סטרפטוקוקוס בי
-
- הצטרפות: 26 יולי 2001, 21:35
- דף אישי: הדף האישי של אם_פי_3*
סטרפטוקוקוס בי
לגבי השום: המיילדת שלך טוענת שזה לא עוזר. אם את רוצה, צריך כנראה 10 לילות.
שן שום. להעביר חוט כדי שאפשר יהיה להוציא בקלות (שמעתי על כאלו שאיבדו אותו בפנים.... לא בצחוק. לא מזיק, אבל גם לא נעים). אפשר שן שלמה, אפשר חרוצה (חרוצה יותר יעילה (נשמע הגיוני אבל יותר סיכון לכוויה) ולישון עם זה בלילה (בגלל הריח, שעולה עד לפה ולנשימה). אם צורב - להוציא מיד, שלא תהיה כוויה. ממתי? שבוע 37 נשמע רעיון טוב, כדי שיקטין את המושבה בלידה.
מיילדת הבית ג'ודי (נדמה לי שיש פרטים ב-מיילדות בית) חוקרת את הנושא. היא גם תשמח לשמוע אם תעשי בדיקות לפני ואחרי, וגם טוענת שבשימוש מלא (10 לילות) יש הצלחה יפה. לא בטוחה שזה אכן יעיל, כיוון שגם אנטיביוטיקה לפני הלידה משנה את תוצאות הבדיקה אך לא את הסיכון.
(קחי בחשבון שלבדיקת GBS, גילוי חיובי והמנעות מאנטיביוטיקה, עלולות להיות השלכות פורמליות ("חוסר אחריות") ומורליות - בניגוד לאי בדיקה, שהיא המצב הנפוץ כיום).
לגבי השורה התחתונה - זו חייבת להיות החלטה שלך. כאמור: שימוש באנטיביוטיקה הוריד מקרי GBS בילוד, אך לא את התמותה הכוללת בילודים, כי העלה זיהומים אחרים.
ברור שצריך להיות עירניים אם לילוד יש סימנים לא תקינים, ולטפל במקרה הצורך, אבל לא הייתי "עומדת הכן" עם מזרק אנטיביוטיקה מוכן. הסיכון הוא בסך הכל נמוך.
שן שום. להעביר חוט כדי שאפשר יהיה להוציא בקלות (שמעתי על כאלו שאיבדו אותו בפנים.... לא בצחוק. לא מזיק, אבל גם לא נעים). אפשר שן שלמה, אפשר חרוצה (חרוצה יותר יעילה (נשמע הגיוני אבל יותר סיכון לכוויה) ולישון עם זה בלילה (בגלל הריח, שעולה עד לפה ולנשימה). אם צורב - להוציא מיד, שלא תהיה כוויה. ממתי? שבוע 37 נשמע רעיון טוב, כדי שיקטין את המושבה בלידה.
מיילדת הבית ג'ודי (נדמה לי שיש פרטים ב-מיילדות בית) חוקרת את הנושא. היא גם תשמח לשמוע אם תעשי בדיקות לפני ואחרי, וגם טוענת שבשימוש מלא (10 לילות) יש הצלחה יפה. לא בטוחה שזה אכן יעיל, כיוון שגם אנטיביוטיקה לפני הלידה משנה את תוצאות הבדיקה אך לא את הסיכון.
(קחי בחשבון שלבדיקת GBS, גילוי חיובי והמנעות מאנטיביוטיקה, עלולות להיות השלכות פורמליות ("חוסר אחריות") ומורליות - בניגוד לאי בדיקה, שהיא המצב הנפוץ כיום).
לגבי השורה התחתונה - זו חייבת להיות החלטה שלך. כאמור: שימוש באנטיביוטיקה הוריד מקרי GBS בילוד, אך לא את התמותה הכוללת בילודים, כי העלה זיהומים אחרים.
ברור שצריך להיות עירניים אם לילוד יש סימנים לא תקינים, ולטפל במקרה הצורך, אבל לא הייתי "עומדת הכן" עם מזרק אנטיביוטיקה מוכן. הסיכון הוא בסך הכל נמוך.
-
- הצטרפות: 18 ספטמבר 2004, 19:14
- דף אישי: הדף האישי של Manty_T*
סטרפטוקוקוס בי
שמעתי על כאלו שאיבדו אותו בפנים.... לא בצחוק. לא מזיק, אבל גם לא נעים
משהו שאנחנו מכירים
משהו שאנחנו מכירים
-
- הצטרפות: 17 מרץ 2006, 17:18
- דף אישי: הדף האישי של תמי_גלילי*
סטרפטוקוקוס בי
מיילדת הבית המקומית יידעה אותי על פיתרון חלופי לאנטיביוטיקה שבמחקר השיג תוצאות דומות. שלחתי לה שאלה באימייל ואדווח.
סטרפטוקוקוס בי
מישהו יודע מה השכיחות של רגישות לפניצילין?
רוצה ללדת בבית, מפחדת מרגישות.
רוצה ללדת בבית, מפחדת מרגישות.
-
- הצטרפות: 31 אוגוסט 2004, 15:16
- דף אישי: הדף האישי של בר_עדש*
סטרפטוקוקוס בי
לפי זיכרוני, שכיחות של 1:10000.
סביר להניח שכבר לקחת במהלך חייך אטיביוטיקה המכילה פניצילין. אם לא היתה לך תגובה אלרגית, את כנראה לא רגישה.
עדיף להתיעץ עם הרופא שנתן לך את המרשם לעירוי (בהנחה שהוא אמין, ולא ינסה להפחיד אותך בגלל הכוונה ללדת בבית).
סביר להניח שכבר לקחת במהלך חייך אטיביוטיקה המכילה פניצילין. אם לא היתה לך תגובה אלרגית, את כנראה לא רגישה.
עדיף להתיעץ עם הרופא שנתן לך את המרשם לעירוי (בהנחה שהוא אמין, ולא ינסה להפחיד אותך בגלל הכוונה ללדת בבית).
-
- הצטרפות: 19 אוגוסט 2001, 22:52
- דף אישי: הדף האישי של פלוני_אלמונית*
סטרפטוקוקוס בי
הי,
רציתי רק לספר על יערה שלי ש"אספה" את הספטפטוקוק B בדרכה (הקצרה) החוצה - וחלתה בגיל 10 ימים בדלקת קרום המוח; זה התחיל בחום פתאומי שעלה עד 39 וחצי תוך שעתיים, רצתי איתה לחדר מיון ושם לקחו לה בדיקת מח עצם מהגב, בדיקה נוראית, מכאיבה וטראומטית - לה וגם לי, שנלקחת תוך כדי כיפוף קדימה של כל הגוף - כדי לרווח את חוליות הגב ואז דקירה במחט עבה מאד ושאיבה של נוזל מח העצם. עלינו למחלקה רק למעקב ואחרי שלוש שעות בערך קיבלו את תוצאות הבדיקה שהראתה על החיידק ועברנו לבידוד.
בבוקר התעררנו כרגיל - ותוך מספר דקות יערה החלה לפרכס ואיבדה את הכרתה, הובהלנו לטיפול נמרץ ושם שהינו כשבועיים, בחלק מהזמן תחת הנשמה.
ביומיים הראשונים הרופאים היו סקפטיים לגבי סיכויי השרידה שלה ובימים הבאים - בעיקר בגלל ההתקפים האפילפטיים שהיא פיתחה כתוצאה מהמחלה - הם לא ידעו לומר לנו איזה נזק מוחי יכול להווצר ממצב כזה.
יערה היתה חסרת הכרה במשך חודש כמעט.
שבועיים אחרי שהגענו לביה"ח אמרו לי שבדיקת משטח פשוטה ומנת אנטיביוטיקה ("מרעילה" ככל שתהיה) יכלו למנוע מאיתנו סבל בל יתואר.
רציתי רק לספר על יערה שלי ש"אספה" את הספטפטוקוק B בדרכה (הקצרה) החוצה - וחלתה בגיל 10 ימים בדלקת קרום המוח; זה התחיל בחום פתאומי שעלה עד 39 וחצי תוך שעתיים, רצתי איתה לחדר מיון ושם לקחו לה בדיקת מח עצם מהגב, בדיקה נוראית, מכאיבה וטראומטית - לה וגם לי, שנלקחת תוך כדי כיפוף קדימה של כל הגוף - כדי לרווח את חוליות הגב ואז דקירה במחט עבה מאד ושאיבה של נוזל מח העצם. עלינו למחלקה רק למעקב ואחרי שלוש שעות בערך קיבלו את תוצאות הבדיקה שהראתה על החיידק ועברנו לבידוד.
בבוקר התעררנו כרגיל - ותוך מספר דקות יערה החלה לפרכס ואיבדה את הכרתה, הובהלנו לטיפול נמרץ ושם שהינו כשבועיים, בחלק מהזמן תחת הנשמה.
ביומיים הראשונים הרופאים היו סקפטיים לגבי סיכויי השרידה שלה ובימים הבאים - בעיקר בגלל ההתקפים האפילפטיים שהיא פיתחה כתוצאה מהמחלה - הם לא ידעו לומר לנו איזה נזק מוחי יכול להווצר ממצב כזה.
יערה היתה חסרת הכרה במשך חודש כמעט.
שבועיים אחרי שהגענו לביה"ח אמרו לי שבדיקת משטח פשוטה ומנת אנטיביוטיקה ("מרעילה" ככל שתהיה) יכלו למנוע מאיתנו סבל בל יתואר.
-
- הצטרפות: 23 אוקטובר 2004, 12:19
סטרפטוקוקוס בי
לינק שקצת עזר לנו: http://www.cdc.gov/groupbstrep/general/[po]gen public faq[/po].htm
לפי מה שכתוב שם יש סיכוי של 1:200 לתינוק להידבק במידה והאם לא מקבלת אנטיביוטיקה. במידה וען הסיכוי הוא 1:4000.
