שמות משפחה שונים לאמא ולאבא
-
- הצטרפות: 19 אוגוסט 2001, 22:52
- דף אישי: הדף האישי של פלוני_אלמונית*
לאלו מכם שיש שני שמות משפחה: האם אתם משתמשים בהם בכל מקום(נגיד, מתוך הכרח)? האם זה השם שכתוב על כל טופס שאי-פעם ממלאים? האם אפשר שהשם הראשון (שמי הקודם) יהווה כאילו "שם שני", ויהיה כתוב בתעודה אבל לא יצטרך להיות כתוב בכל חוזה וכו'?
אני יודעת שבארה"ב יש middle name ואותו כותבים רק בדברים רשמיים מאוד (אלא אם רוצים לכתבו בכל מקום), ורוב האנשים כותבים את שמם "שם פרטי שם משפחה" או מקסימום עם אות ראשונה של שם אמצעי, למשל John A. Smith. אבל לא מכירה את החוקים או הכללים בארץ...
מה אתם חושבים?
אני יודעת שבארה"ב יש middle name ואותו כותבים רק בדברים רשמיים מאוד (אלא אם רוצים לכתבו בכל מקום), ורוב האנשים כותבים את שמם "שם פרטי שם משפחה" או מקסימום עם אות ראשונה של שם אמצעי, למשל John A. Smith. אבל לא מכירה את החוקים או הכללים בארץ...
מה אתם חושבים?
-
יש פה מישהו?
יש, יש....
אני באופן אישי משתמשת בשמי (השונה משם ילדי ובן זוגי) "לפי הצורך", כלומר: על טפסים רשמיים, ברור, וגם כשאני מציגה את עצמי.
מול אנשים זרים שהקשר שלי איתם רגעי (אנשי מקצוע, נגיד) אני משתמשת בשם בן זוגי, לשם הנוחות.
לפעמים אני מתלבטת, למשל כשאני כותבת ברכה לראש השנה... האם לחתום "משפחת X" או לרשום את שמותינו הפרטיים וזהו.
זה משתנה, אני לא אדוקה בשום דרך...
אני באופן אישי משתמשת בשמי (השונה משם ילדי ובן זוגי) "לפי הצורך", כלומר: על טפסים רשמיים, ברור, וגם כשאני מציגה את עצמי.
מול אנשים זרים שהקשר שלי איתם רגעי (אנשי מקצוע, נגיד) אני משתמשת בשם בן זוגי, לשם הנוחות.
לפעמים אני מתלבטת, למשל כשאני כותבת ברכה לראש השנה... האם לחתום "משפחת X" או לרשום את שמותינו הפרטיים וזהו.
זה משתנה, אני לא אדוקה בשום דרך...
בת.ז שמי הילה קרמר-חימוביץ'.
קרמר מנישואים, חימוביץ' מאבי.
בפועל אני מציגה את עצמי (כיום, פעם זה היה אחרת), חותמת וכו' "הילה קרמר" בלבד.
קרמר מנישואים, חימוביץ' מאבי.
בפועל אני מציגה את עצמי (כיום, פעם זה היה אחרת), חותמת וכו' "הילה קרמר" בלבד.
-
המממ. תודה על התגובות... עוזר לי לחשוב.
-
- הצטרפות: 28 יולי 2001, 13:37
- דף אישי: הדף האישי של בשמת_א*
אני משתמשת תמיד בשמי שלי.
בתעודת הזהות, הוספתי את שם משפחתו של בעלי לשמי. אני משתמשת בשם ה"מלא" אך ורק בדרכון ובכרטיסי טיסה.
בטפסים, במקומות עבודה, בבנק, וכו' וכו' - אני תמיד רק בשם שלי.
גם אני מסננת שיחות לפי זה שפונים אלי בשם המשפחה של בעלי... זאת אחת שלא קיימת, וזהו.
הבעיה שיש לי שם עברי קדום מסובך, ולאיש שם קל וקצר. לכן במקרים רבים אני מוסרת "משפחת X" במקום את שמי.
אבל אף פעם לא "בשמת X". אני תמיד אך ורק בשמת א.
בתעודת הזהות, הוספתי את שם משפחתו של בעלי לשמי. אני משתמשת בשם ה"מלא" אך ורק בדרכון ובכרטיסי טיסה.
בטפסים, במקומות עבודה, בבנק, וכו' וכו' - אני תמיד רק בשם שלי.
גם אני מסננת שיחות לפי זה שפונים אלי בשם המשפחה של בעלי... זאת אחת שלא קיימת, וזהו.
הבעיה שיש לי שם עברי קדום מסובך, ולאיש שם קל וקצר. לכן במקרים רבים אני מוסרת "משפחת X" במקום את שמי.
אבל אף פעם לא "בשמת X". אני תמיד אך ורק בשמת א.
