ארץ שמאכילות מבקבוק. אדם מנומס ותרבותי יכול לטפל בילדו בציבור: הנקה, החלפת חיתול. זילזול באופי ותנאי המקום בו הוא מתארח אינם חלק מטיפול בתינוק. אגב, אני לגמרי יכולה להבין את הדרישה לא להחליף חיתול בלובי של מלון, אולם אין לי ספק שהייתי מצליחה לעשות זאת (ועשיתי זאת) בלי לבלוט ובלי להרגיז אף אחד.
הסיפור הזה לא קשור להנקה וסתם עושה לה שם רע בנוסף לזה שכבר יש לה. חבל.
מיניקה_בציבור*

נא לא להניק כאן

אם אנחנו לא רוצים שלילדות שלנו יהיה ברור שלא מניקים בכל מקום (כלומר הרבה יותר קל ונוח להשתמש באבקות חיקוי חלב אם), כדאי לעצור את המגמה הזו כבר עכשיו.
לי חשוב מאד שהילדות שלי ידעו איך מיניקים בכל מקום. לא ברור כל הקו הלוחמני שלך, תומך בהנקה .
תביעה? על מה? הן צריכות לשמוח שלא תבעו אותן על התנהגות לא ראויה ושימוש לא ראוי במתחם הפרטי בו התארחו. אין שום קשר להנקה. אם חשוב לך מעמד ההנקה בארץ, קרא את האינפורמציה היטב ולמד את בנותיך איך מתנהגים במקומות ציבוריים (לא מזיזים ריהוט ומרהטים בציוד שהבאת מהבית, למשל.) נשים מיניקות בציבור כל הזמן, ורק לעתים נדירות ביותר נתקלות בתגובות עויינות. התגובות החמות הן רבות, ולרוב אין תגובות בכלל כי הן דואגות לעשות זאת בתבונה.
ה_עוגיה*
הצטרפות: 15 יוני 2003, 00:44
דף אישי: הדף האישי של ה_עוגיה*

נא לא להניק כאן

שליחה על ידי ה_עוגיה* »

לי חשוב מאד שהילדות שלי ידעו איך מיניקים בכל מקום
גם חשוב לי שידעו איך מתנהגים לעובדי שירות, איך חוצים כביש, איך משתמשים בשירותים ציבוריים ואיך מתנהגים בספריה הציבורית.
בשביל זה אנחנו נמצאות יחד וחוות יחד את כל הדברים האלה ואני מקווה שמתוך ההתנהגות שלי הן לומדות איך מתנהגים.

(לגבי האירוע במלון דן - נשמע שההנקה היא לא הסיבה לגירוש).
מיכלי*
הצטרפות: 23 ינואר 2002, 18:47

נא לא להניק כאן

שליחה על ידי מיכלי* »

הסיפור הזה לא קשור להנקה וסתם עושה לה שם רע בנוסף לזה שכבר יש לה. חבל.
נשמע שההנקה היא לא הסיבה לגירוש
|Y|
מיכלי*
הצטרפות: 23 ינואר 2002, 18:47

נא לא להניק כאן

שליחה על ידי מיכלי* »

אפשר לאחד עם הנקה בציבור
מה דעתכם?
.*
הצטרפות: 18 ינואר 2005, 18:25
דף אישי: הדף האישי של .*

נא לא להניק כאן

שליחה על ידי .* »

נשמע שההנקה היא לא הסיבה לגירוש
אל תמהרו לשפוט.
אם תסתובבו קצת בפורומים תגלו נשים שהיו שם שיספרו לכם מיד ראשונה מה קרה.

האירוע תואם עם המלון מראש.
חודש קודם הן קיימו שם מפגש דומה.
את הכורסאות הן הזיזו יחד עם איש מצוות הלובי שסייע להן לארגן את האזור שבו הן יישבו.
אף אחד לא סילק אותן בהתחלה כשהן פרשו את השטיחים.
אף אחד לא העיר להם על כך. (עדיף בעיניי לכסות את שטיחי המלון בבד שאני מביאה מהבית, כדי לשמור על שטיחי המלון נקיים מפני פליטת של תינוקות זוחלים. אני חושבת שזה מאוד מנומס).
אף אחד לא סילק אותן על נושא השיטחים גם בהמשך.
כשהיתה החלפת החיתול העירו להן והן מיד התנצלו ופסקו מכך.
רק כשהיתה תלונה מצד אורחי מלון אחרים על כך שמניקים לידם (שעתיים אחר שהן הגיעו, כלומר שעתיים זה היה בסדר למלון) - רק אז הודיעו להן שהן מתבקשות לעזוב.

