כפר אקולוגי כרמים

דניאלה*
הצטרפות: 21 ינואר 2002, 15:27

כפר אקולוגי כרמים

שליחה על ידי דניאלה* »

אני רוצה לספר בפורום הזה על יוזמה הולכת ומתגבשת בקיבוץ כרמים בצפון הנגב (כ- 15 דקות מבאר שבע, מול מיתר).

קיבוץ כרמים בן כ-25 שנה, ומעולם לא צמח באופן משמעותי. בקיץ האחרון עבר הקיבוץ תהליך הפרטה, אך תושביו רוצים לשמור על אורחות החיים שהיו להם קודם (חינוך ותרבות משותפים, חיי קהילה פעילים, קשר בין תושבים). יש בקיבוץ שטח שמיועד לבניית בתים חדשים (כ-100 בתים), והקיבוץ רוצה להפוך את ההרחבה למשהו מיוחד, שלא יהפוך לשכונת וילות סטנדרטית שאולי נקראת קהילתית, אבל בפועל היא סתם שכונה פרברית שנפרדת לגמרי ממה שהיה פעם הקיבוץ.

בקיץ הסכים הקיבוץ על ארבעה עקרונות שעל בסיסם הוא יתרחב -
חיים קהילתיים (עם כי לא ברמת שיתוף כלכלי),
מעורבות חברתית (בקהילות בסביבה),
קהילה פלורליסטית (השאיפה היא שיהיה פה מגוון של אנשים - חילוניים, דתיים, רווקים, זוגות, זוגות חד-מיניים ועוד מה שתעלו על דעתכם - כלומר, לא סינון סטנדרטי של ישובים),

ו- פיתוח אקולוגי (בר קיימא).

קצת לגבי התוכניות לפיתוח אקולוגי:
אנחנו רוצים לבנות בתים שעושים שימוש בחומרים הנכונים, שמשמרים אנרגיה באופן אופטימלי,עם תכנון נוף פרמהקלצ'ר, בלי גדרות בין הביתם, מיחזור מים אפורים, שימוש באנרגיה סולארית, פיתוח עסקים ירוקים וחקלאות אורגנית. הכוונה שלנו היא ליצור מקום שיישם ידע רב שקיים בארץ, יעשה שימוש בטכנולוגיות מתקדמות ויהיו מעין ראש חץ בתחום.

בחורף הגיעו לכרמים חברה' שהיו בעמותות 'איילים' ומעונינים להתיישב התיישבות קבע בנגב, ועוד זוג - אנחנו (אודי ודניאלה), שהגענו כדי לקדם את הפן האקולוגי של הפיתוח.
כרגע כולנו - תושבים חדשים וחברים ותיקים - עוברים יחד תהליך מובנה שבמהלכו אנחנו פורטים לפרטים את העקרונות הנ"ל.

בשלב זה אנחנו קולטים אנשים שמעונינים להיות חלק מעיצוב וייסוד הקהילה בכרמים.
ראיינו כבר כ-20 זוגות ויחידים, ואנחנו ממשיכים בתהליך של לקלוט אנשים. יש כ- 10 דירות או קרוואנים שיתפנו עד סוף הקיץ, ובשלב הבא, כנראה שיהיו עוד.

מי שרוצה לשמוע עוד על התהליך, מוזמן קודם כל לקרוא טור שאודי כותב מזה כמה שבועות ב - ynet במדור 'מעורבות וחברה', או לכתוב אלינו ל - [email protected].

בזאת אני פותחת דף כאן, ואשמח להתייחס לשאלות והערות.

בברכה,
דניאלה
שרה_ק*
הצטרפות: 05 יוני 2003, 21:32
דף אישי: הדף האישי של שרה_ק*

כפר אקולוגי כרמים

שליחה על ידי שרה_ק* »

מה האקלים באזור? אם זה לא חם מדי אולי זה יהיה מעניין. כמה בית עם גינה יעלה?
נעמי_בן_שיטרית*
הצטרפות: 05 אוקטובר 2004, 22:15
דף אישי: הדף האישי של נעמי_בן_שיטרית*

כפר אקולוגי כרמים

שליחה על ידי נעמי_בן_שיטרית* »

אשמח לשמוע האם יש בקבוצה משפחות בחינוך ביתי, ובאיזה גילאים.
דניאלה*

כפר אקולוגי כרמים

שליחה על ידי דניאלה* »

למען האמת, אני לא יכולה להגיד בבטחון לגבי האקלים באיזור, כי אני כאן רק חצי שנה. החורף היה מאד נעים כאן, ודוקא הופתענו מכמויות גשם גדולות יותר ממה שציפינו מהנגב. אנחנו מתחילים להבין את המשמעות של 'צפון הנגב', כי באמת 10 דקות דרומה מכאן הכל צחיח לגמרי. כאן בכרמים דוקא ירוק, ויש נוף מפתיע. לגבי הקיץ, אנחנו מצפים לקיץ חם מאד.עם זאת, תושבי כרמים הותיקים מבטיחים שכל יום ב 16:00 מתחילה בריזה נעימה ומקררת. מהביקורים שלנו כאן בקיץ שעבר, זה נכון.

אני לא יכולה להגיד עדיין כמה יעלה בית עם גינה, כי כרגע יש המון שאלות, ומי שמצטרף בשלב הזה לוקח על עצמו הרבה אי-ודאות. בתמורה מקבלים אפשרות אמיתית להשפיע. בכל מקרה, הקרקע והפיתוח יחד לא יעלו הרבה, ועלות הבית תלויה גם בגודל שלו, וגם במאפיינים האקולוגיים שיהיו. השאיפה היא שרוב התשתיות האקולוגיות ימומנו על ידי קרנות וגופי שתומכים בבניה ירוקה, ולא יגולגלו על הקונים.

לגבי חינוך ביתי- כרגע אין אנשים שמחנכים בבית, ובכלל אין כל-כך הרבה ילדים כאן עכשיו, שזה חלק מהצורך הדחוף להתרחב.
מי שמגיע בשלב ראשוני זה יהיה כנראה חלוץ בתחומים רבים.
אמא_של_שחר*
הצטרפות: 31 מרץ 2004, 08:57
דף אישי: הדף האישי של אמא_של_שחר*

כפר אקולוגי כרמים

שליחה על ידי אמא_של_שחר* »

שחר ואני עוברים לכרמים בקיץ.
לגבי האקלים אני יכולה רק להוסיף מידע שליקטתי.
יותר נעים מהמרכז, גם פחות חם וגם אין לחות דביקה.
במבט ראשון כרמים עלול להיראות פחות אטרקטיבי מהמקום שממנו אני באה (נטף) ובכל זאת בחרתי לעבור.
יש לי תחושה שהתהליכים קורים שם באופן מאוד נכון, ובניגוד לאיזור המרכז ורוב מה שראיתי בצפון, שום דבר עוד לא נעשה.
הכל זועק מפוטנציאל, ולמי שמצטרף, במיוחד בשלב הזה, יש הזדמנות לממש את הפוטנציאל.
דניאלה*

כפר אקולוגי כרמים

שליחה על ידי דניאלה* »

האם מישהו יכול לייעץ לי מה הדרך היעילה ביותר לקשר את הדף הזה לדפים רלבנטיים אחרים?
ענן_בעננים*
הצטרפות: 09 נובמבר 2003, 14:52
דף אישי: הדף האישי של ענן_בעננים*

כפר אקולוגי כרמים

שליחה על ידי ענן_בעננים* »

כרמים ממוקמת גבוה - בסביבות 430 מ' מעל פני הים
מה שאומר שבחורף קר, וגם בקיף יחסית נעים , ובלילה יכול להיות אפילו קריר. לשם השוואה, מדרשת שדה בוקר נמצאת בגובה 480 מ', ושם כמובן הרבה יותר צהוב ו'צחיח' (לטוב ולרע).

