סווט לודג' טקס ריפוי אינדיאני

אנונימי

שליחה על ידי אנונימי »

נא לא לפרסם בדף זה הזמנות לסווט לודג' או סדנאות , אפשר בככר השוק. תודה
סווט_לודג'_טקס_ריפוי_אינדיאני*
הצטרפות: 21 יוני 2011, 10:36
דף אישי: הדף האישי של סווט_לודג'_טקס_ריפוי_אינדיאני*

שליחה על ידי סווט_לודג'_טקס_ריפוי_אינדיאני* »

Sweat Lodge - הוא טקס הזעה שמתקיים בחיק הטבע . אוהל ההזעה, המכונה איניפי, הוא מבנה עגול ונמוך שעשוי מענפים הנקשרים במבנה של כיפה ומשמיכות ויריעות בד עבות המונחות על גבי הכיפה, ומחשיכות לגמרי את פנים המבנה.
בסמוך למבנה ישנה מדורה ובה אבני בזלת המוכנסות אל האש הבוערת באוויר הפתוח מחוץ למבנה, שעות רבות, והן מועברות אחר כך לוהטות לתוכו.
המשתתפים נכנסים אחרי מוביל התהליך אל האיניפי ומתיישבים במעגל על האדמה.
הדלת העשויה יריעה מורדת והמנחה שופך מים על האבנים ונוצר אפקט הסאונה.
במהלך הטקס ישנן ארבע פתיחות של דלתות שכול דלת מסמלת אחד מיסודות הטבע (אש, אויר ,מים, אדמה) , שלכל אחד מהם מותאמות משמעות והתכוונות ספציפיות בהתאם לצרכים הפיזיים, מנטליים, רגשיים ורוחניים של הקבוצה. תהליך ההזעה מאפשר לנו להתנקות פיזית ומנטאלית , שחרור הרעלים דרך הזיעה עוזר לגוף לחדש את עצמו ,
משפר את זרימת הדם בגוף, מחזק את תפקוד איברי הניקיון בגוף כגון הכבד והכליות, משפר את הבריאות ומחזק את המערכת החיסונית.
הטקס מלווה בשירה תיפוף ותפילה . ככול שהטקס נמשך אנו מעמיקים אל תוך התהליך אותו אנו מבקשים לעצמינו,
משילים מעצמינו קליפות מיותרות ונותנים לאני האמיתי שאנחנו לבקוע ולהיות נוכח,
ללא סיפורים וללא מגננות רק אנחנו בפשטות כאן ועכשיו. התהליך כולו הוא מעין לידה מחדש ,
חיבור לעצמנו ,לסביבתנו ולכוחות הטבע . אנו יוצאים נקיים וטהורים כביום היוולדנו ,
לומדים להעריך מחדש את שהותנו על פני הכדור הזה לגלות את העוצמה שבתוכנו.
מעביר הטקס הוא סימון ספטה יליד קולומביה שם נחנך בדרך האדומה של שבט הלאקוטה .
  • משך הטקס כשעתיים עד שלוש .
  • כיצד מומלץ להתכונן לסווט לודג'?
  • ביום הסווט מומלץ לאכול אוכל קליל ובריא , לא לשתות אלכוהול או ליטול דברים משכרים כאלו ואחרים . מומלץ לא לאכול כשעתיים לפני הסווט , בכדי לא להגיע כבדים מאוכל .
  • עדשות מגע , משקפיים, צמידים, תכשיטים ,ואביזרים מורדים לפני הכניסה לסווט .
מה להביא?
  • בגדים מינימליים , כגון גופייה ותחתונים או מכנס קצר חזיית בד (עדיף לא בגד ים )
  • לונגי או בד כלשהוא בכדי לשבת עליו.
  • מגבת להישטף לאחר מכן.
  • משהו חם .
• נשים בהריון או בעת המחזור החודשי שלהן לא יכולות להשתתף בסווט .
[email protected]
קן_לציפור*
הצטרפות: 08 יולי 2005, 23:50
דף אישי: הדף האישי של קן_לציפור*

שליחה על ידי קן_לציפור* »

בסווט לודג' שהשתתפתי בו בשאקטי, המנחות ממש עודדו את הנשים במחזור להכנס.
איך את מסבירה את זה?

