אפשר ואף רצוי לנהל אורח חיים גם בהריון שמבוסס על ירקות ופירות ודגנים מלאים.
לא כולם.
לפני ובמהלך ההריון אני אכלתי כמויות יפות ביותר של פירות וירקות, הרבה מהם טריים, וכמה שנים קודם כבר עברתי לדגנים מלאים. ואכלתי המון טחינה גם. תרד לא, אבל כן בדגש על דברים צמחיים אחרים שמכילים ברזל.
ובהריון זה לא היה מספיק. הייתי חייבת בשר אדום, וגם תוסף ברזל.
למי שמאמין בדיאטה על פי סוג דם, יש אנשים שזקוקים לבשר יותר מאנשים אחרים, וסוג הדם שלי שייך ל"בשריים". אני מתקשה לקנות את התיאוריה הספציפית, אבל אני בהחלט מאמינה שאנשים עם מפרט גנטי מסוים יזדקקו לבשר יותר מאנשים אחרים, ויהיה להם קשה יותר למצוא לו תחליפים.
ואני כזאת - אם כי רק במצבים תובעניים מבחינה פיזיולוגית. רוב הזמן אני יכולה לחיות בכיף עם כמויות ממש קנטות של בשר (או בכלל לא), אבל כשזה מגיע לטיול טרקים, הריון והנקה - בשר, בשר, בשר, בשר, בשר. כאן ועכשיו.
הסרטן בגיל 50-90 שמופעי אחרי שנים של האבסה בחלבונים מן החי שיוצרים את כל הבעיות שיש כמעט בעולם המערבי.
פששששש, נובה, סחטיין על ההחלטיות!
את
כל הבעיות בעולם המערבי?
חליק.
יש מצב שצריכת בשר
תעשייתי היא הבעייתית (תנאי המחייה, התזונה והתוספים של החיות), ולא הבשר עצמו.
יש הרבה טיעונים בעניין, ראי
בעד ונגד צמחונות.
ובכלל, יש הרבה יוצרי-בעיות-בריאותיות בעולם הזה, שלדעתי יכולים לעקוף את הבשר בסיבוב. זיהום סביבתי לא נחשב? מחסור אבסורדי-כמעט בפעילות גופנית לא נחשב? תרבות עבודה מטורפת לא נחשב? פירות וירקות שיש כביכול בשפע אבל הם מדולדלים תזונתית עקב עיבוד וקטיף מוקדם לא נחשב?