אני לא מבינה את התינוק שלי

לולי*
הצטרפות: 25 אפריל 2003, 23:47

שליחה על ידי לולי* »

יש לי תינוק בן חמישה שבועות. זה הילד השלישי שלי, והוא מתוק מאוד, אבל אני פשוט לא מבינה אותו...
מאז שנולדה בתי הבכורה עברו כבר כמעט שבע שנים. בשנים האלו למדתי והתפתחתי מאוד כאמא וכבן אדם בכלל. התינוק הזה, שלא כמו אחיו, נולד בלידה טבעית, שהה איתי ברציפות מרגע לידתו, יונק בכל עת שחפץ (וזה די הרבה), ישן איתנו במיטה, מקבל הרבה מאוד זמן אמא והרבה על הידיים ותשומת לב.
והוא בוכה. כל זמן שהוא לא על הציצי או ישן- הוא בוכה. גם על הידיים הוא בוכה. המצב היחיד במשך שעות היום שהוא רגוע זה במנשא. אבל אז הוא גם ישן (לא נרדם אחרת בשעות היום). האם זה טוב שיישן כל היום? כי עד כה דווקא בלילה הוא ישן בשקט (טפו טפו טפו). אני חוששת שאם יישן כל היום לא יישן בלילה. ובכלל- הגב שלי הרוס מריקודים כשהוא במנשא כל היום, ולפעמים צריך גם לנסוע באוטו, או להתלבש, או להתקלח, או להיות קצת עם אחיו הגדולים.
אני מודה שאני מרגישה קושי גדול- אני נותנת לו הכל והוא לא מרוצה, ואני לא מצליחה להבין מה הבעיה :-( שני ילדי הגדולים היו מסוגלים לשכב רגועים זמן ארוך במשך היום, או לפחות לא בכו כאילו חייהם נמצאים בסכנה.
זה אני, או הוא? זה יעבור? קשה לי.
רוקדת_לאור_ירח*
הצטרפות: 03 דצמבר 2004, 17:39
דף אישי: הדף האישי של רוקדת_לאור_ירח*

שליחה על ידי רוקדת_לאור_ירח* »

(())
קשה מאד, מבינה לליבך.
יש תינוקות שקשה להם יותר וכאלה שקשה להם פחות. כנראה שהתינוק הספציפי מתקשה להסתגל לעולמנו יותר מילדייך האחרים (או שאת לא זוכרת טוב).
ההתחלה קשה לו. הוא בא ממקום כל כך אחר והוא מסתגל. אני יודעת שזה מאד מאד קשה, אבל קחי את הזמן ותני לו את המן להסתגל. אני משוכנעת שחלק מזה יסתדר.

בדיוק אתמול דיברנו אמי ואני על בתי (הראשונה) שבעוד כמה ימים תהיה בת חצי שנה. בהתחלה אמא שלי אמרה שהיא נורא עדינה וצרחנית , אתמול היא דיברה על כמה שהילדה כייפית מחייכת אל העולם ואל אנשים. הזכרתי לה שבהתחלה היה אחרת והיא אמרה שהסברתי לה שהיא חדשה כאן ומסתגלת אלינו. מקוה שזה מעודד אותך.
נכון שיש תינוקות שלוקח להם יותר זמן ויש כאלה שרגועים מהתחלה, אבל לא נראה לי שלחץ ישנה את זה. תנסי שיעזרו לך כמה שיותר, את אחרי לידה. אם את צריכה ליילל למישהי בטלפון אני מוכנה להקשיב.
תבשיל_קדרה*
הצטרפות: 10 נובמבר 2001, 08:15
דף אישי: הדף האישי של תבשיל_קדרה*

שליחה על ידי תבשיל_קדרה* »

הוא שבע? עולה טוב במשקל? יש לו די חיתולים רטובים וצואים?
איך הוא יונק? בכל פעם מצד אחד? שניים? באיזו תדירות?

