להקל על התנגדות לשינוי

המסתדרת*
הצטרפות: 28 יולי 2006, 15:31

להקל על התנגדות לשינוי

שליחה על ידי המסתדרת* »

לרוב אני די גרועה בזה, אבל אני מנסה לחרוג ממנהגי, כי נדמה לי שהמצב דורש עוד אוזניים ועיניים (ולבבות).

אז ככה:

הגוזלית אוטוטו בת 3, ילדה מדהימה, מלאת בטחון, חכמה ואוהבת אדם.
לאחרונה אני מזהה אצלה אגרסיביות שקצת מפחידה אותי (כלפי חיות הבית, ילדים אחרים, כלפיי)
וגם התפרצויות בכי בלי סיבה נראית לעין,
התעקשות להשאר ערה בלילה (למרות שנדמה לי שהיא דווקא זקוקה ליותר שעות שינה),
והירדמויות/התעוררויות מלוות בכי לעתים קרובות.

אני חייבת להודות שהתרגלתי לילדה שכמעט אף פעם לא בוכה,
שמנסחת כל מצוקה שלה בדיוק מדהים עוד לפני שידעה לדבר,
שלמרות היותה פראית ודעתנית מאוד (או אולי בגלל זה) פשוט כיף להיות אמא שלה.
ולכן, אולי, קשה לי פתאום להכיל את הבכי שלה, את האגרסיות, לראות שמשהו כואב וקשה
לה ואני לא מצליחה לעזור בשום דרך. (גם לא בעצם נוכחותי. לעיתים היא ממש מגרשת אותי כשהיא בקטעים קשים).

כדי לקדם את הדיון (אני מכירה את הדפים האלה כלכך טוב מהצד השני...)
אני אנסה לפרט את השינויים שעברו עלינו לאחרונה.
  1. עברנו דירה לפני 5 חודשים. לסביבה שונה לגמרי.
  1. אבא (פרילנס) עבד לילות כל התקופה הזו ועכשיו "בין עבודות"
  1. אני בהריון. סיפרנו לה "רשמית" לפני שבועיים, אבל היא יודעת די מהתחלה, לדעתי.
(ההריון הזה עובר עליי קשה מקודמו. אני עייפה, מקיאה, עצבנית וקצרת סבלנות כלפי כל הסביבה )

פתאום כשאני פורשת את זה כאן, נראה לי שקצת עניתי לעצמי.
העובדות הפשוטות האלה די מדברות בעד עצמן,
אבל

אני זוכרת שפעם ידעתי לענות על הצרכים שלה באופן הרבה יותר מוצלח. נדמה לי שאני צריכה
עצות שיזכירו לי איזו אמא הייתי פעם, ועוד יותר מזה איזו אמא היא צריכה עכשיו לידה, עם כל השינויים האלה.

תודה.
אמא_נמרה*
הצטרפות: 07 אפריל 2003, 19:23

להקל על התנגדות לשינוי

שליחה על ידי אמא_נמרה* »

לא יודעת מה בדיוק ביקשת, אבל שתדעי שהקשבתי (())
תבשיל_קדרה*
הצטרפות: 10 נובמבר 2001, 08:15
דף אישי: הדף האישי של תבשיל_קדרה*

להקל על התנגדות לשינוי

שליחה על ידי תבשיל_קדרה* »

את נפגשת עם אחרים?
יש אמהות שכשאני (נמצאת ומדברת) אתן קל לי יותר להזכר בעצמי-של-זמנים-רגועים.
יו_יו_בקנדה*
הצטרפות: 11 ספטמבר 2005, 08:12
דף אישי: הדף האישי של יו_יו_בקנדה*

להקל על התנגדות לשינוי

שליחה על ידי יו_יו_בקנדה* »