הי , חלק ממהות של הטקס היא נתינה לאמא אדמה , כשאשה נמצאת בעת המחזור החודשי היא כבר נמצאת במעין תהליך מול אמא אדמה ועדיף לא לערבב בין השניים. זה מבחינת המסורת . מבחינה פיזית חום מוגבר , מגביר גם את זרימת הדם ויכול להוות סיכון לאישה של איבוד נוזלים רבים מידי...
קן_לציפור*

טוב, כנראה שלא כל המנחות חושבות כך... אבל תודה בכל אופן על התשובה

אין דרך אחת בחיים לשום דבר , כנראה, כמו שיש הרבה שיטות להעביר יוגה למשל יש גם הרבה דעות לכיצד נכון להיכנס לסווט .
עפ"י הדרך של שבט הלאקוטה ,בה נחנך סימון ,מוביל הטקס,לנשים במחזור הכניסה לסווט אסורה...
גילית_ט*
הצטרפות: 20 דצמבר 2006, 13:10
דף אישי: הדף האישי של גילית_ט*

שליחה על ידי גילית_ט* »

קן לציפור, תפני לפייסבוק של תמנע אל שרון והיא תענה לך על השאלה, אנסה להזמין אותה לכאן...
קן_לציפור*

תמנע, במו שפתיה, אמרה שנשים עם מחזור (ועוד בירח מלא) מוזמנות לגמרי לסווט - שזה יהיה מדהים :-)
אהבת_עולם*
הצטרפות: 12 ספטמבר 2008, 01:17
דף אישי: הדף האישי של אהבת_עולם*

שליחה על ידי אהבת_עולם* »

לא יודעת, הייתי פעם אחת ולא התחברתי.
היה חום אימים, היה לי קשה לנשום, הישיבה הייתה על אדמה לא נוחה, הטקסים נראו לי משעממים ומיותרים (ובגלל שלא היה לי נוח בגוף עוד יותר לא הייתה לי סבלנות לכל הטקסים האלה שנמשכו ונמשכו...).
טוב, אולי גם זה שישבתי בעירום (חלק מהנשים היו בעירום) על אדמה עם אבנים קטנטנות - זה לא היה לי נעים בטוסיק :-).
זכור לי כחוויה מעיקה שרק חיכיתי שתיגמר.
סקאלד_מודרני*
הצטרפות: 02 אוקטובר 2007, 16:28
דף אישי: הדף האישי של סקאלד_מודרני*

שליחה על ידי סקאלד_מודרני* »

תמנע, במו שפתיה, אמרה שנשים עם מחזור (ועוד בירח מלא) מוזמנות לגמרי לסווט - שזה יהיה מדהים

בסדר, אבל יש המון מנחים, אסכולות, גישות להנחיית סווט.
ויש גם סווט נשים.

זכור לי כחוויה מעיקה שרק חיכיתי שתיגמר.

אני דווקא אוהב סווטים, אבל מרגיש כמוך לגבי ריברסינג. רק שייגמר!
תמנע*
הצטרפות: 06 אפריל 2007, 17:29

שליחה על ידי תמנע* »