הייתי בודקת את כל נושא ההנקה, וגם השפעה של דברים שאת אוכלת עליו.
לולי*

שליחה על ידי לולי* »

שבע לחלוטין. עוזב מעצמו ומסרב לעוד אם אני מציעה לו. עושה קקי ופיפי בשפע, עלה קילו מאז שנולד.
יונק לאחרונה רק מצד אחד- כי יש שפע של חלב.
(אני מדריכת הנקה בעצמי)
איך אוכל לבדוק את השפעת האוכל עליו? אני משתדלת מאוד לא לאכול מאכלים שגורמים לגזים, וממעטת מאוד במוצרי חלב.
עירית_לוי
הצטרפות: 13 יוני 2004, 20:33
דף אישי: הדף האישי של עירית_לוי

שליחה על ידי עירית_לוי »

איך אוכל לבדוק את השפעת האוכל עליו?
  1. שיטת ipec מאפשרת גם אבחון וגם ניקוי של אלרגיות. היתרון בשיטה הוא שבאמצעותה תוכלי לעלות גם על בעיות אחרות (אם קיימות כאלה) שלא קשורות למזון ואולי הן אלו שגורמות לחוסר המנוחה שלו.
  2. שיטת המטוטלת של אילת שלו (ראי פרטים בדף גזים אצל תינוקות קוליק) מאפשרת אבחון של מזונות שהתינוק אלרגי אליהם.
תבשיל_קדרה*
הצטרפות: 10 נובמבר 2001, 08:15
דף אישי: הדף האישי של תבשיל_קדרה*

שליחה על ידי תבשיל_קדרה* »

אני בענין שיטות אלטרנטיביות - שיטת IPEC או מטוטלת - למשל אצל אילת שלו שכתבה את גזים אצל תינוקות קוליק.
חגית_ל*
הצטרפות: 05 אוקטובר 2001, 17:35
דף אישי: הדף האישי של חגית_ל*

שליחה על ידי חגית_ל* »

כדאי אולי גם לקרוא את 'התינוק יודע', יש על זה דף פה. היא כותבת שם שלתינוקות יש צורך לפעמים פשוט לבכות ואנחנו אמורים להכיל את זה ולאפשר להם לבכות תוך כדי חיבוק. בכל אופן צריך לשלול קודם שמשהו מציק לו.
אולי באמת יש לו רגישות לקולות, אורות.
שינה זה מצב טבעי לתינוקות, לא? הם אמורים לישון הרבה ביום ולקום הרבה בלילה ;-) זה שומר עליהם.
מה שבטוח, הזמן עובר כ"כ מהר שהופ והוא כבר יגדל לך והדברים ישתנו.
תהיו בריאים @}
מיצי_החתולה*
הצטרפות: 21 פברואר 2005, 22:27
דף אישי: הדף האישי של מיצי_החתולה*

שליחה על ידי מיצי_החתולה* »

בהנחה שהוא בריא, ונשמע כאילו הוא בריא, באמת יש תינוקות שההסתגלות שלהם לעולם היא קשה יותר. בכורי היה כמו שני הראשונים שלך, ואילו בני השני לא הפסיק לבכות בערך בחודשיים הראשונים לחייו, ואצלנו לא היו הפסקות בלילה :-). הוא היה רוב הזמן עליי במנשא (בלילה עליי בלי מנשא), עד שזה עבר לו.
אני יכולה רק לנחם אותך שזה עובר, ובגדול.

עוד דבר שאת יכולה לנסות (לנו לא עזר, אבל אני מכירה אישית כמה תינוקות שזה עזר להם מאד): קרניו סאקרל.
זוהר_אור*
הצטרפות: 15 יולי 2005, 11:17
דף אישי: הדף האישי של זוהר_אור*

שליחה על ידי זוהר_אור* »

עוד דבר שאת יכולה לנסות (לנו לא עזר, אבל אני מכירה אישית כמה תינוקות שזה עזר להם מאד): קרניו סאקרל.
בשבוע שעבר הלכתי עם חברתי והתינוקת שלה בת 7 שבועות לטיפול כזה. קודם כל היה מדהים לראות את הטיפול - התינוקת עשתה בו שחזור של לידתה, והחל מאותו יום היא פתאום התחילה לישון לילות ארוכים (6 דעות רצוף). אני התרשמתי מאוד מהטיפול הזה.
יעלי_לה
הצטרפות: 08 ספטמבר 2005, 09:00
דף אישי: הדף האישי של יעלי_לה