מסתדרת יקרה.
נשמע כל כך הגיוני...
א: הקטנה שלך נמצאת בגיל לא פשוט בכלל, גיל של בין תינוקות לילדות עם כל המשתמע מכך.
ב:כל שינוי קשה להם מאוד בזמן הזה (ומי כמוני יודעת...עברנו לקנדה.)
ג:גם אני בהריון (שני) ונכון שזה עוד זעזוע בשביל הגוזלים אבל כדאי לזכור שהם יקבלו את "המתנה" הכי נפלאה שיש אח או אחות.
זה עובר והמלאכים שלנו חוזרים קצת יותר גדולים ועדיין מקסימים ומדהימים.
לא נראה לי שיש סיבה לדאגה, נשימה ארוכה הרבה חיבוקים ותהיו כבר במקום אחר.
ענבר*
הצטרפות: 15 פברואר 2003, 17:04

להקל על התנגדות לשינוי

שליחה על ידי ענבר* »

הי מבקשת עזרה יקרה. קראתי את דברייך ואני מאוד מזדהה. גם אנחנו עברנו דירה השנה ולא תארתי לעצמי עד כמה זה יהיה קשה עבור בני שהיה אז בן שנתיים וחצי.בנוסף הוא גם התחיל ללכת לגן לראשונה בחייו באותה השנה. מה שאני יכולה להציע ואולי את כבר עושה זאת באופן טבעי, זה לנסות ולאפשר לה לבטא את הקושי בהקשר המקורי שלו. כלומר, לפתוח את הנושא על כמה קשה לעבור דירה, למקום חדש שעוד לא מכירים, שמתגעגעים לבית הישן שהכל בו היה בטוח ומוכר, אולי לספר סיפור על ילדה שעוברת לבית חדש( היחיד שעולה לי בראש זה "קישתא" על חתולה שרוצה בית שמאומצת על ידי ילדה עצובה שעברה דירה)זה סיפור שיכול לפתוח את הנושא ובטח יש עוד.. לאפשר לה לבטא את הכעס שלה, ואולי חוסר הביטחון שלה ולתת לה את התחושה שאת שם, מבינה ותומכת. גם בנושא ההריון , כנ"ל, לאוורר את הרגשות שיש לה כלפי הנושא, זה שאת לא עם אותם כוחות כרגע שאת מאוד אוהבת אותה אבל לעיתים את יותר עייפה, ןזה בוודאי קשה שאמא לא יכולה עכשיו לעשות איתה דברים שהיתה רגילה בעבר, ( אולי תשקלי לקחת עזרה בתקופה הזאת) בקיצור כמה שיותר לנסות לתת לה חיבור לתחושות שלה, והרגשה שאת שם בשבילה.
עירית_לוי
הצטרפות: 13 יוני 2004, 20:33
דף אישי: הדף האישי של עירית_לוי

להקל על התנגדות לשינוי

שליחה על ידי עירית_לוי »

קודם כל (()) על ההתמודדדות הלא פשוטה, ועל כך שאת חורגת ממנהגך ומבקשת עזרה.
השינויים שתיארת שקורים בחייכם הם שינויים גדולים ומהותיים, ודי הגיוני שהם יציפו אצל בתך קשיים מסוג כזה.

אני אשתף אותך בדרך שבה אני מתמודדת עם קשיים כאלה ואחרים מול בתי.

ככלל, אני מאמינה שהילדים שלנו "מעתיקים" את ההוויה שלנו, גם את זו הקבועה והמתמשכת (למשל תכונה כמו נטיה לשלוט) וגם את זו הרגעית (למשל תחושה זמנית של מתח).
ולכן, הדרך הכי אפקטיבית שאני מכירה להתמודדות עם מצבים כאלה, היא לפני שאני מנסה לפתור את הבעיה אצלה - קודם כל אני בודקת מה דורש התייחסות אצלי.

