סריגה בהתכתבות

אנונימי

סריגה בהתכתבות

שליחה על ידי אנונימי »

הדף הזה התחיל כשיחה בבלוג ניצני כרובים.
אני מזמינה את כל מי שיש לה שאלות בענייני סריגה (בכל רמה) לשאול פה. יש לי נסיון רב, ומה שאני לא יודעת, נחפש ונלמד יחד.
זה המקום ללמוד סריגה באופן עצמאי, ולהצטרף למעגל הנשים הספונטני הגדול ביותר בעולם... :-) :-P

עוד דף מקסים בנושא סריגה: סורגות בירושלים
מידע שימושי
באדיבותה של טרה רוסה
pattern = דוגמה
decrease = הורדה , להוריד עיניים
cast off= סוגרים
cast on = מעלים
KNIT 2 TOGETHER = לסרוג 2 עיניים יחד
purl = שמאל
knit = ימין
stitch = עין
moss stitch = דוגמת אורז
ניצן_אמ*
הצטרפות: 28 נובמבר 2005, 19:35
דף אישי: הדף האישי של ניצן_אמ*

סריגה בהתכתבות

שליחה על ידי ניצן_אמ* »

יו, תודה. הכובעים גדולים עליה בכמה מספרים, אחד שלי ואחד של אבא שלה :-) יש עוד המון.
מי שרוצה ללמוד, זה נורא קל, צריך לעשות את זה:
  1. לקנות מסרגות עבות - ממידה שמונה ממ ומעלה (עד 15, אבל אני ממליצה שמונה)
. לקנות כדור אחד של צמר עבה וחלק 50גרם מספיקים אבל בד"כ הם 100גרם, שמתאים למסרגות שמונה (כל מוכרת בחנות הסידקית תשמח לעזור לכן, ואם לא מתאים לכן מוכרות אז פשוט מסתכלים על התוית) ]ככה קוראים תויות
[list=1]
[*] להתאמן על video]cast on player[/po]/play/34/1 ואח"כ על video]knit player[/po]/play/123/1 אח"כ על video]purl player[/po]/play/132/1 ואח"כ על video]cast off player[/po]/play/31/1 ואח"כ על video]decrease player[/po]/play/63/1 (בחהאלוהים שזה רק עניין של קצת אימונים. במיוחד אם סבתא הראתה לכן כשהייתן בנות שתים עשרה) הנה הלינק לכל הסירטונים
[*] לסרוג משולש שכזה, ולחבר אותו. יוצא כובע. נשבעתלכן! (אני נותנת pattern עוד שניה, רק מוודאת שהלינקים יצאו בסדר וחוזרת.)
[/list]

ניצן_אמ*

סריגה בהתכתבות

שליחה על ידי ניצן_אמ* »

יצא טוב על הפעם הראשונה. מגניב :-)
brangelina]פה 1[/po].php יש תבנית לכובע חמוד ומגניב. אבל לא כל אחד יודע לקרוא תבניות בלי תרגום על הפעם הראשונה.
אז אם אתן בעניין והולכות על זה, אני אשמח לענות על שאלות או אפילו לתרגם אותו בכיף...
תבשיל_קדרה*
הצטרפות: 10 נובמבר 2001, 08:15
דף אישי: הדף האישי של תבשיל_קדרה*

סריגה בהתכתבות

שליחה על ידי תבשיל_קדרה* »

אה, יופי. הנה מקור טוב ללמוד לסרוג בשתיים.
רק שלא יאבד :-)
טליה_טקאוקה*
הצטרפות: 04 מאי 2006, 08:27
דף אישי: הדף האישי של טליה_טקאוקה*

סריגה בהתכתבות

שליחה על ידי טליה_טקאוקה* »

הי ניצן
בדיוק חשבתי שהייתי שמחה לסרוג (נראה לי משהו כייף לעשות עם הילדים, כלומר כשהם משחקים...)...אף פעם לא סרגתי מקווה שזה לא מסובך מדי.
תודה על הקישורים. אני אלך מחר לחפש מסרגות..
ניצן_אמ*

סריגה בהתכתבות

שליחה על ידי ניצן_אמ* »

טליה, סריגה יפנית נחשבת מאד אלגנטית. אם יש לך רקע במסרגה אחת יש מה שנקרא AMIGURUMI, סריגת יצורונים מקסימים במסרגה אחת. זה גם מאד כיף לילדים :-)
בקשר ל-pattern ששמתי, הוא נסרג בעקרון במעגל על 4-5 מסרגות. אבל מאד מאד מאד קל להתאים אותו לסריגה רגילה בשתי מסרגות. אני רק מחכה שמישהו יבקש (בחושך)
איילת*
הצטרפות: 07 יולי 2001, 13:15

סריגה בהתכתבות

שליחה על ידי איילת* »

הי ניצן ונעים להכיר.
תוכלי לתת לי הוראות איך לסרוג את הכובעים? ראיתי את הסרטונים ואני צריכה לתרגל קצת את סריגת שמאל שלי. אז בינתיים אני מתאמנת וכשיהיו הוראות אתחיל עם כובע. היום קניתי מסרגות 8 אבל נראה לי שהחוט שהתאמתי דק מדי. המוכרות לא הבינו למה אני מתעקשת על מסרגות כ"כ עבות אבל הקשבתי לך... תודה על הכל.
ניצן_אמ*

סריגה בהתכתבות

שליחה על ידי ניצן_אמ* »

למה אני מתעקשת על מסרגות כ"כ עבות
כי אני מאמינה בסיפוקים מהירים :-)

טוב, ברגע שהקטנה נרדמת אני כותבת פה תרגום.
בינתיים להתאמן זה טוב :-)

גם לי נעים להכיר.
@}
ניצן_אמ*

סריגה בהתכתבות

שליחה על ידי ניצן_אמ* »

RS = Right Side (YAMIN)
WS = Wrong Side (SMOL... Ugh)
K = Knit
P = Purl
Stocking stitch (or st st) - one row (RS) knit, one row (WS) purl
[...]x## indicates a repeat
k2tog = Knit two together (decrease)

Step 1: cast on 66 stiches on size 8mm regular knitting needles. We are adding 2 stitches because they will vanish later on when we sew the pieces together.

Step 2: Knit the Brim:
Row 1 (RS): k3, [p4,k4]x7 times, p4, k3
Row 2 (WS): p3, k4, [p4, k4]x7 times, k3
Repeat these 2 rows until work measures 10cm from cast on edge.

Step 3: work st st for 7cm.

Step 4: Decreasing!
row 1: k1, [k6, k2tog]x8, k1 (you now have 58 stitches)
row 2: purl
row 3: k1, [k5, k2tog]x8, k1 (you now have 50 stitches)
row 4: purl
row 5: k1, [k4, k2tog]x8, k1 (you now have 42 stitches)
row 6: purl
row 7: k1, [k3, k2tog]x8, k1 (you now have 34 stitches)
row 8: purl
row 9: k1, [k2, k2tog]x8, k1 (you now have 26 stitches)
row 10: purl
row 11: k1, [k1, k2tog]x8, k1 (you now have 18 stitches)
row 12: [p2tog]x9 (you now have 9 stitches)

Step 5: Cut the yarn tail, leaving about 40-50cm of yarn tail. Thread the yarn through a large-eye needle and pull it through all the remaining stitches on your needles. You can go twice if you feel like it, I usually do.