אנשים יקרים
טקס הסווט לודג' מאפשר לכל אדם-גבר או אישה לחוות את תהליך הטיהור,ניקוי השלת המיותר והחיבור חזרה לעצמו ולעוצמות שלו איתם נולד.הישיבה בתוך הסווט המשול לרחם של אימא אדמה,יכולה להיות נוחה או נעימה יותר אם אדם בוחר לשבת בפנים על מגבת ויש כאלו שעבורם המשמעות לשבת על אימא אדמה היא גדולה.כל סווט לועבר בדרך הרפואה והמהות של מי שמעביר את הסווט וכל סווט מקודש ומבורך באשר הוא.עלינו לזכור כי איננו אינדיאנים,אלה לבנים הנושאים בצורה זו או אחרת את רפואת האדם האדום ועל כן אנו מתאימים את הקדושה והרפואה של הדרך האינדיאנית עם הרפואה,ההדרכה והמסרים אותם ואיתם אנו הולכים לאורך השנים.בהיותי אשת רפואה ,מתקשרת ומדריכה את דרך הרפואה האינדיאנית מזה כ 16 שנה למדתי כי כל אדם אשר מנחה סווט,מנחה אותו בדרכו שלו ושוב- כל דרך היא מקובלת ומבורכת כל עוד אנחנו יודעים וזוכרים לכבד את אימא אדמה ,את כל הברואים וזוכרים להקשיבף כל אחד לשני וכל אחד לעצמו.במסורת הלקוטה שהם אחד מהשבטים האחרונים שעדיין ישנה בהם מופרדות משמעותית בין נשים וגברים - אישה במחזור לא נכנסת לטקס הסווט וזאת משום שבדרך כלל גברים אינם יכולים להכיל את עוצמת אנרגיית האישה בזמן הדם שלה,בדיוק כשם שאישה לפי מסורת הלקוטה איננה רשאית לתופף בתוף או לחלל בחליל העץ.זו גישה,זו מסורת ודרך הלקוטה.לאורך השנים מאז אני התחלתי את דרכי כאשת רפואת האדם האדום ,לעולם לא שכחתי שהנני אישה לבנה החיה כאן בארץ ואשר בדרכה להביא את רפואת הדרך האינדיאנית בשפה ובאופן שיהיה זמין ונגיש לכל אחד ואחת.
אישה בזמן הדם שלה נמצאת בשיא כוחה ובמקום טהור ומזוכך המחובר ישירות לאימא אדמה ולאבא שמים,אם זמן הדם שלה יוצא בזמן ירח מלא זהו זמן משמעותי וחשוב עבורה להתעצם מתוך הטיהור,הניקוי והתהליך שלה בזמן הסווט.
לאורך השנים ובפרט בחצי השנה האחרונה בנסיעתי לארה"ב לאלסקה,עברתי מפגשים שונים וטקסים שונים בדרך השאמאנית ,אשר הפגישו אותי עם הרפואהוהדרך של שבט הלקוטה ועם שבטים נוספים ביניהם שבט הקרו ,הצפון שאיין והנאבאחו .ישנו שוני והבדלים רבים ברפואה האינדיאנית בין השבטים השונים.על כן אני תמיד אומרת שכל אחד צריך להרגיש מה נכון לו,עם מי ומתי.
מברכת כל דיעה,מחשבה ורפואה של אדם אחר ומזמינה תמיד כל אחד לחוות את טקס הסווט לודג': עבורי אין טקס חוויתי ,עוצמתי ומרגש יותר ממנו.
בברכת הו מיטאקוי אויאסין - כולנו אחד
תמנע
ההולכת_בדרכים*
הצטרפות: 27 אוקטובר 2004, 19:00
דף אישי: הדף האישי של ההולכת_בדרכים*

שליחה על ידי ההולכת_בדרכים* »

תמנע יקירתי, איזה כיף לראותך כאן @}
הסווט איתך בשאקטי היה עוצמתי מאוד עבורי, תודה לך ולשומרות האש הנפלאות מכל הלב |L|

שלום לכול המגיבים , רק עכשיו יצא לי לראות את כול הדיון שהתפתח כאן ותודה לתמנע על ההסבר המפורט .
סימון - הוא שמעביר את הסווט למד ונחנך ע"י שבט הלאקוטה לכן וכמו שתמנע ציינה אישה לפי מנהגי הלאקוטה אישה בעת המחזור החודשי אינה נכנסת לסווט
לא שאינן מורשות אלא שזה לא מתאים מבחינה בריאותית ואנרגטית להן להכנס בזמן הריון ונידה ובזמן ירח בכלל בשביל זה יש את האוהל האדום והמונלודג' להתעצם לחגוג ולהתחדש...
הו מיטקוי אויאסין
יפיופית*
הצטרפות: 29 מאי 2011, 20:40

שליחה על ידי יפיופית* »

תודה לך תמנע , ההסבר מאלף.

