שיני בינה

רחל_ברמן*
הצטרפות: 25 אוקטובר 2006, 12:11
דף אישי: הדף האישי של רחל_ברמן*

שיני בינה

שליחה על ידי רחל_ברמן* »

אז בגיל 28 (כמעט 29!) סופסוף מתחילה לצאת לי שן הבינה הראשונה, והשיננית והרופא שיניים לוחצים להוציא, כי לטענתם אי אפשר לנקות אותה כמו שצריך והיא יכולה לגרום לדלקת רצינית. בהתחשב בזה שיש לי בעיות חניכיים תורשתיות עקשניות מאד זו דאגה לא קטנה, אבל בכל זאת אני דוחה ודוחה את העניין. משהו פה פשוט לא נראה לי נכון - אם ממש חייבים לעשות משהו, לא עדיף פשוט להוריד את החלק של החניכיים שעדיין מכסה את רובה כדי לאפשר נקיון? נראה לי הרבה פחות פולשני. ובכלל, אולי כל העניין מיותר? מצד שני, אני ממש לא רוצה למצוא את עצמי מובהלת לטיפול חירום באמצע החופשה שלי בישראל הקיץ, נניח. ומצב החניכיים שלי סוף סוף מתייצב, ואני מפחדת לגרום למשהו שידרדר אותם שוב....

מישהו כאן יכול אולי לעזור?
עדי*
הצטרפות: 23 ספטמבר 2001, 22:19

שיני בינה

שליחה על ידי עדי* »

גם לי צמחה שן בינה ראשונה (ואחרונה) כשהייתי רק מעט צעירה ממך. מעולם לא הוצאתי אותה והיא לא עושה בעיות (עדיין. בגילי המופלג-32). אני מקפידה להגיע אליה בצחצוח. נראה לי שאם השיניים שלך בסדר ולא נוטות להתחורר בקלות, אין לך סיבה לרוץ ולהוציא אותה אם היא לא עושה בעיות. מקווה שתרבי בינה ודיצה...
רחל_ברמן*

שיני בינה

שליחה על ידי רחל_ברמן* »

נראה לי שאם השיניים שלך בסדר ולא נוטות להתחורר בקלות
נוטות דווקא... למרות שבשנים האחרונות לא היו לי חורים, בגלל שלמדתי סופסוף איך לצחצח נכון.
רחל_ברמן*

שיני בינה

שליחה על ידי רחל_ברמן* »

(או בגלל שכבר יש חורים בכל השיניים)
רחל_ברמן*

שיני בינה

שליחה על ידי רחל_ברמן* »

מחזירה ל מה חדש, בתקווה שמישהו יענה.
רונית_נשר*
הצטרפות: 27 דצמבר 2006, 13:23
דף אישי: הדף האישי של רונית_נשר*

שיני בינה

שליחה על ידי רונית_נשר* »

הי רחל,
יכולה רק לספר מנסיוני, ומהשקפת עולמי,
יחד עם זאת אינני רופאת שיניים ( ואולי טוב שכך :-) )

בגיל 36 ביצבצה לה שן בינה .
הרופאים כמובן מיהרו לפסוק - להוציא מהר.
אני לא.
אני מאמינה שלכל איבר בגוף יש תפקיד, ולא כדאי למהר ולהוציא- אלא אם כן זה מקרה חריג.
מה עשיתי?
צחצוח רציני פעמיים - שלוש ביום עם משחה הומאופטית או משחה טבעית ( פרדונטקס או עדיף vicco האיורוודית).
כמו כן מדי פעם צחצוח עם חימר ירוק ( שזה פשוט מדהים איזה פלא החימר הזה....מעולה גם לדלקות חניכיים ).
עשיתי גם כמה פעמים הילינג קריסטלי לעצמי , באיזור השן.
אבל הכי חשוב זה דיבור עם השן הזו, שתתנהג יפה, ותצא בקלות ובזרימה.
והגישה הפנימית של :
וואאללה - איזה מגניב זה! גם בגיל 36 עוד מתחדש לי הגוף...
וקיבלתי במתנה שן חדשה.

