האתר הוקם על ידי אנשים מקהילת החינוך הביתי בישראל בשנת 2000. הוא נועד לתמיכה הדדית, לשיתוף במידע ולימוד משותף וכבמה לדיונים בנושא חינוך ביתי, הורות טבעית, אקולוגיה, וכל נושא שעשוי להיות קשור לדרך חיים טבעית.
עוד פלטפורמה אקהביציוניסטית מבית היוצר הפוסט מודרני שמדמה קשר ורגש ולמעשה מונעת אותם. והנה שנים אח"כ אפרת_נ* הרעיון של כתיבת בלוג, מתוך בדרך הביתה בלוג חיפוש
עקיצת דבורה -
אפשר לשים אלוורה מהצמח - או לשים את הנוזל שיוצא כששוברים את הענף או לקלף את הענף ואת הקוצים עם קולפן ולהצמיד למקום כמו תחבושת לכמה שעות. עזר לי גם לשים משהו קפוא על המקום.
זה אכן לא נעים, אבל תהיי חזקה תיכף יעבור הכאב ויישאר רק גירוד.
_בידהר החדשה למים החמים יש ריח חזק של ירוקת
נאמר לי שלא מזמן הוחלף דוד, כך לא נשמע להם הגיוני שזה בדוד.
רעיונות? דרכי פתרון?
ביקשתי שיתייעצו עם מתקןי הדודים. זה גם לא מריח משהו, אבל בעיקר לא נראה לי הכי בריא בשביל הקטנה, בייחוד שהיא אוהבת לשתות ממי הגיגית... תודה!_
אין לי פתרון, רק רציתי לומר שיכול להיות שזו בדיוק הבעיה שנתקלתי בה בשנה שעברה: כאשר החליפו אצל ההורים שלי דוד, פתאום התחיל להיות למים החמים ריח מוזר וטעם מוזר. שאני בטוחה שלא היה לפני כן.
וגם, כשאני ממלאת קערה במים חמים - אז בהתחלה המים נראים לבנים, ואחרי כמה שניות הצבע הלבן כמו מתאדה והמים חוזרים לשקיפותם הרגילה.
האם גם אצלכם זה ככה?
אבל אני ממש לא זיהיתי את זה כריח של ירוקת, אלא כריח של משהו כימי, שמרגיש לי לא בריא.
שאלנו את זה שהתקין את הדוד, והוא לא ידע להגיד, הוא אמר לי משהו לא ברור על כך שזה כך בדוד חדש ושאחרי שנביא את הדוד לרתיחה כמה פעמים זה ייעלם. שנה אח"כ זה עדיין היה. ואני לא בטוחה אם עכשיו עדיין יש, כי בקיץ אנחנו הרבה פחות משתמשים במים חמים כך שלא יצא לי ממש להתרשם. אבל לא בטוחה שזה באמת נעלם.
זה די מדאיג, אך לא יודעת מה לעשות. שאלתי בעבר בככר ולא מצאתי תשובה.
משום מה נראה שזה קורה דווקא בהקשר למים חמים, וכנראה דווקא בהקשר לדוודים חדשים.
ואת אומרת שלא הגיוני שזה בדוד כי לא מזמן החליפו דוד, אבל אם זו אותה בעיה כמו אצלנו - אז נראה שזה קורה דווקא כשמחליפים דוד.
כלומר יכול להיות שדווקא הדוד החדש הוא הגורם לכך.
ואם כן, זו לא ירוקת אלא איזה חומר מסתורי וחשוד.
אשמח לשמוע אם נשמע לך שהמקרה דומה אצלכם.
ואם כן, אם תמצאי קצה של חוט מה בדיוק גורם לזה או פתרון.
כשאפיתי אותן, מרחתי שמן זית על נייר אפייה, וגם קצת על כל לביבה. בטח עם חמאה מומסת זה אפילו עוד יותר טעים. ואולי אם אופים כדאי גם להוסיף קצת שומן לתוך הבלילה כדי שיהיה יותר עסיסי.
הרוטב הוא על בסיס שמנת חמוצה והוא מהמם אך לא הכרחי, הן מאד טעימות גם בלי.