לי, בהרגשתי נראה לגמרי מחטיא את המטרה לגברים ונשים להיות יחד באותו סווט לודג'. האנרגיות כל כך שונות שבטח יש התנגשות באוויר.
ואז מה עשינו בזה ?
הקוסמת_מארץ_עוץ*
הצטרפות: 01 יוני 2005, 21:40
דף אישי: הדף האישי של הקוסמת_מארץ_עוץ*

שליחה על ידי הקוסמת_מארץ_עוץ* »

גם אני הייתי בסווט נשים בלבד והיה מדהיםםםם.
נראה לי לגמרי נכון להפריד אנרגיות בטקס כזה...
תמנע*
הצטרפות: 06 אפריל 2007, 17:29

שליחה על ידי תמנע* »

אני שמחה על ההזדמנות לחלוק את המידע, לשתף מדרך הרפואה האינדיאנית, ובהחלט לסדר קצת את הדעות הרווחות בכללי לגבי הסווט לודג' ובכלל.
מזמינה את האנשים שיוו יותר לשתף,זה תמיד מועיל ומשמעותי כאשר מישהו כותב מהחווייה האישית שלו.אני בדרכי אשת רפואה ,מתקשרת מדריכה וחרפאה בדרך האינדיאנית מזה 16 שנה ואת דרכי התחלת דרך רפואת הנאבאהו ,הפואבלוס,הלקוטה וצפון השאיין.שבט הלקוטה שהוא מבין השבטים הגדולים והמוכרים לנו,עדיין מחזיק בדעות במפרידות את האישה מהגבר בכל הקשור לטקסים.חלוקות הדעות והגישות לגביהם גם בשבטים אחרים וגם בתוכם עצמם.אני שוב מזכירה לכולנו שלמרות שחלקנו קיבל חניכה והדרכה להעביר את רפואת האדם האדום -אנחנו לא אינדיאנים אלה לבנים ההולכים את דרך הרפואה הזו וקיבלנו עלינו להעביר אותה הלאה ל7 הדורות הבאים.בדרכי ,אני מאמינה שעלי להעביר את הרפואה הטובה הזו בכל דרך שקיבלתי ובמיזוג ובשזירה עם החיים שלנו כאן ועם דרך כל אדם גם שהוא לא האדם האדום.טקסי הסווט לודג' הינם מקודשים,עוצמתיים וחוויתיים ויש כאלו שמעבירים אותם ברמת הפולקלור,החוויה האינדיאנית ויש סווטים שהם ברמת רפואה עמוקה,טיהור ותהליך אישי ו/או קבוצתי.כל אדם המוביל סווט לודג' מעביר אותו על פי אמונתו והדרך בה הסווט הועבר אליו.בהחלט יש הבדל משמעותי כאשר הסווט הוא מעורב לעומת סווט רק של שנים וסווט רק של דברים אף גם אלו וגם אלו מקודשים,עוצמתיים ומרפאים.למדתי מדרכי לאורך השנים בהם אני מעבירה את טקסי הסווט לודג' שיש סיבה ,משמעות ורפואה טובה בכל סווט באשר הוא ועל הנוכחים שבו.אני מעבירה את כל שלושת הסווטים ואכן האנרגיה שונה מאוד בין כל אחד.אני מזמינה כל אדם אשר מעולם לא חווה את ההתנסות בטקס הסווט לודג' - פשוט להגיע .לאפשר לעצמו -טיהור,ניקוי,שחרור העצמה והתחדשות .זו באמת התנסות מדהימה ומתוכה אפשר לקחת כל כך הרבה אחר כך לחיים.בדרכי אני תמיד ממליצה כשבועיים אחרי סווט לודג' להגיע למעגל הקשבה ושיתוף - שם אנו מבינים,מטמיעים,משתפים ומקבלים תקשור והדרכה מעשית ליום יום על מה שעברנו בטקס.
יבורכו כל ההולכים בדרך.בברכת שבת שלום
הו מיטאקוי אויאסין- כולנו אחד
תמנע
יפיופית*
הצטרפות: 29 מאי 2011, 20:40

