מדריכת הנקה בהתהוות

מדריכת_הנקה_בהתהוות*
הצטרפות: 22 פברואר 2012, 15:46
דף אישי: הדף האישי של מדריכת_הנקה_בהתהוות*

מדריכת הנקה בהתהוות

שליחה על ידי מדריכת_הנקה_בהתהוות* »

נעים מאוד, שמי תמרוש ואני מדריכת הנקה בהתהוות :-)
לומדת בין אמש לאמש, ברכבת, ברגעים גנובים, בפגישות ערב ומדי פעם בוספי שבוע של סדנאות) בקורס מדריכות הנקה מתנדבות של אגודת המיניקות האוסטרלית Australian Breastfeeding Association
באנגלית הקיצור שלנו הוא ABA, אבל אנחנו לא אמורות להשתמש בו בפורומים ציבוריים, אלא בשם המלא, כי ABA הוא ראשי תיבות של המון דברים אחרים. בשבילי זה תמיד מזכיר לי את השיטה ההתנהגותית לטיפול הילדים אוטיסטים. אז "אגודת המיניקות" הולך. אבל פה זה לא פורום ממש ציבורי, נכון? כלומר, הוא כן, אבל גם "באופן" במילייה ההנקה. אז נלך על הראשי התיבות בעברית: אגודת מיניקות אוסטלית. אמ"א.
הממ, נחמד :-]

בעצם הייתי צריכה ללכת לישון עכשיו (12 בלילה! הייתי צריכה לכבות את המחשב לפני שעה!) אבל השעון המעורר (סליחה, המרדים) שהיה אמור לגרש אותי החוצה מהמחשב לא צלצל, אז יש לי תירוץ. לפוסט פתיחה אחד קצר, בכל אופן, והשאר ביום אחר.

אז מה עשיתי היום? ישבתי וחיברתי התחלה של התחלה של מסמך, שמציע לנו (כלומר לאמ"א) לכתוב תכנית לימודים קטנה (נניח, שלושה מפגשים כיתתיים וכך-וכך שעות של פעילות התנדבותית) המיועדת לתיכוניסטים במסלול בגרות מקצועית.

זה הכל בגלל היחידה האחרונה שעשיתי, בסופשבוע האחרון, על הגנה-וקידום של הנקה (אם למישהי יש תרגום יותר טוב ל- Advocacy, אשמח לשמוע). זה היה קורס מסעיר, חוברת הלימוד היתה עבה ומלאה דברים מעניינים, והרעיונות התחילו לצוף ולהציף.

נו, אז אין ברירה אלא לכתוב כמה מהם, מתישהו. אחד אחד, לא לדחוף!

חוץ מזה, אני מאוד רוצה לנצל את הבלוג הזה כדי למלא הבטחה לאבא שלי ולכתוב כמה דברים חשובים על העבודה בארגון התנדבותי, על המבנה שלו, על דרכים שונות לתנון וביצוע פעילויות, על גיוס כספים... זה היה אמור להיות אימייל (או סדרת אימיילים), אבל משום מה (הו, תמימות קדושה) נדמה לי שיש בזה עניין לציבור. אז זהו. ראו הוזהרתם :-D

מילה אחרונה להיום: זה דף בלוג, וגם (בפוטנציאל) דף וכחני לעת הצורך.

לילה טוב ונשיקות
רוש
תמרוש_רוש
הצטרפות: 18 יוני 2005, 03:48
דף אישי: הדף האישי של תמרוש_רוש

מדריכת הנקה בהתהוות

שליחה על ידי תמרוש_רוש »

כמות שגיעות ההקלדה פה שוברת שיאים. פעם הבאה אני מחברת את המקלדת בעברית.