שליחה על ידי יעלי_לה »

קרניו סאקרל - לא שמעתי על זה מעולם ואני סקרנית. אפשר פרטים?
אלונ_צ'יק*
הצטרפות: 14 אוגוסט 2003, 22:48
דף אישי: הדף האישי של אלונ_צ'יק*

שליחה על ידי אלונ_צ'יק* »

כן, נשמע מעניין, מיצי תפרטי... דרך אגב, איך נושא השינה מתקדם?
סיגל_ב*
הצטרפות: 29 פברואר 2004, 08:57
דף אישי: הדף האישי של סיגל_ב*

שליחה על ידי סיגל_ב* »

כדאי אולי גם לקרוא את 'התינוק יודע', יש על זה דף פה. היא כותבת שם שלתינוקות יש צורך לפעמים פשוט לבכות ואנחנו אמורים להכיל את זה ולאפשר להם לבכות תוך כדי חיבוק. בכל אופן צריך לשלול קודם שמשהו מציק לו.
אני מאוד מסתייגת מהספר הזה ומהמסקנה שלו.
אני חושבת שתינוקות בוכים אך ורק כי משהו מציק להם - משהו אמיתי ומוחשי שניתן לפתרון. עוד דעות בנושא אפשר לקרוא גם בדף: התינוק יודע ובפרט ב- בלוג התינוק יודע.

הי לולי :-)
קודם כל אני שולחת לך חיבוק גדול ומחזק! (()) זה נשמע לא קל המצב שאת נמצאת בו.
אני אנסה להתייחס למה שציינת בפתח הדף:

יש לי תינוק בן חמישה שבועות.
המצב היחיד במשך שעות היום שהוא רגוע זה במנשא.
האמת? זה נשמע לי מאוד הגיוני. תינוקות זקוקים למגע שוטף, ויש כאלה שמוחים על כך כשהם לא מקבלים אותו.
נשמע לי מאוד הגיוני שדווקא כשהוא עליך במנשא, זה הזמן הכי רגוע שלו. אני רואה במנשא כמין הריון חיצוני - המשך להריון הפנימי שהסתיים. האפשרות שלנו לשאת את ילדינו במנשא נותנת לנו את ההזדמנות להעניק לילדינו מעבר מדורג לעולם שבחוץ. וכך, יש הריון חיצוני, כשהוא עליך, ואט אט הוא מסתגל לעולם שבחוץ, בעודו חווה תחושות חמות ונעימות שמזכירות מאוד מאוד את החיים ברחם העוטף והנעים שלך.
מסקנה:
לשאת אותו כמה שיותר במנשא. זה פשוט.
מה שחשוב, זה שיהיה לך מנשא טוב, את יכולה אפילו לעבור למנשא גב שמותאם לגיל הזה, וכך ידייך יהיו פנויות ועדיין בנך יהיה עליך רגוע ושליו כשהוא מקבל את כל מה שהוא צריך ממך: מגע אוהב.

אבל אז הוא גם ישן (לא נרדם אחרת בשעות היום). האם זה טוב שיישן כל היום?
בוודאי. למה לא?
בגילו תינוקות ישנים רוב הזמן גם ככה. זה חיוני להם. זמני השינה שלהם לא דומים לזמני השינה שלנו.

אני חוששת שאם יישן כל היום לא יישן בלילה
לדעתי אין שום קשר בין הדברים. אני גם חושבת שזה לא רעיון טוב להשאיר אותו ער במיוחד, כדי שיישן טוב בלילה. אני מציעה לך פשוט לזרום איתו. נפל בחלקך מזל גדול ויש לך תינוק נפלא שמשדר לך מסרים מאוד ברורים של מה הוא רוצה. זה נהדר! כל שנותר הוא להקשיב לו, ולזרום עם ההעדפות שלו והבחירות שלו.
בעניין הדאגה שלך לשנת הלילה, שני דברים:
  1. נסי זאת כמה ימים ותראי מה קורה.
  2. אני נשאתי את בתי עליי ללא הפסקה (גם כשהיא ישנה) עד שהיא התחילה לזחול. אני יכולה להרגיע אותך ולספר לך שלא היתה שום השפעה לשינות היום הטובות שלה, על שינות הלילה הטובות גם כן.
גב שלי הרוס מריקודים כשהוא במנשא כל היום
לא חייבים לרקוד, מה שכן, תינוקות מעדיפים שנהיה בתנועה. אז אולי תמצאי לך דברים שתוכלי לעשות בזמן הזה: טיול נעים בחוץ, טיול נעים בבית תוך כדי קריאת ספר, השענות עדינה על כדור פיזיו (וגלישה במחשב תוך כדי) וכו'.

