הנקה וחשק מיני

פלונית_אלמונית*
הצטרפות: 23 ספטמבר 2001, 07:34
דף אישי: הדף האישי של פלונית_אלמונית*

הנקה וחשק מיני

שליחה על ידי פלונית_אלמונית* »

מאז הלידה כבר עברו שנתיים אבל עדיין לא חזרתי לעצמי במישור המיני. נראה לי שאיבדתי כל עניין בסקס.
מצב היחסים המיניים שלי ושל בעלי בכי רע :-( . אנחנו בקושי עושים את זה וגם אם כבר עושים את זה אז בקושי.
אני חוששת שההנקה עושה לי את זה.
עזרה?? עצה??
אשמח לתגובות ממביני/ות דבר.
ענת_שן_לוי*
הצטרפות: 26 ספטמבר 2001, 22:10
דף אישי: הדף האישי של ענת_שן_לוי*

הנקה וחשק מיני

שליחה על ידי ענת_שן_לוי* »

כן, כן, בהנקה מופרש הורמון שגורם ליובש בנרתיק.
דיונים מפורטים ועצות מועילות בדפים:
מין ומיניות
בוא בואי ונתעלס
צפריר_שפרון*
הצטרפות: 04 יולי 2001, 00:31
דף אישי: הדף האישי של צפריר_שפרון*

הנקה וחשק מיני

שליחה על ידי צפריר_שפרון* »

פלונית,
אם ההנקה עושה לך את זה - עצתי, הפסיקי להיניק. בגיל שנתיים זה לא יהיה נורא לעומת תוצאת חיים לא מספקים מהבחינה המינית.
אבל, וזה אבל גדול, לא יהיה זה נכון להטיל את האחריות לחוסר התשוקה שלכם מהבחינה המינית על ההנקה או על כל גורם "חיצוני" או "ניטרלי" אחר.
זה יכול להיות קשור גם להנקה, גם לעצם ההריון והלידה, ועוד שבע או שבע מאות סיבות. בכל מקרה מין הוא עניין של שניים. כלומר, גם בעלך שותף ל- אין מין. לא רק את.
יש מקום לברר מתחת לפני השטח, בסמוי, את מקור הבעיה ולהניח שם פתרון ראוי.
שכן גם במקרה הזה - המטבע לא נמצא מתחת לפנס.
יונת_שרון*
הצטרפות: 13 יוני 2001, 02:23
דף אישי: הדף האישי של יונת_שרון*

הנקה וחשק מיני

שליחה על ידי יונת_שרון* »

חוסר חשק אחרי לידה קורה גם אצל נשים שלא מניקות. ומבחינה הורמונלית, אם קיבלת מחזור אז רמות הפרולקטין בין הנקות כבר לא מספיק גבוהות בשביל שזה יפגע בחשק.
גילה*
הצטרפות: 07 יולי 2001, 06:17

הנקה וחשק מיני

שליחה על ידי גילה* »

קשה לי להאמין שזו רק ההנקה.
אני לא מאחלת לך לעמוד במקום של - "הפסקתי להניק, לא נפתרו כל הררי הבעיות שהעמסתי על ההנקה, ואי אפשר עכשיו לחזור להניק". זה מצב בוטה מדי בו קשה להתעלם מ "מה היה אם (הייתי ממשיכה להניק)".
לכן - תבדקו את עצמכם טוב לפני שאתם מחליטים להפסיק את ההנקה. (לפעמים, צמצום ההנקה עוזרת - אני חושבת שיש על זה הרבה מידע בדף על גמילה מהנקה ועל גמילה מהנקת לילה).
פלונית_אלמונית*

הנקה וחשק מיני

יונת, לא קיבלתי מחזור מאז הלידה. זה קשור לדעתך?
אני ממש לא רוצה להפסיק להניק, יהיה לי מאוד עצוב להיפרד מההנקה, אבל נראה לי שזו הסיבה למצב שתיארתי.
מה עושים??
יונת_שרון*

