עקמת באופן טבעי

נחל_לבן*
הצטרפות: 16 אוקטובר 2008, 22:14
דף אישי: הדף האישי של נחל_לבן*

עקמת באופן טבעי

שליחה על ידי נחל_לבן* »

כנראה שלבני בן ה8 וחצי יש עקמת.
האורתופד ילדים עוד לא ראה אותו, בנתיים זו האבחנה של הרופא מהרנטגן ושלי. גם כשהוא עומד זקוף, הוא כאילו נשען על מותן שמאל יותר. לפי מה שקראתי זה לא משנה אבל למקרה שזה כן, הילד שלי ארוך ורזה (שקלנו לוותר על הרנטגן, רואים טוב גם ככה..)

ועוד לפני שאני נפגשת עם האורתופד, אני אשמח לשמוע מידיעותיכם, ניסיונכם ודעתכם.
אנחנו נוטים להעדיף טיפולים מהסוג האלטרנטיבי, אז אם מישהו מכיר שיטות טיפול מתאימות או מטפלים שמבינים בנושא..

תודה @}
שורשים_עמוקים*
הצטרפות: 30 אפריל 2009, 14:50
דף אישי: הדף האישי של שורשים_עמוקים*

עקמת באופן טבעי

שליחה על ידי שורשים_עמוקים* »

הי נחל,
אני הייתי ממליצה לחפש אוסטאופת טוב באזור המגורים שלך - http://www.osteopathy.co.il/
יתכן וטיפול משלים להבנת המקרה באמצעות רפלקסולוגיה יוכל גם לסייע (למה קיימת העקמת? מה משמעות הנטיה דווקא לשמאל?)
המון בהצלחה ובריאות!
שורשים
נחל_לבן*

עקמת באופן טבעי

שליחה על ידי נחל_לבן* »

תודה שורשים עמוקים .
האמת שאני מאוהבת באוסטאופתיה כבר כמה שנים אז באמת חשבתי לנסות אותה..
יש איזה אוסטאופת שאת יכולה להמליץ עליו?
פלוני_אלמונית*
הצטרפות: 19 אוגוסט 2001, 22:52
דף אישי: הדף האישי של פלוני_אלמונית*

עקמת באופן טבעי

שליחה על ידי פלוני_אלמונית* »

איזו דרגה של עקמת? יש עקמת ש"חיים איתה" בלי שהרפואה הקונבנציונלית מתערבת, יש עקמת שדורשת חגורת גב, ויש עקמת שדורשת ניתוח (לי היה את הסוג השלישי).
<מיצי החתולה>
נחל_לבן*

עקמת באופן טבעי

שליחה על ידי נחל_לבן* »

הי מיצי,
אנחנו עוד לא יודעים מה החומרה או הדרגה..
אני מקוה ומאמינה שזו לא עקמת מהסוג שדורש ניתוח. אבל הבנתי שלרוב בעזרת תרגילים אפשר לשפר כל עקמת, לא?
ר_ו_ת_ה*
הצטרפות: 18 יוני 2008, 00:35
דף אישי: הדף האישי של ר_ו_ת_ה*

עקמת באופן טבעי

שליחה על ידי ר_ו_ת_ה* »

דווקא יש קשר בין ילד רזה וארוך לבין היווצרות סקוליוזיס (עקמת)
יש כאלה שאומרים שזה למעשה מתחיל כשהוא כבר בבטן (-: , עובר ארוך נוטה להשאר מכורבל זמן ארוך יותר על צד אחד בסוף ההריון, וכבר אז מתחילה אי סימטריה באגן... כמובן שיש עוד גורמים גנטיים ואחרים
בכל אופן, אני מצטרפת להמלצה על אוסטיאופט
ברונו רוזנהיים הוא מצוין, מקבל בתל אביב ובנתניה (וינגייט)
תות_שדה*
הצטרפות: 19 פברואר 2002, 21:05
דף אישי: הדף האישי של תות_שדה*

