האתר הוקם על ידי אנשים מקהילת החינוך הביתי בישראל בשנת 2000. הוא נועד לתמיכה הדדית, לשיתוף במידע ולימוד משותף וכבמה לדיונים בנושא חינוך ביתי, הורות טבעית, אקולוגיה, וכל נושא שעשוי להיות קשור לדרך חיים טבעית.
השאלה היא גם אם טבע-עוף לא מקבלים הורמונים, ולא רק אנטיביוטיקה.
טבע עוף מ ק ב ל הורמונים ! (כנראה) לגבי ביצים, אנחנו מצאנו משק סמוך (משק זר בכפר יהושע) שבו אפשר לקנות ביצים אורגניות במחיר מצחיק של 30 שקל ל-30 ביצים.
יש גם את בארותיים. גם אצלם זה בדיוק המחיר.
גם כשאני מחליטה שיקר לי מדי החודש לקנות ירקות אורגניים, על הביצים האורגניות אני לא מוותרת.
גם אני כמו קרוטונית.
לא מוותרת על ביצים אורגניות, כל השאר מישני
האם את קרובה לאחד הקואופים אולי שווה לך לבדוק את קואופ אורגני שדה ורבורג , מחירים ממש טובים.
ירקות - מהמגדלים. כדאי לך לקרוא ב מזון אורגני בזול.
בוקר טוב ושבת שלום,
אנחנו קונים ביצים בבריאות בטבע. נועה בר, אפשר לדעת מה העלויות של סבון ודאודורנט של "סבון הברון" ?
בעיתון 7 ימים של יום שישי יש כתבה על אוכל אורגני, בעקבות ספר חדש "המדריך הישראלי לאוכל אורגני" - שירי כץ ואביב לביא, מישהו/י מכיר/ה את הספר?
ובעיתון "להיות הורים" יש כתבה נחמדה על אוקולוגיה
אפשר לינק לכתבה? את הספר ראיתי...נראה נחמד, מפרט מקומות שבהם אפשר לקנות ועוד.
ניבה אמרה לי שסבון הברון עולה 18 ש"ח.
משחת שיניים - אני משתמשת בזו של וולדה. תכנסי לאתר שלהם - www.weleda.co.il, יש דברים מענינים. לגבי משחות שיניים, אני יודעת שיש אחת (הכתומה נראה לי) שאסור להשתמש בה אם עוברים טיפול הומיאופתי. במידה ואתם כן - תחקרי את הנושא יותר לעומק
מישהו/י מכיר/ה את הספר?
ראיתי אותו בסטימצקי. זה מדריך מקיף בפורמט של אלבום, כולל מסעדות אורגניות וכולי. זו מהדורה יאפית מהודרת ומעוצבת, יקרה מאוד מן הסתם. לא כזה באופני... במדור שלהם בכל אופן הם מתייחסים רק לאורגני פרופר, ולא לטריות, מידת עיבוד המזון, תזונה טבעית וכולי.
(למרות שהוא מדור חשוב, ואולי בעצם הוא סתם המדור הנכון במקום הנכון, כי האורגני הוא כבר אופנה לוהטת).
צהריים טובים,
כוכב, לא הצלחתי למצוא את הכתבה ברשת, אבל היא התפרסמה בידיעות אחרונות של השבוע, אז אולי תוכלי עוד להשיג אותה (למרות שהיא בעצם מספרת על הספר החדש)
אני לא נמנע מהרדוף וכן אנחנו משתמשים במוצרים של הרדוף, רק במינימום האפשרי. כל חברה אחרת עדיפה בעיני.
לפני מספר שנים כתבתי להם מייל זועם בנושא והתגובה שלהם היתה אמנם מהירה אבל מעצבנת ('אנחנו לא מתעסקים עם פוליטיקה') ('אבל כל מה שהוא אקולוגי הוא פוליטי. נפט, אוכל, בגדים..') ('צר לנו. אנחנו מתחייבים שהמזון שלנו אורגני. מאיפה הוא מגיע זה לא משנה') ('אבל לי כן, אשמח לשקיפות. מאיפה המוצרים שאני אוכל') ('אנחנו מבטיחים לך שהמזון אורגני') (אבל תשמעי, אקולוגיה זה יותר מאם האוכל רוסס והאדמה זוהמה, זה עניין תרבותי עבורי') ('צר לי')
לפי מה שאני יודע, מוצרי החלב שלהם הם מהקיבוץ עצמו אבל אי אפשר לדעת. אולי זה אורגני אבל מיוצר בסין ע" ילדים מתחת לגיל 6 שעובדים 16 שעות ביום תמורת דולר ליום. אבל זה אורגני.
הפתרון הוא אכן קואופרטיבים וזה של שדה ורבורג הוא ממש מצויין
לגבי טבעוף, באמת אי אפשר לדעת מה כן נותנים להם. אני בכ"ז קונה כי זה עדיף בעיני על עוף רגיל, והאורגני יקר מדי בשבילי.
היום הזמנתי פעם ראשונה ירקות אורגניים מהשופרסל (מחודש תשיעי אני מזמינה בנט-סל, אין לי כח להסתובב בסופרים לעשות קניות..), נראה איך הם יהיו. המחירים ממש נמוכים.
ערב טוב,
אתמול הייתי בשופר סל וסוף סוף ראיתי שיש ירקות אורגניים, אמנם ראיתי רק עגבניות, מלפפונים וגמבה, אבל אני מניחה שיש עוד ירקות שלא ראיתי.
