מתכוני חרובים

אמא_בבית*
הודעות: 1078
הצטרפות: 21 דצמבר 2003, 15:17
דף אישי: הדף האישי של אמא_בבית*

מתכוני חרובים

שליחה על ידי אמא_בבית* »

יש פה על העצים כמות לא הגיונית של חרובים (המון). מישהו יודע להכין מהם אבקה או ממרח או משהו טעים אחר?
דנה_יחזקאלי*
הודעות: 80
הצטרפות: 10 נובמבר 2003, 23:17
דף אישי: הדף האישי של דנה_יחזקאלי*

מתכוני חרובים

שליחה על ידי דנה_יחזקאלי* »

דבש חרובים מבושל

לשטוף את החרובים, לשבור אותם (לשתים או שלוש חתיכות), לכסות במים (לא יותר מדי, רק עד גובה החרובים), להשרות ללילה.
למחרת, לשפוך את מי ההשריה ללא החרובים לסיר, לחמם המים (לא להגיע לרתיחה ממש), ולבשל זמן רב עד שהמים לאט לאט מצטמצים והופכים לנוזל יותר ויותר סמיך.
בסוף צריך להתקבל נוזל סמיך ומתוק - הוא דבש חרובים.

בהצלחה.
אמא_בבית*
הודעות: 1078
הצטרפות: 21 דצמבר 2003, 15:17
דף אישי: הדף האישי של אמא_בבית*

מתכוני חרובים

שליחה על ידי אמא_בבית* »

תודה דנה, נשמע טעים. את יודעת אם יש משהו לעשות עם הדבש הזה חוץ מלאכול אותו בכפית? אפשר להשתמש בו כממתיק לאפיה?
עירית_לוי
הודעות: 4259
הצטרפות: 13 יוני 2004, 20:33
דף אישי: הדף האישי של עירית_לוי

מתכוני חרובים

שליחה על ידי עירית_לוי »

healling]חרובים methods[/po]/naturopathy/naturopathy vered lev15 carobs.htm מאת ורד לב. מידע כללי + שני מתכונים.
דנה_יחזקאלי*
הודעות: 80
הצטרפות: 10 נובמבר 2003, 23:17
דף אישי: הדף האישי של דנה_יחזקאלי*

מתכוני חרובים

שליחה על ידי דנה_יחזקאלי* »

כן. אפשר להשתמש בעוגות/עוגיות, בתבשילים, או סתם למרוח על לחם עם או בלי טחינה/שקדיה...
טלי_ופיצקה*
הודעות: 302
הצטרפות: 06 ינואר 2005, 21:49
דף אישי: הדף האישי של טלי_ופיצקה*

מתכוני חרובים

שליחה על ידי טלי_ופיצקה* »

שוב חזרנו לעונת החרובים. והאינפורמציה כאן לא מספיקה. אפילו אין כאן מענה לכותרת הדף...אז עיזרו לי-
יש לי המון חרובים, וכמה שאלות:
  • מתי החרובים ממש בשלים (ואיך יודעים?) כי הם כבר שחורים, אבל עדיין, כשנוגסים, יש טעם של פרי לא בשל...
  • איך באמת מכינים שוקולד?
  • ולגבי הדבש, מישהו אמר לי שצריכים להשרות 24 שעות, ואח"כ לטחון את החרובים עם המים בבלנדר, ואז לסנן. לא ניסיתי. מישהו יודע דברים יותר מדויקים?
תבשיל_קדרה*
הודעות: 8851
הצטרפות: 10 נובמבר 2001, 08:15
דף אישי: הדף האישי של תבשיל_קדרה*

מתכוני חרובים

שליחה על ידי תבשיל_קדרה* »

מתי החרובים ממש בשלים(ואיך יודעים?)
כשהם נופלים, לא?

לי אמרו במקום להשרות, לבשל.
טלי_ופיצקה*
הודעות: 302
הצטרפות: 06 ינואר 2005, 21:49
דף אישי: הדף האישי של טלי_ופיצקה*

מתכוני חרובים

שליחה על ידי טלי_ופיצקה* »

מצאתי משהו-http://www.tevalife.com/article.asp?id=2139 דף עם מספר מתכונים להכין עם החרובים עצמם.
with_passion*
הודעות: 1600
הצטרפות: 20 יולי 2006, 13:10
דף אישי: הדף האישי של with_passion*

מתכוני חרובים

שליחה על ידי with_passion* »

כל אבקות החרובים שמוכרים בארץ - אלה עם הריח החזק שנמסות במגע עם נוזלים - מורתחות/שרופות (מזונות שנראים ואינם חיים).