[זו לא משוואה מתמטית ואין כאן, לדעתי, התאמה של אחד לאחד, מה גם שיש בד"כ שני הורים ולא רק אחד "להעתיק" ממנו, וגם ילדים שונים במשפחה מעתיקים דברים שונים מההורים. מה שכן יש זה לרוב מתאם ברור בין הדינמיקה במשפחה / ביחסים בין ההורים / ההתנהלות של אחד ההורים - לבין הדרך בה הילד מתנהל, מרגיש ופועל, או כפי שחוזרים ומזכירים פה באתר - הילדים שלנו עשויים להוות עבורנו מראה, אם רק נרצה להביט בה].

לפני כמה ימים, למשל, לבת שלי היו יומיים קשים. היא הגיבה רוב הזמן ביללות ובבכי, והתנגדה לכל דבר כמעט.
אפשרות אחת שהיתה לי היתה לנסות לטפל בה, לנסות לשנות את ההתנהגות שלה ואת ההתייחסות שלה.
אפשרות אחרת היתה לבדוק אל מה או אל מי היא מגיבה בצורה כזאת, ואל זה להתייחס.

ברגע שהסתכלתי על זה ככה, זה היה די שקוף: היתה בנינו (בין בין זוגי לביני) מתיחות וכעס הדדי שמשכנו איזה יומיים בלי שניקינו אותם.
המתח הזה חילחל אליה והיא הגיבה. אני מנחשת (למרות שלא ממש חשוב לי למצוא את הקשר המאוד מדוייק) שהיא הרגישה חוסר ביטחון בתגובה למתיחות בין שנינו וניסתה להאחז במשהו.
בערב דיברנו וניקינו בינינו את מה שהיה נדרש לנקות (סתם מאבק שליטה שטותי, אגב) וזה פעל כמו קסם.
בבוקר היא קמה כמו חדשה. כל מה שהיה נעלם. וגם, כל המערכת יצאה מורווחת.

אני מספרת לך את כל זה, כדי להציע לך לבדוק, לפני הכל, מה עובר עלייך.
איך את מגיבה לשינויים שתיארת? מה את צריכה? מה יעשה לך טוב? מה יקדם אותך?
יש סיכוי לא רע שאם את תקבלי את מה שאת צריכה, גם הדברים אצלה ירגעו.

אחרי שהתייחסת לעצמך (או במקביל) יש מקום לדעתי לבחון גם את ההתייחסות שלך אליה.
העצה הראשונה שאני תמיד נותנת לעצמי ביחסים שלי מול בתי היא - לא להתנגד. לקבל. להכיל.

כלומר, לא לנסות להתנגד אל מי שהיא ולא לנסות לשנות אותה ואת ההתנהגויות הללו. עם כל הקושי לקבל אגרסיביות והתפרצויות - זה מה שבתך צריכה עכשיו. קבלה.
כשאני כותבת לא להתנגד, אני לא מתכוונת לומר שאת אמורה לשדר שאלו הן התנהגויות רצויות, אלא - לא לשדר לה שמשהו אצלה לא בסדר. לא לשפוט אותה.
זה לא פשוט ליישום. קשה מאוד אפילו. אבל זה בדיוק מה שהיא זקוקה לו כרגע.
מעבר לכך, כל התנגדות אל מי שהיא רק תעצים, לדעתי, את המצב. יש בכוחן של הקבלה וההכלה למסמס הרבה בעיות.

הצורך להכיל את ילדנו כפי שהם, ובייחוד את ההתנהגויות שהכי "מקפיצות" לנו, הוא בעיני אתגר מצמיח וגם מתגמל מאוד.
אני מאמינה שצעד כזה, כשהוא נעשה, הוא נעשה גם למען הילד, אבל גם למען ההורה עצמו.
הניסיון לקבל לא נתפס בעיני כ'הקרבה' שאני מקריבה למען מישהו אחר, אלא להיפך, אני רואה אותו כ'מתנה' שאני מעניקה לעצמי.