Step 6: Finishing -
Use the extra yarn on the needle to sew the two sides together.
To do this: Turn hat on WS, sew using any sewing stitch, I'll give photo instructions in a moment.. When you get to the brim section, turn hat to RS and continue sewing together (This is because the brim is folded and we don't want the nasty join to show)
Cut the remaining of the thread when you finish leaving a 4cm tail and sew it inside to hide it.

Step 7: Wear hat, pose everywhere for paparazzi. Brad optional!
ניצן_אמ*

סריגה בהתכתבות

שליחה על ידי ניצן_אמ* »

אני יודעת שאמרתי "תרגום" אבל התכוונתי תרגום לשתי מסרגות מארבע מסרגות. זה אמור להיות די פשוט מה שהולך פה, אבל שאלות... בברכה.
איילת, אם הצמר דק מדי אבל לא בא לך להחליף, אפשר להשתמש בכפליים חוט. הכי פשוט זה להשתמש בשני כדורים, להצמיד את החוטים שלהם כאילו הם אחד ולסרוג. עוד אפשרות לא מאד נוחה היא למצוא את שני קצוות הכדור ולסרוג איתם.
זה לא פשוט כי הכדור מתגלגל סביב עצמו, לא כי קשה למצוא את הקצה השני. למעשה, רב מי שסורגת יודעת שרצוי לסרוג דווקא מהקצה הנסתר ולא מהקצה הבולט לעין. (מכניסים זוג אצבעות עמוק עמוק לתוך מרכז הכדור, מחפשים משהו שמסכים לבוא איתנו יחסית בקלות ומושכים. בפעמים הראשונות יבוא חצי כדור, אבל אחרי אימונים מעטים זה נהיה יותר פשוט)
לא מומלץ לגזור את החוט לשניים או משהו כזה, כי אז אני אצטרך להסביר איך מחברים חוטים אם הם נגמרים באמצע :-P (לא כזה נורא, אבל נשאיר את זה לשיעור הבא.. :-))
איילת*

סריגה בהתכתבות

שליחה על ידי איילת* »

אני כבר פורמת את הצעיף שהתחלתי ומתחילה את הכובע. הכל ממש ברור. אני לא בטוחה שאני יודעת איך עושים Decreasing על זה עוד לא התאמנתי אבל הכובע נראה קרוב מתמיד. אני מסתדרת עם החוט. והוא מסתדר עם המסרגה. יללה אני הולכת להמשיך. תודה.
רב מי שסורגת יודעת שרצוי לסרוג דווקא מהקצה הנסתר ולא מהקצה הבולט לעין
אני עוד לא בשלב הזה
איילת*

סריגה בהתכתבות

שליחה על ידי איילת* »

כבר שאלה. בDecreasing, ב 2k tog הכוונה לעשות פעמיים dec. או פעם אחת שזה שתי עיניים? יש עוד זמן עד שאגיע לשם
ניצן_אמ*

סריגה בהתכתבות

שליחה על ידי ניצן_אמ* »

איילת הכוונה היא ל KNIT 2 TOGETHER
כלומר זהו Decrease אחד - סורגים שתי עיניים כאילו היו עין אחת
ניצן_אמ*

סריגה בהתכתבות

שליחה על ידי ניצן_אמ* »

אם אני כבר פה... לסריגת צעיף מעניין ומיוחד, על אף היותו פשוט וקל יחסית אפשר להשתמש בstich שנקרא moss
תמונה
זה נעשה באופן הבא:
Cast on enough stitches for the width of a scarf (with chunky yarn you can go mm... 35-40 stitches for a wide scarf, 20-25 for a narrow one)
Make it an ODD number
Row 1: [k1,p1] - repeat to end, k1
Row 2: same as row one.
ולחזור על זה עד שמגיעים לאורך הרצוי. אני אוהבת צעיפים ארוכים וצרים, אז אני מחכה שהם יגיעו לי לברכיים אחרי ליפוף אחד על הצוואר...
מה שקורה זה שסורגים כל עין הפוך מהעין שלפניה והפוך מהעין שמתחתיה. האפקט שיוצא נקרא בעברית "אורז" ומוציא צעיפים יותר מחממים ויותר יפים.
למלוא האפקט, כדאי להשתמש בצמר שאיננו מחליף צבעים.

אם עושים הפוך (כלומר שורה שניה [p1,k1] במקום [k1, p1] יוצאות צמות דקות אחת ליד השניה עם אפקט של גל מרובע. אז לשים לב.
אוד_ליה*
הצטרפות: 01 ספטמבר 2007, 19:58
דף אישי: הדף האישי של אוד_ליה*

סריגה בהתכתבות

שליחה על ידי אוד_ליה* »

איזה דף מגניב!!!
מתה על סריגה, בינתיים אין לי כל כך הרבה זמן, אבל כשיהיה... אני אהיה כאן
|Y|
טרה_רוסה*
הצטרפות: 08 ינואר 2004, 15:33
דף אישי: הדף האישי של טרה_רוסה*

סריגה בהתכתבות

שליחה על ידי טרה_רוסה* »

pattern = דוגמה
decrease = הורדה , להוריד עיניים
cast off= סוגרים
cast on = מעלים
KNIT 2 TOGETHER = לסרוג 2 עיניים יחד
purl = שמאל
knit = ימין
stitch = עין
moss stitch = דוגמת אורז
ניצן_אמ*

סריגה בהתכתבות

שליחה על ידי ניצן_אמ* »

טרה, תודה {@
אני מכירה את רב המושגים, אבל מתעקשת על אנגלית כי רב החומר ברשת, מה לעשות, איננו בעברית.
(שוב העירה אותי בשלוש אינעל אביה. כאילו, קומפלט. לשחק. ולשיר. :'()
איילת*

סריגה בהתכתבות

שליחה על ידי איילת* »

טרה, תודה ניצן תודה. שום בעיה באנגלית.
אני לא היכרתי כמעט אף מושג והכל נלמד ביומיים האחרונים.
נסיכת_השום*
הצטרפות: 17 פברואר 2005, 14:05
דף אישי: הדף האישי של נסיכת_השום*

סריגה בהתכתבות

שליחה על ידי נסיכת_השום* »

איזה דף נהדר! תודה!
באופן_לייט*
הצטרפות: 02 נובמבר 2006, 23:58
דף אישי: הדף האישי של באופן_לייט*

סריגה בהתכתבות

שליחה על ידי באופן_לייט* »

{@
גם אני פה, מרוצה.

פעם ראשונה בחיים סורגת על פי הוראות (ועוד באנגלית) ושמחה לגלות שתירגמתי נכון את כיון העיניים :-D נראה מה ייצא

ניצן יש לי שאלה - ראי מייל ממני
ניצן_אמ*

סריגה בהתכתבות

שליחה על ידי ניצן_אמ* »

מגניב :-)
עניתי לך כבר. אני אשמח אם נוכל לשתף את כולם במידע.