-
- הצטרפות: 17 ספטמבר 2007, 00:13
לי ולבעלי ולילדי ממנו יש את אותו שם משפחה נגיד "ברזני" בת"ז ולבני שלפני נישואי יש שם משפחה אחר נגיד "מושיוב" על הנייר אבל תמיד בכל מקום אמרנו שהשם משפחה שלו ברזני וזה לא הזיז לאף אחד כולם קוראים לו ברזני ואף אחד לא יודע על השם השני בבית ספר פעם שאלו אותי אז אמרתי להם בשביל הרישום במשרד החינוך שהוא מושיוב אבל גם שם הם תמיד קראו לו ברזני עד שזה יהיה באמת משנה (כשהיא תגדל ותרצה להנשא)אז אולי כבר תתחתנו וממילה היא תיקרא על שם בעלה
-
- הצטרפות: 17 ספטמבר 2007, 00:13
עוד דבר מה שאת צריכה לברר זה עד מתי אפשר לשנות במשרד הפנים כי כשאני התחתנתי עם בעלי אז הלכנו למשרד הפנים והוא אמר שזה הבן שלו כדי לקצר תהליכים
אבל מאחר והבן שלי היה כבר בן 5 הם אמרו לי אם אני לא טועה שאפשר עד גיל שלוש ולאחר מיכן צריך בדיקת אבהות או ללכת ולהצהיר אצל עורך דין שהוא אכן אביו ורק אז הם מוכנים לשנות את השם
אבל מאחר והבן שלי היה כבר בן 5 הם אמרו לי אם אני לא טועה שאפשר עד גיל שלוש ולאחר מיכן צריך בדיקת אבהות או ללכת ולהצהיר אצל עורך דין שהוא אכן אביו ורק אז הם מוכנים לשנות את השם
-
- הצטרפות: 17 יולי 2004, 22:08
- דף אישי: הדף האישי של שולה_חתולה*
גם אצלנו (בארה"ב) אפשר לסנן שיחות לפי היגוי השם, כי הוא כתוב באנגלית בכתיב פולני ואף אחד לא מצליח לקרוא את זה.
בדרכונים ובת"ז הוספתי את שמו, והוא את שמי. הוא רוצה לקצר ולחזור לשמו המקורי (סבבה- גם את שמו הפרטי החליף בעבר כך שזה לא עניין גדול בעיני). ההתלבטות היא אם לקצר גם, וללכת בשמו בלבד, או להישאר עם שמי-שמו. הטיעונים שהועלו למעלה - אני רוצה שאנשים מעברי יזהו אותי וכו' - דווקא תקפים בעיני כי אני רוצה לפרסם ספר בבוא היום, ויהיה נחמד שכולם יידעו שזאת אני. בשם אישי מכירים אותי רק החבר'ה מהצבא (שם נפגשנו).
בשמת- זאת בדיוק התשובה שקיוויתי לשמוע - שאפשר שם אחד ארוך "רשמי" שלא באמת משתמשים בו, ושם אחר "מקוצר" ליום יום, כולל בנק, חוזים וכו'. האם הייתה לך אי-פעם בעיה כשבקשו לראות ת"ז והשם שנתת לא היה בדיוק מה שכתוב שם?
בדרכונים ובת"ז הוספתי את שמו, והוא את שמי. הוא רוצה לקצר ולחזור לשמו המקורי (סבבה- גם את שמו הפרטי החליף בעבר כך שזה לא עניין גדול בעיני). ההתלבטות היא אם לקצר גם, וללכת בשמו בלבד, או להישאר עם שמי-שמו. הטיעונים שהועלו למעלה - אני רוצה שאנשים מעברי יזהו אותי וכו' - דווקא תקפים בעיני כי אני רוצה לפרסם ספר בבוא היום, ויהיה נחמד שכולם יידעו שזאת אני. בשם אישי מכירים אותי רק החבר'ה מהצבא (שם נפגשנו).
בשמת- זאת בדיוק התשובה שקיוויתי לשמוע - שאפשר שם אחד ארוך "רשמי" שלא באמת משתמשים בו, ושם אחר "מקוצר" ליום יום, כולל בנק, חוזים וכו'. האם הייתה לך אי-פעם בעיה כשבקשו לראות ת"ז והשם שנתת לא היה בדיוק מה שכתוב שם?
אני מכירה אנשים בארה"ב שהשם האמצעי הוא שם הנעורים של האמא (גם לילדים).
מעניין.
מעניין.
שמי לא עבר כל שינוי מאז נולדתי. אני אוהבת אותו ומאד מזוהה איתו.
כשהתחתני, משרד הפנים עוד שינה את שם המשפחה של האישה באופן אוטומטי ומקומם.
הלכתי לשם ודרשתי להישאר בשמי המקורי.
הייתי צריכה לעבור תהליך מטופש ביותר: להשאיר את תעודת הזהות שלי ל-24 שעות, במהלכן שם משפחתו של החתן הוצמד אל שמי הפרטי, ואז לחזור לשם ו"לבחור" שם משפחה חדש, שהוא למעשה שמי המקורי!!!
משעשע ביותר...
שני ילדנו קיבלו את שני שמות המשפחה, כאשר שלי ראשון ושלו שני, פשוט כי ככה זה "מצלצל" יותר יפה.
אף פעם לא ראיתי בבחירה שלנו שום בעיה מול שום משרד ממשלתי, מעבר גבול, או קופ"ח.
אני מאמינה בלב שלם שאנשים מקבלים את הדברים לפי איך שמציגים להם אותם.
אם לא עושים מזה ענין, זה מתקבל בטבעיות, בדיוק כמו העובדה שכיום אני חיה בזוגיות עם אישה, ומציגה את משפחתנו באופן הכי טבעי שיש, עם השוני שיש.
זה מה שיפה כלכך בקרב בני אנוש - יש הרבה דמיון אבל כל אחד שונה ומיוחד.
וחוץ מזה, אני נורא אוהבת שמות משפחה ארוכים ומורכבים. זה נותן אפקט מלכותי משהו...
