רסק ירוק
-
- הודעות: 2628
- הצטרפות: 17 מרץ 2006, 17:18
- דף אישי: הדף האישי של תמי_גלילי*
רסק ירוק
בלי הפרי זה בד"כ ממש לא טעים באופן די קיצוני... כמו לשתות מיץ פטרוזיליה.
לא נכון!!
הרסק שלי: שן שום, רבע עד חצי פלפל ירוק, קצת מלפפון, חצי ליים סחוט, שני גבעולי סלרי (אני דוחסת בעזרתם את יתר הירקות ובסוף פשוט זורקת אותם פנימה), ועלים. לפעמים מעט עגבנייה.
לי זה ט-ע-י-ם. בהתחלה הוספתי אבוקדו ואחר כך ויתרתי עליו וטעים לי ככה לא פחות.
(לא אוכלת פירות מתוקים בכלל)
לא נכון!!
הרסק שלי: שן שום, רבע עד חצי פלפל ירוק, קצת מלפפון, חצי ליים סחוט, שני גבעולי סלרי (אני דוחסת בעזרתם את יתר הירקות ובסוף פשוט זורקת אותם פנימה), ועלים. לפעמים מעט עגבנייה.
לי זה ט-ע-י-ם. בהתחלה הוספתי אבוקדו ואחר כך ויתרתי עליו וטעים לי ככה לא פחות.
(לא אוכלת פירות מתוקים בכלל)
-
- הודעות: 2628
- הצטרפות: 17 מרץ 2006, 17:18
- דף אישי: הדף האישי של תמי_גלילי*
רסק ירוק
בלי הפרי זה בד"כ ממש לא טעים באופן די קיצוני... כמו לשתות מיץ פטרוזיליה.
לא נכון!!
הרסק שלי: שן שום, רבע עד חצי פלפל ירוק, קצת מלפפון, חצי ליים סחוט, שני גבעולי סלרי (אני דוחסת בעזרתם את יתר הירקות ובסוף פשוט זורקת אותם פנימה), ועלים. לפעמים מעט עגבנייה.
לי זה ט-ע-י-ם. בהתחלה הוספתי אבוקדו ואחר כך ויתרתי עליו וטעים לי ככה לא פחות.
(לא אוכלת פירות מתוקים בכלל)
לא נכון!!
הרסק שלי: שן שום, רבע עד חצי פלפל ירוק, קצת מלפפון, חצי ליים סחוט, שני גבעולי סלרי (אני דוחסת בעזרתם את יתר הירקות ובסוף פשוט זורקת אותם פנימה), ועלים. לפעמים מעט עגבנייה.
לי זה ט-ע-י-ם. בהתחלה הוספתי אבוקדו ואחר כך ויתרתי עליו וטעים לי ככה לא פחות.
(לא אוכלת פירות מתוקים בכלל)
-
- הודעות: 178
- הצטרפות: 01 אוקטובר 2003, 19:14
- דף אישי: הדף האישי של עץ_התמר*
רסק ירוק
אלוהה,
סוף סוף תפסתי אומץ ובלנדר- וטחנתי רסק ירוק-- אחרי שטליה (בחווה החקלאית) נתנה לי לטעום וקיבלתי אומץ לנסות.
מה שמעסיק אותי עכשיו- הצמח שגדל בכמויות ליד הבית שלי מרבדים של עלים כמו צלחת אבל לא סגורים בסוף....- כמו לב אולי..- ולצערי אין לי פושט אומץ לטעום שום ירוקים ליד הבית שלי ויש המון....
רמת גן.
סוף סוף תפסתי אומץ ובלנדר- וטחנתי רסק ירוק-- אחרי שטליה (בחווה החקלאית) נתנה לי לטעום וקיבלתי אומץ לנסות.
מה שמעסיק אותי עכשיו- הצמח שגדל בכמויות ליד הבית שלי מרבדים של עלים כמו צלחת אבל לא סגורים בסוף....- כמו לב אולי..- ולצערי אין לי פושט אומץ לטעום שום ירוקים ליד הבית שלי ויש המון....
רמת גן.
-
- הודעות: 178
- הצטרפות: 01 אוקטובר 2003, 19:14
- דף אישי: הדף האישי של עץ_התמר*
רסק ירוק
אלוהה,
סוף סוף תפסתי אומץ ובלנדר- וטחנתי רסק ירוק-- אחרי שטליה (בחווה החקלאית) נתנה לי לטעום וקיבלתי אומץ לנסות.
מה שמעסיק אותי עכשיו- הצמח שגדל בכמויות ליד הבית שלי מרבדים של עלים כמו צלחת אבל לא סגורים בסוף....- כמו לב אולי..- ולצערי אין לי פושט אומץ לטעום שום ירוקים ליד הבית שלי ויש המון....
רמת גן.
סוף סוף תפסתי אומץ ובלנדר- וטחנתי רסק ירוק-- אחרי שטליה (בחווה החקלאית) נתנה לי לטעום וקיבלתי אומץ לנסות.
מה שמעסיק אותי עכשיו- הצמח שגדל בכמויות ליד הבית שלי מרבדים של עלים כמו צלחת אבל לא סגורים בסוף....- כמו לב אולי..- ולצערי אין לי פושט אומץ לטעום שום ירוקים ליד הבית שלי ויש המון....
רמת גן.
-
- הודעות: 178
- הצטרפות: 01 אוקטובר 2003, 19:14
- דף אישי: הדף האישי של עץ_התמר*
רסק ירוק
בהמשך בהמשך לשאלה האם ייתכן שזה כובע הנזיר בכמויות?.....כי זו לא צלחת סגורה היא כאילו פתוחה ..
-
- הודעות: 178
- הצטרפות: 01 אוקטובר 2003, 19:14
- דף אישי: הדף האישי של עץ_התמר*
רסק ירוק
בהמשך בהמשך לשאלה האם ייתכן שזה כובע הנזיר בכמויות?.....כי זו לא צלחת סגורה היא כאילו פתוחה ..
-
- הודעות: 1340
- הצטרפות: 14 נובמבר 2004, 14:09
- דף אישי: הדף האישי של סלט_פירות*
רסק ירוק
לא הצלחתי למצוא תרגום.
באנגלית זה kale. מורפיקס אומר שזה כרוב. אבל זה לא ממש. אולי מהמשפחה.
לא מצאתי בגאמנון. מישהו יודע?
באנגלית זה kale. מורפיקס אומר שזה כרוב. אבל זה לא ממש. אולי מהמשפחה.
לא מצאתי בגאמנון. מישהו יודע?
-
- הודעות: 1340
- הצטרפות: 14 נובמבר 2004, 14:09
- דף אישי: הדף האישי של סלט_פירות*
רסק ירוק
לא הצלחתי למצוא תרגום.
באנגלית זה kale. מורפיקס אומר שזה כרוב. אבל זה לא ממש. אולי מהמשפחה.
לא מצאתי בגאמנון. מישהו יודע?
באנגלית זה kale. מורפיקס אומר שזה כרוב. אבל זה לא ממש. אולי מהמשפחה.
לא מצאתי בגאמנון. מישהו יודע?
-
- הודעות: 1340
- הצטרפות: 14 נובמבר 2004, 14:09
- דף אישי: הדף האישי של סלט_פירות*
רסק ירוק
התשובה שלי היתה לרונן ששאל מה זה קייל?
-
- הודעות: 1340
- הצטרפות: 14 נובמבר 2004, 14:09
- דף אישי: הדף האישי של סלט_פירות*
רסק ירוק
התשובה שלי היתה לרונן ששאל מה זה קייל?
-
- הודעות: 3193
- הצטרפות: 13 אפריל 2007, 00:16
- דף אישי: הדף האישי של אורי_יורמן*
רסק ירוק
תמי, אני אשנה קצת את הניסוח שלי
המתכון שהצגת כאן נשמע טעים, וזה מה שמכונה blended salad, לא?
כשאמרתי בלי פירות, התכוונתי למשהו כמו מים ועלים. למשל - מים וחצי חבילה פטרוזילה. זה דוחה. אבל 3 תפוחים, בננה, חצי חבילה פטרוזיליה (אותה כמות נוזלים) - זה מעדן בעיני.
המתכון שהצגת כאן נשמע טעים, וזה מה שמכונה blended salad, לא?
כשאמרתי בלי פירות, התכוונתי למשהו כמו מים ועלים. למשל - מים וחצי חבילה פטרוזילה. זה דוחה. אבל 3 תפוחים, בננה, חצי חבילה פטרוזיליה (אותה כמות נוזלים) - זה מעדן בעיני.
-
- הודעות: 3193
- הצטרפות: 13 אפריל 2007, 00:16
- דף אישי: הדף האישי של אורי_יורמן*
רסק ירוק
תמי, אני אשנה קצת את הניסוח שלי
המתכון שהצגת כאן נשמע טעים, וזה מה שמכונה blended salad, לא?
כשאמרתי בלי פירות, התכוונתי למשהו כמו מים ועלים. למשל - מים וחצי חבילה פטרוזילה. זה דוחה. אבל 3 תפוחים, בננה, חצי חבילה פטרוזיליה (אותה כמות נוזלים) - זה מעדן בעיני.