ואני לא מוסיפה סוכר אף פעם.
אוי, אני כ"כ מזדהה עם מה שכתבת שם למעלה.
רק נכנסתי לגיחה קלה ונתקלתי בזה.
זה תמיד מדהים איך האתר הזה מדוייק בכל הרמות, גם כשקופצים לשנייה.
נחשי מה המרגיעון?
>הכל בתואם מושלם<
בד"כ אני פלונית אצלך, אבל יוצאת משם כדי להמליץ על ההנדימן שלי: ארם 5671806 ב- 054. עזר לי להרכיב (ולפרק ולהוביל) ארון מ"אגורה". מפורט יותר גם ב המלצות בעלי מלאכה. מקווה שיוכל לעזור לך. ושנה טובה .
מיכל!
כתבת פה מתישהו שתשמחי להצטרף לריקודים. עוד רלוונטי?
ג'ינגה מתישהו הולך? אם אתן פה מייל או טלפון תשתמשי בו??
ותודה על ההמלצה.
יד לי הנדימן מעולה - בעלי לשעבר. שאפילו התנדב לעשות עבורי דברים.
אבל ביקשתי עזרה בהרכבת הארון מאגורה (שאחי הוביל), ואמר שהוא עסוק ויראה אם בשבוע אחרי יצליח להתפנות, ו..
ממש לא רוצה לנג'ס לו, או את עזרתו אם לא בא לו לתת אותה בכיף. ותכלס צריך גם כמה קדיחות.. (שהוא יכול לומר שאני יכולה לעשות טוב כמוהו, כפי שנהנה לומר בעבר,
רק לא ממש יכולה לבצע עם קטנטונת בין הרגליים או ישנה...). מקווה ששלך יהיה זמין. ראיתי גם שאורי יורמן המליץ על הנדימן מכ"ס.
מיכל,
את ממש מוזמנת לעשות בו שימוש!
אני מעולה בדירבון אחרים לצאת לרקוד (לבדי גם יותר מדי נדבקת בעצלות. או עייפות..).
כאן השנה הזו מתחילה כ"כ כ"כ בטוב. האבא של המאושרת עובר לגור בשכונה שלי (במקום בת"א)! היא עומדת להתחיל לישון אצלו יותר מ-2 לילות בחודש!
זה טוב לה (בטריטוריה שלי היא רוצה אותי. כשהיא אצלו זה לא כך), ויהיה לה יותר זמן אבא. זה מדהים לי - 2 בקרים בשבוע אוכל לצאת לרכוב! או להגיע מוקדם לעבודה, או לצאת לרקוד בחמישי, ולהמשיך לישון בשישי
לנסוע אל ולהביא ו.. זה אולי קילומטר... אוכל לצאת. לבלות. לדייטים. עולם חדש מופלא שוב ייפתח בפני יאיי!!!
שנה מופלאה גם לך! אפרת
ממליצה בחום על צביקה דנציגר כהנדימן. הוא אדם אדיב, מקצועי וחבר טוב.
הוא קורא לעסק "דנצימן" ואם את פונה אליו מוזמנת לומר שהגעת דרך ענבל הרפז.
חפשי בגוגל דנצימן.
מצחיק. אין לי את הספר של אביגיל מייזליק, אבל יש לי את "מתוק ובריא" וגם ספר על אפייה טבעונית (באנגלית) אם מעניין אותך... (אברר עם השכנים, אולי יסכימו להשאיל את העותק שלהם). נדבר מחר...
לצערי החברה שלי (בעצם אמא של חברה של ביתי - מהגן...) לא מצאה עדיין פתרון לטיפול בתינוקת שלה.
היא צריכה לחזור ללימודים ועבודה ומחפשת מישהי במשרה מלאה (פנתה אלי מישהי מבאופן שמחפשת ליום-יומיים ולא יכולה להתחייב ליותר מכמה חודשים...).
אם את מכירה מישהי - אשמח לשמוע.
יש לי את הספר. אני לא מעתיקה מתכונים אבל אשמח להשאילו. אני בחוף הכרמל.