זה הספיק לי לא להמשיך לקרא על למה לא לקחת אנטיביוטיקה. וכשאני קוראת את מה שכתבת פלונית, על ביתך, אין לי ששום ספק.
אגב, בארה"ב וקנדה הבדיקה הזו חובה.
הריון שני, בשבוע 36 הלכתי לרופאת הנשים והיא נתנה לי משטחים לבדוק לעצמי בשירותים של הקופה- בנרתיק ובפי הטבעת.
אחרי כמה ימים גיליתי שאני נשאית GBS.
רופאה נתנה לי מרשם לאנטיביוטיקה שמיכל בונשטיין תוסיף לאינזפוזיה בזמן הלידה.
כל שש שעות 2מ"ג.
אם יורדים המים לפני הצירים אז אני אמורה לקחת 3 מ"ג אנטיביוטיקה בכדורים, גם כל 6 שעות.
שאלה - אני עדיין לא מבינה מה קורה אם יורד הפקק הרירי. מישהי יודעת?
לפי מה שכתוב שם יש סיכוי של 1:200 לתינוק להידבק במידה והאם לא מקבלת אנטיביוטיקה. במידה וען הסיכוי הוא 1:4000.
זה הספיק לי לא להמשיך לקרא על למה לא לקחת אנטיביוטיקה. וכשאני קוראת את מה שכתבת פלונית, על ביתך, אין לי ששום ספק.
אגב, בארה"ב וקנדה הבדיקה הזו חובה.
הריון שני, בשבוע 36 הלכתי לרופאת הנשים והיא נתנה לי משטחים לבדוק לעצמי בשירותים של הקופה- בנרתיק ובפי הטבעת.
אחרי כמה ימים גיליתי שאני נשאית GBS.
רופאה נתנה לי מרשם לאנטיביוטיקה שמיכל בונשטיין תוסיף לאינזפוזיה בזמן הלידה.
כל שש שעות 2מ"ג.
אם יורדים המים לפני הצירים אז אני אמורה לקחת 3 מ"ג אנטיביוטיקה בכדורים, גם כל 6 שעות.
שאלה - אני עדיין לא מבינה מה קורה אם יורד הפקק הרירי. מישהי יודעת?
-
- הצטרפות: 17 מאי 2007, 12:58
- דף אישי: הדף האישי של אמא_של_בוטן*
סטרפטוקוקוס בי
שאלה דחופה
אני נשאית , שבוע 39,ומתכוונת ללדת בבי"ח. מאתמול יש לי דלקת בפה, מתחת לאיזו סתימה ישנה..כאבי תופת! והדבר היחיד הוא טיפול אנטיביוטי.התחלתי לקחת מוקסיפן,השאלה היא: האם זה יכול לפתור אותי מאנטיביוטיקה בלידה?אם יש מישהו שיוכל ההתייחס- אשמח מאד!( האמת, כואב לי מידי לנסות למצוא תשובה לבד..)
אני נשאית , שבוע 39,ומתכוונת ללדת בבי"ח. מאתמול יש לי דלקת בפה, מתחת לאיזו סתימה ישנה..כאבי תופת! והדבר היחיד הוא טיפול אנטיביוטי.התחלתי לקחת מוקסיפן,השאלה היא: האם זה יכול לפתור אותי מאנטיביוטיקה בלידה?אם יש מישהו שיוכל ההתייחס- אשמח מאד!( האמת, כואב לי מידי לנסות למצוא תשובה לבד..)
-
- הצטרפות: 01 מאי 2007, 10:49
- דף אישי: הדף האישי של קט_קטית*
סטרפטוקוקוס בי
לא נראה לי שאכפת לרופאים מה את לוקחת, הם אוהבים לתת כמה שיותר אנטיביוטיקה
שתהיה לך לידה קלה ומדהימה!
שתהיה לך לידה קלה ומדהימה!
-
- הצטרפות: 17 מאי 2007, 12:58
- דף אישי: הדף האישי של אמא_של_בוטן*
סטרפטוקוקוס בי
אכן כן, אבל! רק אני והרופא שלי יודעים על זה, אז אם אני "מכוסה" עם האנטיביוטיקה שאני לוקחת ממילא, אני פשוט לא אגלה להם..
if you won't tell, I won't tell...
if you won't tell, I won't tell...
-
- הצטרפות: 01 מאי 2007, 10:49
- דף אישי: הדף האישי של קט_קטית*
סטרפטוקוקוס בי
יש לזכור שכל רופא דואג לכיסוי התחת האישי שלו ולכן אפחד לא יגיד לך לא לקחת בלידה. אולי רק פלוני אלמונית
בכל מקרה אני חושבת שתקבלי אנטיביוטיקה יותר רצינית ממוקסיפן... אני אומרת יאללה, לא נורא, תקחי את האנטיביוטיקה שלהם ותהיי רגועה בלידה (בהנחה שאין מישהי שמבינה בזה ותייעץ לך אחרת, כי אני באמת לא מבינה גדולה, סתם מתהרהרת איתך) - זה מה שאני הייתי עושה בכל אופן
בכל מקרה אני חושבת שתקבלי אנטיביוטיקה יותר רצינית ממוקסיפן... אני אומרת יאללה, לא נורא, תקחי את האנטיביוטיקה שלהם ותהיי רגועה בלידה (בהנחה שאין מישהי שמבינה בזה ותייעץ לך אחרת, כי אני באמת לא מבינה גדולה, סתם מתהרהרת איתך) - זה מה שאני הייתי עושה בכל אופן
סטרפטוקוקוס בי
במידה ועם הסיכוי הוא 1:4000
אך עם האנטיביוטיקה העובר חשוף לזיהומים אחרים שנוצרים עקב נטילת האנטיביוטיקה. אז הוא לא יחלה ב- GBS אלא בזיהומים אחרים שמאוד עמידים לאנטיביוטיקה.
ממה שאני קראתי - האנטיביוטיקה לא מורידה את התמותה חס וחלילה של תינוקות.
אך עם האנטיביוטיקה העובר חשוף לזיהומים אחרים שנוצרים עקב נטילת האנטיביוטיקה. אז הוא לא יחלה ב- GBS אלא בזיהומים אחרים שמאוד עמידים לאנטיביוטיקה.
ממה שאני קראתי - האנטיביוטיקה לא מורידה את התמותה חס וחלילה של תינוקות.
-
- הצטרפות: 31 אוגוסט 2004, 15:16
- דף אישי: הדף האישי של בר_עדש*
סטרפטוקוקוס בי
האנטיביוטיקה לא מורידה את התמותה חס וחלילה של תינוקות.
במקרה וליולדת יש GBS פעיל, האינטיביוטיקה כן מורידה את שיעור התחלואה והתמותה.
(קצת מאוחר בשביל אמא של בוטן, אבל לטובת הקוראות הבאות:)
התחלתי לקחת מוקסיפן,השאלה היא: האם זה יכול לפתור אותי מאנטיביוטיקה בלידה?
לא כל GBS מגיב לכל אנטיביוטיקה. את יכולה לקרוא בתוצאות המשטח לאיזה אנטיביוטיקה ה-GBS שלך מגיב, אבל בכל מקרה נראה לי שעדיף להתייעץ אם אשת מקצוע (אם קשה למצוא רופאה אמינה, את יכולה להתייעץ עם מיילדת טובה.)
במקרה וליולדת יש GBS פעיל, האינטיביוטיקה כן מורידה את שיעור התחלואה והתמותה.
(קצת מאוחר בשביל אמא של בוטן, אבל לטובת הקוראות הבאות:)
התחלתי לקחת מוקסיפן,השאלה היא: האם זה יכול לפתור אותי מאנטיביוטיקה בלידה?
לא כל GBS מגיב לכל אנטיביוטיקה. את יכולה לקרוא בתוצאות המשטח לאיזה אנטיביוטיקה ה-GBS שלך מגיב, אבל בכל מקרה נראה לי שעדיף להתייעץ אם אשת מקצוע (אם קשה למצוא רופאה אמינה, את יכולה להתייעץ עם מיילדת טובה.)
-
- הצטרפות: 22 אוגוסט 2007, 23:16
סטרפטוקוקוס בי
מתי צריך לבצע את המשטח כדי לגלות נשאות לGBS? באתר "זהר כבר בדקה" כתוב שבארץ לא מבצעים את הבדיקה לכל הנשים. האם הרופא יתן לי לבצע את הבדיקה אם אבקש? ומה אם אני נשאית ואני יודעת שאני אלרגית לפניצילין?
-
- הצטרפות: 17 אוגוסט 2003, 20:40
- דף אישי: הדף האישי של סמדר_נ*
סטרפטוקוקוס בי
בארץ לא מבצעים את הבדיקה לכל הנשים. האם הרופא יתן לי לבצע את הבדיקה אם אבקש?
כן. למעשה, אם את מבקשת הוא חייב. או לפחות כך הסבירה לי הרופאה שלי.
ומה אם אני נשאית ואני יודעת שאני אלרגית לפניצילין?
ואללה לא יודעת.
כן. למעשה, אם את מבקשת הוא חייב. או לפחות כך הסבירה לי הרופאה שלי.
ומה אם אני נשאית ואני יודעת שאני אלרגית לפניצילין?
ואללה לא יודעת.