כשהתחתני, משרד הפנים עוד שינה את שם המשפחה של האישה באופן אוטומטי ומקומם.
הלכתי לשם ודרשתי להישאר בשמי המקורי.
הייתי צריכה לעבור תהליך מטופש ביותר: להשאיר את תעודת הזהות שלי ל-24 שעות, במהלכן שם משפחתו של החתן הוצמד אל שמי הפרטי, ואז לחזור לשם ו"לבחור" שם משפחה חדש, שהוא למעשה שמי המקורי!!!
משעשע ביותר...
שני ילדנו קיבלו את שני שמות המשפחה, כאשר שלי ראשון ושלו שני, פשוט כי ככה זה "מצלצל" יותר יפה.
אף פעם לא ראיתי בבחירה שלנו שום בעיה מול שום משרד ממשלתי, מעבר גבול, או קופ"ח.
אני מאמינה בלב שלם שאנשים מקבלים את הדברים לפי איך שמציגים להם אותם.
אם לא עושים מזה ענין, זה מתקבל בטבעיות, בדיוק כמו העובדה שכיום אני חיה בזוגיות עם אישה, ומציגה את משפחתנו באופן הכי טבעי שיש, עם השוני שיש.
זה מה שיפה כלכך בקרב בני אנוש - יש הרבה דמיון אבל כל אחד שונה ומיוחד.
וחוץ מזה, אני נורא אוהבת שמות משפחה ארוכים ומורכבים. זה נותן אפקט מלכותי משהו...
-
- הצטרפות: 22 אוקטובר 2006, 12:19
- דף אישי: הדף האישי של אמא_של_שפן*
אני ממוקפת, השפן נושא את שם אביו. לא היתה לי בעיה עם זה, כי מאחר והקשר שלו אלי הוא טבעי וברור (הרי ראינו את חבל הטבור מחובר...), חשבתי שהגיוני שיהיה לו גם שיוך רישמי לאבא שלו. אבל זו לחלוטין ההרגשה האישית שלי.
כשאנחנו מציגים את עצמנו כקבוצה, לפחות מאז שהשפן נולד, אנחנו "משפחת השם של אבא שלו. " כשאנחנו בנפרד כל אחד מסתובב עם השם שלו.
לא מזמן, אגב, אבא של שפן הזמין מקום במסעדה לנו ולהורי, ובטבעיות הזמין על פי שם המשפחה שלי, והציג את עצמו כבן המשפחה הזו כשהוא הגיע ראשון למקום. נראה לו טבעי.
כשאנחנו מציגים את עצמנו כקבוצה, לפחות מאז שהשפן נולד, אנחנו "משפחת השם של אבא שלו. " כשאנחנו בנפרד כל אחד מסתובב עם השם שלו.
לא מזמן, אגב, אבא של שפן הזמין מקום במסעדה לנו ולהורי, ובטבעיות הזמין על פי שם המשפחה שלי, והציג את עצמו כבן המשפחה הזו כשהוא הגיע ראשון למקום. נראה לו טבעי.
-
- הצטרפות: 07 אפריל 2003, 14:16
- דף אישי: הדף האישי של ברונית_ב*
למישהו יש מושג מה קורה עם שמות משפחה שונים בסיטואציה של נסיעה לחו"ל?
על הדרכון של בני (בן 7) מופיע שם המשפחה של אבא שלו ועל הדרכון שלי שם אחר.
בשנה שעברה כשהילד נסע עם אביו לא היתה כל בעיה, אבל השנה אני נוסעת איתו ותוהה אם אני צריכה להצטייד באיזה נייר.
אשמח אם תשתפו אותי בנסיונכם.
תודה
על הדרכון של בני (בן 7) מופיע שם המשפחה של אבא שלו ועל הדרכון שלי שם אחר.
בשנה שעברה כשהילד נסע עם אביו לא היתה כל בעיה, אבל השנה אני נוסעת איתו ותוהה אם אני צריכה להצטייד באיזה נייר.
אשמח אם תשתפו אותי בנסיונכם.
תודה
אני נסעתי עם בנותי ולא היתה שום בעיה.
יש לנו שמות משפחה שונים ואיש לא שאל ולא הרים גבה.
יש לנו שמות משפחה שונים ואיש לא שאל ולא הרים גבה.
-
- הצטרפות: 14 אוגוסט 2008, 21:48
- דף אישי: הדף האישי של אמל_ית*
יש על העניין פוסט ברשימות שיצא כשהחוק שונה (כי אכן הייתה פעם בעיה)
http://www.notes.co.il/chelli/48911.asp
בשורה התחתונה
"אבל עכשיו זה משתנה. עכשיו ילד משוייך להוריו באופן שווה -
כמו שבאמת. כמו שצריך.
ציטוט: הדורש מאדם לציין במסמך או טופס אחר, את שם הורהו, ידרוש בו כי יצויינו
שמותיהם של שני ההורים, ככל שאלה ידועים לאותו אדם."
http://www.notes.co.il/chelli/48911.asp
בשורה התחתונה
"אבל עכשיו זה משתנה. עכשיו ילד משוייך להוריו באופן שווה -
כמו שבאמת. כמו שצריך.
ציטוט: הדורש מאדם לציין במסמך או טופס אחר, את שם הורהו, ידרוש בו כי יצויינו
שמותיהם של שני ההורים, ככל שאלה ידועים לאותו אדם."