הנקה וחשק מיני

זה קשור מבחינה הורמונלית, אבל כידוע חשק זה לא רק עניין של הורמונים...
אם את רוצה להוריד את רמות הפרולקטין, תחפשי דרכים להניק פחות בלילה - ההנקות הליליות משפיעות יותר. אבל אז כמובן שיש סיכוי גדול יותר להכנס להריון, מה שאומר שאולי תרצי להשתמש באמצעי מניעה, מה שאומר שעוד כל מיני הורמונים נכנסים למערכת, מה שאומר ששוב עלולות להיות בעיות חשק...
פלונית_אלמונית*

הנקה וחשק מיני

יונת, טוב לי עם ההנקות, אני לא רוצה להניק פחות (אפילו לא בלילה).
יש דרך אחרת? או שזה המוצא היחיד?
ענת_שן_לוי*
הצטרפות: 26 ספטמבר 2001, 22:10
דף אישי: הדף האישי של ענת_שן_לוי*

הנקה וחשק מיני

שליחה על ידי ענת_שן_לוי* »

אני חוזרת ורומזת לך, עצות מועילות בדף בוא בואי ונתעלס , ביחוד העצה של הסקסולוגית שבשמת מצטטת.
צפריר_שפרון*
הצטרפות: 04 יולי 2001, 00:31
דף אישי: הדף האישי של צפריר_שפרון*

הנקה וחשק מיני

שליחה על ידי צפריר_שפרון* »

פלונית,
התעלמות מחיפוש אחר הגורם האמיתי לא תביא מזור.
תקחי הורמונים, תפסיקי להיניק, תעמדי על הראש. זה לא מה שיחזיר לך את חיי המין הראויים לך.

שוב, הגורם לבעיה נמצא כרגע סמוי.
חפשי אותו - לא מתחת לפנס (הנקה, מחזור, כל העניין הפיזי) אלא קחי את הפנס (מודעות) איתך וצאי למסע החיפוש יחד עם בן זוגך באותם חלקים שכרגע חשוכים.

זה לא קל. אבל זה שווה את זה.
פלונית_אלמונית*

הנקה וחשק מיני

ענת, תודה.
צפריר, תודה גם לך.
שולמית_ש*
הצטרפות: 20 מאי 2002, 11:23
דף אישי: הדף האישי של שולמית_ש*

הנקה וחשק מיני

שליחה על ידי שולמית_ש* »

בדיוק השבוע דיברנו על הנושא בבית... מהניסיון שלי, קבלת המחזור השפיעה בצורה משמעותית על החשק המיני.
אבל לא הייתי מחכה למחזור כדי למצוא פיתרון, בייחוד כשכבר עברו שנתיים. (אני קיבלתי 1/2 5 חודשים לאחר הלידה.)
יונת_שרון*

הנקה וחשק מיני

פלונית, כפי שכתבתי כבר קודם, חשק זה לא רק עניין של הורמונים. בשביל להוריד את רמת הפרולקטין אכן צריך לשנות את דפוסי ההנקה, אבל בשביל לקבל חשק יש עוד כמה דברים שאפשר לנסות.
בשמת_א*
הצטרפות: 28 יולי 2001, 13:37
דף אישי: הדף האישי של בשמת_א*

הנקה וחשק מיני

שליחה על ידי בשמת_א* »

מצטרפת ליונת.
דאגתי בעניין לפני הלידה, אבל למרות הפרולקטין הגבוה ללא ספק (הינוקא בן ששה וחצי שבועות ויונק הנקה מלאה ובלעדית), דווקא אחרי הלידה הזאת לא הרגשתי השפעה שלילית.
יש המון גורמים, ואצל כל אחת כדאי לאתר מה הגורמים המרכזיים. לפני ההנקה כדאי לזכור: גוף מותש, אחרי הריון ולידה, עייפות, מאמץ פיזי גדול כל היום, ו - הכי חשוב - מה שקרה ליחסים עם הבעל בהריון, בלידה ואחרי הלידה.
רותי_קליין*
הצטרפות: 18 אוגוסט 2002, 10:46
דף אישי: הדף האישי של רותי_קליין*

הנקה וחשק מיני

שליחה על ידי רותי_קליין* »

עזבו הנקה, מה עם העייפות?
אחרי הלידה של נעמה (והנקתי אותה כמעט שנתיים) לא היו לי בעיות בכלל, אבל היום, עם שתי בנות קטנות בבית, בסוף היום - למי יש כוח??!!
בשמת_א*