שליחה על ידי יפיופית* »

תמנע יקרה, הייתי בסווט לודג' שלך בשאקטי לפני שבועיים. זה היה הסווט שחוץ מארבעת הרוחות נכנסה גם רוח השטות :-)
יצאתי כ 20 דקות לפני סופו, כשהרגשתי שאני לא יכולה יותר. על זה אני מצטערת קצת. משהו בתוכי פחד ולא האמין שהסווט יגמר מתישהו.
החוויה שלי מהסווט היתה שוק, בפרוש הלם, מהעוצמה . חוויה חזקה. אני בפנים, כמו חסרת שליטה. יש כוחות חזקים יותר ממני והם כאילו "הביסו אותי". ואז
כשיצאתי (זחלתי) מהאוהל התחושה של חוסר האונים הפכה לתחושה של עוצמה פנימית. היה מדהים. וכן, יש צורך להפגש כדי להתאסף ולאסוף את החוויה.
תודה לך ולשומרות האש היקרות שלך, יפה

סווט לודג' עם סימון חמישי הזה מוזמנים באהבה
ניתן לצור קשר במייל שלמעלה.
ג'ול*
הצטרפות: 21 מרץ 2012, 11:54

שליחה על ידי ג'ול* »

הייתי בסווט בחוקוק, דניאל מעביר אותו במעיין חבקוק..תקופה נפלאה לעבור סווט, תחילתה של האביב..אני הייתי פעם, מקווה שגם ביום שישי אחווה שוב .
אחרי הסווט לא יכולתי לא לכתוב את תחושותיי..אשמח לשתף אותכם..

"הרגשתי שאנחנו ביחד במסע .. אולי בחלל, כי לרגע הרגשתי שלא ברור איפה אנחנו, היה חושך חום ואדים שמילאו את החלל.
ורק אנחנו היינו קיימים לרגע.. שרנו שיר- כל אחד בתורו, היה פתיחות מלאה, התרגשות, פשטות.

היה לי נפלאה וקל לשתף לספר ,להיפתח.. רציתי עוד ועוד

הקשבתי בהקשבה מלאה מה התרחש ,מה נאמר, תוך כדי נשימות עמוקות.
היינו בתוך הסווט שלוש שעות. לא ידענו שזה היה כל כך הרבה זמן..
יכולתי להישאר שם עוד כמה שעות.

הזיעה המשיכה לצאת, הרגשתי איך לכלוך ורעלים יוצאים מתוכי דרך העור.
הבוקר נגעתי בפנים שלי והם היו נעימות.

צחקתי, דיברתי, הזעתי, נשמתי, הייתי, הקשבתי.
היה כיף, טוב, חזק, ממלא, מנקה.. גם את הגוף וגם את הראש וגם משהו בתוכי..

יצאנו- הרגשתי תחושה של יחד ,של קירוב, של אמונה, של שמחה. מין אושר נקי כזה. שקט פנימי.

נגמרו לי המילים- נשארו לי התחושות" .
פלוני_אלמונית*
הצטרפות: 19 אוגוסט 2001, 22:52
דף אישי: הדף האישי של פלוני_אלמונית*

שליחה על ידי פלוני_אלמונית* »

+הודעה ממשתתפת חדשה התקבלה בברכה:+

האם יש גיל מינימלי שמתאים להשתתף באוהל כזה?
האם מתאים לילדים קטנים (חולה אסטמה) או שמתאים בעיקר למבוגרים?
שליחת תגובה

חזור אל “דפים אישיים”