הוצאו משאלות ותשובות בנושא תזונה

אנונימי

הוצאו משאלות ותשובות בנושא תזונה

שליחה על ידי אנונימי »

ריכזתי כאן מידע שהוצא תוך כדי עריכה מהדף שאלות ותשובות בנושא תזונה לפי נושאים.
כל מה שכאן נראה לי מתאים למחיקה, אך אני משאירה אותו בצד כרגע למקרה שלמישהי יש השגות על החלטת המחיקה ו/או ענין במשהו מכאן.

דף לעריכה
9.1.08
מא צ'י

שאלות שלא נענו:
חבצלת (2003-10-06T21:58:00):
ויש לי שאלה: אם המינרלים דולפים למים במרק מהירקות, אפשר לאכול רק את המרק בכמויות, ולא את הירקות? שונאת סלרי מבושל וברוקולי בכל צורה...:-(
רוצה להשתפר (2004-09-20T23:33:38):
שלום לכם. אני כבר יודעת זאת הרבה זמן (ומתעלמת בעקשנות) שבשום אופן אסור לי לאכול לחם מחיטה וגם שמרים... זה מחליש מאוד ואפילו לאחרונה גורם לי לתופעות של מריחה טוטאלית עד כדי חוסר יכולת לחשוב לכמה שעות טובות. ולכן אני מחפשת מתכון ללחם מקמח שיפון עם מחמצת שאור. האם יש למישהו הצלה מעין זו ?
סיג סיג (2004-10-12T07:22:41):
הבן שלי (בן שנה) מקלף את הסיד מהקיר ואוכל להנאתו. אומרים שזה מראה על חוסר סידן- זה נכון? לתת לו לאכול? אנחנו נותנים לו טחינה משומשום מלא- כנראה שלא מספיק...
יושי (2004-11-02T13:24:29):
ורד שלום,
מכל הדברים שקראתי כאן ובאתר שהפנית אליו יצאתי מבולבלת... תינוקת בת כמעט שנה שיונקת ואוכלת מוצקים- אפשר להתחיל עם דברי חלב? עוף? ביצה? ומה דעתך על פרי הדר ועגבניות? כמו כן, האם מומלצים דברי חלב עם אחוזי שומן הגבוהים מ5%?
אמא לשתיים ועוד אחד (2004-11-30T14:14:13):
בשיחה עם חבר חקלאי, הוזהרתי מאכילת ענבים, במיוחד סגולים, בעונה זו, עקב החומרים שבהם "מתחזקים" אותם
האם ידוע לך משהו על כך? אני יודעת שעדיף תמיד לאכול את הפרי/ירק בעונתו. באמת, כשהיינו קטנים לא היה דבר כזה ענבים בחורף. אני יודעת שמכניסים אותם לקירור אפילו מרגע קטיפתם על מנת לשווקם בחורף. מה דעתך בענין?
יהודה (2004-12-08T20:42:19):

האם יש בעיה עם צריכת "סודה לשתיה" ?

תודה
גל (2004-12-21T11:20:09):
מישהו יודע משהו על חומר משמר שנקרא פטוסיום סורבט שנימצא למשל בחומוסומוצרים אחרים ???
עד כמה נוראי הוא אם בכלל?

תודה :-)
עומר ס (2005-02-05T22:02:24):
האם קליפות של תפוחים, מלפפונים וכדומה בריאות וכדאי לאכול אותם?
אני לא מתכוון לכך שהן גורמות לעיכול איטי יותר, שזה טוב אבל לא ממש משכנע, אלא האם הם מכילות חומרים שאין בפרי/ירק בעצמו.
ואם תכולתן בריאה יותר, האם הגוף יודע לפרק אותם?
נוסעת סמויה (2005-02-20T19:46:05):
ורד שלום,
תודה על הדף הזה ועל מתכונים מזינים ומהירים. המתכונים שלך נהדרים - אוכל מלא טעמים, שמחה וחופש פנימי.
  • אני סובלת מנשירת שיער מסיבית ארבעה חודשים אחרי לידה. בין עשרות למאות שערות ביום. (:-() אוכלת די מאוזן, אני חושבת, אם כי בטח קצת אנמית. יש משהו שכדאי לעשות מבחינה תזונתית? ובנוסף, כדאי לי לקחת מולטיויטמין למיניקות / ברזל / אבץ?