ועכשיו - החוצה!
ניפגש שנית מחר :-)
עדי_א*
הצטרפות: 18 אוקטובר 2001, 23:06
דף אישי: הדף האישי של עדי_א*

מדריכת הנקה בהתהוות

שליחה על ידי עדי_א* »

Advocacy
בעבודה סוציאלית מתרגמים לרוב "סנגור"
מחכה להמשך
תמרוש_רוש

מדריכת הנקה בהתהוות

שליחה על ידי תמרוש_רוש »

עדי, תודה!
אחרי שאת מתרגלת לסגנון האוסטרלי, קשה לחזור לאחור. בהתחלה הייתי חוטפת קריזה מההכרזתיות הזאת שבה כל שפלונץ ארגוני מכריז קודם כל על החזון, המשימה, הערכים והמטרות שלו, ורק אחר כך מתחיל לדבר דוגרי (אה, כן: אנחנו מחפשים מזכירה שתדע להדפיס דברים ולענות לטלפונים). נו... יא-אללה שלכם.
נו, ואחרי שבע שנים.... התמכרתי לשיטה.

אז הנה החזון, המשימה, הערכים והמטרות של אמ"א (=אגודת המיניקות האוסטרלית), שעכשיו נראה לי כמו הצעד הראשון הכי אלמנטרי בלצאת לדרך. כלשהי.

יש משהו קצת לא רגיל, אני חושבת, בהתארגנות ספונטנית של שש נשים בשנות השבעים שהחליטו ש"צריך לעשות משהו" כדי לקבל קצת תמיכה להנקה בחברה שבה ההנקה היא יוצאת דופן, אם לא ביזארית.
כלומר, עד עכשיו זה היה רגיל בהחלט. שש נשים נפגשות על כוס תה כדי לקטר על המצב הנוכחי ולהעלות רעיונות בין תינוק לתינוק. הדבר הלא-רגיל מתרחש בפגישה השניה שלהן, שבה הן יושבות וכותבות קוד אתי לארגון שעדיין לא נולד.
או שהרגע נולד.
מקורות יודעי דבר (קרי: מישהי שמתנדברת באמ"א איזה 10 שנים) אמרה לי שזה היה צעד מכריע, שאפשר לכל הארגון להתפתח ולהגיע למה שהוא היום.
תמרוש_רוש

מדריכת הנקה בהתהוות

שליחה על ידי תמרוש_רוש »

א-פרופו דף וכחני:
אני לא מפסיקה להתווכח עם תכנית ההכשרה שלנו.
הקורס שאני עוברת עכשיו הוא "תעודה רמה 4 בהדרכת הנקה". בשפה של בני אדם (=לא רק אוסטרלים) זה אומר קורס של כחצי שנה במשרה מלאה או שנה בלימודי ערב. בדרך כלל "תעודה רמה 4" (למשל במסאז', בלימודי זקנה וכו') נותנת לך הכרה מקצועית ראשונית והרשאה ללכת ולהתחיל לעבוד במקצוע הזה, מה-שלא-יהיה.
באמ"א, אחרי שאת גומרת את הקורס הזה, בממוצע אחרי שנתיים של למידה (כי מתודת הלימודים גמישה יותר, כי כולנו אמהות ועסוקות, כי אנחנו גונבות חצי שעה פה ופגישה שבועית שם בין הילדים לחיים), את מקבלת את הזכות להתנדב כמדריכת הנקה.
משהו באגואיזם-דורש-תשלום שלי מתקומם על זה כל פעם מחדש. הפזמון הפנימי של "הייתי צריכה לקבל לעזאזל קצת יותר על כל ההשקעה הזאת".

אני מניחה שאילו הייתי אמא בבית, או אמא עם משרה חלקית מהצד, ומשתתפת קבועה בפעילויות המקומיות, היה לי יותר קל עם זה. אבל כמפרנסת ראשית של משק הבית שלנו, שעובדת ב- 80-100% משרה ומגניבה רבעי שעות של לימודים בכל מיני פינות ופיני-פינות, וכבר שנה בערך שלא הלכה למפגש קבוצתי בשביל הכיף והאמת, מרגישה די מנותנת מהקבוצה שלי ומהאמהות בה שאני פוגשת אולי פעם בחודשיים וחצי - זה קשה.
תמרוש_רוש

מדריכת הנקה בהתהוות

שליחה על ידי תמרוש_רוש »