עקמת באופן טבעי

שליחה על ידי תות_שדה* »

למדתי טיפוח היציבה בהיותי בוינגייט (לפני 8 שנים בערך). יש שם מישהי שהיא ראש המגמה, קוראים לה ורדיתה גור, והיא גם מטפלת בעקמת (או שתוכל לשלוח אותך למישהו מהאיזור שלך)
היא מאמינה בטיפול תנועתי (זה מה שהיא מלמדת ועושה), ואני מאוד מסכימה איתה.
תראי, אם המצב חמור מאוד ומצריך ניתוח, זה כבר סיפור אחר. אבל אם אפשר לתקן בעזרת תרגילים, אז זו הדרך הטובה ביותר.
אני לא יודעת מה עושה אוסטאופת (זה לא קצת התערבות חזקה ופולשנית מדי? אני מתבלבלת עם כירופרקט?), אבל למשל חגורה יכולה רק לתמוך ולא לשנות יציבה.
מה שקורה במצב של עקמת, זה שצד אחד מתקצר וצד אחד מתארך. העבודה בתרגילים היא להאריך את השרירים בצד המקוצר ולחזק ולקצר את הצד הארוך.
מקווה שהבנת משהו מההסבר שלי. פשוט עבר המון זמן מאז למדתי את הנושא, והעלית לי נשכחות.
אם תרצי אוכל לנסות לעזור לך לאתר את אותה ורדיתה (שאני מאוד מאמינה בדרכה)
נחל_לבן*

עקמת באופן טבעי

שליחה על ידי נחל_לבן* »

עובר ארוך נוטה להשאר מכורבל זמן ארוך יותר על צד אחד
עם אני זוכרת נכון, בחודש-חודשיים האחרונים של ההריון, הוא היה כבר ממוקם (עם העורף לאחור..) לאורך הצד השמאלי של הרחם.

ברונו רוזנהיים הוא מצוין
לא ברונו רוזנברג? עכשיו התבלבלתי..

אם אפשר לתקן בעזרת תרגילים, אז זו הדרך הטובה ביותר.
גם אני מעדיפה, כמובן, את הדרך הזו...כשסיפרתי לבני שאני חושדת בעקמת ושהוא יצטרך להבדק, הדבר הראשון שהוא אמר זה שהוא לא יהיה מוכן לעבור ניתוח. ואף פעם לא דיברנו בכלל על עקמת בבית, בטח לא על ניתוח!
אני אשמח עם תוכלי לאתר את ורדיתה, תודה!

אני לא יודעת מה עושה אוסטאופת
את מתבלבלת עם כירופרקטיקה או משהו אחר, נראה לי..
בכל מקרה, אוסתאופתיה זו דרך טיפול מאד עדינה. נעזרנו בה, אני והילד המדובר, אחרי הלידה שלו. הוא היה צריך יישור גולגולת ואני, יישור פרונט (האגן שלי היה עקום לגמרי.)

תודה על הדעות וההצעות @}
הרגע_שלפני*
הצטרפות: 19 דצמבר 2006, 22:04
דף אישי: הדף האישי של הרגע_שלפני*

עקמת באופן טבעי

שליחה על ידי הרגע_שלפני* »

אני לא מומחית לכן קשה לי להמליץ אני רק יכולה לספר את הסיפור שלי.