ולפעמים צריך גם לנסוע באוטו, או להתלבש, או להתקלח, או להיות קצת עם אחיו הגדולים.
אם קשה לו עם הנסיעות, כדאי אולי לבדוק חלופות אחרות: אולי אתם תסעו פחות, ויותר יבואו אליכם?
אולי אפשר להתנייד בדרכים אחרות? אופניים, רגל, אוטובוס?
אני מאמינה שאם רוב היום הוא יהיה במנשא - מתוך בחירה שלמה שלך - אז הזמנים שבהם את מתלבשת לא יהוו בעיה ותוכלי להניח אותו לדקה שתיים על המיטה.
כשאת מתקלחת, יכול מישהו אחר להחזיק אותו.

שני ילדי הגדולים היו מסוגלים לשכב רגועים זמן ארוך במשך היום
אני מניחה שאני לא אהיה הראשונה לומר שלך שכל ילד הוא אחר.
אני יכולה רק לומר לך שאני מאוד מבינה את הקושי שלך, ולקוות שמשהו מהדברים שעלו כאן בדף, יוכל לסייע לך למצוא את השפה המשותפת - את הריקוד המיוחד - שמתאימים לך ולבנך.
@}
מיצי_החתולה*
הצטרפות: 21 פברואר 2005, 22:27
דף אישי: הדף האישי של מיצי_החתולה*

שליחה על ידי מיצי_החתולה* »

קרניו סאקרל - תת-ענף של אוסטאופטיה. הרעיון הכללי, ואני מקווה שאני לא מסלפת שום דבר: לאורך עמוד השדרה,מהגולגולת ועד עצם הזנב, ישנו נוזל המעביר תנודות של עצבים (זו כמובן עובדה ביולוגית, לא ממבו ג'מבו מומצא). חסימות באזורים הללו משבשות את פעילות העצבים ויכולות לגרום למצוקה. בטיפול, המטפל משחרר את החסימות במגע-עיסוי עדין.
כאמור, אצלנו זה לא עזר (כלומר, לדברי המטפל היו חסימות עדינות שתוקנו אבל זה לא גרם לו לישון יותר טוב), אבל ראיתי תינוקות שזה מאד מאד עזר להם (אצל אותו המטפל).
יעלי_לה
הצטרפות: 08 ספטמבר 2005, 09:00
דף אישי: הדף האישי של יעלי_לה

שליחה על ידי יעלי_לה »

מיצי, תודה על ההסבר.

מנשא גב שמותאם לגיל הזה - וואללה? לא ידעתי שיש! סיגל ב, תוכלי לתת קישור להרחבה בנושא?
קרוטונית_מהמרק_הגדול*
הצטרפות: 25 יולי 2004, 19:10

שליחה על ידי קרוטונית_מהמרק_הגדול* »

אני גם חושבת שזה לא רעיון טוב להשאיר אותו ער במיוחד, כדי שיישן טוב בלילה
אכן, כי ככל שהם עייפים יותר, ובעיקר מעבר לנקודת עייפות/גירוי מסוימת, קשה להם יותר להירדם ולישון טוב.
סיגל_ב*

שליחה על ידי סיגל_ב* »

תוכלי לתת קישור להרחבה בנושא?
נדמה לי ש- ??????? ספרה בזמנו על כך שהיא עשתה שימוש ב-מנשא קובבה באיזושהי תנוחה בגיל הזה, אנכית אם אני לא טועה.
תנסי לשאול את ענת גיגר שראיתי אותה עם איזה מנשא (קוזי משהו?) ועולל על גבה.
ויש אפשרויות לשאת גם ב-מנשא בד ארוך על הגב - כדאי להסתכל באתרים האמריקאים שנותנים הוראות קשירה.