המתכון שהצגת כאן נשמע טעים, וזה מה שמכונה blended salad, לא?
כשאמרתי בלי פירות, התכוונתי למשהו כמו מים ועלים. למשל - מים וחצי חבילה פטרוזילה. זה דוחה. אבל 3 תפוחים, בננה, חצי חבילה פטרוזיליה (אותה כמות נוזלים) - זה מעדן בעיני.
-
- הודעות: 3193
- הצטרפות: 13 אפריל 2007, 00:16
- דף אישי: הדף האישי של אורי_יורמן*
רסק ירוק
קייל זה עלה עם טעם בערך באמצע בין כרוב לחסה. מאוד טעים ומשובח, מלא בערכים תזונתיים הרבה יותר מכמעט כל ירק מתורבת.
אחד הטובים ביותר בבלנדר לטעמי.
לצערי, ישראל היא אחת המדינות שבהן לא מוכרים קייל בחנויות ירקות. למיטב הבנתי מוכרים אותו בחצי מהעולם, לצד החסה והסלרי.
פה ושם יש חקלאים אורגניים קטנים שמוכרים קייל מדי פעם, בין החקלאים שעושים משלוחים הביתה (כמו רועי ששכחתי את שם משפחתו)
אחד הטובים ביותר בבלנדר לטעמי.
לצערי, ישראל היא אחת המדינות שבהן לא מוכרים קייל בחנויות ירקות. למיטב הבנתי מוכרים אותו בחצי מהעולם, לצד החסה והסלרי.
פה ושם יש חקלאים אורגניים קטנים שמוכרים קייל מדי פעם, בין החקלאים שעושים משלוחים הביתה (כמו רועי ששכחתי את שם משפחתו)
-
- הודעות: 3193
- הצטרפות: 13 אפריל 2007, 00:16
- דף אישי: הדף האישי של אורי_יורמן*
רסק ירוק
קייל זה עלה עם טעם בערך באמצע בין כרוב לחסה. מאוד טעים ומשובח, מלא בערכים תזונתיים הרבה יותר מכמעט כל ירק מתורבת.
אחד הטובים ביותר בבלנדר לטעמי.
לצערי, ישראל היא אחת המדינות שבהן לא מוכרים קייל בחנויות ירקות. למיטב הבנתי מוכרים אותו בחצי מהעולם, לצד החסה והסלרי.
פה ושם יש חקלאים אורגניים קטנים שמוכרים קייל מדי פעם, בין החקלאים שעושים משלוחים הביתה (כמו רועי ששכחתי את שם משפחתו)
אחד הטובים ביותר בבלנדר לטעמי.
לצערי, ישראל היא אחת המדינות שבהן לא מוכרים קייל בחנויות ירקות. למיטב הבנתי מוכרים אותו בחצי מהעולם, לצד החסה והסלרי.
פה ושם יש חקלאים אורגניים קטנים שמוכרים קייל מדי פעם, בין החקלאים שעושים משלוחים הביתה (כמו רועי ששכחתי את שם משפחתו)
-
- הודעות: 3193
- הצטרפות: 13 אפריל 2007, 00:16
- דף אישי: הדף האישי של אורי_יורמן*
רסק ירוק
בעקבות מה ש עדי ל שאלה אותי בטלפון ואמרתי לה שאענה לה בדףבית, החלטתי לענות לה דוקא כאן כי זה נראה לי עשוי לעניין אחרים:
דבר ראשון רציתי לומר לך שבמגרש הנתוש בבילו 4 יש את כל המגוון שמצאתי ליד בית הספר לטבע, אולי חוץ מסירפדים.
יש שם: (ממויין לפי הכמויות) חוביזה, כוכבית, חרצית, גדילן, שן הארי, ועוד כמה שאני לא יודע את שמם שהם קצת מרים אבל אכילים (נראה לי סוג של חסת בר).
דבר שני לגבי השייק הירוק
שמתי לב משהו שנכון גם לגבי תזונה אינסטינקטיבית (ראי ילדים קטנים), גם לחוש הטעם שלי שמאוד התחדד לאחרונה, וגם לפי תחושת העיכול שלי:
פירות רצוי לא לערבב יותר מדי סוגים באותה ארוחה - מומחה אמר לי פעם עד 3 פירות שונים בארוחה. אני מעדיף לא לערבב יותר מ2.
לעומת זאת עלים ירוקים - יש לגוף שלנו סבילות יותר גבוהה אליהם דוקא אם כן מערבבים כמה שיותר סוגים שונים (אפילו שונים לחלוטין, כמו אחד נייטרלי עם אחד חריף ואחד בטעם מנטה).
אז לגבי הרסק הירוק זה אומר מבחינתי לשים פרי אחד או שניים, והרבה סוגי עלים.
אגב, בנושא מאוד קרוב, פתחתי דף בשם אכילת מונו
קצת דוגמאות שלי מהזמן האחרון:
5 בננות, גדילן, חוביזה
3 בננות, 3 אפרסמונים, גדילן,חוביזה,חרצית,כוכבית,סירפד (שימי לב - זה 5 סוגי עלים)
4 תפוחים, חסה, חוביזה
עדי - איזה בלנדר יש לך? הוא יצליח להכין גלידות? (לדעתי הגלידה הנאה זאת אחת המנות הכי משביעות שאני מכיר, ממש כמו חומוס)
דבר ראשון רציתי לומר לך שבמגרש הנתוש בבילו 4 יש את כל המגוון שמצאתי ליד בית הספר לטבע, אולי חוץ מסירפדים.
יש שם: (ממויין לפי הכמויות) חוביזה, כוכבית, חרצית, גדילן, שן הארי, ועוד כמה שאני לא יודע את שמם שהם קצת מרים אבל אכילים (נראה לי סוג של חסת בר).
דבר שני לגבי השייק הירוק
שמתי לב משהו שנכון גם לגבי תזונה אינסטינקטיבית (ראי ילדים קטנים), גם לחוש הטעם שלי שמאוד התחדד לאחרונה, וגם לפי תחושת העיכול שלי:
פירות רצוי לא לערבב יותר מדי סוגים באותה ארוחה - מומחה אמר לי פעם עד 3 פירות שונים בארוחה. אני מעדיף לא לערבב יותר מ2.
לעומת זאת עלים ירוקים - יש לגוף שלנו סבילות יותר גבוהה אליהם דוקא אם כן מערבבים כמה שיותר סוגים שונים (אפילו שונים לחלוטין, כמו אחד נייטרלי עם אחד חריף ואחד בטעם מנטה).
אז לגבי הרסק הירוק זה אומר מבחינתי לשים פרי אחד או שניים, והרבה סוגי עלים.
אגב, בנושא מאוד קרוב, פתחתי דף בשם אכילת מונו
קצת דוגמאות שלי מהזמן האחרון:
5 בננות, גדילן, חוביזה
3 בננות, 3 אפרסמונים, גדילן,חוביזה,חרצית,כוכבית,סירפד (שימי לב - זה 5 סוגי עלים)
4 תפוחים, חסה, חוביזה
עדי - איזה בלנדר יש לך? הוא יצליח להכין גלידות? (לדעתי הגלידה הנאה זאת אחת המנות הכי משביעות שאני מכיר, ממש כמו חומוס)
-
- הודעות: 3193
- הצטרפות: 13 אפריל 2007, 00:16
- דף אישי: הדף האישי של אורי_יורמן*
רסק ירוק
בעקבות מה ש עדי ל שאלה אותי בטלפון ואמרתי לה שאענה לה בדףבית, החלטתי לענות לה דוקא כאן כי זה נראה לי עשוי לעניין אחרים:
דבר ראשון רציתי לומר לך שבמגרש הנתוש בבילו 4 יש את כל המגוון שמצאתי ליד בית הספר לטבע, אולי חוץ מסירפדים.
יש שם: (ממויין לפי הכמויות) חוביזה, כוכבית, חרצית, גדילן, שן הארי, ועוד כמה שאני לא יודע את שמם שהם קצת מרים אבל אכילים (נראה לי סוג של חסת בר).
דבר שני לגבי השייק הירוק
שמתי לב משהו שנכון גם לגבי תזונה אינסטינקטיבית (ראי ילדים קטנים), גם לחוש הטעם שלי שמאוד התחדד לאחרונה, וגם לפי תחושת העיכול שלי:
פירות רצוי לא לערבב יותר מדי סוגים באותה ארוחה - מומחה אמר לי פעם עד 3 פירות שונים בארוחה. אני מעדיף לא לערבב יותר מ2.
לעומת זאת עלים ירוקים - יש לגוף שלנו סבילות יותר גבוהה אליהם דוקא אם כן מערבבים כמה שיותר סוגים שונים (אפילו שונים לחלוטין, כמו אחד נייטרלי עם אחד חריף ואחד בטעם מנטה).
אז לגבי הרסק הירוק זה אומר מבחינתי לשים פרי אחד או שניים, והרבה סוגי עלים.