עוד אופציה (שאני נוטה להשתמש בה)
היא להזמין ספרים טובים לספריה הציבורית ליד ביתי. זה אשכרה "זיכוי הרבים". ממליצה לנסות.
אפרת, יש בכיכר השוק קישור למתכון מצויין של עוגה ללא ביצים, קמח, סוכר, שמן, או מוצרי חלב
ניסיתי ויצא מעולה. אני ממליץ.
לגבי מאפים לא מתוקים - אין לי בינתיים תובנות (למרות שאולי אפשר להשתמש באותו בסיס כמו של העוגה הזו. המממ.... זה רעיון! )
לגבי מעגל מתנות - לדעתי יש משהו דומה מטעם העיריה כאן.
כל אחד תורם מה שהוא יכול ומקבל מה שהוא צריך מתוך המאגר האנושי.
היה כתוב על זה בעיתון המקומי בתחילת השנה.
אולי תמצאי משהו באתר של העיריה.
עבר כמעט חודש ולא עניתי על ההצעה שלך. היא עוד בתוקף? את רואה, הקושי להתחייב. אני אשמח, רק שהחגים האלה היו לי עמוסים מדי לטיפול, גם רגשית וגם מכל בחינה אחרת שהיא. איך אני פונה אלייך?
תודה!
האם את מכירה טוב את המוצרים של ביו קר? אני לוקחת עכשיו ברזל שלהם
ולא מרגישה שינוי דרמטי..(ז"א לקחתי עד לפני שהייתי חולה, עכשיו אני לא לוקחת כלום
עד שלא ארגיש בחילה מכל רעיון של בליעת כדור..)
אשמח להמלצות אם יש לך, תכף נגמרת לי הקופסא..
תודה רבה על תשובתך וכל טוב!
בוקר טוב.
לגבי שאלת הכביסה...
אני משתדלת לקפל הישר מהחבל. יש לי את שולחן האוכל צמוד לחבל אז אני מקפלת אל השולחן ואז ישר לארון, מנסה להיפטר מזה..
במידה ולא יוצא לי, מארגנת את הכביסה בצורה סבירה יחסית ומניחה על המיטה, ליד ארון הבגדים ולאט לאט מקפלת ולארון...
אשמח לקרוא כאן על תובנות נוספות... לא שאלה היו תובנות אבל זה מה שקורה אצלי
אצלי אני רואה שאם אני לא מפנה ישר לארונות מצטברות ערמות.
מה שהכי מדויק לי,לקפל בחוץ,על מתקן הכביסה ובלי תחנות ביניים להעביר לארונות- כל ערימה לפי החדר שלה.
דורש אמנם כמה פעמים להיכנס ולצאת,אבל עדיף לי מערימות של כביסה ותחושת הזנחה מצטברת.
איפה אתן/ם שמות את הכביסה הנקיה (מקופלת או לא) עד שהיא מגיעה לארון?
ובכן, אני לא עושה דברים כאלה. כשהיא אומרת לי "צריך להוריד כביסה ולתלות כביסה" אני שואל למה היא לא יכולה להחליט ?!
ובכ"א אני שם אותה על מדרגת העץ הרחבה שבמבואה, שם היא יכולה לחכות עד שצריך להריח כדי לבדוק אם זו ערימה לכביסה או אחרי.
היא, לעומת זאת, מניחה אותה על כורסאות, ספה וכסאות המטבח, מתחילה לקפל ומאזנת ערימות קטנות של תחתונים של הילדה על מסעד הכורסא, גופיות לבנות על ראש הספה וכו' וכד',
ואז למרבה הפלא אחרי 3 ימים הערימות נופלות בקול אנחה דק ומתפזרות על הרצפה.
אני, כגבר, חושב שכל העניין הזה של קיפול מגוחך לגמרי.
צריך סל לכביסה וסל לכביסה נקיה.
פיתרון לכביסה הממתינה לקיפול-
אצלנו הערמות הן בלתי נגמרות. אני לא מסתדרת עם הקיפול מהחבל ישר לארון.