גילו אצלי עקמת בגיל 12. נאצלתי ללבוש מחוך פלטיק בהתחלה 22 שעות ביממה ואחר כך רק בלילה, בערך שנה וחצי. המטרה שלו היתה לעצור החמרה של העקמת. אני לא יכולה לדעת אם היא באמת היתה מחמירה בלעדיו אבל ההרגשה שלי היא שהוא היה מיותר. ראשית כי הוא אמלל אותי חברתית ופיזית ושנית כי הוא פשוט ניוון לי את הגב.
(למשל היום כשאני מכופפת את הגב קדימה אני לא יכולה לעשות זאת חוליה חוליה אלא רק בגוש אחד)
העקמת שלי היא בגלל שיש לי רגל אחת קצרה יותר (ב1-2 ס"מ). היו אורתופדים שהמליצו לי ללכת עם הגבהה קטנה בנעל אבל האוסטיאופתית שבדקה אותי אמרה שהגוף שלי התרגל והתאזן כך ולא כדאי לבלבל אותו שוב. בגלל שהוא התרגל הכתפיים שלי למשל כן באותו גובה. לא רואים את העקמת אלא אם מחפשים אותה. אני לא סובלת ממנה בדרך כלל אבל אני כן מרגישה שיש לי לחץ בגב התחתון בצד אחד.
אני הולכת כפוף (קדימה), לא יודעת אם זה בגלל העקמת.
לצערי בגיל ההתבגרות בכלל לא טיפלתי ביציבה בכלל (רק קצת רקדתי). אחרי הצבא הלכתי לטיפול פלדנקרייז אחת על אחת. אחר כך ליוגה. אני חושבת שזה הרבה יותר עוזר לי.
איתן_לרנר*
הצטרפות: 24 יולי 2005, 16:37
דף אישי: הדף האישי של איתן_לרנר*

עקמת באופן טבעי

שליחה על ידי איתן_לרנר* »

שלום לךh נחל לבן

לעקמת יש השלכות משמעותיות על חיינו.היא גורמת לארגון התנועה והתפקוד שיהיו א-סימטריים באופן מובנה וקבוע,גורמת לנשימה לא מלאה ולחץ על השלד באופן שיכול לגרום לבעיות בעתיד.שיטת פלדנקרייז עובדת עם ילדים (ומבוגרים) ובאמצעות מגע עדין מלמדת לכוון ולארגן את העומס על השלד בצורה כזו שהעקמת אינה מתבטאת. לילדבגיל 8 וחצי יש גם סיכוי לא קטן להיפטר מהעקמת בכלל אך ככל שהזמן עובר לא ניתן ממש להיפטר ממנה אך כן ניתן ללמוד להתנועע בחופשיות ולתפקד בצורה מלאה ונינוחה גם עם העקמת. בשיטתנו ההצלחות בתחום זה הן מוכחות ורחובת בהיקפן
כל שיטה שעוסקת בחיזוק שרירים או הארכת שרירים ואינה מתייחסת לעובדה שהעקמת כמו כל בעיה אחרת היא מאורע כלל מערכתי הקשור לארגון התנועהבמערכת העצבים מפשספסת את הנקודה ולא פותרת את הבעיה . לכן מי שמקבע את העמוד על ידי מחוך גורם לבעיות גדולות הרבה יותר במערכת התנועה.יש לפנות אל המוח שמארגן את התנועה ולעבוד על האינטגרציה של התנועה לתוך החיים של הילד באופן שיאפשר להתנועע בנוחות ולהתעקם גם לצד השני וגם קדימה וגם לאחור.

אני עובד עם ילדים ומבוגרים בדיוק על נושאים אלה ומגלה כל פעם מחדש כמה מעט צריך על מנת לשנות בצורה משמעותית אצל תינוקות וילדים כיון שהמוח עדיין מאוד גמיש ומאפשר שינויים במהירות וקלות רבות.

אוכל לעזור ואשמח לעשות זאת אם תרצי.
נחל_לבן*

עקמת באופן טבעי

שליחה על ידי נחל_לבן* »

הי הרגע שלפני ,
תודה על השיתוף. קראתי שאחת התופעות הנלוות לעקמת היא אורך לא שווה של הרגליים. ואצלך, אם הבנתי נכון, העקמת בעצם באה כדי "לפצות" על רגליים באורך לא שווה..
ומלהכיר ילדה אחת שמסתובבת כל הזמן עם מחוך כזה, אני בהחלט יכולה לראות את הקושי שהוא יוצר בתקופה שבה גם ככה כלכך רגישים לאיך נראים.. @}

תודה איתן,
אני בהחלט מתחברת לגישה שאתה מתאר. המחשבה שלי כרגע היא לנסות לשפר את המצב קודם כל בעזרת עבודה ותרגילים.
כמה שאלות, אם אפשר:
האם אתה יודע את הסיבות לעקמת?