הנקה וחשק מיני

שליחה על ידי בשמת_א* »

שמעתי עכשיו:
ב"הורים וילדים" מאי 2003 כתבו, במסגרת פתיתי מידע:
"הנקה מדכאה את היצר המיני".
ככה, בלי הסבר או הרחבה.
הנה פרסומת להנקה.
בין מודעה של מטרנה למודעה של רמדיה?
והיום קראתי על מחקר שהראה שילדים שאכלו פורמולה עם LC PUPA מקוה שכתבתי נכון - היונמוכים יותר משמעותית בגיל שנה וחצי.
ענת_גביש*
הצטרפות: 30 יוני 2001, 23:50
דף אישי: הדף האישי של ענת_גביש*

הנקה וחשק מיני

שליחה על ידי ענת_גביש* »

אני מניחה שהמחקר לא פורסם בין פרסומות רמדיה ומטרנה....
בשמת_א*

הנקה וחשק מיני

שליחה על ידי בשמת_א* »

לא, על המחקר המעניין (והמפחיד, נדמה לי שאחייניתי קיבלה את זאת עם האל-סי-פופה בחצי השנה הראשונה) כתבה ד"ר מירה ליבוביץ באתר שלה שבו היא עונה לשאלות הנקה.
עדי_יותם*
הצטרפות: 07 אוקטובר 2001, 22:47
דף אישי: הדף האישי של עדי_יותם*

הנקה וחשק מיני

שליחה על ידי עדי_יותם* »

בשמת, ניסיתי למצוא את המחקר, גם באתר וגם בגוגל, ללא הצלחה. את יכולה לעזור?
בשמת_א*

הנקה וחשק מיני

שליחה על ידי בשמת_א* »

מסעדה, עצתי היחידה היא לשאול את ד"ר ליבוביץ באתר שלה שנתתי את הקישור לו לעיל.
בשמת_א*

הנקה וחשק מיני

שליחה על ידי בשמת_א* »

מסעדה, הרגע ראיתי שד"ר ליבוביץ שמה תקצירים ולינקים על המחקר הזה ועל אחרים בפורום של אמנות הלידה, בדף העכשווי. ממש עשה לי רע על הנשמה לקרוא. לא בגלל הילדים שלי, אלא בגלל כל האחיינים והאחייניות שלי.
אבל לאמהות שלהם אסור להגיד מין שטות מרגיזה ומטומטמת כמו "תניקי בכל מחיר".
למשל, אחת מהן שלא אזכיר את קרבתה לי, לא יכלה לסבול את ההנקה, אבל היא גם לא מסוגלת לשמוע על הפורמולות כי "זה עושה לה רע".
ואני, שהולכת בחיים עם עיניים פקוחות ושמוכנה לעשות מאמצים למען הבריאות של ילדי (למשל, לא לאכול את כל מה שאני אוהבת בגלל תינוק אלרגי בצורה קיצונית) - אני נחשבת לא נורמלית.
אלמוניה*
הצטרפות: 07 דצמבר 2004, 16:20

הנקה וחשק מיני

שליחה על ידי אלמוניה* »

לי יש שאלת סקר שמטרידה אותי (הכוונה לנשים בלבד, ואפשר גם בעילום שם כמוני):
האם אתן מרגישות שההנקה פוגעת בחשק המיני שלכן?
לוטם_מרווני*
הצטרפות: 27 דצמבר 2003, 21:55
דף אישי: הדף האישי של לוטם_מרווני*

הנקה וחשק מיני

שליחה על ידי לוטם_מרווני* »

לגבי החשק המיני וההנקה-
זה בכמה רמות. יתכן שהחשק היה גבוה אבל בגלל ההנקה אצל חלק מהנשים ואני ביניהן נוצר יובש בנרתיק. ואז- יומיים אחרי יחסים כואב וצורב. מעיק. מכאן ועד לחוסר חשק מיני הדרך קצרצרה. הסיבה אגב ליובש קשורה להורמונים שמופרשים בהנקה- פרולקטין וחברים. הפיתרון- הגברת הלחות. איך? ישנו מוצר שנקרא ריפלנס, עליו המליץ לי פרופסור גונן (כששמע שאני מניקה וכואבת אחרי ובזמןXX) ואלו קפסולות של ג'ל. מהרגע בו הXXX לא צורב ולא כואב- כבר חלק גדול מהחשק המיני חוזר. וחוצמיזה, התחלתי דיקור סיני אצל ד"ר מרגוליס במכבי טבעי, ואני מרגישה שהחיוניות חוזרת.
פלוני_אלמונית*
הצטרפות: 19 אוגוסט 2001, 22:52
דף אישי: הדף האישי של פלוני_אלמונית*

