קבוצת משחק

אנונימי

קבוצת משחק

שליחה על ידי אנונימי »

מה זה קבוצת משחק?
קבוצת משחק היא מודל מקובל בחו"ל, שלא הרבה אנישם מכירים, ומאד רלבנטי למי שמסתובב כאן, של קבוצת פעוטות/ילדים רב גילאית שנפגשת במקום קבוע.
אמהות וילדים ב-חינוך ביתי יכולים להגיע כדי להפגש עם אמהות וילדים אחרים.
אמהות שמגדלות את ילדן בבית, אך זקוקות ל-פתרון ביניים לחינוך ביתי לכמה שעות או ימים בשבוע, לצורך פרנסה, לימודים וכדומה, יכולות להשאיר את הילד בקבוצה בהשגחת אמהות אחרות.
בשונה מגן, ב-קבוצת משחק האם מוזמנת להשאר עם הילד כמה שתרצה, ואמהות שמשאירות את הילד יכולות להביא ולקחת אותו בימים ושעות הנוחות להן.
סדר היום גמיש וזורם- כמו בבית :-)
התשלום בדרך כלל לפי שעות.

כדאי לקרוא גם את הדף גן הורים.

איפה יש קבוצת משחק בארץ?
תזמורת_הים*
הצטרפות: 22 אוגוסט 2003, 11:13
דף אישי: הדף האישי של תזמורת_הים*

קבוצת משחק

שליחה על ידי תזמורת_הים* »

קצת על קבוצת המשחק של ארני (אני לקוחה מרוצה):
המקום התחיל לפעול בספטמבר, הוא פועל חמישה ימים בשבוע לחצי יום ובכל יום יש הרכב אחר של ילדים. טווח הגילאים נע בין שנה לארבע, חלק מהילדים באים עם אמא, חלק לא, והמטפלות עצמן מגיעות עם הילדים הפרטיים שלהן. היחס בין מספר המבוגרים והילדים הוא 1:4 או יותר (בגלל שכמעט תמיד יש לפחות אמא אחת שבאה עם הילד שלה בנוסף למטפלת או למטפלות).
מספר הילדים בכל יום נע בין 4 ל 8. יש ילדים שבאים יום יום ואחרים (כמונו) שבאים פעם-פעמיים בשבוע. האווירה ביתית ונעימה, אין חוקים נוקשים, יש הרבה כבוד וקשב לילדים, והילד הפרטי שלי מאד מאד אוהב להיות שם. זה יותר דומה לביקור בבית של חברים מאשר לגן.
מאחלת לכל אמא שצריכה בייביסיטר לכמה שעות בשבוע שיהיה לה מקום כזה ליד הבית. כן ירבו.
קרוטונית_מהמרק_הגדול*
הצטרפות: 25 יולי 2004, 19:10

קבוצת משחק

שליחה על ידי קרוטונית_מהמרק_הגדול* »

האם הדף אמור לכלול רק יוזמות עצמאיות של הורים? או גם מקומות פרטיים? (שאינם משחקיות).
תזמורת_הים*

קבוצת משחק

לדעתי- כל מקום שעונה להגדרה בתחילת הדף (מבחינת המענה שהוא נותן לצרכים השונים של אמהות חינוך ביתי) מתאים לכאן, לא משנה מי יוזם אותו.
משחקיות לא מתאימות כי אין בהן אופציה של להשאיר את הילד בלי אמא (ואם יש- אז לדעתי הן כן מתאימות), וגנים לא מתאימים כי אין בהם את הגמישות של קבוצת משחק (ואם יש- כנ"ל).
קרוטונית_מהמרק_הגדול*

קבוצת משחק

אם כך אפשר להכניס לרשימונת גם את גן עם אמא ברעננה.

יש מקום דומה בחולון, שפועל מטעם גוף ממשלתי או עירוני, אבל שכחתי את שמו.
תזמורת_הים*

קבוצת משחק

בגן עם אמא יש גם אפשרות לא להשאר עם הילד?
קרוטונית_מהמרק_הגדול*

קבוצת משחק

זה דף חשוב לאמהות טריות. לאו דווקא מבחינת המידע על מקומות ספציפיים, יותר לגבי המידע על האפשרות עצמה (קבוצות קבועות להבדיל ממשחקייה עם ילדים מזדמנים).