כי ככל שהם עייפים יותר, ובעיקר מעבר לנקודת עייפות/גירוי מסוימת, קשה להם יותר להירדם ולישון טוב.
נכון. יש את הכלל הידוע:
ככל שהם ישנים פחות ביום - ככה הם ישנים פחות בלילה. אמנם מוזר, אבל לפחות לגבי הבת שלי זה תופס.
אלונ_צ'יק*

_כי ככל שהם עייפים יותר, ובעיקר מעבר לנקודת עייפות/גירוי מסוימת, קשה להם יותר להירדם ולישון טוב.
נכון. יש את הכלל הידוע:
ככל שהם ישנים פחות ביום - ככה הם ישנים פחות בלילה. אמנם מוזר, אבל לפחות לגבי הבת שלי זה תופס._

בדיוק עוברים את התקופה הארורה הזו, והילד ממש בפלונטר עייפות .(הרחבתי יותר בלחושת מול עקרון הרצף), אבל ממש בדוק אם לא ישן ביום טוב לא ישן גם בלילה.
קרוטונית_מהמרק_הגדול*
הצטרפות: 25 יולי 2004, 19:10

שליחה על ידי קרוטונית_מהמרק_הגדול* »

כנראה ימחקו את דברי הכפירה שלי.
אני לא אמחק, אבל אם מישהו אחר ימחק זה יהיה מפני שאת כותבת בדיוק אותם דברים (ובאותו ניסוח) בכמה דפים בלי סיבה מיוחדת.
הלוחשת לתינוקות ועיקרון הרצף
ענת_גיגר*
הצטרפות: 08 אוגוסט 2001, 01:47
דף אישי: הדף האישי של ענת_גיגר*

שליחה על ידי ענת_גיגר* »

בקשר למנשא גב, אני משתמשת במנשא קוזי
שאפשר לשאת בו תינוקות רכים על הגב. אני קיבלתי את המנשא בגיל 3 חודשים, אין לי ניסיון בנשיאת תינוקות צעירים יותר.
זה נוח ונחמד, ומפנה את הידיים להיות עם הגדול. שירה שלי נרדמת בו מצוין, אבל לא כל כך אוהבת להיות בו כשהיא ערה (והנה היא התעוררה!)
מצד שני, היא לא אוהבת להיות בשום מנשא כשהיא ערה...

מצטרת לדברי העידוד ול (()) של כולן. כל ילד הוא אחר. הבכור שלי היה כמו שאת מתארת ובאמת היה מפרך, הקטנה הרבה יותר רגועה. זה עובר.
לולי*

שליחה על ידי לולי* »

תודה על התמיכה ועל העצות. כרגע אני חושבת לנסות את איילת מטוטלת.
אבל, אני חושבת שלא הובנתי נכון. אני מבינה את מה שהתינוק מאותת, במובן הזה שהוא יונק כשרוצה, נמצא על הידיים כשרוצה, במנשא כשרוצה. כמובן שיש אילוצים (ולא, אני לא יכולה להפחית נסיעות לדוגמה, כי יש לי שני ילדים גדולים בבית ספר מרוחק, שיש להם גם חוגים אחה"צ- וגם הם הילדים שלי...), אבל במשך רוב שעות היום הוא וצרכיו נמצאים בראש סדר העדיפויות. הקושי שלי הוא דווקא סביב זה- אני מספקת את כל צרכיו, והוא סובל. זה מה שקשה לי. הייתה לי אמונה מאוד ברורה באשר לכך שילד שצרכיו מסופקים הוא ילד מרוצה, וזה לא עובד.
אני מניחה ומקווה שכשיגדל קצת זה יעבור כלא היה. בינתיים אני מנסה להבין מה מציק לו כל כך, מה קשה לו כל כך.
אבל היום הוא חייך בפעם הראשונה :-) זה גרם לי שמחה גדולה.
אמא_בבית*
הצטרפות: 21 דצמבר 2003, 15:17
דף אישי: הדף האישי של אמא_בבית*

שליחה על ידי אמא_בבית* »