נועה בר (2005-02-24T20:20:59):
מי יכול לתת מתכון לממרח חרובים ביתי? תודה @}
רסיסים של אור (2005-02-24T22:31:11):
ורד שלום,
  • האם בתקופת הימנעות מחיטה, בהמלצה נטורופתית, אמורים להימנע גם מקמח כוסמין ושיפון ? בעצם, האם הרעיון הוא להימנע מכל מה שמכיל גלוטן (אפילו רוטב הסויה האהוב עלינו... ) ? או שיש איזה היגיון אחר מאחורי זה ?
תודה
יעל (2005-03-06T15:34:09):
אני לא אוהבת פירות טריים משום סוג, וגם בררנית בירקות.
יחד עם זאת אני מקפידה לאכול כמעט כל יום סלט עם: חסה (או ירוקים אחרים), פלפל, כרוב שהם הירקות שאני אוהבת.
עם שאר סוגי המזון - אני אוכלת כרגיל.
האם הבררנות שלי בנושאי פירות וירקות בעיתית בתקופת ההנקה?
יוני א (2005-03-10T00:30:33):
האם אכילת 2-3 לימונים ביום יכולה לגרום לכאב בטן קל ומדוע?
רוקדת לאור ירח (2005-03-11T21:01:07):
הי ורד
אני שואלת בשם חברה מאותגרת מחשב. היא סובלת מהיפו של בלוטת התריס (אני אף פעם לא זוכרת אם זה תת פעילות או עודף, אבל את בטח יודעת) ורצתה לדעת מה מומלץ לה לאכול לשם איזון וממה כדאי לה להימנע. היא גם בטיפול תרופתי ובמעקב רופא לנושא הזה.
ליאת טאוב (2005-03-11T22:36:52):
היפו = תת פעילות
היפר = עודף פעילות
מירב (2005-03-14T13:50:03):
שלום.
רציתי לשאול אם יש למישהו מידע על שינוי תזונה כדי לשפר / לרפא מצב של אקזמה אצל ילדים.
יש לי ילדה בת 7 שסובלת מאקזמה כבר כמה שנים, כרגע בטיפול הומיאופתי.
האם למקרוביוטיקה יש תשובה לאקזמה?
תודה!
לי (2005-03-14T14:26:58):
מירב,
כרגע בטיפול הומיאופתי
כדאי להתייעץ עם ההומאופת על כל שינוי.
אליה דור כהן (2005-04-03T13:29:23):
הי ורד.
אם עוד לא טסתם, אז יש לי שאלה.
כבר כמעט שנה יש לי שני כתמים בצוואר של פטריית שמש. אם אני לא רוצה להשתמש בתכשירים קונבנציונאלים, אולי יש לך פיתרון קצת יותר טבעי,
אני אשמח לנסות.
תודה 8-)
דאגי אופטימית (2005-05-01T17:32:14):
מה אני יכולה לעשות עם דלקת פרקים איזה תזונה מומלצת.
כי הרפואה המערבית ממש לא יודעת לטפל בזה היא רק יודעת למלא אותך בסמים שלא תרגיש כאב , וגם זה לא עוזר.
המון תודה.
יש לי דלקת סימטרית שמתפשטת על כל הגוף, במפרקים של הרגליים והידיים.
דאגי
אורלי (2005-05-24T23:00:33):
שלום. ברצוני לקבל מידע לגבי מזונות עתירי חלבונים / נטולי פחמימות. אני נמצאת בדיאטת אטקינס משופרת, מומלץ.
רותם (2005-05-25T10:07:30):
רציתי לשאול את מי שיודע על הערך התזונתי של טונה.
אני צמחונית שלא אוכלת דגים חוץ מטונה. (זה הדג היחיד שלא נראה כמו חיה - בקופסאות כמובן...) וגם בני ביתי הבלתי צמחונים (כל השאר) אוהבים טונה במים מקופסת שימורים.
טוב? רע? כמויות? משהו חשוב שצריך לדעת?
מירה (2005-05-26T00:44:32):
הי, מה דעתך על היוגורט החדש של דנונה המכיל את החיידק BIFIDUS ESSENSIS שמסייע בפעילות מערכת העיכול? האם הוא יכול לעזור גם לטיפול בגזים?
תודה
מאי (2005-05-28T22:26:35):
שלום לכולם.
אולי מישהי יודעת איך אפשר להגדיל חזה באופן טבעי. מזונות או מיצים מסויימים.
בבקשה תענו
פלוני אלמונית (2005-06-04T10:33:06):
שאלה שמטרידה זוג הורים לילד בן שנתיים וחצי:
כמה אקטימל מותר לתת לילד לאכול?
תודה
@}
אינדקס גליקמי של מזונות

ורד לב (2004-03-28T12:49:00):
לא זוכרת אם זה היה בדף הזה, כשדיברנו על אינדקס גליקמי של מזונות- כלומר, עד כמה מהר עולה רמת הסוכר בדם כתגובה למזונות מסויימים.
מצאתי קישור שיכול קצת להסביר על זה ונותן גם טבלה.
אם זה לא היה פה, אפשר כמובן להעביר לדף הרלוונטי.
@}