אני לא יודעת מה בדיוק קרה שם.
אבל אל תהיו בטוחים שזה לא קשור להנקה בציבור.

נשים מיניקות בציבור כל הזמן, ורק לעתים נדירות ביותר נתקלות בתגובות עויינות.
תלוי איפה את מסתובבת.
(כי תל אביב, למשל, זה לא דוגמא).
מיניקה_בציבור*

נא לא להניק כאן

אני ממש לא מסתובבת בתל אביב (-: והינקתי כבר במקומות שונים ומגוונים.
מאחר ואני מכירה מקרוב התנהלות בבתי מלון, ומכירה את התרבות הישראלית, אני יודעת שבמלונות נמנעים מלהעיר כי מראש מעדיפים להימנע מסצינת צעקות ורעש שעולים בעקבות הערה לישראלי המצוי. נמנעים, עד שמגיעה תלונה מאורח. אין לי שום ספק שמהרגע שהן פרשו שטיחים "שמו עליהן עין" והתלונה מהאורח (תלונה מאורח יכולה להיות גם בגדר השמעת גיחוך בקול רם על המתנהל במלון, ואם זה אורח עשיר וקבוע- אם כי בור ומפחד מציצי- יש לזה השפעה גדולה אף יותר) היתה הקש ששבר.
(עדיף בעיניי לכסות את שטיחי המלון בבד שאני מביאה מהבית, כדי לשמור על שטיחי המלון נקיים מפני פליטת של תינוקות זוחלים. אני חושבת שזה מאוד מנומס). זו הבעיה, שזה עניין של טעם והשקפה וחלק מלהיות מנומס זה להיות ער לנהגים במקום אליו אתה מגיע ולא לכפות את ההשקפות שלך על מקום פרטי עם חוקים ומנהגים אחרים.. בעיני זה לא מנומס בעיקר אם מדובר בקבוצה גדולה ולא בתינוק אחד בפינת החדר. כמה נשים היו שם? כמה ילדים?
.*

נא לא להניק כאן

שליחה על ידי .* »

כמה נשים היו שם?
10

כמה ילדים?
כנראה שמספר דומה של תינוקות עד גיל 10 חודשים.

תגובת בית המלון לא דיברה על שטיחים. התגובה דיברה על התכנסות שלא תואמה מראש, בעוד שלדברי הנשים הללו המפגש תואם, וכאמור נערך כבר כינוס כזה שם חודש קודם.
האלמנטים הללו גורמים לי לחשוב שיש כאן עניין שקשור בהערות של אורחים על ההנקה, ולא מדובר בשטיחים או באפקט המצטבר שלהם.

וגם אם הנקה בציבור במקרה הזה היא סוג של קש ששבר גב גמל - גם אז יש כאן עניין שיוצא כנגד הנקה בציבור.
כי הנקה פומבית לא אמורה להיות קש עבור אף אחד, בטח לא עבור עסק שמקצה שטח לציבור.
מיניקה_בציבור*

נא לא להניק כאן

זה נראה לי כמו הטיה בכוח של האירוע לבעית הנקה בציבור. היחידות שיטו את דעת הקהל לחיוב בעניין הנקה הן המיניקות עצמן. אף כתבה לא תעשה זאת בשבילן. הנה דוגמא, כתבה שכל כולה זעקה על גירוש מיניקות, שמעוררת בעיקר אהדה ל"מגרשים" ואת שנאת ההנקה.
בשביל הספורט והסקרנות, בהזדמנות ראשונה אני מתכוונת לקפוץ למלון המדובר ולהיניק שם. (איפה הוא נמצא בכלל?)
מיניקה_בציבור*