-
- הצטרפות: 06 פברואר 2003, 21:21
- דף אישי: הדף האישי של ליאת_טאוב*
חייבת לציין שמשרד הפנים השתפרו והם לא משנים אוטומטית אלא שואלים
לא רק ששינו לי אוטומטית, אלא גם עשו זאת בלי שהתחתנתי פורמלית.
היתה חתונה לא מדווחת.
בכוונה לא הוצאנו ת. נישואין.
הם גילו, השד יודע איך, ושינו לי את השם.
שיניתי בחזרה.
הילדים רשומים עם השם משפחה שלי, כי אני מטפלת ברב ענייניהם וזה יותר הגיוני.
גם הגדולה קיבלה את שמי לפני שהתחתנתי ולא רצינו שלילדים יהיו שמות שונים.
ההורים שלו קצת התבאסו מזה שלבן שלו יש שם אחר, אבל בגלל שגם שם כל אחד כבר התחתן שוב והשמות התבלגנו, אז זה לא היה נורא כלכך.
לי חשוב לשמור על השם שלי - כי יש לי רק אחיות ואני רוצה שהשם ישמר, כי נוח לי איתו וכולם מכירים אותי ככה, כי זה מוזר מאוד לשנות שם אחרי גיל 30.
לא רק ששינו לי אוטומטית, אלא גם עשו זאת בלי שהתחתנתי פורמלית.
היתה חתונה לא מדווחת.
בכוונה לא הוצאנו ת. נישואין.
הם גילו, השד יודע איך, ושינו לי את השם.
שיניתי בחזרה.
הילדים רשומים עם השם משפחה שלי, כי אני מטפלת ברב ענייניהם וזה יותר הגיוני.
גם הגדולה קיבלה את שמי לפני שהתחתנתי ולא רצינו שלילדים יהיו שמות שונים.
ההורים שלו קצת התבאסו מזה שלבן שלו יש שם אחר, אבל בגלל שגם שם כל אחד כבר התחתן שוב והשמות התבלגנו, אז זה לא היה נורא כלכך.
לי חשוב לשמור על השם שלי - כי יש לי רק אחיות ואני רוצה שהשם ישמר, כי נוח לי איתו וכולם מכירים אותי ככה, כי זה מוזר מאוד לשנות שם אחרי גיל 30.
-
- הצטרפות: 07 אפריל 2003, 14:16
- דף אישי: הדף האישי של ברונית_ב*
תודה לכולכן על התשובות! כיף פה...
-
- הצטרפות: 22 מרץ 2004, 23:15
- דף אישי: הדף האישי של אל_דנטה*
לפני מספר שבועות הבת הקטנה הודיעה לי שהיא מעכשיו עם השם של אמא והגדול עם השם של אבא.
לפי תפיסת עולמה - הבנות מקבלות את השם של האמא והבנים את של האבא.
היא סרבה לכל הצעות הפשרה שהצעתי, כולל x-דנטה-x.
כבר עדיף להתחתן...
לפי תפיסת עולמה - הבנות מקבלות את השם של האמא והבנים את של האבא.
היא סרבה לכל הצעות הפשרה שהצעתי, כולל x-דנטה-x.
כבר עדיף להתחתן...
-
נכון שזה מגוחך שביהדות הלאום נקבע על פי האם (שריד למנהגים עתיקים) בעוד ששם המשפחה על פי האב (מנהגים מודרניים יותר)
גם ביהדות יש ענייני ייחוס שעוברים מהאב ולא מהאם - השבט (יהודה, בנימין...) ומעמד הכהונה.
גם ביהדות יש ענייני ייחוס שעוברים מהאב ולא מהאם - השבט (יהודה, בנימין...) ומעמד הכהונה.
-
- הצטרפות: 26 ינואר 2010, 23:46
אני כן רוצה לשנות את שם משפחתי משם אבי לשם אמי. כי אני חושבת שזה שם יותר יפה וגם מעוד סיבה.
-
- הצטרפות: 05 נובמבר 2008, 00:10
- דף אישי: הדף האישי של טדליק_נהנאנע*
אני השארתי את שמי בחמש שנות הנישואין הראשונות בלי לקחת את שם האיש.
חשבנו להחליף את השמות של שנינו לשם אחר, שיהיה משלנו.
ואז הגיע ההריון, ולפתע הבנתי שלסבו וסבתו של האיש (אביו נפטר) מגיע שנישא את שמם הרבה יותר מאשר לאבי.
הוספתי את שם האיש לשמי, וילדנו נקרא בשמו בלבד.
אני חושבת לוותר על שם אבי (כי באמת לא כל כך מגיע לו שאשא את שמו) אבל קצת מתקשה להוציא אל הפועל.
חשבנו להחליף את השמות של שנינו לשם אחר, שיהיה משלנו.
ואז הגיע ההריון, ולפתע הבנתי שלסבו וסבתו של האיש (אביו נפטר) מגיע שנישא את שמם הרבה יותר מאשר לאבי.
הוספתי את שם האיש לשמי, וילדנו נקרא בשמו בלבד.
אני חושבת לוותר על שם אבי (כי באמת לא כל כך מגיע לו שאשא את שמו) אבל קצת מתקשה להוציא אל הפועל.
-
- הצטרפות: 23 אוקטובר 2004, 18:09
- דף אישי: הדף האישי של אילה_א*
רוצה לשנות את שם משפחתי משם אבי לשם אמי. כי אני חושבת שזה שם יותר יפה וגם מעוד סיבה.