למי שמתאים, אפשר להתחיל לדבר על הדבר הבא - Increase
כמו כל דבר בסריגה, גם את זה אפשר לעשות ב{{}}חמש עשרה אלף דרכים שונות video]זו נחשבת הכי קלה player[/po]/play/112/1
בד"כ להקטנות ולהגדלות יש כיוון - אם רוצים לעשות התרחבות ימינה או שמאלה. אבל לצורך העניין כרגע זה לא קריטי.
הפרוייקט הכי חמוד שאני יכולה להציע כדי להתאמן קצת על כל השלבים שלמדנו עד כה זה כדור צמר
וזה הכדור של נהר
http://farm3.static.flickr.com/2161/[po]1880822636 3bdfd5cfb8[/po].jpg

הערות לpattern
  1. garter stich זו סריגה של knit stitch בלבד גם ל RS וגם לWS. למי שלא אוהבת purl זה מאד נחמד :-)
  2. היא ממליצה על עובי מסויים של צמרים ומסרגות. עכשיו הזמן לגלות שאפשר להשתמש באיזה צמר שרוצים כשסורגים צעצועים. אז יצא כדור גדול! אז מה? כשמדובר בסוודר הייתי מקפידה הרבה יותר! :-D
  3. מילוי אפשר לקנות בכל חנות יצירה ולפעמים גם בחנויות סריגה. יש מילויי אקריליק (המקובל בארץ :-\) ויש מילויי כותנה, צמר, וכו'. אני יודעת על "חוט השני" בכפר סבא ועל החנות ההיא על בגין בתל אביב שרק אללה זוכר איך קוראים לה... בטח אפשר גם בדרום תל אביב הרבה יותר בזול אם רוצים לעשות קניה משותפת.
  4. כשסורגים צעצועים למילוי רצוי לסרוג יותר צפוף מהמומלץ עבור הצמר. אז האלטרנטיבות הן לקנות צמר מממממאד גס ועבה ולהמשיך להשתמש במסרגות שמונה (יוצא כדורסל), או לקנות מסרגות ארבע מ"מ (פחות או יותר הכי פופולריות, אז זו לא קניה לריק) ולסרוג עם צמר שמתאים ל4.5-5. (יוצא כדוריד נשים P-:)
  5. אפשר לסרוג את הכדור הזה מכדור צמר אחד בצבע אחד ולהשתמש בצמר עם צבע מנוגד בשביל החיבורים, יוצא מאד נחמד.
שאלות בכיף...
איילת*

סריגה בהתכתבות

שליחה על ידי איילת* »

הי ניצן
הכובע מתקדם יפה. אני בשורה ימין שורה שמאל. יצא לי חור קטן. ירדה לי עין באמצע הסריגה ואולי לא העלתי אותה נכון בחזרה. בכ"ז אני ממשיכה, נראה בסוף. אשלח תמונה בל"נ.
איילת*

סריגה בהתכתבות

שליחה על ידי איילת* »

הי
בסוף שורה 7 decrease יש לי 35 עיניים ולא 34. באמת באמצע השורה היתה טעות וניסיתי לתקן. לא הלך. אז מה עושים? קיויתי כמעט לסיים עוד הערב אבל אני עוצרת מחכה לתשובתך.
ניצן_אמ*

סריגה בהתכתבות

שליחה על ידי ניצן_אמ* »

היי איילת.
לפעמים אין ברירה אלא לחזור למקום של הטעות ולתקן אותה.
לפעמים ניתן לתקן מבלי לפרום. הפילוסופיה שלי היא שאם הטעות תצער אותי (בבחינת "עבדתי כל כך קשה, כמה חבל שלא פרמתי קצת כדי לתקן...") אז אני פורמת כבר עכשיו, עם כל כמה שזה קשה.
אם מה שנקרא "נפלה לך עין" אז התיקון הסטנדרטי הוא "להרים" אותה. הכי קל עם מסרגת קרושה, אבל אפשר גם עם מסרגות רגילות.
מכיוון שקשה לי קצת "לאבחן" בלי תמונה, אני מציעה שתקראי פה במקטע על Fixing Mistakes.
אם כל מה שעשית בטעות זה להוסיף עין, אז זה ממש לא נורא. פשוט המשיכי עם הסריגה כמו שהיא, ורק סרגי עוד עין נוספת בסיום כל שורה. אין עם זה שום בעיה.
איילת*

סריגה בהתכתבות

שליחה על ידי איילת* »

אם כל מה שעשית בטעות זה להוסיף עין, כנראה שזה מה שקרה. אין לי מושג איך.

ורק סרגי עוד עין נוספת בסיום כל שורה - מה זאת אומרת? איך?
אני מפחדת לפרום כי אולי לא אצליח להעלות את כל העיניים בחזרה ואז הכל יפרם.
ניצן_אמ*

סריגה בהתכתבות

שליחה על ידי ניצן_אמ* »

אם זה מה שקרה זה ממש לא אסון. כשאני אומרת עין נוספת אני מתכוונת נוסף למה שכתוב בתכנית הסריגה. אם כתוב לך לסרוג X ואז Y אז תעשי X ואז Y ואז עוד 1. לא נורא.
איך זה קורה? אחת הדרכים הסטנדרטיות להוספת עין היא לסרוג את העין שמתחת או את החוט שמתוח בין שתי המסרגות, כשמתחילים ולא ממש "מרגישים" עדיין איך זה אמור להראות, אז אפשר להתבלבל ולסרוג משהו שלא אמורים. כאמור, זה ממש לא סוף העולם.
יש דרכים לפרום שאינן "מסוכנות" לסריגה. אחת מהן מתוארת video]פה player[/po]/play/156/1 רצוי להשתמש במחט (מסרגה :-)) קטנה יותר לטובת העניין.
אם בוחרים בדרך הסטנדרטית של "למשוך ולראות מה יקרה" :-) אז video]ככה player[/po]/play/165/1 מחזירים את המחט (מסרגה. UGH אני כל הזמן שוכחת...) פנימה.
באופן_לייט*

סריגה בהתכתבות

סליחה רגע, אני רק ....
לפעמים אפשר "לתקן טעויות" ע"י הוספת "טלאי" - בכובע ניתן להוסיף אח"כ פרח סרוג במסרגה אחת (לא שאני יודעת איך לעשות את זה אבל ....)

ובאותו עניין יש את פורום סריגה בתפוז
ויש גם בלוג סריגה שני לא מוצאת שוב (למה מחקתי ההסטוריה? ) אחפשו - יש בו הרבה קישורים (חלקם בעברית)

ניצן אני מקווה שאת מרשה לשלבם בדף המצויין הזה שלך :-)

אה, ומילוי לצעצועים - אני "תפסתי" את אמא שלי שניה לפני שזרקה איזו כרית ישנה לפח והריני ממחזרת :-)

מהשכנה לקחתי את הספוג של הספונת ומלאתי איתו "קוביות" לינוקא (תאמת? הן לא מענינות אותו אבל אמא שלו מתלהבת )
ניצן_אמ*

סריגה בהתכתבות

שליחה על ידי ניצן_אמ* »

אה, כן, שכחתי רקמה. רציתי להגיד דווקא :-\
ולגבי המילוי, אילו רעיונות מצויינים! (אם זה היה דף שלי הייתי מוגבלת רק לרעיונות שלי, איזו בעסה זו הייתה וואי וואי... :-))
אני עשיתי דבר דומה עם קוביות שנוצ'קה קיבלה, גזרתי את העטיפה והשתמשתי בספוג לקוביות סרוגות.
(אלה ממולאות אקריליק, הן ממש עשויות רע, כי עשיתי אותן בשעה בערך, אבל הרעיון ברור...)
http://farm3.static.flickr.com/2162/[po]1880853672 9ce64516d1[/po].jpg
ניצן_אמ*

סריגה בהתכתבות

שליחה על ידי ניצן_אמ* »

יש הרבה דפים שמלמדים רקמה בסיסית.
free]הנה אחד embroidery stitches[/po].html לדוגמא.
בד"כ משתמשים בחוט דומה לחוט שסורגים איתו, לא בחוט רקמה.