(אני מוחקת מהרשימה שלי את הבית ברוטשילד, שהפך השנה לגן לכל דבר).
אתי*
הצטרפות: 15 פברואר 2004, 01:37

קבוצת משחק

שליחה על ידי אתי* »

שלום!
נפתחת קבוצת משחק לפעוטות הגדלים בבית.
מפגשים דו-שבועיים הכוללים משחק חופשי, תנועה, יצירות, משחקי חצר, ארוחת בוקר משותפת, ובעיקר המון כיף :-)
אני אמא לשלושה ילדים, גננת במקצועי, וכרגע בעיקר מגדלת את הלל בן השנה וחצי שישמח לחברה :-)
אנחנו בבית זית ליד ירושלים
לפרטים: 0528915912
ארני*
הצטרפות: 21 אוגוסט 2003, 13:07

קבוצת משחק

שליחה על ידי ארני* »

הי . אני מוצאת את עצמי בשעה של חסד . הגדולים אצל הסבים וגל ישן .
מזמן הבטחתי לכתוב לך על קבוצת ההמשחק , אז הנה הזדמנות. (הכביסה מקופלת , הכלים רחוצים , הניירת ממוינת ככה שכולי שלך עד שגל יתעורר... נראה מה אספיק.)
ארני*

קבוצת משחק

שליחה על ידי ארני* »

עם הגדולה שלי הייתי מאוד לבד . בקיבוץ שלנו כל הילדים הולכים לגן בגיל שלושה חודשים . היא נשארה בבית שנתיים .בשנתיים האלה עבדתי חלקית והסבתות שמרו עליה . גם כשהיו לה צרכים חברתיים היה קשה להתחבר לילדים בני גילה בגן השעשועים או בבריכה כי כולם כולל האמהות היו בקשר עם מי שמכירים מהגן והרגשנו לבד .
היא הלכה לגן באופן חלקי מגיל שנתיים , בין השאר כדי להכיר את הסביבה שלנו , שיהיו לנו חברים .
אחרי שהשני נולד הכרתי את קבוצת החינוך הביתי באזור והתחלנו להשתלב בה .

במקביל זכרתי את הבדידות שלי וחשבתי שצריכה להיות איזו קבוצה לא לכאלה שיודעים שהם רוצים חינוך ביתי ולהניק , ומנשא ובלי חיתולים וכל החבילה אלא סתם אנשים רגילים, שרוצים להשאר בבית עם התינוק אבל נדחפים למסגרת כדי למצוא חברה .

כשבני השני היה בן חצי שנה בערך קרובת משפחה שלי ילדה ולקיבוץ הגיעה מישהי בהריון , שהכירה אותי דרך האתר .
הייתה לי גם חברה שילדה איתי והרגשתי שזה זמן טוב להתחיל . קבעתי שניפגש פעם בשבוע לשעתיים , הזמנתי נשים שראיתי עם תינוקות קטנים , ונוצרה קבוצה .

ככה נפגשנו קצת יותר משנה , והתחילה לעלות סוגיית גן הורים .
אני חשבתי שאם אצא לעבוד יומיים בשבוע , ארצה בימים שאני בבית להיות לבד עם ילדים ולא שיחלקו אותי עם קבוצת ילדים , אבל היו אמהות אחרות שמאוד רצו לשמור על ילדים אחרים תוך שהייה עם הילדים שלהם .

באותה תקופה עברנו דירה בקיבוץ , קיבלנו בית גדול יותר לשיפוץ . רציתי שיהיה לי מקום לפעילויות מהסוג הזה ומראש דאגתי שבבית החדש יהיה חדר גדול עם כניסה נפרדת ואפשרות להפרדה מלאה משאר הבית .

חיפשתי עוד אמהות שירצו להשאיר את הילדים שבוע חלקי .
בנקודה הזו יש קושי רב כי אמהות חינוך בייתי קלאסיות לא ישאירו את ילדיהם עם מישהו אחר ולא ישלמו על מפגש . ואמהות שסתם נשארות בבית לא נוטות להתחייב . אמהות אחרות רוצות משהו אינטימי אבל מהר מאוד מתחילות לרצות גן : יותר שעות פעילות ללא אמא , להפרד מהר .