-
- הצטרפות: 15 אוגוסט 2007, 08:01
- דף אישי: הדף האישי של חלוקית_נחל*
סטרפטוקוקוס בי
אני בהריון שני ונמצאתי שוב נשאית בבדיקת שתן. לדברי רופא הנשים אין טעם בתרבית וחייבים מתן אנטביוטיקה בלידה. לדבריו בתל השומר לא נותנים באופן אוטומטי לתינוק. מנסיון קודם יודעת שבליס נותנים לתינוק בכל מקרה, גם אם האמא לקחה אנטביוטיקה וגם בקפלן (מהתייעצות עם רופא). האם יש למשהי מידע על המדיניות של בתי חולים אחרים (בנוסף לליס וקפלן)? אני לא רוצה ללדת במקום שבאופן אוטומטי נותן אנטביוטיקה לתינוק. אשמח על תשובותיכם...
-
- הצטרפות: 15 אוגוסט 2007, 08:01
- דף אישי: הדף האישי של חלוקית_נחל*
סטרפטוקוקוס בי
מעדכנת:
קיבלתי עירוי אנטביוטיקה, כשהגעתי,
אביב קיבלה אנטביוטיקה, היות וספירת הדם שלה יצאה חריגה. הבנתי שאם לא הייה סיכון לזיהום, לא היתה מקבלת אנטביוטיקה. קיבלה עירוי של 2 מזרקים ליד של שני סוגי אנטביוטיקה.
גם רעות בליס, קיבלה אנטביוטיקה, 2 סוגים, היות ואני לא קיבלתי את האנטביוטיקה בלידה.
בהצלחה @}
קיבלתי עירוי אנטביוטיקה, כשהגעתי,
אביב קיבלה אנטביוטיקה, היות וספירת הדם שלה יצאה חריגה. הבנתי שאם לא הייה סיכון לזיהום, לא היתה מקבלת אנטביוטיקה. קיבלה עירוי של 2 מזרקים ליד של שני סוגי אנטביוטיקה.
גם רעות בליס, קיבלה אנטביוטיקה, 2 סוגים, היות ואני לא קיבלתי את האנטביוטיקה בלידה.
בהצלחה @}
-
- הצטרפות: 29 מאי 2008, 19:13
סטרפטוקוקוס בי
האם בדיקת GBS היא חלק קבוע מתהליך הקבלה ללידת בית אצל מיילדת?
לאור כל האמור בדף אני מקבלת את הרושם שהבדיקה והטיפול מיותרים ובכל מקרה הסיכונים מאוד נמוכים וקשורים למהלכי לידה ספציפים, וממש לא מעוניינת לקבל עירוי במהלך הלידה גם אם תתברר נשאות.
האם יש מילדות בית שלא דורשות לבצע בדיקה? מי?
לאור כל האמור בדף אני מקבלת את הרושם שהבדיקה והטיפול מיותרים ובכל מקרה הסיכונים מאוד נמוכים וקשורים למהלכי לידה ספציפים, וממש לא מעוניינת לקבל עירוי במהלך הלידה גם אם תתברר נשאות.
האם יש מילדות בית שלא דורשות לבצע בדיקה? מי?
-
- הצטרפות: 26 יולי 2001, 21:35
- דף אישי: הדף האישי של אם_פי_3*
סטרפטוקוקוס בי
יש מיילדות בית שלא דורשות לבצע בדיקה.
יש מיילדות בית, שמציעות לבצע את הבדיקה, אבל מקבלות את דעתך.
אני לא יודעת אם יש מיילדות שמחייבות.
אפשר לדבר על זה עם מיילדת שתבחרי. אם זה קריטי לך ומהווה אמצעי סינון- אפילו בטלפון, לפני פגישה ראשונית.
(אני לא רוצה לכתוב שמות, כי המידע שלי מאד מאד חלקי, וזה לא הוגן).
יש מיילדות בית, שמציעות לבצע את הבדיקה, אבל מקבלות את דעתך.
אני לא יודעת אם יש מיילדות שמחייבות.
אפשר לדבר על זה עם מיילדת שתבחרי. אם זה קריטי לך ומהווה אמצעי סינון- אפילו בטלפון, לפני פגישה ראשונית.
(אני לא רוצה לכתוב שמות, כי המידע שלי מאד מאד חלקי, וזה לא הוגן).
סטרפטוקוקוס בי
יש הבדל - אם ה GBS אותר בשתן או בדם.
סטרפטוקוקוס בי
בשבוע 37 נמצאתי נשאית. אימצתי את הפרוטוקול של שום וגינאלי שבלינק www.leida.co.il/page.asp?id=99042
ביצעתי שני משטחים נוספים לפני הלידה שיצאו שליליים !!! מומלץ !
אגב, הרופא שלי ממליץ בדיקה וגינאלית בלבד ולא רקטאלית .
ביצעתי שני משטחים נוספים לפני הלידה שיצאו שליליים !!! מומלץ !
אגב, הרופא שלי ממליץ בדיקה וגינאלית בלבד ולא רקטאלית .
סטרפטוקוקוס בי
שלום,
כיוון שנמצאתי נשאית התחלתי בטיפול בשום. האם למשהוא יש מושג האם לצד 'שום וגינאלי', אכילת שום עשויה לעזור ? האם כלורהקסידין עוזר ? מה פרוטוקול השימוש בו ?
חוץ מזה ראיתי שיש טיפולים נוספים מולצים, יש רעיונות ו/או התייחסויות לשילובים שונים?
מאוד מקווה שמשהוא מהטיפולים יעזור, הייתי שמחה לוותר על אנטיביוטיקה...!
אלד בבית חולים והבנתי שישנם בתי חולים שעל אף תוצאה שלילית לאחר חיובית, מתנהלים כאילו אין תוצאה שלילית. במצב זה ניתנת אנטיביוטיקה לפני הלידה אם מספיקים, ואם לא אח"כ גם התינוקי מקבל אנטיביוטיקה, יש שקודם בודקים האם התינוק נדבק וכאלה שמייד מטפלים... .
מתוכננת ללדת בחיפה, ואנסה לברר ישירות מול בתי החולים מה 'המדיניות'. אשמח להתעדכן אם יש נסיון אישי בנושא, לגבי כרמל, רמבמ או בני ציון ! ת ו ד ה ! ! !
(חוץ מזה, חשבתי שאולי כדאי, למי שרוצה להבדק לפני הלידה, לפעול לפי פרוטוקול השום הנ"ל טרם הבדיקה).
כיוון שנמצאתי נשאית התחלתי בטיפול בשום. האם למשהוא יש מושג האם לצד 'שום וגינאלי', אכילת שום עשויה לעזור ? האם כלורהקסידין עוזר ? מה פרוטוקול השימוש בו ?
חוץ מזה ראיתי שיש טיפולים נוספים מולצים, יש רעיונות ו/או התייחסויות לשילובים שונים?
מאוד מקווה שמשהוא מהטיפולים יעזור, הייתי שמחה לוותר על אנטיביוטיקה...!
אלד בבית חולים והבנתי שישנם בתי חולים שעל אף תוצאה שלילית לאחר חיובית, מתנהלים כאילו אין תוצאה שלילית. במצב זה ניתנת אנטיביוטיקה לפני הלידה אם מספיקים, ואם לא אח"כ גם התינוקי מקבל אנטיביוטיקה, יש שקודם בודקים האם התינוק נדבק וכאלה שמייד מטפלים... .
מתוכננת ללדת בחיפה, ואנסה לברר ישירות מול בתי החולים מה 'המדיניות'. אשמח להתעדכן אם יש נסיון אישי בנושא, לגבי כרמל, רמבמ או בני ציון ! ת ו ד ה ! ! !
(חוץ מזה, חשבתי שאולי כדאי, למי שרוצה להבדק לפני הלידה, לפעול לפי פרוטוקול השום הנ"ל טרם הבדיקה).
סטרפטוקוקוס בי
איך נדבקים בחיידק הזה?
אם בהריון הקודם בדקתי ויצא שלילי, האם זה אומר משהו על מצבי בהווה?
אם בהריון הקודם בדקתי ויצא שלילי, האם זה אומר משהו על מצבי בהווה?
סטרפטוקוקוס בי
הי,
הריון משמח ובריא, שבוע 38, בדיקת GBS חיובית...
המיילדת המליצה לי על שתיית אגריספט (תמצית זרעי אשכוליות ועוד, ראו הדף נפלאות הGSE כדאודורנט ולפטריה בנרתיק) - התחלתי, ועל שטיפות וגינליות עם אותו חומר - אתחיל מחר.
אשמח לדעות, המלצות ושיתופים ממי שעברה זאת:
האם לקחת אנטיביוטיקה בלידה? מה היו השיקולים כן או לא?
האם ניסית אמצעים נוספים לפני הלידה (שום? תמצית כלשהי?).
כל מידע ושיתוף יעודד ויחזק אותי, ויסייע לי לבחור את המתאים לי.
בבריאות @}.
הריון משמח ובריא, שבוע 38, בדיקת GBS חיובית...
המיילדת המליצה לי על שתיית אגריספט (תמצית זרעי אשכוליות ועוד, ראו הדף נפלאות הGSE כדאודורנט ולפטריה בנרתיק) - התחלתי, ועל שטיפות וגינליות עם אותו חומר - אתחיל מחר.
אשמח לדעות, המלצות ושיתופים ממי שעברה זאת:
האם לקחת אנטיביוטיקה בלידה? מה היו השיקולים כן או לא?
האם ניסית אמצעים נוספים לפני הלידה (שום? תמצית כלשהי?).
כל מידע ושיתוף יעודד ויחזק אותי, ויסייע לי לבחור את המתאים לי.
בבריאות @}.
סטרפטוקוקוס בי
שלום נון, אני טיפלתי בשום ולאחר מכן עשיתי בדיקת תרבית והחידק לא הלך לשום מקום.
לצערי נכנעתי לאנטיביוטיקה בלידה, היו לא מושבות נרחבות של חיידקים שהופיעו בבדיקת שתן.
לדעתי כל העניין הוא קונספירציה על מנת להפוך את ההריון לעניין רפואי.