וכמובן, שיהיה בהצלחה!
ורד_לב*
הצטרפות: 24 יולי 2002, 23:08
דף אישי: הדף האישי של ורד_לב*

כפר אקולוגי כרמים

שליחה על ידי ורד_לב* »

דניאלה היי, אנחנו במתעניינים ונמצאים בקשר במייל עם אודי.
זה נשמע מאד מפתה ומעניין ואין ספק שדברים טובים מתרחשים בדרום (גם קהילת קרו"ב שאולי שמעתם עליהם).
עוד לא היינו באזור ואני לא ממש סגורה על המיקום. חבר שמכיר קצת זרק לנו שזה ממש קרוב להר חברון ושזה אזור קצת מפחיד מבחינת פשיעה, גניבות, בדואים וכו'- האם?
אני מאד נהנית לקרוא את הטור של אודי, אולי תקשרי אותו לפה, להתחלה כדי שאנשים יוכלו לקרוא.
דניאלה*

כפר אקולוגי כרמים

שליחה על ידי דניאלה* »

כרמים נמצאת ממש מול הישוב מיתר, שזה ישוב גדול מאד, ו 15 דקות מבאר שבע. זה נכון שאם ממשיכים מזרחה מגיעים למחסום ואחר-כך להר חברון, אבל דוקא לא שמענו מאף אחד על שום דבר מפחיד מבחינה בטחונית (וגם אנחנו שאלנו כמובן). לגבי בדואים וכאלה, זה ללא ספק אזור בעייתי, אבל בקיבוץ עצמו אומרים לנו - ובחצי שנה שאנחנו כאן זה אכן נכון - שאין בעיות, כי הישוב מוקף גדר, ויש שמירה בלילה. אני כמובן לא יכולה לערוב לדברים האלה, זה מה שאמרו לי, ומה שאני מכירה מהחודשים האחרונים, אבל באמת שחקרנו הרבה בנושא ולא שמענו על שום דבר מדאיג.

בעצתך, אני מוספיה קישור לטור האחרון של אודי.
http://www.ynet.co.il/articles/0,7340,L-3386672,00.html
פלוני_אלמונית*
הצטרפות: 19 אוגוסט 2001, 22:52
דף אישי: הדף האישי של פלוני_אלמונית*

כפר אקולוגי כרמים

שליחה על ידי פלוני_אלמונית* »

דניאלה שלום
לפני כמה ימים שלחתי לכם מייל אך לא נעניתי. כרגע אנחנו מחפשים את המקום שיהיה הבית שלנו. תוכלי ליצור קשר? שמי איילת והאי מייל: [email protected] אשמח עוד הערב אפילו ואם תרשמי טלפון אוכל להתקשר
אז להשתמע,
דניאלה*

כפר אקולוגי כרמים

שליחה על ידי דניאלה* »

הי איילת,
בדקתי עם אודי, ולא קיבלנו מייל מכם (אנחנו מקפידים לענות לכולם).
תשלחי לנו שוב בבקשה - [email protected] , ונענה בהקדם.
ורד_לב*
הצטרפות: 24 יולי 2002, 23:08
דף אישי: הדף האישי של ורד_לב*

כפר אקולוגי כרמים

שליחה על ידי ורד_לב* »

תודה על התשובות, מאד משמחות בסה"כ.
אני מבינה שבשלב הראשון מדובר על 10 משפחות נוספות בקראוונים, נכון?
אתם יודעים משהו על המשך התכנית? מתי השלב הבא? מתי אפשר להתחיל בבנייה?
ברור לי שאלו עוד פרטים רחוקים, אבל אולי יש לכם איזשהו צפי של ההתנהלות.
תודה על כל המידע {@
אימא_טרייה_פלוס*
הצטרפות: 14 אפריל 2007, 09:53
דף אישי: הדף האישי של אימא_טרייה_פלוס*

כפר אקולוגי כרמים

שליחה על ידי אימא_טרייה_פלוס* »

אז בעצם איך עושים את זה??? כמה כסף צריך?
ואם עובדים יחד, חקלאית- אז איזו השקעה?
אידה_ג*
הצטרפות: 12 נובמבר 2006, 13:28
דף אישי: הדף האישי של אידה_ג*

כפר אקולוגי כרמים

שליחה על ידי אידה_ג* »

הי דניאלה,

נחמד לראות אותך כאן, זו נגה ממיתר.

אני שולחת לך למייל את הקישור לאתר שלנו שהבטחתי.
דניאלה*

כפר אקולוגי כרמים

שליחה על ידי דניאלה* »

אני עונה כל פעם לשאלות שהתווספו מאז הפעם האחרונה.

ל ורד - בשלב ראשון (הקיץ הקרוב), אכן אנחנו קולטים כ- 10 משפחות למגורים בקרוואן. הקרוואנים מוקמו ממש בתוך הקיבוץ, קרוב לבתי המגורים האחרים, כך שהם חלק בלתי נפרד מהקיבוץ.
יש בקיבוץ אזור שמיועד להתרחבות, ושם מתוכננים להבנות בתי קבע (משהו כמו 100).
כמו שאמרתי, בשלב זה יש יותר שאלות מתשובות, אבל אני מניחה שיהיה לפחות עוד סבב קליטה למגורים זמניים, של משהו כמו 10 משפחות נוספות.
כקהילה כאן- ותיקים וחדשים- אנחנו עובדים עכשיו על גיבוש החזון, ועכשיו עוסקים בפרמטרים האקלוגיים שיהיו בתכנון. אנחנו מקווים להתחיל בתכנון עצמו, ממש בשבועות הקרובים.
לגבי מתי מתחילים בבניה- קשה לומר, כי הכל ראשוני, ואומרים שתהליכים כאלה תמיד לוקחים זמן. אנחנו מקווים לצאת לשיווק בתי הקבע אחרי הקיץ. יש אומרים שזה אופטימי, אבל אם לא היינו אופטימיים, לא היינו מגיעים עד כאן. לגבי בניה - אני חושבת שבעוד בין שנה לשנתיים יהיה אפשר להתחיל לבנות- אבל שוב, זו השערה בלבד.
בקרוב נתחיל גם בהכנת רשימה של אנשים שמעוניינים לבוא לרכוש בית בשלב הקבע, ולהזמין אנשים לבוא להתרשם ואולי כבר לעבור תהליך השתלבות כלשהו, אפילו אם עוד לא עוברים לגור כאן מיד.

לגבי השאלה כמה כסף צריך- שוב, צר לי שאין לי תשובות ברורות בשלב זה- אבל אפשר לקחת בחשבון שעלות של קרקע+פיתוח לא תהיה גבוהה מאד - אני לא רוצה לנקוב במספרים, כי זה סתם לא רציני ועלות הבית תהיה תלויה בגודל ובמאפיינים האקולוגיים, שאת רובם ננסה לא לגלגל על הקונה, אלא לממנן ממקומות חיצוניים.

לגבי חלקאות- יש בקיבוץ שטחים נרחבים שאפשר יהיה לשכור/ לחכור מהקיבוץ, וכל אחד יוכל באופן עצמאי להחליט על יוזמה. אין כאן שותפות כלכלית- אז לעבוד יחד בקטע הזה, זה רק אם יוצרים שיתופי פעולה.

לנגה ממיתר- הי גם לך, היה נחמד לסייר אתכם כאן.
פלוני_אלמונית*

כפר אקולוגי כרמים

לגבי משפחות בחינוך הביתי-יש משפחות בבאר שבע, מיתר ולהבים
כולם במרחק נסיעה קצר כ-10 דקות, ויש גם בניר משה לא רחוק מבית קמה.
מים_שקטים*
הצטרפות: 27 אוקטובר 2003, 10:44
דף אישי: הדף האישי של מים_שקטים*

כפר אקולוגי כרמים

שליחה על ידי מים_שקטים* »

רציתי לדעת האם כרמים מושפעת מזיהום סביבתי כלשהו? אויר? רעש(כנראה שלא)? מים?
מיה_גל*
הצטרפות: 07 דצמבר 2002, 09:46
דף אישי: הדף האישי של מיה_גל*

כפר אקולוגי כרמים

שליחה על ידי מיה_גל* »

נשמע מעניין ומסקרן,
גרתי בכרמים לפני 24 שנים, כשהקיבוץ עוד היה במבנים הזמניים שלו. אזור יפה כל כך...
דניאלה, שלחתי לך מייל
פלונית_אלמוני*
הצטרפות: 04 יוני 2005, 18:06

כפר אקולוגי כרמים

שליחה על ידי פלונית_אלמוני* »

מה גודל הקראוונים?
אושרית*
הצטרפות: 07 דצמבר 2003, 20:50

כפר אקולוגי כרמים

שליחה על ידי אושרית* »

ברוכה הבאה לאתר @}
פלוני_אלמונית*

כפר אקולוגי כרמים

לשאלה לגבי הזיהום- לגבי אויר וקרקע, אין לי תשובה מדעית (עדיין, אבל זה אחד הדברים שהולכים להבדק כשיתחילו פה בפיתוח בר-קיימא).