לפעמים ילד שצרכיו מסופקים, או שגדל בהרגשה שמקבלים אותו ואוהבים אותו בכל תנאי, מרשה לעצמו להיות יותר תובעני מאשר ילדים שרגילים שמתעלמים מהם.
או מכיוון ההורה : כאשר את מרגישה שאת מספקת את כל צורכי התינוק, בדרך כלל קל לך יותר לקבל תובענות מצדו כי את יודעת שעשית מה שאפשר ואולי יש פשוט דברים שהוא צריך לעבור בעצמו.
אני שומעת ממך שאת דואגת מצויין לתינוק ולשני הגדולים אבל לך לא דואגים מספיק. (ככה זה נשמע לי, אם אני טועה אז סליחה מראש). אולי עברת לפעילות מהר מדי אחרי הלידה וגררת אתך עייפות? או רעב? כדאי לקחת עזרה ממישהו בהסעות לחוגים, בטיול עם התינוק על המנשא, בבישול ובמה שאת זקוקה לו. אני חושבת שחודש של עזרה שעתיים או שלוש ביום ישנה לך את כל תחילת האמהות החדשה הזאת. תרגישי טוב.
סיגל_ב*

שליחה על ידי סיגל_ב* »

כרגע אני חושבת לנסות את איילת מטוטלת.
שמעתי עליה המלצות חמות.
בהצלחה!
יערת_דבש*
הצטרפות: 23 אוקטובר 2003, 00:10
דף אישי: הדף האישי של יערת_דבש*

שליחה על ידי יערת_דבש* »

קרניו סאקרל - אני מכירה אוסטיאופת שעושה את זה:
קלוד 052-3515550
יערת_דבש*
הצטרפות: 23 אוקטובר 2003, 00:10
דף אישי: הדף האישי של יערת_דבש*

שליחה על ידי יערת_דבש* »

לונדון מיניסטור.
אשל*
הצטרפות: 12 אוקטובר 2005, 11:30

שליחה על ידי אשל* »

סתם משהו שאצלנו עוזר כשהיא בוכה 'בלי סיבה' (כלומר: אני לא יודעת למה היא בוכה...ברור לי שיש סיבה), באופן מפתיע גילינו שכל פעם לפני אמבטיה (שמרגיעה אותה בכל מקרה), ברגע שמניחים אותה על עמדת ההחתלה ומפשיטים אותה היא פתאום נרגעת ומתחילה לשחק! אפשר אולי לנסות לתת לו להיות ערום ולעסות אותו בכל הגוף. בכל מקרה אם זה לא עוזר, אני מניחה שזה לא מזיק.
במבי_ק*
הצטרפות: 02 אפריל 2005, 11:04
דף אישי: הדף האישי של במבי_ק*

שליחה על ידי במבי_ק* »

אנחהו הלכנו לדקלה אורן, מקבלת בתל אביב ובהרצליה. מקסימה ונהדרת! ל דשא ירוק יהיו פרטים שלה.
רוקדת_לאור_ירח*
הצטרפות: 03 דצמבר 2004, 17:39
דף אישי: הדף האישי של רוקדת_לאור_ירח*

שליחה על ידי רוקדת_לאור_ירח* »

ברגע שמניחים אותה על עמדת ההחתלה ומפשיטים אותה היא פתאום נרגעת ומתחילה לשחק!
גם אצלנו עירום עזר מאד. פשוט נתתי לה להיות עירומה בזמן שהיא משחקת, כמה שיותר.
פטרוזיליה*
הצטרפות: 23 יוני 2004, 19:21

שליחה על ידי פטרוזיליה* »

גם אצלנו עזרה הפשטה פתאומית, אם כי בדרך כלל לא להמון זמן. מה שעוד עזר, משום מה (אין לי הסבר לזה ואני גם לא בטוחה למה בכלל התחלתי עם זה - מין אינטואיציה שכזו) זה שפשוף חזק ונמרץ של הגב.
אלונ_צ'יק*

קרניו סאקרל

מישהו מכיר באזור חיפה?
דקל_בערבה*
הצטרפות: 02 אוקטובר 2010, 20:50

שליחה על ידי דקל_בערבה* »