האם עקמת מחמירה? כלומר - האם חוסר טיפול יחמיר את המצב או שהמצב קבוע? או אולי אפילו, האם עקמת יכולה להשתפר מעצמה עם הזמן והגדילה?

האם אפשר לשלב בין דרכי טיפול? אוסתאופתיה ופלדנקרייז, למשל?

האם יש פעולות או תנועות מסויימות שמחמירות את העקמת? למשל, הבן שלי רוכב על סוסים.

תודה רבה @}
נחל_לבן*

עקמת באופן טבעי

שליחה על ידי נחל_לבן* »

נזכרתי בעוד משהו:
שבכלל, יותר משמדאיגה אותי העקמת, שאני יודעת שניתן לטפל בה, מדאיגה אותי מידת שיתוף הפעולה של בני עם התירגולים והטיפולים שידרשו. התמדה ונחישות הם שיעורים שעוד יש לנו ללמוד..
ר_ו_ת_ה*
הצטרפות: 18 יוני 2008, 00:35
דף אישי: הדף האישי של ר_ו_ת_ה*

עקמת באופן טבעי

שליחה על ידי ר_ו_ת_ה* »

צודקת, התבלבלתי בשם
לאוסטיאופט המומלץ קוראים ברונו רוזנבלום
הטלפון שלו 03-6918055. הוא בד"כ לא עונה, אבל חוזר להודעות
הוא אוסטיאופט מוכר וראש החוג בוינגייט וגם נחמד
לגבי תרגילים וכו', אני מסכימה איתך שצריך את שיתוף הפעולה של הילד
לי בתור ילדה גילו עקמת, קיבלתי כל מיני תרגילים +הפחדות (אם לא תעשי- תצטרכי מחוך)
ולדעתי זה לא ממש השתפר. כי אמנם עשיתי את התרגילים, אך לא בתשומת לב וכל העניין הוא פה העבודה עם דגש על אליינמנט וסימטריה- אחרת זה לא באמת משפיע.
בשנות העשרים שלי גיליתי את איינגר יוגה, ורק אז- עם עבודה מדויקת ומודעות, העקמת באמת השתפרה מאד.
לתרגל לבד עם עקמת זה קשה- כי מה שמרגיש ישר, זה בעצם באוף-סייד ולכן חייבים המון תשומת לב ומודעות וסבלנות. זה די סיזיפי וקשה לי להאמין שילד באמת מסוגל לזה
עם זאת, שלא תביני מדבריי שלא כדאי לטפל- יש יתרונות גדולים בילדות, כי השלד עוד מתפתח וניתן להשפיע. לכן, אני הייתי עובדת עם ילד באמצעי חיצוני- כמו אוסטיאופטיה.
כשבני (הארוך והרזה...) היה בן כמה חודשים- שמנו לב שהאגן שלו לא סימטרי לגמרי (כמובן שאף אחד מלבדנו לא שם לב- בכל זאת, שנינו מורים ליוגה...) , זה אכן כנראה מהתנוחה בבטן והגנטיקה שלי...לקחנו אותו לאוסטיאופט- ותוך 3 טיפולים זה הסתדר
אני מקווה שחסכתי לו שנים של עבודה קשה לתקן אחר כך
עשב_השדה*
הצטרפות: 27 נובמבר 2006, 02:52
דף אישי: הדף האישי של עשב_השדה*

עקמת באופן טבעי

שליחה על ידי עשב_השדה* »

דרך נוספת שאפשר להעזר בעקמת זו שיטת פאולה
שמציעה כלים פשוטים ועדינים שמגרים את הגוף לאיזון מחדש
פלוני_אלמונית*