לגבי רעש- הקיבוץ ממוקם על גבעה, והוא שקט לגמרי (זה חלק מהיתרון במקום). מדי פעם חולפים מטוסים אבל לא משהו חריג.

מים - המים פה טובים במיוחד! אחרי שנים בירושלים ותל-אביב, אנחנו שוב מתרגלים לשתות מי ברז. שינוי מרענן. סיפרו לנו שהמים כאן אפילו עומדים בתקן של מים מינראליים, אבל אף פעם לא פיתחו יוזמה סביב זה כי אין כמות מספיקה. אנחנו צוחקים על זה שה - 'גוד ניוז'- זה יש לנו מים מינרליים מהברז. ה- 'בד ניוז' זה שאנחנו מורידים את המים בשירותים עם מים מינראליים (גם זה צפוי להשתנות).

הקרוואנים הם בגודל 45 מ"ר. אמנם הם לא גדולים, אבל הם מחולקים טוב- לסלון עם מטבח באמצע ושני חדרים משני הצדדים.
פלוני_אלמונית*

כפר אקולוגי כרמים

גם לנו זה נשמע מעניין.
שאלה:
לאן הולכים הילדים שבכל זאת בגן או בית ספר? האם יש מסגרות חינוך אלטרנטיביות שכבר פועלות באיזור?
דניאלה*

כפר אקולוגי כרמים

שליחה על ידי דניאלה* »

יש פה שני גנים - גן לגיל עד שנתיים (בפועל בעיקר בין שנה לשנתיים), וגן לילדים משנתיים עד ארבע.
בגן של הקטנים יותר יש 10 ילדים (בעקרון אפשר עד 12), עם שלוש גננות וסייעת (זה הרבה וזה משפיע על המחיר). בגן של הגדולים יש יותר- אני עדיין לא יודעת בדיוק, כי הבת שלנו, אורי, היא בגן של הקטנים. שנה הבאה היא תהיה בגן השני, ועכשיו אנחנו מתחילים לבקר בגן השני (שהוא מטר מהגן הראשון) ולברר הכל.
חשוב לציין, שבגלל מיעוט הילדים כאן, רוב הילדים בשני הגנים באים מעומר ומיתר. כבר בשנה הבאה יצטרפו ילדים חדשים לשני הגנים, בעקבות הצטרפות משפחות חדשות.

אופי החינוך הוא מה שאפשר לקרוא 'קיבוצי'. בוא נגיד שזה לא גנים שהיו מתכננים פוקדי האתר הזה (אלה מהם ששולחים לגן), אבל היות והגננות חמות ומסורות, הגן מקסים ופשוט וממש דקה מהבית, ו- הכי חשוב- אורי שלנו מצביעה ברגליים, ואוהבת ללכת- החלטנו שזה מתאים לנו.
כמו כל דבר פה, גם תחום הגנים יושפע מהתחדשות הקיבוץ והצטרפות אנשים חדשים עם גישות שונות, ואנחנו מרגישים שהפוטנציאל ענק גם בקטע זה.
הגנים כרגע יקרים- לא מחירים שציפינו למצוא בנגב- 2200 ש"ח- אבל גם בקטע הזה אנחנו מקווים למצוא פתרונות.

למי שבא עכשיו- זה המצב. למי שיצטרף בהמשך- אנחנו צופים התפתחויות.

לגן טרום חובה וחובה נוסעים לקיבוץ אחר, ויש הסעה. למי שבא מבחוץ זה נראה מוזר שכאלה קטנים נוסעים בהסעה. למי שכאן, או מי שגדל מחוץ לעיר- זה נראה בסדר.

בית ספר יסודי - מקום ממש מיוחד. שוב, לא אלטרנטיבי, אבל בהחלט מקום מרשים עם שם שיוצא למרחוק ומביא אנשים להצטרף למועצה כדי שהילדים ילמדו שם.

תיכון - לא זוכרת בדיוק איפה (אורי בת שנתיים).

עוד מעניין לדעת שיש כבר יוזמה מתגבשת להקים בית ספר פתוח בנתיבות, וכאן בכרמים יש פתיחות להצעות ולמציאת פתרונות שיענו על הצרכים של אלה שיבואו.

לגבי אפשרויות אלטרנטיביות - אני לא מכירה, אבל ראיתי שמישהי כתבה כאן בדף שיש באזור (אפשר לבקש להרחיב).
אום_אל_קיצקיצ*
הצטרפות: 21 ינואר 2007, 22:53
דף אישי: הדף האישי של אום_אל_קיצקיצ*

כפר אקולוגי כרמים

שליחה על ידי אום_אל_קיצקיצ* »

גם אותנו מעניין! (ז"א, מקוה שמעניין גם את הבנזוג, רק עכשו נכנסתי לדף והתלהבתי לפני ששאלתי אותו). אנחנו גם עם חלום לעבור לישוב קהילתי בדרום וגם עם חלום לבניית בית אקולוגי. אני עם תינוקת בבית והבנזוג מחפש את עצמו מבחינה מקצועית. יש אפשרויות עבודה במקום עצמו, או שצריך להרחיק נדוד? אגב, אני אגרונומית בהשכלתי והבנזוג גם מתחום מספיק קרוב. אפשר לתאם ביקור, נגיד אחרי יום העצמאות?
דניאלה*

כפר אקולוגי כרמים

שליחה על ידי דניאלה* »

שלום,
לגבי תעסוקה- יש ביקבוץ כמה אופציות. אם מתקדמים, יש כאן מישהו שאפשר לדבר איתו והוא יעזור לחשוב על משהו לפי הכישורים. אפשר גם להסתכל באתר של 'אור משימות לאומיות', שבו יש אגף משרות. הם טוענים בתוקף שלא חסרות משרות באזור הזה, אלא אנשים. אגרונום זה טוב.
אפשר לתאם ביקורים בשמחה. תשלחו לנו מייל ל - [email protected] ונתאם
אמא_של_א_א_א*
הצטרפות: 27 ספטמבר 2006, 23:46
דף אישי: הדף האישי של אמא_של_א_א_א*

כפר אקולוגי כרמים

שליחה על ידי אמא_של_א_א_א* »

הי דניאלה,
נשמע מאוד מעניין מה שמתרחש איתכם.
מעניין אותנו לדעת על האפשרות של גילגול עלויות הבניה האקולוגיות על גופים אחרים? אילו בדיוק?
יש בעוד מקומות בניה אקולוגית שגם הם מעניינים אותנו, ואשמח לדעת מה הכוונה? אילו גופים בארץ יקחו על עצמם עלות שכזו ? ולמה בעצם?
אנחנו גם רוצים להתחבר לקבוצה (אנו בודקים כרגע בצפון) ששמה לה דגש אקולוגי בהקמתה, ונראה שהעלויות דווקא גבוהות יותר.....
אשמח לשמוע עוד
תמי
[email protected]
דניאלה*

כפר אקולוגי כרמים

שליחה על ידי דניאלה* »

לאמא של א א א, שלום!
ישנם מודלים שונים שאותם אנחנו בודקים בעניין גלגול העלויות הייחודיות של הפרויקט על גופים וארגונים שאינם המתיישבים עצמם.
ראשית, בכל הנוגע לתשתיות, המועצה האזורית תממן ככל הנראה חלק מעלותם.
המועצה שהקיבוץ נמצא תחת אחריותה היא המועצה האזורית בני שמעון, אחת המועצות העשירות בארץ, ואחת הבודדות שהתחייבה לתכנית מקיפה של פיתוח בר קיימא בהובלת מרכז השל.
בכל מקרה, נראה שחלק מן העלויות הללו יושת על המועצה.