לצערי נכנעתי לאנטיביוטיקה בלידה, היו לא מושבות נרחבות של חיידקים שהופיעו בבדיקת שתן.
לדעתי כל העניין הוא קונספירציה על מנת להפוך את ההריון לעניין רפואי.
סטרפטוקוקוס בי
אני קיבלתי אנטיביוטיקה בלידה,
היו לי כל מיני מחשבות על טיפול אלטרנטיבי, אבל בסוף לא הייתה בי האנרגיה להתעסק בזה.
בסופו של סיפור, למרות כוונותי ללידה טבעית בבי"ח, הייתה לידה עם הרבה התערבויות, וגם העלתי חום בשלב כלשהוא, כך שבכל מקרה נתנו אנטיביוטיקה.
אז לגמרי בדיעבד, האנטיביוטיקה הייתה טיפה בים מבחינתי, ולא שינתה הרבה...
היו לי כל מיני מחשבות על טיפול אלטרנטיבי, אבל בסוף לא הייתה בי האנרגיה להתעסק בזה.
בסופו של סיפור, למרות כוונותי ללידה טבעית בבי"ח, הייתה לידה עם הרבה התערבויות, וגם העלתי חום בשלב כלשהוא, כך שבכל מקרה נתנו אנטיביוטיקה.
אז לגמרי בדיעבד, האנטיביוטיקה הייתה טיפה בים מבחינתי, ולא שינתה הרבה...
סטרפטוקוקוס בי
תודה על שיתופיכן.
אני עוד מתלבטת ואשמח לשיתופים נוספים (עד שאחליט או עד שפתאום הוא יחליט להופיע..).
אחד הדברים ש"מטרידים" אותי באפשרות של אנטיביוטיקה, היא שמה שעובר אלי עובר אליו, וגם, שאמנם אני "מכסה" חלקית את הבעיות שעשויות להגרם מ-GBS, אבל פותחת חזית מול כלמני חיידקים אחרים כמו אי-קולי (עד כמה שהבנתי מקריאה).
שוב, תודה. זה עוזר לי - גם לדעת על עוד נשים שהתלבטו והיו במצבי, וגם לקורא על ההחלטות שלכן.
והכי חשוב - מקוה שהסוף בסיפורים שלכן היה טוב ושמה שלא החלטתן - לא הופיע מחלת GBS.
אני עוד מתלבטת ואשמח לשיתופים נוספים (עד שאחליט או עד שפתאום הוא יחליט להופיע..).
אחד הדברים ש"מטרידים" אותי באפשרות של אנטיביוטיקה, היא שמה שעובר אלי עובר אליו, וגם, שאמנם אני "מכסה" חלקית את הבעיות שעשויות להגרם מ-GBS, אבל פותחת חזית מול כלמני חיידקים אחרים כמו אי-קולי (עד כמה שהבנתי מקריאה).
שוב, תודה. זה עוזר לי - גם לדעת על עוד נשים שהתלבטו והיו במצבי, וגם לקורא על ההחלטות שלכן.
והכי חשוב - מקוה שהסוף בסיפורים שלכן היה טוב ושמה שלא החלטתן - לא הופיע מחלת GBS.
סטרפטוקוקוס בי
גם אצלי היה GBS והיה לי חום. לא השתגעתי על הרעיון אבל קיבלתי את הדין וקיבלתי אנטיביוטיקה לווריד -- היו לי דברים אחרים להתעסק בהם. מה שכן, אחרי הלידה הם רצו לגמור את המנה, ואני הסכמתי, אבל לא הבנתי למה הם מתעקשים להמשיך לתת לי אותה לווריד! הרי כבר ילדתי! ובאמת, אחרי התעקשות הם נתנו לי בכדורים.
סטרפטוקוקוס בי
ובאמת, אחרי התעקשות הם נתנו לי בכדורים
גם אצלי נתנו לוריד, ואני הייתי כ"כ מותשת מהלידה שלא חשבתי על לבקש אחרת...
גם אצלי נתנו לוריד, ואני הייתי כ"כ מותשת מהלידה שלא חשבתי על לבקש אחרת...
-
- הצטרפות: 27 אוקטובר 2004, 19:00
- דף אישי: הדף האישי של ההולכת_בדרכים*
סטרפטוקוקוס בי
המיילדת שלי (אילנה שמש) הנחתה אותי לא לעשות בדיקת GBS לפני הלידה.
זה היה מפתיע כי לפני הלידה הקודמת (4 שנים) ביצוע הבדיקה היה אחד מהדברים שחייבים לעשות לקראת לידת בית.
היא אמרה לי שבשנים האלו היא שינתה את דעתה לגבי הבדיקה, כי היא ראתה שלהמון יולדות יש תוצאה חיובית ושהתוצאה היא שהיא משתמשת באנטיביוטיקה באחוז גבוה מאוד בלידות שהיא מקבלת. לדעתה מיותר להשתמש באנטיביוטיקה בכאלה אחוזים גבוהים, זה לא מוצדק מול הסיכון הזעיר הקיים בנוכחות החיידק, וזה בעצם כמו כל התערבות הגנתית מיותרת אחרת.
אולי שווה לך לדבר איתה ישירות כדי לקבל תשובה יותר מקיפה שתסייע לך להחליט.
אני בכל מקרה לא עשיתי את הבדיקה. אני מאוד סומכת על שיקול דעתה של אילנה בענייני בטיחות בלידה.
שתהיה לידה טובה @}
זה היה מפתיע כי לפני הלידה הקודמת (4 שנים) ביצוע הבדיקה היה אחד מהדברים שחייבים לעשות לקראת לידת בית.
היא אמרה לי שבשנים האלו היא שינתה את דעתה לגבי הבדיקה, כי היא ראתה שלהמון יולדות יש תוצאה חיובית ושהתוצאה היא שהיא משתמשת באנטיביוטיקה באחוז גבוה מאוד בלידות שהיא מקבלת. לדעתה מיותר להשתמש באנטיביוטיקה בכאלה אחוזים גבוהים, זה לא מוצדק מול הסיכון הזעיר הקיים בנוכחות החיידק, וזה בעצם כמו כל התערבות הגנתית מיותרת אחרת.
אולי שווה לך לדבר איתה ישירות כדי לקבל תשובה יותר מקיפה שתסייע לך להחליט.
אני בכל מקרה לא עשיתי את הבדיקה. אני מאוד סומכת על שיקול דעתה של אילנה בענייני בטיחות בלידה.
שתהיה לידה טובה @}
-
- הצטרפות: 05 נובמבר 2009, 08:33
סטרפטוקוקוס בי
גם לי מצאו GBS בלידה הקודמת, והחלטתי לקחת את האנט'. הבנתי שדרך הווריד העובר מקבל פחות מאשר דרך הפה, והאנט' דרך הווריד גם יותר אפקטיבית אם הלידה מהירה. לעומת זאת, אחרי שהתינוק יצא, באמת אין סיבה לקחת. אצל קרובת משפחה שלי לא בדקו GBS והיה לה, והתינוקת נדבקה במעבר בתעלת הלידה והיא חלתה מאד מיד. עם זאת הלידה של הקרובה שלי היתה קשה ומסובכת וגם מאד מתערבת. יכול להיות שבלידה רגועה הסיכוי של התינוק להידבר נמוך יותר (השערה שלי, לא יודעת אם זה נכון). אני בכל אופן לקחתי אצידופולוס הרבה זמן לפני הלידה, כדי שהאנטיביוטיקה לא תקלקל יותר מידי, וזה באמת עזר.
מעניין שהגישה של אילנה שמש השתנתה.
מעניין שהגישה של אילנה שמש השתנתה.
סטרפטוקוקוס בי
תודה על תגובותיכן ושיתופיכן.
כרגע אני נעה בין האפשרויות - נטייתי הטבעית היא לעשות כל שאני יכולה באמצעים הטבעיים (זרעי האשכוליות שציינתי קודם, בליעה ושטיפה וגינלית) עד הלידה, ובלידה עצמה - אחת משתיים.
אחת - נוטה מאוד לגישה שהציגה ההולכת בדרכים - הסיכון נראה לי קטן, אני לא מתה על הרעיון לאנטיביוטיקה ולוריד פתוח בלידה, ואומרת לעצמי שבטח יש עוד מליוני חיידקים שמסתובבים ומזל שאין בדיקות גם לגביהם, וכל השאר.
שתיים - להחזיק את האנטיביוטיקה בבית, ליתר בטחון, ולבקש לקבל בלידה בכל מקרה או לקבל כאשר גורמי הסיכון צצים - חם בלידה ופקיעת קרומים מוקדמת (הגורם השלישי של לידה-לפני-שבוע-37 מאחורי).
עכשיו נראה מי ירשום לי אנטיביוטיקה... בינתיים, הבוקר, הרופא המחליף לרופאי הקבוע סרב לרשום תמיסה, ורשם טבליות. מבחינתי זה היה מין סימן שאולי לא צריך...
מותר לקחת אצידופולוס בהריון? (יש לי צנצנת, אבל לא נגעתי בה מאז תחילת ההריון).
שוב תודה ואשמח לקרוא עוד - זה עוזר.
כרגע אני נעה בין האפשרויות - נטייתי הטבעית היא לעשות כל שאני יכולה באמצעים הטבעיים (זרעי האשכוליות שציינתי קודם, בליעה ושטיפה וגינלית) עד הלידה, ובלידה עצמה - אחת משתיים.
אחת - נוטה מאוד לגישה שהציגה ההולכת בדרכים - הסיכון נראה לי קטן, אני לא מתה על הרעיון לאנטיביוטיקה ולוריד פתוח בלידה, ואומרת לעצמי שבטח יש עוד מליוני חיידקים שמסתובבים ומזל שאין בדיקות גם לגביהם, וכל השאר.