אגב, בנושא מאוד קרוב, פתחתי דף בשם אכילת מונו
קצת דוגמאות שלי מהזמן האחרון:
5 בננות, גדילן, חוביזה
3 בננות, 3 אפרסמונים, גדילן,חוביזה,חרצית,כוכבית,סירפד (שימי לב - זה 5 סוגי עלים)
4 תפוחים, חסה, חוביזה
עדי - איזה בלנדר יש לך? הוא יצליח להכין גלידות? (לדעתי הגלידה הנאה זאת אחת המנות הכי משביעות שאני מכיר, ממש כמו חומוס)
דבר ראשון רציתי לומר לך שבמגרש הנתוש בבילו 4 יש את כל המגוון שמצאתי ליד בית הספר לטבע, אולי חוץ מסירפדים.
יש שם: (ממויין לפי הכמויות) חוביזה, כוכבית, חרצית, גדילן, שן הארי, ועוד כמה שאני לא יודע את שמם שהם קצת מרים אבל אכילים (נראה לי סוג של חסת בר).
דבר שני לגבי השייק הירוק
שמתי לב משהו שנכון גם לגבי תזונה אינסטינקטיבית (ראי ילדים קטנים), גם לחוש הטעם שלי שמאוד התחדד לאחרונה, וגם לפי תחושת העיכול שלי:
פירות רצוי לא לערבב יותר מדי סוגים באותה ארוחה - מומחה אמר לי פעם עד 3 פירות שונים בארוחה. אני מעדיף לא לערבב יותר מ2.
לעומת זאת עלים ירוקים - יש לגוף שלנו סבילות יותר גבוהה אליהם דוקא אם כן מערבבים כמה שיותר סוגים שונים (אפילו שונים לחלוטין, כמו אחד נייטרלי עם אחד חריף ואחד בטעם מנטה).
אז לגבי הרסק הירוק זה אומר מבחינתי לשים פרי אחד או שניים, והרבה סוגי עלים.
אגב, בנושא מאוד קרוב, פתחתי דף בשם אכילת מונו
קצת דוגמאות שלי מהזמן האחרון:
5 בננות, גדילן, חוביזה
3 בננות, 3 אפרסמונים, גדילן,חוביזה,חרצית,כוכבית,סירפד (שימי לב - זה 5 סוגי עלים)
4 תפוחים, חסה, חוביזה
עדי - איזה בלנדר יש לך? הוא יצליח להכין גלידות? (לדעתי הגלידה הנאה זאת אחת המנות הכי משביעות שאני מכיר, ממש כמו חומוס)
-
- הודעות: 3193
- הצטרפות: 13 אפריל 2007, 00:16
- דף אישי: הדף האישי של אורי_יורמן*
רסק ירוק
באיזשהו אתר באינטרנט ראיתי שמישהו הציע לעשות רסק ירוק עם ברוקולי במקום עלים ירוקים (או בנוסף להם).
מישהו ניסה?
(אנסה בקרוב, אחרי שתיגמר תקופת המונו, בעוד שבוע)
מישהו ניסה?
(אנסה בקרוב, אחרי שתיגמר תקופת המונו, בעוד שבוע)
-
- הודעות: 3193
- הצטרפות: 13 אפריל 2007, 00:16
- דף אישי: הדף האישי של אורי_יורמן*
רסק ירוק
באיזשהו אתר באינטרנט ראיתי שמישהו הציע לעשות רסק ירוק עם ברוקולי במקום עלים ירוקים (או בנוסף להם).
מישהו ניסה?
(אנסה בקרוב, אחרי שתיגמר תקופת המונו, בעוד שבוע)
מישהו ניסה?
(אנסה בקרוב, אחרי שתיגמר תקופת המונו, בעוד שבוע)
רסק ירוק
חופשי, פטרוזיליה+סלרי+תפוח+אגס מהקבועים אצלי
רסק ירוק
חופשי, פטרוזיליה+סלרי+תפוח+אגס מהקבועים אצלי
-
- הודעות: 3193
- הצטרפות: 13 אפריל 2007, 00:16
- דף אישי: הדף האישי של אורי_יורמן*
רסק ירוק
אופס אופס אופס
אני אערוך עכשיו את ההודעה שלי.. ברור שסלרי זה סבבה! התכוונתי ברוקולי
אני אערוך עכשיו את ההודעה שלי.. ברור שסלרי זה סבבה! התכוונתי ברוקולי
-
- הודעות: 3193
- הצטרפות: 13 אפריל 2007, 00:16
- דף אישי: הדף האישי של אורי_יורמן*
רסק ירוק
אופס אופס אופס
אני אערוך עכשיו את ההודעה שלי.. ברור שסלרי זה סבבה! התכוונתי ברוקולי
אני אערוך עכשיו את ההודעה שלי.. ברור שסלרי זה סבבה! התכוונתי ברוקולי
-
- הודעות: 3193
- הצטרפות: 13 אפריל 2007, 00:16
- דף אישי: הדף האישי של אורי_יורמן*
רסק ירוק
אחרי כמעט שבועיים בלי רסק ירוק,
אכלתי עכשיו רסק של 4 תפוחים עם 3/4 חבילה של פטרוזיליה.
נהניתי מזה כמו בפעם הראשונה!
אכלתי עכשיו רסק של 4 תפוחים עם 3/4 חבילה של פטרוזיליה.
נהניתי מזה כמו בפעם הראשונה!
-
- הודעות: 3193
- הצטרפות: 13 אפריל 2007, 00:16
- דף אישי: הדף האישי של אורי_יורמן*
רסק ירוק
אחרי כמעט שבועיים בלי רסק ירוק,
אכלתי עכשיו רסק של 4 תפוחים עם 3/4 חבילה של פטרוזיליה.
נהניתי מזה כמו בפעם הראשונה!
אכלתי עכשיו רסק של 4 תפוחים עם 3/4 חבילה של פטרוזיליה.
נהניתי מזה כמו בפעם הראשונה!
-
- הודעות: 3193
- הצטרפות: 13 אפריל 2007, 00:16
- דף אישי: הדף האישי של אורי_יורמן*
רסק ירוק
עשיתי עכשיו את אחד השייקים הכי מיוחדים שיצאו לי
הרכיבים (מהקל אל הכבד)
הרכיבים (מהקל אל הכבד)
- 3 אפרסמונים אורגניים (2 מהם קפואים)
- 2.5 תפוחים אורגניים
- 4 עלי חוטמית
- ראש ברוקולי ענק, כולל הגבעול הקשה והכל (מזל שיש ויטמיקס!)
-
- הודעות: 3193
- הצטרפות: 13 אפריל 2007, 00:16
- דף אישי: הדף האישי של אורי_יורמן*
רסק ירוק
עשיתי עכשיו את אחד השייקים הכי מיוחדים שיצאו לי
הרכיבים (מהקל אל הכבד)
הרכיבים (מהקל אל הכבד)
- 3 אפרסמונים אורגניים (2 מהם קפואים)
- 2.5 תפוחים אורגניים
- 4 עלי חוטמית
- ראש ברוקולי ענק, כולל הגבעול הקשה והכל (מזל שיש ויטמיקס!)
-
- הודעות: 2
- הצטרפות: 21 פברואר 2008, 15:38
רסק ירוק
פעם ראשונה שקוראת את הדף הזה, עד היום הייתי שותה מיץ עשב חיטה כמעט כל יום, דיברתי עם בחורה נחמדה מחנות בראשית והיא הראתה לי את הבקבוק הירוק והסבירה לי קצת, ואכן הסתקרנתי ..ואני פה.
אז רסק ירוק נשמע לי טוב, מיץ עשב חיטה לטעם שלו התרגלתי, הוא די... איכסה
אז לגבי ליקוט, אני גרה ביקנעם, ויש פה איזור יקרקר (התכוונתי ירקרק אבל אין לי מושג לגבי מה אפשר לקטוף, מה אכיל? אשמח אם מישהו יוכל להראות לי. ד" הגינה הקטנטנה שלי מלאה בירוק, אמרתי לבעלי לא מזמן, ראית את הגינה כמו גונגל ירוק, צריך להוריד הכל... אחרי החורף.. עד הרגע הזה שפגשתי לראשונה באתר הנפלא הזה
יש בגינה מנטה, ועוד כל מיני עשבים שונים ומשונים בכל מיני גבהים וצורות
אז רסק ירוק נשמע לי טוב, מיץ עשב חיטה לטעם שלו התרגלתי, הוא די... איכסה
אז לגבי ליקוט, אני גרה ביקנעם, ויש פה איזור יקרקר (התכוונתי ירקרק אבל אין לי מושג לגבי מה אפשר לקטוף, מה אכיל? אשמח אם מישהו יוכל להראות לי. ד" הגינה הקטנטנה שלי מלאה בירוק, אמרתי לבעלי לא מזמן, ראית את הגינה כמו גונגל ירוק, צריך להוריד הכל... אחרי החורף.. עד הרגע הזה שפגשתי לראשונה באתר הנפלא הזה
יש בגינה מנטה, ועוד כל מיני עשבים שונים ומשונים בכל מיני גבהים וצורות
-
- הודעות: 2
- הצטרפות: 21 פברואר 2008, 15:38
רסק ירוק
פעם ראשונה שקוראת את הדף הזה, עד היום הייתי שותה מיץ עשב חיטה כמעט כל יום, דיברתי עם בחורה נחמדה מחנות בראשית והיא הראתה לי את הבקבוק הירוק והסבירה לי קצת, ואכן הסתקרנתי ..ואני פה.