(סתם לא רציתי להפחיד על ההתחלה :-))

אם בהפחדות עסקינן, אז קצת על סיום עבודות:
הנה דף שמראה חיבור בין שני צידי סריג.
באופן כללי מומלץ לשים את knitty.com ואת knittinghelp.com בbookmarks שלכן.
(וגם את ravelry, אבל כמה פעמים אשה יכולה להגיד את זה?)
שרה_לה*
הצטרפות: 15 אוקטובר 2002, 10:38
דף אישי: הדף האישי של שרה_לה*

סריגה בהתכתבות

שליחה על ידי שרה_לה* »

אני זורקת כפפה (לא מעור, סרוגה..), אני מחפשת דוגמת סריגה לגרביים. תודה.
ניצן_אמ*

סריגה בהתכתבות

שליחה על ידי ניצן_אמ* »

היי שרה'לה (())
יש המון דוגמאות לגרביים ברשת.
בגדול צריך להשתמש בטכניקות טיפה יותר מתקדמות כמו סריגה ב4-5 מסרגות וכו', אבל אני מתארת לעצמי שאת יודעת אם את מבקשת.

למי שלא יודעת, אני מוסיפה פה קצת אינפורמציה על סריגת גרביים.
בד"כ סורגים גרביים מצמר דק וקל לכביסה במסרגות דקיקות מחודדות משני הצדדים. המשמעות של זה היא שהסריג יוצא דק ונעים (ולא מסריח :-)) אבל גם שאותו מספר עיניים יוציא לנו תוצר הרבה הרבה יותר קטן (במילים אחרות, למתחילות זה לוקח יותר זמן ומצריך קצת יותר דחיית סיפוקים...) הסיבה לזה היא שלא רוצים שבגרב יהיה תפר שמחבר את הסריגה שיפריע למשתמש.
video]כאן player[/po]/play/9/1 על שימוש ב4-5 מסרגות. יש כמובן טכניקות אחרות - כמו למשל video]טכניקה בשתי מסרגות עגולות player[/po]/play/3/1 או טכניקה שנקראת video]Magic Loop player[/po]/play/14/1 שעובדים איתה במסרגה עגולה אחת (רצוי עם שרוך ארוך ורך יחסית)

video]אפשר להכין מסרגות גרביים לבד בבית player[/po]/play/161/1 אני ממליצה על קוטר 3-3.5 מילימטר. פחות מזה יהיה ממש מתסכל ויותר מזה יהיה מאד עבה ואולי לא מתאים לישראל כל כך.

מרגע שסורגים במעגל, זה מאד פשוט - סורגים כל הזמן "ימין" ונוצר גליל. אם משתמשים בצמר מאד גמיש אז אפילו לא צריך לסרוג עקב... אבל בד"כ אין מנוס. אז ככה video]סורגים עקב player[/po]/play/4/1 למרות שיש שיטות קלות יותר (למשל זו שמתוארת בגרביים הפשוטים בהמשך)
לבסוף צריך להשתמש בטכניקה שנקראת Grafting שבביטויה הסריגתי (בניגוד לקרושה) מדובר בתפר Kitchener ש{{}}video]ככה עושים אותו player[/po]/play/189/1.
כעקרון זה כבר מספיק כדי לסרוג לבד גרביים...

זהו, מקווה שזה לא יותר מדי מפחיד. בינינו, הכי כיפיים הם הפרוייקטים שלומדים בהם משהו חדש.

גרביים הן עולם ומלואו בסריגה. אין טכניקה שאי אפשר לנסות אותה על גרביים. צבעים, תחרה, טקסטורות, מה שרק אפשר לדמיין...
אז הנה דוגמאות לגרביים פשוטים: והנה ליותר מתוחכמים:
  • מלא גרביים הרבה תחרות וצמות.
  • כאן יש דוגמא לגרביים בשתי מסרגות. זה לא בהכרח יותר פשוט!
  • sidewinders]כאן the[/po].html#more מתחילים את התהליך לגרביים בסריגת צד בשתי מסרגות.
כל שאלה - בברכה.
RIB זה פשוט קטע חוזר של Kn, Pn (למשל K2, P2) שיוצר סריג יותר גמיש. כמו מה שעשינו בשביל הכובע. עושים גם בשרוולים, וגם בגרביים - כדי שלא יתגלגל ויחזיק טוב.
ניצן_אמ*

סריגה בהתכתבות

שליחה על ידי ניצן_אמ* »

הנה דוגמה נוספת מאד פשוטה ובהירה יחסית.
ניצן_אמ*

סריגה בהתכתבות

שליחה על ידי ניצן_אמ* »

מוסיפה בראש הדף כלים נוחים להסבת מידות לשיטה המטרית.
נסיכת_השום*
הצטרפות: 17 פברואר 2005, 14:05
דף אישי: הדף האישי של נסיכת_השום*

סריגה בהתכתבות

שליחה על ידי נסיכת_השום* »

איזה רעיון מצויין הקוביות הסרוגות! ברגע שאסיים את הסוודר הנוכחי, אני עוברת לסרוג איזה כמה קוביות..
אסתר_ל*
הצטרפות: 06 ספטמבר 2005, 16:21
דף אישי: הדף האישי של אסתר_ל*

סריגה בהתכתבות

שליחה על ידי אסתר_ל* »

איזה דף נעיממממ......

עוד חושבת מה לשאול.....האמת שאני לומדת הכי טוב כשאני רואה- או מנסיון וטעיה....אבל הקישורים שהעלית מדהימים לגמרי.

חוצמזה-אם יש ירושלמיות בקהל- הסורגות_ בירושלים ישמחו למפגש לא ווירטואלי,

וניצן- תעלי לעיר הקודש איזה יום שני אחד....
נשמח להסתרג בחברתך
באופן_לייט*

סריגה בהתכתבות

אני מחפשת גיזרה לסוודר לבת שלי 96 סמ' גובה - מצאתי חוברת עם גיזרות עד 18 חוד' אבל היא בת 2.8 וגבוהה לגילה
את יודעת למצוא כזו ברשת?

חן חן
באופן_לייט*

סריגה בהתכתבות

טוב יש לי עוד שאלות :-]
  1. סרגתי משהו לפי הוראות ויצא לי בצד אחד שוליים (שול) יפה - צמה כזו
בצד השני יצא מין משהו מוזר - כאילו החוט מלופפף ביב צירו (דמייני חוט אחד מתוח וחלו שני מלופף סביבו במרחקים של שורה) - מה זה החרטא הזה?! (לא סורגת ע' ראשונה בשורה.
  1. איך תופרים יפה? תמיד יוצאת לי מה זה מכוער התפירה ועכשיו סרגתי כובע יצא יפה לא בא לי לקלקל.
ניצן_אמ*

סריגה בהתכתבות

שליחה על ידי ניצן_אמ* »

(מבליחה לרגע מהרכבת מניו-יורק)
מכירה היטב את "החרטא הזה". גם אני לא סורגת עין ראשונה בשורה. זה עובד נפלא בST ST. אבל פחות טוב בGARTER, SEED ואחרים.
אם את לא סורגת את הראשונה אז את בעצם עושה SLIP כלומר מעבירה את העין בלי לסרוג. SLIP אפשר לעשות KNITWISE או PURLWISE - כלומר לפי האופן שמכניסים את המחח(ט)סרגה לעין. עשי ניסוי ותראי איך את אמורה לעשות SLIP. אני לא זוכרת על פה.