שמרים
בשמת א (2004-04-01T22:42:00):
ורד, האם אפשר להגיד שהשמרים הם המצאה די מודרנית, ועדיף היה שלא לכלול שמרים בתזונה שלנו בכלל?
כלומר, האם עדיף שכל הלחם יהיה לחם שאור, או לצרוך בכלל דגנים שלמים (חיטה מבושלת במקום לחם, שיבולת שועל, אורז, קינואה וכדומה מבושלים)?
ורד לב (2004-04-04T10:25:00):
בשמת, לגבי השמרים- אני לא באמת יודעת, אבל משערת שזה משהו יחסית חדש (בטח כמה מאות טובות). לדעתי היו בהחלט משתמשים בשמרים הטבעיים ממחמצת השאור, אלו שהיו מתפתחים לבדם ממה שקיים באוויר שמסביבנו..
לחם הוא חלק מתזונת תרבויות שונות, באופנים שונים ולפי מה שגדל באזור. תמיד הייתה איזו צורה של מאפה, גם אם מדובר ב"עוגות אורז" rice cakes או משהו בסגנון.
אני לא חושבת שזה בא במקום דגנים מבושלים ודייסות דגנים למיניהן. שוב, תלוי מה היה בסביבה ועד כמה "עשיר" היה מבחר המזונות.
לאן זה שייך?

ורד לב (2004-04-17T20:27:00):
חומרים שעוזרים לקשר בין שומנים למימיים, הם מתחלבים את השומן, כדי שיוכל ליצור תרכובת (אמולסיה) עם הנוזלים המימיים וכך להיות יחידה אחת לא נפרדת. לביצים יש את התכונה הזו, גם לסויה ועוד כמובן.
אני חושבת שזה ההסבר, פחות או יותר |*|
ורד לב (2004-04-17T22:53:00):
יש את זה בהרבה מאד מזונות, כי כאמור צריך ליצור עיסה/ בצק/ מאפה וכו' שיהיה אחיד ולא יתפרק או ישתנה עם הזמן. צריך שמשהו יחזיק ויחבר את כל החומרים השונים.
תפריט תחילת מוצקים לוטם מרווני

לוטם מרווני (2004-06-20T22:10:32):
ורד שלום@}
עד עכשיו לא התחלתי מוצקים באופן רציני, מעצלנות נטו:-P שלפתי ציצ במקום לעמוד לקלף ולבשל.
אני גמורה, הפכתי למכונת חלב אם ואני כל הזמן עייפה ולא נהנית בכלל מההנקה. הפעוטה בת שנה וחודש, והחלטתי להניק 3-4 פעמים בשעות היום בלבד, ושאר הזמן לתת ארוחות מוצקים מסודרות. חשבתי על התפריט הבא , רציתי שתבדקי ותאזני אם צריך. הילדה לא אוהבת מתוק, לא אוהבת פירות ושונאת מחיות. לכן צריך שהאוכל יהיה מגוון ולא מפתה בכיוון המתוק:-)
ובמאמר מוסגר תודה על כל העבודה שאת משקיעה כאן
הנקה עם השכמה (סביבות 6 בבוקר)
  • ארוחת בוקר :(כמה זמן מההנקה כדאי? או לחכות שהיא תבקש ציצי ולהציע את זה?)
[יוגורט ביו + מלפפון חתוך + עגבניה / קוטג' + אותם ירקות / סרדינים+ירקות] ביצה קשה , מים.
  • ארוחת עשר : שזיף חתוך לקוביות/תפוח (2 הפירות היחידים שהיא מוכנה) מים.
  • הנקת צהריים לפני שנת הצהריים
  • ארוחת צהריים (אחרי השינה) : טונה או הודו מבושל/אפוי, גזר (לא אוכלים תפוחי אדמה בביתנו) או אפונה וגזר, דגנים בסגנון: אורז אדום/אורז מלא/ קינואה/גריסים/כוסמת , מים.
  • ארוחת ערב : פסטה מקמח מלא ברוטב עגבניות ושום, מים.
ושוב תודה:-)
ענבל
ורד לב (2004-06-20T22:32:41):
לוטם, זה נשמע אחלה בסה"כ.
כמובן שמי שיצטרך לומר אם זה בסדר זו.....היא.
חשוב שאלו יהיו דברים שהיא תרצה לאכול ושהיא תראה נכונות.
מצידך חשוב שתציעי לה מזונות ומאכלים. לדעתי לא תמיד צריך לחכות שהיא תבקש, אפשר לנסות ולהציע ולראות איך היא מגיבה. אפשר ורצוי להצמיד את זה לארוחות שלך ושל שאר אנשי הבית. גם כדי שהיא תקבל הרגלי אכילה משפחתיים מתאימים וגם כדי שלא תעבדי ותטרחי בנוסף. פשוט לשלב אותה בארוחות שלכם. אם זה אומר לשדרג את מה שאתם אוכלים, מה טוב :-)
לוטם מרווני (2004-06-20T23:05:34):
תודה רבה! איזה כייפלי שענית כל כך מהר!@}
תפריט מוצקים לפעוטה, לוטם מרווני