עקמת באופן טבעי

ד"ר דרימר, 02-5820006 ,שילוב של אוסתיאופאט, כירופרקט, ועוד שיטות. מאד עזר לנו, הכרתי אנשים שעזר להם למנוע ניתוחים "הכרחיים". הכירופרקטיקה שלו היא שיטה חדשה יחסית, לא כוללת בכלל "קנאקים למיניהם" עבודה אנרגטית. שווה להתייעץ איתו כי קשה להסביר בדיוק מה הוא עושה. אבל זה מאד עוזר.
מקבל בירושלים ובתל אביב.
תות_שדה*

עקמת באופן טבעי

שליחה על ידי תות_שדה* »

מסכימה עם כל מה שכתבו כאן.
הטיפול של ורדיתה הוא טיפול של תרגילים. ולא מספיק פעם בשבוע. נדמה לשי שמבקשים גם ביצוע תרגילים בבית.
אפשר גם להגיע אליה לבדיקה לפחות, ולשמוע מה היא אומרת על שילוב עם אוסטאופטיה (בזמנו היא לא אהבה את גישת הכירופרקטיקה)
אחפש לך את הטלפון שלה ואכתוב לך בהקדם
הרגע_שלפני*

עקמת באופן טבעי

מידת שיתוף הפעולה - אם מוצאים מטפל שהילד מחבב אז אולי הוא ישתף פעולה. בתקופת הפלדנקרייז הייתי מתאמנת כי היה לי לא נעים מהמורה (כמה פולני מצדי) היא מאד המליצה לעסוק בהתעמלות כלשהי שמאריכה שרירים (כמו יוגה, שחיה, ריקוד)

לגבי המחוך - אני שנאתי אותו. לא היה לי טוב בבית ספר עוד לפניו, ניסיתי להסתיר אותו רוב הזמן. כולם קראו לי גיבנת. איזה 3-4 שנים אחר כך נסעתי לחילופי נוער בגרמניה והכרתי נערה גרמניה שהלכה עם חגורה כזאת, הייתי בשוק מזה שכולם ראו את זה וידעו על זה, וכל הכבוד לה על כך. זה היה כמו גבס שכולם חותמים ומציירים לה עליו.
לחברה שלי גילו עקמת חמורה, עשו לה ניתוח והיא גבהה בעקבותיו ב-4 ס"מ!
תות_שדה*

עקמת באופן טבעי

שליחה על ידי תות_שדה* »

לא מוצאת את הטלפון שלה אבל מצאתי את דף הבית שלה באתר של וינגייט. תוכלי גם לקרוא עליה שם.
אולי תנסי להתקשר למכללת וינגייט ולבקש את הטלפון של המרכז לאיבחון ולשיקום היציבה .
שיהיה בהצלחה בכל מה שתבחרו!
נחל_לבן*

עקמת באופן טבעי

שליחה על ידי נחל_לבן* »

תודה רבה לכולכם! @}

המידע הזה חשוב לי מאד ועוזר לי להתחזק בכיוון האלטרנטיבות.
מהמחקר הקצר שעשיתי הכרתי רק את הטיפול הקנבנציונאלי ושם זה בעיקר מחוך.

ביום שני אנחנו אמורים לפגוש את האורתופד ואז נדע יותר.
אני צופה שאחד הקשיים יהיו לבחור את שיטת הטיפול מתוך כל האפשרויות הטובות שהצעתם. :-) תודה רבה!