לקח הרבה זמן למצוא קבוצה והקבוצה עברה הרבה תהפוכות , אנשים באו ועזבו ולקח זמן עד שהמקום קיבל את האופי שלו
שמאוד תואם את החזון :

קבוצת המשחק עובדת חמישה ימים בשבוע , ארבע שעות . יכולים להכנס עד 12 ילדים .
במקום עובדות אמהות שבאות עם הילד שלהן , מטפלות בילדים שנשארים בלי אמא , וגם מעבירות פעילות כללית לכל הילדים .
אמהות אחרות באות ונשארות עם הילדים שלהן .
כל מטפלת אחראית על עד 4 ילדים (כולל שלה) .גילאי הילדים משנתיים עד חמש , יש ילדים יותר צעירים שאמא נשארת איתם .

סדר היום מורכב ברובו ממשחק חופשי , טיול וארוחה .
מתקיים מפגש קצר לילדים שמעוניינם בו מספרים סיפור , שרים , וגם מדברים על התוכנית לאותו היום : מי בא , איזה יום היום מה מזג האויר , מה נעשה היום .

כל עוד הילדים בשלהם לא מפריעים להם . מציעים למי שרוצה לשמוע סיפור , לעשות יצירה וכו ...

על הדלת יש טבלה חודשית בה יכולות האמהו לשבץ עצמן על מנת לשמור מקום לימים שהן מעוניינות לבוא .
אפשר גם לשלוח סמס או להתקשר אלי בהתראה קצרה ולראות אם יש מקום פנוי .

מחיר כניסה עם אמא הוא 35 ש"ח , בלי אמא 70.
זה כולל ארוחת בוקר , ועוד ארוחת ביניים של פרי ודגנים .

העובדות מרויחות 25 ש"ח לשעה ונסיעות .
מעבר לזה יש הוצאות של ביטוח, חומרים מתכלים , חשמל וכו....

התשלום מתבצע בין ההורים למטפלות כך שלא מקבלים תלושי משכורת ,ו כל אחת היא עסק בפני עצמה מול הרשויות .ככה חחוסכים את המעמ ואפשר להשאיר את העניין זול למי שמשלם עבור השרות.
בכל חודשי הפעילות -23 חודשים עד עכשיו המקום כיסה את עצמו , לי לא תמיד נשאר רווח אחרי כיסוי הוצאות .לעיתים קורבות נשאר לי רווח מצומצם של עשרות או מאות שקלים .

כיוון שאני רוצה שהמטפלות תהיינה 100 מהזמן עם הילדים אני מסייעת בהכנת האוכל , שטיפת הכלים , ושמירה על הסדר והנקיון
אוי הוא התעורר
ארני*

קבוצת משחק

שליחה על ידי ארני* »

מצטערת על הקטיעה , אני אמשיך לענות לך כשאתפנה לכך שוב . מקוה שעזרתי קצת .

אני לא רוצה להכביד לך על הדף , אשמח להמשיך את השיחה הוירטואלית הזו אם זה עוד מעניין אותך ,
אם תוכלי להעתיק אלי לדף או להעביר הכל לאיזה דף חדש , קבוצת משחק עשה זאת במו ידיך .... משהו כזה .
לאחר שתסיימי לקרא.
ארני_ש*
הצטרפות: 21 ספטמבר 2003, 07:18
דף אישי: הדף האישי של ארני_ש*

קבוצת משחק

שליחה על ידי ארני_ש* »