נא לא להניק כאן

ומעבר לכך, כשפורצים דרך לא צריך כ"כ להתרגש ממהמורות פה ושם. ההנקה בציבור חדשה כאן. ברור שזה לא עובר בקלות תמיד. מה המטרה? להרגיז ולזעזע או להיניק בשקט? חשוב לחשוב על זה כשיש מטרה חשובה כמו קידום ההנקה בארץ. אפשר להמשיך, בהתחשבות ותבונה ורגישות, ולא להתרגז ולא להיבהל, שזה לא יחמיץ לנו את החלב.
כשבאים בקבוצה גדולה הכוח של הקבוצה והלהיטות שלה עלולים להשכיח לנו, נשים פרטיות, מיניקות גאות, דרכי תקשורת פוריות עם החוץ השונה.
אגב, מי הביא את הסיפור לתקשורת? המלון או המיניקות?
קרוטונית_מהמרק_הגדול*
הצטרפות: 25 יולי 2004, 19:10

נא לא להניק כאן

שליחה על ידי קרוטונית_מהמרק_הגדול* »

מי הביא את הסיפור לתקשורת? המלון או המיניקות?
המיניקות, שגם הציפו את הפורומים בהודעות על האירוע.

זה נראה לי כמו הטיה בכוח של האירוע לבעית הנקה בציבור
מיניקה_בציבור*

נא לא להניק כאן

המיניקות, שגם הציפו את הפורומים בהודעות על האירוע.
לא נותר לי אלא להגיד וקשה , בב' לא דגושה.
מיניקה_בציבור*

נא לא להניק כאן

מפי היוצר של ריקי כהן
טוב נו, לריקי כבר סלחנו כאן קולקטיבית פעם. לא טורחת לקרוא. אמהות היא גם סבל וכולי וכולי אבל כל דבר במידה. (סליחה נועה (-: זה לא נגדך חס וחלילה, זה בעדי.)
בשמת_א*
הצטרפות: 28 יולי 2001, 13:37
דף אישי: הדף האישי של בשמת_א*

נא לא להניק כאן

שליחה על ידי בשמת_א* »

אני דווקא מתל אביב, ודווקא מניקה בתל אביב כבר תשע וחצי שנים.
אני מניקה בכל מקום. בכל המסעדות, בחנויות, ברחוב, בים, בבריכה, על כסאות, ספות, כורסאות, מדרגות, כיסאות בר ועוד ועוד.
מעולם, אפילו לא פעם אחת, לא קיבלתי שום הערה. מעולם לא התייחסו אלי אפילו.
אז לא כדאי לעשות הכללות על תל אביב.
הכל תלוי.
אני מניקה באופן דיסקרטי (אוהבת את הפרטיות של הגוף שלי), ורוב האנשים בכלל לא קולטים שמישהו יונק.
פלוני_אלמונית*
הצטרפות: 19 אוגוסט 2001, 22:52
דף אישי: הדף האישי של פלוני_אלמונית*

נא לא להניק כאן

שליחה על ידי פלוני_אלמונית* »

(כי תל אביב, למשל, זה לא דוגמא).
בשמת, אני חושבת שהכותבת התכוונה שתל אביב היא לא דוגמא כי יש בה סובלנות להנקה. אבל אולי לא הבנתי נכון.
זכור לי במעורפל סיפור שחשבתי שהוא שלך, על הרחקת מיניקה באיקאה. אבל בגדול, לא נראה לי שיש מקומות יותר או פחות סובלניים להנקה. אנשים הם אנשים. מתחלקים לכל מיני סוגים. וגם מיניקות (-:
בשמת_א*

נא לא להניק כאן

שליחה על ידי בשמת_א* »

זכור לי במעורפל סיפור שחשבתי שהוא שלך, על הרחקת מיניקה באיקאה
להיפך, מישהי אחרת סיפרה שבאיקאה הפנו אותה לחדר ההנקה.
אני סיפרתי, שהנקתי באיקאה בערך כל פעם שאני שם, בכל מקום (על הספות, באיזור הילדים, במסעדה, בכניסה, תוך כדי הליכה, ושעה וחצי תוך כדי עמידה בתור לקופות, כשבתי ינקה וישנה) (ומעולם לא בשירותים או באיזה חדר הנקה)- ומעולם לא אמרו לי כלום. מעולם לא. אף אחד.
מלון דן הוא בתל אביב.
.*

נא לא להניק כאן

שליחה על ידי .* »

אני חושבת שהכותבת התכוונה שתל אביב היא לא דוגמא כי יש בה סובלנות להנקה.
אכן.

מלון דן הוא בתל אביב.
מדובר במלון דן כרמל. בחיפה.