לגבי פירות ראיתי רק מישמש.
היום ניסיתי דיאודורנט ביתי על בסיס אבקת סודה לשתיה ומים, הופתעתי שכמעט ולא הזעתי והיום היה מזג אוויר שרבי ומגעיל, כל הכבוד על הרעיון.
שאלה קטנה, האם השימוש באבקת סודה לשתיה ומים כדאודורנט יכול להזיק ?? (סתימת נקבוביות?)
ראיתי בשופרסל את העוף של טבעוף, לא הצלחתי להבין האם הוא אורגני או לא
אלרונד איזה כייף לאכול מלפפונים היישר מהגינה, עושה לי חשק לגינה אבל אצלנו אין שום אפשרות לגינה אולי אדנית וגם זה בקושי. פשוט אלון , אני אוהבת מאוד תאנים, איפה אפשר לקנות תאנים אורגניות?
ולכולנו שיהיה סופשבוע מצויין ורוגע
הי דניאלה,
אני כבר חודשיים עם סודה לשתיה, נהנית עד הבית שחי! אין ריח. לא יודעת אם זה לגמרי "כשר".
ירקות נוספים שיש בשופרסל - תפוחי אדמה בשקית חומה (לא שמים לב, כי זה מבלבל עם השקיות האחרות), בטטות, קישואים לפעמים, עגבניות שרי.
חברים, אשמח שתספרו איפה ואיזה לחם אתם קונים/אוכלים/אופים.
חברים, אשמח שתספרו איפה ואיזה לחם אתם קונים/אוכלים/אופים.
אנחנו משתמשים באופה לחם, אישתי חולת צילאק אז יש לנו מתכון ללחם לבן וטוב
אגב מניסיון והמלצות בעניין הלחם חשוב מאוד איזה שמרים משתמשים,
ניסינו שמרים מסוג מסויים והלחם לא היה מוצלח,
אז ניסינו סוג אחר ויש שיפור, יש לנו עוד מה לנסות אבל מסתבר שמתכון אחד עם שני סוגי שמרים יכול להיות הבדל של שמיים וארץ
נ, תודה על המידע. אני בינתיים קונה לחם במאפייה טובה, אבל יש לי אופה לחם וכולם/ן מוזמנים/ות לכתוב מתוכנים ללחם טוב ומזין
אלרונד, אשמח למתוכנים ללחם... אפשר לעשות פינת טיפים/מתכונים/עצות/הערות/הארות וכל דבר שיתרום לנו מוזמן לכתוב כאן
קורטונית , חשבתי על אדנית/עציץ, אבל מול הבית יש אתר בניה ואני מפחדת שזיהום האויר יפגע בירקות שלי.
מתכון ללחם פשוט וטעים:
כוסות קמח (כאן אפשר לשלב תערובות שונות- אצלנו יש תערובת מסוגים שונים של קמח אורז תירס תפו"א ונטול גלוטן)
כוס וחצי מים
2 כפות שמן זית
3 כפות שמרים (סוג השמרים נותן שמים וארץ הבדלים פשוט לנסות)
1 ביצה
3 כפות סוכר
1 כפית מלח
מעט רוזמרין
שמרים רגילים
ההבדלים זה בין החברות השונות
פשוט צריך לנסות
גם כל חנות יש חברות וסוגים שונים
פשוט תקני חבילות קטנות ותנסי עד שתגלי איזה שמרים הכי מוצלחים לך.
לחם שמכינים יותר בריא? יותר זול? או רק יותר טעים או הכל ביחד?
בריא? אם אתה מכין אז אתה גם מחליט מה יהיה בפנים
לכן סביר להניח שזה בריא
זול? כן זה זול כי לקנות קילו קמח ביצה ותיבול בסופו של דבר המחיר הרבה יותר זול
יותר טעים? אממ אני מכיר כמה סוגים של לחם מאוד טעימים שאין ספק שמי שמייצר יודע מה הוא עושה
אבל ברמה של לחם נטול גלוטן חד משמעי הלחם שלנו יותר טעים
מה זה נטול גלוטן?
גלוטן הוא רכיב שקיים בדגנים ומסכן חולי צליאק (ראה מחלת צליאק ) ואחרים שאלרגיים אליו. יש קמח מיוחד ללא גלוטן שמיוצר לטובת חולי צליאק. זה לא נוגע לכלל האוכלוסייה (למרות שיש טענה לגבי רגישות סמויה לגלוטן של חלק גדול מהאוכלוסייה שגורמת לתופעות קלות בלבד ולכן לא מגלים אותה).
היייי הייייי
בדיוק כשאני כותבת את ההודעה הופיע המשפט המקסים הבא : "תמיד הכי חשוך לפני עלות השחר"
כוכב, מחזיקה אצבעות שתמצאי עבודה טובה ומתגמלת, באיזה תחום את מחפשת?
שבת שלום לכולנו
עכשיו שבוע הספר, ובצומת ספרים יש מבצע של ספר שני בשקל. אפשר סוף סוף לקנות איזה ספר יקר שכבר הרבה זמן רוצים ולצרף אליו את המדריך לאוכל אורגני , יוצא שווה. הספר מאד נוח כי הוא מרכז הרבה מידע בצורה ברורה, אבל זה לא שאי אפשר למצוא את כל המידע הזה במקומות אחרים עם קצת עבודה. את הרוב יש אפילו כאן בבאופן.