בקליפורניה מצאתי בזמנו מקור לאבקת חרובים "בלאדית" שכזו - עם טעם אמיתי של חרובים פשוט באבקה גסה. האבקה שאפשר לקנות בחנויות כאן היא מחרובים מורתחים ושרופים ולכן הטעם אחר לגמרי מהטעם של חרובים. אני מעדיף את המקור.
הבעיה היא הפרדת הגרעינים.
ניסיתי היום לשים חרובים דרך מטחנת בשר עם חורים די גדולים בתקווה שזה ישבור אותם בלי לשבור את הגרעינים ויסייע בהפרדה בין ה"בשר" לגרעינים הקשים כמו אבן. זה לא עבד. אין לי מטחנה כזו אבל יכול להיות שאני צריך חורים גדולים יותר. בכל מקרה - אם נמצא דרך להוציא את הגרעינים - אז אפשר לייבש בשמש את הפתיתים שנותרו - לשים במטחנה\בלנדר ליצירת האבקה. אז הייתי מערבב עם שומשום טחון ותמרים ויוצר יופי של חלבה חרובית. או מערבב עם שומן קוקוס ותמרים לשוקולד חרובים אמיתי ללא זכר לטעם של הלציטין.
with_passion*
הודעות: 1600
הצטרפות: 20 יולי 2006, 13:10
דף אישי: הדף האישי של with_passion*

מתכוני חרובים

שליחה על ידי with_passion* »

ממרח חרובים חי

רכיבים: אבקת חרובים חיה או רגילה, טחינה חיה גולמית ונוזלית משומשום לא-קלוי (או רגילה..)

הוראות הכנה: לערבב טוב עד למרקם אחיד. ככל ששמים יותר אבקה ככה זה יותר מתוק.
אם לא מדללים במים יש למוצר חיי מדף ארוכים.

זוהי אלטרנטיבה נפלאה לממרח שוקולד זבל "השחר" וגם ממרחי החרובים "הטבעיים" עם סוכר ושמן צמחי... כל-כך פשוט זה מגוחך - מכרתי את זה בארה"ב ב5$ לפאונד - הלך טוב.
אידיאלי לארוחת 4 על גבי פרוסות תפוחים או בננה.
הכי בריא על גבי מקלות סלרי או על עלים ירוקים.
"בלינצ'ס": לוקחים עלים כרוביים או חסת עלים גדולים - שמים ממרח חרובים ותפוח מגורד ומגלגלים.
ה_עוגיה*
הודעות: 3541
הצטרפות: 15 יוני 2003, 00:44
דף אישי: הדף האישי של ה_עוגיה*

מתכוני חרובים

שליחה על ידי ה_עוגיה* »

נהדר. תודה. בבקשה תמשיך. @}
שירי_בן_דב*
הודעות: 816
הצטרפות: 15 אוקטובר 2001, 14:57
דף אישי: הדף האישי של שירי_בן_דב*

מתכוני חרובים

שליחה על ידי שירי_בן_דב* »

ניסיתי היום לשים חרובים דרך מטחנת בשר עם חורים די גדולים בתקווה שזה ישבור אותם בלי לשבור את הגרעינים ויסייע בהפרדה בין ה"בשר" לגרעינים הקשים כמו אבן. זה לא עבד.

אופק, נראה לי קטן עליך הקטע הזה של אבקת חרובים
לוקחים חרובים, מייבשים אותם וטוחנים לא?
>שירי מודעת לכך שיש סיכוי קטן שהיא עצמה תנסה לעשות זאת בעצמה... לעומת זאת אופק...<
אנונימי

מתכוני חרובים

שליחה על ידי אנונימי »

אבקת חרובים בלי כלום? זה מתוק? כמו שזה, או שהממרח הזה יוצא דומה לטחינה, ז"א לא מתוק?
with_passion*
הודעות: 1600
הצטרפות: 20 יולי 2006, 13:10
דף אישי: הדף האישי של with_passion*

מתכוני חרובים

שליחה על ידי with_passion* »

שירי - הבעיה שלי היא, אם אני רוצה ליצור כמות יפה של אבקה, נגיד 10 קילו.. איך אני מפריד את הגרעינים הקשים כמו אבן. לא פרקטי לעשות חרוב חרוב ובטוח יש שיטה.