זה נראה לי כמו הטיה בכוח של האירוע לבעית הנקה בציבור.
מפצירה שוב, אל תמהרי לפסוק.
יכול להיות שהיו כל מיני בעיות באירוח של הנשים האלה. זה עדיין לא אומר שלא היתה בעיה עם ההנקה, ושהיא זו שגרמה להן להיות מסולקות.
ובכל מקרה,
זה מה שהנשים מספרות, כלומר זה מה שהן מאמינות בו.
אני לא מאמינה שהן זממו לקחת אירוע שבו העליבו אותן, ולהטות אותו בכוח לסיפור משמיץ של בעיית הנקה. (אם כי הכל אפשרי כמובן)
כנראה שהיה שם משהו על הרקע הזה, אחרת קשה להסביר את תגובת המלון המנותקת על כך שהן לא תיאמו מראש (בשעה שהן אמרו בדיוק עם מי הן תיאמו). שימי לב לתגובת המלון: הם לא אמרו כלום על לחתל. הם לא אמרו כלום על שטיחים בלובי ולא דבר על רעש של תינוקות או על הזזת רהיטים. הם דיברו על תיאום מראש של התכנסות.
זו תגובה מנותקת ומחשידה מאוד.

אף אחד מאיתנו לא היה שם.
ממליצה לא למהר ולשפוט (לכיוון אף אחד מהצדדים).
כנראה, כמו בהרבה תחומים, שהאמת היא אי שם באמצע (אולי הן גם היו אורחות לא מתחשבות וגם העיפו אותן בגלל הנקה פומבית. אפשר ששני הדברים יתקיימו במקביל, וזה עדיין לא אומר שלא הייתה בעיית הנקה).

למה לצאת עם זה לתקשורת?
במקרה של בייבי פוקס היתה התנצלות של הרשת.
זה שווה לא מעט מבחינה תקשורתית.
אולי.
תבשיל_קדרה*
הצטרפות: 10 נובמבר 2001, 08:15
דף אישי: הדף האישי של תבשיל_קדרה*

נא לא להניק כאן

שליחה על ידי תבשיל_קדרה* »

אותי. אותי הגלו מאולם תצוגה לחדר הנקה באמצע הנקה.
נראה לי שהיום זה לא היה קורה לי.
בינתיים צברתי שעות רבות של נסיון ב"למרוח הבעת נון-שלאנט על הפנים".
אנטוניה_והלביבה*
הצטרפות: 02 אפריל 2006, 17:42
דף אישי: הדף האישי של אנטוניה_והלביבה*

נא לא להניק כאן

שליחה על ידי אנטוניה_והלביבה* »

רוצה רק לציין שאני מניקה כבר שנה, יצא לי להניק במקומות ציבוריים רבים: בין השאר בסופרפארם, ברכבת, בגינות ציבוריות- הנקה בשכיבה על השמיכה שלנו או סתם בישיבה מזרחית או על ספסל. בלובי של בנייני משרדים, בבית מלון, על ספסלים ברחוב, בחנויות שונות, ואפילו באוטובוס! בינעירוני , בחדר צפוף בזמן שבעה, ועוד.
מעולם לא קיבלתי הערות שליליות. עם זאת, אני חושבת שהבטחון העצמי שלי בנושא הזה מנע כמה וכמה הערות בעודן "בקנה".
מיניקה_בציבור*

נא לא להניק כאן

מפצירה שוב, אל תמהרי לפסוק.
אוקיי. (-:
שימי לב לתגובת המלון: הם לא אמרו כלום על לחתל. הם לא אמרו כלום על שטיחים בלובי ולא דבר על רעש של תינוקות או על הזזת רהיטים. הם דיברו על תיאום מראש של התכנסות. זו תגובה מנותקת ומחשידה מאוד. רק כדאי לשים לב שהם גם לא אמרו כלום על הנקה.
אני לא ממהרת לפסוק, סתם מביעה את דעתי על מה שקרה כפי שהובא אלינו. בהחלט יתכן שהאמת היא אי שם באמצע. הנקה נעימה לכולן.
מיכל_שץ*
הצטרפות: 28 אוקטובר 2003, 20:13
דף אישי: הדף האישי של מיכל_שץ*

נא לא להניק כאן

שליחה על ידי מיכל_שץ* »