דאודורנט טבעי יש גם של וולדה. בכלל, יש להם הרבה מוצרים לתינוקות (אם כי לא באמת צריך שום מוצרים קוסמטיים לתינוקות...)
אלרונד מתכוון לשמרים חיים (לחים). אם משתמשים ביבשים צריך להשתמש בשליש כמות.
ערב טוב,
המצב הכלכלי שלנו בכי רע.
אני לא רוצה לוותר על הדרך החדשה שלנו, אבל הלחץ הכלכלי דוחק אותי לפינה.
אשמח לעצות איך לנסות להוזיל את העלויות ועדיין לקנות אוכל/מוצרים אורגניים
אשמח לעצות איך לנסות להוזיל את העלויות ועדיין לקנות אוכל/מוצרים אורגניים
קודם כל, מאחלת לכם שבקרוב תתאוששו מבחינה כלכלית ושפע רב מכל הסוגים יזרום אליכם! אמן!
ולגבי עצות, העצה הטובה ביותר שאני יכולה לתת היא לקנות בשופרסל ירקות אורגניים. דוגמית: 1 ק"ג עגבניות אורגניות וגם גזר אורגני = 4.99 ש"ח בלבד, זהה למחיר העגבניות והגזרים המרוססים בשופרסל (ויש גם גזרים מרוססים יקרים בהרבה). אז את יכולה לקנות בשופרסל עגבניות, מלפפונים, גזר, תפוחי אדמה, בטטות, ועוד כל מיני ירקות במחירים מאוד נוחים, ועצתי היא לקנות את הלחם האורגני הזול ביותר. מוצרי חלב עולים מעט יקר יותר, אז אפשר לקנות טחינה גולמית אורגנית, וכל פעם לשים בצלחת ולהוסיף מעט מים מינרליים, קצת לימון ותבלינים ויהיה לך מה למרוח על הלחם וגם לשים בסלט. ואם המצב הכלכלי לוחץ, אפשר לוותר בתקופה הקרובה על הפירות האורגניים שמאוד יקרים (בשופרסל יש רק אבטיח ומשמיש, והמשמשים יקרים יחסית, אבל הרבה יותר זולים מבמקומות אחרים:).
לא קניתי שם מעולם אבל אני יודע שהם יחסית זולים.
אני לא חושב שיש מקום אחד שהוא זול בהכל, אם את מחפשת להוריד מחירים אני חושב שהכי נכון לשלב בין סופר זול וקאופרטיבים. יש בת"א אחד, ואולי אפילו כאלה שקרובים למקום מגורייך יותר. ואולי אפילו, אם התברכת, חקלאים באיזורך וזה בדרך כלל, יכול להיות הכי זול. שווה לבדוק. אם תהי ספציפית אפשר יהיה לעזור לך לחפש.
ועצתי היא לקנות את הלחם האורגני הזול ביותר.
או לאפות בבית (גם אופה לחם חשמלי משתלם על פני זמן, לאור מחירי הלחם האורגני. ולא צריך המון זמן פנוי בשביל זה).
חברים, אשמח שתספרו איפה ואיזה לחם אתם קונים/אוכלים/אופים מתכון לחם בבית (קיבלנו מאבא שלי, לא יודעת מה המקור) חומרים:
4 כוסות קמח כוסמין
1 כוס קמח נסורת (קמח מלא טחון בטחינה גסה מאד למרקם של...נכון, נסורת )
2 כפות שמרים יבשים
5 כפית מלח
1 כוס פרג לא טחון
1 כוס גרעיני דלעת
400 סמ"ק מים
הכנה:
תנור על חום מקסימלי!
לערבב כל החומרים היבשים
להוסיף המים
ללוש היטב לפחות 5 דקות
להניח לבצק ל-10 דקות
ללוש לפחות עוד 5 דקות
להתפיח לנפח כפול
לחלק לשני ככרות ולטבול אותן בפרג/שומשום/קצח
להתפיח כשעה
לאפות 20 דקות
לקראת סוף האפיה אפשר להוציא את הכיכר מהתבנית, להפוך על הראש ולהחזיר לתנור להמשך האפיה. כך גם קרקעית הלחם מקבלת גוון שחום וכשנוקשים עליה נשמע הקול החלול והנעים של הלחם
במתכון המקורי לא מופיע קמח כוסמין אלא קמח לבן, אפשר לנסות איזה יחס קמח לבן/כוסמין/מלא/אחר הוא המועדף עליכם.
גם את גרעיני הדלעת אפשר לגוון ולהחליף בגרעיני חמניות או מה שמתחשק. אפשר להוסיף גם שקדים, אגוזים וצימוקים אם רוצים (הצימוקים שבחוץ קצת נשרפים..).
אשמח שתספרו איפה ואיזה לחם אתם קונים/אוכלים
אני קונה את הלחם האורגני הכי זול שניתן, קונה כמה כיכרות:
א) אחד מהכיכרות מניחה במקרר
ב) את שאר הכיכרות עוטפת בניילון ושמה בפריזר. בערך יום לפני שהכיכר במקרר נגמר, מוציאה מהפריזר כיכר ושמה במקרר
ואני אפילו לא טורחת לחמם (באמת, בחום הזה לחמם...): כ-10 דקות לפני הארוחה מוציאה כמה פרוסות ומניחה על הצלחת. עד שבאים לאכול הפרוסות קרירות אך לא קרות ממש. אנחנו התרגלנו לאכול את הלחם האורגני ככה וגם להנות ממנו.