אבל, ישנן דרכים רבות אחרות שאותן אנחנו בוחנים:
  1. ראשית, אנחנו בוחנים אפשרות לשיתופי פעולה עסקיים עם חברות שפועלות בתחומים של אנרגיה סולארית ותשתיות אלטרנטיביות.
הקיבוץ, כקיבוץ, הוא גוף בעל אפשרויות כלכליות מעניינות ביותר בכל הנוגע לשיתופי פעולה מן הסוג הזה, וזו בהחלט אופציה שעומדת על הפרק.
  1. בנוסף, ישנן כמה וכמה חברות שישמחו לבצע את העבודה בעלות מופחתת כדי "לתקוע דגל" ולהכריז על עצמן כמובילות בתחומן.
במובן זה, הפרויקט שלנו עשוי לשמש להן כמעין חממה להצגת יכולות עבור השוק כולו בעתיד.
  1. דרך נוספת למימון עלויות מן הסוג הזה, אם כי לא בהכרח טובה במיוחד, היא על ידי הכנסתם לתמונה של גופים ממשלתיים כמו המשרד לאיכות הסביבה, ומקרה שלנו, המשרד לפיתוח הנגב והגליל.
מנכ"לי המשרדים הללו כבר היו כאן והביעו נכונות לעזור. נחיה ונראה.
  1. הדרך האחרונה היא על ידי תרומות ומענקים מגופים מקומיים ובינלאומיים שונים.
בשלב זה, אנחנו נמצאים במהלך של הקמת עמותה שתפנה לקבלת תרומות מארגונים בינלאומיים ומקומיים הפועלים בתחום איכות הסביבה ופיתוח בר קיימא.
יש לציין, במובן זה, שגופים כלכליים גדולים בארץ ובעולם מחפשים פרויקטים מן הסוג הזה בדיוק כדי "להוריק" מעט את המסרים שלהם.
נושא איכות הסביבה, כפי שאת בוודאי יודעת, בנוסף להיותו עניין מוסרי ואידיאולוגי, הוא היום גם מנוף כלכלי לא קטן.
חברות מסחריות רבות מזהות את זה ומוכנות לתרום למען העניין - ולו רק למען הרווחים הכלכליים שנובעים מפרסום העניין כחלק מהמאמץ השיווקי של החברה.
בנוסף לחברות כלכליות, ארגונים יהודיים ברחבי העולם מתחילים לשים גם הם דגש על איכות הסביבה.
במובן זה, קהילות יהודיות בעולם יכולות להיות להיות כלי יעיל למימון.
בגלל שהפרויקט שלנו משלב בתוכו גם ערכים ציוניים כמו "ישוב הנגב", הסיכוי לקבלת תרומות מן הסוג הזה הוא גבוה למדי.
בנוסף לכל אלה, ישנה אופציה לקבלת מימון דרך הקהילייה האירופית, אם במישרין על ידי הצגת הפרויקט כפרויקט ירוק, ואם על ידי מכירת "תעודות פחמן" לגופים מזהמים באירופה (יש מנגנון של מכירת תעודות לגופים מזהמים באירופה תורמים באופן כזה לפרויקטים ירוקים ברחבי העולם ומקבלים זיכוי על הזיהום שהם עושים - אחרת הם חייבים במס על חריגה מרמת הזיהום המותרת).

בקיצור, ישנן דרכים רבות למימון פרויקטים ירוקים מסוגים שונים בצורה שאינה מגלגלת את העלויות על "האזרח הקטן".

מכל מה שכתוב לעיל, אנחנו בונים הכי הרבה על היכולת שלנו לגייס תרומות, בעיקר לנושא האנרגיה הסולארית - תחום שבעקבות המודעות ההולכת וגוברת לנושא ההתחממות הגלובלית ופליטת גזי החממה, מקבל קדימות בעיניהם של גופים וארגונים פילנטרופיים מגוונים מאוד.

בעניין עלויות באופן כללי - ישנה תפיסה מוטעית הגורסת כי עלותה של בנייה אקולוגית גבוהה בהרבה מעלות בנייה רגילה.
זה פשוט אינו נכון.
לפרויקטים גדולים, מן הסוג שלנו, העלות הנוספת לבנייה אקולוגית היא 3-8 אחוז יותר (לא כולל אנרגיה סולארית, ובהשוואה לבנייה באיכות נמוכה, לא מבודדת ובשימוש חומרים רעילים).
העלות הנוספת הזאת מתקזזת בתוך שנים בודדות, משום שבנייה כמו שאנחנו מדברים עליה חוסכת כ-30 אחוזים לפחות מתצרוכת האנרגיה וכ-30 אחוז מתצרוכת המים לבית.
בנוסף לכך, ניתן להכניס לחישוב החיסכון גם את החיסכון בהוצאות רפואיות על טיפולי עיניים למשל, כתוצאה משימוש בתאורה טבעית נכונה למשל.
ישנן דוגמאות רבות נוספות.

כנס הבנייה הירוקה שהתקיים לפני כארבעה חודשים בגני התערוכה היה בסימן "כדאיות" (כלכלית ואחרת).
מי שנכח בו קיבל מידע רב המוכיח מעל לכל ספק שלא רק שבנייה ופיתוח מן הסוג הזה אינם יקרים יותר, הם אף כדאיים כלכלית.

תודה על השאלה
אודי (מאודי ודניאלה)
אמא_של_א_א_א*
הצטרפות: 27 ספטמבר 2006, 23:46
דף אישי: הדף האישי של אמא_של_א_א_א*

כפר אקולוגי כרמים

שליחה על ידי אמא_של_א_א_א* »

אתם נשמעים רציניים
ישר כוח על פועלכם !
אסתר_ל*
הצטרפות: 06 ספטמבר 2005, 16:21
דף אישי: הדף האישי של אסתר_ל*

כפר אקולוגי כרמים

שליחה על ידי אסתר_ל* »

מאד מאד מאד מעוניינים....... שלחנו אי-מייל.... רק רצינו לחזק גם כאן...
אידה_ג*
הצטרפות: 12 נובמבר 2006, 13:28
דף אישי: הדף האישי של אידה_ג*

כפר אקולוגי כרמים

שליחה על ידי אידה_ג* »

הי דניאלה,

שלחתי לכם אימייל והוא חזר...

אז אני כותבת כאן:
כרגע אנחנו רוצים לגבש משהו יותר קונקרטי לבוא איתו, מבחינת התוכניות שלנו למבנים ציבוריים, כי זה מה שבעיקר מאוד מעניין אותנו , במיוחד כדי להביא אנשים , תיירות סדנאות וכו'. ולראות אם זה מתאים לכם.

יצא לך לדבר עלינו עם שאר חברי הקבוצה?

למטה יש לינק לאתר הרוח הגדולה, נשמח מאוד לפגוש אתכם באחד האירועים שלנו, זו תהיה הזדמנות להכיר ובשבילכם לראות קצת מי אנחנו ומה אנחנו עושים. בשבוע בהא יש שני טקסים ביער מיתר.

www.shamansvision.com

המייל שלי shamanway שטרודל hotmail.co.il
מיכל_בר*
הצטרפות: 30 אוגוסט 2005, 22:41
דף אישי: הדף האישי של מיכל_בר*

כפר אקולוגי כרמים

שליחה על ידי מיכל_בר* »

לגבי בדואים וכאלה, זה ללא ספק אזור בעייתי, אבל בקיבוץ עצמו אומרים לנו - ובחצי שנה שאנחנו כאן זה אכן נכון - שאין בעיות, כי הישוב מוקף גדר, ויש שמירה בלילה

השווה עם:

מעורבות חברתית (בקהילות בסביבה),
קהילה פלורליסטית (השאיפה היא שיהיה פה מגוון של אנשים - חילוניים, דתיים, רווקים, זוגות, זוגות חד-מיניים ועוד מה שתעלו על דעתכם - כלומר, לא סינון סטנדרטי של ישובים),

צורם, צורם, צורם. לא בא לי להיות משביתת השמחה התורנית, אבל הפרוטוקול לא יסבול העדר התייחסות לשיח הזה.
מצד אחד, יש את אוכלוסיית הבדואים, שישראל מתעמרת בה מזה עשרות שנים. הורסת בתים, מרעילה שדות, לא מאפשרת לקיים חיים נורמליים.
מצד שני, יש את היהודים האלה, שישראל מעוניינת מאוד ליישב בנגב, בעיקר מסיבות דמוגרפיות, אז היא מתקצבת ומתגמלת, מעניקה אישורים לשערוריות כמו חוות בודדים, וכו' וכו'.
יישובים יהודים כל הזמן מוקמים ומתפתחים; יישובים בדואים רק נהרסים. (כמובן, יוצאת דופן היא העיר הבדואית, שישראל בנתה על-מנת לרכז את כל הבדואים ביחד, רק שאורח החיים שלהם לא ממש מתיישב עם עירוניות צפופה ועצובה).

