אתמול הלכנו לרופא שיניים והסיכום הוא 18 חורים המחולקים באופן לא שווה בין כולם....
הצילו!
אז הלכתי לקרוא את הדף המלצות על רופאי שיניים ולא מצאתי את מה שחיפשתי: בריאות השן לעומת בריאות האדם.
למה הכוונה?
למשל:
- אני יודעת שכספית ידועה כחומר מאוד רעיל. אדאג מראש שהיא לא תיכנס לגוף של ילדיי.
- בצילומים חשוב להקפיד שהסינר המגן מקרינה יכסה גם את הצוואר, מה שלא תמיד מקפידים.
אחרי שכבר עשינו את הצילומים (שניים לכל אחד, כלומר אני נחשפתי ל 6), חשבתי על זה שנתנו לי סינר, אבל לא הייתי מכוסה מאחור. כלומר - חשופה לגמרי לקרינה.
על מה לא חשבתי או מה אני לא יודעת?
הנה כמה שאלות שעלו לי בינתיים:
הרופא אמר שהוא יעשה צילומים פעם בשנה. זה נראה לי חשיפה ענקית ומיותרת לקרינה. צודקת או לא?
גז צחוק - לא נורא אם משתמשים בו מדי פעם? או שכדאי מאוד להתרחק ממנו ולמצוא פתרון אחר לשיתוף פעולה?
מילוי חריצים - נשמע לי כמו תיקון הגוף למרות שאין בעיה. קצת כמו שפעם היו מוציאים את השקדים, כי ככה יש פחות דלקות גרון. היום זה נראה לי הזוי להוציא איבר מהגוף, סתם כי לדעת הרופאים אין סיבה להשאיר אותו במקומו. מה דעתכם?
והעיקר: מה ילדיי אוכלים או לא אוכלים שבגללו יש להם כ"כ הרבה חורים??
כשאמי שמעה על החורים מיד הגיבה "ברור, הרי לא שותים אצלך חלב, אז אין סידן". ככה זה כשאמא אוכלת הכל והבת מנסה להיות טבעונית... ובכלל לדעתי הכל מגיע מהגנים - כשהייתי בת 5.5 עברתי טיפול בהרדמה מלאה כי היו לי 12 סתימות! אז הגנטיקה אשמה לגמרי!
אבל איך מתקדמים מכאן?
איך מונעים את החור הבא, מלבד ציחצוח?
אשמח מאוד לשמוע, מקווה שהשאלות נוגעות לעוד כמה קוראים כאן.