ואגב, לחם אורגני מחזיק מעמד בחוץ כיומיים-יום וחצי. ולכן, מציעה מייד כשמביאים הביתה להניח במקרר, ואם יש כמה כיכרות - בפריזר. וכך לא צריך לקנות לחם אורגני כל יום או יומיים, אלא אפשר לקנות בקנייה מרוכזת לכל השבוע, או לפחות פעמיים בשבוע.
אני לא חושב שיש מקום אחד שהוא זול בהכל, אם את מחפשת להוריד מחירים אני חושב שהכי נכון לשלב בין סופר זול וקאופרטיבים
נכון מאוד. את הירקות האורגניים הכי זולים ניתן למצוא בשופרסל, אבל
א) שאר המוצרים האורגניים בשופרסל אינם בהכרח יותר זולים מבמקומות אחרים, ולעתים יותר יקרים
ב) בשורפסל עדיין אין מבחר גדול של מוצרים אורגניים, ולכן ממילא צריך להשלים במקום אחר
לי אורהראי בדף האם מזון אורגני סותר פשטות מרצון שם כתבתי על המחירים בעדן מרקט שליד איקאה.
נראה שכדאי לי לבקר בעדן מרקט בקרוב מאוד.
בינתיים לא מצאתי את את דאודורנט האולטימטיבי עבורי, אני אמשיך לנסות ...לפני שבוע קניתי דאודורנט L'OCCITANE כתוב שהוא נטול אלכוהול, אלומיניום ופארבן אבל לאחר שקניתי אותו במחיר שערוריתי של 100 ש"ח גיליתי שיש בו SLS ...
משחת שיניים קניתי של וולדה ונראה לי שהיא בסדר.
}שאלה קטנה למי שמכיר את סבוני ירדן (סבון מוצק), ראיתי שכתוב עליהם שהם אורגניים, מישהו יודע על זה ?
דניאלה לה, לגבי סבונים:
אני משתמש בסבון של ירדן, והאמת היא שמשהו בהרגשה שלי אומר לי שיש שם איזה חומר רע שאני לא יודע עליו (שאם הייתי איזה ידען בענייני חומרים מזיקים, כמו תמי גלילי, כבר הייתי פוסל אותו מזמן).
אז לגביו, אלא אם מישהו פה יאיר את עיניי ויספר לי שהוא לא סתם איזה גימיק מסחרי שמנסה למכור לנו משהו תחת כותרת של "טבעי", הוא עובר בקרוב להיות סתם הסבון שאני רוחץ איתו ידיים.
ובאותה נקודה,
קניתי לחברה שלי ליומולדת "סבון הברון" בכמה ריחות, פשוט כי הומלץ עליו מאוד פה באתר איפשהו. לא מזמן ניסיתי אותו אצלה בבית, והתלהבתי. הסבון פשוט מדהים! (נראה לי שזה הסבון שאני עובר אליו)
יש לשלוס סבון נוזלי סלק סוכר, אם קונים ישירות מהם זה די זול-אולי 90 שח לליטר (מספיק להמון זמן אם לא משתמשים בהרבה כל פעם). אמור להיות טבעי לגמרי.
אני משתמשת בזה לילד כשצריך (שאר הזמן רק מים) ולעצמי. התינוקת בת 7 חודשים ועוד אף פעם לא הייתי צריכה סבון בשבילה...(אני חושבת שעדיף להשתמש בכמה שפחות סבון.)
ערב טוב אורי יורמן , קניתי לחברה שלי ליומולדת "סבון הברון" בכמה ריחות, פשוט כי הומלץ עליו מאוד פה באתר איפשהו. לא מזמן ניסיתי אותו אצלה בבית, והתלהבתי. הסבון פשוט מדהים! (נראה לי שזה הסבון שאני עובר אליו) אכן קראתי באתר שהסבון מצויין, נראה שהגיע הזמן לנסות אותו. קנית דרך האינטרנט ? טליה טקאוקה, יש לשלוס סבון נוזלי סלק סוכר, אם קונים ישירות מהם זה די זול-אולי 90 שח לליטר (מספיק להמון זמן אם לא משתמשים בהרבה כל פעם). אמור להיות טבעי לגמרי. לא מכירה חברה בשם שלוס, הם נמצאים בארץ?
באופן כללי עד כמה שידוע לי (גם בסבון טבעי) להפוך סבון מנוזלי לקשה צריך להשתמש בסודה קאוסטית (אין לי מושג איך כותבים את זה...) ולכן תמיד עדיף סבון נוזלי!!! אני בדקתי בהרבה מקומות שעושים סבון טבעי וככה נאמר לי (שאי אפשר בלי החומר הנל-שהוא כמיקל מאד מאד חזק!!)
חיים שלוס -יש לו ביהס וחנות בתל אביב (נקרא שלוס עד כמה שידוע לי ). יש חנויות שמוכרות סבון סלק סוכר שלו באריזה שלהם במחיר הרבה יותר יקר! אז עדיף להתקשר לחנות של הביהס ולברר.
אם את לא משיגה אני אגיע לארץ בספטמבר ומוכנה בשמחה לקנות ולשלוח לך. אני מכירה מישהי שקונה ממנו ומוכרת לי במחיר שלו.
זה הסבון הנוזלי הכי פשוט וטבעי שאני מצאתי בארץ...וחיפשתי הרבה...