את הווילה בונים, את האוהל הורסים.

הפשיעה אינה גנטית; היא תוצאה של הבניה חברתית.

ביישוב אידיאולוגי, שאחד מעקרונותיו הוא מעורבות חברתית, אמורה להיות רגישות לנושאים כאלה, כמו גם הבנה של העובדות הבסיסיות.

קראתי את תחילת הדף בעניין. התחלתי לפנטז. ואז התאכזבתי.
קוראת_סמויה*
הצטרפות: 21 אוגוסט 2005, 22:45

כפר אקולוגי כרמים

שליחה על ידי קוראת_סמויה* »

מיכל צודקת.
אמא_של_שחר*

כפר אקולוגי כרמים

אין מה לעשות, הנושא הבדואי מטריד את רוב מי ששוקל מעבר לדרום.
כרמים הוא יישוב קיים וגם ההרחבה המתוכננת נמצאת בתוך השטח שכבר מגודר ביישוב.
אני באופן אישי לא הייתי עוברת ליישוב חדש בנגב, אן מקימה חוות בודדים, בדיוק מהסיבות שציינת.
בכרמים המצב שונה.
נראה לי שלפני קום הגדר אנשים היו שואלים מה עם הפלסטינאים...
מה לעשות שבכל מרחב שבו חיים גם יהודים וגם בדואים יש הרבה מאוד מתח, בעיקר על רקע עבירות רכוש.
אפשר להאשים את המדיניות השילטונית, את המתיישבים היהודים או את האוכלוסיה הבדואית בבעיה, אבל אי אפשר להכחיש שקיימת בעיתיות בקשר בין האוכלוסיות בנגב.
מי שבכל זאת רוצה לחיות בדרום חייב לשמור על עצמו ועל רכושו ולכן לגיטימי בעיני לברר מה המצב באיזור. בירור כזה אינו סותר איכפתיות.
כמעט בכל מקום שתבדקי בארץ, תראי שישנה בעיה חמורה של היסטוריה וכיבוש. השאלה היא מה הקו האדום שלך.
דניאלה*

כפר אקולוגי כרמים

שליחה על ידי דניאלה* »

מיכל בר,

זה שהאפליה נגד הבדואים היא בוטה וקשה זה ברור לגמרי.

לא הבנתי מה צרם לך דוקא בחילופי הדברים כאן? שיש כאן גדר?

מה את מציעה? לחיות במציאות הנוכחית ללא גדר?

אני מבחינתי רוצה לחיות כאן, עם גדר, כי אני לא רואה ברירה בטוחה אחרת.

אני מסכימה במאה אחוז שאי אפשר להתעלם מהבדואים, והמדיניות היום היא מפלה וגזענית.

אין ספק שקהילה מתגבשת שקוראת לעצמה קהילה שמתחשבת בסביבה- אנושית וטבעית כאחד- לא תוכל להתעלם מהבדואים שסביבה.

אנחנו ומי שיבוא לגור כאן, נצטרך להוכיח לעצמנו את רצינות כוונותינו ולדאוג לכך שנעמוד מאחורי הדברים שלנו.

נראה לי שהתאכזבת מהר מדי.

ימים יגידו.

דניאלה
מיכל_בר*
הצטרפות: 30 אוגוסט 2005, 22:41
דף אישי: הדף האישי של מיכל_בר*

כפר אקולוגי כרמים

שליחה על ידי מיכל_בר* »

_אני מסכימה במאה אחוז שאי אפשר להתעלם מהבדואים, והמדיניות היום היא מפלה וגזענית.
אין ספק שקהילה מתגבשת שקוראת לעצמה קהילה שמתחשבת בסביבה- אנושית וטבעית כאחד- לא תוכל להתעלם מהבדואים שסביבה.
אנחנו ומי שיבוא לגור כאן, נצטרך להוכיח לעצמנו את רצינות כוונותינו ולדאוג לכך שנעמוד מאחורי הדברים שלנו._

אני שמחה לשמוע.

אני מבינה את הצורך בגדר (שמקיפה את היישוב). אני מצירה על כך שהמצב הוא כזה. וצורם לי שהדיבור היה מעמדה של "אנחנו" (הטובים, הנאורים, הסביבתיים, הערכיים וכו') לעומת "הם" (בני העוולה).

אי אפשר להתעלם מהאפליה הבוטה הזו: קבוצה של בדואים, אפילו מודרנית ואידיאליסטית, שהיתה מנסה להתאגד באופן דומה ולהקים יישוב - ברור שהשלטונות לא היו מאפשרים לה. רק כי הם בדואים. ואילו אנחנו (כן, גם אני, בגדול. מה לעשות) - השלטונות מחפשים איך לתמרץ אותנו לחיות בנגב.

לנוכח המצב, הסגנון שבו הדברים נאמרו נראה לי לא הוגן. ביצבצו אלמנטים של חוסר יושר במקום שאמור להיות יותר ערכי ומודע.

עם זאת אני מבינה (יותר מזה - מזדהה) עם הצורך "פשוט לחיות". בלתי אפשרי לצאת בסדר מכל הכיוונים.
ובכל זאת, קצת יותר רגישות...

<יצא לכם לדבר פעם עם בדואים ששלטונות ישראל הרסו את ביקתתם? לבקר בתוך פחון קטן ולוהט מחום שבו חיים זוג זקנים, לאחר שביתם הדל נהרס? להרגיש את הפחד המתמיד מהפעם הבאה שהבולדוזרים יבואו, או שמטוסי המוות - כן כן! - יגיחו מהאוויר וירעילו את האדמה והאוויר? יש כל כך הרבה אנשים בנגב, שישראל הורסת ככה את חייהם. איכשהו לעין יהודיה כמעט ולא יוצא להיתקל בהם>
ב_ב_ה*
הצטרפות: 26 ספטמבר 2004, 15:40
דף אישי: הדף האישי של ב_ב_ה*

כפר אקולוגי כרמים

שליחה על ידי ב_ב_ה* »

לכול המעוניין לקרוא על דרכי חיים שיתופיים נוספים מוזמן לדף: גן חברים.
דניאלה*

כפר אקולוגי כרמים

שליחה על ידי דניאלה* »

למיכל בר,
הבנתי למה התכוונת.
אני מקבלת את ההערה.
מים_שקטים*
הצטרפות: 27 אוקטובר 2003, 10:44
דף אישי: הדף האישי של מים_שקטים*

כפר אקולוגי כרמים

שליחה על ידי מים_שקטים* »

האם ניתן לבנות את הכפר בסגנון של נוה איתן ליד בית שאן - שלכל משפחה מלבד שטח לבית יהיה גם שטח חקלאי קטן שניתן לגדל עליו גידולים אורגניים?
זאת אומרת שקונים שטח לבנייה + שטח חקלאי (מעין משק עזר).
דניאלה*

כפר אקולוגי כרמים

שליחה על ידי דניאלה* »

למים שקטים,
לגבי שטח חקלאי, בניגוד לנוה איתן (לפי מה ששמענו מזוג שמעורב בהרחבה שם, והיה כאן בביקור), אי אפשר יהיה לקבל שטח חקלאי צמוד לבית.
מה שכן, יהיה אפשר לחכור או לשכור מהקיבוץ שטחים חקלאיים, שהם מאד קרובים לקיבוץ.
אנחנו בהחלט בונים על זה שיגיעו אנשים עם יוזמות מסוג זה.
דניאלה*

כפר אקולוגי כרמים

שליחה על ידי דניאלה* »

עברו שלושה חודשים מאז שעידכנתי פעם שעברה.
דוקא הגיעו אלינו כל מיני אנשים מעניינים דרך האתר, וזו תחושה טובה.
בימים אלה משלימות את המעבר לכרמים 6 משפחות חדשות, ונוספו 9 ילדים חדשים!!!
חלק מהמשפחות עברו לבתי קיבוץ (משפחות עם 2-3 ילדים), וחלק לקרוואנים שהוצבו במיוחד כדי לקלוט אנשים חדשים ולחזק את הבסיס לקהילה המתחדשת.
ברור לכולנו שהתהליך של תכנון השכונה החדשה, ובניית הקהילה, יקח הרבה זמן, ועם זאת, ברור מאד שהחיים שלנו כאן, עכשיו, הם כבר עצם הענין.