לוטם מרווני (2005-01-25T15:54:25):
הי ורד, מאחר ועברנו להנקת בוקר וערב, רציתי שתעברי על התפריט של ליה ותגידי אם הוא בסדר לדעתך. היא מסרבת בד"כ לאכול ירקות, גזר, אפונה וכו'- ממש לא מוכנה. מה שנשאר זה זה:
סדר היום שלנו:
8 התעוררות ..."אמא, אתן לך ציצי" אומרת הבובה. אמא לוקחת את הבובה לסלון ומניקה אותה. פינוק בדואט.
אח"כ- ארוחת בוקר- אני אוכלת ירקות (אורגנים, בטחינה) והילדה ביצה- לפי דרישתה: "קושקשת" או "עיין" או "ביסה קשה" (ולפעמים רכה) ואח"כ "חלב עם בם"= חלב עם קורנפלקס מחיטה מלאה.
יוצאות לטיול, רגלי או נוסעות לאנשהו. בסביבות 11 היא שוב רעבה. אוכלת פירות- קלמנטינה, ענבים, או בננה ולקינוח- פרוסת לחם מקמח מלא או דגנים בשקית.
בצהריים, בסביבות 13-14 אנחנו רעבות, אוכלות יחד פסטה וקציצת ברוקולי ולפעמים מרק עוף עם עוף וירקות.
שנת צהריים, בהתעוררות היא מבקשה "בייסה מתוקה"= דייסה מתוקה- דיסת קוואקר עם כפית סילן, הום מייד. אוכלת ושבעה לכמה שעות.
אחה"צ יש שוב נשנושים פה ושם- "גייבלה" (מי יודעת מה זה?) או קלמנטינה (שפשוט החליפה אצלנו את השלוקיה במשך היום)"טינה"
ובערב- מה שאבא אוכל- גם היא רוצה. בד,כ זו חביתה, או חלב עם בם, או יוגורט, או קוטג', כמובן בכמויות די זניחות (הכול).

האם 2 ביצים(אורגניות) ביום- זה רע?
האם צריך תמיד בשר? כי לפעמים היא אוכלת קינואה ולפעמים רק פסטה מקמח מלא או רק ברוקולי. אני חוששת שאולי אני לא בסדר. לא אוהבת להתעסק עם בשר, במיוחד עכשיו, זה ממש מגעיל אותי.
האם יותר מחמש קלמנטינות (הכול אורגני אצלי) לא בריא? (הקקי מתרכך פלאים, זה נראה לי חיובי)- היא ניגשת לסלסלת הפירות כל הזמן ואוספת פירות לאכילה- שאקלף לה.
מה דעתך?
ורד לב (2005-02-01T22:18:50):
לוטם מרווני הנה אני :-)
אין בעיה שתאכל כמה ביצים שתרצה, במיוחד אם הן אורגניות. שאספר על התקופה שבתי אכלה 4-5 ביצים ביום? רק את הלבן? זה הדהים אותי, אבל זרמתי עם זה וזה עבר מתישהו.
היא לא חייבת כל יום לאכול בשר, כמובן. חשוב לדאוג שהיא מקבלת מספיק חלבון- דגנים מלאים, קטניות, אגוזים וזרעים (או חמאותיהם), טחינה, מוצרי חלב וביצים כמובן.
אם קשה לך עם בשר עכשיו, השתמשי בשרותי הסבתא ;-) בקשי ממנה להכין לבתך קציצות, או חזה עוף, עוף בתנור וכו' כך שתוכלי רק לחמם לה. את יכולה אפילו לקנות אורגני ולתת לה להכנה.
הייתי כן מנסה לשלב יותר ירקות, אולי בצורת מרק טחון, או צלחת ירקות טריים חתוכים באזורה. אולי להוסיף לקציצות. זה קצת חסר, לדעתי.
לגבי הפירות, לא צריכה להיות בעיה בכלל. במיוחד כשזה משהו שהיא בוחרת ורוצה בו.