בקיצור, עבר כבר זמן, והשן במצב מעולה, יושבת היטב וכבר גלויה לחלוטין.
והפלא ופלא...לפני חודשיים שמתי לב שהשן בינה השנייה מתחילה לבצבץ !!!!

בעיניי זה ממש מקסים ...
ומיותר לציין שאני לא מתכוונת לחשוב על להוציא אותה.
הרופא שיניים ( המלאך ) שלי, כבר מכיר את כל ה"שגעונות שלי" הטבעיים,
כך שהוא לא מתרגש.

אגב, את יכולה להתייעץ איתו, אם את רוצה.
( ואנקדוטה : הוא קורא לטיפול שורש: עיסוי פנים השן....רופא שיניים כלבבי !).
( אם תרצי טלפון שלו תכתבי לי למייל nesron שטרודל netvision.net.il )

אז בהצלחה.
תמי_גלילי*
הצטרפות: 17 מרץ 2006, 17:18
דף אישי: הדף האישי של תמי_גלילי*

שיני בינה

שליחה על ידי תמי_גלילי* »

רחל, אני ממש ממש ממש לא מומחית בעניין, וגם לא מכירה אותך ואת מצב שינייך, אבל הנה כמה הרהורים.
כתבתי בדף שיני בשר :

_אני מכירה שתי גישות (ושני סוגים) של רופאי שיניים. הגישה האופטימית אומרת תעזבי, if it aint broken don't fix it. לא כואב - לא מטפלים. אם כואב או יש בעיה - מטפלים בבעיה ולא בבעיות שאולי יהיו. הגישה הפסימית מציעה לעשות את כל סוגי הטיפולים עכשיו, חגורה ושלייקס וכפתורים, כדי שלא יהיו בעיות בעתיד.

מי צודק? בעיניי שתי הגישות לגיטימיות. אני מניחה ששתיהן צודקות לפעמים, וטועות לפעמים. אני אישית מעדיפה את הגישה האופטימית - גם כי אני מעדיפה לצמצם את החשיפה לכימיקלים של הילד שלי, וגם כי בשביל טיפול שיניים מלא נזדקק להרדמה מלאה ואצל ילדים אוטיסטיים זה בעייתי במיוחד - אבל כל הורה והשיקולים שלו. אנחנו שילמנו כבר את המחיר על הגישה שלנו, ואני מניחה שאם הייתי בוחרת בגישה האחרת היינו משלמים מחיר מסוג אחר.

אני כן הולכת עם הילד לבדיקה פעם בחצי שנה בממוצע. יותר מפעם אחת שמעתי "יש שם חור, אבל רוב הסיכויים שהשן תיפול לפני שזה יתחיל להציק לו, אז אין טעם לשים סתימה". שמעתי גם "אני מציע הרדמה מלאה, בחדר ניתוח, ולצלם רנטגן - לעקור - לשים SPACERS עם ניקל (מתכת אלרגנית במיוחד) - לסתום - לצפות את השיניים, הכול בבת אחת ולגמור עם זה"._

או בקיצור, מה שאני מנסה להגיד: נסי לקבל חוות דעת שנייה מרופא שיניים מהסוג האופטימי, שיש לו פחות נטייה לכסת"ח. יש כאן המלצות באתר.