אני אישית מרגישה שרק בשבועות האחרונים אני קולטת שאנחנו באמת כאן, בקיבוץ, בנגב.
אורי, הילדה הקטנה שלנו, הולכת כאן לגן, ואודי בעלי עובד מהבית והשגרה שלו עברה לכאן.
לי יש חנות בתל-אביב ('שתיים'- חנות יד שניה), ואני על הקו כשלוש פעמים בשבוע. אני נוסעת ברכבת, אז זה אפשרי, אבל זה לא קל, ועדיין יש לי תחושה של
חיים כפולים. יש גם משהו כיף בלעבור החוצה, ועדיין לשמור על קשר עם העיר וה'אקשן'. עם זאת, ברור שאם נשתקע כאן, מרכז החיים יעבור בסופו של דבר הנה.
אני מניחה שזה יקרה באופן טבעי, עם הזמן. כרגע אני עדיין בשלבי עיכול.

כל התהליך שאנחנו עוברים הוא בהחלט מענין, ומעמת אותנו עם השאלות של מה חשוב לנו בחיים, ואיך אנחנו רוצים לחיות.
תשובות עדיין אין לנו, אבל השאלות מעניינות בפני עצמן.

למי שמתעניין- יש לנו עוד כמה מקומות פנויים לשלב הזה, של התכנון, ומוזמנים לפנות אלינו ל - [email protected].

אודי בפגרת קיץ מבחינת הטור ב - ynet, אבל יחזור לכתוב בקרוב ולעדכן.

זהו בנתיים,
דניאלה
אמא_של_שחר*

כפר אקולוגי כרמים

לפלונית ששאלה אותי בדף הבית שלי על חינוך ביתי.
בכרמים חיות היום כשלושים משפחות, וכרגע אף אחת מהן לא בחינוך ביתי.
(גם לא כל המשפחות ה"באופניות" נמצאות בחינוך ביתי או אפילו במסגרת חניוך אלטרנטיווית אחרת,
לא נראה לי שחינוך ביתי הוא מאפיין קבוע בקהילה המופלאה הזאת)
אמנם חלק מהחברים בועדת הקליטה קצת בורים בנושא, אבל לאף אחד אין התנגדות.
לראיה, השכנים הצמודים שלי התקבלו כשעוד היו בחינוך ביתי (השנה הבת ביקשה ללכת לבית הספר).
מי שמצטרף עכשיו מצטרף לוא דוקא בגלל מה שכבר יש, אלא בגלל מה שיכול להיות.
במילים אחרות, אנחנו באים להקים את המקום שאנחנו רוצים.
בעיני, ואני מרשה לעצמי להגיד שגם בעיני עוד כמה מהתושבים, משפחות בחינוך ביתי מאוד רצויות בקהילה.
כשדניאלה ואודי הגיעו לקיבוץ, הם היו היחידים בקהילה שהנושא האקולוגי חשוב להם.
עכשיו מצטרפות בעקבותיהם עוד חמש משפחות (ושחר ואני ביניהן).
סביר להניח שעוד משפחות בחינוך הביתי יצטרפו בעקבות המשפחה הראשונה, אבל חייבת להיות המשפחה הראשונה שתרים את הכפפה.
ענת_גיגר*
הצטרפות: 08 אוגוסט 2001, 01:47
דף אישי: הדף האישי של ענת_גיגר*

כפר אקולוגי כרמים

שליחה על ידי ענת_גיגר* »

יש בצפון הנגב קהילה גדולה ויפה של משפחות חינוך ביתי עם מפגשים שבועיים. יש משפחות בבאר שבע, במיתר, בלהבים, בחצרים ובכל המושבים באזור. בסביבות 15 משפחות עם ילדים בטווח גילאים גדול. נפגשים בפארק אשכול ובניר עקיבא (אנחנו כאן שלוש משפחות מחנכות מהבית ואינשאללה ארבע אוטוטו) ועוד פעילויות וטיולים. כיף גדול מאוד לילדים ולכולנו.
מוזמנים להצטרף, כמובן.
anatshay # gmail.com
עמי_ותמי*
הצטרפות: 27 אוגוסט 2007, 00:16

כפר אקולוגי כרמים

שליחה על ידי עמי_ותמי* »

דניאלה הי
לא ממש הבנתי, איפה ביה"ס היסודי? במיתר?
יש סיבה שאינכם מזכירים ולו במילה את ביה"ס הדמוקרטי בערד, למשל? עד נתיבות?...
אפשר לקפוץ לבקר בחגים? אולי אפילו נתפוס אתכם בפארק הירדן ונציק קצת בשאלות.
נשמע מדהים!
אמא_של_שחר*

כפר אקולוגי כרמים

שחר (שלי) ואורי (של דניאלה ואודי) בני שנתיים וחצי, כך שבינתיים אף אחד מאיתנו עוד לא חקר לעומק את נושא בתי הספר באזור.
בית הספר הדמוקרטי בערד נראה כמו אחת האפשרויות היותר טובות כשיגיע הזמן.

מאוד מוזמנים לבקר ביישוב בחגים, וגם בכל זמן אחר.
אפשר ליצור קשר עם דניאלה [email protected]
או איתי [email protected]
הקוסמת_מארץ_עוץ*
הצטרפות: 01 יוני 2005, 21:40
דף אישי: הדף האישי של הקוסמת_מארץ_עוץ*

כפר אקולוגי כרמים

שליחה על ידי הקוסמת_מארץ_עוץ* »

הי דניאלה
שלחתי לכם מייל, אנחנו מתעניינים
תודיעי לי רק אם קיבלת את המייל כי בזמן האחרון המחשב שלנו מפשל
תודות
פלוני_אלמונית*

כפר אקולוגי כרמים

הי
גם אנחנו מעוניינים.קצת מודאגיםבקשר לתעסוקה?אבל נשמח לבקר ולהתרשם.
לא מצליחים ליצור איתכם קשר???
אתי 0524611293
דניאלה*

כפר אקולוגי כרמים

שליחה על ידי דניאלה* »

שלום לכולם,
סליחה על ההעדרות
עם כל הקיץ והחגים היינו קצת פחות זמינים, אבל עכשיו אנחנו כאן ושנמח לענות לפניות.

לגבי חינוך, כמו שמיה אמרה, אנחנו שומעים טובות על הדמוקרטי בערד, פשוט עוד לא מכירים ממקור ראשון.
אנחנו גם בקשר חם עם גור רותם מאדמאמא, ושם נמצאים בשלב מאד מתקדם בתכנון בית ספר פתוח, ומארחים משפחות מהאיזור בחינוך ביתי.

אצלנו בכרמים החינוך (גנים) עדיין די 'סטנדרטי', אבל אנחנו בונים על זה שיותר ויותר משפחות שיצטרפו ישפיעו על האופי עם הזמן.

אחת הילדות שהצטרפו לאחרונה, שהיתה בחינוך ביתי עד כיתה ב', הולכת עכשיו לבית ספר ניצני הנגב- כי בקשה להתחיל ללכת לבית ספר- וההורים שלה מאד מרוצים.