@}
ערכי סידן בסילאן של eurofood

סיג סיג (2004-07-06T12:11:38):
יש לי כמה שאלות:
  • בסילאן שקניתי (סירופ תמרים טהור, תוצרת Eurofood, רכיבים:תמרים טריים בלבד) כתוב שיש 1175 סידן, שזה ה-מ-ו-ן, ואישי אומר שזה נראה לו מוגזם וכנראה טעות, כי בסילאן של חברה אחרת יש רק 175. יכול להיות שיש בתמרים כ"כ הרבה סידן? (ממש ממש טעים: כפית סילאן בתוך לבן)
  • אמרו לי שסימנים לבנים בציפורניים מראים על חוסר סידן- זה נכון?
תודה!
ורד לב (2004-07-12T00:55:33):
סיג סיג לגבי הסילאן אכן נשמע תמוה, שווה בירור אולי עם החברה. חיפשתי וחישתי נתונים ושום דבר לא מגיע לקרסוליים של זה. בכלל נתוני הסידן הללו נשמעים מתאימים ביותר לטחינה משומשום מלא בכלל :-|
לגבי הסימנים בציפורניים זה יכול להיות סידן וגם אבץ.
סיג סיג (2004-07-12T19:53:55):
תודה, באמת נתקשר לשאול. {@}
ההבדל בין יוגורט, לבן ואשל
נועה בר (2004-08-02T17:22:03):
מי יודע מה ההבדל בין יוגורט, לבן ואשל ? ורד? תודה.
ורד לב (2004-08-02T18:02:46):
אני חושבת שההבדל הוא בחיידקים המתסיסים...
אבל אני לא בטוחה לגמרי.

הפעוטון של הבן מגיש ג'אנק
קרן בן הלל (2004-07-23T12:27:00):
ורד שלום . יש לי בן בן עשרה חודשים, יונק כמעט מלא,( התחלנו שלשום גמילת לילה מציצי) .בפעוטון הוא יושב לאכול ליד השולחן ואוכל פירות ,ירקות ועכשיו גם עוף .הרבה מאכלים שמגישים להם בפעוטון לא מוצאים חן בעיני: לחם-כבסיס ,ריבה, חלבה. (את הבמבה בימי הולדת הצלחנו להכחיד 9-: ) והייתי רוצה לשמוע את המלצותיך בהתחשב בעובדה שזה פעוטון קיבוצי ולא מבשלים את האוכל במקום, מצד שני יש פתיחות מסוימת והמלצה "רשמית" בהחלט תעזור לנו...
ורד לב (2004-07-23T17:28:29):
קרן, אני לא ממש מבינה איזה מידע את צריכה ממני. זה שג'אנק פוד הוא ג'אנק פוד? זה שכדאי לחם מקמח מלא או שיפון? זה שעדיף מזון שאינו עתיר סוכר? אשמח למשהו ממוקד יותר, כדי שאוכל לענות לך בצורה ברורה יותר.
גיל המעבר
הדס (2004-07-22T14:21:19):
ורד שלום,
יש לי שאלה מעט חריגה בנוף השאלות בנושאי תזונת ילדים ותינוקות.
חמותי (בת 56) נטלה כעשר שנים תכשיר המפחית למינימום את תופעות גיל המעבר.בעקבות ציסטות שהתפתחו בשד המליץ רופא כירורג להפסיק לחלוטין נטילת התכשיר למשך מספר חודשים כדי לאפשר לגוף להתנקות ואולי לציסטות להיספג.
כרגע היא סובלת מאד מכל תופעות הלוואי האפשריות-זיעה קרה,דפיקות לב מואצות וכו' בתדירות של פעם בשעה לערך והמצב הזה נמשך כבר חודש.אמרתי לה שלדעתי הבלתי מקצועית בעליל זה נראה כמו "פריקה" של הגוף של מה שהצטבר בו כל השנים מכיוון שבאמצעים כימיים היא מנעה ממנו תהליך טבעי.האם ישנה דרך טבעית או אולי שינוי מהותי של תזונה כדי להקל עליה ולשפר את איכות חייה? (מאד סובלת-מקשה על תפקוד יומיומי בבית ובעיקר בעבודה).אשמח אם תפני אותה למרפא מתאים (אנחנו גרים באיזור המרכז) או אולי נוכל לפנות אלייך?
המון תודה,הדס.
ורד לב (2004-07-23T17:25:35):
הדס, ממליצה מאד לפנות למישהו שעובד עם רפואה סינית בשילוב תזונתי, זה ממש יכול לעזור.
יש מרפאה בת"א של גליה ראובני שהיא רופאה סינית. היא עובדת בשילוב עם נטורופתית ומתמחה בענייני נשים, אם אינני טועה.
הנה האתר
תה סרפד לבן שנה כטיפול מונע לדלקת בדרכי השתן
אם פי 3 (2004-04-29T07:52:00):
האם אפשר לתת לבן שנה+ תה סרפד על בסיס קבוע (במקום חלק משתית המים)? רעיונות אחרים לטיפול מונע נגד דלקות בדרכי השתן?
תודה
ורד לב (2004-04-29T23:32:00):
כרמית, לתת תה צמחים על בסיס קבוע- אני לא ממש אוהבת את הרעיון, כי כמו שהצמח יכול לעזור הוא יכול גם להזיק. העניין הוא כמובן שמינונים, תמיד. לא רק לגבי סרפד, אלא על כל הצמחים.
עניין המינונים יכול להיות מאד אישי ואפילו להשתנות . כך שלא נוח לי להסכים עם זה.
יותר בטוח יהיה לתת את הצמח בתערובת, עם צמחים נוספים וכך את מונת השפעה של צמח יחיד על הגוף, אמנם במחיר מהילתו עם עוד צמחים.
לגבי דלקת בדרכי השתן, מה עם חמוציות? ניסית? אפשר במשקה- מיץ, או בחמוציות עצמן- זה כמו צימוקים רק אדום וחמצמץ יותר. יש למצוא היום בחנויות טבע ואף בשווקים.
כמו כן להקפיד שהוא יאכל הרבה מזונות עם ויטמין C .
אם פי 3 (2004-04-30T08:15:00):
תודה.
דיון על בריאות צריכת דגים וזמינות דגים אורגניים בלי מסקנות אופרטיוויות