לי הוציאו 3 שיני בינה. הראשונה בצבא, בקלילות רבה. השתיים האחרות עשר שנים אחר כך, בייסורים קשים - התנפחות, דלקת, מה לא. מסתבר, כמו בהרבה דברים אחרים, שככל שמתבגרים תהליך ההחלמה קשה יותר.
הרביעית מונחת בצורה אנכית בלסת כך שלהוציא אותה צריך ניתוח מסובך ומאוס במיוחד. רוב רופאי השיניים שפגשתי השתוקקו להוציא אותה. רופא השיניים ההולסיטי שהזכרתי בדף ההוא אמר לי - תעזבי אותה, בשביל מה לך צרות. אז מצידי שתישאר שם כל עוד אין בעיות. אני מקווה שלא אצטער על זה.
פלוני_אלמונית*
הצטרפות: 19 אוגוסט 2001, 22:52
דף אישי: הדף האישי של פלוני_אלמונית*

שיני בינה

שליחה על ידי פלוני_אלמונית* »

גם לי יש שתי שיני בינה שצמחו חלקית , כבר יותר מ10 שנים. הן לא מכאיבות לי. רופאת שיניים ראתה אותן לפני יותר מ3 שנים ואמרה לי שאני צריכה דחוף לעקור אותן אחרת הן יעשו לי דלקת פנימית קשה ואז היא לא תוכל לטפל בי אלא לשלוח אותי לבית חולים. מכיוון שהיה לי אז תינוק יונק, ודובר על ניתוח החלטתי לא לעשות דבר, גם מתוך התחושה של למה להתערב איפה שאין כרגע שום בעיה. היום אני מטפלת בשיני אצל רופא אחר, שהסכים עם הגישה שלי, וטען שכדאי לעשות צילום חוזר באזור ולראות האם יש שינוי ובהתאם, להחליט..
רחל_ברמן*

שיני בינה

שליחה על ידי רחל_ברמן* »

אני בהולנד, אז ההמלצות לרופאי שיניים לא ממש עוזרות לי... רונית נשר, את יודעת אולי איך קוראים לחימר ירוק באנגלית?

תודה על כל התגובות, ובמיוחד על זה:
_וואאללה - איזה מגניב זה! גם בגיל 36 עוד מתחדש לי הגוף...
וקיבלתי במתנה שן חדשה._
עשה לי את היום!
רונית_נשר*
הצטרפות: 27 דצמבר 2006, 13:23
דף אישי: הדף האישי של רונית_נשר*

שיני בינה

שליחה על ידי רונית_נשר* »

את בהולנד??!
כרגע העברתי את הקישור לאתר למכרה שלי שחיה בהולנד, וחשבתי שהאתר יהיה לה מקום מקסים...

אז ככה -
החימר הירוק שאני משתמשת בו הוא:
agrile verte מיובר מצרפת, אז זה בעצם בצרפתית...
צפונית*
הצטרפות: 17 ספטמבר 2004, 23:17

שיני בינה

שליחה על ידי צפונית* »

לי צמחו שיני הבינה מתישהו עם סיום בי"ס יסודי, אני זוכרת שהרופא התלהב שהן יוצאות לי מוקדם, ושלח אותי לעקירה של השן הראשונה, (כמובן שהלכתי עם אמא ואפילו לא חשבתי שיש לי כאן אפשרות בחירה שלא לעקור...),
לאחר העקירה שהיתה ממש קלה, התיישבה לידי בחדר ההתאוששות זקנה ערבייה ומיררה לעברי: "חראם על שאן, חראם על שאן..." (חבל על השן...) ואז פתחה את פיה והראתה לי שיש לה רק שן אחת...!
מיד אח"כ החלטתי שלא משנה מה, אני לא אסכים שיעקרו לי שיניים. מאז אני חיה עם 3 שיני בינה בשלום (בנוסף לכל שאר השיניים בפי...) ולמדתי כיצד להקפיד ולצחצח אותן היטב, כי המזון באמת נוטה להצתבר באחורי הפה ובכיסי החניכיים שסביב שיני הבינה.
גם אני בגישה של: if it aint broken don't fix it
והמרגיעון: מה שרואה מבפנים הוא מה שנראה מבחוץ (אני לא בטוחה שאני מבינה מה זה אומר אבל נראה לי קשור לשיני בינה... (-: )
אלונ_צ'יק*
הצטרפות: 14 אוגוסט 2003, 22:48
דף אישי: הדף האישי של אלונ_צ'יק*

שיני בינה

שליחה על ידי אלונ_צ'יק* »

איך יודעים אם אלו השיני בינה?