לגבי מי ששאלו על מיילים ששלחו לנו ולא קיבלו תשובה, כנראה לא קיבלנו.
המייל הוא - [email protected]
אפשר גם לדבר עם דניאלה ב - 054-4215067

אמשיך לעדכן,

בי בנתיים
דניאלה
פלוני_אלמונית*

כפר אקולוגי כרמים

יש בי"ס אנתרופוסופי בב"ש - קורצ'אק
אני מניחה שלומדים בו בעיקר ילדים מעומר - להבים - מיתר ....
דניאלה*

כפר אקולוגי כרמים

שליחה על ידי דניאלה* »

שלום וחג שמח,
זמן רב לא כתבתי כאן
לזכותי אומר שמדי פעם בדקתי לבדוק אם אין שאלה או תגובה שמבקשות התייחסות
אבל את המלאכה של לשבת ולכתוב עדכון של השנה שנה וחצי האחרונות, דחיתי כל פעם
אולי כי קורה פה כל-כך הרבה, שזה לא פשוט לשבת ולסכם

ב- 1 במאי (יום שישי) אנחנו עושים בכרמים יריד אביב, שיהיו בו דוכני אוכל,
מטפלים שיתנו 'טעימות' ממה שהם יודעים לעשות,
דוכני עשייה, יצירה ומכירה
ובכלל הזדמנות לראות את הקיבוץ ואת ההתחדשות המדהימה שמתרחשת כאן

זו הזדמנות מצוינת למי ששמע על כרמים, או מתענין במה שקורה פה לבוא לראות,
ובשבילי הזדמנות טובה לעדכן במה שקורה כאן

מאז שכתבתי כאן לראשונה, הקיבוץ התפתח מאד והתקדם בצעדי ענק לקראת מימוש החזון.

ההתפתחות הכי משמעותית, שבלעדיה אין משמעות לתוכניות וחזון, היא הצטרפות של משהו כמו 30 משפחות לקיבוץ, שמנה כ- 14 משפחות ותיקות בתחילת תהליך הצמיחה.

בשנתיים וחצי האחרונות הגיעו לקיבוץ משפחות שבאו מרחוק במיוחד לכרמים, כדי להצטרף למשהו מיוחד שהולך ונרקם כאן.

חלק הגיעו בגלל המודעות הסביבתית, והחזון של פיתוח ישוב בר-קיימא על כל המשתמע מכך,
כולל תכנון השכונות והבתים עצמם

חלק הגיעו כי אהבו את הרעיון של דתיים וחילוניים שחיים יחד,
המוטו שגיבשנו הוא שאחריותם של החילוניים לאפשר לדתיים לקיים אורח חיים דתי,
ואחריות הדתיים היא לאפשר לחילוניים לקיים אורח חיים חילוני

ואחרים כי חיפשו קהילה מעורבת ופעילה שמעצבת לעצמה את החיים ויוצרת משהו בכוחות משותפים

התחלקנו לועדות שמטפלות בנושאים השונים שאנחנו מתמודדים איתם-
ועדת אקולוגיה, ועדת תכנון, ועדת תרבות, ועדת חינוך, ועדת היגוי שמנתבת את ההתקדמות
ועוד צוותים שעסוקים בלהוציא לפועל יוזמות ותוכניות

למי שזה נשמע לו קצת עמוס ומייגע- אכן זה עמוס ומייגע, ואין טעם להצטרף לכרמים אם אין לכם כוח להרבה עשייה קהילתית, ולהרבה מעורבות.

אחד הדברים שאנחנו עושים למשל היא תורנות 'מי שטרח'- פעם בשבועיים-שלושה יש קבוצת אנשים שנפגשת בשיש בבוקר, ועושה עבודה יזומה- כמו הנחת שבילים, סידור הבוסתן, בניית ספסלי בוץ מתחת לתאנה ובפעם האחרונה חיבור אחד הקרוואנים למערכת מים אפורים שמובילה את מי המקלחת ישר להשקיית הבוסתן.

התוצאה מדהימה וכיף מאד להרגיש את התוצאות של הרבה ידיים עובדות יחד.

שוב- מי שזה נשמע לו מעיק ומיותר- זה לא בשבילו.

קצת מידע מעשי-

קיבוץ כרמים משנה את התקנון שלו כך שיהפך לקיבוץ מתחדש- יש לנו צוות משפטי שהקמנו ועובד מול עורכת-דין שמתמחה בקיבוצים.

כלומר, מי שמצטרף הופך להיות חבר קיבוץ, אבל החברים אחראים כל אחד לפרנסתו באופן עצמאי
יש מערכת של ערבות הדדית- שצריך לקיים על פי חוק כדי להיחשב קיבוץ- מחויבות אחד כלפי השני לסייע למי שנקלע לצרה.

אנחנו עכשיו בשלב שהמגורים הזמניים בקיבוץ מלאים, ולכן הקליטה בעצם מתמקדת ביצירת רשימה של אנשים שמעוניינים ומחכים להמשך.
יש סיכוי שלקראת הקיץ יגיעו עוד כמה מבנים זמניים שיאפשר קליטה של מספר משפחות חדשות, ואז כן נוכל לקלוט מספר חדשות כבר בקיץ הזה.

מבחינת התכנון- יש משרד אדריכלים מצוין- פלסנר, שעובד יחד עם יועץ אקולוגי- האדריכל אליאס מסינאס שהוא גם תושב כרמים (הוא ומשפחתו עלו מיוון והצטרפו לכרמים בקיץ שעבר) ויועץ סביבתי- דור חבקין שהוא איש פרמקלצ'ר ומייעץ בקשר לתכנון נוף, מים, והיבטים נוספים.

התכנון מתנהל בשיתוף ציבור מה שאומר סדנאות, שאלונים, דיונים ארוכים לגבי מה חשוב לנו ואיך אנחנו רוצים שהשכונות החדשות יהיו, כמו גם צוות תכנון שעובד מול האדריכלים והיועצים.

בגדול הכוונה היתה מההתחלה- ונשמרת לאורך התהליך- שהשכונות החדושת יתוכננו בהשראת הקיבוץ הקיים. שלא יווצר מצב, שרואים בכל-כך הרבה ישובים בארץ, שבו הישוב הותיק מקסים ומשובב נפש ואילו ההרחבה נראית כמו שכונת וילות אימתנית שלא מזכירה בכלל את הישוב שאותו היא מרחיבה.

הגנים שלנו עברו מהפכה מאז שהצטרפו כל המשפחות החדשות ולעומת מצב התחלתי שבו היתה ילדה אחת מהקיבוץ בגן של כ- 20 ילדים והשאר היו מהסביבה, עכשיו יש כ 12 ילדים מתוך כרמים בכל גן (יש שניים). בעצם יש חינוך לילדים מהשלב שרוצים לשים אותם בגן ועד כיתה א', וגן חובה שמוכר על ידי משרד החינוך. לטוב ולרע, אבל אנחנו נפלנו על גננת מקסימה, כך שזה יוצא לטוב.

אי אפשר לומר שהחינוך כאן ממש אלטרנטיבי, והיום אין משפחות בחינוך ביתי, אבל יש כאן פתיחות אמיתית של האנשים שנמצאים כאן וזה מאפשר ויאפשר בעתיד הרבה חופש לאנשים לנהוג כרצונם.

בין המשפחות שהגיעו לכאן יש מספר מטפלים (גרינברג, רייקי, עוצמת הרכות, שיאצו), שיוצרים עכשיו קליניקה משותפת.

מבחינת האקולוגיה, יש הרבה חשיבה על מה לעשות כבר עכשיו- הפרדת פסולת מתוחכמת יותר שחייבת לכלול איסוף שונה וקפדני (כך גילינו כשפינת המיחזור המקסימה שלנו
עלתה על גדותיה והזכירה לנו שמיחזור זה לא רק הפרדה אלא ובעיקר א י ס ו ף ). עשינו כאן קורס פרמקלצ'ר עם גור רותם מחוות אדמאמא (לפני שנסע לחו"ל) אז להרבה מהתושבים יש כלים ומודעות.
יש גינה קהילתית באחת משכונות הקרוואנים, שבאביב הזה פרחה לראשונה והצמיחה תוצרת לרוב (ירוקים בעיקר, אבל מעלים עכשיו את הרף). מים אפורים- התחלנו לחבר את הקרוואנים והתוצאות מרשימות. עכשיו אנחנו בשלב של תכנון להקמת קואופ. ושאלת הקיימות עולה בכל מה שקשור לתכנון- כולל הדיון המתבקש לגבי 'הכי אקולוגי זה לגור בראשון', או דיונים לגבי גודל השטחים,
ואחריות של כולם לטביעת רגל קטנה אם כבר יושבים על הקרקע ועוד.

מה עוד?