תפירה יפה: בדף הטיפים ראי את הסרטון על video]Mattress Stitch player[/po]/play/149/1

סוודרים לטודלריות יש כמו חול בים. אני כבר חוזרת מפשפוש בספריה...
הנה אחד
טוב, אני חייבת להחזיר את המחשב לבעליו... (ולהגמל! bad nitsan bad!)
באופן_לייט*

סריגה בהתכתבות

תודה - לקח לי זמן להגיב
האמת לא נראה לי הסוודר הזה
אני מעדיפה חלק וגם הבת שלי ארוכה (ואני אוהבת סוודר ארוך שמחסה את האגן )
בכלאופן החלטתי שהפרוייקט הבא שלי הוא בכלל גופיה בשבילי
הבעיה ?
גם הוראות לזה לא מצאתי
זה לא בגלל שאין אני פשוט מחפשת מאוד גרועה בWEB אז ביקשתי מהאיש שימצא והוא לא הצליח
אחרי כל ההקדמה הזו
אולי את יודעת למצוא לי הוראות סריגה לגופיה ?!
אבל היא צריכה להיות פשוטה לא כמו החצאית המדהימה!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!! שסורגת החברה שלך.
(את חושבת שהיא תסכים לסרוג גם לי כזו?!)

קיבלתי ליומולדת את הספר "סורגים אופנה" אבל עכשיו שגיליתי אותך ואת קישורייך ;-) הוא נראה לי מיותר נראה לי שאחליף אותו (אם כי לא יודעת במה - רעיונות יתקבלו בברכה :-))
<לייט גולשת במקום לעשות מה שהיא צריכה לעשות ועכשיו >
ניצן_אמ*

סריגה בהתכתבות

שליחה על ידי ניצן_אמ* »

אהלן לייט.
כמעט שאין סוודרים שכתוב בהם בדיוק כמה שורות לסרוג. תמיד עושים את הפתיחה ואז אומרים לך משהו כמו "סרגי עכשיו 17 ס"מ בתבנית שהגדרנו עד כה." אם את רוצה סוודר יותר ארוך, סרגי 20-22 ס"מ במקום ואז המשיכי כרגיל (פתחי שרוולים, צווארון וכו' לפי התבנית)

הרבה פעמים כשאני רואה סוודר שלא בהכרח לטעמי זה יותר בגלל צבעים מאשר בגלל גזרה. האם את יכולה לדמיין את הסוודר הזה בצבעים אחרים שיותר לטעמך? עוד אלטרנטיבה היא לא לעשות את הצמות בכלל ולעשות סוודר פשוט וישיר, אפשר לשלב בו צבעים ויש לך מוצר אחר לגמרי!

וכמובן, עוד אפשרויות:
סוודר צדפים
סוודר מעטפת

גופיה בשבילך זה עוד יותר קל.. :) צריך לחפש Tank or Camisoe יחד עם Knitting Pattern.
בknitty יש מגוון נהדר:
http://knitty.com/archiveTANKS.html

ואגב הספר? גם אני לא מתה עליו... אסביר בהזדמנות...
באופן_לייט*

סריגה בהתכתבות

את בסדר את!
האמת בשבילה רציתי רק גיזרה הכי בסיסית ואני באמת אחפש באתר שקישרת לי פה - איזה שפע מדהים
גם אני לא התלהבתי מהספר ההוא אחרי שקיבלתי אותו (לבקשתי, כאמור, :-]) בכלאופן רעיון לספר אחר ששוה לקרוא (בכל נושא)

די
מאוד מאוחר
אני הולכת לישון
ניצן_אמ*

סריגה בהתכתבות

שליחה על ידי ניצן_אמ* »

ישמעאל?
באופן_לייט*

סריגה בהתכתבות

ניצן, איפה יש הדרכה מצולמת למסרגה אחת כמו שיש פה לשתיים? (אני צריכה תזכורת לא זוכרת איך עושים בכלל ובמיוחד אני רוצה לסרוג פרח ואין לי מושג איך עשיתי את זה לפני עשרים שנה)

זה הזמן להודות שאין לי מושג מה זה הישמעל הזה שמדובר פה באתר :-]?

שתדעי לך שכל הקישורים שלך ממש מחרבים לי את הזמן :-D אני גולשת רק לזה ורק לזה ורק ....
ושוב הולכת למשימות חשובות :-)
ניצן_אמ*

סריגה בהתכתבות

שליחה על ידי ניצן_אמ* »

נו, אז הבחירה בספר היא מובנת מאליה. ספר מאד קריא. שלא תצפי לאיזה ספר עיון מעמיק וטרחני. מבחינה ספרותית הוא לא ממש בשורה. אבל מבחינה רעיונית הוא מאד מעניין.
את עקרון הרצף אני פשוט מניחה שקראת ;-)

הדרכות וידאו למסרגה אחת... מתקילנית. הולכת לחפש!!!
v]וואו איזה עושר crochet videos[/po].html !! אילו סרטוני הדרכה לקרושה "קלאסי".
הלינקים בטור בצד שמאל.
באופן_לייט*

סריגה בהתכתבות

חכי חכי אני ממטירה עליך שאלות
  1. סרגתי לילדה צעיף משאריות של צמר (ממש קצרות חוטים של 3-6 מ') אבל זה בסדר כי זה 15 עיניים סה"כ
בכלאופן השאלה היא - בהחלפת הצביעם נוצרו מעין מדרגות בשולי הצעיף. מאוד מוזר לא משהו שנתקלתי בו קודם
(בסוף פרמתי כי זה יצא מכוער ובגלל הבדלי עובי בין הצמרים השונים זה יצא מטופש )
  1. את יודעת מה עושים עם משהו שכנראה קוראים לו: Minardyi (בספרדית?) זה מתקן סריגה (?) שירשתי נראה כמו U ויש עליו פס מתכת אני חושבת שאולי זה "מזלג" שסורגים עליו עם מסרגה אחת אבל לא בטוחה. מכירה? יודעת?
  1. בעצם מה שאני צריכה לבקש שתלמדי אותי זה לחפש בWEB לא לסרוג :-D
  1. מה זה קרושה קלאסי? מה זה "לא קלאסי"
תודה על הזריזות
פה הולכים לישון עוד מעט
במבי_ק*
הצטרפות: 02 אפריל 2005, 11:04
דף אישי: הדף האישי של במבי_ק*

סריגה בהתכתבות

שליחה על ידי במבי_ק* »

שלא תצפי לאיזה ספר עיון מעמיק וטרחני. מבחינה ספרותית הוא לא ממש בשורה. אבל מבחינה רעיונית הוא מאד מעניין.