עשו לה ניתוח והיא גבהה בעקבותיו ב-4 ס"מ!
הילה הזו, שגרה לידינו ומסתובבת עם המחוך גבהה כבר ב5 ס"מ בכמה חודשים! מדהים!
פלונית_אלמונית*
הצטרפות: 23 ספטמבר 2001, 07:34
דף אישי: הדף האישי של פלונית_אלמונית*

עקמת באופן טבעי

שליחה על ידי פלונית_אלמונית* »

מצטרפת להמלצה על פלדנקרייז.
תוצאות מדהימות לעקמת ולשאר התיפקודים בלי שאפילו התכוונתם (למשל ריכוז כתיבה וכ"ו).
הייתי מחפשת את המדריכה הטובה ביותר באזורכם ומשקיעה בשעורים פרטיים בצורה אינטנסיבית כדי לא לבזבז זמן ולחגוג במהרה את השינוי.
אילה_טייכמן*
הצטרפות: 20 מרץ 2009, 21:19
דף אישי: הדף האישי של אילה_טייכמן*

עקמת באופן טבעי

שליחה על ידי אילה_טייכמן* »

ל-נחל לבן,
שלום לך ולשאר החברות-ים שכאן
על פי מחקרים - עקמת מופיעה ביחס גבוה יותר 7:1 אצל בנות לעומת בנים.
לא תמיד יודעים "למה זה הגיע" ו-אין דרך לרפא עקמת.
בעיני, כמטפלת ומורה לפלדנקרייז הדבר החשוב ביותר הוא לאפשר לילד/ה לחיות בשלום עם העקמת - כלומר - ליצור מצב שבו ממשיכים לשמור על תנועתיות לשני הצדדים - היות והעקמת מייצרת חוסר סימטרייה בין השריריםבאזור שבו היא מתפתחת והלאה משם, לשאר חלקי הגוף.
תוכלי לקרוא עוד על כך - דברים שכתבתי בנושא באתר שלי:
http://www.ayalateichman.co.il/content.php?id=24

אני עומדת לרשותך.

אילה טייכמן
יהודית_שפמן*
הצטרפות: 12 יוני 2002, 21:42
דף אישי: הדף האישי של יהודית_שפמן*

עקמת באופן טבעי

שליחה על ידי יהודית_שפמן* »

כירופריקטיקה ואם את רוצה המלצה מאזור המרכז תפני אלי למייל thorn שטרודל 017. NET .IL
ממליצה לא להזניח ולגשת כמה שיותר מהר לטיפול כדי שהגוף לא יקבע את המצב לעד ואז יש קושי לשינויי.
הרבה מטפלים עובדים עם ביטוחים שונים תבדקי את זה מוזיל עלויות.
מניסיון עם ילדי אישי זה משתנה ועובד.
שינויי מרענן.
נחל_לבן*

עקמת באופן טבעי

שליחה על ידי נחל_לבן* »

אני באמת מודה על כל ההצעות והעצות שניתנות לי כאן.! @}

אילה - את בעצם אומרת שהעקמת היא לא תמיד נמצאת מלידה אלא יכולה להופיע המהלך החיים? עד עכשיו חשבתי שזה רק עניין של מתי מגלים אותה, אבל שהיא תמיד נמצאת.

אני בהחלט מתכוונת לטפל ולא להזניח..
יהודית - גם ילדך טופל בגלל עקמת?
אילה_טייכמן*
הצטרפות: 20 מרץ 2009, 21:19
דף אישי: הדף האישי של אילה_טייכמן*

עקמת באופן טבעי

שליחה על ידי אילה_טייכמן* »

נחל לבן -

על פי רוב, הסיבה להופעת עקמת בילדות או בגיל נעורים אינה ידועה דייה למקצוע הרפואה והיא נקראת עקמת אידיופאטית = על רקע לא מוסבר.

לעיתים יש הופעת עקמת על רקע תורשתי,

ו-ישנם מיקרים שעקמת נוצרת בעקבות "בעיה" כגון התנוונות של מפרק בעמוד השדרה [מכל חולייה בעמוד השדרה יוצא זוג צלעות. (סה"כ 12 זוגות). כל צלע מחוברת לחולייה שלה ב - 2 מפרקים (סה"כ 48 מפרקים עם ע"ש) - אם אחד מהמפרקים אינו "מושלם" זה מייד יגרור חוסר סמטרייה בארגון ע"ש], או בעיה במפרקי הירכיים או רגל אחת שקצרה מרעותה ועוד - רוב הסובלים מתופעת העקמת לא מודעים לה. רוב מקרי העקמת מתגלים במקרה.

