![:) :-)](./images/smilies/happy.gif)
האם הכרחי להשתמש במכונה? אין ספק שזה מאוד מהיר ויעיל, אבל מצד שני גם קצת "מרחיק מהחומר" וקצת מסורבל - כל הקופסה החשמלית הזו בשביל מחט אחת. חיפשתי לא מזמן מכונה ידנית, היתה כזו פעם בשוק בגודל של שדכן סיכות, שיכלה לעשות רק תך מכונה. האיש מחנות מכונות התפירה אמר לי, שהיו המון תלונות על ביצועים כושלים שלה ובסופו של דבר הפסיקו לייצר אותה.
הישיבה עם הבד ביד, בתנוחה של "בית קטן בערבה" היא פוזה בפני עצמה, הרבה יותר נעים לשבת כך מול הטלוויזיה (פחות מבזבזים את הזמן) או על הרצפה ליד התינוק.
שאלה פחות פילוסופית היא, איך אפשר להקל על החיים כשכבר בוחרים לתפור ביד. טריקים, טיפים וכולי.
אמנה כמה סוגי תכים שאפשר לתמרן ביניהם בתפירה ידנית:
![|*| |*|](./images/smilies/star.gif)
![:) :-)](./images/smilies/happy.gif)
לא לשכוח ציוד נלווה - גיר חייטים, סרט מדידה, חוט מכלב, ערכת מחטים ראויה לשמה (חשוב לבחור לכל עבודה מחט מתאימה מבחינת אורך ועובי), כרית סיכות נוחה, שבלונות גזורות מקרטון לרקמה או טלאים בצורות שונות (ולשמור אותן גם לפרוייקטים הבאים)... אלה דברים זולים ופשוטים אך חיוניים.
הנה דף נחמד על תפירה כמו פעם
ועוד דף שמראה סוגים שונים של תכים
אני מצאתי את עצמי מכינה ותופרת ביד סדרת חיתולים רב פעמיים מכמה שכבות של פלנל דק, כולל הסקוטש(!). למרות ההספק האיטי יחסית, זה נותן סיפוק בלתי רגיל.
עכשיו, כשנמאס לי להוציא גזרות (מאוד מחפפת בעניין הזה) עברתי לתפירת תחבושות רב פעמיות
![:D :-D](./images/smilies/hilarious.gif)
אני ממתינה לאחרות (מונו יאללה בואי!) כדי לראות מה נהיה בדף הזה. @}