לגמרי מסכימה... הייתי צריכה להתגבר על הקטע ה"ספרותי" כדי ליהנות (מאוד!) מהרעיונות המאוד מעניינים ומאירים
באופן_לייט*

סריגה בהתכתבות

החלטתי להחליף את הספר ב.... בלנדר!
תשאלו כיצד?
ואשיב
:-)
ניצן_אמ*

סריגה בהתכתבות

שליחה על ידי ניצן_אמ* »

הכיצד? :-)
ניצן_אמ*

סריגה בהתכתבות

שליחה על ידי ניצן_אמ* »

קודם כל, תודה לכל המחמיאות והמברכות. אני אשמח אם תשתפו בסריגות שלכן, גם אם הפרוייקטים קצת תקועים... {@

לשאלותייך לייט -
  1. שאריות החוטים נקראות scrap yarn ולעשות מהן צעיף זה אחלה רעיון. רק לשים לב להתאמת צבעים, ואם יש חוט דק מדי אפשר לקפל לשתיים ולהשתמש בעובי כפול. יש המון דרכים להחלפת צבעים, אבל דווקא הטכניקות למעבר כדורי צמר יותר רלבנטיות למקרה שלך. ראי video]פה player[/po]/play/153/1 חיבור אחד הכי פשוט, video]פה player[/po]/play/151/1 סרטון לטכניקה קלה כולל גם הסתרת הקצוות, ויש עוד פה תחת Joining a new color yarn
  2. תוכלי לשים תמונה או הפניה?
  3. יש על מה לדבר :-D
  4. אז קרושה זו אמנות הרבה יותר רחבת היקף ועתיקה מסריגה. אם בסריגה יש 2-3 דרכים להחזיק מסרגות, 2-3 טכניקות עבודה עם צבעים, ועוד הרבה אזוטריה, אז בקרושה יש 30. קלאסי מייצג את הזרם המרכזי. בדף שנתתי יש גם הוראות מצולמות לקרושה תוניסאי. אם הסריגה דומה לאוכל, אני ממליצה! :-) ממה שהבנתי בקרושה תוניסאי סורגים על אחת כמו על שתים. אבל אני לא מכירה טוב. יום אחד... :-)
באופן_לייט*

סריגה בהתכתבות

אני לא יודעת לצרף לפה תמונות (ואל תתחילי איתי בכלל ב לצלם את זה במצלמה שלנו לחכות שהאיש יעביר אותה למחשב (שלו) ואח"כ לשלי :-D
בקיצור זה מין צינור מתכת דק שנראה כמו U באורך של 20CM מקצה לקתה.
עליו יש פס מתכת דק ברוחב פחות מCM שמקופל בקצוות (יעני יכול לנסוע על הזרועות של ה U )
אני בטוחה שעכשיו את מבינה הרבה יותר טוב LOL :-D
הולכת לחפש תמונה :-D
באופן_לייט*

סריגה בהתכתבות

ואולי בכלל ראוי לקשר פה את פורום סריגה של תפוז כי יש בו גם עברית
אסתר_ל*
הצטרפות: 06 ספטמבר 2005, 16:21
דף אישי: הדף האישי של אסתר_ל*

סריגה בהתכתבות

שליחה על ידי אסתר_ל* »

באופן לייט, נשמע לי שאכן יש לך מזלג, או hair pin "-באנגלית,(נשמע ממש רע כשנכתב בעברית....)

אבל קשה להסביר איך סורגים עליו, אני אחפש תמונות לזה.(מצאתי- בפורום תפוז בקישורים יש הסבר+תמונות.)

מסרגה טוניסאית-
זו בעצם מסרגת קרושה ארוכה במיוחד שהסריגה עליה נראית כמו אריגה- וזה יוצא עבה ובעיני יפה,
איך סורגים? את סורגת שרשרת באורך הרצוי ואז סורגת שורה שאת בעצם רק מעלה עיניים ,זתומרת-נכנסת לעין, לוקחת חוט,יוצאת- ועוברת לעין הבאה, מה שקורה הוא שהמסרגה התמלאה בעיניים, וכשאת מגיעה לקצה את ב"רוורס"-

לוקחת צמר, יוצאת דרך 2 עיניים- ככה עד הסוף,ושוב ושוב וחוזר חלילה- עד לאורך הרצוי.

אני סרגתי עם זה כיסויים- כי זה עבה נורא,(כיסוי לחליל אירי,שירגיש בבית, ולא יתקרר...)
נראה לי מעולה לחותלות.

ופינת ה"עשי זאת בעצמך"- מזלג- אפשר לחמם מסרגת מתכת דקה,(לחמם על הגז,)ועם כפפות לכופף לצורת u '
ולקרר בקערת מים פושרים.

ומסרגה טוניסאית- לגלף מדיבל עץ, בקוטר 6 מ"מ.ולשייף עם נייר זכוכית את הקצה, בסוף מומלץ להדביק חרוז בקצה.

אפשר לעשות "דוגמית"על מסרגה אחת רגילה.(וכל זה אפשר אם תהיה הפסקת חשמל ונרד קצת מהמחשב.....)
אסתר
חתולת_בית*
הצטרפות: 16 דצמבר 2007, 16:16
דף אישי: הדף האישי של חתולת_בית*

סריגה בהתכתבות

שליחה על ידי חתולת_בית* »

שלום סורגות יקרות וכמובן ניצן המאסטרית!
אני חייבת לשתף ולהוריד קצת מהלב.
אני סורגת כבר כמה שנים, בעיקר 2 מסרגות כי אני לא כל כך אוהבת מסרגה אחת. עשיתי יותר צעיפים מאשר שיש לי או לחברי, משפחתי, בנזוגי (וכו'...) צוואר לקלוט אותם... ולכן החלטתי שהגיע הזמן להשתדרג לסוודרים. התחלתי סוודר אחד לפני 3 שנים בערך, לפי הוראות של האישה הנחמדה בחנות סריגה. נחמדה, נחמדה, אבל להוראות שלה לא היה קשר למציאות. אבל כשכבר גיליתי שזה הולך להיות גדול ועקום עלי, כאב לי לפרק ולכן התעקשתי ועשיתי אילתורים. שנראו כמו אילתורים. והמשימה מעולם לא הושלמה. בחורף שעבר (תמיד אני סורגת רק בחורף, רק אז יש לי חשק) החלטתי לתת לצמר הזה עוד הזדמנות, וכמה שכאב הלב, אני והבנזוג עשינו פרויקט פרימת-סוודר חוצה גבולות, ויצאתי למשימה מחדש... הסוודר יצא מאוד יפה, ואני מאוד גאה בו. עשיתי אותו בסגנון אורז ויצא לי מאוד מדויק, ואני גם מקבלת הרבה מחמאות. אבל זה היה די בניסוי וטעיה, ולכן כמות הפעמים שסרגתי-ופרמתי-וסרגתי-ופרמתי כדי להבין איך לפתוח לצוואר (בצורת V), או איך להשאיר מקום לשרוולים היתה רבה. אחר כך, גאה בעצמי המשכתי (חורף אח"כ, כלומר עכשיו) לעשות לבנזוג אפודה. טוב נו, זה היה אמור להיות לי אבל התחלתי את הגב עם יותר מידי עיניים אז אמרתי שזה כבר יהיה לו. ובגלל טפשותי הרבה לא כתבתי את המסקנות הסופיות מהניסוי וטעייה שלי משנה שעברה. כלומר- שוב, פירקתי-סרגתי וחוזר חלילה. אז בסדר, הפעם יצא לי דווקא יותר מהר, סיימתי תוך חודשיים בערך, אבל אם רק היה לי את ההוראות משנה שעברה- כל התסכול הזה של שוב לפרק לא היה צריך להיות... טוב נו.
אז עכשיו כמובן שאת המסקנות מהאפודה כתבתי, אבל אני רוצה לשבת לעשות לעצמי סוודר חדש, ואין לי אנרגיות לזה. כי אני לא יודעת כמה עיניים לעשות לעצמי (לא כתבתי, וקשה לי לספור כי זה אורז), איזה גובה, מתי להתחיל לפתוח לצוואר/כתפיים, וגם איך לעשות את השרוולים- כי באפודה שעשיתי לו לא עשיתי שרוולים כמובן. בקיצור: אוף!!
כל פעם שאני מתחילה לעשות מהוראות באינטרנט, זה לא באמת יוצא נכון, זה תמיד יותר מידי עיניים, ליותר מידי גובה. ואני יכולה לנסות למדוד על סוודרים שיש לי כבר ולעבוד לפיהם, אבל זה לא ממש מדויק ושוב: ניסוי וטעייה...
אז בקיצור, מה שאני אומרת זה שאין לי כח יותר, ונמאס לי. או שאני זורקת את המסרגות לכל הרוחות, או שאולי יש למישהי הוראות מדויקות איך ומה לעשות? כלומר: בדיוק איך לצמצם את השרוולים, כמה עיניים להוריד כל פעם וכו'. לעזרה אשמח.
טוב יצא לי "וידוי" ארוך, והאמת שרמת התסכול שלי מהעניין מצחיקה אותי, זה כולה סריגה, אבל פשוט... טוב, הבנתן, אני לא אחזור.
שבוע מקסים לכולן.
ניצן_אמ*