חכי עוד קצת ותתחתני ותוכלי להחליף לשם אחר לגמרי
חכי עוד קצת ותתחתני ותוכלי להחליף לשם אחר לגמרי
-
- הצטרפות: 17 אוגוסט 2003, 20:40
- דף אישי: הדף האישי של סמדר_נ*
אני כן רוצה לשנות את שם משפחתי משם אבי לשם אמי. כי אני חושבת שזה שם יותר יפה וגם מעוד סיבה.
אני לא יודעת מה ה"עוד סיבה", אבל שמך הפרטי+שם משפחת אמך+שם משפחת אביך מתנגנים נפלא. זה אמנם קצת ארוך, אבל אף אחד לא ישכח אותך עם שם כזה
אני לא יודעת מה ה"עוד סיבה", אבל שמך הפרטי+שם משפחת אמך+שם משפחת אביך מתנגנים נפלא. זה אמנם קצת ארוך, אבל אף אחד לא ישכח אותך עם שם כזה
-
- הצטרפות: 26 ינואר 2010, 23:46
זה רעיון מעניין ואני אשקול אותו
כמו שדברים נראים מכאן, אז לילד הגדול שלי יהיה את שם אביו, לי יש את שם נעורי, לבן זוגי את שמו, ולילדים הבאים, שמו של בן זוגי..
יהיו הרבה שמות משפחה (ולחלקם ארוכים) על השלט של דלת הכניסה...
אצלנו (שמות משפחה שונים) על הדלת יש שמות פרטיים. אולי תנסו גם?
וסתם שאלה, למה את קוראת לשם הקבוע שלך "שם נעורי"?
וסתם שאלה, למה את קוראת לשם הקבוע שלך "שם נעורי"?
כשהתחתנתי שיניתי את השם לשם שלו
אחרי שהתגרשתי שיניתי חזרה, מהרבה סיבות שונות, את שם המשפחה שלי, לשם נעורי
היום אני יודעת שמבחינת האזרחות הנוספת שלי, אני לא יכולה לשנות גם בארץ את שם המשפחה שלי והוא חייב להישאר שם נעוריי
כך שיווצר מצב שבן גם אחרי החתונה (השנייה) אני אשאר עם שם המשפחה של אבי...
אחרי שהתגרשתי שיניתי חזרה, מהרבה סיבות שונות, את שם המשפחה שלי, לשם נעורי
היום אני יודעת שמבחינת האזרחות הנוספת שלי, אני לא יכולה לשנות גם בארץ את שם המשפחה שלי והוא חייב להישאר שם נעוריי
כך שיווצר מצב שבן גם אחרי החתונה (השנייה) אני אשאר עם שם המשפחה של אבי...
-
- הצטרפות: 20 פברואר 2005, 20:31
- דף אישי: הדף האישי של עולם_ומלואו*
גם אצלנו יש מצב דומה לשל פאולינה
אבל זה כל כך כיף שלט שכתוב בו משפחתXXX ולא רק שמות פרטיים...
אני מתלבטת מה לכתוב בשלט.
אבל זה כל כך כיף שלט שכתוב בו משפחתXXX ולא רק שמות פרטיים...
אני מתלבטת מה לכתוב בשלט.
יש חסרונות בלכתוב על הדלת שמות פרטיים, זה נותן פתח לכל מיני טיפוסים לפעול בדרכים שלא רצויות . . .
אבל זה כל כך כיף
נכון, אבל מ'לעשות שזה לא המצב?
באמת הדילמות האלו הן אלו שגורמות לי לחשוב אולי לוותר...לאחד שמות...
באמת הדילמות האלו הן אלו שגורמות לי לחשוב אולי לוותר...לאחד שמות...
-
- הצטרפות: 19 דצמבר 2006, 22:04
- דף אישי: הדף האישי של הרגע_שלפני*
יש חסרונות בלכתוב על הדלת שמות פרטיים, זה נותן פתח לכל מיני טיפוסים לפעול בדרכים שלא רצויות . . .
איזה טיפוסים? אפשר הסבר?
איזה טיפוסים? אפשר הסבר?
-
אז זהו, שזה כן המצב. מרגישים מאוד משפחה, אבל לאור היותנו משפחה מהזן המורכב.... חולקים כמהשמות משפחה
אז זהו, שזה כן המצב. מרגישים מאוד משפחה, אבל לאור היותנו משפחה מהזן המורכב.... חולקים כמהשמות משפחה
-
- הצטרפות: 08 ספטמבר 2005, 09:00
- דף אישי: הדף האישי של יעלי_לה
_אבל זה כל כך כיף שלט שכתוב בו משפחתXXX ולא רק שמות פרטיים...
אני מתלבטת מה לכתוב בשלט._
בתור ילדה היו לנו, במשך רוב השנים, 4 שמות משפחה בבית (של אמא שלי, שלי, של אחותי, של בן הזוג של אמא). על השלט היו כתובים כולם ("משפחת א' ב' ג' ד'").
אני מתלבטת מה לכתוב בשלט._
בתור ילדה היו לנו, במשך רוב השנים, 4 שמות משפחה בבית (של אמא שלי, שלי, של אחותי, של בן הזוג של אמא). על השלט היו כתובים כולם ("משפחת א' ב' ג' ד'").