ליאת - כן אבקת חרובים מאד מתוקה (לא כמו קקאו) - טחינה נוזלית ו 40% חרובים יוצרים ממרח מתוק מאוד לטעמי - ואני אוהב מתוק.
ה_עוגיה*
הודעות: 3541
הצטרפות: 15 יוני 2003, 00:44
דף אישי: הדף האישי של ה_עוגיה*

מתכוני חרובים

שליחה על ידי ה_עוגיה* »

אופק, אם אתה לוקח חרובים יבשים ומרסק אותם במעבד מזון עם להב מתכת, בסוף הכול יהפוך לאבקה והגרעינים לא, לא?
with_passion*
הודעות: 1600
הצטרפות: 20 יולי 2006, 13:10
דף אישי: הדף האישי של with_passion*

מתכוני חרובים

שליחה על ידי with_passion* »

אין לי מעבד מזון - מישהו יכול לנסות? אם אכן זה מרסק ומשאיר את הגרעינים שלמים ללא בלאי על הלהב, צריך לראות כמה זמן לקוח לדוג את כל הגרעינים. אולי ישנם כוחות פיסיקה מסוימים שישאירו את כולם בתחתית או במרכז.
טרה_רוסה*
הודעות: 5845
הצטרפות: 08 ינואר 2004, 15:33
דף אישי: הדף האישי של טרה_רוסה*

מתכוני חרובים

שליחה על ידי טרה_רוסה* »

לדעתי זה יהרוס את מעבד המזון.
אני הייתי מרסקת חרובים עטופים במגבת עם פטיש, מסננת, ואז טוחנת במטחנת בשר ידנית.
תמי_גלילי*
הודעות: 2628
הצטרפות: 17 מרץ 2006, 17:18
דף אישי: הדף האישי של תמי_גלילי*

מתכוני חרובים

שליחה על ידי תמי_גלילי* »

אגב, אופק - יש לי חרובים טחונים לא קלויים, שקניתי מ-GOLD MINE בקליפורניה. אליהם התכוונת?
with_passion*
הודעות: 1600
הצטרפות: 20 יולי 2006, 13:10
דף אישי: הדף האישי של with_passion*

מתכוני חרובים

שליחה על ידי with_passion* »

לא מכיר את GOLD MINE, הייתי קונה מ SUN ORGANIC. תבדקי טוב עם זה באמת נא (אחרי שתראי אבקה "נאה" כבר תדעי את ההבדל) כי הרוב המוחץ של האבקות שמסומנות כRAW הם למעשה רק "לא קלויות" והחרובים מורתחים במשך 3 שעות. זה עושה לזה טעם אחר לגמרי.
תמי_גלילי*
הודעות: 2628
הצטרפות: 17 מרץ 2006, 17:18
דף אישי: הדף האישי של תמי_גלילי*

מתכוני חרובים

שליחה על ידי תמי_גלילי* »

קוראים לזה really raw. באופן כללי זו חברה איכותית מאוד.
http://www5.mailordercentral.com/goldmi ... hprods.asp
with_passion*
הודעות: 1600
הצטרפות: 20 יולי 2006, 13:10
דף אישי: הדף האישי של with_passion*

מתכוני חרובים

שליחה על ידי with_passion* »

כן זה נראה נא מאד...
BUNUAH_נומושי*
הודעות: 14
הצטרפות: 06 אפריל 2006, 19:25

מתכוני חרובים

שליחה על ידי BUNUAH_נומושי* »

אופק,
טנק יו ורי ורי מץ'

אתה לא יכול לתאר לעצמך כמה זמן חיפשתי את המתכון לממרח חרובים.
תודה
with_passion*
הודעות: 1600
הצטרפות: 20 יולי 2006, 13:10
דף אישי: הדף האישי של with_passion*

מתכוני חרובים

שליחה על ידי with_passion* »

פאדג' חרובים חי

רכיבים:
אבוקדו, תמרים, תפוח, אבקת חרובים
לערבב למרקם אחיד בעלי ומכתש \ מטחנה \ מעבד מזון או בלנדר.

+
with_passion*
הודעות: 1600
הצטרפות: 20 יולי 2006, 13:10
דף אישי: הדף האישי של with_passion*

מתכוני חרובים

שליחה על ידי with_passion* »

קרם חרובים

(מתכון נוסף: בשביל ממרח חרובים, לשים רק בננה אחת)
(מתכון נוסף: בשביל כדורי חרובים, לא לשים בננות - אולי עוד תמר בשביל הדביקות)
שליש כוס אגוזי מקדמיה ללא קליפה (הם הכי טעימים אם מפצחים אותם מיד לפני האכילה)
8 תמרי חלאוי או 3 מדג'ול גדולים
3 כפות גדושות אבקת חרובים
קורטוב שנף או וניל טבעי
קורטוב מלח
2 בננות

לערבב הכול בבלנדר למרקם אחיד. אם אין בלנדר אז מעבד מזון - ואם אין חשמל אז לטחון במטחנות ידניות או עלי ומכתש.
אורי_יורמן*
הודעות: 3193
הצטרפות: 13 אפריל 2007, 00:16
דף אישי: הדף האישי של אורי_יורמן*

מתכוני חרובים

שליחה על ידי אורי_יורמן* »

הבעיה שלי היא, אם אני רוצה ליצור כמות יפה של אבקה, נגיד 10 קילו.. איך אני מפריד את הגרעינים הקשים כמו אבן. לא פרקטי לעשות חרוב חרוב ובטוח יש שיטה.