אני מעתיקה לי את השאלות ברשותך כדי שאדע על מה לענות ...
יש מטפלות שהן ללא ילד משלהן (פשוט שכירות?)
הזכרת את נושא הרשויות, איך זה עובד? האם את רשומה כעמותה או משהו בסגנון? מה עושה אם שאינה עסק קטן בפני עצמה (כלומר אין לה איך להוציא קבלות?)
אם יתחשק לך להרחיב על גיבוש הקבוצה... [במאמר מוסגר- אני מאוד מאוד משתדלת, כבר מעכשיו, לגבש רשת חברתית בפר"ח של אמהות שעשויות עוד שנה שנתיים להיות במקום הזה, של צורך במסגרת חלקית מאוד או בחברה. באופן מפתיע, זה לא כזה פשוט, אפילו בברית באופן המוכרזת...]
מה קורה מבחינת הסתגלות הילדים ? הקבוצה והמטפלות בעצם בסוג של התחלפות תמידית בימי השבוע, האם יש לזה השפעה בעיניך על הילדים והקשרים הנוצרים?
  • ומהפן הכלכלי- כשאת מדברת על כיסוי עלויות, זה כולל את המקום (על אף שזה בעצם חלק מביתך)? האם את נוכחת ברמה זו או אחרת כל הזמן? זו מושקעות גבוהה למדי כאשר אין הכנסה כלכלית מזה. אני מניחה שיש לכך יתרונות אחרים שמנצחים את הצד הכספי?
לגבי החזון הוא רשום לי ואעתיק אותו לפה .
בהתחלה פתחתי עמותה אבל כדי שעמותה תעבוד צריך 7 אנשים לפחות שחותמים . הקבוצה הראשונית התפרקה כולה די מהר כך שנשארתי ללא האנשים החתומים , ופחדתי להחתים אחרים כי כבר לא ידעתי כמה זמן ישארו , ואחר כך לך תחפש אותם , אז העסק לא עובד באופן רשום , כאמור מי שעובדת נותנת חשבוניות משלה .
לא כל האמהות הנוכחות עובדות יש צוות עובדות , שאחת מהן באה כל יום ולגבי השנייה והשלישית לפי הצורך . השנה היו שתיים קבועות כל יום ועוד אחת שהצטרפה. השלישית היו נשים מתחלפות ולא קבועות . אבל כמובן שצריך קביעות . הילדים נקשרים לקבועות ומוכנים להשאר רק עם מי שהם מכירים ואוהבים .
הקיץ השתיים הקבועות עזבו ושתיים חדשות התחילו לעבוד . יש ילדים שעזבו בגלל הקבועות (אחת הייתה חברה טובה של אחת הבנות של הגננת הקבועה וכשזו עזבה היא עצמה לא רוצה יותר לבוא )

לעיתים יש מטפלת ללא ילדים , אבל נשים ללא ילדים בדרך כלל מחפשות עבודה קבועה וריווחית להרבה שעות ואצלי פתוח רק 4 שעות ביום , אם מוצאים מישהי שמוכנה זה טוב , קצת סותר את החזון כי חלק מהחזון הוא לתת מקומות עבודה לאמהות עם ילדהן הקטנים .
ארני_ש*

קבוצת משחק

שליחה על ידי ארני_ש* »

מי שאין לה עסק קטן משלה יכולה לפתוח זה ממש קל ולא דורש כלום .
לגבי הקבוצה - היה לי בסיס ראשוני של אמהות שהיו אצלי במפגשים לנשים בחופשת לידה. כבמובן שלא כולם הצטרפו לקבוצת המשחק כי חלקן שלחו את הילדים לגנים וחלקן הצטרפו למפגשי חינוך ביתי מוצהרים .

הנשים שהגיעו אחר כך , חלקן לא נשארו ובכל זאת נוצר גרעין והתעבה . זה תהליך ממושך , ומתסכל , אם את יוצרת זהות בין עצמך ובין האירוע .
כי כל עוד הזדהתי עם המפגש ונשים באו וזה לא מצא חן בעינהן הרגשתי שאני לא מוצאת חן , שאותי הן לא רוצות והתבאסתי נורא, כשבפועל המקום לא התאים לצרכים שלהן , ואת זה יותר קל לי לקבל (אולי גם אני עצמי כחלק מהקונספט , אבל הרי אני לא רוצה להתאים לכולן , רק למי שהנישה הפרטית הזאת פוגשת את הצורך שלה ...לא יודעת אם אני כל כך מובנת, אבל ריגשית ככה אני מתמודדדת יותר בקלות עם הקושי הקבוצתי .

עם זאת נוצרו קשרים כייפים ביותר , תחושה שיש קבוצה , שהקשרים בין חבריה האמהות והילדים ממשיכים מעבר לשעות הפעילות .
אמהות שונות שיווקו תוצרים שונים דרך הקבוצה כך שנוצרה גם רשת עיסקית , והתחושה היא שיש שבט .
כשילדים בארגז החול או עסוקים בשלהם באופן אחר האמהות מתפנות להעלות לבטים שונים בינן לבין עצמן ויוצאות בתחושה טובה .
כמובן שלפעמים גם יש אינטריגות אבל זה ממש היה מינורי .
ארני_ש*

קבוצת משחק

שליחה על ידי ארני_ש* »

החזון

בית פתוח לאמהות ותינוקות .