סריגה בהתכתבות

שליחה על ידי ניצן_אמ* »

אהלן חתולת (()) (החיבוק כי זה נשמע מתסכל משהו, ואנחנו פה בעניין שהכל יהיה פשוט ושתהיי מבסוטה מהתהליך ומהתוצאה ;-))

בכמה מילים, יש שני סוגים עיקריים של סרגניות. אלה שסורגות עם תבנית או דפוס (אף פעם לא הצלחתי למצוא מילה מדוייקת לpattern שתכיל את כל משמעויותיה) ואלה שסורגות על עיוור. בדור הסבתות שלנו, כמעט כולן סרגו על עיוור. נסיונך המתסכל מוכיח ומסביר למה להיות סרגנית לפני חמישים שנים היה מאד מרשים וכרוך במיומנויות די מורכבות... לעומת זאת היום הנגישות לתבניות היא אדירה ולכן מלאכת הסריגה נהייתה פשוטה הרבה יותר. את כבר לא מצופה להיות גם סורגת, גם מעצבת וגם טוות הצמר של עצמך, מספיק שתדעי את טכניקת הסריגה ואת כבר יכולה לסרוג כל מה שנפשך חפצה. אז נכון שהטכניקות רבות וחלקן דורשות הרבה מיומנות, אבל את לא צריכה להמציא את הגלגל מחדש בכל פעם שאת רוצה לסרוג סוודר.

אני למשל, סורגת לפי תבניות כבר מספיק זמן כדי שאני אוכל לעשות וריאציות בקלות. אם אני רוצה לסרוג סוודר בשביל עצמי, אני קודם כל אמצא תבנית דומה פחות או יותר, ואז אתחיל לשנות. (את הצמר, את הצבעים, את הצווארון, את השרוולים, את קצוות הבד, את תפר הבסיס, אוסיף רקמה, אוסיף צמות, אוסיף תחרה וכו' וכו'...) אבל קודם כל תבנית. שיהיה לי מושג כמה עיניים לסרוג פחות או יותר, מתי להתחיל את השרוול, מתי את הצווארון, כלומר, בדיוק השאלות שאת שואלת, אני דואגת שיהיה עליהן מענה. מענה שנבדק ונוסה שוב ושוב.

עבודת ההכנה בעבודה כזו שהיא עקרונית לפי תבנית כוללת לרב התאמת הצמר לתבנית. (דוגמה קיצונית תהיה תבנית שנסרגת בחוט כותנה דקיק עם מסרגות 3.25 ושימוש בצמר עבה ומסרגות 8מ"מ... הכשלון מובטח מראש...) אז צריך למצוא תבנית שמתאימה לצמר שיש לך. ומשם האפשרויות רבות ומגוונות.

הנה הרבה מאד דוגמאות בארכיב של אתר knitty.com (יש פה למעלה קישורים ספציפיים. אם לא תמצאי, צפצפי לי, אני אתן קישור מדוייק.) ממליצה בחום שוב ושוב להצטרף לravelry.com בשביל העושר הבלתי-רגיל של תבניות ומידע. נרשמים היום ונכנסים עוד שבועיים בערך.
חתולת_בית*

סריגה בהתכתבות

הי ניצן,
טוב, עוד לא מצאתי אנרגיות לחפש דוגמאות באתרים הנ"ל, אבל לפחות יצאה לי איזו אנחת רווחה מקריאת התשובה שלך...
לאט לאט.
<המרגיעון הנוכחי: "אם יצאת מכליך אל תשכח לשוב"- כמה מתאים :-) >
באופן_לייט*

סריגה בהתכתבות

OK אז ככה זוכרת את הסוודר הלא גמיר?
הגעתי לשלב ה"עצבי את הצוואר בחזית" ואני לא מבינה את ההוראות באנגלית משהו בתרגום (?) מתפספס לי ולא עושה הגיון" (עם ההגיון שלי בכלאופן :-)

סרגתי 16 שורות לפי ההנחיה ואז.. אני מעתיקה לפה:
Next row Patt 18, TURN.
cont on these 18 sts.
dec one st at neck adge in every roa untill 16 ste rem, theen in every foll alt row til 13 st rem/
סירגי שורה אחת
שימי לב בצד זה יש 6 שורות פחות כדי לאפשר לכתפיים להיפתח
כמובן שאני מבינה חלק אבל מה זה הTURN הזה בהתחלה?
ומה זה PATT
בקיצור אולי את יכולה להסביר לי ?
הלוואי המן
אם לא - על המצפון שלך שהסוודר לא יגיע ליעדו. :-D

תודה מותק
פלוני_אלמונית*
הצטרפות: 19 אוגוסט 2001, 22:52
דף אישי: הדף האישי של פלוני_אלמונית*

סריגה בהתכתבות

שליחה על ידי פלוני_אלמונית* »

המשיכי לפי התבנית 18 עיניים. הסתובבי (יעני אל תסרגי עד הסוף, אלא להסתובב לפני.) והמשיכי לעבוד כאילו יש לך רק את 18 עיניים אלה.
צמצמי עין בתחילת כל שורה שמתחילה בצוואר. (כל שתי שורות, בהתחלה של השורה, בצד הצוואר, לא בצד הכתף) זוהי הוראה כללית, לא לשורה הבאה בהכרח.
סרגי שורה אחת - כבר יש לך את כל המידע לדעת איך - 18 עיניים מהוות שורה, בשורות שמתחילות בצד הצוואר את מצמצמת עין בהתחלה, וסורגת לפי התבנית (נגיד, אם יש לך 2 ימין 2 שמאל, את ממשיכה ככה בהתאמה לפי צד ימין וצד שמאל של הסריגה.)