שתיים - להחזיק את האנטיביוטיקה בבית, ליתר בטחון, ולבקש לקבל בלידה בכל מקרה או לקבל כאשר גורמי הסיכון צצים - חם בלידה ופקיעת קרומים מוקדמת (הגורם השלישי של לידה-לפני-שבוע-37 מאחורי).
עכשיו נראה מי ירשום לי אנטיביוטיקה... בינתיים, הבוקר, הרופא המחליף לרופאי הקבוע סרב לרשום תמיסה, ורשם טבליות. מבחינתי זה היה מין סימן שאולי לא צריך...
מותר לקחת אצידופולוס בהריון? (יש לי צנצנת, אבל לא נגעתי בה מאז תחילת ההריון).
שוב תודה ואשמח לקרוא עוד - זה עוזר.
-
- הצטרפות: 04 אוקטובר 2003, 22:08
- דף אישי: הדף האישי של אפרת_מ*
סטרפטוקוקוס בי
ובאמת, אחרי התעקשות הם נתנו לי בכדורים
אנטיביוטיקה, אם כבר לוקחים, עדיף לוריד ולא דרך הפה!!!
למה. 2 סיבות: הראשונה, זה אפקטיבי יותר דרך הוריד מאשר דרך הפה (ואם כבר בחרת לקחת, אז את רוצה את זה אפקטיבי, לא?). השניה היא שדרך הוריד אין השפעה שלילית על פלורת הקיבה, בעוד שלקיחת אנטיביוטיקה דרך הפה הורגת את החיידקים הטובים.
המיילדת שלי הסבירה את הטרייד-אוף. אם בודקיםוחיובי, אז צריך אנטיוביטיקה. אם לא בודקים, אז רק אם עברו 18 שעות מירידת מים, נדרשת אנטיביוטיקה. היא המליצה קלות לכיוון שלא להיבדק.
מבחינתי לא היתה שאלה - אני לא לוקחת אנטיביוטיקה בלידה. ומצד שני, מכיוון שאם לא עשית בדיקה רק אחרי ירידת מים זה רלוונטי, ואצלנו יש נטיה לאי ירידות מים... אז זה מראש נרהא היה לי non-issue. היתה לי לידה קצרה במיוחד. מתישהו כשהייתי בבריכה היתה ירידת מים. מכיוון שבין פתיחה של בקושי אצבע לתינוקת בחוץ, עברו כשעה ורבע - אז זה אכן לא היה רלוונטי.
ההשערות של מעדיפה להישאר בעילום חסרות ביסוס. אין כל קשר בין אופי הלידה להידבקות או אי הידבקות. זה יכול להכנס דרך העין.
מותר לקחת פרוביוטיקה בהריון. ובהנקה. ובכלל.
לידהטובה. המון בירואת לשניכם!
אנטיביוטיקה, אם כבר לוקחים, עדיף לוריד ולא דרך הפה!!!
למה. 2 סיבות: הראשונה, זה אפקטיבי יותר דרך הוריד מאשר דרך הפה (ואם כבר בחרת לקחת, אז את רוצה את זה אפקטיבי, לא?). השניה היא שדרך הוריד אין השפעה שלילית על פלורת הקיבה, בעוד שלקיחת אנטיביוטיקה דרך הפה הורגת את החיידקים הטובים.
המיילדת שלי הסבירה את הטרייד-אוף. אם בודקיםוחיובי, אז צריך אנטיוביטיקה. אם לא בודקים, אז רק אם עברו 18 שעות מירידת מים, נדרשת אנטיביוטיקה. היא המליצה קלות לכיוון שלא להיבדק.
מבחינתי לא היתה שאלה - אני לא לוקחת אנטיביוטיקה בלידה. ומצד שני, מכיוון שאם לא עשית בדיקה רק אחרי ירידת מים זה רלוונטי, ואצלנו יש נטיה לאי ירידות מים... אז זה מראש נרהא היה לי non-issue. היתה לי לידה קצרה במיוחד. מתישהו כשהייתי בבריכה היתה ירידת מים. מכיוון שבין פתיחה של בקושי אצבע לתינוקת בחוץ, עברו כשעה ורבע - אז זה אכן לא היה רלוונטי.
ההשערות של מעדיפה להישאר בעילום חסרות ביסוס. אין כל קשר בין אופי הלידה להידבקות או אי הידבקות. זה יכול להכנס דרך העין.
מותר לקחת פרוביוטיקה בהריון. ובהנקה. ובכלל.
לידהטובה. המון בירואת לשניכם!
-
סטרפטוקוקוס בי
גם אני. שבוע 38 , לפני לידת בית, ותוצאה חיובית, אני כל כך בדיכאון מזה, זה כל כך לא מתאים לי עכשיו...,
בכל זאת רוצה לשאול משהו פרקטי - אני מבינה שאפשרי לקבל אנטיביוטיקה לוריד בלידת בית. זה כנראה לא יהיה רלוונטי עבורי ממילא,
כי הלידות שלי עד כה היו קצרות מאוד, השתיים האחרונות ממש לידות בזק, ואם גם הבאה תהיה כזו, אז האנטיביוטיקה לא תספיק להשפיע.
אז מה אני עושה?
ומה מומלץ לעשות אחרי הלידה? להתאשפז עם התינוק? לקחת אותו רק לבדיקת תרבית ולהשתחרר? יסכימו לזה? או להמתין ולראות אם חס וחלילה מתפתח משהו?
בכל זאת רוצה לשאול משהו פרקטי - אני מבינה שאפשרי לקבל אנטיביוטיקה לוריד בלידת בית. זה כנראה לא יהיה רלוונטי עבורי ממילא,
כי הלידות שלי עד כה היו קצרות מאוד, השתיים האחרונות ממש לידות בזק, ואם גם הבאה תהיה כזו, אז האנטיביוטיקה לא תספיק להשפיע.
אז מה אני עושה?
ומה מומלץ לעשות אחרי הלידה? להתאשפז עם התינוק? לקחת אותו רק לבדיקת תרבית ולהשתחרר? יסכימו לזה? או להמתין ולראות אם חס וחלילה מתפתח משהו?
סטרפטוקוקוס בי
תודה אפרת - על המידע והאיחולים .
היום דברתי עם רופא ילודים, שאמר לי שלטעמו יש צורך לקחת רק במקרה שהיתה פקיעת מים מוקדמת.
היום דברתי עם רופא ילודים, שאמר לי שלטעמו יש צורך לקחת רק במקרה שהיתה פקיעת מים מוקדמת.
סטרפטוקוקוס בי
כרגע עדיין לא בהריון. בהריון הקודם אובחן אצלי GBS.
לא מפחדת לדחוף שום, אבל לא בטוחה שמתחשק לי לעשות זאת בהריון.
האם למישהי יש ניסיון אישי עם מיגור GBS?
האם אפשר לדעתכן להבדק כבר עכשיו ולדעת מה מצבי? לעשות טיפול מנע כבר עכשיו?
האם אפשר לסמוך על המיגור?
תודה.
לא מפחדת לדחוף שום, אבל לא בטוחה שמתחשק לי לעשות זאת בהריון.
האם למישהי יש ניסיון אישי עם מיגור GBS?
האם אפשר לדעתכן להבדק כבר עכשיו ולדעת מה מצבי? לעשות טיפול מנע כבר עכשיו?
האם אפשר לסמוך על המיגור?
תודה.
-
- הצטרפות: 23 ספטמבר 2001, 07:34
- דף אישי: הדף האישי של פלונית_אלמונית*
סטרפטוקוקוס בי
יתכן ששום עוזר, אבל חוששת במקרה שלי הקדים את הלידה. בכל מקרה, לידה מהירה וירידת מים בסמיכות ללידה מורידות את הסכנה להדבקות באופן משמעותי. לא בטוחה שלא כדאי לקבל אנטיביוטיקה ובכך לסיים את הסיפור. הרי הבעיה של הסטרפטוקוקוס הזה היא שאי אפשר למגרו. הוא נעלם ועשוי לצוץ אח"כ. המתח בהמתנה לתוצאות הבדיקה נדבק/ לא נדבק מיד אם הלידה אינה תענוג כ"כ גדול. אח"כ ישנה עדיין האופציה של הדבקה משנית. לא נעים.
-
- הצטרפות: 31 מרץ 2008, 03:49
- דף אישי: הדף האישי של רוניתה_פיתה*
סטרפטוקוקוס בי
לעשות טיפול מנע כבר עכשיו?
קראי את כל הדף הזה. אני למדתי ממנו שנוכחותו/נפקדותו של החיידק משתנה תדיר, ולכן המשטח לתרבית שלו רלבנטי רק סמוך למועד הלידה.
אני טיפלתי בשום לפני המשטח, והתרבית הייתה שלילית, אבל זה לא מוכיח כלום.
לידה מהירה וירידת מים בסמיכות ללידה מורידות את הסכנה להדבקות באופן משמעותי
ובכל זאת יש כאן סיפור על מישהי שילדה מהר, והתינוק שלה נדבק...
קראי את כל הדף הזה. אני למדתי ממנו שנוכחותו/נפקדותו של החיידק משתנה תדיר, ולכן המשטח לתרבית שלו רלבנטי רק סמוך למועד הלידה.
אני טיפלתי בשום לפני המשטח, והתרבית הייתה שלילית, אבל זה לא מוכיח כלום.
לידה מהירה וירידת מים בסמיכות ללידה מורידות את הסכנה להדבקות באופן משמעותי
ובכל זאת יש כאן סיפור על מישהי שילדה מהר, והתינוק שלה נדבק...