אוף, שובפעם ארבע דקות אחרי חצות! כבר??
הדלעת קוראת לי.
ביי (())
תמרוש_רוש

מדריכת הנקה בהתהוות

שליחה על ידי תמרוש_רוש »

איזה בלוג מוזר. בחיים לא כתבתי משהו כזה.
עדי_א*
הצטרפות: 18 אוקטובר 2001, 23:06
דף אישי: הדף האישי של עדי_א*

מדריכת הנקה בהתהוות

שליחה על ידי עדי_א* »

אני חושבת שיש בעניין התשלום עניין פמיניסטי ממדרגה ראשונה: יוצאים מתוך נקודת הנחה שאם את אישה שרוצה לעזור לנשים אחרות את עושה את זה באופן טבעי, מתוך אהבה ובכייף, ועל כן לא צריך לשלם לך על זה.

את מדמיינת הצעה לא לשלם לרופאים?

כנראה שלא. מרגיז.
רוני.של.4*
הצטרפות: 04 יולי 2010, 10:13

מדריכת הנקה בהתהוות

שליחה על ידי רוני.של.4* »

הי תמרוש רוש, קוראת בהנאה! המשיכי!
מי_מה*
הצטרפות: 25 אפריל 2006, 19:47
דף אישי: הדף האישי של מי_מה*

מדריכת הנקה בהתהוות

שליחה על ידי מי_מה* »

בהצלחה!
רק עכשיו ראיתי ואני כבר בדרך לישון. מבטיחה לקרוא בעיון ולהגיב בהתאם. חיבוק בינתיים!
שרון_מ*
הצטרפות: 20 אפריל 2005, 10:00
דף אישי: הדף האישי של שרון_מ*

מדריכת הנקה בהתהוות

שליחה על ידי שרון_מ* »

הי תמרוש רוש, קוראת בהנאה! המשיכי!

עניין התשלום הוא תוצאה ישירה של מה שתיארת קודם בנושא האתיקה. ההנחה היא שהכשרה כמדריכת הנקה אינה מספקת ויש צורך לעמוד בסטנדרט מסוים- הסמכה של הועד הבינלאומי (IBCLC)
גם בארה"ב למיטב ידיעתי, מדריכות הנקה לא יכולות לגבות תשלום עבור עבודתן, אלא יכולות רק להתנדב- וגם זה תחת פיקוח.
בארץ המצב שונה- אולי כי אנחנו פחות חזקים בכללים נוקשים, ואולי כי אנחנו לא מוכנים להיות פראיירים ולעבוד בחינם...
באופן אישי, אני חושבת שמדריכות הנקה יכולות לעשות עבודה נהדרת ושהן בהחלט זכאיות לגבות תשלום, אם כי נמוך יותר מיועצת מוסמכת. ההבדל העיקרי הוא שיועצות מחויבות להמשיך ללמוד ולהתעדכן כל הזמן במחקרים חדשים- אם הן רוצות לשמור על ההסמכה שלהן. מדריכות לא. אבל, הרבה מהעבודה היא ליווי של האמא ולאו דווקא יעוץ הנקה מסובך. ההצלחה כאן תלויה באישיות ובאופי העבודה של כל אחת, לא בהכרח בתואר שלה.
תמרוש_רוש

מדריכת הנקה בהתהוות

שליחה על ידי תמרוש_רוש »

אני חושבת שלא הבהרתי נכונה את עניין התשלום:

אמ"א היא אגודה התנדבותית מיסודה ובהגדרתה, עם היקף עבודה די גדול, המון פרויקטים, שכל הפעילות בה מתנדבות ואינן מקבלות תשלום, ולא משנה בכלל מה הכשרתן.
יש מספר מוגבל מאוד של משרות, אולי 10 משרות בתשלום בכל אוסטרליה.
בכלל, בתרבות האוסטרלית ההתנדבות מעוגנת הרבה יותר חזק מאשר בישראל. יש הרבה יותר מתנדבים, יותר אופציות למתנדבים, ונראה לי שגם יותר הערכה חברתית וממוסדת (סתם לדוגמה: מעונות יום מסובסדים ומבלים עליהם החזרים אם את רושמת אליהם את הילד שלך כדי לצאת לעבודה, ללימודים, או לעבודה התנדבותית).
הרושם שלי עד עתה הוא שהארגון דווקא גאה בהיותו מבוסס התנדבות, פתוח לכל מי שרוצה להיות פעיל/ה בו ולא משנה בכלל מה הכישורים ההתחלתיים שלה, מעודד נשים להתקדם אל מעבר ליכולות הנוכחיות שלהן ולרכוש כישורים ומיומנויות תוך כדי תנועה, ולא היה רוצה להשתנות.
(ומי שרוצה להיות יועצת הנקה - כל שעות התמיכה דרך אמ"א ייחשבו לה בתהליך ההכשרה)