אם יש על הדלת שמות פרטיים של בני הבית, אז כל מיני טיפוסים מפוקפקים שמנים לגלות הרגלים של בני השפחה פשוט דופקים וכשפותחים שואלים איפה "XXX"
-
על השלט היו כתובים כולם ("משפחת א' ב' ג' ד'").
זהו, שזה נשמע לי כמו משפחת X Y ניר מוזס שלום........
זהו, שזה נשמע לי כמו משפחת X Y ניר מוזס שלום........
זה לא הופך את זה לפחות ביתי??
כי הרי הבן שלי לא גר בבית הזה כל הזמן, רק חצי שבוע..
כי הרי הבן שלי לא גר בבית הזה כל הזמן, רק חצי שבוע..
שלום!
לא קראתי כל מילה בדף, אז סליחה מראש אם כבר יש תשובה לשאלתי...
אני ובן זוגי רוצים להתחתן. אני אשאר עם שמי והוא ישאר עם שמו.
הילד/ה שכרגע בבטן יקרא על שמו בגלל שלו זה מאוד חשוב, ולי בכלל לא. שם משפחתו של הבן זוג כבר בנוי משני שמות שמתאימים מאוד יפה יחד, ולי ממש אין רצון או סיבה להוסיף לשם את שמי.
כאן באה שאלתי:
אנחנו גרים בחו"ל (הבן זוג לא ישראלי) ואני קצת מודאגת מה יהיה בשדה התעופה במקרה שאטוס עם הילד לבד, הרי בדרכון יהיה לו שם משפחה שונה (האם יאשימו אותי בחטיפה??) ובכלל, כמה בעיות עלול ליצור עניין כזה בכל מני מוסדות ממשלתיים בישראל?
אם למישהי/ו יש נסיון עם העניין, אשמח מאוד לקבל קצת אינפורמציה!
לא קראתי כל מילה בדף, אז סליחה מראש אם כבר יש תשובה לשאלתי...
אני ובן זוגי רוצים להתחתן. אני אשאר עם שמי והוא ישאר עם שמו.
הילד/ה שכרגע בבטן יקרא על שמו בגלל שלו זה מאוד חשוב, ולי בכלל לא. שם משפחתו של הבן זוג כבר בנוי משני שמות שמתאימים מאוד יפה יחד, ולי ממש אין רצון או סיבה להוסיף לשם את שמי.
כאן באה שאלתי:
אנחנו גרים בחו"ל (הבן זוג לא ישראלי) ואני קצת מודאגת מה יהיה בשדה התעופה במקרה שאטוס עם הילד לבד, הרי בדרכון יהיה לו שם משפחה שונה (האם יאשימו אותי בחטיפה??) ובכלל, כמה בעיות עלול ליצור עניין כזה בכל מני מוסדות ממשלתיים בישראל?
אם למישהי/ו יש נסיון עם העניין, אשמח מאוד לקבל קצת אינפורמציה!
במקרה שאטוס עם הילד לבד, הרי בדרכון יהיה לו שם משפחה שונה (האם יאשימו אותי בחטיפה??) ובכלל, כמה בעיות עלול ליצור עניין כזה בכל מני מוסדות ממשלתיים בישראל?
הוא רשום גם במסמכים שלך כבנך כך שלא אמורה להיות בעיה.
כמה בעיות עלול ליצור עניין כזה בכל מני מוסדות ממשלתיים בישראל?
לנו מעולם לא יצר שום עניין.
הוא רשום גם במסמכים שלך כבנך כך שלא אמורה להיות בעיה.
כמה בעיות עלול ליצור עניין כזה בכל מני מוסדות ממשלתיים בישראל?
לנו מעולם לא יצר שום עניין.
לא קראתי כלום מהדף, אבל מתחשק לי לומר מה אני חושבת (רק לפי כותרת הדף):
שם משפחה זה שם מ-ש-פ-ח-ה, לא?
זה השם של המשפחה.
אז ההגיון אומר לי שלכולם צריך להיות אותו שם.
אחרת זה לא שם משפחה אלא שם _. (צריך להמציא לזה מונח חדש)
שם משפחה זה שם מ-ש-פ-ח-ה, לא?
זה השם של המשפחה.
אחרת זה לא שם משפחה אלא שם _. (צריך להמציא לזה מונח חדש)
-
- הצטרפות: 29 מרץ 2012, 10:55
אביבה, שם של איזו משפחה?
יש את ההורים של האמא והאמא - הם עדיין משפחה. וההורים של האבא והאבא. ואמא אבא וילדים.
פעם, בימים עברו, בזמן החתונה האישה עברה למשפחת הבעל. עברה ממש. בטקס חשוב. לפעמים הוא לווה במוות ולידה מחדש. למשל, בחתונה רוסית מסורתית, הכלה לובשת אדום, שהוא צבע אבל מסורתי. פניה מכוסות, כי אל לחיים לראות את המתים, ובחלק הראשון של החתונה הכלה (וגם החתן) לא אוכל דבר, כי אל למתים ולחיים לאכול ביחד.
לאחר החתונה הכלה שייכת למשפחת החתן. היא קוראת לאמו - אמאף ולאביו - אבא. הי אמתה למשפחתה הישנה ונולדה מחדש בתור בת למשפחה חדשה.
כל זה היה בימים שבהם המשפחה הייתה יותר חמולה ממשפחה. ברוסית יש מילה מיוחדת, קדומה שמציינת משפחה מורחבת כזו. עם ארבעה-חמישה דורות שחיים ביחד באותו בית.
