האתר הוקם על ידי אנשים מקהילת החינוך הביתי בישראל בשנת 2000. הוא נועד לתמיכה הדדית, לשיתוף במידע ולימוד משותף וכבמה לדיונים בנושא חינוך ביתי, הורות טבעית, אקולוגיה, וכל נושא שעשוי להיות קשור לדרך חיים טבעית.
איך אפשר לחתוך על זכוכית?? אין לזה שום גמישות, והסכין פשוט דופק על הזכוכית. שלא לדבר על זה שהלהב שלו מתכהה מזה.
קרשים מעץ הם ללא לכה.
אנ מעדיף עץ בלי ספק. צריך פשוט לטפל בו מדי פעם לחיטוי וניקוי, ורצוי גם לשמן כדי לשמור עליו טוב יותר (כל שמן בישול טגון אפיה יעשה את העבודה. לא שמן מכונות....) יש גם מרית מיוחדת כזו (לא יודע איך קוראים לה) שמשתמשים בה להרים דברים מקרש כבד ("בוצ'רז בלוק"). בעזרתה אפשר גם לגרד את שכבת הלכלוך שמצטברת אחרי בישול.
לגבי בשר הפתרון פשוט: או שלא אוכלים בשר (מומלץ בלי קשר לקרש) או שמקדישים קרש נפרד לבשר ומטפלים בו בתדירות גבוהה יותר.
גם לי יש אחד לא כ"כ גדול מזכוכית וזה ממש מעולה ונוח.
זה בכלל לא יקר (זה לא עלה יותר מ 15-20 שקל)
זה מזכוכית עבה כזאת שלא נשברת
ופני השטח של זה קצת מחוספסים אז הסכין לא שורטת את זה.
לגבי בשר הפתרון פשוט: או שלא אוכלים בשר (מומלץ בלי קשר לקרש) או שמקדישים קרש נפרד לבשר ומטפלים בו בתדירות גבוהה יותר.
בלי בשר הכי טוב...(:
בכל מקרה כדאי להעביר על הקרש - בין אם הוא קרש או פלסטיק, בין לבשר או לחלב - קצת אקונומיקה (איכסה!!! שלא יגרשו אותי מכאן) מדי פעם...
וזה מזכיר לי - היה לי פעם קרש חיתוך שפדיתי מאיזו חומוסיה בעיר העתיקה תמורת קרש חדש מפלסטיק...חתכו עליו עגבניות במשך שנים והקרש שהיה בנוי משכבות של עץ כמו דיקט היה עם שקעים כאלה שגרמו לו להיראות כמו תבליט...אחרי שנפדה משיביו, תליתי אותו על הקיר מרוב שהיה יפה...כשהייתי בחו"ל, אמא פולניה כמובן השליכתהו מהר לפח האשפה...
איי, איי אמנות או נמות...
מציעה לאחד עם אלומיניום ושאר צרות בכלי אוכל .
אבל זה מבלבל שהכול מעורבב.
וגם יש הבדל אם זה כלי שמבשלים בו (רכיבים מהכלי שעוברים לאוכל בחום), או כלי שחותכים עליו.
אז אני לא בטוחה אם כדאי לאחד.
עדיף עץ על פני פלסטיק! מה צריך חתיכות מיקרוסקופיות של פלסטיק (ועוד סיני, יש בהן מיקרופונים שמקליטים אותך 25 שעות ביממה (נו שמישהו ישאל)?
עם הבשר היתה לנו בעיה, כי הצוויליכית מנקה עוף כמו היו תלויים לה חייה מנגד ואח"כ הקרשעץ ניראה כאילו תהיה לי עבודה עם לטשת סיבובית ומכשיר קיטור.
אז קנינו מזכוכית, לנקות תוך שניות, ניראה טוב וגם יש לו תמונה פסטורלית של תפוח ובננה וחבריהם במירעה.
