אני מעתיקה לי את השאלות ברשותך כדי שאדע על מה לענות ...
יש מטפלות שהן ללא ילד משלהן (פשוט שכירות?)
הזכרת את נושא הרשויות, איך זה עובד? האם את רשומה כעמותה או משהו בסגנון? מה עושה אם שאינה עסק קטן בפני עצמה (כלומר אין לה איך להוציא קבלות?)
אם יתחשק לך להרחיב על גיבוש הקבוצה... [במאמר מוסגר- אני מאוד מאוד משתדלת, כבר מעכשיו, לגבש רשת חברתית בפר"ח של אמהות שעשויות עוד שנה שנתיים להיות במקום הזה, של צורך במסגרת חלקית מאוד או בחברה. באופן מפתיע, זה לא כזה פשוט, אפילו בברית באופן המוכרזת...]
מה קורה מבחינת הסתגלות הילדים ? הקבוצה והמטפלות בעצם בסוג של התחלפות תמידית בימי השבוע, האם יש לזה השפעה בעיניך על הילדים והקשרים הנוצרים?
- ומהפן הכלכלי- כשאת מדברת על כיסוי עלויות, זה כולל את המקום (על אף שזה בעצם חלק מביתך)? האם את נוכחת ברמה זו או אחרת כל הזמן? זו מושקעות גבוהה למדי כאשר אין הכנסה כלכלית מזה. אני מניחה שיש לכך יתרונות אחרים שמנצחים את הצד הכספי?
לגבי החזון הוא רשום לי ואעתיק אותו לפה .
בהתחלה פתחתי עמותה אבל כדי שעמותה תעבוד צריך 7 אנשים לפחות שחותמים . הקבוצה הראשונית התפרקה כולה די מהר כך שנשארתי ללא האנשים החתומים , ופחדתי להחתים אחרים כי כבר לא ידעתי כמה זמן ישארו , ואחר כך לך תחפש אותם , אז העסק לא עובד באופן רשום , כאמור מי שעובדת נותנת חשבוניות משלה .
לא כל האמהות הנוכחות עובדות יש צוות עובדות , שאחת מהן באה כל יום ולגבי השנייה והשלישית לפי הצורך . השנה היו שתיים קבועות כל יום ועוד אחת שהצטרפה. השלישית היו נשים מתחלפות ולא קבועות . אבל כמובן שצריך קביעות . הילדים נקשרים לקבועות ומוכנים להשאר רק עם מי שהם מכירים ואוהבים .
הקיץ השתיים הקבועות עזבו ושתיים חדשות התחילו לעבוד . יש ילדים שעזבו בגלל הקבועות (אחת הייתה חברה טובה של אחת הבנות של הגננת הקבועה וכשזו עזבה היא עצמה לא רוצה יותר לבוא )
לעיתים יש מטפלת ללא ילדים , אבל נשים ללא ילדים בדרך כלל מחפשות עבודה קבועה וריווחית להרבה שעות ואצלי פתוח רק 4 שעות ביום , אם מוצאים מישהי שמוכנה זה טוב , קצת סותר את החזון כי חלק מהחזון הוא לתת מקומות עבודה לאמהות עם ילדהן הקטנים .