אז רסק ירוק נשמע לי טוב, מיץ עשב חיטה לטעם שלו התרגלתי, הוא די... איכסה
אז לגבי ליקוט, אני גרה ביקנעם, ויש פה איזור יקרקר (התכוונתי ירקרק אבל אין לי מושג לגבי מה אפשר לקטוף, מה אכיל? אשמח אם מישהו יוכל להראות לי. ד" הגינה הקטנטנה שלי מלאה בירוק, אמרתי לבעלי לא מזמן, ראית את הגינה כמו גונגל ירוק, צריך להוריד הכל... אחרי החורף.. עד הרגע הזה שפגשתי לראשונה באתר הנפלא הזה
יש בגינה מנטה, ועוד כל מיני עשבים שונים ומשונים בכל מיני גבהים וצורות
אז רסק ירוק נשמע לי טוב, מיץ עשב חיטה לטעם שלו התרגלתי, הוא די... איכסה
אז לגבי ליקוט, אני גרה ביקנעם, ויש פה איזור יקרקר (התכוונתי ירקרק אבל אין לי מושג לגבי מה אפשר לקטוף, מה אכיל? אשמח אם מישהו יוכל להראות לי. ד" הגינה הקטנטנה שלי מלאה בירוק, אמרתי לבעלי לא מזמן, ראית את הגינה כמו גונגל ירוק, צריך להוריד הכל... אחרי החורף.. עד הרגע הזה שפגשתי לראשונה באתר הנפלא הזה
יש בגינה מנטה, ועוד כל מיני עשבים שונים ומשונים בכל מיני גבהים וצורות
-
- הודעות: 3193
- הצטרפות: 13 אפריל 2007, 00:16
- דף אישי: הדף האישי של אורי_יורמן*
רסק ירוק
ד" הגינה הקטנטנה שלי מלאה בירוק, אמרתי לבעלי לא מזמן, ראית את הגינה כמו גונגל ירוק, צריך להוריד הכל... אחרי החורף.. עד הרגע הזה שפגשתי לראשונה באתר הנפלא הזה
נעים מאוד לשמוע
את מוזמנת לצלם ולשלוח לי תמונות באימייל [email protected]
וגם את מוזמנת לשלוח לי אימייל בלי תמונות ואני אשלח לך תמונות של צמחים מעולים שבוודאי יש לך בגינה.
נעים מאוד לשמוע
את מוזמנת לצלם ולשלוח לי תמונות באימייל [email protected]
וגם את מוזמנת לשלוח לי אימייל בלי תמונות ואני אשלח לך תמונות של צמחים מעולים שבוודאי יש לך בגינה.
-
- הודעות: 3193
- הצטרפות: 13 אפריל 2007, 00:16
- דף אישי: הדף האישי של אורי_יורמן*
רסק ירוק
ד" הגינה הקטנטנה שלי מלאה בירוק, אמרתי לבעלי לא מזמן, ראית את הגינה כמו גונגל ירוק, צריך להוריד הכל... אחרי החורף.. עד הרגע הזה שפגשתי לראשונה באתר הנפלא הזה
נעים מאוד לשמוע
את מוזמנת לצלם ולשלוח לי תמונות באימייל [email protected]
וגם את מוזמנת לשלוח לי אימייל בלי תמונות ואני אשלח לך תמונות של צמחים מעולים שבוודאי יש לך בגינה.
נעים מאוד לשמוע
את מוזמנת לצלם ולשלוח לי תמונות באימייל [email protected]
וגם את מוזמנת לשלוח לי אימייל בלי תמונות ואני אשלח לך תמונות של צמחים מעולים שבוודאי יש לך בגינה.
-
- הודעות: 54
- הצטרפות: 04 נובמבר 2007, 11:07
רסק ירוק
אני לא מכירה הרבה אבל גרה קרוב אלייך, ואשמח ללקט איתך חוביזה, גדילן, סרפדים, כובע הנזיר וחמציצים ולהחליף מתכונים!
-
- הודעות: 54
- הצטרפות: 04 נובמבר 2007, 11:07
רסק ירוק
אני לא מכירה הרבה אבל גרה קרוב אלייך, ואשמח ללקט איתך חוביזה, גדילן, סרפדים, כובע הנזיר וחמציצים ולהחליף מתכונים!
-
- הודעות: 54
- הצטרפות: 04 נובמבר 2007, 11:07
רסק ירוק
מי שמהאזור כמובן מוזמן להצטרף, יש כאן כמה מסלולים קרובים נפלאים לליקוט!
-
- הודעות: 54
- הצטרפות: 04 נובמבר 2007, 11:07
רסק ירוק
מי שמהאזור כמובן מוזמן להצטרף, יש כאן כמה מסלולים קרובים נפלאים לליקוט!
-
- הודעות: 3193
- הצטרפות: 13 אפריל 2007, 00:16
- דף אישי: הדף האישי של אורי_יורמן*
רסק ירוק
טבעונית, יש לך את האימייל שלי?
(כתוב גם למעלה)
(כתוב גם למעלה)
-
- הודעות: 3193
- הצטרפות: 13 אפריל 2007, 00:16
- דף אישי: הדף האישי של אורי_יורמן*
רסק ירוק
טבעונית, יש לך את האימייל שלי?
(כתוב גם למעלה)
(כתוב גם למעלה)
-
- הודעות: 54
- הצטרפות: 04 נובמבר 2007, 11:07
רסק ירוק
אורי כתבתי לך, אתה מוזמן לענות איפה שנוח לך, ותודה על כל המידע וההשראה @}
-
- הודעות: 54
- הצטרפות: 04 נובמבר 2007, 11:07
רסק ירוק
אורי כתבתי לך, אתה מוזמן לענות איפה שנוח לך, ותודה על כל המידע וההשראה @}
-
- הודעות: 3193
- הצטרפות: 13 אפריל 2007, 00:16
- דף אישי: הדף האישי של אורי_יורמן*
רסק ירוק
חדש בבודהה בורגר'ס סניף יהודה הלוי -
רסק ירוק עם עשבי בר!
(כן, זה באשמתי למי שתהה )
רסק ירוק עם עשבי בר!
(כן, זה באשמתי למי שתהה )
-
- הודעות: 3193
- הצטרפות: 13 אפריל 2007, 00:16
- דף אישי: הדף האישי של אורי_יורמן*
רסק ירוק
חדש בבודהה בורגר'ס סניף יהודה הלוי -
רסק ירוק עם עשבי בר!
(כן, זה באשמתי למי שתהה )
רסק ירוק עם עשבי בר!
(כן, זה באשמתי למי שתהה )
-
- הודעות: 1600
- הצטרפות: 20 יולי 2006, 13:10
- דף אישי: הדף האישי של with_passion*
רסק ירוק
חדשות טובות אורי! אם אתם בתל-אביב נראה לי חשוב להביע תמיכה ברסקים הירוקים של BB.. אם במילים וחיוכים ואם בשתיית רסק.. וגם אפשר להרגיש טוב שהעלים נקטפו וקיבלו ברכה על ידי אורי בכבודו ובעצמו!
ועכשיו לקולנוע איכותי..
שני ילדים מדגימים רסק ירוק מבננות ופטרוזיליה:
http://youtube.com/watch?v=fUZI0ZrZk8I
קארן נאולר מדגימה באלגנטיות רסק ירוק ממנגו ותרד:
http://youtube.com/watch?v=[po]ZFm9 6BTCHM[/po]
בית קפה באמסטרדם שמכין רסקים ירוקים:
http://youtube.com/watch?v=cNUsLe3Eqpk
ועכשיו לקולנוע איכותי..
שני ילדים מדגימים רסק ירוק מבננות ופטרוזיליה:
http://youtube.com/watch?v=fUZI0ZrZk8I
קארן נאולר מדגימה באלגנטיות רסק ירוק ממנגו ותרד:
http://youtube.com/watch?v=[po]ZFm9 6BTCHM[/po]
בית קפה באמסטרדם שמכין רסקים ירוקים:
http://youtube.com/watch?v=cNUsLe3Eqpk
-
- הודעות: 1600
- הצטרפות: 20 יולי 2006, 13:10
- דף אישי: הדף האישי של with_passion*
רסק ירוק
חדשות טובות אורי! אם אתם בתל-אביב נראה לי חשוב להביע תמיכה ברסקים הירוקים של BB.. אם במילים וחיוכים ואם בשתיית רסק.. וגם אפשר להרגיש טוב שהעלים נקטפו וקיבלו ברכה על ידי אורי בכבודו ובעצמו!
ועכשיו לקולנוע איכותי..