שלום לכולם,אני זקוקה לעצה.בני בן חצי שנה,נשאתי אותו עלי מהרגע שנולד(לידה בבית), וניסיתי להיות קשובה לצרכיו תמיד,כי האמנתי שאם אני עונה לו על הצורך מהר,כך הוא יהיה יותר מבסוט.ובכל זאת אני שמה לב שנראה כאילו יש לו חוסר שביעות מהעולם חלק ניכר מהיום.הוא מקסים ומתוק,אבל כמעט תמיד בשלב מסוים הוא מתחיל לרטון,וזה לא משנה באיזה תנוחה זה יהיה,לעיתים גם אם זה עלי,כך שזה לא נראה לי קשור ללהיות על הידיים.העניין הוא שזה לא בכי,כי עם בכי אני מרגישה שיש לי אפשרות להתמודד,אלא פשוט רטינה,ומאד קשה לי להשאר סבלנית לאורך זמן רב,וגם מתסכל לי ועצוב לי שאני לא יודעת מה מפריע לו,עצה,מישהי\מישהוא?
במבי_ק*
הצטרפות: 02 אפריל 2005, 11:04
דף אישי: הדף האישי של במבי_ק*

שליחה על ידי במבי_ק* »

תקראי כאן מעל ההודעה שלך - יש כמה דברים שעזרו לאחרות. נשמע קשה (())
הילהלה_לנד*
הצטרפות: 22 אוגוסט 2010, 11:53
דף אישי: הדף האישי של הילהלה_לנד*

שליחה על ידי הילהלה_לנד* »

האם את משתמשת בחיתולים?
הדבר הראשון שעלה לי זה שאולי הוא מנסה לסמן על פיפי או קקי?
וגם-לא תמיד נמצא את הסיבה ללמה התינוק שלנו עצוב\מצוברח\בוכה\לא מרוצה,במצבים כאלו כל מה שנותר לנו לעשות הוא לנשום עמוק ,לזכור שלא הכל בשליטתנו ולא תמיד יש משהו פרקטי שנוכל לעשות בכדי לפתור את הבעיה ומה שאפשר הוא לחבק לתמוך ופשוט להיות שם יחד...
דקל_בערבה*

קראתי את הדף לפני כן,והוא באמת נתן לי קצת אור,מחר אני הולכת לרופא לבדוק אולי זה משהו פיזי שמציק לו,וחשבתי גם לנסות את הקרניו סאקרל ואולי פרחי באך.
האם את משתמשת בחיתולים?
משתמשת בטיטולים אקולוגיים,לא נראה לי שזה העניין, אבל אני אנסה לבדוק את העניין. אין ספק שמה שהכי קשה לי הוא שלפעמים אני מאבדת את הסבלנות...
עפרה_שחר*
הצטרפות: 11 אוקטובר 2007, 23:10
דף אישי: הדף האישי של עפרה_שחר*

שליחה על ידי עפרה_שחר* »

ליטוף עדין על החניכיים יסביר לך את התופעה. זה יביא איתו חום בימים הקרובים ויש כאלה שגם משלשלים קצת ומריירים/ מנוזלים עם זה. זה טבעי. בכל רגע של היום שהוא נינוח- תהני כפליים, וכשהוא רוטן- אקסטרא פינוקים ועזרה מעוד מבוגר שקרוב לו.
דקל_בערבה*

ליטוף עדין על החניכיים יסביר לך את התופעה
אני מבינה שאת מתכוונת לשיניים,אבל סימני שיניים התחילו כבר לפני 3 חודשים,ושום דבר לא השתנה מאז,בנתיים אני מצליחה לנשום קצת יותר עמוק,ולהביא לו קצת יותר שלווה,מקווה שאני אצליח להמשיך כך.
רמית_אמא_חדשה*
הצטרפות: 19 אוגוסט 2011, 09:16

שליחה על ידי רמית_אמא_חדשה* »