בעלי קנה באיקאה שני אגזי עץ יפים עם מכסה המונחים בסלון ונראים כמו שולחנות קפה קטנים-רעיון גאוני. כל ארגז אחר טוב למטרה הזו. או סלי קש עם מכסה .
בהצלחה.
הי אפרת,
רציתי להודות לך על ההמלצות. הורדתי את paint.net אבל לא מצאתי בה פיצ'ר של קרופ, לא ככה פשוט בכל אופן שמסמנים וחותכים. את יכולה לכוון אותי? אחרת אני שוב נשארת עם האופציה (המעצבנת) של לעבוד עם שתי תוכנות. הדבר הראשון שאני עושה לתמונות זה לחתוך אותן. תמיד.
ראיתי את ה crop to selection אבל לפני שהסברת לי לא הצלחתי לבחור כמו שצריך, רק עם החיצים. אז תודה על ההסבר! בכל מקרה הקרופ ממש מסורבל בתכנה הזו, כי הוא לא חותך את התמונה בגודל המסגרת אלא רק בלהוציא את החלק שלא רוצים וזה דורש עבודה כפולה, מבחינתי זה כלי שאמור לעבוד כמו מספריים לא וירטואליות, לחתוך.
הכרתי לראשונה את הקרופ בפוטושופ לפני למעלה מעשור, או אולי בתכנה אחרת שלמדתי באותה תקופה (למדתי אז כמה תוכנות גראפיות ואחרות). הוא היה חותך את מה שלא רציתי.
הי, כן אני בהריון (חודש חמישי). תודה על ההצעה לספר, חושבת שמשלוח בדואר הלוך ושוב יעלה כמעט כמו ספר
ואת השמבלאים- פוגשת בתדירות נמוכה.. את טליה פוגשת מידי פעם, זה עוזר? זה אומר שמועד ההחזרה יכול להיות גם חודש- חודשיים אחרי הלידה כי אנחנו נפגשות במינון כזה בערך
דיברת על פנימי, אז לשתות!
בכלל זה יותר לפנימי (בעצם לא מדוייק, יש לזה גם שלל שימושים חיצוניים).
מינון למבוגר של פריצידין (של ביו-קר, כנראה הכי אפקטיבי, ואין לו טעם מזעזע כמו לGSE הרגיל) הוא 4 טיפות 4 פעמים ביום.
יש גם מי שממליץ על 8-10 פעם ביום..
אני מראש הזהרתי אותה שלא תמיד הפיות יכולות להיות מדוייקות
כי הן חיות בטבע ולא מכירות חנויות..
אמרתי שכנראה יש להן עוזרים או שליחים שמביאים להן את המתנות שצריך לקנות בחנויות..
(ושזו אחת הסיבות שהדברים לא תמיד יוצאים בדיוק כמו שרוצים..)
יש לי רגעים שאני חוששת שתגלה את האמת ותתאכזב נורא,
בכל מקרה אוכל להגיד לה שאני בעצם השליחה..
וכשהיא פעם בקשה לדעת אם זו אני אמרתי לה שאני לא יכולה לגלות כי יש לי
הסכם סודיות עם פיית השיניים..
מצאתי את נוסח החוק כשעשיתי גוגל על חוק ספריות ציבוריות, כמו כן בשיחה עם משרד התרבות אכן נאמר לי שזה לא חוקי
מוזמנת להצטרף לדיון ב ספריות ציבוריות בחינם
אני אני אני.... לג'מבורי חתולים.
יש אשה אחת שאוספת כל חתול שנקרה בדרכה והיא (והחתולים) ישמחו לכזה..
ואני אשמח לשמח אותה עם כזה....
אפשר?
אבל יקח לי עד יום רביעי לאסוף.... אני מהצפון
הי.
אכן אני מכפ"ס, וזה נראה לי אחלה רעיון, מעגל מתנות.
רק שהשעות לא ממש יושבות אצלי. לפני 21:00 לא יכולה לצאת מהבית.
וגם ככה אני שלושה ערבים מחוץ לבית, אז עוד אחד יהיה לי בעייתי.
תודה על ההזמנה האישית, בכל מקרה.