שני ילדים מדגימים רסק ירוק מבננות ופטרוזיליה:
http://youtube.com/watch?v=fUZI0ZrZk8I
קארן נאולר מדגימה באלגנטיות רסק ירוק ממנגו ותרד:
http://youtube.com/watch?v=[po]ZFm9 6BTCHM[/po]
בית קפה באמסטרדם שמכין רסקים ירוקים:
http://youtube.com/watch?v=cNUsLe3Eqpk
ועכשיו לקולנוע איכותי..
שני ילדים מדגימים רסק ירוק מבננות ופטרוזיליה:
http://youtube.com/watch?v=fUZI0ZrZk8I
קארן נאולר מדגימה באלגנטיות רסק ירוק ממנגו ותרד:
http://youtube.com/watch?v=[po]ZFm9 6BTCHM[/po]
בית קפה באמסטרדם שמכין רסקים ירוקים:
http://youtube.com/watch?v=cNUsLe3Eqpk
-
- הודעות: 1600
- הצטרפות: 20 יולי 2006, 13:10
- דף אישי: הדף האישי של with_passion*
רסק ירוק
6 דקות אינטנסיביות עם טים האצן הטבעונאי.. מסביר בפרוטרוט איך, למה וכמה הוא מכין רסק ירוק.. ועוד עם בלנדר מצ'וכלל שאפילו יותר עוצמתי מהויטמיקס.. מומלץ!
http://www.youtube.com/watch?v=c-stAb1Pkgg
http://www.youtube.com/watch?v=c-stAb1Pkgg
-
- הודעות: 1600
- הצטרפות: 20 יולי 2006, 13:10
- דף אישי: הדף האישי של with_passion*
רסק ירוק
6 דקות אינטנסיביות עם טים האצן הטבעונאי.. מסביר בפרוטרוט איך, למה וכמה הוא מכין רסק ירוק.. ועוד עם בלנדר מצ'וכלל שאפילו יותר עוצמתי מהויטמיקס.. מומלץ!
http://www.youtube.com/watch?v=c-stAb1Pkgg
http://www.youtube.com/watch?v=c-stAb1Pkgg
-
- הודעות: 3193
- הצטרפות: 13 אפריל 2007, 00:16
- דף אישי: הדף האישי של אורי_יורמן*
רסק ירוק
לראשונה שמתי תאנים ברסק ירוק
וואו! וואו!
אמרתי כבר וואו?
יצא מדהים שחבל"ז
המתכון:
וואו! וואו!
אמרתי כבר וואו?
יצא מדהים שחבל"ז
המתכון:
- 5 בננות, 4 תאנים, עלים.
-
- הודעות: 3193
- הצטרפות: 13 אפריל 2007, 00:16
- דף אישי: הדף האישי של אורי_יורמן*
רסק ירוק
לראשונה שמתי תאנים ברסק ירוק
וואו! וואו!
אמרתי כבר וואו?
יצא מדהים שחבל"ז
המתכון:
וואו! וואו!
אמרתי כבר וואו?
יצא מדהים שחבל"ז
המתכון:
- 5 בננות, 4 תאנים, עלים.
-
- הודעות: 941
- הצטרפות: 28 אוגוסט 2002, 01:11
- דף אישי: הדף האישי של אמא_אדמה*
רסק ירוק
תאנים טריות?? כבר?
-
- הודעות: 941
- הצטרפות: 28 אוגוסט 2002, 01:11
- דף אישי: הדף האישי של אמא_אדמה*
רסק ירוק
תאנים טריות?? כבר?
-
- הודעות: 3193
- הצטרפות: 13 אפריל 2007, 00:16
- דף אישי: הדף האישי של אורי_יורמן*
רסק ירוק
כן,
מה שנקרא תאנים בכורות.
זה התאנים שנשארו על העץ כל הקיץ וחורף ולא נשרו, ועכשיו באביב עברו הפרייה והבשילו.
הן באות בכמות קטנה, ולכן הן ממש יקרות כרגע. בשוק הכרמל - 30 ש"ח לקילו.
בכל מקרה, עברתי בשוק וראיתי דוכן שמכר במבצע - 12 ש"ח לקילו!
אז קניתי 3-4 קילו.
(הייתי צריך לקנות 10)
מה שנקרא תאנים בכורות.
זה התאנים שנשארו על העץ כל הקיץ וחורף ולא נשרו, ועכשיו באביב עברו הפרייה והבשילו.
הן באות בכמות קטנה, ולכן הן ממש יקרות כרגע. בשוק הכרמל - 30 ש"ח לקילו.
בכל מקרה, עברתי בשוק וראיתי דוכן שמכר במבצע - 12 ש"ח לקילו!
אז קניתי 3-4 קילו.
(הייתי צריך לקנות 10)
-
- הודעות: 3193
- הצטרפות: 13 אפריל 2007, 00:16
- דף אישי: הדף האישי של אורי_יורמן*
רסק ירוק
כן,
מה שנקרא תאנים בכורות.
זה התאנים שנשארו על העץ כל הקיץ וחורף ולא נשרו, ועכשיו באביב עברו הפרייה והבשילו.
הן באות בכמות קטנה, ולכן הן ממש יקרות כרגע. בשוק הכרמל - 30 ש"ח לקילו.
בכל מקרה, עברתי בשוק וראיתי דוכן שמכר במבצע - 12 ש"ח לקילו!
אז קניתי 3-4 קילו.
(הייתי צריך לקנות 10)
מה שנקרא תאנים בכורות.
זה התאנים שנשארו על העץ כל הקיץ וחורף ולא נשרו, ועכשיו באביב עברו הפרייה והבשילו.
הן באות בכמות קטנה, ולכן הן ממש יקרות כרגע. בשוק הכרמל - 30 ש"ח לקילו.
בכל מקרה, עברתי בשוק וראיתי דוכן שמכר במבצע - 12 ש"ח לקילו!
אז קניתי 3-4 קילו.
(הייתי צריך לקנות 10)
-
- הודעות: 941
- הצטרפות: 28 אוגוסט 2002, 01:11
- דף אישי: הדף האישי של אמא_אדמה*
רסק ירוק
שיהיה לבריאות!
-
- הודעות: 941
- הצטרפות: 28 אוגוסט 2002, 01:11
- דף אישי: הדף האישי של אמא_אדמה*
רסק ירוק
שיהיה לבריאות!
רסק ירוק
ואני הכנתי לראשונה לפני כמה ימים רסק ירוק.
בעקבות אורי (לא ידעתי שעלי חוטמית הם אכילים) קטפתי 5-6 עלים לא יומרניים במיוחד מהחוטמיות בגינה (שבעיקר מוציאות עלים...עמודי פריחה לא נראה לי שיצמחו מזה השנה)
הוספתי מלון מהערבה טעים ומתוק (לא אורגני) קצת קרח קצת מים....
מעולה!. מומלץ!
בעקבות אורי (לא ידעתי שעלי חוטמית הם אכילים) קטפתי 5-6 עלים לא יומרניים במיוחד מהחוטמיות בגינה (שבעיקר מוציאות עלים...עמודי פריחה לא נראה לי שיצמחו מזה השנה)
הוספתי מלון מהערבה טעים ומתוק (לא אורגני) קצת קרח קצת מים....
מעולה!. מומלץ!
רסק ירוק
ואני הכנתי לראשונה לפני כמה ימים רסק ירוק.
בעקבות אורי (לא ידעתי שעלי חוטמית הם אכילים) קטפתי 5-6 עלים לא יומרניים במיוחד מהחוטמיות בגינה (שבעיקר מוציאות עלים...עמודי פריחה לא נראה לי שיצמחו מזה השנה)
הוספתי מלון מהערבה טעים ומתוק (לא אורגני) קצת קרח קצת מים....
מעולה!. מומלץ!
בעקבות אורי (לא ידעתי שעלי חוטמית הם אכילים) קטפתי 5-6 עלים לא יומרניים במיוחד מהחוטמיות בגינה (שבעיקר מוציאות עלים...עמודי פריחה לא נראה לי שיצמחו מזה השנה)
הוספתי מלון מהערבה טעים ומתוק (לא אורגני) קצת קרח קצת מים....
מעולה!. מומלץ!
רסק ירוק
מה לגבי מניקות? ידוע לי שפטרוזיליה, נענע ומרווה מייבשות חלב, יש עוד כאלה שעליי להימנע מהם בתקופה זו?
רסק ירוק
מה לגבי מניקות? ידוע לי שפטרוזיליה, נענע ומרווה מייבשות חלב, יש עוד כאלה שעליי להימנע מהם בתקופה זו?
-
- הודעות: 3193
- הצטרפות: 13 אפריל 2007, 00:16
- דף אישי: הדף האישי של אורי_יורמן*
רסק ירוק
שפטרוזיליה, נענע ומרווה מייבשות חלב.
ניסית? האם זה נכון לגבי מרווה ונענע בחליטה או חי?
נשמע לי ממש מוזר, לפחות לגבי נענע, שנענע חיה תעשה נזק מהסוג הזה.