אני חושבת שבמקום תביעה משפטית צריך למצוא דרך לקדם חוק להגנת מניקות. כמו שקיים במדינות נאורות (אנגליה, שבדיה וכד')
Winter*
הצטרפות: 02 ינואר 2007, 09:47

נא לא להניק כאן

שליחה על ידי Winter* »

זה לא נתפס אצלי. התגובות לכתבה פשוט מדהימות. למה שיפריע למישהו שאשה מניקה מתחת לחיתול או צעיף? איך אפשר להגיד לנשים להניק רק בבית. מה, זהו, בגלל שילדתי אני לא יכולה לצאת יותר מהבית? אני בעונש? התינוק בעונש? אני הנקתי רבות בבתי קפה ומקומות ציבוריים. אבל מעולם לא אמרו לי דבר, רק קיבלתי חיוכים. מי האנשים האלה?
אמא_של_שפן*
הצטרפות: 22 אוקטובר 2006, 12:19
דף אישי: הדף האישי של אמא_של_שפן*

נא לא להניק כאן

שליחה על ידי אמא_של_שפן* »

צריך למצוא דרך לקדם חוק להגנת מניקות.
במדינת ניו יורק יש (כך שמעתי) עונש קבוע בחוק למי שמטריד מניקה - ובכך נכלל כמובן גם לאסור עליה להניק במקום מסויים.
קרוטונית_מהמרק_הגדול*
הצטרפות: 25 יולי 2004, 19:10

נא לא להניק כאן

שליחה על ידי קרוטונית_מהמרק_הגדול* »

ומקומות ציבוריים
זהו, שלובי של בית מלון הוא מקום פרטי...
ענבל*
הצטרפות: 06 פברואר 2002, 10:42

נא לא להניק כאן

שליחה על ידי ענבל* »

גם אם נעזוב את מה שהיה או לא היה במלון, השאלה שפתחה את הדיון היא האם הנקה ציבורית (דיסקרטית יותר או פחות) היא לגיטימית או לא.
במדינה (ובעולם) שרשמית כ"כ מעודדים הנקה למה אנחנו נכנעות לאנשים שאומרים לנו איפה (לא) להניק?
מה לגבי הפגנת הנקה? לבוא כמה שיותר מניקות ולהניק מול המלון (מבחוץ, שלא יהיה להם לאיפה לזרוק אותנו).
ילדת_טבע*
הצטרפות: 12 ספטמבר 2005, 13:35
דף אישי: הדף האישי של ילדת_טבע*

נא לא להניק כאן

שליחה על ידי ילדת_טבע* »

זהו, שלובי של בית מלון הוא מקום פרטי...
מעניין איך הוא יקרא במידה ומישהו יעשן בו...
ולעניינינו, מכיוון שכולנו מכירים איך התקשורת עובדת מהכתבה עצמה אני באופן אישי כלל לא מתרגשת. לא ממהרת לשפוט. בניגוד לסיפור פוקס שהיתה מעורבת בו אישה אחת, עשר נשים מניקות בהחלט יכולות להוות מטרד ויזואלי לאדם שממש מפריע לו לראות שד חשוף, קראתי שם באחד מדפי המפגשים שהיו כאלה שהתלוננו גם במפגשי באופן. אשה אחת או שתיים מניקות בשלווה בפומבי יכולות לעבור בהתעלמות אבל כולנו יודעים שכשיש עשר נשים יחדיו ותינוק אחד מתחיל לינוק השכן שלו רוצה גם ופתאום מוצאים את עצמם 10 ציצים חשופים וכשאת בחברה טובה יש פחות אכפתיות לגבי החשיפה. דמיינו לעצמכם אתם אורח (או אורחת) נגיד דתי, זה עשוי להיות ממש לא נעים. מצד אחד, מצד שני מספיק בסיטואציה שכזו שמנהל הקבלה יעיר הערה אחת לאחת הנשים כדי שהן ממש יפגעו ויעשו מזה עניין גדול (אני חייבת למצוא את הדף הזה של המפגש באופן ואיך ענו לזה שהעיר... מישהו כאן טוב ממני במציאת דפים? מכירים את הסיפור?).
איכשהו אני מרגישה שהסיפור הזה כמו שאמרו פה לפני מוציא שם רע למניקות ולהנקה.
ומהחיים שלי, אני מניקה כבר שנה וחצי. אני גרה בשכונה שרוב תושביה הם דתיים החל ממסורתיים ועד חרדים. אני מניקה בכל מקום, בכל זמן ומאז שמלאו לקטנה שלי שישה חודשים גם בכל זוית אפשרית. הנקתי בשוק בעיר העתיקה בירושלים תוך כדי הליכה, הנקתי בשופרסל בכריעה תוך כדי עמידה בתור, הנקתי במגה ליד האגף של הביצים (היא תמיד רוצה לינוק שם, אלוהים יודע למה), הנקתי באוטובוס, ברכבת, בגן חיות יו ניים איט. היא בעיקר יונקת ככה שממש לא קשה לתפוס אותי חשופת שד. מעולם, מעולם, מעולם לא העירו לי לרעה על הדבר (מלבד אמא שלי אבל היא מחוץ לתחום כרגע), ברוב המקרים העניין מסתיים בזה שמישהו מביא לי כסא או מברך את הקטנה לתאבון ("כל הכבוד!" דווקא היה אחד מהראשונים ששמעתי כשזקנה אחת "תפסה" אותי מניקה על אבן ברחוב כשהפיצית היתה בת שבועיים).
פלונית_אלמונית*
הצטרפות: 23 ספטמבר 2001, 07:34
דף אישי: הדף האישי של פלונית_אלמונית*