נדמה לי שאני צריכה עצות שיזכירו לי איזו אמא הייתי פעם
האם הדברים הללו יכולים לעזור לך להתחבר אל מי שאת? :-)
המסתדרת*

להקל על התנגדות לשינוי

שליחה על ידי המסתדרת* »

תודה לכולכן. מדהים כמה "צרת רבים" מצליחה לגרום לך להרגיש בשניה פחות בודד. (())

עירית לוי

האם הדברים הללו יכולים לעזור לך להתחבר אל מי שאת?
בהחלט כן. אני רוצה לקרוא שוב בשקט ולענות יותר בפירוט. כשיהיה זמן (())
המסתדרת*

להקל על התנגדות לשינוי

שליחה על ידי המסתדרת* »

גרועה באייקונים. מה זה החיבוקים האלה? בכלל לא לזה התכוונתי
איבי_כ*
הצטרפות: 09 יוני 2004, 09:07
דף אישי: הדף האישי של איבי_כ*

להקל על התנגדות לשינוי

שליחה על ידי איבי_כ* »

גם מזדהה, ומתחברת מאוד מאוד למה שכתבה עירית לוי .

אצלנו המצב עכשיו הרבה יותר טוב, אבל היתה תקופה קשה מאוד כשהייתי בסוף ההריון ואחרי הלידה. בסוף ההריון היתה מין תקופה איומה שאבא עבד המון ובעיקר לילות (גם פרילנס..) ואני נכנסתי לאיזה סמי-שמירת הריון והייתי צריכה לשכב. נאלצנו לעבור לגור אצל הורי. עכשיו לא רק שאבא כמעט לא היה קיים ואמא היתה בתפקוד לקוי ביותר (גם ככה בהריון יש - לי לפחות - נטיה להתכנס בעצמי ופחות סבלנות), גם נוצרה איזו דינמיקה לא כל כך נעימה ביני לבין הורי, בעיקר אמא שלי, שלקחה לעצמה יותר ויותר סמכויות "חינוכיות" והרגשתי שמבטלים אותי כאמא. עם זאת, הם נורא עזרו אז קשה לכעוס...
נכנסנו ללופ. בסוף חזרנו הביתה, העדפתי להיות בבית שלנו בשיגרה שלנו ולהרגע מאשר לשכב ולהיות במתח עם ילד שסובל ושיש לו 4-5 התקפי זעם ביום. וזה באמת עזר. ומה שעוד עזר לנו זה הומאופתיה לשנינו. וכמובן, זמן והתרגלות. וגם ביקורים של חברים, קריאה פה ובספרים שעזרו בעבר (פייבר ומייזליש) - עזרו להחזיר לי את האמונה שאני לא אמא איומה ונוראה, להזכיר לי שפעם היה לנו כיף ושתיכף יהיה עוד פעם.
עכשיו כיף לנו, רוב הזמן.
{@
נועה_בר*
הצטרפות: 20 יוני 2004, 22:33
דף אישי: הדף האישי של נועה_בר*

להקל על התנגדות לשינוי

שליחה על ידי נועה_בר* »