ומה לגבי פטרוזיליה? מעניין אותי בעצם מה בפטרוזיליה גורם לכך.
ואגב, מה לגבי מניקות?
יש גם נשים שמניקות 3-4 שנים ויותר. אז זה אומר שעכשיו לא אוכלים פטרוזיליה 3 שנים?
(מתכוון באמת בסקרנות, למרות שזה יכול להישמע כאילו התכוונתי בזלזול)
ניסית? האם זה נכון לגבי מרווה ונענע בחליטה או חי?
נשמע לי ממש מוזר, לפחות לגבי נענע, שנענע חיה תעשה נזק מהסוג הזה.
ומה לגבי פטרוזיליה? מעניין אותי בעצם מה בפטרוזיליה גורם לכך.
ואגב, מה לגבי מניקות?
יש גם נשים שמניקות 3-4 שנים ויותר. אז זה אומר שעכשיו לא אוכלים פטרוזיליה 3 שנים?
(מתכוון באמת בסקרנות, למרות שזה יכול להישמע כאילו התכוונתי בזלזול)
-
- הודעות: 3193
- הצטרפות: 13 אפריל 2007, 00:16
- דף אישי: הדף האישי של אורי_יורמן*
רסק ירוק
שפטרוזיליה, נענע ומרווה מייבשות חלב.
ניסית? האם זה נכון לגבי מרווה ונענע בחליטה או חי?
נשמע לי ממש מוזר, לפחות לגבי נענע, שנענע חיה תעשה נזק מהסוג הזה.
ומה לגבי פטרוזיליה? מעניין אותי בעצם מה בפטרוזיליה גורם לכך.
ואגב, מה לגבי מניקות?
יש גם נשים שמניקות 3-4 שנים ויותר. אז זה אומר שעכשיו לא אוכלים פטרוזיליה 3 שנים?
(מתכוון באמת בסקרנות, למרות שזה יכול להישמע כאילו התכוונתי בזלזול)
ניסית? האם זה נכון לגבי מרווה ונענע בחליטה או חי?
נשמע לי ממש מוזר, לפחות לגבי נענע, שנענע חיה תעשה נזק מהסוג הזה.
ומה לגבי פטרוזיליה? מעניין אותי בעצם מה בפטרוזיליה גורם לכך.
ואגב, מה לגבי מניקות?
יש גם נשים שמניקות 3-4 שנים ויותר. אז זה אומר שעכשיו לא אוכלים פטרוזיליה 3 שנים?
(מתכוון באמת בסקרנות, למרות שזה יכול להישמע כאילו התכוונתי בזלזול)
רסק ירוק
חלילה לא נשמע מזלזל בכלל. וכן הייתי שמחה שמישהו יגיד לי בוודאות על כך כי לא נגעתי בפטרוזיליה מאז הלידה וזה די מבאס. זה די חסר לי בטחינה וגם הרבה ברזל וויטמין סי וגם יתרתי על המים עם נענע.
רסק ירוק
חלילה לא נשמע מזלזל בכלל. וכן הייתי שמחה שמישהו יגיד לי בוודאות על כך כי לא נגעתי בפטרוזיליה מאז הלידה וזה די מבאס. זה די חסר לי בטחינה וגם הרבה ברזל וויטמין סי וגם יתרתי על המים עם נענע.
רסק ירוק
אני אף פעם לא שמעתי על פטרוזיליה. נענע ומרווה כן, אבל ההשפעה של הנענע היא די מינורית. למרווה מיוחסת השפעה מייבשת חזקה יותר.
בכל אופן פטרוזיליה אכלתי תמיד (מניקה יותר משנה) ונענע נמנעתי בהתחלה, אחרי שהבנתי שזה לא פטאלי אני מדי פעם אוכלת ולא שמתי לב לבעיה. מרווה לא אוכלת (גם לא ממש אוהבת...)
בכל אופן פטרוזיליה אכלתי תמיד (מניקה יותר משנה) ונענע נמנעתי בהתחלה, אחרי שהבנתי שזה לא פטאלי אני מדי פעם אוכלת ולא שמתי לב לבעיה. מרווה לא אוכלת (גם לא ממש אוהבת...)
רסק ירוק
אני אף פעם לא שמעתי על פטרוזיליה. נענע ומרווה כן, אבל ההשפעה של הנענע היא די מינורית. למרווה מיוחסת השפעה מייבשת חזקה יותר.
בכל אופן פטרוזיליה אכלתי תמיד (מניקה יותר משנה) ונענע נמנעתי בהתחלה, אחרי שהבנתי שזה לא פטאלי אני מדי פעם אוכלת ולא שמתי לב לבעיה. מרווה לא אוכלת (גם לא ממש אוהבת...)
בכל אופן פטרוזיליה אכלתי תמיד (מניקה יותר משנה) ונענע נמנעתי בהתחלה, אחרי שהבנתי שזה לא פטאלי אני מדי פעם אוכלת ולא שמתי לב לבעיה. מרווה לא אוכלת (גם לא ממש אוהבת...)
-
- הודעות: 437
- הצטרפות: 30 אוקטובר 2007, 01:04
- דף אישי: הדף האישי של חני_תה*
רסק ירוק
גם אני אוכלת פטרוזילה (2 זרים בשבוע) ומניקה. לא שמעתי על אפקט הייבוש של פטרוזיליה
-
- הודעות: 437
- הצטרפות: 30 אוקטובר 2007, 01:04
- דף אישי: הדף האישי של חני_תה*
רסק ירוק
גם אני אוכלת פטרוזילה (2 זרים בשבוע) ומניקה. לא שמעתי על אפקט הייבוש של פטרוזיליה
-
- הודעות: 437
- הצטרפות: 30 אוקטובר 2007, 01:04
- דף אישי: הדף האישי של חני_תה*
רסק ירוק
ניסיתי רסקים ירוקים במשך שבועיים, לפני מספר חדשים.
לא התחברתי.
ניסיתי לאכול הרבה ירוקים בדרכים אחרות.
סלטים ע-נ-ק-י-י-ם שלקח לי שעתיים לאכול
אכילת ירוקים מונו לאורך כל היום
ועכשיו, מצאתי דרך חדשה: את כל הירוקים שהייתי שמה ברסק אני טוחנת במקום במעבד מזון עם קצת שום ותבלינים וכמה כפות שומשום עוז (במילים אחרות, אני מכינה טחינה ירוקה), את המנה אני מגלגלת בתוך עלים יחד עם מלפפונים חמוצים תוצרת בית.
היום טחנתי זר שלם של פטרוזיליה וחצי זר של רגילת הגינה. יאמ יאמ
הזוג המסכן שלי, קורבן הטבעונאות, אוהב מאד ומשתתף בארוחות האלה בשמחה.
לא התחברתי.
ניסיתי לאכול הרבה ירוקים בדרכים אחרות.
סלטים ע-נ-ק-י-י-ם שלקח לי שעתיים לאכול
אכילת ירוקים מונו לאורך כל היום
ועכשיו, מצאתי דרך חדשה: את כל הירוקים שהייתי שמה ברסק אני טוחנת במקום במעבד מזון עם קצת שום ותבלינים וכמה כפות שומשום עוז (במילים אחרות, אני מכינה טחינה ירוקה), את המנה אני מגלגלת בתוך עלים יחד עם מלפפונים חמוצים תוצרת בית.
היום טחנתי זר שלם של פטרוזיליה וחצי זר של רגילת הגינה. יאמ יאמ
הזוג המסכן שלי, קורבן הטבעונאות, אוהב מאד ומשתתף בארוחות האלה בשמחה.
-
- הודעות: 437
- הצטרפות: 30 אוקטובר 2007, 01:04
- דף אישי: הדף האישי של חני_תה*
רסק ירוק
ניסיתי רסקים ירוקים במשך שבועיים, לפני מספר חדשים.
לא התחברתי.
ניסיתי לאכול הרבה ירוקים בדרכים אחרות.
סלטים ע-נ-ק-י-י-ם שלקח לי שעתיים לאכול
אכילת ירוקים מונו לאורך כל היום
ועכשיו, מצאתי דרך חדשה: את כל הירוקים שהייתי שמה ברסק אני טוחנת במקום במעבד מזון עם קצת שום ותבלינים וכמה כפות שומשום עוז (במילים אחרות, אני מכינה טחינה ירוקה), את המנה אני מגלגלת בתוך עלים יחד עם מלפפונים חמוצים תוצרת בית.
היום טחנתי זר שלם של פטרוזיליה וחצי זר של רגילת הגינה. יאמ יאמ
הזוג המסכן שלי, קורבן הטבעונאות, אוהב מאד ומשתתף בארוחות האלה בשמחה.
לא התחברתי.
ניסיתי לאכול הרבה ירוקים בדרכים אחרות.
סלטים ע-נ-ק-י-י-ם שלקח לי שעתיים לאכול
אכילת ירוקים מונו לאורך כל היום
ועכשיו, מצאתי דרך חדשה: את כל הירוקים שהייתי שמה ברסק אני טוחנת במקום במעבד מזון עם קצת שום ותבלינים וכמה כפות שומשום עוז (במילים אחרות, אני מכינה טחינה ירוקה), את המנה אני מגלגלת בתוך עלים יחד עם מלפפונים חמוצים תוצרת בית.