קראתי בספר של בן אורי וגם בעוד מקום שאפשר לנפות את הזרעים של החרובים על ידי זה שמגרדים את החרובים בפומפייה גסה.
הגרעינים פשוט יעופו לכל עבר.
(לא ניסיתי, אבל זה נשמע הגיוני)
פידג'ט*
הודעות: 189
הצטרפות: 08 מרץ 2007, 16:14

מתכוני חרובים

שליחה על ידי פידג'ט* »

ניסיתי לטחון חרובים עם השייק-בר העלוב שלנו (אחרי שהוצאתי את מרבית הגרעינים) והגרעינים שנשארו אכן לא נטחנו - אחד או שניים נחצו לחצי, אבל זהו.
מה שכן, הסיבים של הקליפה לא ממש נטחנו חלק ולכל העסק יש מרקם לא סימפטי במיוחד...
אורי_יורמן*
הודעות: 3193
הצטרפות: 13 אפריל 2007, 00:16
דף אישי: הדף האישי של אורי_יורמן*

מתכוני חרובים

שליחה על ידי אורי_יורמן* »

לכל המעוניינים באבקת חרובים ביתית נאה,
אפשר לקנות ממני במחיר זמן העבודה (האמת שעוד לא החלטתי על מחיר),
או לחלופין, אפשר להביא לי חרובים שהוצאתם להם את הגרעינים, ואכין לכם מהם אבקה בחינם. אם בכל זאת מתעקשים לשלם לי, אפשר להביא תפוח אורגני או משהו.

הדרך שלי להוציא את הזרעים -
לדפוק חזק על החרובים עם פטיש עד שהם נהיים מעוכים ומרוסקים קלות,
ואז אפשר להוציא את הזרעים בקלות.
רוני_חרובים*
הודעות: 156
הצטרפות: 24 אפריל 2008, 22:54
דף אישי: הדף האישי של רוני_חרובים*

מתכוני חרובים

שליחה על ידי רוני_חרובים* »

היי אורי. אשמח לקפוץ אליך בקרוב לנסות לטחון את שארית החרובים שנותרו מן העונה שעברה. אני מת לראות את המטחנה האימתנית הזו שהופכת חרובים לאבקה.
with_passion*
הודעות: 1600
הצטרפות: 20 יולי 2006, 13:10
דף אישי: הדף האישי של with_passion*

מתכוני חרובים

שליחה על ידי with_passion* »

במצרים (המסע לsiwa) מוכרים גם חתיכות שלמות של חרובים ללא גרעינים שאפשר פשוט לטחון בעצמנו במטחנה או בבלנדר - וגם אבקה גרוסה יותר שבהחלט היה לה טעם ומרקם נא. אז מי שבעסקיי יבוא - יאללה.
גברת_פלפלת*
הודעות: 1216
הצטרפות: 26 אפריל 2005, 14:41
דף אישי: הדף האישי של גברת_פלפלת*

מתכוני חרובים

שליחה על ידי גברת_פלפלת* »

מצאתי עץ חרובים. הריח של החרובים לא משהו. לא ניסיתי לטעום... איך אדע שהם טובים? ואם אני רוצה לטחון בבית, איך עושים זאת?
אורי_יורמן*
הודעות: 3193
הצטרפות: 13 אפריל 2007, 00:16
דף אישי: הדף האישי של אורי_יורמן*

מתכוני חרובים

שליחה על ידי אורי_יורמן* »

איך אדע שהם טובים?
תטעמי. טעים, טוב. לא טעים, לא טוב.

לטחון בבית - רק במטחנה תעשייתית או בלנדר חזק מאוד.
אפשר לטחון למרקם גס מאוד (מה שמכונה רסק חרובים), בערך כמו מלח גס, בעזרת בלנדר רגיל, אבל צריך להיזהר עם הכמויות (לשים כל פעם קצת).
פלונית_ואלמוני*
הודעות: 2
הצטרפות: 02 פברואר 2008, 11:15

מתכוני חרובים

שליחה על ידי פלונית_ואלמוני* »

טעמי אחד ותראי. בעיקרון בחרובים הבשילו לא מזמן והם צריכים להיות הכי טעימים עכשיו.
אם במקרה זה לא טעים כי החרוב קצת ירוק מבפנים אז תחזרי לעץ עוד שבוע שבועיים. כשהם מוכנים הם ממש נופלים מהעץ בקלות (כמו הרבה פירות אחרים :) ).