תודה תודה אפרת @}
בד"כ אני מחפשת משהו נעים וביתי. כך שאני לא יודעת אם זה יתאים. אבל אני שומרת אצלי את הפרטים.
אשמח לפגוש אותך יהיה בוסטר - סדנה חווייתית של יום אחד - ב 4.2 במרכז. עוד לא החלטתי על הנושא . אבל יש עוד זמן. אני עוד אודיע על זה. אח"כ באמצע פברואר תהיה סדנת סופ"ש של "צופן ההצלחה" - קורס התמקדות. גם כן במרכז. אז יש למה לחכות
תודה ושבוע נפלא
כמו שאת רואה האינטרנט רק עכשיו מתייצב.. אז את איננה בחמשוש - מקווה שנעים ונפלא לך, שאת נהנית ומתמלאה בעושר מכל סוג שטוב לך בו.
השבת לא יצא.. אני חושבת שני....
אבוקדואים אביא בשמחה רבה! יותר מבשמחה..
יופי!
שלום וברכה ,תודה שענית לי בקשר למחזור.
מאחר לי ביותר מחודשיים ללא הריון ולא קרה לי מעולם.
עשיתי צום לפני שנה ובעקבות מה שכתבת חשבתי שאולי קשור כמו כן הפכתי טבעונית.
אשמח ואודה לך מאד אם תוכלי לכתוב לי או לדבר איתי ולהגיד לי מה כדאי לבדוק.
תודה מעומק הלב.המייל שליgeshemor@אפס אחת שלוש נקודה נט.
הקשבה לרוח - שלחתי מייל לכתובת הנ"ל, וקיבלתי הודעה שהמייל נדחה.
לא שיש לי איזו בשורה מעניינית. אני לא אשת מקצוע בתחום, ולא באמת יודעת מה צריך לבדוק, אבל אם זה תת תזונה, אז כל רופא ישים לב במה מדובר, אני מניחה.
יכול להיות גם הורמונלי. ממליצה קודם כל לבקש בדיקת דם רגילה (כולל B12 ופריטין).
יוני רווח,
ברגע שכבר הגבת באתר עם שם המשתמש, יש אפשרות באזור העריכה בתחתית הדף (אזור צהוב), ללחוץ על עריכת כל הדף, למחוק את ההשמצה, וללחוץ על שמירת הדף.
אם זו הודעה שלמה עם ההשמצה, אז אפשר, שוב רק אחרי שמגיבים איפשהו עם שם (לא פלוני-אלמוני) באתר, ללחוץ בצד השמאלי של הפס הירוק שבתחילת כל הודעה - על "מחק".
בהצלחה!
כיף לשמוע ממך אפרת @}
מה זה גיליסט?... (נראה לי שאלמד משהו חדש....)
דבר שני הצעה אחרת, יש בשבת הזו בוסטר מדליק לא פחות - בוסטר כסף... אמנם זה בחיפה - רק שעה נסיעה ממך... ויש אוטו שמגיע מת"א. אז בטח תוכלי להצטרף.
אותן שעות נוחות...
מה את אומרת?
טוב. לא נורא. גם בקושי יש מקום בבוסטר כסף (רק אם מישהו עוד ממש, ממש רוצה... או מי שכבר דיבר איתי... בעקרון זה מלא ). בדיוק אתמול הבנתי מה הדבר הבא שצריך להיות. אז לא תפסידי כלום, להיפך. בקרוב פרטים ותאריך תהנו בהופעה ואל דאגה, כל בוסטר הוא בעצם בוסטר שינוי. כל מה שאנחנו עושים יחד מקדם את השינוי שלנו. אז זה בסדר.
מוזמנת גם לצלצל סתם בשביל הכיף, אם בא לך.
ותודה . אני אכנס לגיליסט.
לגבי נקודות חן וחברים,
אני רק באתי להרגיע אותך, לא לקחת את הדברים כתורה מסיני. יש שם המון קביעות שחלקן מבוססות, חלקן מבוססות חלקית וחלקן (על השומות) צפות בחלל האוויר, לא ברור מאיפה נשאבו.
רק בריאות!