ככל שעוברות השנים , בעיקר מאז הפכנו לאמהות אנו מזהות מחסור במקומות מפגש עבור אמהות עם תינוקות . קיימים בארץ מספר מרכזים בתשלום המציעים חוגים שונים לאמהות בחופשת לידה בעלות אמצעים . נשים רבות מגיעות אליהם בעיקר כדי להכיר עוד אמהות, כיוון שאין מסגרת לאמהות שבבית והבדידות רבה . בשל בדידות זו וחוסר מענה לצרכים החברתיים , וכן חוסר תמיכה רגשי ופיסי מזדרזות אמהות לחזור לשגרה ולעבודה ולהשאיר את התינוקות עם מטפלת או במסגרת .
אנו מוצאות שיש ליצור העצמה נשית לא רק דרך קריירה אלא גם דרך חווית האמהות , מתוך תפיסה שאם נשים יקבלו תמיכה מתאימה , חווית האמהות תיתפס בעיניהן כשינוי חיובי ומשמעותי בחייהן דבר שישפר את ההיקשרות (attachment ) בינן לבין תינוקיהן ויאריך את הזמן בו הן מקדישות לילדיהן .

בעינינו יש משמעות מהותית לקשר אם-ילד,ותמיכה לאימהות מכל שכבות החברה , לחוויית אמהות משמעותית - תוביל לשינוי האג'נדה המשפחתית ותחסוך בעיות בהמשך חייו של הילד , באופן שישפיע לטובה על כלל החברה, שכן , ילדים יגדלו באטמוספירה משפחתית בה יחושו רצויים ואהובים ובה צרכיהם הבסיסיים יענו , דבר שישפיע באופן חיובי על המשך חייהם .
אנחנו מאמינות שאם המתיחות האישית תרד , האווירה כולה בחברה תושפע לטובה .(האישי הוא הפוליטי …)

מטרות הפרוייקט :

לספק לאמהות סיוע מעשי כמו גם תמיכה רגשית ואוזן קשבת . באופן אישי ובסדנאות קבוצתיות מונחות. וכל זה ללא תשלום. (או בתשלום סמלי)
ליצור אוירה ציבורית שלהיות אמא זה תפקיד חשוב וגם מספק , ולתת לגיטימציה לנשים הבוחרות להאריך את חופשת הלידה שלהן , להישאר עם ילדיהן ללא רגשי אשמה או ביקורת חברתית .(כיום מסתכלים באופן ביקורתי על החלטה כזאת , הנורמה היא לחזור לשגרת העבודה במהירות מרבית ,נשים נאלצות להיקרע בין הצורך להיות עם התינוק ובין הצורך בחיים מקצועיים וחיי חברה).
לספק מקום מפגש בו תוכלנה אמהות שנשארות בבית עם התינוקות להפגיש את הילדים וכן להיפגש בעצמן וליצור רשת קשרים בהן תוכלנה להיתמך ולהיעזר.
לחזק את הזהות הנשית דרך חווית האמהות , ליצור העצמה אישית מגדרית על ידי הרחבת חווית הבחירה של נערות ונשים , לגבי האפשרויות העומדות בפניהן כנשים, אלטרנטיבה להעצמה האישית הרואה באישה הקרייריסטית אישה מוצלחת לעיתים על חשבון תפקידיה כאם .
ליצור אפשרויות תעסוקה עבור נשים שמעוניינות להישאר עם תינוקן.
אמל_ית*
הצטרפות: 14 אוגוסט 2008, 21:48
דף אישי: הדף האישי של אמל_ית*

קבוצת משחק

שליחה על ידי אמל_ית* »

הנה העברתי את התכתבותנו מהדף שלי לקהל הרחב...
אמל_ית*

קבוצת משחק

שליחה על ידי אמל_ית* »

ארני, תודה!
בקרוב אמצא זמן לקרוא קריאה שניה ובטח לשאול עוד קצת ולהגיב... (-:
א_תי*
הצטרפות: 14 יולי 2009, 17:59
דף אישי: הדף האישי של א_תי*

קבוצת משחק

שליחה על ידי א_תי* »

ארני, תודה!
נקרא מרתק!
איפה אתם נמצאים?
בריג'י_נומושי*
הצטרפות: 28 אוגוסט 2008, 21:26
דף אישי: הדף האישי של בריג'י_נומושי*

קבוצת משחק

שליחה על ידי בריג'י_נומושי* »

נתפגש ביום שלישי {פעמיים כי טוף} בגנונצ'יק בבית וגן בירושלים
0504042968
  1. 30 עד 6
משחק חופשי בפינות הגנון בפנים ובחוץ; שעת סיפור...יהיה שמייח!!!