-
- הצטרפות: 03 דצמבר 2007, 18:12
- דף אישי: הדף האישי של טנא_מלא_כוכבים*
סטרפטוקוקוס בי
הי,
אובחנתי כנשאית בשבוע 38, החלטתי לשתות שמן זרעי אשכוליות ולעשות שטיפות וגינליות.
לא עשיתי משטח חוזר.
אחרי הלידה ובעקבות שיחה עם רופא ילדים בעל גישה "באופנית" גיליתי ש... המשטחים לבדיקת הדבקות התינוק שנלקחים בבית חולים נלקחים מאתרים חיצוניים על גופו (טבור, אוזן, למשל). כלומר - יתכן שיאמר שיש לתינוק סטרפטוקוק ויש לטפל באנטיביוטיקה, אך בפועל מדובר על חיידק שנמצא על גופו ולא בתוכו. תוצאות של בדיקות דם לתינוק, אם תחליטי לעשות, יתקבלו כעבור 10 ימים, והן הקובעות האם התינוק נדבק (התינוק שלי לא נדבק, אבל ביום הולדתו המליצו להתחיל לתת אנטיביוטיקה).
בקיצור, לא ממש עונה על שאלותיך, אבל נזכרתי ונראה לי חשוב.
חוצמזה, אספתי מאמרים רבים בנושא (נוסף על אלו המקושרים בדף זה), חלקם מן המיילדת שלי, ואם תרצי, אוכל לשלוח לך במייל.
אובחנתי כנשאית בשבוע 38, החלטתי לשתות שמן זרעי אשכוליות ולעשות שטיפות וגינליות.
לא עשיתי משטח חוזר.
אחרי הלידה ובעקבות שיחה עם רופא ילדים בעל גישה "באופנית" גיליתי ש... המשטחים לבדיקת הדבקות התינוק שנלקחים בבית חולים נלקחים מאתרים חיצוניים על גופו (טבור, אוזן, למשל). כלומר - יתכן שיאמר שיש לתינוק סטרפטוקוק ויש לטפל באנטיביוטיקה, אך בפועל מדובר על חיידק שנמצא על גופו ולא בתוכו. תוצאות של בדיקות דם לתינוק, אם תחליטי לעשות, יתקבלו כעבור 10 ימים, והן הקובעות האם התינוק נדבק (התינוק שלי לא נדבק, אבל ביום הולדתו המליצו להתחיל לתת אנטיביוטיקה).
בקיצור, לא ממש עונה על שאלותיך, אבל נזכרתי ונראה לי חשוב.
חוצמזה, אספתי מאמרים רבים בנושא (נוסף על אלו המקושרים בדף זה), חלקם מן המיילדת שלי, ואם תרצי, אוכל לשלוח לך במייל.
-
סטרפטוקוקוס בי
וכמובן - בריאות, בריאות, בריאות @}.
סטרפטוקוקוס בי
תודה לכולכן.
קראתי כמובן את הדף.
דווקא בגלל זה אני כ"כ מבולבלת.
אני מאילו שלא יכולות לדמיין עירוי בלידה (פוביית מחטים) וכל לידותי עד היום החלו בירידת מים.
ובנוסף להכל אלרגית לפניצילין...
תנו לי להבין,
בעצם אתן ממליצות בכל מקרה להתנהג כאילךו יש gbs בלידה?
אוף, לא מבינה.
קראתי כמובן את הדף.
דווקא בגלל זה אני כ"כ מבולבלת.
אני מאילו שלא יכולות לדמיין עירוי בלידה (פוביית מחטים) וכל לידותי עד היום החלו בירידת מים.
ובנוסף להכל אלרגית לפניצילין...
תנו לי להבין,
בעצם אתן ממליצות בכל מקרה להתנהג כאילךו יש gbs בלידה?
אוף, לא מבינה.
סטרפטוקוקוס בי
לא בטוחה שלא כדאי לקבל אנטיביוטיקה ובכך לסיים את הסיפור.
אני נשאית.במהלך הלידה קיבלתי פניצילין.(פעם ראשונה בחיי שהכנסתי אנטיביוטיקה לגוף.)
תוצאות:
פטריות מטורפות בכל מקום אפשרי בגוף. מה שהיקשה על ההנקה וגרם לי לסבל רב בחודש שאחרי הלידה.(זו אינה לידה ראשונה ולא הנקה ראשונה). כך שהסיפור לא נגמר בקבלת האנטיביטיקה.
אני נשאית.במהלך הלידה קיבלתי פניצילין.(פעם ראשונה בחיי שהכנסתי אנטיביוטיקה לגוף.)
תוצאות:
פטריות מטורפות בכל מקום אפשרי בגוף. מה שהיקשה על ההנקה וגרם לי לסבל רב בחודש שאחרי הלידה.(זו אינה לידה ראשונה ולא הנקה ראשונה). כך שהסיפור לא נגמר בקבלת האנטיביטיקה.
-
- הצטרפות: 23 ספטמבר 2001, 07:34
- דף אישי: הדף האישי של פלונית_אלמונית*
סטרפטוקוקוס בי
אופס... לא תארתי לעצמי. פשוט, הגבתי לכך שהיינו כ"כ במתח עד שקיבלנו תוצאות בדיקות הדם (כעבור 48 שעות), ואח"כ מתח עד גיל שלושה חודשים סביב האפשרות של הדבקה משנית.
אופס... לא תארתי לעצמי. פשוט, הגבתי לכך שהיינו כ"כ במתח עד שקיבלנו תוצאות בדיקות הדם (כעבור 48 שעות), ואח"כ מתח עד גיל שלושה חודשים סביב האפשרות של הדבקה משנית.
סטרפטוקוקוס בי
הי.. אני בשבוע 34 להריון - נחשפתי לראשונה לחיידק המדובר. אני מתכננת לידת בית, ואין לי כל בעיה לקחת אנטיביוטיקה בזמן הלידה מתוך הנחה שזה באמת ימנע הדבקה של התינוקת. אני מבינה שיש אפשרות להדבקה בכל זאת גם למי שלקחה אנטיביוטיקה בלידה וגם הדבקה משנית שלא כל כך ברור לי במה מדובר. אשמח לשמוע אם מישהי יודעת יותר ויכולה להוסיף
סטרפטוקוקוס בי
קראתי (כמעט) את כל מה שכתוב כאן בפורום.
לי גילו GBS בשתן בשלב מוקדם יחסית - בשבוע 13 בערך, לקחתי אנטיביוטיקה במשך שבוע ובתרבית שתן שנעשתה אחר כך, החיידק עדיין הופיע. הרופא שלי ממליץ לקחת שוב אנטיביוטיקה ואני עדיין מתלבטת. הטיפול גרם לי לחולשה נוראית ואני לא בטוחה שעוד סבב יעזור. מצד שני, אני פוחדת שזה מסוכן. כרגע אני בשבוע 16.
אני מבינה שGBS בתרבית זה הרבה יותר בעייתי מאשר במשטח.
האם מישהי יודעת ויכולה לעזור בנושא? תודה רבה וחג שמח לכולן.
לי גילו GBS בשתן בשלב מוקדם יחסית - בשבוע 13 בערך, לקחתי אנטיביוטיקה במשך שבוע ובתרבית שתן שנעשתה אחר כך, החיידק עדיין הופיע. הרופא שלי ממליץ לקחת שוב אנטיביוטיקה ואני עדיין מתלבטת. הטיפול גרם לי לחולשה נוראית ואני לא בטוחה שעוד סבב יעזור. מצד שני, אני פוחדת שזה מסוכן. כרגע אני בשבוע 16.
אני מבינה שGBS בתרבית זה הרבה יותר בעייתי מאשר במשטח.
האם מישהי יודעת ויכולה לעזור בנושא? תודה רבה וחג שמח לכולן.
-
סטרפטוקוקוס בי
אומנם הייתה לי לידה מהירה, ירידת מים רגעים לפני הלידה עצמה וגם די קרוב לתאריך המשוער. אלה שלושה קרטריונים שאני זוכרת, המפחיתים סיכוי להדבקה. עם זאת, לא פחתה החרדה ולכן היה חשוב עבורינו שתהיה בדיקת דם ומעקב רפואי צמוד (כלומר אישפוז בבית חולים...). כשהכל עובר בשלום (אמן), מחכים נדמה לי חודש או חודשים להרגע לגמרי ולראות שאין הדבקה משנית.
שייהיה בשעה טובה ובמזל טוב !!!
שייהיה בשעה טובה ובמזל טוב !!!
-
- הצטרפות: 15 יוני 2003, 00:44
- דף אישי: הדף האישי של ה_עוגיה*
סטרפטוקוקוס בי
סוגרת שבוע 39. לפני שבוע עשיתי בדיקה שיצאה חיובית.
המילדת ממליצה (זה לבחירתי) אנטיביוטיקה בזמן הלידה עצמה.
אמרה שמקובל פנצילין (עירוי, רבע שעה כל ארבע שעות מרגע שהלידה פעילה). אני אלרגית ולכן זאת תהיה אנטי' אחרת (יש לי את השם איפשהו). התדירות שלה נמוכה יותר (כל 12 שעות. אני מקווה שזה אומר הפעם מנה אחת ודי).
אני נוטה לקבל את ההמלצה ולקחת את האנטי'.
החשש שלי, לאור ניסיון העבר (פטריה מטורפת בפטמה עם תינוקת בת שבוע) הוא שהאנטיביוטיקה תביא עלי פטריה.
שאלתי היא איך אני מתגוננת (מראש, אחרי, הכל הולך).
תודה @}
המילדת ממליצה (זה לבחירתי) אנטיביוטיקה בזמן הלידה עצמה.
אמרה שמקובל פנצילין (עירוי, רבע שעה כל ארבע שעות מרגע שהלידה פעילה). אני אלרגית ולכן זאת תהיה אנטי' אחרת (יש לי את השם איפשהו). התדירות שלה נמוכה יותר (כל 12 שעות. אני מקווה שזה אומר הפעם מנה אחת ודי).
