כדאי אולי גם לקרוא את 'התינוק יודע', יש על זה דף פה. היא כותבת שם שלתינוקות יש צורך לפעמים פשוט לבכות ואנחנו אמורים להכיל את זה ולאפשר להם לבכות תוך כדי חיבוק. בכל אופן צריך לשלול קודם שמשהו מציק לו.
אני מאוד מסתייגת מהספר הזה ומהמסקנה שלו.
אני חושבת שתינוקות בוכים אך ורק כי משהו מציק להם - משהו אמיתי ומוחשי שניתן לפתרון. עוד דעות בנושא אפשר לקרוא גם בדף:
התינוק יודע ובפרט ב-
בלוג התינוק יודע.
הי לולי

קודם כל אני שולחת לך חיבוק גדול ומחזק!

זה נשמע לא קל המצב שאת נמצאת בו.
אני אנסה להתייחס למה שציינת בפתח הדף:
יש לי תינוק בן חמישה שבועות.
המצב היחיד במשך שעות היום שהוא רגוע זה במנשא.
האמת? זה נשמע לי מאוד הגיוני. תינוקות זקוקים למגע שוטף, ויש כאלה שמוחים על כך כשהם לא מקבלים אותו.
נשמע לי מאוד הגיוני שדווקא כשהוא עליך במנשא, זה הזמן הכי רגוע שלו. אני רואה במנשא כמין הריון חיצוני - המשך להריון הפנימי שהסתיים. האפשרות שלנו לשאת את ילדינו במנשא נותנת לנו את ההזדמנות להעניק לילדינו מעבר מדורג לעולם שבחוץ. וכך, יש הריון חיצוני, כשהוא עליך, ואט אט הוא מסתגל לעולם שבחוץ, בעודו חווה תחושות חמות ונעימות שמזכירות מאוד מאוד את החיים ברחם העוטף והנעים שלך.
מסקנה:
לשאת אותו כמה שיותר במנשא. זה פשוט.
מה שחשוב, זה שיהיה לך מנשא טוב, את יכולה אפילו לעבור למנשא גב שמותאם לגיל הזה, וכך ידייך יהיו פנויות ועדיין בנך יהיה עליך רגוע ושליו כשהוא מקבל את כל מה שהוא צריך ממך: מגע אוהב.
אבל אז הוא גם ישן (לא נרדם אחרת בשעות היום). האם זה טוב שיישן כל היום?
בוודאי. למה לא?
בגילו תינוקות ישנים רוב הזמן גם ככה. זה חיוני להם. זמני השינה שלהם לא דומים לזמני השינה שלנו.
אני חוששת שאם יישן כל היום לא יישן בלילה
לדעתי אין שום קשר בין הדברים. אני גם חושבת שזה לא רעיון טוב להשאיר אותו ער במיוחד, כדי שיישן טוב בלילה. אני מציעה לך פשוט לזרום איתו. נפל בחלקך מזל גדול ויש לך תינוק נפלא שמשדר לך מסרים מאוד ברורים של מה הוא רוצה. זה נהדר! כל שנותר הוא להקשיב לו, ולזרום עם ההעדפות שלו והבחירות שלו.
בעניין הדאגה שלך לשנת הלילה, שני דברים:
- נסי זאת כמה ימים ותראי מה קורה.
- אני נשאתי את בתי עליי ללא הפסקה (גם כשהיא ישנה) עד שהיא התחילה לזחול. אני יכולה להרגיע אותך ולספר לך שלא היתה שום השפעה לשינות היום הטובות שלה, על שינות הלילה הטובות גם כן.
גב שלי הרוס מריקודים כשהוא במנשא כל היום
לא חייבים לרקוד, מה שכן, תינוקות מעדיפים שנהיה בתנועה. אז אולי תמצאי לך דברים שתוכלי לעשות בזמן הזה: טיול נעים בחוץ, טיול נעים בבית תוך כדי קריאת ספר, השענות עדינה על כדור פיזיו (וגלישה במחשב תוך כדי) וכו'.
ולפעמים צריך גם לנסוע באוטו, או להתלבש, או להתקלח, או להיות קצת עם אחיו הגדולים.
אם קשה לו עם הנסיעות, כדאי אולי לבדוק חלופות אחרות: אולי אתם תסעו פחות, ויותר יבואו אליכם?
אולי אפשר להתנייד בדרכים אחרות? אופניים, רגל, אוטובוס?
אני מאמינה שאם רוב היום הוא יהיה במנשא - מתוך בחירה שלמה שלך - אז הזמנים שבהם את מתלבשת לא יהוו בעיה ותוכלי להניח אותו לדקה שתיים על המיטה.
כשאת מתקלחת, יכול מישהו אחר להחזיק אותו.
שני ילדי הגדולים היו מסוגלים לשכב רגועים זמן ארוך במשך היום
אני מניחה שאני לא אהיה הראשונה לומר שלך שכל ילד הוא אחר.
אני יכולה רק לומר לך שאני מאוד מבינה את הקושי שלך, ולקוות שמשהו מהדברים שעלו כאן בדף, יוכל לסייע לך למצוא את השפה המשותפת - את הריקוד המיוחד - שמתאימים לך ולבנך.
@}