אני גובה 18 ש''ח ל"זוג"=הורה+ילד.

nomushi2 שטרודל גימייל דאט קום

ימים טובים!
בריג'י
עורכת*
הצטרפות: 24 אוגוסט 2005, 21:38

קבוצת משחק

שליחה על ידי עורכת* »

דף למחיקה ? כרגע זה גן לכל דבר וזה פירסומת אישית, לא סותר את מדיניות האתר?
עורכת_עבר*
הצטרפות: 11 נובמבר 2010, 15:31

קבוצת משחק

שליחה על ידי עורכת_עבר* »

אני מעתיקה לכאן תשובה של תזמורת הים מהדף מדיניות פרסום באתר באופן טבעי:

תזמורת הים (19.01.2008 20:56):
לא הבנתי למה הדף קבוצת משחק צריך להיות בדף נפרד.
משום שמדובר במודל שלא הרבה אנשים מכירים, ומאד רלבנטי למי שמסתובב כאן. כנ"ל לגבי גן הורים.
את צודקת שכרגע יש רק מקום אחד, אני מקווה שבקרוב תתהווה שם רשימה ארוכה יותר. לדעתי חשוב לתת במה לעובדה שהמודל הזה קיים ומיושם בהצלחה לפחות במקום אחד, כי זה מה שעשוי לתת דחיפה לאמהות נוספות לפתוח מקומות דומים, ומסתובבות פה לא מעט אמהות שהמודל הזה עשוי להיות אידאלי עבורן.
הצעת פשרה היא לכתוב הקדמה עם הסבר על שני המודלים בדף פתרון ביניים לחינוך ביתי.
עכשיו_טוב*
הצטרפות: 22 פברואר 2011, 12:07
דף אישי: הדף האישי של עכשיו_טוב*

קבוצת משחק

שליחה על ידי עכשיו_טוב* »

קודם כל תודה גדולה לכל נותנות ההשראה בדף זה!
קיומו המוצלח של המודל הזה מאפשר לי לחלום על הקמה של משהו דומה
באזור חיפה..

אני מחפשת שותפה / שותפות
כדי להקים מקום לקבוצת משחק באזור חיפה / חוף כרמל.
כתבתי יותר בפירוט בדף הבית
אם יהיו דברים רלוונטים אז אולי השיחה תעבור לכאן, בינתיים היא בדף בית שלי
תזמורת_הים*

קבוצת משחק

וחשוב לי להוסיף על דבריה של ליצ'י שהמקום גם מספק עבודה לצד גידול ילדים לאמהות בחינוך ביתי שכן ה"גננות" הן אמהות שמגיעות עם הילדים הפרטיים שלהן, שגילם נע בין כמה חודשים לכמה שנים, וזה מעבר לעובדה שהוא מאפשר לאמהות בחינוך ביתי לצאת לעבוד.
שני_צו*
הצטרפות: 03 פברואר 2005, 00:44
דף אישי: הדף האישי של שני_צו*

קבוצת משחק

שליחה על ידי שני_צו* »

ממש לא דף למחיקה, ולא דף פרסומי. כשהארץ תמלא "גנים" כאלו, נוכל להתחיל למחוק.
עד אז, זה דף מעורר השראה. והלוואי ויפתחו עוד מקומות דומים.

מקומות כאלו מהווים רשת תמיכה בחינוך ביתי.
ההולכת_בדרכים*
הצטרפות: 27 אוקטובר 2004, 19:00
דף אישי: הדף האישי של ההולכת_בדרכים*

קבוצת משחק

שליחה על ידי ההולכת_בדרכים* »

מה שתזמורת, ליצ'י ושני כתבו |Y|

וכן, אני גם לקוחה מרוצה, וזה מה שגורם לי לדעת בוודאות ומתוך נסיון אישי (ולא רק פרגון ל ארני ש :-)) שהמקום הזה הוא ממש לא גן לכל דבר
הוא לגמרי מקום שמגיעות אליו משפחות בחינוך ביתי שמחפשות פתרון למצב שבו קשה להן ללכת למפגשים החינמיים מכל מיני סיבות, או משפחות שעושות חינוך ביתי חלקי. הוא מהווה שירות למשפחות חינוך ביתי והוא צריך להיות כאן, מכל האתרים בעולם.