שלוס מוכר רק למי שלמד אצלו (אני למדתי, לא אכפת לי לקנות אבל לא יודעת איפה את גרה. אני ברמה"ש).אני מנקה עם הסבון הזה פנים.אגב, גם לנו יש סבתא גמילה (עם גרניום) . הריח נהדר. אין לי מושג מה באמת יש בפנים.
"ארץ אורגנית" מחליפים את השם (או נקנו?) ל"אורגניק מרקט". החל מיולי הם מכפילים(!) את דמי המשלוח שלהם ל-30(!) שקל. כמעין פיצוי הם מבטיחים שהלקוחות הוותיקים יצורפו למועדון לקוחות ויקבלו חלק מהמוצרים בהנחה. נו שוין.
נראה לי שאני עוברת ל שחר כספי
רציתי לעדכן לגבי המחירים בשופר-סל ,
עגבניות 5.99 לאריזה של חצי ק"ג
מלפפונים 5.99 כנ"ל
גמבה 8.99 כנ"ל
אי לכך לפחות כאן בת"א זה יקר בדיוק כמו בחנות טבע...אם כי ארוז יפה וזמין יותר.
ערב טוב טליה טקאוקה, תודה אני אנסה לבדוק לגבי שלוס, אם לא אצליח אשמח לפנות אלייך:-)טוב לשמוע שאת מגיעה לביקור. יער נורווגי, תודה על הנכונות , אני גרה בראשון לציון ואנסה לברר האם אני יכולה לקנות את הסבון.
קניתי השבוע גזר ועגבניות בשופרסל ואכן המחירים הם כמו ש לי אורה כותבת, אבל לצערי העגבניות היו ממש לא טעימות וחלקן רקובות מבפנים (מבחוץ נראות בסדר).
היכנסי לאתר שופרסל מהיר (לשעבר נט סל), כתבי אורגני, חפשי ברשימה עד שתגיעי לעגבניה אורגנית ותראי שכתוב:
עגבניה אורגנית במשקל - יחידה 5.99 ש"ח לק"ג
ויש רובריקות:
מתחת ל"יחידות להזמנה" כתוב: יחידה
מתחת ל"מחיר בש"ח" כתוב: 5.99 לק"ג
אולי בגלל זה היא התבלבלה, שלא הבינה ש"יחידה" מתייחס לרובריקה: יחידות להזמנה, ואילו 5.99 לק"ג מתייחס ל"מחיר בש"ח".
ושימי לב שיש מוצרים שכתוב: X ש"ח ליחידה (למשל: ספגטי אורגני)
שלום שלום,
אז אני לא אקטר ולא אספר על התקופה הקשה/לא פשוטה שמסרבת להעלם מחיינו.
אני כן אספר שבשבוע שעבר היינו בספורמרקט "עדן", הסופר החדש שליד איקאה, קשה לומר שהתלהבתי יש מספר מועט של מוצרים במחירים סבירים והשאר יקר למדי.
אני חושבת שאעשה רשימה של מחירים של המוצרים שאנחנו צורכים בד"כ ואעשה השוואה עם מקומות אחרים.
יש לי התלבטות בנושע לתינוק שלי, בספטמבר הוא אמור ללכת לגן ובגן יאכל מזון "לא אורגני", אמרתי לגננת שאנחנו מעדיפים לשיאכל אורגני והיא אמרה שזה בעייתי, אני לא רוצה שירגיש שונה משאר הילדים (מבחינת האוכל)ומצד שני רוצה שיאכל אוכל אורגני (הגן בסה"כ גן טוב, אבל ממש לא בכיוון של אורגני או טבעי).
אין לי מושג מה נעשה.
ממש לפני כמה דקות שידרו בערוץ 10 כתבה על ירקות מרוססים יתר על המידה, בעיקר עלים ירוקים (כוסברה, פטרוזיליה וכו'..) משום מה בבדיקות נמצא שדוקא פירות כמו דובדבנים וענבים (שלמיטב הבנתי וידיעתי מרוססים ומסוכנים מאוד) עומדים בתקן. אני באופן אישי לא ממש השתכנעתי.
שתי תהיות:
אבטיח אורגני בלי גרעינים (כלומר עם גרעינים רכים כאלה ולבנים), זה יכול להיות?
איך זה שמוכרים מוצרי חלב אורגניים בכל מיני ערכים שונים של אחוזי שומן?
מי שתפקח או יפקח את עיני יזכה לתודה.
הכוונה היא לאבטיח שצמח מזרעים מהונדסים שהרי אין זרעים אורגניים של ממש בעולם... אולי מלפני כמה מאות שנים... רק שאותו אבטיח- כנראה שרוסס בחומרים "ביולוגיים" או שיטות הדברה "אורגניות" אחרות.
אבל הוא בטח טעים ומתוק... בתיאבון.
משום מה בבדיקות נמצא שדוקא פירות כמו דובדבנים וענבים (שלמיטב הבנתי וידיעתי מרוססים ומסוכנים מאוד
דניאלה
דווקא ענבים אורגנים אפילו כשמוכרים כלא אורגנים
מסתבר שבתהליך יצירת היין יש חשיבות לענבים אורגנים
מה שמעניין זה שאח"כ יוצרים יין שלא נמכר כאורגני בגלל תהליכים בדרך
אבל תכלס מהבנתי הקטנה היין בארץ רובו יותר אורגני מאשר לא
אז לדעתי גם הענבים שנמכרים למאכל רוב הסיכויים לא מרוססים כמעט אם לא בכלל.