וכמובן שאני עם השאלה החוזרת- למה לטחון אותם כל כך כיף לנשנש אותם ככה וגם יותר משביע.
צפרדע*
הודעות: 4
הצטרפות: 21 יולי 2008, 21:31

מתכוני חרובים

שליחה על ידי צפרדע* »

התחלף לי השם :)
אור_של_כוכבים*
הודעות: 27
הצטרפות: 21 ספטמבר 2007, 10:52

מתכוני חרובים

שליחה על ידי אור_של_כוכבים* »

אפשר להשיג בארץ אבקת חרובים נאה?
וגם- צריך קודם לייבש את החרוב כדי שייהפך לאבקה?
גברת_פלפלת*
הודעות: 1216
הצטרפות: 26 אפריל 2005, 14:41
דף אישי: הדף האישי של גברת_פלפלת*

מתכוני חרובים

שליחה על ידי גברת_פלפלת* »

תודה לכל המשיבים (-:
with_passion*
הודעות: 1600
הצטרפות: 20 יולי 2006, 13:10
דף אישי: הדף האישי של with_passion*

מתכוני חרובים

שליחה על ידי with_passion* »

אור - עוד לא ראיתי אבקה נאה בארץ. אפשר בהחלט לייצר עם מטחנה או בלנדר טוב - כדאי שהחרוב יהיה כמה שיותר יבש אבל שהיה כמה שיותר עסיסי (פחות סיבים יותר סוכר..) - הסוג הקפריסאי הוא המלך. האבקה שיוצאת היא בפירוש גסה - ולא נמסה.. טוב בעיקר בשביל כדורי אנרגיה, קלתית של תמליא וכו..
אור_של_כוכבים*
הודעות: 27
הצטרפות: 21 ספטמבר 2007, 10:52

מתכוני חרובים

שליחה על ידי אור_של_כוכבים* »

תודה אופק!
בעלי חזר לפני כחצי שעה עמוס חרובים מדהימים.
ניתן להם להתייבש ואז ננסה לטחון..
ניב_רפאל*
הודעות: 164
הצטרפות: 22 מאי 2008, 12:45

מתכוני חרובים

שליחה על ידי ניב_רפאל* »

איך כדאי לייבש חרובים בצל או בשמש?או?
with_passion*
הודעות: 1600
הצטרפות: 20 יולי 2006, 13:10
דף אישי: הדף האישי של with_passion*

מתכוני חרובים

שליחה על ידי with_passion* »

אור על תשכחי להוציא את הגרעינים לפני הטחינה.. אולי דווקא קל יותר להוציא את הגרעינים כשזה רך..

ניב, בגלל שהחרובים די יבשים גם ככה - יש פחות חשש שהם יתקלקלו בייבוש - לכן בהחלט אפשר לייבש בצל. בשמש - יבוש מהיר יותר - אבל סביר שישנו מחיר תזונתי בעבור הספיד..
אור_של_כוכבים*
הודעות: 27
הצטרפות: 21 ספטמבר 2007, 10:52

מתכוני חרובים

שליחה על ידי אור_של_כוכבים* »

חייבת לשתף-
בפארק קנדה ממש בכניסה יש כמה עצי חרובים נהדרים.
שווה ליקוט.
וחוץ מזה יש גם עצי תאנה וסברסים בשפע.
דלית*
הודעות: 74
הצטרפות: 29 יוני 2003, 00:41

מתכוני חרובים

שליחה על ידי דלית* »

חייבת לספר לכם על מתכון שמצאתי לעוגת חרובים מדהימה !
הכנתי אותה אתמול ליום הולדת בגן של הבת שלי והילדים טרפו... הם בכלל לא שמו לב שהיא בלי שוקולד....
http://www.youtube.com/watch?v=ufgVwQQVFiI
דונלד_לי*
הודעות: 1
הצטרפות: 07 אוגוסט 2011, 19:53

מתכוני חרובים

שליחה על ידי דונלד_לי* »

אחרי כל הפוסטים האלו, נשארת השאלה הלא-פתורה: כיצד להפריד את פרי החרוב מהגרעינים בקנה-מדה גדול, בלי צרך להתעסק עם כל גרעין וגרעין באפן אינדיבידואלי. מי שיפתר שאלה זו, יעשה הרבה כסף.
דני_וולפשטיין*
הודעות: 48
הצטרפות: 14 אוקטובר 2010, 18:24
דף אישי: הדף האישי של דני_וולפשטיין*

מתכוני חרובים

שליחה על ידי דני_וולפשטיין* »