חתולה על גג פח לוהט (2004-04-20T16:48:00):
קראתי כמה דפים כאן בנושא התזונה שסיפקו לי הרבה אינפורמציה, אבל אני עדיין קצת מבולבלת :-)
הבנתי שבניגוד לאכילת דגים טריים, מעושנים או קפואים, המגודלים בכלובים ומכילים רעלים, סרדינים במים, כבד דג שיבוט (או קוד) או שמן של הכבד הם בריאים, האם זה אומר שהם לא מכילים רעלים בכל מקרה או שדיברתן על סרדינים אורגניים או כבד דג אורגני שניתן להשיג? אם כן אשמח לשמוע אלו חברות והיכן אפשר להשיג את הדגים.
ורד לב (2004-04-20T22:53:00):
חתולה, לא ידוע לי על דגים אורגניים שמביאים לארץ. מישהו מכיר כאלו?
כמובן שבדגים שגודלו באופן מסחרי, או כאלו שמצויים באזורים שיש בהם כספית וכו' יהיו שאריות של אותם החומרים, אבל לא תמיד ברור נושא הרווח וההפסד.
אגב, אפשר למצוא חומצות שומן חיוניות גם בפשתן, אגוזי מלך, סויה ועוד. לטובת הצמחונים, כמובן.
לא חייבים לאכול דגים |גזר|
חתולה על גג פח לוהט (2004-04-21T17:28:00):
תודה על התשובה המהירה :-)

ראיתי בחנות טבע דג פורל אורגני, במחיר המסעיר של כ-70 שקלים לקילו (אלוהים עדי, זאת תהיה הקניה הראשונה שלי עם הזכיה בלוטו) אבל זה באמת הדבר היחיד שנתקלתי בו. חשבתי שאולי יש לכן מידע אחר, היה נדמה לי שבשמת אמרה משהו על כך שלרוב דווקא הכבד של הדג נקי מרעלים (?) ואז עדיף לאכול כבד דג קוד על פני סרדינים, אבל אולי לא הבנתי נכון. בוודאי שאפשר לאכול אגוזים, אבל נראה לי שהכמות שצריך לאכול עצומה יחסית לדג, ויש גם הבדל קלורי ניכר בין 200 גרם דג המכילים כ-300 קלוריות ולמקבילה "האגוזית" שתכיל 1200 קלוריות. כנראה שעד שאזכה בלוטו אמשיך לאכול סרדינים מכוספתים :-)
בשמת א (2004-04-27T07:09:00):
דג פורל אורגני, במחיר המסעיר של כ-70 שקלים לקילו
לא יודעת על פורלים, אבל אמנונים אורגניים מגדלים בארץ. אכן, יקר בטירוף.
לגבי הכבד: השמן שמופק מהכבד אמור להיות נקי מרעלים, מפני שהם לא נכנסים לשמן. קראתי הסבר מפורט למה, אבל אני לא זוכרת. לגבי אכילת הכבד - בכלל לא בטוח.
אני אוכלת רק כבד עוף אורגני (יש בארץ, אבל רק אחרי שחיטה טרייה, ואוזל די מהר).
האם מוסיפים סודה קאוסטית בהכנת זיתים שחורים?
ליאת טאוב (2004-05-02T14:07:00):
ורד,
שמעתי שבתהליך ההכנה של זיתים שחורים מוסיפים להם סודה-קאוסטית (אני לא מתבלבלת, זה מה ששמעתי). יש לך מושג אם זה נכון? אם לא, האם את יודעת על מישהי אחרת שאולי תהיה לה תשובה?
טרה רוסה (2004-05-02T17:48:00):
שמעתי שבתהליך ההכנה של זיתים שחורים מוסיפים להם סודה-קאוסטית
יש זיתים שחורים מיובשים-יבשים שעושים עם מלח בלבד.
לגבי זיתים שחורים כבושים רגילים (לא מושחרים) אפשר להכין גם בצורה רגילה עם מלח ומים כמו ירוקים. כלומר, לא כל זית שחור בהכרח עשו עם סודה קאוסטית.
ורד לב (2004-05-02T22:46:00):
ליאת, לא שמעתי על זה וגם אני מכירה את הגירסה הבייתי להכנה עם מלח גס.
חיזוק הגוף של התינוקת היונקת באמצעות תזונת האם
אביטל צ (2004-05-02T15:08:00):
שלום ורד
אני מניקה מלא את איילה בת 4 חודשים
האם יש משהו שאני יכולה לעשות מבחינה תזונתית כדי להקל על הגוף שלה להתמודד עם חיסונים ?
תודה
ורד לב (2004-05-02T22:46:00):
נראה לי שאם את אוכלת מאוזן ובריא ואת בריאה באופן יחסי והיא בריאה באופן יחסי זה מספיק.
כמובן שישנן כל מיני פורמולות לקחת כדי לחזק את מערכת החיסון, אבל זה יהיה בשבילך ואם את בריאה, לא רואה למה סתם לקחת צמחים.
דאגי אולי לקחת ויטמינים, אם אינך מרגישה שתזונתך מאוזנת מספיק.
החלב שלך יעשה את העבודה בשבילה.
בהצלחה עם החיסונים {@