הנקה וחשק מיני

שליחה על ידי פלוני_אלמונית* »

בנות יקרות
יחסי המין שלי ושל בעלי היו מצוינים. ההנאה היתה של שנינו.. בעלי הצליח להביא אותי לאורגזמות עם ובלי חדירה עד...
עד שלפני שנה ילדתי את הבן שלנו ומאז לא מצליחה לגמור.. כאילו משהו נדפק במנגנון. אני עדיין מניקה.
אנחנו משתמשים ב love gel מה שגורם לי לגירוי והנאה אבל לא לגמירה.
והאמת היא שכבר יש לי את ההרגשה שזה כבר לא יקרה לי יותר אחרי שנה ללא הצלחה ואני די מבואסת מזה.
בעלי מקסים ומת שזה יקרה, אבל גם אותו זה מבאס וכל הנושא די במתח אצלינו.
אשמח לקבל עצות וחוויות של נשים אחרות.
אנו_נימית*
הצטרפות: 28 מרץ 2006, 21:34

הנקה וחשק מיני

שליחה על ידי אנו_נימית* »

גם אני ילדתי לא מזמן, וגם לי קשה לגמור. אני נהנית לשכב איתו, ואנחנו משתמשים בשמן שקדים, אבל אני לא מרגישה התעוררות והדלקות כמו פעם, גם אם הוא מנסה לעורר אותי....
ובניגוד לפעם אני לא דורשת שיהיה סבלני כדי שגם אני אגמור- אני נהנית איתו, ואוהבת לשכב איתו אבל לא נהנית מינית.....
וגם, יחד עם פלונית אשמח לקבל עצות ודיעות.....
פלונית_מיני_רבות*
הצטרפות: 18 נובמבר 2007, 15:14

הנקה וחשק מיני

שליחה על ידי פלונית_מיני_רבות* »

קראתי כאן וגם בדפים שהפניתם אליהם. אני שמונה חודשים אחרי לידה ומיניקה מלא.
מסכימה עם העניין שחשק מיני זה לא רק הורמונים.
אבל בכל זאת מרגישה את השפעתם. אני לא המינית שהייתי לפני הלידה. זה לא שאין בכלל חשק ואני כן יודעת איך לעורר אותו והרבה פעמים דווקא יוזמת יחסי מין ובדרך כלל גם נהינית.
אבל. זה לא מה שהיה. הלהבה, התשוקה הייצריות שהיתה לי חסרה לי.
גם את זה אפשר להצית? מנסיונכם, החלקים שהם "לא רק הורמונים" יכולים לחפות על פעילות ההורמונים עד כדי כך שלא נרגיש בהשפעתם?
אנה_בי*
הצטרפות: 27 נובמבר 2006, 21:24
דף אישי: הדף האישי של אנה_בי*

הנקה וחשק מיני

שליחה על ידי אנה_בי* »

אני כל-כך מסכימה עם פלונית מיני רבות! אני שנה וארבע חודשים אחרי לידה שניה ועדיין זה לא כמיו שהיה קודם. אני עדיין מניקה וכבר מיזמן הוסת חזרה. מנהתחילה לא העשמתי את ההנקה.ראשית, כנראה שבשבילי החסיפה בלידה (צוות רפואי למשל) הייתה תראומתית מהצפוי ובכלל כל החוויה הזאת של הלידה לא היטיבה עם החשק המיני. אני מרגישה שככל שהזמן עובר והזכרונות מתטשתשים גם החשק חוזר.
שנית, העייפות!!! אוי כמה שהיא מחבלת בהנאה! פעם אחת ניסינו לעשות את זה בצהריים כש אני עדיין לא נופלת מתה וזה היה הרבה יותר טוב.
שלישית, אני לא יודעת איך להסביר את זה ובטח שלא מדעית אבל קורה משהו שם בריצפת העגן בזמן הריון ולידה וזה פוגע בהנאה מינית. מה שאוזר לי אישית לשפר את המצב זה פעילות גופנית מתונה ( הליכה, יוגה, פילטיס ). אותה פעילות גם משפרת מצב רוח, זרימת דם (חשוב מאד בשביל אורגזמה) ודימוי עצמי וגם מקלה על כאבי גב.
זהו, בעיקרון, אשמח לעוד עצות @}
פלונית*
הצטרפות: 02 אוקטובר 2001, 03:13