אני לא מבינה את התינוק שלי...והוא כבר בן 3 וחצי חודשים....משחשבתי שאני כבר מבינה הרבה יותר ,אחרי שעברו ימי הגאזים הנוראיים ואפשר היה להתפנות לדיאלוג :)))
אבל עכשיו חזרה אי שביעות הרצון,רב היום הוא לא מרוצה...אני מנסה לזהות סימני עייפות אבל גם כשמפהק ומשפשף את עיניו מסרב לישון...ממש מתעצבן שאני מנסה ל"הובילו" לשינה...
זהו ילדי הראשון.
אני מתקשה להרימו הרבה על הידיים ומפחדת להרגילו לכך משום שיהיה בריא הוא כבר כבד למדיי(כבר 8+)
והאמת גם זה לא תמיד עוזר...הוא מסוגל לרטון במשך שעות.
זה מתסכל נורא כי אני מרגישה שאני לא יודעת איך לעזור לו...וכמובן זה גם די מתיש כל היום לחפש את הסיבות לאי נחת הזו......
יש לכן רעיונות,או הצעות,איזה טריק או שנים?
יונת_שרון*
הצטרפות: 13 יוני 2001, 02:23
דף אישי: הדף האישי של יונת_שרון*

שליחה על ידי יונת_שרון* »

מה את עושה כשאת איתו? הילדים שלי היו הכי רגועים כשלקחתי אותם עלי (על הידיים או במנשא) והלכתי לעשות משהו אחר -- להסתובב בחוץ, לסדר דברים בבית, להפגש עם אנשים.

לגבי ההרגל להיות על הידיים: לטעמי זהו צורך, ועדיף למלא אותו עד כמה שאת יכולה. לי עזר מאוד ללמוד יציבה טבעית (ולפני זה לשחרר את הגב ביוגה) וככה הנשיאה לא מכבידה כל כך.
פלוני_אלמונית*
הצטרפות: 19 אוגוסט 2001, 22:52
דף אישי: הדף האישי של פלוני_אלמונית*

שליחה על ידי פלוני_אלמונית* »

להרים על הידיים כשאת יושבת יכול לעזור
פלונית*
הצטרפות: 02 אוקטובר 2001, 03:13

שליחה על ידי פלונית* »

מצטרפת ליונת- אבל מוסיפה- לצאת איתו החוצה- לא להיתקע לבד אחד על אחת, אלא להיעזר בתנועה, שגדולה מכם. אם היה ים לידכם, הרי שזה הכי הכי טוב, אבל גם זרימת אנשים טובה, שטף של דיבור, שאינו בהכרח שלך- הוא טוב. להיטמע בין עוד אנשים- ולא להיות לבד- זה הכי מומלץ.
אילה_בשדה_הדגן*
הצטרפות: 16 אוקטובר 2006, 18:24
דף אישי: הדף האישי של אילה_בשדה_הדגן*

שליחה על ידי אילה_בשדה_הדגן* »

זה לא פשוט להיות אמא עם תינוק וכל היום להסתובב סביבו ולהטריד את המוח במה מטריד אותו.
אני חושבת שזה האיזון שעליו מדברים - להקשיב לתינוק ,אבל לא למרכז סביבו את כל החיים.
לי זה נראה כמו משימת חיים.
כשהייתי בשלב שבו את נמצאת עכשיו, אני יכולה לומר שהשאלה הזו ישבה אצלי מאוד חזק.
ההצלה שלי היתה שהתחלתי לשבת עם אמהות.מפגשים שבועים ,קפיצה קטנה לשכנה ,שיחה בטלפון.להכיר אנשים שבאותו ראש.

וכן, אני מסכימה עם יונת לגבי עינין הצורך להנשא על הידים.תבררי אם מנשא ילקוט יכול להועיל לך.
ככל שנושאים את הילד , כל פעם קצת , בהדרגה , מתחזקים וזה נהיה אפשרי.
ובכל אופן מגע, אם את הולכת איתו, או יושבת איתו או שוכבת לצידו .מסז' כל יום ומשחק -שזה דברים שלא את חייבת לעשות, יש קרובים, בנות נוער וכ'

וחוץ מזה , תינוקות מבטאים את עצמם באמצעות בכי ורטינות. לא תמיד ניתן לפתור את כל הבעיות שלהם. לפעמים רק ההקשבה והמגע האוהב הם הדבר שנחוץ. אחרי בכי טוב הילד יכול להיות פנוי ורגוע.
שליחת תגובה

חזור אל “דיונים/ויכוחים על עריכות והתנהלות באתר”