בתהליך "היווצרותינו" = חלוקת התאים - מידי פעם קורות "תקלות".

נכון שהגילוי הוא שוק רציני לילד/ה, להוריו ולכל המשפחה ומייד מתגייסים למצוא פתרונות .

החוכמה, בעיני, היא ללמוד לחיות איתה (עקמת) בשלום.

אני כאן, או בדף בית שלי, או דרך "צור קשר" באתר
http://www.ayalateichman.co.il

כל טוב.
נחל_לבן*

עקמת באופן טבעי

שליחה על ידי נחל_לבן* »

טוב, הלכנו אתמול אצל האורתופד ילדים וזה מה שהוא אמר:
שלילד יש אסימטריה בגב שהוא עוד לא מגדיר כעקמת או שיכולה להיות מוגדרת כעקמת קלה מאד - אם אני רוצה - ושכרגע הוא שולח אותנו למעקב אצל איזה אדון, אורתופד גב, כי תמיד יש סיכוי שאותה אסימטריה תתפתח ותבשיל לעקמת רצינית לכשהילד יגדל.

שאלתי אותו אם בעזרת תרגילים אפשר למנוע את החמרת המצב והוא אמר שכל אותם תרגילים למיניהם לא משפיעים כלל על העקמת. "אמונות טפלות" היה המונח המדוייק שאמר..

אבל אני מהמאמינים שכן ניתן למנוע החמרה. ולכן, אני בהחלט מתכוונת לברר, לבדוק ולמצוא איזו שיטת טיפול הכי מתאימה לנו.

תודה גדולה לכולכם @}
הרגע_שלפני*

עקמת באופן טבעי

גם אם הם לא יכולים לשפר את העקמת או למנוע אותה - הם יכולים לשפר את היציבה שהעקמת דופקת.
איתן_לרנר*
הצטרפות: 24 יולי 2005, 16:37
דף אישי: הדף האישי של איתן_לרנר*

עקמת באופן טבעי

שליחה על ידי איתן_לרנר* »

היי נחל לבן

רק עכשיו ראיתי את תשובתך אליי מזמן בדף הבית שלי. אני עדיין ממליץ מאוד על שיטת פלדנקרייז. עכשיו חזרתיי מקורס בארה"ב בו בתמקצעתי בעבודה עם תינוקות וילדים עם צרכים מיוחדים.כפי שאת יודעת אני עובד הרבה עם תינוקות וילדים ועקמת היא דבר שכדאי לעבוד כמה שיותר מוקדם על מנת לאפשר לילדך להתפתח למקסימום הפוטנציאל שלו ולארגן את היציבה בצורה טובה יותר עבורו.
את יכולה לפנות אלי בדף הבית או לפורום שאני מנהל :פלדנקרייז והתפתחות תינוקות ) אפשר גם באתרי : www.metaplim.co.il/eytanlerner
נחל_לבן*

עקמת באופן טבעי

שליחה על ידי נחל_לבן* »

תודה איתן ובוקר טוב!
:-) בימים האחרונים סופסוף הצלחתי להגיע לברר לגבי מטפלים ושיטות..אני מקווה ליצור איתך קשר בימים הקרובים.
שוב תודה!
פלוני_אלמונית*

עקמת באופן טבעי

בתי בת ה 10 יש עקמת והיא עם מחוך כ 16 שעות ביום. מקווה שעוד תקופה קצרה היא תצטרך להיות עם המחוך אק בלילה.
העקמת שלה לא קטנה
פלוני_אלמונית*

עקמת באופן טבעי

+הודעה ממשתתפת חדשה התקבלה בברכה:+

הי
במקרה של עקמת בצד שמאל אני אמורה לחזק את צד שמאל שלי ולהאריך את צד ימין ?
מידע_חשוב_ביותר*
הצטרפות: 16 יולי 2017, 10:41

עקמת באופן טבעי

שליחה על ידי מידע_חשוב_ביותר* »

שלום לכולם,

לי אובחנה עקמת בגיל 12 בערך, שהתגלתה בשל כאבים בגב. למזלי אבחן אותה רופא שידע מה צריך לעשות.