הכוונה היא לאבטיח שצמח מזרעים מהונדסים שהרי אין זרעים אורגניים של ממש בעולם
ננסה לעשות קצת סדר:
א. הנדסה גנטית היא משהו מאוד חדש. לעומת זאת, כבר אלפי שנים האדם עוסק בהכלאות של מינים וזנים של בעלי חיים וצמחים כדי להגיע לגידולים מוצלחים יותר בשבילו. לא באופן גנטי, באופן מסורתי.
ב. האבטיח בלי הגרעינים הוא פיתוח של הכלאות כאלה. לא של הנדסה גנטית.
ג. כל זן שפותח, אפשר לגדל אורגני או לא אורגני.
ד. הבדל אחד כבר בזרעים: זרעים לא אורגניים משמרים בחומרים משמרים, וכן טובלים בהורמון גדילה או בחומרים אחרים, ברוב המקרים (אין לי ידע לגבי השאלה, אם עושים את זה לכל הזרעים או רק לחלקם). הזרעים האורגניים נשמרים רק מיובשים, ומגודלים באופן טבעי ללא חומרים מסוכנים.
ה. הבדל שני באיזור השמירה: אין לרסס או להדביר בחדרים שבהם נשמרים זרעים אורגניים או כל תוצרת אורגנית. זכור לי מקרה שבו בעל עדר עיזים טען שלמעשה החלב שלהם אורגני כי העיזים רועות במרעה טבעי על צלע הר, כל יום, והם לא מוסיפים כלום לחלב וכו'. אבל כיוון שהוא לא היה בפיקוח ולא קיבל הדרכה ולא היה לו מושג, אז הוא לא ידע שהעובדה שהוא עושה הדברה בדיר באופן קבוע גורמת לכך שהעיזים מורעלות והחלב מורעל (הדבר התגלה אחרי שהוא איבד הרבה גדיים באחת ההדברות האלה. חומר הדברה שיכול להרוג גדי, מובן שאינו מומלץ במיוחד למאכל אדם).
ו. הבדל נוסף בגידול: אין להשתמש בשום חומרים כימיים /סינתיטיים בגידול עצמו.
ז. הדברה ביולוגית: שימוש בבעלי חיים שאוכלים מזיקים. למשל, תנשמות שאוכלות עכברים מגינות כך על התבואה. דבורים מסוימות, קיפודים שאוכלים חלזונות, וכו'. כלומר, דואגים לטפח ליד הגידולים את אותם חרקים/ציפורים/חיות שטורפים את ה"מזיקים" של אותו גידול, וכך הנזק מופחת. עדיין, יהיה איזון מסוים. כלומר, בעלי חיים מסויימים עדיין יאכלו חלק מהיבול, אבל הרוב יינצל. זה התשלום שלנו תמורת הזכות לאכול גידול שאין בו רעלים - אנחנו לא מרעילים איקריות או חלזונות או נמלים או עכברים, ולא מרעילים גם את עצמנו, את האדמה שלנו ואת המים שלנו.
ח. שיטות "הדברה" אורגניות אחרות: למשל, חליטה מסוימת משום (הירק, שום) ששופכים על צמחים - דוחה חרקים מסוימים שאוהבים לאכול את אותו צמח. או, למשל, נגד מכת שבלולים: דייסת שבלולים... (כן, זה מה שזה נשמע: אוספים כמה שבלולים, מועכים אותם, ומכינים מהם - שכחתי איך בדיוק והספר שלי מושאל כרגע - משהו ששופכים שם והשבלולים כמובן בורחים ממנו... איכס).
ט. שימוש בצמחים "חברים" ולא חברים: יש צמחים, שתומכים זה בזה כשהם גדלים יחד. אחת הסיבות היא, שמשהו בצמח אחד דוחה את החרקים שפוגעים בחברו ולהיפך. הרבה מהחקלאות האורגנית, ובעיקר מהחקלאות הבת קיימא (פרמקלצ'ר), מבוסס על השילוב המועיל של הצמחים. במקום שדה שלם של גזר - שהופך את הגזר לחשוף במיוחד לאותם בעלי חיים שאוהבים לאכול את הגזר וכך בעיני החקלאי הם "מזיקים" (כי הם מזיקים ליבול שלו) - שותלים ערוגות של גזר בין ערוגות של בצל ושום וכן הלאה.
יש עוד הרבה שיטות. לגדל צמחי תבלין מסויימים מסביב לגזעי העצים, שדוחים את החרקים שפוגעים בפירות העץ, ועוד ועוד.
י. אכן, שערורייה בזרעים: מכון וולקני, ומקומות אחרים בארץ שעסקו כל השנים בהכלאות ל"שיפור" הזנים של הפירות והירקות, לא שמרו, מסתבר, על זרעים מקוריים של הירקות שעשו בהם ניסויים. כך, למיטב ידיעתי, אם הערבים שגידלו "בלדי" לא שמרו זן זה או אחר, אז כל הזרעים של ירק או פרי מסוים ניתנים להשגה רק דרך המרכזים שמפתחים את הזנים וזהו.
יא. גם באורגני, החקלאים בוחרים לעתים קרובות לגדל את הזן המקובל באותו זמן גם בסופרמרקטים, מתוך הנחה שאם אנשים התרגלו לאבטיח בלי גרעינים וזה מה שהם רוצים, אז זה מה שצריך לספק - אותו זן, אבל אורגני.