באופן כללי, מאז שאודי ואני הגענו לכאן עם אורי הבת שלנו (מאז נוספה נעמי), יש לנו תחושה שקורה משהו מדהים בכרמים.
הגיעו לכאן אנשים יוצאי דופן מתחומים שונים, וכולם מביאים מעצמם לתוך המקום.
משהו מתחולל כאן, מין אנרגיה של עשייה ויצירה שהופכת תוכניות למציאות.

מי שזה נשמע לו פלצני או נאיבי- אולי לא מתאים (ואולי גם נרתע כבר בשאלות ה'בחן את עצמך' הקודמות)
מתאימים לכאן אנשים עושים אנשים חולמים ומאמינים

עד כאן להיום.

אני חוזרת ומזמינה את מי שמתעניין להגיע ליריד ב- 1 במאי.
לכל הפחות יצא לכם יום טיול נחמד וחגיגה אביבית, ואולי איזו הפתעה למי שמחפש.

חג שמח
דניאלה
פלקוריניו*
הצטרפות: 24 אפריל 2009, 00:23

כפר אקולוגי כרמים

שליחה על ידי פלקוריניו* »

נשמע מדהים, אשמח להגיע.
עפרה_עדין*
הצטרפות: 19 אוגוסט 2007, 14:25
דף אישי: הדף האישי של עפרה_עדין*

כפר אקולוגי כרמים

שליחה על ידי עפרה_עדין* »

נשמע מאוד מעורר. חבל שאני לא צעירה יותר..
פלוני_אלמונית*

כפר אקולוגי כרמים

נשמע נהדר.
אבל...
בעיה שאולי עבור המקימים היא אינה בעיה - אני מרגישה שמקומות כאלה מאוד רוצים משפחות צעירות עם הורים לא ממש צעירים.
לא להרבה זוגות צעירים, שעדיין בשנות ה-20 שלהם, יש יכולת לקנות שטח ובית, וככה מסתננים החוצה אנשים נהדרים, עם המון רצון ואהבה ויכולת לתרום, שפשוט עוד לא חסכו מספיק כסף.
האם ישנה אפשרות לשכור במקום?
סקרנית*
הצטרפות: 02 אוגוסט 2004, 09:42

כפר אקולוגי כרמים

שליחה על ידי סקרנית* »

האם כבר יש אצלכם משפחות בחינוך ביתי?
פלוני_אלמונית*

כפר אקולוגי כרמים

איפה זה עומד היום, היינו שם בביקור פתע (אף אחד לא הזמין אותנו) והיה נראה שומם
דניאלה*

כפר אקולוגי כרמים

שליחה על ידי דניאלה* »

שלום שלום,

קיבלתי לאחרונה פניות מאנשים שקראו על כרמים כאן, וזה מזכיר לי לחזור ולעדכן

קודם כל הזמנה- יש לנו יריד ביום שישי הקרוב ה 30/4, 10-17

זו הזדמנות מצוינת לראות ולהכיר את כרמים ולדבר עם האנשים,
גם מי שלא מתענין במעבר,
יהיו המון דוכנים ופעילויות, ושנה שעברה היה מאד כיף והגיעו המון אנשים

בשנה האחרונה קרו המון דברים בכרמים

יש כאן כבר כ 50 משפחות, מתוכן כמעט ארבעים משפחות חדשות
החזון של כרמים מורכב מכמה 'רגליים' -
אקולוגיה- פיתוח בר-קיימא של הישוב, ומחויבות סביבתית
קהילה מעורבת לדתיים וחילוניים
קהילה מאד פעילה עם מעורבות בבית וכלפי חוץ

הגיעו לכאן אנשים מדהימים, וזה הנכס האמיתי של כרמים

בשנתיים האחרונות עבדנו על תוכנית בינוי לבתים החדשים שנבנה

הקליטה היא קליטה מכוונת בניה-
באים לשנה של מגורים זמניים- בבתי קבע (קטנים) של הקיבוץ, וקרוואנים קטנים וגדולים
אם ממשיכים הלאה- החלטה הדדית-
מצטרפים כחברי קיבוץ, ובונים בית על שטח הקיבוץ
הקיבוץ הוא קיבוץ מתחדש ולא קיבוץ שיתופי- כל אחד אחראי לפרנסתו,
ומקיימים יחד משק וקהילה

אנחנו נכנסים עכשיו לשלב תכנון הבתים, האדריכלים שיתכננו הם שדה-צור
ותהליך התכנון יהיה בשיתוף הקהילה
ניצור מספר דגמים, ואז נבנה -
הכוונה היא לבנות יחד, אבל עוד לא נכנסו לפרטים האלה ונחליט כקהילה

מבחינה קהילתית יש כאן המון עשיה,
ושותפות מלאה של מי שחי כאן ביצירת המקום

יש גנים עד גיל 6 בקיבוץ,
ואנחנו מכניסים בהם תכנים של אקולוגיה,
ושל הפן המעורב לדתיים וחילוניים
ובכלל נהנים מזה שהם 2 דקות הליכה מהבית, וכולם מכירים

יש כאן משפחה אחת בחינוך ביתי,
ואמנם יש חשיבות לקיום מערכת של גנים בקיבוץ, כולל מינימם של ילדים שצריך כדי שיהיה גן חובה,
אבל ככל שאנחנו גדלים יש יותר חופש לגיוון,
ויכול להתאים לחינוך ביתי, אם כי עדיין קצת בודד כאן מהבחינה הזו

מי שמתענין יכול לפנות במייל לאמיתי, שאחראי על הקליטה - "אמיתי" <[email protected]>,
אפשר גם לפנות אלי ל - [email protected]

ובעיקר- כדאי אם אפשר לבוא ליריד ביום שישי הזה,
או בכלל- לקפוץ לבקר

להתראות בנתיים,
דניאלה
פלוני_אלמונית*

כפר אקולוגי כרמים

אני כמעט גדלתי במקום שנקרא "קיבוץ כרמים" מול מיתר ליד באר שבע ,,,,במסגרת "מרכז קליטה כרמים" ליוצאי אתיופיה בשנת2000 הייתה קליטה ליוצאי יהודי אתיופיה,,,במקום הזה יש בי המון זכרונות מאז שעלעתי דרחתי את המקום שמזכיר לי את אתיופיה ,,,,אני ממש מתחברת למקום הזה עד שאי אפשר לתאר את זה.היינו כ-15 משפחות,,,,עם המון חיבור למקום הזה,,,ממני אסתר פנטה,,,
פלוני_אלמונית*

כפר אקולוגי כרמים

שלום. אני מעוניינת להבין קצת איך נראה הקיבוץ ובתיו. האם יש בתים פנויים ולא קרוואנים (אנו עם ילדים קטנים ולא בא לי קרוואן...
שמעתי על הקיבוץ משתי נשים מקסימו שגרות בו ואוהבות אותו מאוד ואנו בשלב זה מחפשים חינוך טוב לילדינו (בת 3 ובן 9 חוד) וחיי קהילה נעימים ולא מעיקים...
יש אפשרות להעלות תמונות של השכונות בקיבוץ?
ארז_וקטי*
הצטרפות: 17 נובמבר 2012, 22:40

כפר אקולוגי כרמים

שליחה על ידי ארז_וקטי* »

+הודעה ממשתתפת חדשה התקבלה בברכה:+

שלום אני נשוי מאשתי הנוכחית יש לי ילדה בת שנה וחצי ,ומנישואים קודמים שלושה ילדים בני7 -8 ו - 9 אוהבים טבע מרחב ובכלל את הרעיון . לשנינו יכולת מצוינת לקדם פרויקטים, אני עצמאי הייתה לי חברת שליחויות כרגע יש לי פיצרייה פיצות רגילות ופיצות לשוחרי הבריאות [מקמח חטה מלאה] אשתי מאפרת מקצועית ,בונת ציפורניים , עבדה בשב"ס ובמד"א כרגע לומדת גם טיפול בילדים ועובדת גם בבזק , הייתי שמח למקם בקיבוץ את הפיצרייה שלי ולשלב חברת שליחויות שתעזור לתושבי המקום במחירים מסובסדים יש לי קשר קרוב עם וועדי עובדים קניינים וכו... יכול לעזור בתחום שיווק היין של המקום או בקידום הפיינטבול וכו..אם מישהו ייצור איתנו קשר נשמח מאד בתודה מראש ארז וקטי 0524055207
שליחת תגובה

חזור אל “דפים אישיים”