הוא אסר עלי לחלוטין פעילות ספורטיבית והרמת משאות - לרבות תיק בית ספר עם ספרים, והורה לי לשחות כל יום 2 קילומטר (בנתונים שלי הוא הורה על שחיית חזה).

לשמחתי התמדתי בכך, ולא נראה לי שהזוית משתפרת אבל היא לא הוחמרה ולא סבלתי מכאבים בכלל.

היום, לאחר יותר מ - 35 שנים, שירות מלא בגולני ומילואים עד גיל 45 אין ולא היו כאבי גב ו/או בעיות כלל (טפו טפו).

אז אין קיצורי דרך, לא אלטרנטיבי ולא סיפורים - עבודה קשה ואימון וחיזוק של שרירי הגוף.
פלוני_אלמונית*

עקמת באופן טבעי

היי אשמח לקבל חוות דעת לגבי ברונו רוזנבלום בטיפול בתינוקות בבעיות איחור התפתחותי עם ציסטה מוחית מולדת
נילי_עצובה*
הצטרפות: 11 דצמבר 2018, 17:13

עקמת באופן טבעי

שליחה על ידי נילי_עצובה* »

+הודעה ממשתתפת חדשה התקבלה בברכה:+

שלום לכן,
יש לי עקמת מילדות. לצערי היא לא טופלה. בשלוש השנים האחרונות היא החריפה מאד (60 מעלות) . מה שמדאיג ומפחיד אותי מאד הוא איבוד הגובה. איבדתי עשרה ס"מ בתוך פחות משלוש שנים.כל מומחי הגב שהייתי אצלם סוברים שהסיבה היא לכך היא העקמת. אבל לאף אחד מהם לא היתה תשובה לשאלה איך מפסיקים את איבד הגובה המפחיד הזה. כמובן ישנו הפיתרון הניתוחי אבל אצלי הוא לא בא בחשבון. אני בת 62 . מישהיא מכירה אולי מישהו שמתמודד עם בעייה כזאת? המלצה למטפל/רופא ? תודה !
יולי_קו
הצטרפות: 03 אוגוסט 2014, 09:09
דף אישי: הדף האישי של יולי_קו

עקמת באופן טבעי

שליחה על ידי יולי_קו »

האם את מתעמלת או עושה יוגה או צ׳י קונג על בסיס קבוע?
בסיס קבוע במקרה שלך זה אומר לדעתי פעמיים ביום לפחות- בוקר וערב לפחות. ובנוסף לזה תרגול עם מורה או מטפל טוב פעם בשבוע, כדי להבין את התרגילים לעומק.
האם קראת מה שנכתב בדף הזה?
יש פה המון מידע, וגם המלצות על שיטות ומטפלים.

דרך אגב, נכון שלא בכל עקמת אפשר לאבחן את הסיבה המדוייקת, אבל תרגול טוב יכול להועיל לכל אחד, ובפרט למי שמרגיש לא טוב, ומצבו מדרדר.
אני חושבת שכדאי לבדוק איך גם את הפן הנפשי בתהליך הזה.

מאחלת לך הצלחה, ובריאות טובה!
למ*
הצטרפות: 05 מאי 2010, 12:33

עקמת באופן טבעי

שליחה על ידי למ* »

נילי חפשי באינטרנט - עמית גרון מלוגמא
פיזיותרפיסט ואדם מדהים
בירושלים אבל שווה להגיע מרחוק בדרך כלל פעם אחת מספיקה
תוכלי להתרשם מגישתו באתר שלו
שליחת תגובה

חזור אל “הוגים ודעות”