אני נוטה לקבל את ההמלצה ולקחת את האנטי'.
החשש שלי, לאור ניסיון העבר (פטריה מטורפת בפטמה עם תינוקת בת שבוע) הוא שהאנטיביוטיקה תביא עלי פטריה.
שאלתי היא איך אני מתגוננת (מראש, אחרי, הכל הולך).
תודה @}
-
סטרפטוקוקוס בי
+הודעה ממשתתפת חדשה התקבלה בברכה:+
אני הייתי שולחת דואל למילדת שלי ושואלת מה היא מציעה.
ממה חוששים, בעצם? (סליחה על הבורות, אני זוכרת משהו על דלקת עיניים, אבל לא בטוחה)
אני הייתי שולחת דואל למילדת שלי ושואלת מה היא מציעה.
ממה חוששים, בעצם? (סליחה על הבורות, אני זוכרת משהו על דלקת עיניים, אבל לא בטוחה)
-
- הצטרפות: 10 נובמבר 2001, 08:15
- דף אישי: הדף האישי של תבשיל_קדרה*
סטרפטוקוקוס בי
זו הייתי אני.
-
- הצטרפות: 15 יוני 2003, 00:44
- דף אישי: הדף האישי של ה_עוגיה*
סטרפטוקוקוס בי
היא אמרה שיש סכנה של הדבקה הן של הרחם והן של התינוק.
ההמלצה היא לקבל אנטי' בלידה.
ואין טעם לטפל מראש כי מדובר בחיידק שנוכח בגוף ובא והולך (באזור של הנרתיק ופי הטבעת). אני יכולה לטפל עכשיו והוא יספיק לחזור לפני הלידה.
שאלתי מה ההמלצות שלה כדי לא לחטוף פטריה והיא אמרה פרוביוטיקה, כבר מעכשיו.
יש לי תחושה שיש פה נשים שמבינות פרוביוטיקה יותר לעומק ממנה. מהן הייתי רוצה לשמוע (מה, כמה, מתי וכו').
ההמלצה היא לקבל אנטי' בלידה.
ואין טעם לטפל מראש כי מדובר בחיידק שנוכח בגוף ובא והולך (באזור של הנרתיק ופי הטבעת). אני יכולה לטפל עכשיו והוא יספיק לחזור לפני הלידה.
שאלתי מה ההמלצות שלה כדי לא לחטוף פטריה והיא אמרה פרוביוטיקה, כבר מעכשיו.
יש לי תחושה שיש פה נשים שמבינות פרוביוטיקה יותר לעומק ממנה. מהן הייתי רוצה לשמוע (מה, כמה, מתי וכו').
-
סטרפטוקוקוס בי
אני לא בהריון ויש לי תחיידק הזה ואני לוקחת טיפול א נטיביוטקה זינט 500 כי המוקספין 500 גרם לא הרג תחיידק מקווה שזינט כן יהרוג תחיידק
סטרפטוקוקוס בי
אני מבינה שלכתחילה לא כדאי לעשות את הבדיקה בכלל?
חשבתי לבקש אותה מהרופא,אבל עכשו נראה לי שלא בטוח שכדאי?
חשבתי לבקש אותה מהרופא,אבל עכשו נראה לי שלא בטוח שכדאי?
-
- הצטרפות: 10 אוקטובר 2012, 21:28
- דף אישי: הדף האישי של תפילה_לאם
סטרפטוקוקוס בי
האפשרות המתוארת כאן של מתן ערוי אנטיביוטיקה במהלך לידת בית עדיין אקטואלית???
לא התרשמתי שכיום יש אפשרות כזאת.
<אולי הימצאות החיידק בשתן ולא במשטח היא הסיבה לכך שהאפשרות הזאת לא הועלתה על ידי מי שהייתה אמורה להיות מיילדת הבית שלי?>
לא התרשמתי שכיום יש אפשרות כזאת.
<אולי הימצאות החיידק בשתן ולא במשטח היא הסיבה לכך שהאפשרות הזאת לא הועלתה על ידי מי שהייתה אמורה להיות מיילדת הבית שלי?>
-
סטרפטוקוקוס בי
הי תפילה,
עדיין קיימת.
מה רצית לדעת? אשמח לשתף מנסיוני.
עדיין קיימת.
מה רצית לדעת? אשמח לשתף מנסיוני.
-
סטרפטוקוקוס בי
היי טנא,
אתמול עם היוודע דבר הימצאות החיידק בשתן, הבנתי מהמיילדת שלא תוכל ליילד אותי בבית בשל הצורך לספק ערוי אנטיביוטיקה בזמן הלידה.
האם יש אפשרויות שונות אצל מיילדות שונות?
אולי החומרה גדולה יותר כשהחיידק נמצא בשתן ולא רק בנרתיק?
מה לשאול את המיילדת?
בינתיים כבר הספקתי לבכות, לייבש את הדמעות, להתקשר לשלושה בתי חולים ולבחור באיזה מהם ללדת. תהליך מזורז שכזה... יהיה לי מוזר לעבור את המהפך בחזרה... ומן הסתם, לא אחליף מיילדת בית בשלב זה (שבוע 36 וחצי, וכל לידותיי הקדימו את התל"מ).
אתמול עם היוודע דבר הימצאות החיידק בשתן, הבנתי מהמיילדת שלא תוכל ליילד אותי בבית בשל הצורך לספק ערוי אנטיביוטיקה בזמן הלידה.
האם יש אפשרויות שונות אצל מיילדות שונות?
אולי החומרה גדולה יותר כשהחיידק נמצא בשתן ולא רק בנרתיק?
מה לשאול את המיילדת?
בינתיים כבר הספקתי לבכות, לייבש את הדמעות, להתקשר לשלושה בתי חולים ולבחור באיזה מהם ללדת. תהליך מזורז שכזה... יהיה לי מוזר לעבור את המהפך בחזרה... ומן הסתם, לא אחליף מיילדת בית בשלב זה (שבוע 36 וחצי, וכל לידותיי הקדימו את התל"מ).
-
סטרפטוקוקוס בי
קצרה בזמן, אוכל להאריך אחר כך (או בטלפון, אם תרצי).
יש אפשרויות שונות, ולכל מיילדת מדיניות שונה. יש שאינן מבקשות עוד את הבדיקה (גם רופאים) בשל חוסר אמינותה.
אמשיך אחר כך.
יש אפשרויות שונות, ולכל מיילדת מדיניות שונה. יש שאינן מבקשות עוד את הבדיקה (גם רופאים) בשל חוסר אמינותה.
אמשיך אחר כך.
-
סטרפטוקוקוס בי
וכמובן שולחת לך חיבוק.
-
סטרפטוקוקוס בי
תודה על החיבוק, טנא!
אחכה לתשובתך המפורטת, אם כי נראה לי ש לכל מיילדת מדיניות שונה וכך בן רגע ירדתי מחלום שרקמתי לאורך שבועות וחודשים, ומשום מה ארגיש מוזר לחזור אליו.
אחכה לתשובתך המפורטת, אם כי נראה לי ש לכל מיילדת מדיניות שונה וכך בן רגע ירדתי מחלום שרקמתי לאורך שבועות וחודשים, ומשום מה ארגיש מוזר לחזור אליו.
-
סטרפטוקוקוס בי
כתבתי לך.
-
סטרפטוקוקוס בי
לא רואה שהגיע...
-
סטרפטוקוקוס בי
רגע, אני בסוג של שוק, כתבתי מגילה, שלחתי, וכעת היא לא מופיעה אצלי במסמכים שנשלחו ולא בשום מקום אחר.
אבדוק שוב, ואם לא, אשתדל עוד הערב לכתוב שנית או מחר בבוקר. סליחה.
אבדוק שוב, ואם לא, אשתדל עוד הערב לכתוב שנית או מחר בבוקר. סליחה.
-
סטרפטוקוקוס בי
אוי! באסה לך ובאסה לי!
מקווה שתמצאי ושטרחתך לא הייתה לשווא.
בינתיים אני מעבדת את הדברים עם עצמי, וחושבת שכמו שכתבתי מוקדם יותר - מן הסתם, לא אחליף מיילדת בית בשלב זה , גם אם תימצא האפשרות לקבל את הערוי בבית, אפילו שהרי בעצם גם בלידה בבי"ח תהיה מיילדת חדשה, אבל זה לא אותו הדבר.
בכל מקרה, אשמח למידע ממך, ומקווה להגיע להחלטה שלמה ככל האפשר.
מקווה שתמצאי ושטרחתך לא הייתה לשווא.
בינתיים אני מעבדת את הדברים עם עצמי, וחושבת שכמו שכתבתי מוקדם יותר - מן הסתם, לא אחליף מיילדת בית בשלב זה , גם אם תימצא האפשרות לקבל את הערוי בבית, אפילו שהרי בעצם גם בלידה בבי"ח תהיה מיילדת חדשה, אבל זה לא אותו הדבר.
בכל מקרה, אשמח למידע ממך, ומקווה להגיע להחלטה שלמה ככל האפשר.
-
סטרפטוקוקוס בי
שלום,
שלחתי שנית!
לא מצאתי, אך כתבתי.
נשתמייל @}.
ליל מנוחה.
שלחתי שנית!
לא מצאתי, אך כתבתי.
נשתמייל @}.
ליל מנוחה.
-
סטרפטוקוקוס בי
קיבלתי ועניתי. תודה רבה רבה!
-
סטרפטוקוקוס בי
בקצרה: מסתבר שאם היולדת מסרבת לקחת אנטיביוטיקה, ומסרבת שיתנו גם לילוד לאחר הלידה, פשוט לוקחים לו בדיקות דם לוודא שאין זיהום.