יב. למיטב ידיעתי, ענבים לא אורגניים כן מרססים. בצרפת ריססו את הענבים וזה גרם לחורבן של הקרקע, וכתוצאה מכך לירידה חדה באיכות הענבים. לכן הם חזרו בגדול לכרמים אורגניים. אני לא יודעת אם גם בארץ כל הכרמים עברו לאורגני. לפי מיטב ידיעתי עוד לא. למה שבישראל ילמדו מניסיונם המר של אחרים?
בשמת, תודה על האינפורמציה החשובה. תהיתי באמת בקשר להבדל בין הנדסה גנטית להכלאת זנים.
נרגעתי בקשר לאבטיח, אבל מישהו יודע להסביר לי איך גורמים ליוגורט אורגני להיות "1.5% שומן"?
בשמת
אני קראתי כמה מאמרים בנושא
כי מאוד רציתי לקנות יינות אורגנים
ודווקא במקום למצוא איזה יינות יש מצאתי שהרבה כרמים בארץ לא מרססים , ז"א הם אורגנים,
מה שמעניין שלמרות הכרמים אורגנים הם מייצרים יין לא אורגני
אני צריך למצוא את הכתבות הנ"ל ואולי את תוכלי לשלוף את המידע הרלוונטי בעניין.
הסבירו לנו בכרמל מזרחי, ואני לא זוכרת:
ביין לא אורגני מוסיפים חומרים מסויימים לתסיסה, שלא מוסיפים ביין אורגני. לא זוכרת מה, אני רק זוכרת שהקשבתי להסבר, שמתי לב שמדובר בכימיקלים בתהליך הייצור של היין, והבנתי מה ההבדל בין יין רגיל ליין אורגני.
נכון, הקטע הלא אורגני הוא בשלב שאחרי הבצירה
כך שבעצם מאוד קל להם לעבור ליין אורגני ע"י שימוש בתוספים אורגנים לתהליך התסיסה במקום מה שנותנים כיום.
בעיה אחרת לגבי ענבים לאכילה
סביר להניח שמרססים אותם אחרי הבצירה ולכן הם לא אורגנים
אבל נראה שהריסוס כבר מועט ולכן הם קיבלו ציון טוב בכמות הריסוס עליהם.
יש לי שאלה בנוגע לקרם הגנה מפני השמש לתינוק, הסתכלתי במרכיבים של קרם ההגנה של ד"ר פישר (מס' 50) וגיליתי שיש בו אלומיניום ועוד כל מיני רכיבים שנראים לי מסוכנים, מישהו יכול להמליץ לי על קרם הגנה ללא כל החומרים המסוכנים, גם עבור התינוק וגם עבורי.
לגבי קרם הגנה: אני משתמשת יחד עם קטנתי בוולדה, שטוענים לייצור טבעי של מוצריהם. הוא נספג נהדר ויש ריח טוב ועדין. יש גם לדר' האושקה, יותר יקר, יותר טוב- ויותר אורגני. לא יצא לי להשיג וגם לא ניסיתי כי יש לי את הוולדה (בכל חנות טבע ובפארמים...)
ורציתי לשתף את חבריי למגורים באזור השרון: היום הייתי בסופר אורגני "בראשית" (בפתח תקווה, ליד רוזנפלד, צומת סגולה), הם מקיימים בכל שישי בבוקר, בשני ורביעי אחה"צ 50% על הפירות והירקות... זה יוצא קרוב מאד למכירי ירקות מרוססים....
שווה!!!
הי דניאלה!
מה שלומך? מקווה שהשתפר קצת מפעם אחרונה שהתכתבנו...
אז ככה....קודם כל יש פה באתר דף בנושא. בתמצות אני יכולה להגיד לך שמקדמים מעל 15 הם סוג של בולשיט, עבודה על הציבור בעיניים (כל פעם אומרים את זה מידש, גם בעיתונות הרגילה, והעם לא מפנים). אם קונים של ד"ר פישר - רק של תינוקות (לא רגיל, לא ילדים, אלא רק זה שלתינוקות). אם אני לא טועה יש להם משהו לעור רגיש, אז גם זה מותר. ממה שהבנתי קרמים אלו הם היותר בסדר בסדרה. אבל...גם בהם וגם בקרמים של וולדה יש טיטניום דאוקסיד. חומר זה חשוד כמסרטן (חומרים אחרים בקרמים רגילים - חלקם כבר ידועים כמסרטנים. אבל מתחילים לדבר על ענייני כמויות ובלה-בלה-בלה, אך בכל זאת). לא קראתי מאמרים, אז אני לא יודעת עד כמה יש דברים בגו, אבל זה העניין. גם בוולדה, וגם בד"ר פישר תינוקות/עור רגיש. לא קראתי מאמארים, אבל לא קניתי.
אז מה עושים? חוץ מענייני לא לצאת לשמש, בגדים ארוכים וכו', יש את הדברים הטבעיים - שמן חוחובה, חמאת שיאה, שמן שקדים (לא כ"כ בטוחה) ויתכן וגם שמן אובליפיחה (גם לא בטוחה. טוב לכוויות אם אני לא טועה) יכולים להגן מהשמש. ממה שניבה שקד הסבירה לי, מדובר על משהו כמו מקדם הגנה 10. אני הזמנתי ממנה (בדףבית שלה יש את שם האתר) קרם תינוקות, ומרחתי אותו כקרם הגנה. הוא די כבד ושמנוני, אבל אני חושבת שהוא אכן הגן. כל פעם שיצאתי לסידורים בעיר בצהריים, מרחתי אותו. והיה בסדר. פעם 1 לא מרחתי - חזרתי הביתה קצת אדומה.