אגב, אני לא מוצאת שום היגיון בכך שהילדים ישאו את שם המשפחה של האב. לפי המסורות הקדומות ההן, הילד שייך למשפחת האם. פשוט כי אין דרך לדעת מי האב. אחרי שהאישה נכנסת למשפחת בעלה, הילד שנולד שייך למשפחת בעלה. זו בעצם הסיבה לטקס הנישואין - כדי שהילדים ישתייכו למשפחת האב.
אם האישה לא נשואה, אז הילד שייך למשפחתה. גם אם ידוע בוודאות מי האב.
מריה סמונובה טוענת שמתישהו היו משפחות מטריארכליות, והמעבר למשפחה פטריאכלית הוא שיצר את הצורך בנישואים - כשי שהילדים יוולדו למשפחת האב.
בכל מקרה, בימינו אין משפחות כאלו. שם משפחה במובן הזה הוא שם של משפחה מורחבת, לעתים כפר שלם שכל האנשים בו הם קרובי משפחה.
יש את ההורים של האמא והאמא - הם עדיין משפחה. וההורים של האבא והאבא. ואמא אבא וילדים.
פעם, בימים עברו, בזמן החתונה האישה עברה למשפחת הבעל. עברה ממש. בטקס חשוב. לפעמים הוא לווה במוות ולידה מחדש. למשל, בחתונה רוסית מסורתית, הכלה לובשת אדום, שהוא צבע אבל מסורתי. פניה מכוסות, כי אל לחיים לראות את המתים, ובחלק הראשון של החתונה הכלה (וגם החתן) לא אוכל דבר, כי אל למתים ולחיים לאכול ביחד.
לאחר החתונה הכלה שייכת למשפחת החתן. היא קוראת לאמו - אמאף ולאביו - אבא. הי אמתה למשפחתה הישנה ונולדה מחדש בתור בת למשפחה חדשה.
כל זה היה בימים שבהם המשפחה הייתה יותר חמולה ממשפחה. ברוסית יש מילה מיוחדת, קדומה שמציינת משפחה מורחבת כזו. עם ארבעה-חמישה דורות שחיים ביחד באותו בית.
אגב, אני לא מוצאת שום היגיון בכך שהילדים ישאו את שם המשפחה של האב. לפי המסורות הקדומות ההן, הילד שייך למשפחת האם. פשוט כי אין דרך לדעת מי האב. אחרי שהאישה נכנסת למשפחת בעלה, הילד שנולד שייך למשפחת בעלה. זו בעצם הסיבה לטקס הנישואין - כדי שהילדים ישתייכו למשפחת האב.
אם האישה לא נשואה, אז הילד שייך למשפחתה. גם אם ידוע בוודאות מי האב.
מריה סמונובה טוענת שמתישהו היו משפחות מטריארכליות, והמעבר למשפחה פטריאכלית הוא שיצר את הצורך בנישואים - כשי שהילדים יוולדו למשפחת האב.
בכל מקרה, בימינו אין משפחות כאלו. שם משפחה במובן הזה הוא שם של משפחה מורחבת, לעתים כפר שלם שכל האנשים בו הם קרובי משפחה.
וההגיון שלי לא מבין למה פתאום עלי לשנות את שמי לאחר שחייתי איתו 31 שנים בשלום ובשלווה.
זו אני... זה לא מגיע משום תחושת שייכות או סנטימנטליות, זה פשוט כי זה תמיד היה השם שלי, ובא לי שכך ישאר.
לכן בכלל לא אכפת לי שלילדי יהיה שם שונה משלי, העניין הזה פשוט לא מעורר אצלי שום רגשות. חוץ מזה, שמשפחה אנחנו בכל מקרה נהיה, הרי אני אמא שלהם!
וההגיון שלי לא מבין למה פתאום עלי לשנות את שמי לאחר שחייתי איתו 31 שנים בשלום ובשלווה.
זו אני... זה לא מגיע משום תחושת שייכות או סנטימנטליות, זה פשוט כי זה תמיד היה השם שלי, ובא לי שכך ישאר.
לכן בכלל לא אכפת לי שלילדי יהיה שם שונה משלי, העניין הזה פשוט לא מעורר אצלי שום רגשות. חוץ מזה, שמשפחה אנחנו בכל מקרה נהיה, הרי אני אמא שלהם!
לפשניסטה שלנו (תייכף 8) זה אף פעם לא הפריע ששם משפחתה שלי ושל אמא אחר. היא יודעת וזה לא נראה לה מוזר.
היגיון? היג-מה? D-:
האללו, זה אנשים. היגיון זה שם בשורה השניה אחרי הגבינות.
צוויל
היגיון? היג-מה? D-:
האללו, זה אנשים. היגיון זה שם בשורה השניה אחרי הגבינות.
צוויל
הכי מצחיק זה אלו שמתבלבלים וקוראים לי כשם משפחה בשמו הפרטי של הילד.
(רופא טיפת חלב הופך אותי קבוע ל"גברת אשי". והוא, ממש אין לו לטעמי זכות הומור בעניני שמות משפחה, קוראים לו הרינג...)
(רופא טיפת חלב הופך אותי קבוע ל"גברת אשי". והוא, ממש אין לו לטעמי זכות הומור בעניני שמות משפחה, קוראים לו הרינג...)