אם אינני טועה, גם בארץ, המדריכות של לה-לצ'ה עובדות בהתנדבות ואנחנו פחות-או-יותר במעמד מקביל.

בהגדרות התפקיד שלנו מוגדר לנו היטב מה אנחנו מורשות ולא מורשות לעשות. אנחנו אמורות לתת תמיכה מגובה העיניים, אמא-לאמא. אנחנו נותנות תמיכה בכל הנוגע לקשיים הפשוטים והנפוצים של הנקה. אסור לנו לייעץ ולהורות לנשים מה לעשות, אנחנו יכולות להציע הצעות ולתת טיפים. וכל השפה והשירותים שלנו מאורגנים בהתאם.
(בעברית "הצעה" ו"עצה" נשמעות כמעט אותו הדבר. ובאמת, לפעמים בישראלית גם הצעות נשמעות כמו עצות ;-). אבל באנגלית ההבדל מאוד ברור)

יש גם יותר תרבות של אמהות במשרה מלאה. אז כשאת נשארת בבית עם הילדים שלך שש או שבע שנים, בהרבה מקרים את פשוט משוועת למשהו נוסף, והתנדבות מאפשרת לך להיות מעורבת בחיי הקהילה שלך ונותנת לך סיפוק אישי גדול והזדמנויות לצמיחה אישית וסמי-מקצועית, ויחד עם זאת לא להיפרד מהילדים, להשתעבד למקום עבודה, להיכנס לכל הסרט של מעונות ומסגרות וכו'.

כיוון שאני יוצאת דופן (בהשוואה לכל הנשים האחרות שהכרתי שם עד כה) בכך שאני מתפקדת בשנים האחרונות כמפרנסת ראשית, וכרגע כמפרנסת יחידה, האספקט של השקעת הזמן שלי ועלות-תועלת כלכלית מיידית מאוד חד אצלי.
לטווח הארוך - זה ישתלם.
תמרוש_רוש

מדריכת הנקה בהתהוות

שליחה על ידי תמרוש_רוש »

אולי לא הייתי צריכה להשתמש בהגדרה "מדריכת הנקה" כי יש לה משמעות אחרת בארץ. המדריכות של לה'לצ'ה נקראות מדריכות או תומכות?
תמרוש_רוש

מדריכת הנקה בהתהוות

שליחה על ידי תמרוש_רוש »

אני בהיפר משוגע לגמרי.
מבזק קצר לפני שאני הולכת לישון: אתמול, היום ומחר יש כנס ארצי מפואר לכבוד חגיגת יום ההולדת החמישים של אמ"א. הידד!
כנס-כנס. סוף הדרך. חבל"ז. היו לנו שתי הרצאות פיגוזיות עם ד"ר ג'יימס מקנה. אני במעריצותיו.
וחוצמזה צריך את תקציר הפרקים הקודמים וכל מיני באמצע... הרבה זמן לא הייתי פה ;-)
אבל עכשיו, לילה טוב!
[10:00 בערב, כיבוי אורות]
<המשך יבוא>
בשמת_א*
הצטרפות: 28 יולי 2001, 13:37
דף אישי: הדף האישי של בשמת_א*

מדריכת הנקה בהתהוות

שליחה על ידי בשמת_א* »

(-: איזה כיף לך, הרצאות של ג'יימס מקקנה!!!! אני מקנאה.
שליחת תגובה

חזור אל “דפים אישיים”