נא לא להניק כאן

שליחה על ידי פלונית_אלמונית* »

הנקתי במגה ליד האגף של הביצים (היא תמיד רוצה לינוק שם, אלוהים יודע למה),
:-D
נדמה לי שיש דף על מקומות שהינקנו בהם.

גם אם נעזוב את מה שהיה או לא היה במלון, השאלה שפתחה את הדיון היא האם הנקה ציבורית (דיסקרטית יותר או פחות) היא לגיטימית או לא.
לא בטוחה שזו השאלה שפתחה את הדיון, בכל אופן יש את הנקה בציבור
בשמת_א*

נא לא להניק כאן

שליחה על ידי בשמת_א* »

מדובר במלון דן כרמל. בחיפה
אה, מתנצלת, רואים שאני נמנעת מלקרוא עיתונים...

אבל אם זה היה בחיפה, אז גם שם הנקתי.
וגם בירושלים. בכל רחבי הארץ, וגם במטוסים.

לגבי הסיפור הזה, לדעתי זה מקרה מורכב, ואני לא יודעת אם אפשר לשפוט בו. אי אפשר להגיד חד משמעית שהן סולקו בגלל הנקה.
.*

נא לא להניק כאן

שליחה על ידי .* »

_אבל אם זה היה בחיפה, אז גם שם הנקתי.
וגם בירושלים. בכל רחבי הארץ, וגם במטוסים._
אולי יש הבדל ביכולת של חברה מיינסטרימית לספוג מניקה אחת, לבין היכולת לספוג 5-10 מניקות בו זמנית.
פלוני_אלמוני*
הצטרפות: 14 אוגוסט 2001, 19:35
דף אישי: הדף האישי של פלוני_אלמוני*

נא לא להניק כאן

שליחה על ידי פלוני_אלמוני* »

הפעם דווקא קראתי את ריקי כהן - הכותרת משכה לי את הע'
היא יודעת לעשות פרובוקציה הריקי הזאת :-) - כותרת שמושכת אש אבל....
תוכן הכתבה לא עוסק רק בהנקה (והיא אפילו לא יוצאת נגד הנקה בציבור כשלעצמה)

לתדהמתי הסכמתי איתה בחלק הענינים
באמת יש אנשים ש"משתמשים" בילדים בשביל לא להתחשב בסביבה / כבוד הילד הפרטי כתרוץ לחוסר התחשבות בזולת.
הזכיר לי סיפור על בן של מכרים שנכנס לבית של השכנים, עשה קקי על השטיח בסלון, ההורים לא ראו בזה עניין בעייתי (הילד הרי רק בן שנתיים).
בשמת_א*

נא לא להניק כאן

שליחה על ידי בשמת_א* »

בן של מכרים שנכנס לבית של השכנים, עשה קקי על השטיח בסלון, ההורים לא ראו בזה עניין בעייתי
התעלפתי.