אני כבר כמה ימים עם כאבים איומים משני הצדדים בחניכיים, בסוף השיניים, האזור ממש נפוח, והכאב הולך ומתגבר...
תמי_גלילי*

שיני בינה

אלונ צ'יק, לך לראות רופא שיניים, ובהקדם. למיטב ידיעתי המוגבלת, אתה מתאר זיהום רציני שכנראה יצריך טיפול אנטיביוטי. בדברים כאלה לא משחקים.
אלונ_צ'יק*
הצטרפות: 14 אוגוסט 2003, 22:48
דף אישי: הדף האישי של אלונ_צ'יק*

שיני בינה

שליחה על ידי אלונ_צ'יק* »

זאת אישה... :-)

הלכתי אתמול, אכן שיני בינה משני הצדדים, רק שהן "כלואות" , במצב אלכסוני ממש כמעט ב"שכיבה" ואין להם סיכוי לצאת , רק להסב כאב איום.

הרופאה אמרה עקירה דחוף. :-P
תמי_גלילי*

שיני בינה

אופס, סליחה! מתקנת מייד.
שנונית*
הצטרפות: 10 פברואר 2009, 00:05

שיני בינה

שליחה על ידי שנונית* »

הרופאה אמרה עקירה דחוף

השיניים נעקרו?
גם לי יש שתי שיני בינה שמונחות לא טוב והרופא טען שהן עלולות להרוס את השיניים האחרות. גם יתכן שיש בהן חורים, מידי פעם אני חשה כאב בצידי הפה.
אשמח לעוד תגובות מנסיון בנושא הזה.
שדה_חיטה*
הצטרפות: 25 יולי 2009, 11:23
דף אישי: הדף האישי של שדה_חיטה*

שיני בינה

שליחה על ידי שדה_חיטה* »

לי צומחות שיני בינה...ומאוד כואב... יש למישהו המלצה להרגיע את הכאב...? תודה... :(
אנונאימא*
הצטרפות: 16 אוקטובר 2007, 22:14

שיני בינה

שליחה על ידי אנונאימא* »

לי צומחות שיני בינה...ומאוד כואב... יש למישהו המלצה להרגיע את הכאב...? תודה... :(

באתי לשאול אותו דבר...
ניסיתי ציפורן - לא עוזר.
טפטוף של רסקיו על המקום הכואב - עוזר לשנייה ודי.
משככי כאבים למיניהם - אני מנועה, מפאת שליש ראשון להריון. (אקמול לא משפיע לי על רמות כאלה של כאב.)

הצילו כואב לי!!!
פלוני_אלמונית*

שיני בינה

+הודעה ממשתתפת חדשה התקבלה בברכה:+

אני בן 14 וגם יש לי עכשיו דלקת גרון וגם צמחה לי שן בינה עכשיו החניכיים שלי נפוחות בכל הפה ואני לא יודע ממה זה אני מצחצח פעמיים ביום השיניים שלי לבנות אני שומר על הגייניה אבל כואבב לי מה לעשות איך אני מוריד את הנפיחות והכאב
פלוני_אלמונית*

שיני בינה

אולי יש לך דלקת חניכיים, אל תדאג זה יעבור. לך לרופא שיניים, חבל לסבול סתם
פלוני_אלמונית*

שיני בינה

אופס רק עכשיו ראיתי את התאריך.. יופי, סימן שכבר עבר מזמן :-)
פלוני_אלמוני*
הצטרפות: 14 אוגוסט 2001, 19:35
דף אישי: הדף האישי של פלוני_אלמוני*

שיני בינה

שליחה על ידי פלוני_אלמוני* »

מה עם גרגור מי מלח /לבנדר למניעת דלקת?
תודה..
שליחת תגובה

חזור אל “דפים למיון”