ללדת בבית - המדריך ללידות בית בישראל
שכתבה אילנה שמש
אילנה - הוותיקה, המנוסה והבכירה בין מיילדות הבית בישראל - כתבה את ללדת בבית במשך שבע שנים, תוך איסוף שקדני של מחקרים, ספרות, סיפורים אישיים ומקורות מידע נוספים. התוצאה הינה ספר בן 228 עמודים, המשלב ידע מתחומים שונים, הדרכה והמלצות, מחקרים ומקורות מדעיים, נתונים סטטיסטיים ועוד. כל אלה, שזורים יחד עם עשרות סיפורי לידה ומלווים בתמונות, מובאים ב-ללדת בבית בשפתה הבהירה, המדויקת והמרגשת של אילנה שמש.
את הספר פותחת הקדמתו של פרופ' מרסדן ואגנר, לשעבר יו"ר תחום בריאות הילד והאשה בארגון הבריאות העולמי, ממנה אביא רק ציטוט קצר: כל אשה הרה בישראל צריכה לקרוא את הספר הזה. אילנה שמש היא נכס אמיתי לישראל, חלוצה המסייעת ומובילה את הדרך אל הארץ המובטחת של חופש הבחירה בלידה.
ללדת בבית מביא מידע נרחב, מקצועי ומעמיק על:
- ההיסטוריה של לידות הבית
- יתרונות הלידה בבית
- הריון והכנה ללידה
- הלידה עצמה
- התמודדות עם סיבוכים ובעיות
- התקופה שאחרי הלידה
- מחקרים וספרות בנושא לידות בית
- סטטיסטיקה של לידות בית
- ועוד....
אילנה היא מיילדת בעלת יותר מ-21 שנות ניסיון, במהלכן יילדה למעלה מ-3000 נשים, מהן יותר מ-300 בלידות בית. היא עבדה בבתי החולים "אסותא" ו"משגב לדך" ומאז סגירת האחרון היא מיילדת בבתיהן של היולדות וב"צימרים" ללידה שבביתה במושב ישרש.
היתה לי הזכות להיות "המיילדת של המיילדת", ללוות את אילנה בשנתיים וחצי האחרונות בעבודה על הספר, לערוך את הספר ולהוציא אותו לאור.
בחוסר אובייקטיביות מוחלט אני יכולה לשתף בתחושה שמדובר בספר מרגש, ייחודי מסוגו, שאני מקווה שייתן ללידות הבית, ליולדות בבית ולמיילדות הבית את המקום הראוי להן, ומאחלת לאילנה שהופעת הספר תהווה עבורה הזדמנות לקבל את ההוקרה, ההכרה והתמיכה המגיעות לה כמי שעומדת כבר שנים רבות ב"שפיץ" של חזית המאבק למען לידות הבית בישראל.
להלן החנויות שבהן ניתן לרכוש את הספר:
- צפון:
הגלריה המקסיקנית - משגב (04-9800161)
אין קולינה - יודפת (04-9800410)
חנות המסעדה - הרדוף (04-9059229)
דיאדה - פרדס חנה (04-6272172)
- מרכז:
דיאדה - תל אביב (03-5244484)
סיפור פשוט - תל אביב (03-5107040)
העידן החדש - תל אביב (03-6850989)
הספרים של אורי - כפר סבא (09-7432104)
הספרים של אורי - רמת גן (03-6132228)
- ירושלים ואיו"ש:
מידע נוסף ופרטים להזמנה ישירה בטלפון ניתן למצוא באתר מבטן ומלידה
או ע"י פניה אלי "לדוא'ל" mailto:[email protected]
או בטלפון 1-800-33-55-55 (24 שעות ביממה, 7 ימים בשבוע)