אני עשיתי ניסין, וגיליתי שבויטמיקס ניתן לטחון את הזרעים יחד עם הפרי ולקבל אבקת חרובים שנראית כמו אבקת חרובים רגילה. השריתי את הפרי השלם ללילה (בכדי לרכך אותו, לא בטוח שחייבים). לאחר מכן ייבשתי, שמתי בויטמיקס (על מהירות נמוכה) וטחנתי כדקה או שתיים. התכנון המקורי שלי היה שהפרי יטחן ואז אסנן את הזרעים החוצה, אך להפתעתי לאחר דקה כבר לא נשאר זכר לזרעים. לא ברור לי אם זה טוב או לא - הזרעים נחשבים מועילים לכל מיני מחלות (שלשול, סכרת), אך לא הצלחתי למצוא מידע על כך, מעבר לידוע לי. בכל מקרה - האבקה שקיבלתי מאד טעימה ומתוקה - וכאמור לא עברה איזשהו עיבוד בחום, כלומר היא חיה (RAW) לחלוטין. אשמח לשמוע דעות וידיעות אחרות על הפקת האבקה
דני_וולפשטיין*
הודעות: 48
הצטרפות: 14 אוקטובר 2010, 18:24
דף אישי: הדף האישי של דני_וולפשטיין*

מתכוני חרובים

שליחה על ידי דני_וולפשטיין* »

פוסט קצר שלי על חרובים, המתאר מקצת מהשימושים בחרוב, ומכיל מספר מתכונים בסיסיים לסירופ, אבקה ותה חרובים, http://dannys-simple-living.blogspot.co ... -post.html "בבלוג שלי".
שי_האופה*
הודעות: 95
הצטרפות: 15 אוקטובר 2011, 08:44
דף אישי: הדף האישי של שי_האופה*

מתכוני חרובים

שליחה על ידי שי_האופה* »

שלום לכולם
איזור בית שמש מלא בעצי חרוב ויש מה לעשות עם הפרי (גם טעים סתם כך לאכול)
יש לי בלוג בתפוז - הבלוג של שי האופה שמו
ויש שם מאמר קצר על שימושי החרוב
אז מי שמתחשק לו יכול לקרוא.
ברוכי*
הודעות: 1
הצטרפות: 18 אוגוסט 2012, 20:12

מתכוני חרובים

שליחה על ידי ברוכי* »

+הודעה ממשתתפת חדשה התקבלה בברכה:+

יש לי ידיד מהעדה הדרוזית, והסירופ שאימו הכינה היה כמו שאומרים משהו משהו- את המתכון משום מה איני מצליח לקבל....,אז אולי אתם תסיעו ?
עמליה_בז'רנו*
הודעות: 1
הצטרפות: 03 נובמבר 2012, 09:40

מתכוני חרובים

שליחה על ידי עמליה_בז'רנו* »

שוקו חרובים.

כוס חלב שקדים
3 תמרים מזן מגהול
כפית וניל אורגני
כף אבקת חרובים.
אופן ההכנה: להכין חלב שקדים בבית ׁ(20 שקדים מושרים 12 שעות לערבל עם כוס מים ולסנן דרך בד). את החלב המסונן להכניס לבלנדר ולערבל עם שאר המרכיבים כ-30 שניות.
פלוני_אלמונית*
הודעות: 43441
הצטרפות: 19 אוגוסט 2001, 22:52
דף אישי: הדף האישי של פלוני_אלמונית*

מתכוני חרובים

שליחה על ידי פלוני_אלמונית* »

+הודעה ממשתתפת חדשה התקבלה בברכה:+

רצינו להכין דבש חרובים.
השרנו את החרובים יומיים וחצי -חלק במקרר.
כעת יש להם ריח לא משהו.
להמשיך או לזרוק?
יכול להיות שהתקלקלו?
תודה!
יעל*
הודעות: 2185
הצטרפות: 30 יוני 2001, 20:34

מתכוני חרובים

שליחה על ידי יעל* »

יכול להיות שהתקלקלו?
הגיוני.
לא שמעתי שצריך להשרות לפני ההרתחה.
פלוני_אלמונית*
הודעות: 43441
הצטרפות: 19 אוגוסט 2001, 22:52
דף אישי: הדף האישי של פלוני_אלמונית*

מתכוני חרובים

שליחה על ידי פלוני_אלמונית* »

+הודעה ממשתתפת חדשה התקבלה בברכה:+

זה מה שהיה רשום למעלה.
תודה!!
אביבה*
הודעות: 359
הצטרפות: 05 יוני 2004, 23:49

מתכוני חרובים

שליחה על ידי אביבה* »