עורכת, נדמה לי שכבר ראיתי בעבר כמה פעמים בקשה למחוק את הדף הזה (אולי זו היית את ואולי מישהי אחרת),
ובכל פעם כזו נכתבו תשובות למה הוא כן מתאים לבאופן... למה ההתעקשות בעצם?
אמל_ית*

קבוצת משחק

שליחה על ידי אמל_ית* »

גם אני במגינים על הדף.
לגמרי חינוך ביתי בחברה המודרנית. שבטי. קהילתי. אני ראיינתי כאן את ארני על איך היא עשתה את זה, זה דף מודל. אמהות מגיעות לכאן ומקבלות השראה, איך אפשר לייצר אפשרות להשאר בבית ולחנך אחרת, יחד עם אחרים, תוך התייחסות להיבט כלכלי (עבודה חלקית ועבודת אמהות).
מיטל*
הצטרפות: 07 ינואר 2005, 08:52

קבוצת משחק

שליחה על ידי מיטל* »

פותחת קבוצת משחק \ משפחתון חלקי בביתי שבמושב אומץ ( עמק- חפר)
החל מספטמבר 2011
מתאים לאמהות שכן רוצות לגדל את ילדן בבית אבל זקוקות לסידור חלקי וגמיש .
ולילדים החל מגיל שנה .
מסגרת קטנה , חום אהבה , אוכל בייתי ואיכותי , הקשבה וכבוד לילד
לפרטים נוספים -מיטל - 052-3848586
מרים_פ*
הצטרפות: 05 אפריל 2006, 22:22
דף אישי: הדף האישי של מרים_פ*

קבוצת משחק

שליחה על ידי מרים_פ* »

אני גרה במבשרת-ציון ואני מארגנת קבוצת-משחק לילדים בגילאי 1.5 – 4 והוריהם שמחפשים מסגרת יומית אלטרנטיבית. מיקום הקבוצה יהיה באיזור מבשרת או הכניסה לירושלים (או ירושלים). אני מזמינה לקרוא פרטים נוספים בדף הבית שלי.
אינטו_איציה*
הצטרפות: 11 מאי 2007, 13:42
דף אישי: הדף האישי של אינטו_איציה*

קבוצת משחק

שליחה על ידי אינטו_איציה* »

הי ארני,
הפנתה אותי אמא של _דגיגונת בעקבות מודעה שפרסמתי בכיכר השוק לגבי החיפוש הנוכחי שלי.

ובכן, אני בובנאית ומחפשת משרה חלקית במקום אלטרנטיבי לילדים ...

אם את מחפשת או שמכירה מקומות שזקוקים למורה או אשת צוות או בובנאית :-) אז אשמח לשמוע.

אני בדפבית או בefratgonen בג'ימייל.

@}
האטורי_האנזו*
הצטרפות: 01 נובמבר 2011, 21:30

קבוצת משחק

שליחה על ידי האטורי_האנזו* »

מחפשת קבוצת משחק או גן הורים באיזור הדרום (בית קמה)???
אודה על כל שבב מידע
אנחנו שוקלים לעבור לאיזור עם בננו בן השנתיים
ב_שאיפה*
הצטרפות: 14 דצמבר 2011, 10:49
דף אישי: הדף האישי של ב_שאיפה*

קבוצת משחק

שליחה על ידי ב_שאיפה* »

מתקיימת עדיין קבוצת משחק במקום כלשהו בארץ?
ב_שאיפה*
הצטרפות: 14 דצמבר 2011, 10:49
דף אישי: הדף האישי של ב_שאיפה*

קבוצת משחק

שליחה על ידי ב_שאיפה* »

עידכון למי שישמע על רונית לב מכפר ביל"ו - כבר אין אצלה קבוצת משחק
מיטל*
הצטרפות: 07 ינואר 2005, 08:52

קבוצת משחק

שליחה על ידי מיטל* »

אצלי יש קבוצת משחק במושב אומץ בעמק חפר
נותר מקום אחד לשנה הנוכחית כרגע לפעמיים בשבוע בלבד
מתאים לגילאי שנה וחצי עד שלוש ולהורים שזקוקים לפתרון חלקי
במקום קטן אינטימי חם ומכבד
אשמח למסור פרטים נוספים בטלפון 052-3848586 מיטל
שני*
הצטרפות: 13 מאי 2004, 14:40