_קשה לי פתאום להכיל את הבכי שלה, את האגרסיות, לראות שמשהו כואב וקשה
לה ואני לא מצליחה לעזור בשום דרך. (גם לא בעצם נוכחותי. לעיתים היא ממש מגרשת אותי כשהיא בקטעים קשים)._
(()) קודם כל חיבוק.
אני ממש מדמינת את הקושי שלך ומרגישה מייד את הכאב הזה.
לא קל שאנחנו לא מצליחות להגיע ולעזור לילד שלנו, ממש לא.
לא קל לראות את "המלאך" שלנו בצדדיו הפחות אטרקטיביים, גם את עצמנו לא קל לקבל כך.
אולי אם תניחי קצת לעצמך, תרשי לעצמך להיות לא מושלמת, לא תמיד יודעת, לא תמיד מצליחה תוכלי לגלות את עצמך ואת ביתך מצליחות להתמודד עם קשיים ואף מתחזקות @}
כ"כ הרבה סיבות טובות לצאת מאיזון - בית חדש, מעבר למקום זר, אבא לא נמצא, הריון - וואוו !!
מזל-טוב :-)
לטפי את עצמך ונסי לא להרגיש אשמה או לא בסדר, יש ימים ויש תקופות כאלו.
אם יש חברה (לך או לה ועדיף לשתיכן) זה יכול מאוד לעזור, ואם אתן לבד אז קודם כל נשימה עמוקה, אח"כ אני פועלת כך שבין הדברים שאני חייבת לעשות, כדאי למצוא דבר אחד שאנחנו עושות יחד.
לפצל את היום לבוקר, צהריים ואחה"צ ולראות איפה אפשר להכניס יציאה אחת, אפילו סביב הבלוק לחפש חתולים, או לסופר להביא חלב ועוגיות ( או משהו אחר שאוהבים.. ) אלו דברים ממש קטנים שמזיזים מצבי רוח, מאווררים את הנשימה ומזרימים דם חדש..

_פתאום כשאני פורשת את זה כאן, נראה לי שקצת עניתי לעצמי.
העובדות הפשוטות האלה די מדברות בעד עצמן,
אבל
אני זוכרת שפעם ידעתי לענות על הצרכים שלה באופן הרבה יותר מוצלח._
זהו שהצרכים כל הזמן משתנים, וגם אנחנו. ומה שפעם ידענו לא תמיד רלוונטי להיום ואם "נתקעים" בחיפוש אחר מה שהיה באמת שהימים יכולים להיות אפורים וקשים.
הייתי שואלת את עצמי - מה יעשה לנו טוב עכשיו, הקושי שלך הוא מאוד ברור ויש לך סיבות מצויינות להיות "בירידה" , רק נסי לא לרדת על עצמך! את פשוט מוסיפה כך עוד קושי.
ת א ו ו ר ר י , קבלי את עצמך עם הקושי, נסי להוריד מעצמך חובות שאפשר לדחות ולהכניס לחייך חיוך ( גם כשיש כעסים ומצבי רוח ), הכל חלק מתקופה כזו. יהיה בסדר. בטוח.

ביקורים של חברים, קריאה פה ובספרים שעזרו בעבר (פייבר ומייזליש) - עזרו להחזיר לי את האמונה שאני לא אמא איומה ונוראה, להזכיר לי שפעם היה לנו כיף ושתיכף יהיה עוד פעם.
זהו. בדיוק. וכל אחד יכול למצוא את מה שעוזר לו אבל השורה התחתונה - אותה אני מדגישה
שאני לא אמא איומה ונוראה, להזכיר לי שפעם היה לנו כיף ושתיכף יהיה עוד פעם

(())
פלוני_אלמונית*
הצטרפות: 19 אוגוסט 2001, 22:52
דף אישי: הדף האישי של פלוני_אלמונית*

להקל על התנגדות לשינוי

שליחה על ידי פלוני_אלמונית* »

קוראת.
חושבת.

כרגיל, תסמונת באופן עובדת (לפחות חלקית): ברגע שגמרתי לכתוב (ועוד יותר אחרי שקראתי את איבי כ (-: )
הכל השתפר מעט. היום היה נעים וטוב.
תודה @}

מתנסחת וחוזרת.
(המסתדרת)
שם_דף_מתאים*
הצטרפות: 29 יולי 2006, 21:59
דף אישי: הדף האישי של שם_דף_מתאים*

להקל על התנגדות לשינוי

שליחה על ידי שם_דף_מתאים* »

הערה טכנית: אם תשני את שם הדף ל שם דף מתאים שיעיד על תוכנו , יותר אנשים ייכנסו ויוכלו לתרום.
נועה_בר*
הצטרפות: 20 יוני 2004, 22:33
דף אישי: הדף האישי של נועה_בר*