הנקה וחשק מיני

שליחה על ידי פלונית* »

+הודעה ממשתתפת חדשה התקבלה בברכה:+

מנסיון שלי (אני עם השלישית) כל עוד אני מניקה ובלי מחזור (במקרה שלי הם הולכים ביחד) אין לי שום חשק מיני, ויש לי קושי לגמור והכל.. אחרי ההנקה- הכל חוזר לעצמו.
היא_זאת_אני*
הצטרפות: 14 יולי 2016, 01:45

הנקה וחשק מיני

שליחה על ידי היא_זאת_אני* »

מאוד הזדהתי עם מה שקראתי כאן.
אני כחודשיים אחרי לידה עם הנקה מלאה.
ומצאתי את עצמי פחות נהינת מלעשות סקס.
לא עושה לי את זה כ"כ.. אבל זורמת עם בעלי כדי לשמח אותו ולא ליבש...
נחמד לדעת שאני לא יחידה בתחושות!
תודה לכולן!!!
פלוני_אלמונית*
הצטרפות: 19 אוגוסט 2001, 22:52
דף אישי: הדף האישי של פלוני_אלמונית*

הנקה וחשק מיני

שליחה על ידי פלוני_אלמונית* »

+הודעה ממשתתפת חדשה התקבלה בברכה:+

היי לכולן מזדהה מאד
א.ת*
הצטרפות: 25 יוני 2018, 23:43

הנקה וחשק מיני

שליחה על ידי א.ת* »

שלום לכולן,
אני מאוד מזדהה עם מה שכתבתן מצד אחד על חוסר בחשק מיני .. אבל אני מרגישה שהתוצאה של זה שזה מכבה את בעלי והוא בכלל לא יוזם.. אני ניסיתי לדבר איתו כמה פעמים אבל הגענו למקום ללא מןצא לא יודעת להסביר בדיוק.. אני נשןאה רק שנה וקצת ואני אחרי 4 וחתי חודשים אחרי לידה.. אני יודעת שיש עניין בחוסר חשק מיני.. אבל אני כבר מרגישה לא נעים מול בעלי בקטע של לבוא וליזום משהו ביחד בנושא הזה ...
זה מייאש ולא באלי להתעסק בזה בכלל לא באלי שזה יפריע לי .. אבל זה כן וזה הטבע שלנו ..
תתנו לי עצות
תודה
תמרוש_רוש
הצטרפות: 18 יוני 2005, 03:48
דף אישי: הדף האישי של תמרוש_רוש

הנקה וחשק מיני

שליחה על ידי תמרוש_רוש »

כותבת בקצרנות:
  1. את רגע אחרי לידה ועדיין בהסתגלות לחיים חדשים ולתינוק החדש. הכי טבעי בעולם שהחשק יורד לאפס, גם אצלך וגם אצל בעלך, בתקופה הזאת. הכי נורמלי.
  2. להשקיע תשומת לב זמן לא בקטע מיני, אלא ברגעים שלאינטימיות זוגית, שמתאימים לכם בשלב הזה: חיבוק, נשיקה, לשבת אחד ליד השני עם התינוק הלחם, להתכרבל ביחד במיטה ורק להרגיש קרוב, לשבת אחד ליד השני בשולחן האוכל כדי שתוכלו מדי פעם לגעת זו בזה, ללטף זה לזה את היד. דברים מהסוג הזה.
ג. לא להילחץ, לא אותך ולא אותו. לקבל את זה שזה זמן שונה וצריך בשביל דברים שונים
שורה תחתונה: אינטימיות ואהבה יותר חשובים ממין, לטווח ארוך ולשלב הזה
שליחת תגובה

חזור אל “מדור הנקה שאלות ותמיכה”