-
- הצטרפות: 28 יולי 2001, 13:37
- דף אישי: הדף האישי של בשמת_א*
אין לו לטעמי זכות הומור בעניני שמות משפחה, קוראים לו הרינג
הצחקת אותי בקול רם D-:
הצחקת אותי בקול רם D-:
-
+הודעה ממשתתפת חדשה התקבלה בברכה:+
לגוף השאלה - צריך לשים לב בהזמנת כרטיסי טיסה שאתם יושבים ביחד או מוגדרים כקבוצה אחת או משהו כזה (אין לי ניסיון אישי אבל כך שמעתי)
לגוף השאלה - צריך לשים לב בהזמנת כרטיסי טיסה שאתם יושבים ביחד או מוגדרים כקבוצה אחת או משהו כזה (אין לי ניסיון אישי אבל כך שמעתי)
קוראים לו הרינג...
ד"ר הרינג! שייאו. הכרתי רופא שיניים בשם סוֹבֶּל, אבל בלי הניקוד, השלט על הדלת נקרא ד"ר סובל - רופא שיניים (-:
ד"ר הרינג מזכיר לי את "דר יארינג של כיף התקווה הטובה -
"הוא נותן לו מין כדור שכזה, שעושה לו טוב... מי צריך יותר מזה??!" פא-פא-פאם!
שיר מתקופת הגאות של הפסיכדליה...
צוויל
ד"ר הרינג! שייאו. הכרתי רופא שיניים בשם סוֹבֶּל, אבל בלי הניקוד, השלט על הדלת נקרא ד"ר סובל - רופא שיניים (-:
ד"ר הרינג מזכיר לי את "דר יארינג של כיף התקווה הטובה -
"הוא נותן לו מין כדור שכזה, שעושה לו טוב... מי צריך יותר מזה??!" פא-פא-פאם!
שיר מתקופת הגאות של הפסיכדליה...
צוויל
-
התנ"ך, אם הוא לא מקור היסטורי, הוא לפחות מעיד על מסורות שהיו. שבתקופות קדומות כלשהן, לא האשה באה למשפחת הגבר, אלא ההיפך. הגבר עבר למשפחת האשה.
עַל כֵּן יַעֲזָב אִישׁ אֶת אָבִיו וְאֶת אִמּוֹ וְדָבַק בְּאִשְׁתּוֹ וְהָיוּ לְבָשָׂר אֶחָד
אולי בזמנים שהיו משפחות מטריארכליות
עַל כֵּן יַעֲזָב אִישׁ אֶת אָבִיו וְאֶת אִמּוֹ וְדָבַק בְּאִשְׁתּוֹ וְהָיוּ לְבָשָׂר אֶחָד
אולי בזמנים שהיו משפחות מטריארכליות
+הודעה ממשתתפת חדשה התקבלה בברכה:+
ברצוני לדעת עם ניתן לשנות את המשפחה לי לילדים ולבעלי, ורק לבעלי לתת שני שמות משפחה ? כמובן שהשם החדש יהיה הראשון .
ברצוני לדעת עם ניתן לשנות את המשפחה לי לילדים ולבעלי, ורק לבעלי לתת שני שמות משפחה ? כמובן שהשם החדש יהיה הראשון .
נכון שזה מגוחך שביהדות הלאום נקבע על פי האם (שריד למנהגים עתיקים) בעוד ששם המשפחה על פי האב (מנהגים מודרניים יותר)
והשייכות השבטית נקבעת בשבטנו לפי האם. מה שברור ומובן מאליו בתרבויות עתיקות. זה שריד למטריליניאליות ומטריארכאליות
בשמת, ביהדות זה מורכב יותר. הלאום נקבע לפי האם, אבל שייכויות שבטיות אחרות - לפי האב. שבט יהודה, שבט בנימין, שבט ראובן - האב קובע. גם להיות כהן או לוי זו ירושה מאבא.
והשייכות השבטית נקבעת בשבטנו לפי האם. מה שברור ומובן מאליו בתרבויות עתיקות. זה שריד למטריליניאליות ומטריארכאליות
בשמת, ביהדות זה מורכב יותר. הלאום נקבע לפי האם, אבל שייכויות שבטיות אחרות - לפי האב. שבט יהודה, שבט בנימין, שבט ראובן - האב קובע. גם להיות כהן או לוי זו ירושה מאבא.
מגיבה באיחור של שנתיים... אחרי שהתגרשתי חזרתי לשם נעורי. לי ולילדים יש שמות שונים. לא מפריע אף פעם, גם לא בנסיעות לחו"ל, וכולנו חיים עם זה בטבעיות . גם לא שיניתי את השם בפרק ב'. אוהבת את שם משפחתי המקורי וחשה עמו הכי בבית.
-
אפשרי עד 3 שמות משפחה, נשואה פעם שניה עם ילדה מנשואים ראשונים, לצערי חייבת להשאיר את שם המשפחה של הגרוש (זהו שם המפחה של ביתי) ובנוסף את שם המשפחה של בעלי נוכחי, צחוק הגורל כמה שיחות היו לי עם הגרוש שרצה שאשאר רק עם שם משפחתו
מיותר, טרחני, אם ממש לא רוצים לשחרר שם או לאמץ את השם של הבן בת זוג, שווה להמציא איזה שם ולהתחיל במשותף שם חדש, אבל ממש ממש לא להעמיס על התינוק את כל השמות. לא רוצה להסביר לכם מה קורה אם מתגרשים ומתחתנים שוב.