היום טחנתי זר שלם של פטרוזיליה וחצי זר של רגילת הגינה. יאמ יאמ
הזוג המסכן שלי, קורבן הטבעונאות, אוהב מאד ומשתתף בארוחות האלה בשמחה.
-
- הודעות: 3541
- הצטרפות: 15 יוני 2003, 00:44
- דף אישי: הדף האישי של ה_עוגיה*
רסק ירוק
נשמע מעולה.
חייבת לנסות.
(כל מה שחסר לי זה בלנדר )
חייבת לנסות.
(כל מה שחסר לי זה בלנדר )
-
- הודעות: 3541
- הצטרפות: 15 יוני 2003, 00:44
- דף אישי: הדף האישי של ה_עוגיה*
רסק ירוק
נשמע מעולה.
חייבת לנסות.
(כל מה שחסר לי זה בלנדר )
חייבת לנסות.
(כל מה שחסר לי זה בלנדר )
-
- הודעות: 437
- הצטרפות: 30 אוקטובר 2007, 01:04
- דף אישי: הדף האישי של חני_תה*
רסק ירוק
בשביל זה מספיק מעבד מזון רגיל, לא צריך בלנדר כיוון שאין צורך שהקיצוץ יהיה במרקם של מחית.
-
- הודעות: 437
- הצטרפות: 30 אוקטובר 2007, 01:04
- דף אישי: הדף האישי של חני_תה*
רסק ירוק
בשביל זה מספיק מעבד מזון רגיל, לא צריך בלנדר כיוון שאין צורך שהקיצוץ יהיה במרקם של מחית.
-
- הודעות: 3193
- הצטרפות: 13 אפריל 2007, 00:16
- דף אישי: הדף האישי של אורי_יורמן*
רסק ירוק
המלצה, בעקבות נסיון שלי מעכשיו -
אם מכינים שייק ירוק עם כמות גדולה של בזילקום - עדיף לשים רק את העלים (עם קצת גבעולים צעירים), בלי הפרחים. הם מוסיפים חריפות מוזרה כזאת.
אם מכינים שייק ירוק עם כמות גדולה של בזילקום - עדיף לשים רק את העלים (עם קצת גבעולים צעירים), בלי הפרחים. הם מוסיפים חריפות מוזרה כזאת.
-
- הודעות: 3193
- הצטרפות: 13 אפריל 2007, 00:16
- דף אישי: הדף האישי של אורי_יורמן*
רסק ירוק
המלצה, בעקבות נסיון שלי מעכשיו -
אם מכינים שייק ירוק עם כמות גדולה של בזילקום - עדיף לשים רק את העלים (עם קצת גבעולים צעירים), בלי הפרחים. הם מוסיפים חריפות מוזרה כזאת.
אם מכינים שייק ירוק עם כמות גדולה של בזילקום - עדיף לשים רק את העלים (עם קצת גבעולים צעירים), בלי הפרחים. הם מוסיפים חריפות מוזרה כזאת.
-
- הודעות: 3193
- הצטרפות: 13 אפריל 2007, 00:16
- דף אישי: הדף האישי של אורי_יורמן*
רסק ירוק
פפאיה - אפרסק - סלרי
מדהים!
מדהים!
-
- הודעות: 3193
- הצטרפות: 13 אפריל 2007, 00:16
- דף אישי: הדף האישי של אורי_יורמן*
רסק ירוק
פפאיה - אפרסק - סלרי
מדהים!
מדהים!
-
- הודעות: 2041
- הצטרפות: 21 פברואר 2005, 22:27
- דף אישי: הדף האישי של מיצי_החתולה*
רסק ירוק
מה שמים ברסק ירוק כשגרים בעיר ולא מלקטים, חוץ מחסה ופטרוזיליה?
-
- הודעות: 2041
- הצטרפות: 21 פברואר 2005, 22:27
- דף אישי: הדף האישי של מיצי_החתולה*
רסק ירוק
מה שמים ברסק ירוק כשגרים בעיר ולא מלקטים, חוץ מחסה ופטרוזיליה?
-
- הודעות: 3193
- הצטרפות: 13 אפריל 2007, 00:16
- דף אישי: הדף האישי של אורי_יורמן*
רסק ירוק
בשוק הכרמל אפשר לקנות תרד באיכות וטעם שחבל על הזמן
וגם כל מני סוגים של בזיליקום וכדומה.
יש גם סלרי (לדעתי מאוד טעים אבל צריך להתרגל לטעם)
וכמובן כוסברה (למה להזניח את הכוסברה והיגעל רק מהפטרוזיליה? )
בשווקים מסויימים מוכרים גם עשבי בר הנהוגים למאכל במסורת המקומית, כמו מלוכיה וריג'ילה.
בטח יש עוד דברים ששכחתי
וגם כל מני סוגים של בזיליקום וכדומה.
יש גם סלרי (לדעתי מאוד טעים אבל צריך להתרגל לטעם)
וכמובן כוסברה (למה להזניח את הכוסברה והיגעל רק מהפטרוזיליה? )
בשווקים מסויימים מוכרים גם עשבי בר הנהוגים למאכל במסורת המקומית, כמו מלוכיה וריג'ילה.
בטח יש עוד דברים ששכחתי
-
- הודעות: 3193
- הצטרפות: 13 אפריל 2007, 00:16
- דף אישי: הדף האישי של אורי_יורמן*
רסק ירוק
בשוק הכרמל אפשר לקנות תרד באיכות וטעם שחבל על הזמן
וגם כל מני סוגים של בזיליקום וכדומה.
יש גם סלרי (לדעתי מאוד טעים אבל צריך להתרגל לטעם)
וכמובן כוסברה (למה להזניח את הכוסברה והיגעל רק מהפטרוזיליה? )
בשווקים מסויימים מוכרים גם עשבי בר הנהוגים למאכל במסורת המקומית, כמו מלוכיה וריג'ילה.
בטח יש עוד דברים ששכחתי
וגם כל מני סוגים של בזיליקום וכדומה.
יש גם סלרי (לדעתי מאוד טעים אבל צריך להתרגל לטעם)
וכמובן כוסברה (למה להזניח את הכוסברה והיגעל רק מהפטרוזיליה? )
בשווקים מסויימים מוכרים גם עשבי בר הנהוגים למאכל במסורת המקומית, כמו מלוכיה וריג'ילה.
בטח יש עוד דברים ששכחתי
-
- הודעות: 48
- הצטרפות: 12 יוני 2008, 04:44
- דף אישי: הדף האישי של Honeysuckle_Rose*
רסק ירוק
עכשיו הורדתי תרד-בננה-פטל-דובדבנים. עשה לי טוב. תרד בקנדה... ממכר. אני לא מצליחה לא לנשנש חצי חבילה בזמן שאני חוזרת מהחנות ומכינה את הרסק.
-
- הודעות: 48
- הצטרפות: 12 יוני 2008, 04:44
- דף אישי: הדף האישי של Honeysuckle_Rose*
רסק ירוק
עכשיו הורדתי תרד-בננה-פטל-דובדבנים. עשה לי טוב. תרד בקנדה... ממכר. אני לא מצליחה לא לנשנש חצי חבילה בזמן שאני חוזרת מהחנות ומכינה את הרסק.
-
- הודעות: 2041
- הצטרפות: 21 פברואר 2005, 22:27
- דף אישי: הדף האישי של מיצי_החתולה*
רסק ירוק
אורי, תודה.
השוק שלי הוא אמנם שוק הכרמל (טוב, השוק של הבנזוג . עם שניים גדולים ואחת בת חודש ומשהו, אני לא ממש מגיעה לשוק בימים אלה).
פטרוזיליה לא כל כך עובדת לי ברסק מתוק, למרות שאני מתה על פטרוזילהץ כוסברה לא מרגישה לי מתאימה (גם אותה אני מאוד אוהבת). אני אנסה את התרד והבזיליקום.
אני אוהבת סלרי כשסוחטים אותו עם גזר במסחטת מיצים קשים, אז אני מניחה שהוא עשוי להיות לי טעים גם ברסק, אני רק חוששת שהבלנדר שלי לא מספיק חזק כדי לטחון אותו כמו שצריך, ורסק עם סיבי סלרי נשמע מבאס למדי.
השוק שלי הוא אמנם שוק הכרמל (טוב, השוק של הבנזוג . עם שניים גדולים ואחת בת חודש ומשהו, אני לא ממש מגיעה לשוק בימים אלה).
פטרוזיליה לא כל כך עובדת לי ברסק מתוק, למרות שאני מתה על פטרוזילהץ כוסברה לא מרגישה לי מתאימה (גם אותה אני מאוד אוהבת). אני אנסה את התרד והבזיליקום.