והסיפור המלא: בהריון השני שלי מצאו נשאות בשתן. בגלל הפרדות שיליה חלקית בתחילת תשיעי הייתי יום בחדר לידה (ב"העמק"), וקיבלתי איזה חמש מנות לוריד (לי זה שורף, כואב ומפריע מאוד). בסוף ברחתי משם, וילדתי במועד בפוריה, שם קיבלתי עוד שתי מנות. בדיעבד מי השפיר פקעו יחד עם יציאת הראש, כך שסיכויי ההדבקות היו נמוכים מאוד. כולם טענו שזה לא קשור, אבל בהרגשה שלי אותי זה גמר להרבה זמן, ובעיקר גמר את הגורה, שהיתה חולה כמעט ברצף מגיל חצי שנה עד שנה וחצי (נגמר רק עם דיקור טוב אצל ארם צייג במעגן מיכאל).
בהריון השלישי שוב מצאו בשתן - לא מאוד הפתיע, אני פשוט נשאית. עשיתי טיפול אלטרנטיבי שכלל המנעות מגלוטן + תמצית צמחים, ואחריו התרביות היו נקיות - אבל לרופאים זה לא משנה, והשלמתי עם הגזרה רק תכננתי להגיע לבית היולדות מאוחר כדי לקבל לא יותר ממנה אחת. לא יודעת למה, אבל כשהגענו ללידה פשוט הרגשתי שאני לא מוכנה שיתקעו בי מחטים ורעלים. הצוות בפוריה לא אהב את זה, אבל נאלצו להסכים (בכלל, מנסיוני בפוריה מדקלמים את הפרוטוקלים אבל ברגע שאומרים "לא" הם מרפים. ב"העמק" נדרשה אסרטיביות על גבול האגרסיביות). גם הפעם המים פקעו מאוחר, וסירבנו לתת אנטיביוטיקה לגור הנולד.
אז גיליתי שכל מה שנדרש במקום העירויים זו בדיקת דם לתרבית, לבדוק אם מתפתח זיהום. לקחו פעמיים, שתיהן יצאו שליליות. וזהו.
בן זוגי שאל את הצוות למה הם כל כך לוחצים לתת אנטיביוטיקה גם כשכנראה אין חידק בנרתיק, והתשובה היתה שהאנטיביוטיקה מפחיתה הרבה סיבוכים לא מוסברים אצל ילודים אז סטטיסטית זה רעיון לא רע שכולם תקבלנה...
לגבי הדבקות משנית, מאוחרת - יש המון הזדמנויות להדבקות ממקורות אחרים (אני, האחים של הגור שכנראה גם הם נשאים ועוד ועוד...), וכנראה לא ניתן לדעת שההדבקה היא מהלידה .
והסיפור המלא: בהריון השני שלי מצאו נשאות בשתן. בגלל הפרדות שיליה חלקית בתחילת תשיעי הייתי יום בחדר לידה (ב"העמק"), וקיבלתי איזה חמש מנות לוריד (לי זה שורף, כואב ומפריע מאוד). בסוף ברחתי משם, וילדתי במועד בפוריה, שם קיבלתי עוד שתי מנות. בדיעבד מי השפיר פקעו יחד עם יציאת הראש, כך שסיכויי ההדבקות היו נמוכים מאוד. כולם טענו שזה לא קשור, אבל בהרגשה שלי אותי זה גמר להרבה זמן, ובעיקר גמר את הגורה, שהיתה חולה כמעט ברצף מגיל חצי שנה עד שנה וחצי (נגמר רק עם דיקור טוב אצל ארם צייג במעגן מיכאל).
בהריון השלישי שוב מצאו בשתן - לא מאוד הפתיע, אני פשוט נשאית. עשיתי טיפול אלטרנטיבי שכלל המנעות מגלוטן + תמצית צמחים, ואחריו התרביות היו נקיות - אבל לרופאים זה לא משנה, והשלמתי עם הגזרה רק תכננתי להגיע לבית היולדות מאוחר כדי לקבל לא יותר ממנה אחת. לא יודעת למה, אבל כשהגענו ללידה פשוט הרגשתי שאני לא מוכנה שיתקעו בי מחטים ורעלים. הצוות בפוריה לא אהב את זה, אבל נאלצו להסכים (בכלל, מנסיוני בפוריה מדקלמים את הפרוטוקלים אבל ברגע שאומרים "לא" הם מרפים. ב"העמק" נדרשה אסרטיביות על גבול האגרסיביות). גם הפעם המים פקעו מאוחר, וסירבנו לתת אנטיביוטיקה לגור הנולד.
אז גיליתי שכל מה שנדרש במקום העירויים זו בדיקת דם לתרבית, לבדוק אם מתפתח זיהום. לקחו פעמיים, שתיהן יצאו שליליות. וזהו.
בן זוגי שאל את הצוות למה הם כל כך לוחצים לתת אנטיביוטיקה גם כשכנראה אין חידק בנרתיק, והתשובה היתה שהאנטיביוטיקה מפחיתה הרבה סיבוכים לא מוסברים אצל ילודים אז סטטיסטית זה רעיון לא רע שכולם תקבלנה...
לגבי הדבקות משנית, מאוחרת - יש המון הזדמנויות להדבקות ממקורות אחרים (אני, האחים של הגור שכנראה גם הם נשאים ועוד ועוד...), וכנראה לא ניתן לדעת שההדבקה היא מהלידה .
-
סטרפטוקוקוס בי
מספרים ? סטטיסטיקות ?
-
סטרפטוקוקוס בי
+הודעה ממשתתפת חדשה התקבלה בברכה:+
אחרי שקראתי הכללל. אני בשבוע 37 ויומיים. ערכתי משטח ל gbs נמצא חיובי . אני מועניית לקבל מכל מי שיכולה לסייע לי טיפים טבעיים להכנת הגוף כראוי ללידה . מה כדאי לאכול ? פרוביוטיקה מומלצת ? תמצית זרעי אשכולית שתיה / שטיפה ? לפחות אכין הגוף כמה שאני יכולה ללידה טובה ותקינה ב"ה . הרופאה כמובן - בהמלצה לאנטיביוטיקה דרך הוריד בעת הלידה . למיטב הבנתי עליי להתעקש אחכ לתרבית דם ברך הנולד ... ולא למהר לדחוף גם לו אנטיביוטיק לשווא ? הבנתי נכון ?
שאלה נוספת האם קבלת האינטיביוטיקה לוריד סנוך ללידה לא משפיעה על תוצאות תרבית הדם בתינוק ? ....
אחרי שקראתי הכללל. אני בשבוע 37 ויומיים. ערכתי משטח ל gbs נמצא חיובי . אני מועניית לקבל מכל מי שיכולה לסייע לי טיפים טבעיים להכנת הגוף כראוי ללידה . מה כדאי לאכול ? פרוביוטיקה מומלצת ? תמצית זרעי אשכולית שתיה / שטיפה ? לפחות אכין הגוף כמה שאני יכולה ללידה טובה ותקינה ב"ה . הרופאה כמובן - בהמלצה לאנטיביוטיקה דרך הוריד בעת הלידה . למיטב הבנתי עליי להתעקש אחכ לתרבית דם ברך הנולד ... ולא למהר לדחוף גם לו אנטיביוטיק לשווא ? הבנתי נכון ?
שאלה נוספת האם קבלת האינטיביוטיקה לוריד סנוך ללידה לא משפיעה על תוצאות תרבית הדם בתינוק ? ....
סטרפטוקוקוס בי
מציעה לך לפנות לשרלה וינקלר או למיילדת אחרת עדכנית וכו
בזמנו מצאתי בגוגל פרוטוקול בנושא. מה שאותי עניין אלה הם התנאים מפחיתי סיכון הדבקה (מאפייני הלידה),
בכל מקרה מציעה להתעדכן כנל.
לפחות לי.מה שאני זוכרת במצבים בהם מידת הסיכון יורדת משמעותית ואין נטילת אנטיביוקה, כן חיוני לקח בדיקת דם לוודא שאין הדבקה.
צריך להיות עם יד על הדופק במשך כחודש כדי לוודא שאין הדבקה שאותה רואים מאוחר.
המידע שאני מעלה הוא זכרון מלפני עשור, כך שעתכן שישנם שינויים.
בזמנו מצאתי בגוגל פרוטוקול בנושא. מה שאותי עניין אלה הם התנאים מפחיתי סיכון הדבקה (מאפייני הלידה),
בכל מקרה מציעה להתעדכן כנל.
לפחות לי.מה שאני זוכרת במצבים בהם מידת הסיכון יורדת משמעותית ואין נטילת אנטיביוקה, כן חיוני לקח בדיקת דם לוודא שאין הדבקה.
צריך להיות עם יד על הדופק במשך כחודש כדי לוודא שאין הדבקה שאותה רואים מאוחר.
המידע שאני מעלה הוא זכרון מלפני עשור, כך שעתכן שישנם שינויים.
סטרפטוקוקוס בי
ראיתי שיש מידע לגבי אביבה רום ,
תוך כדי קריאה ראיתי שפוטנציאל ההדבקה הוא עד שלושה חודשים...
בנוסף ישנם אזכורים של שטיפות שלא נראה לי וכן המלצות לטיפול חיצוני נוסף.
אישית לא אהבתי את הכיוון הזה במיוחד את ההסתייעות החיצונית בשום.
תוך כדי קריאה ראיתי שפוטנציאל ההדבקה הוא עד שלושה חודשים...
בנוסף ישנם אזכורים של שטיפות שלא נראה לי וכן המלצות לטיפול חיצוני נוסף.
אישית לא אהבתי את הכיוון הזה במיוחד את ההסתייעות החיצונית בשום.