שמן חריע
מיכל (2004-05-02T19:22:00):
ורד אייך?
יש לי שאלה, בטח ורד או בשמת יוכלו לעזור.
לא זוכרת אם שאלתי או לא. שמן חריע זה טוב? אני אפילו לא יודעת מה זה חריע? יש כזה להשיג מכבישה קרה?
ורד לב (2004-05-02T22:46:00):
שמן חריע יש מכבישה קרה, בחנויות טבע. הוא מתאים לסלטים ודברים קרים, לא לחימום. ישנם כל מיני שמנים מכבישה קרה, אבל איכשהו זה תמיד היה נראה לי בזבוז כסף, כי אם לא כדאי לבשל איתם, אז מה- בשביל סלט לקנות שמן אחר? שמן זית מתאים להכל, אז איכשהו מסתדר לי להתעסק רק איתו וקצת עם שמן שומשום לפיקנטריה- אבל זו הנוחות שלי, כמובן :-|
האם להקפיא גרגירי חומוס לאחר השריה, או לבשל קודם?
מיה גל (2004-05-07T13:27:00):
ורד,
דיון שמתפתח בדף דיונים לצד משבר במטבח : האם כדאי להקפיא חומוסים מושרים או מבושלים?
תובנות?
ורד לב (2004-05-10T09:14:00):
עדיף מבושלים. כי נראה לי שלהקפיא מושרים יפגע בתהליך.
מיה גל (2004-05-10T11:52:00):
תודה!


שלשולים ליונקת בתחילת מוצקים

אורלי (2004-05-18T16:06:00):
ביתי בת כמעט חצי שנה התחלתי לתת לה לפני שבועיים מרק ירקות - בטטה-קישוא-בצל, והשבוע הוספתי בעיקר בטטה וקצת מהשאר בגלל שהיא אהבה את המתיקות. אתמול התחילו לה שלשולים בכל שעה-שעתיים מלווים בפריחה אדומה ושורפת גם הלחיים שלה מלאים פצעונים קטנים. לפי הרפואה הסינית בטטה טובה לטחול אך מאו מאוד מחממת את מערכת העיכול. האם זוהי תגובת חום פנימי מהעיכול או לחפש מניע אחר?? אשמח לתשובה מהירה
עידית.ק (2004-05-19T00:02:00):
אורלי- יש כאן מבינות גדולות ממני אבל עוד לא ענו לך אז אולי הירקות חומציים מידי, בצל...
נסי לתת בהתחלה כל ירק בנפרד למשך שבוע שבועיים ובכלל לא עדיף להתחיל עם פירות כמו תפוח?
ורד לב (2004-05-19T15:57:00):
אורלי, הייתי מנסה להוריד את האוכל, לחזור להנקה ואז לראות מה קורה ומשם להתחיל שוב מההתחלה. אולי עדיף יהיה להתחיל עם כל ירק בנפרד למספר ימים לפני שמוסיפים עוד.
צריך כמובן לשלול גם מצב של מחלה/ וירוס/ שיניים וכו' לפני שחושדים מה גרם לתופעות שאת מתארת. בטטה בד"כ רגועה ביותר ואינה ידועה כגורמת לתופעות שכאלה, אבל תמיד יהיו אלו שמשהו ספציפי לא יתאים להם. אז בשביל להיות בטוחים אפשר לחזור לנקודת המוצא.
מלחי שוסלר
מים שקטים (2004-06-20T07:52:22):
יש לי כמה שאלות שהתעוררו בעקבות כתבה שקראתי במגזין הדרך לאושר - כתבה על מלחים וביניהם המלחים של ד"ר שוסלר (נדמה לי שזה השם)
  1. מה ההבדל בין כמוסות של ויטמנים למיניהם לבין גלובולים של ויטמנים?
לא כל-כך הבנתי - גלובולים שמכילים מלחים שהם ברזל/אבץ וכו'...
  1. ויטמינים ומינרלים זה נחשב מלחים? או שדרך מלחים אפשר לקבל גם ויטמינים ומינרלים?
  2. מה יותר מומלץ?