אז זה העניין. את יכולה לפנות אליה, לבדוק בדף של קוסמטיקה טבעית, וגם בדף על מקדמי הגנה.
הצהרת נגישותכיצד הונגש אתר זהשיתוף המידע הטכני שלי כדי לעזור לשפר את תוסף הנגישותאיפוס הגדרות
להסתיר את תוסף הנגישות
עזרה
כיצד להשתמש בתוסף הנגישות?
אם אינו מוצג, באפשרותכם להציג את תוסף הנגישות בכל שלב בלחיצה על צירוף המקשים ALT ו- Z או על הכפתור המתאים באתר (בדרך כלל מסומן כאדם על כיסא גלגלים). לאחר שיוצג בפניכם, תוכלו להשתמש באפשרויות השונות כדי להתאים את אתר האינטרנט שבו אתם נמצאים ולהנגיש אותו עבורכם.
בנוסף, תוכלו לשנות את הגדרות התוסף כדי להתאים אותו כרצונכם (כגון לשנות שפה, להשתמש בפקודות קוליות וכדומה). ההגדרות והאפשרויות יישמרו בדפדפן שלכם ויופעלו באופן אוטומטי בזמן שהייתכם באתר זה. תוכלו לאפס אותן בכל עת על ידי לחיצה על ALT ו- X.
כל אחת מאפשרויות התוסף ניתנת להפעלה באמצעות העכבר או המקלדת באופן זהה. בנוסף, ניתן לנווט בין האפשרויות בלחיצה על חיצי המקלדת. אפשרויות התוסף מתחלקות ל-4 סוגים:
1. לחצן עם אפשרות אחת - לחיצה על לחצן זה מפעילה את האפשרות, לחיצה נוספת מכבה אותה.
2. לחצן עם מספר אפשרויות - לחיצה על אחת מהאפשרויות שבתוך לחצן זה פועלת באותו האופן שבו פועל לחצן עם אפשרות אחת (לחיצה נוספת מכבה את האפשרות). בנוסף, מוצגת אפשרות איפוס כאשר אחת מהאפשרויות בלחצן זה פעילה.
3. לחצן עם שתי אפשרויות - לחצן זה מאפשר לשנות טווח מסוים שבדרך כלל ניתן להגדיל או להפחית. כאשר הוא פעיל, מוצגת אפשרות איפוס עבורו.
4. לחצן המכיל אפשרויות בחירה - בלחצן זה ניתן לבחור באפשרות אחת בכל פעם.
קיצורי מקשים בתוסף הנגישות
לתוסף הנגישות יש רשימה של צירופי מקשים שבהם תוכלו להיעזר כדי להפעיל ולשנות אפשרויות במהירות:
ALT ו- Z - להציג ולהסתיר את תוסף הנגישות.
ALT ו- X - להציג הסברים עבור אפשרויות בתוסף הנגישות. שימוש נוסף בקיצור זה יבטל הגדרה זו.
ALT ו- C - לאפס את ההגדרות של תוסף הנגישות.
ALT ו- V - ניווט מהיר אל ראש הדף.
ALT ו- B - ניווט מהיר אל תחתית הדף.
SHIFT ו- A - להגדיל את הטקסט בדף.
SHIFT ו- S - להקטין את הטקסט בדף.
SHIFT ו- D - לסמן את הקישורים בדף. שימוש בקיצור המקשים הזה פעם נוספת יבטל את האפשרות הזו.
SHIFT ו- F - לסמן את הכותרות בדף. שימוש בקיצור המקשים הזה פעם נוספת יבטל את האפשרות הזו.
SHIFT ו- Q - להציג את הדף בגווני שחור לבן. שימוש בקיצור המקשים הזה פעם נוספת יבטל את האפשרות הזו.
SHIFT ו- W - להציג את הדף בהיפוך צבעים. שימוש בקיצור המקשים הזה פעם נוספת יבטל את האפשרות הזו.
SHIFT ו- E - להציג את הדף בצבעים עזים. שימוש בקיצור המקשים הזה פעם נוספת יבטל את האפשרות הזו.
אודות תוסף הנגישות באתר זה
אתר זה משתמש בתוסף הנגישות {1} שפותח על ידי {2} ומופץ ללא עלות למען שיפור חווית השימוש של אנשים עם מוגבלות ברשת האינטרנט.
עם כניסת תקנות חוקי נגישות אתרי אינטרנט, בעלי אתרים רבים מצאו את עצמם עומדים בפני החלטות לא פשוטות בעלות השלכות כלכליות. לוקלייז נאלצה גם היא לשקול כיצד לפעול קדימה - והחלה לבדוק את הפתרונות שהוצעו בתחום זה. בתקופה ההיא חברות שונות הציעו פתרונות דומים שהותאמו בעיקר למערכת וורדפרס, הוצעו בתשלום חודשי, אוחסנו על שרת של חברה חיצונית, דרשו התעסקות מרובה עם קוד המקור הקיים של האתר וכדומה.
מתוך ההבנה שלכל בעל אתר מגיעה הזדמנות שווה להציע אפשרויות נגישות באתר שלו עבור אנשים עם מוגבלות וכך גם לאפשר לאנשים עם מוגבלות ליהנות מאתרי האינטרנט כאחד האדם, נגיש לי נוצר במטרה ושאיפה להפוך לתוסף נגישות מתקדם - בחינם ולכולם.