להקל על התנגדות לשינוי

שליחה על ידי נועה_בר* »

תסמונת באופן עובדת
:-D מדהים ! יופי שכך.
המסתדרת*

להקל על התנגדות לשינוי

שליחה על ידי המסתדרת* »

שם דף מתאים זה רעיון מצוין. אם מישהו חושב על אחד כזה הוא מוזמן להציע
<המסתדרת הכי גרועה בלתת שמות. לכל דבר>

אני אנסה לענות כאן על חלק מהשאלות שהעלתה עירית לוי :

איך את מגיבה לשינויים שתיארת? מה את צריכה? מה יעשה לך טוב? מה יקדם אותך?

אז בעניין מעבר הדירה - כרגיל אני לא נותנת לעצמי דין וחשבון בזמן אמת על קשיים.
עברנו והיה נדמה לי שהכל חלק, חוץ מרגעים שגוזלית התגעגעה נורא לחברה הכי טובה שלה.
אבל רגע - אמא של החברה הזאת היא חברה קרובה שלי. האמהות שלנו נבנתה ביחד מהשבועות הראשונים,
ועוד לא עברתי שום קטע קשה בלי שהיא היתה שם, ליד, אפילו אם רק כדי לגרום לי לשים לב שאני במצוקה.
גם אני מתגעגעת אליהן.

ולאמא שלי, ולאחיות שלי, וללהיות בלב האקשן. הקצב של הכפר משתלט עליי בהדרגה, אבל עוד יש לי "קריזים"
של תל-אביב.

וחברים חדשים? יש כאן התחלות נעימות, אבל חברים זה לוקח זמן, וקצת קשה לי לצאת מעצמי עכשיו,
עם כל תסמונות השליש הראשון.

ופתאום עכשיו גם להיות עם בנזוגי כל היום בבית - אני לא רגילה לזה. אני לא רוצה לדעת שהתקשורת שלו עם הגוזלית
כוללת משפטים כמו "את לא לובשת את זה? אז אני מבין שאת לא רוצה ללכת ל-X. אז לא הולכים" או "טוב, אני רואה שאת
רוצה להשאר בבית לבד. אז אנחנו הולכים. ביי ביי".

ואם אני כבר בקיטורים: הטמטום של ראשית (?) ההריון לא מאפשר לי לכתוב. (בזה אני עובדת כרגע.
לא משהו כלכלי מי יודע מה, אבל יש דד-ליין לא רחוק, וזה קשור לחלום הכי משמעותי שלי. )
אני לא יכולה להפסיק ליצור רק כי נהייתי פוסטמה פתאום, וזה, אולי, מטריף את דעתי יותר מכל השאר.
אני מפחדת שלעולם אני כבר לא אחזור לזה, שהחלום בורח לי בקלילות בין האצבעות.

והעייפות. הקטנה אמרה לי לפני כמה שבועות - אוף, אמא, את כל הזמן רוצה לישון. וזה נכון.

מה יקדם אותי?
אני לא יודעת. קצת בינה לא תזיק, בתור התחלה. אולי יותר מהכל אני צריכה להפנים שזאת פשוט תקופה לא טובה,
וזה יעבור, כמו ש איבי כ כתבה.