ורד לב (2004-06-20T22:26:30):
מצטערת, לא מכירה כ"כ מלחי שוסלר.
אני רק יודעת שמדובר במלחים מינרלים. לא יודעת מה ההבדל ביניהם לבין ויטמינים "רגילים".
אולי מישהו אחר?
נועה בר (2004-07-06T12:59:42):
מים שקטים
מה ההבדל בין כמוסות של ויטמנים למיניהם לבין גלובולים של ויטמנים?

כמוסות או גלובולים זה רק ההבדל של הצורה בה "מוגש" לנו החומר אותו אנחנו רוצים לקחת.
בד"כ גלובולים קוראים לכדורים הקטנים ההומאופתיים. מלחי שוסלר, כך נדמה לי, הם נגזרת של הומאופתיה (לא קלאסית) מדובר ב"תרופות" הומאופתיות שהכינו אותם ממינרלים שונים.

ויטמינים ומינרלים זה נחשב מלחים? או שדרך מלחים אפשר לקבל גם ויטמינים ומינרלים?

השימוש במושג "מינרלים" הוא לרוב כולל בתוכו מלחים ועוד.. יסודות קורט כמו ברזל, נחושת וכו'
אפשר לקרוא על כך בכל ספר תזונה. ויטמינים זה לא מלחים, אלו "תרכובות כימיות המחוננות בפעילות ביולוגית" ( אהבתי את התאור הזה ולכן ציתתי מתוך תזונת האדם של גוגנהיים ) .
אם זה מעניין אותך באמת שווה לקרוא.
(זה מה שעשיתי אני כרגע)

מה יותר מומלץ?_
הגוף זקוק גם לויטמינים וגם למינרלים, אותם הוא מקבל בד"כ מהמזון.
אם את רוצה לקחת "תוספות" את צריכה יעוץ.
נדמה לי שלשם כך יש כאן את ורד.
בנוגע לדייסת אורז
חתולה על גג פח לוהט (2004-05-02T15:20:00):
בנוגע לדייסת אורז יש לי עוד כמה שאלות:
אסור להביא לרתיחה כמו בבישול רגיל?
לכסות כל הזמן כמו בבישול רגיל או פתוח?
הדייסה מחזקת כללית או את מערכת העיכול, לדוגמא במקרה של שילשולים ורגישויות במערכת העיכול?
ורד לב (2004-05-02T22:46:00):
לגבי דייסת האורז ש{{}}מיה גל כתבה, אני אתן לה לענות, כי אני לא מכירה אותה.
גמדה*
הודעות: 40
הצטרפות: 07 אוגוסט 2007, 16:48

הוצאו משאלות ותשובות בנושא תזונה

שליחה על ידי גמדה* »

דף למחיקה? או להוריד את תיוג הזמניות?
טלי*
הודעות: 566
הצטרפות: 13 מאי 2002, 13:40

הוצאו משאלות ותשובות בנושא תזונה

שליחה על ידי טלי* »

בתי בת 8 חודשים. ברצוני להכין לה דייסת קוואקר, כמובן בלי חלב. רעיון איך להכין? תודה
טלי_מא*
הודעות: 1707
הצטרפות: 14 דצמבר 2005, 10:27
דף אישי: הדף האישי של טלי_מא*

הוצאו משאלות ותשובות בנושא תזונה

שליחה על ידי טלי_מא* »

טלי, שאלות ותשובות בנושא תזונת פעוטות

גמדה, שאלה טובה.
אני לא זוכרת כרגע אם השאלות הללו הועברו לדף אחר.
בטח אפשר לעשות חיפוש מדגמי ולגלות.
מכיוון שהן נענו אז כדאי שתהיינה היכנשהו באתר, למקרה שתעניינה מישהו. אבל אכן יש לכך משמעות רק אם מאורגנות במקום שבו אפשר יהיה למצוא אותן.
שליחת תגובה

חזור אל “מידע כללי על תזונה נכונה”