אני אוהבת סלרי כשסוחטים אותו עם גזר במסחטת מיצים קשים, אז אני מניחה שהוא עשוי להיות לי טעים גם ברסק, אני רק חוששת שהבלנדר שלי לא מספיק חזק כדי לטחון אותו כמו שצריך, ורסק עם סיבי סלרי נשמע מבאס למדי.
-
- הודעות: 2041
- הצטרפות: 21 פברואר 2005, 22:27
- דף אישי: הדף האישי של מיצי_החתולה*
רסק ירוק
אורי, תודה.
השוק שלי הוא אמנם שוק הכרמל (טוב, השוק של הבנזוג . עם שניים גדולים ואחת בת חודש ומשהו, אני לא ממש מגיעה לשוק בימים אלה).
פטרוזיליה לא כל כך עובדת לי ברסק מתוק, למרות שאני מתה על פטרוזילהץ כוסברה לא מרגישה לי מתאימה (גם אותה אני מאוד אוהבת). אני אנסה את התרד והבזיליקום.
אני אוהבת סלרי כשסוחטים אותו עם גזר במסחטת מיצים קשים, אז אני מניחה שהוא עשוי להיות לי טעים גם ברסק, אני רק חוששת שהבלנדר שלי לא מספיק חזק כדי לטחון אותו כמו שצריך, ורסק עם סיבי סלרי נשמע מבאס למדי.
השוק שלי הוא אמנם שוק הכרמל (טוב, השוק של הבנזוג . עם שניים גדולים ואחת בת חודש ומשהו, אני לא ממש מגיעה לשוק בימים אלה).
פטרוזיליה לא כל כך עובדת לי ברסק מתוק, למרות שאני מתה על פטרוזילהץ כוסברה לא מרגישה לי מתאימה (גם אותה אני מאוד אוהבת). אני אנסה את התרד והבזיליקום.
אני אוהבת סלרי כשסוחטים אותו עם גזר במסחטת מיצים קשים, אז אני מניחה שהוא עשוי להיות לי טעים גם ברסק, אני רק חוששת שהבלנדר שלי לא מספיק חזק כדי לטחון אותו כמו שצריך, ורסק עם סיבי סלרי נשמע מבאס למדי.
-
- הודעות: 3193
- הצטרפות: 13 אפריל 2007, 00:16
- דף אישי: הדף האישי של אורי_יורמן*
רסק ירוק
אני רק חוששת שהבלנדר שלי לא מספיק חזק כדי לטחון אותו כמו שצריך, ורסק עם סיבי סלרי נשמע מבאס למדי.
בהחלט בעיה... כשאני מכין רסק עם סלרי, אני דואג לטחון אותו פי 2 זמן מרסק רגיל, רק בשביל לרסק את הסלרי.
אחד הפתרונות שאפשר לעשות - ברסק הירוק לשים רק את הגבעולים הקטנים והעלים, ואת ה- "גזעים" של הסלרי לשמור לבישולים, הסלטים וכו'.
(אבל זה קצת יקר לדעתי, כי אז סלרי אחד מספיק לך להרבה פחות רסקים).
לגבי תרד, יש כל מני זנים.. לרסק הירוק הולך טוב הזן הנייטרלי-משהו, שמוכרים בחלק מהדוכנים הירוקים בשוק הכרמל (יש שם כמה דוכנים שמוכרים רק עלים ירוקים). אם קשה לו לבחור, אז פשוט שיביא לך הביתה טעימה מכל סוג ותרגישי כבר בטעם איזה נייטרלי יותר. עשיתי ממנו כבר רסקים ירוקים עם כמויות אדירות של תרד, שהרסק כבר היה בצבע של הדשא במגרש הכדורגל של ברצלונה, ועדיין היה טעים לאללה.
בהחלט בעיה... כשאני מכין רסק עם סלרי, אני דואג לטחון אותו פי 2 זמן מרסק רגיל, רק בשביל לרסק את הסלרי.
אחד הפתרונות שאפשר לעשות - ברסק הירוק לשים רק את הגבעולים הקטנים והעלים, ואת ה- "גזעים" של הסלרי לשמור לבישולים, הסלטים וכו'.
(אבל זה קצת יקר לדעתי, כי אז סלרי אחד מספיק לך להרבה פחות רסקים).
לגבי תרד, יש כל מני זנים.. לרסק הירוק הולך טוב הזן הנייטרלי-משהו, שמוכרים בחלק מהדוכנים הירוקים בשוק הכרמל (יש שם כמה דוכנים שמוכרים רק עלים ירוקים). אם קשה לו לבחור, אז פשוט שיביא לך הביתה טעימה מכל סוג ותרגישי כבר בטעם איזה נייטרלי יותר. עשיתי ממנו כבר רסקים ירוקים עם כמויות אדירות של תרד, שהרסק כבר היה בצבע של הדשא במגרש הכדורגל של ברצלונה, ועדיין היה טעים לאללה.
-
- הודעות: 3193
- הצטרפות: 13 אפריל 2007, 00:16
- דף אישי: הדף האישי של אורי_יורמן*
רסק ירוק
אני רק חוששת שהבלנדר שלי לא מספיק חזק כדי לטחון אותו כמו שצריך, ורסק עם סיבי סלרי נשמע מבאס למדי.
בהחלט בעיה... כשאני מכין רסק עם סלרי, אני דואג לטחון אותו פי 2 זמן מרסק רגיל, רק בשביל לרסק את הסלרי.
אחד הפתרונות שאפשר לעשות - ברסק הירוק לשים רק את הגבעולים הקטנים והעלים, ואת ה- "גזעים" של הסלרי לשמור לבישולים, הסלטים וכו'.
(אבל זה קצת יקר לדעתי, כי אז סלרי אחד מספיק לך להרבה פחות רסקים).
לגבי תרד, יש כל מני זנים.. לרסק הירוק הולך טוב הזן הנייטרלי-משהו, שמוכרים בחלק מהדוכנים הירוקים בשוק הכרמל (יש שם כמה דוכנים שמוכרים רק עלים ירוקים). אם קשה לו לבחור, אז פשוט שיביא לך הביתה טעימה מכל סוג ותרגישי כבר בטעם איזה נייטרלי יותר. עשיתי ממנו כבר רסקים ירוקים עם כמויות אדירות של תרד, שהרסק כבר היה בצבע של הדשא במגרש הכדורגל של ברצלונה, ועדיין היה טעים לאללה.
בהחלט בעיה... כשאני מכין רסק עם סלרי, אני דואג לטחון אותו פי 2 זמן מרסק רגיל, רק בשביל לרסק את הסלרי.
אחד הפתרונות שאפשר לעשות - ברסק הירוק לשים רק את הגבעולים הקטנים והעלים, ואת ה- "גזעים" של הסלרי לשמור לבישולים, הסלטים וכו'.
(אבל זה קצת יקר לדעתי, כי אז סלרי אחד מספיק לך להרבה פחות רסקים).
לגבי תרד, יש כל מני זנים.. לרסק הירוק הולך טוב הזן הנייטרלי-משהו, שמוכרים בחלק מהדוכנים הירוקים בשוק הכרמל (יש שם כמה דוכנים שמוכרים רק עלים ירוקים). אם קשה לו לבחור, אז פשוט שיביא לך הביתה טעימה מכל סוג ותרגישי כבר בטעם איזה נייטרלי יותר. עשיתי ממנו כבר רסקים ירוקים עם כמויות אדירות של תרד, שהרסק כבר היה בצבע של הדשא במגרש הכדורגל של ברצלונה, ועדיין היה טעים לאללה.
-
- הודעות: 2041
- הצטרפות: 21 פברואר 2005, 22:27
- דף אישי: הדף האישי של מיצי_החתולה*
רסק ירוק
תודה, אורי. אני אחפש את הזן הנייטרלי.
-
- הודעות: 2041
- הצטרפות: 21 פברואר 2005, 22:27
- דף אישי: הדף האישי של מיצי_החתולה*
רסק ירוק
תודה, אורי. אני אחפש את הזן הנייטרלי.
-
- הודעות: 437
- הצטרפות: 30 אוקטובר 2007, 01:04
- דף אישי: הדף האישי של חני_תה*
רסק ירוק
הקיץ הגיע והקטנה רואה ארטיקים מסביב, ורוצה!
בבלנדר: פרי מסוג אחד עם קצת ירוק. בינתיים ניסיתי אבטיח, מלון וענבים. מקפיאים בכוס קטנה צרה וארוכה (כמו של שוט טקילה) ובאמצע דוחפים מקל ארוך (מקלות סיניים של אכילה מצויינים לצורך העניין).
להיט!
למי שרגיל להרבה ירוק אפשר להקפיא רסק ירוק מתוק באותה צורה.
אחלא ארטיקים.
בבלנדר: פרי מסוג אחד עם קצת ירוק. בינתיים ניסיתי אבטיח, מלון וענבים. מקפיאים בכוס קטנה צרה וארוכה (כמו של שוט טקילה) ובאמצע דוחפים מקל ארוך (מקלות סיניים של אכילה מצויינים לצורך העניין).
להיט!
למי שרגיל להרבה ירוק אפשר להקפיא רסק ירוק מתוק באותה צורה.
אחלא ארטיקים.