מה שכן, אני מכירה אנשים כאלה. ויש לי בעיה איתם. זה באמת לא קשור להנקה בשום צורה. הלוואי שאותם הורים היו רק יושבים ומניקים את הילד שלהם....
הקוסמת_מארץ_עוץ*
הצטרפות: 01 יוני 2005, 21:40
דף אישי: הדף האישי של הקוסמת_מארץ_עוץ*

נא לא להניק כאן

שליחה על ידי הקוסמת_מארץ_עוץ* »

לפני כמה שנים, בקופת חולים בראשון , הנקתי (מאוד בצינעה). ברגע שהפקידה ראתה אותי - והיא מכירה אותי מילדות ומאוד חביבה אלי תמיד פשוט קפצה בהיסטריה ואמרה לי שזה ממש לא במקום להניק בקופת חולים!!!
ברור שהמשכתי להניק...נו באמת...
מיניקה בציבור*
הצטרפות: 28 ינואר 2007, 20:15

נא לא להניק כאן

שליחה על ידי מיניקה בציבור* »

נכנסתי בכל זאת לריקי. הכתיבה שלה חדורה שנאה לילדים ושנאה לאמהות- motherhood- (לא יודעת לנקד). לא קראתי עד הסוף. אז מה אם יש כל מיני דברים מתקבלים על הדעת ששזורים בכתיבה שלה? רוח הכתיבה דוחה. "הצרחנים שהבאנו לעולם" זה לא ביטוי שבא לי להיתקל בו כשאני קוראת טקסט על הורות וילדים (שעוד כתוב "בשמנו") ולא משנה איזו אמת הגיונית תהיה כתובה אחרי המילים האלה. "החבילה שגוררים בסל קל מבית החולים" מה יש לאשה הזאת? והכי עושה רע על הנשמה לשמוע את התרועות מהטוקבקים. זה מרגיש כאילו מישהו מנתב שנאה עצמית ועצב גדול לשנאת ילדי אחרים והוריהם, ומשחרר רגשות דומים אצל רבים. טוב, זה פותח נושא אחר שאולי מוטב לא לפתוח.
אגב, אני גם הייתי בעוץ לי גוץ לי (הצגה נפלאה!). והורים בהחלט כן יצאו עם פעוטות בוכים מהאולם.
<מאזנת>
פלוני_אלמוני*
הצטרפות: 14 אוגוסט 2001, 19:35
דף אישי: הדף האישי של פלוני_אלמוני*

נא לא להניק כאן

שליחה על ידי פלוני_אלמוני* »

הכתיבה שלה חדורה שנאה לילדים ושנאה לאמהות
את כל כך צודקת!
ניסחת טוב ממני למה אני לא קוראת אותה (מה עיצבן אותי בטור שקראתי פעם, מזמן)
פלוני_אלמונית*
הצטרפות: 19 אוגוסט 2001, 22:52
דף אישי: הדף האישי של פלוני_אלמונית*

נא לא להניק כאן

שליחה על ידי פלוני_אלמונית* »

ריקי חדורת שנאה להרבה דברים ולא רק לילדים ואמהות. כל מפגש שלה בקופת חולים עם רופא- היה "איום ונורא ורופא מגעיל" (ששניה לפניה אני נכנסתי והרופא היה נחמד ואדיב). היא פשוט לא מרוצה מהחיים בכלל- יש גם כאלה.
יונת_שרון*
הצטרפות: 13 יוני 2001, 02:23
דף אישי: הדף האישי של יונת_שרון*

נא לא להניק כאן

שליחה על ידי יונת_שרון* »

דן כרמל? הנקתי שם. לא העירו לי.
מיניקה_בציבור*

נא לא להניק כאן

:-)
אכן,
אולי יש הבדל ביכולת של חברה מיינסטרימית לספוג מניקה אחת, לבין היכולת לספוג 5-10 מניקות בו זמנית.
מיקה*
הצטרפות: 02 יולי 2004, 07:36

נא לא להניק כאן

שליחה על ידי מיקה* »

"החבילה שגוררים בסל קל מבית החולים" מה יש לאשה הזאת?

לפעמים זה נראה שנהיה אופנתי להיות אנטי-אנושיים...
כי ילדים זה 'חבילה' ו'האמהות המגעילות ההם שיולדות ומניקות כאילו זה דבר נורמלי..' באמת איכס... מה? היא משתמשת בציצי שלה כדי להניק-פיכס- מה היא נורמלית? למה להניק? זה ידפוק לה ת'ציצי לכל החיים..
שליחת תגובה

חזור אל “דפים למיון”