האם עדין כל אבקות החרובים שניתן להשיג בארץ זה חרובים שרופים? או שמשהו השתנה מאז?
אביבה*
הודעות: 359
הצטרפות: 05 יוני 2004, 23:49

מתכוני חרובים

שליחה על ידי אביבה* »

מקפיצה...
פלוני_אלמונית*
הודעות: 43441
הצטרפות: 19 אוגוסט 2001, 22:52
דף אישי: הדף האישי של פלוני_אלמונית*

מתכוני חרובים

שליחה על ידי פלוני_אלמונית* »

אתמול היינו ביער ליד בית שמש ולשמחתי אני מאוד אוהבת חרובים אז לקחתי מהעץ וגם מה שהיה בריצפה האים יש בעיה שלוקחים מהרצפה כי הכול היה יבש וגם בעץ האים יש בעיה אוו שאפשר להרתיח ואז להישתמש אני תשובה זה חשוב לי תודה
פלוני_אלמונית*
הודעות: 43441
הצטרפות: 19 אוגוסט 2001, 22:52
דף אישי: הדף האישי של פלוני_אלמונית*

מתכוני חרובים

שליחה על ידי פלוני_אלמונית* »

עדיין לא קיבלתי תשובה לגבי החרובים שאספתי בשדה האים ניתן לאכילה
פלוני_אלמונית*
הודעות: 43441
הצטרפות: 19 אוגוסט 2001, 22:52
דף אישי: הדף האישי של פלוני_אלמונית*

מתכוני חרובים

שליחה על ידי פלוני_אלמונית* »

ניתן לאכילה בכיף
כנרת*
הודעות: 24
הצטרפות: 20 ספטמבר 2004, 10:35

מתכוני חרובים

שליחה על ידי כנרת* »

כדי להכין אבקת חרובים , הדרך הכי קלה ומהירה היא; להכניס את החרובים לסיר גדול של מים מהברז! ולהשרות כשעתיים ! לאחר מכן לקחת סכין ולחתוך משני צדדיו של החרוב ולהוציא מימנו את הגרעינים ! לאחר כל זה לפזר את התרמילים ( הבית של החרוב) על מגש ולהכניס לתנור לחום גבוה כ15 דקות שלא יאבד החומר הטוב בחרוב !! לקחת מדק! של התימנים ולתת מכות לחרוב ולטחון בצדק! מדק זה כלי ברזל בצורת נחושת עם מקל ברזל ופשוט לרסק את החרוב ! לאחר מכן להכניס למטחנת קפה ויוצא פשוט גן עדן !!! אבקה קלה ונעימה למגע !! בהצלחה ושבת שלום
תפילה_לאם
הודעות: 3287
הצטרפות: 10 אוקטובר 2012, 21:28
דף אישי: הדף האישי של תפילה_לאם

מתכוני חרובים

שליחה על ידי תפילה_לאם »

היום אחה"צ מצאתי עץ חרובים עמוס פרי.
כשקטפתי ובצעתי אחד מהם התברר לי שתוכו ירוק. בטעימה גיליתי שהוא מתוק ועסיסי אך מקהה שיניים בשל בוסריותו.
גם חרוב שהרמתי מאלה שנפלו סביב העץ היה ירוק בתוכו.
האם יועיל להניח לחרובים קטופים להבשיל או להתייבש או שצריך להמתין שיבשילו על העץ? ואם צריך להמתין - עד מתי? מבחוץ הם נראים שחורים.
המתענינת_מהצפון*
הודעות: 1
הצטרפות: 05 אוגוסט 2015, 08:28

מתכוני חרובים

שליחה על ידי המתענינת_מהצפון* »

אני מחפשת מתכון לפודינג חרובים. הערבים קוראים לזה חביסה.
זה עשוי עם קורנפלור מים ורכז או דבש חרובים.
האם מישהו יודע?
תודה מראש.
פלוני_אלמונית*
הודעות: 43441
הצטרפות: 19 אוגוסט 2001, 22:52
דף אישי: הדף האישי של פלוני_אלמונית*

מתכוני חרובים

שליחה על ידי פלוני_אלמונית* »

+הודעה ממשתתפת חדשה התקבלה בברכה:+

גם אני השרתי 24 שעות וזה הפך לחומץ לא יודעת אם לבשל או לזרוק
יעל*
הודעות: 2185
הצטרפות: 30 יוני 2001, 20:34

מתכוני חרובים

שליחה על ידי יעל* »