עוד רעיונות?
ציפ_ציף*
הצטרפות: 05 מרץ 2006, 14:45

להקל על התנגדות לשינוי

שליחה על ידי ציפ_ציף* »

לא יודעת עם זה עוזר,אבל מה שעולה לי מהדף זה:
את לא לבד!
יש הרבה נשים שמתמודדות עם קשיים דומים (אז את בסדר-"נורמאלית"-אם יש חיה כזאת...)
עצם המודעות והכתיבה על הקשיים הם כבר מענה וחצי תשובה,
לפעמים נראה שהחיים גדולים עלינו,אבל למעשה רק מתוך קשיים גדלים וצומחים,
@}}
עירית_לוי
הצטרפות: 13 יוני 2004, 20:33
דף אישי: הדף האישי של עירית_לוי

להקל על התנגדות לשינוי

שליחה על ידי עירית_לוי »

עוד רעיונות?
  1. עזרה לתקופה קצרה (או לא קצרה) בבית עד שתתחזקי. אני מתכוונת לעזרה פיזית בעבודות הבית או לעזרה בטיפול בבתך או לשניהם. זו יכולה להיות עזרה מבן זוגך, מבן/בת משפחה אחר/ת או עזרה בתשלום. איך את מרגישה לגבי עזרה כזאת?
  1. עזרה לעצמך. פרחי באך/הילינג/שיאצו/דיקור או כל שיטה אחרת שמדברת אלייך ושתעזור לך להתחזק ולהתאזן. בנוסף, לאכול טוב, בריא ומזין (העזרה מהסעיף הקודם יכולה להיות גם בבישולים), לקחת ויטמינים, ברזל וכו'.
  1. אולי יותר מהכל אני צריכה להפנים שזאת פשוט תקופה לא טובה בדיוק! למרות שלא הייתי משתמשת במילים 'לא טובה'. מציעה לתת מקום לכל מה שעובר עלייך. לא להתנגד ולא להתייחס אל זה כאילו זה 'לא בסדר'. כל מה שעובר עלייך הוא הכי טבעי ונורמלי שיכול להיות (עייפות בתחילת ההריון, חוסר האנרגיות לעבוד, התחושה של איבוד השליטה על החיים, ההתכנסות פנימה, הזמן שלוקח ליצור קשרים חברות חדשים, הקושי להיות עם בן זוג 24 שעות ביממה כשלא רגילים לזה ועוד ועוד). אני מאמינה שאם תרפי מעצמך ותנסי לקבל את כל מה שעובר עלייך - כבר תחושי הקלה. חלק ניכר מהקושי הוא לא בדברים עצמם אלא בחוסר הקבלה שלהם. ככל שאת מתנגדת למצב - כך קשה לך יותר. אני יודעת שקשה לקבל, וקשה לשחרר התנגדות למצב כזה, אבל אולי שווה לנסות להתכוונן לזה לאט לאט. להתחיל בקטן.
מה דעתך?
איבי_כ*
הצטרפות: 09 יוני 2004, 09:07
דף אישי: הדף האישי של איבי_כ*

להקל על התנגדות לשינוי

שליחה על ידי איבי_כ* »

לדאוג לשינה טובה, להחזיר שנת צהריים אם כבר אין אצלכם. טריויאלי אבל נשים שלא זוכרות לחשוב על הקשיים של עצמן עלולות לשכוח..
המסתדרת*

להקל על התנגדות לשינוי

שליחה על ידי המסתדרת* »

חלק ניכר מהקושי הוא לא בדברים עצמם אלא בחוסר הקבלה שלהם.

כמה נכון. כמה קל לשכוח. תודה @}
שם_דף_מתאים*
הצטרפות: 29 יולי 2006, 21:59
דף אישי: הדף האישי של שם_דף_מתאים*

להקל על התנגדות לשינוי

שליחה על ידי שם_דף_מתאים* »

הערה טכנית: אם תשני את שם הדף ל שם דף מתאים שיעיד על תוכנו , יותר אנשים ייכנסו ויוכלו לתרום.
הצעות?
עורכת א ב ג ד ?
טל_שחק*
הצטרפות: 15 יוני 2020, 11:03
דף אישי: הדף האישי של טל_שחק*

להקל על התנגדות לשינוי

שליחה על ידי טל_שחק* »

דף מעניין שווה להיכנס!
שליחת תגובה

חזור אל “ילדים מרביצים להורים”