קבוצת משחק

שליחה על ידי שני* »

מחפשת קבוצת משחק בירושלים לבת שלי בת 2.4 היא מאוד מפותחת לגילה אם למישהו יש איזשהוא רעיון או ששמע על....אשמח אנחנו גרים בקטמונים
שני.
0502268770
פלוני_אלמונית*
הצטרפות: 19 אוגוסט 2001, 22:52
דף אישי: הדף האישי של פלוני_אלמונית*

קבוצת משחק

שליחה על ידי פלוני_אלמונית* »

רונית לב מקיימת קבוצת משחק בגדרה, פעמיים בשבוע (ראשון ושלישי 9:00-12:30), בתשלום של 40-60 ש"ח למפגש. וגם ברחובות יש קבוצת משחק בימי שני (8:30-12:00), שכוללת חוג מוסיקה ותנועה, לגילאי זחילה עד שנתיים, בעלות של 60 ש"ח. לא נראה לי שיש אפשרות להשאיר את הילד לבד.
פלוני_אלמונית*

קבוצת משחק

+הודעה ממשתתפת חדשה התקבלה בברכה:+

מחפשים קבוצת משחק לתאומים בני שנה וחצי
או אלטרנטיבה דומה למפגש עם פעוטות אחרים
באיזור לטרון/מודיעין/מושבי הסביבה
089797973
אמא_גילי*
הצטרפות: 13 אוגוסט 2014, 22:42

קבוצת משחק

שליחה על ידי אמא_גילי* »

שלום לאמהות
אני מחפשת להקים קבוצה קטנטנה של שלוש אמהות (אני ועוד שתיים) ושלוש/ה קטנטנים (לאו שלי בן שנה וחודשים ועוד שניים). 3 ימים בשבוע בהם בכל פעם מישהי לוקחת את הילדים לכמה שעות. אני שחקנית ומורה לתאטרון ולא רשמתי את לאו לגן השנה אולם אשמח לסוג כזה של מסגרת שתהיה זולה, בטוחה ונעימה. אגב אנחנו גרים במרכז תל אביב. אם יש מישהי שזה נשמע לה מעניין אשמח לדבר איתה 0544310367
פלוני_אלמונית*

קבוצת משחק

מתקיימת קבוצות משחק בגדרה בגן עם אמא מספר פעמים בשבוע
הגן כולל משחקיה מותאמת לגיל הרך, חצר ומתקני שעשועים
פעילות חווייתית ומעשירה לילדים: שירים, סיפורים, עבודות יצירה ועוד
חוג מוסיקה בתנועה לקטנטנים, חוג התפתחותי לתינוקות
אווירה תומכת וחמה של אמהות המחפשות זמן איכות לילדיהן ולעצמן
ניתן למצוא בפייסבוק: גן עם אמא ומרכז הורות גדרה
מורן*
הצטרפות: 04 דצמבר 2003, 11:32

קבוצת משחק

שליחה על ידי מורן* »

שלום לכולם.

בפסח 2016 אני פותחת בביתי בקיבוץ גבעת ברנר קייטנה איכותית ועשירה הנקראת "טבע פסח" , כאשר הדגש הוא על טבע ואומנות.
הקייטנה כוללת פעילות יומיומית בנושא הטבע והאומנות- פעילות על חיות, ידיעת הארץ, צורות נוף ועוד תוך דגש על טיולים בקיבוץ ופינת חי של הקיבוץ ופעילות יצירתית תוך שימוש בחומר, צבע וחומרי מחזור.
הקייטנה כוללת א. בוקר וא. צהריים ביתית איכותית וארוחת ארבע .
הקייטנה מיועדת לילדים מגילאי 3 עד 6 כל יום מימי החג או 3 ימים לפחות (אפשרות לשהות עד 14:00 כולל א. צהריים או עד 16:00).
חשוב לציין כי המטרה ליצור קבוצה קטנה של ילדים שאוהבת טבע ואומנות!!
כל מי שמעוניין לשמוע פרטים. נא ליצור עימי קשר בטלפון 0524766764
מורן
שליחת תגובה

חזור אל “ההחלטה על חינוך ביתי”