אז בעקבות הטיפים שלכם ניסיתי להכין אבקת חרובים.
שברתי את החרובים והפרדתי את הגרעינים, זו הייתה מלאכה דיי קשה
אחר כך טיגנתי אותם קצת במחבת חמה, וטחנתי. הרגיש לי כאילו טיגנתי מספיק, אבל האבקה יצאה מעט לחה.
השאלה אם היא תשמר לי ככה לאורך זמן או שעדיך שאקפיא אותה.
מישהו אולי יודע איך יודעים שהחרובים מספיק יבשים?
פלוני_אלמונית*
הודעות: 43441
הצטרפות: 19 אוגוסט 2001, 22:52
דף אישי: הדף האישי של פלוני_אלמונית*

מתכוני חרובים

שליחה על ידי פלוני_אלמונית* »

+הודעה ממשתתפת חדשה התקבלה בברכה:+

על מנת להקל על הוצאת הגרעינים יש לעשות בזהירות חריצים לאורך החרוב בעזרת סכין יפנית משני צידיו ואז לשבור לאורך החריצים כל התרמילים יתגלו, חלק מהגרעינים ייפלו ואת השאר ניתן להוציא בלחיצה קלה.
פלוני_אלמונית*
הודעות: 43441
הצטרפות: 19 אוגוסט 2001, 22:52
דף אישי: הדף האישי של פלוני_אלמונית*

מתכוני חרובים

שליחה על ידי פלוני_אלמונית* »

+הודעה ממשתתפת חדשה התקבלה בברכה:+

איך מכינים מימרך חרובים?
שקד*
הודעות: 21
הצטרפות: 20 ספטמבר 2002, 22:20

מתכוני חרובים

שליחה על ידי שקד* »

ניסינו להכין סירופ בבית וזה מסריח כאילו פרה עשתה את שלה בסלון.
זה הגיוני? מה עשינו לא בסדר?
ישראל_נחשון*
הודעות: 1
הצטרפות: 22 ינואר 2019, 15:19

מתכוני חרובים

שליחה על ידי ישראל_נחשון* »

יפה, הפרדתי הזרעים מהפרי, כעת איך ממשיכים?
לטחון אותם?
פלוני_אלמונית*
הודעות: 43441
הצטרפות: 19 אוגוסט 2001, 22:52
דף אישי: הדף האישי של פלוני_אלמונית*

מתכוני חרובים

שליחה על ידי פלוני_אלמונית* »

האם ביהוד חרובים בשמש ממשיך תהליך ההבשלה? האם זה יעזור לסלק כתמים ירוקים ואפיצות?
פלוני_אלמונית*
הודעות: 43441
הצטרפות: 19 אוגוסט 2001, 22:52
דף אישי: הדף האישי של פלוני_אלמונית*

מתכוני חרובים

שליחה על ידי פלוני_אלמונית* »

הכוונה לעבוד חרובים בשמש.
פלוני_אלמונית*
הודעות: 43441
הצטרפות: 19 אוגוסט 2001, 22:52
דף אישי: הדף האישי של פלוני_אלמונית*

מתכוני חרובים

שליחה על ידי פלוני_אלמונית* »

שוב טעות סופר. הכוונה ליבוש בשמש
פלוני_אלמונית*
הודעות: 43441
הצטרפות: 19 אוגוסט 2001, 22:52
דף אישי: הדף האישי של פלוני_אלמונית*

מתכוני חרובים

שליחה על ידי פלוני_אלמונית* »

+הודעה ממשתתפת חדשה התקבלה בברכה:+

אני
פלוני_אלמונית*
הודעות: 43441
הצטרפות: 19 אוגוסט 2001, 22:52
דף אישי: הדף האישי של פלוני_אלמונית*

מתכוני חרובים

שליחה על ידי פלוני_אלמונית* »

+הודעה ממשתתפת חדשה התקבלה בברכה:+

מזכרון ילדותי בלבנון אבי היה מביא פח דבש חרובים והוא היה סמיך. רכשתי ביוון והוא היה נוזלי מדי אך טעים. היום קניתי דבש של חברת שוקחה שהוא 100 אחוז חרוב וללא תוספת סוכר. אך הוא ג'לי ולדעתי ניתחן עם הגרעינים. הוא טעים אך כאשר אני מערבבת עם טחינה הממרח מתקשה מאוד. אני אישית כל בוקר אוכלת כפית כל בוקר זה עושה פתיחה נהדרת
פלוני_אלמונית*
הודעות: 43441
הצטרפות: 19 אוגוסט 2001, 22:52
דף אישי: הדף האישי של פלוני_אלמונית*

מתכוני חרובים

שליחה על ידי פלוני_אלמונית* »

+הודעה ממשתתפת חדשה התקבלה בברכה:+

הי תוהה – מה אפשר לעשות עם חרובים שלמים שכבר התייבשו ? תודה!
שליחת תגובה

חזור אל “לשישי שבת וחגים”