אני, אגב, לא הייתי מקרב קצת אקונומיקה
לכלי אוכל מרחק קטן מ2 מטר!
ויש הגורסין: 2 מטר שלושים סנטים "למען יאריכון ימיך והיו חולקין מכות מאתיים על הים צא ולמד שיותר משרצה לזכך קירשו יצא שהיה שולחו אל בוראו" (מדרש מטבוחא-רבה, פיסחים, הלכות הגיינה ג')
הבעיה העיקרית עם משטח הזכוכית, בעיני: משמיע רעש נוראי
בדיוק! מצמרר לגמרי. היה לנו אחד כזה, השתמשתי בו פעם וחצי ולא עוד.
חזרנו לעץ.
לאחרונה ראיתי הרבה קרשי חיתוך מבמבוק, זולים וקלים יותר מעץ. לא בדקתי זהות אתנית, אולי מכילים שאריות מהגרים סיניים בלתי חוקיים (25 שעות ביממה??? צוויליך??? הנה, שאלתי).
זה פשוט ש
הסינים
ביעילותם הקרה והמחושבת
ביכולתם הטכנולוגית
שאיפשרה להם לעשות שומרי מסך מאתרים מסווגים של גופי בטחון אמריקאים
הצליחו ליצור מיקרופון מתקדם
שמקליט אותך לא 24 שעות ביממה אלא יותר מכך
אתם מבינים
בעזרת המיקרופונים הסינים עומדים להשתלט על העולם
הם מייצרים -כעת- במרתפי האולימפיאדה, בין אנדרטאות מצפון-מערב הנגב לכליות שנעות בקאטות פאלון-גונג,
הם מרכיבים בהביטם דרך זכוכית מגדלת שמחוברת לשולחן עם זרוע קפיצית מתכווננת - בהפסקה הם הודפים אותה וממהרים לפינת הקפה
לדבר שם בסינית עולצת על השתלטויות על פלנטות וכאלה נושאים של סמול טוק
(אבל אין להם הפסקה אף פעם, אין להם מנוחה כי הם יעילים והם למען האמת נולדים בוגרים, מוכשרים וזוממים וישר מתחילים, ללא ילדות, לייצר מיקרופונים נאנו-טרחנים)
מרכיבים מיקרופונים למיליונים בקרשי חיתוך מפלסטיק זול ואלה מיקרופונים יעילים שנטענים ממיץ של עגבניה ועובדים כמו משוגעים
ומוגבלים רק ע"י העובדה המבישה שאנו אין לנו אלא 24 שע' ביממה ליצר רעש של דיבור ואנחה וציקצוקים!
כי איננו סינים ופה נפלו הסינים בפח ישן הם תכננו את המוצר עבור עצמם-הם...
אל תזדעזעו, אל תזרקו את קרשי החיתוך מפלסטיק, גם את המסך שלכם יצרו בסין והוא מצלם אתכם 27 שע' ביממה ומעביר את המידע לזקנה קומוניסטית ברוסיה שיושבת בקצה מסדרון במלון סובייטי וזוכרת
הכל
פרצופים, שמות, מספרי טלפונים, מספרי לוחיות רישוי של מכוניות כהות, מתכונים, תוכניות פעולה ולהאכיל את החתול ואת הכל, הכל
היא עושה בעיניים עצומות כי אין לה זמן לישון אז במקום לישון בעיניים פקוחות היא ערה עצומת עיניים
לפעמים 34 שע' ביממה
והיא צופה בכם עכשיו, כן ממש עכשיו, קוראים את ההוספה הזאת
ידעתי שלעובדה שדף אזוטרי זה זוכה למקום של כבוד במה חדש יש פוטנציאל
אבל צוויליך- הרגת אותי!
איזה כיף לצחוק מול המסך בשבת בבוקר
(ועוד עם תינוקת ישנה עמוק במנשא ומוזיקה נעימה ברקע)