(ניצן)
באופן_לייט*

סריגה בהתכתבות

תודה
אבל אז מה עושים עם הצד השני של החזית ז"א אני סורגת 18 עיניים וממשיכה זה צד אחד - מה עם שאר העיניים? (חלק משאירים ומעלים עליהם אח"כ לצווארון כמו שדיברנו אצל אדמה טובה) אבל מה עם ה"דש השני" של העיניים?
תאמיני לי היה לי יותר פשוט כשסרגתי "לפי העין"
באופן_לייט*

סריגה בהתכתבות

התודה שלי יצאה קצרה מידי לא מבטאת את הערכתי לכך שאת טורחת!
זה האינטרנט אשם לא אני
פלוני_אלמונית*

סריגה בהתכתבות

לייט, בד"כ אחרי שקטע הזה כתוב משהו כמו - עכשיו אותו הדבר לצד השני, רק הפוך ;-) (כלומר, אם קודם צמצמת בתחילת שורה כי שם היה צד הצוואר, עכשיו זה יהיה בסוף שורה.)
נסי והני.

זה האינטרנט אשם לא אני |Y|
לא היה לי ספק לרגע :-)
גברת_פלפלת*
הצטרפות: 26 אפריל 2005, 14:41
דף אישי: הדף האישי של גברת_פלפלת*

סריגה בהתכתבות

שליחה על ידי גברת_פלפלת* »

טוב. אולי השאלה שלי תצחיק אתכן. אבל היא רצינית. אני רוצה לסרוג לתינוק שלי אפודה, אבל תוהה האם כשאסיים לסרוג הקיץ יגיע. כמה זמן זה לוקח, בהנחה שאני צריכה ללמוד הכל מההתחלה?
ניצן_אמ*

סריגה בהתכתבות

שליחה על ידי ניצן_אמ* »

יהיה בסדר. כמה זמן את יכולה להקדיש לזה ביום? או בשבוע?
יש עקומת למידה. בהתחלה זה מרגיש מאד לאט. אבל מהר מהר זה משתפר.
אפודה לתינוק זה קל ומהיר.

צריך לדעת cast on, cast off, knit, purl, decrease, increase, ולתפור שני חלקים יחד.
הכל טכניקות בסיסיות, את יכולה לקרוא פה למעלה ולהמשיך לשאול שאלות בכיף.
ניצן_אמ*

סריגה בהתכתבות

שליחה על ידי ניצן_אמ* »

אני ממליצה לפחות להתחיל בריבוע נסיון ולהתאמן עליו (כולל פרימות, הקטנות, הגדלות, ימין, שמאל וכו') פשוט כדי שהפרוייקט הראשון המוגמר שלך לא יכלול את כל הטעויות הראשונות אם תהיינה.
גברת_פלפלת*
הצטרפות: 26 אפריל 2005, 14:41
דף אישי: הדף האישי של גברת_פלפלת*

סריגה בהתכתבות

שליחה על ידי גברת_פלפלת* »

או קיי, תודה. אני יכולה להקדיש די הרבה זמן, כי אני מתה שתהיה לו אפודה כיפית ומחממת (בחנויות מצאתי רק סוודרים וזה ממש מגביל את התנועה).
מחר אנסה לקנות מסרגות וצמר (אם אנחש נכון היכן קונים כאלה דברים). ראיתי פה למעלה שצריך לקנות מסרגות מס' 8. האם כך? ואיזה סוג צמר?
ניצן_אמ*

סריגה בהתכתבות

שליחה על ידי ניצן_אמ* »

אם את במרכז או בשרון אני יכולה להמליץ לך על חנויות.
בקשר למסרגות מספר שמונה, זה פחות מומלץ לאפודה.
לכי על ארבע-חמש נגיד. מקסימום שש.

וצמר מתאים כמובן:

מכיוון שהוא קטנצ'יק, לכי על צמר איכותי (לא אקריליק שזה רב מה שיש בארץ!) אלא צמר טבעי (רצוי מרינו) זה יותר יקר בהרבה אבל מוצדק. בקשי SUPERWASH או כל צמר שלא מתכווץ בכביסה. (אפשר לקרוא את כל זה בתוויות, אבל מוכרת מיומנת תוכל לכוון אותך בהרבה פחות מאמץ)
מתאים גם בעובי של הצמר (למסרגה 5)
מתאים גם לרמת הסריגה - יש צמרים מאד יפים שדי סיוט לסרוג איתם... צמרים נוחים לסריגה לא יתפצלו והעיניים תהיינה ברורות. גם בזה המוכרת תוכל לעזור.

הצלחה!
@}
חתולת_בית*

סריגה בהתכתבות

להמליץ לך על חנויות.
אני יודעת על חנות חמימה ונעימה מול גן העיר באבן גבירול (ת"א). הבעיה היא שהם פתוחים בדיוק שנייה וחצי ביום, וקשה לכוון להגיע בדיוק בזמן הזה. טוב, הגזמתי, אבל הם פתוחים מ-8 עד 1, משהו כזה. כשכן תפסתי אותם, הסבתא-מוכרת היתה מאוד תומכת וסבלנית להראות שיטות.
יש למישהי עוד המלצות?
חשוב גם שתהיה חנות זולה. יש חנות מול השוק בנתניה שאני קונה בה לפעמים, אבל זה יוצא כל כך יקר, שמשתלם יותר כבר לקנות סוודר מוכן :-) . מה גם, שיש בה רק צמרים רגילים-משעממים כאלה.
איפה אפשר למצוא צמר אמיתי- אוריגינל? (לא אקריליק שזה רב מה שיש בארץ!) אלא צמר טבעי (רצוי מרינו)
חתולת_בית*

סריגה בהתכתבות

ואם כבר אני כאן, אז:
אני רק שאלה, ניצן-- כתבת Repeat these 2 rows until work measures 10cm from cast on edge._ בהוראות לסריגת כובע פעם, כאן, למעלה. (מה-26.11) מה הכוונה ב:_from cast on edge
10 ס"מ שאני מודדת כולל המסרגה עצמה? כלומר, כולל השורה האחרונה שנסרגה ונמצאת על המסרגה?
תודה!!
ניצן_אמ*

סריגה בהתכתבות

שליחה על ידי ניצן_אמ* »

חנות מומלצת חלקית ברעננה - צמר גורמה. יש שם מבחר שהיה פעם מאד מרשים של צמר אמיתי, והיום פחות, אבל עדיין יותר מכל מה שרגילים למצוא בארץ. זה כולל מבחר יפה של מסרגות וציוד, והמון המון ספרים נפלאים באנגלית. מאד מעודכנת, אממה, יקרה. יש בכפר סבא שלוש חנויות ותיקות. אחת ברחוב סוקולוב ממש על פינת וייצמן ועוד שתיים על וייצמן בין רוטשילד להרצל. לראשונה אנ'לא זוכרת איך קוראים, לשתי האחרות "סידקית ענבל" ו... גם שכחתי. בכל אופן, סדקית ענבל היא חנות בגישה אנטיפטית עד עויינת... אבל עם מבחר סביר. השניה על וייצמן חביבה מאד מבחינה אנושית אבל מלאה בעיקר אקריליק, וזו על סוקולוב באמצע מבחינה אנושית, ויש בה מבחר סביר של צמר. יש גם חנות בשם "חוט השני" ברוטשילד פינת וייצמן (על רוטשילד) שזו חנות יצירה מקסימה שבחורף יש בה מבחר צמר לא קטן, הרב אקריליק.

חתולת, בד"כ סופרים ממש עד המסרגה לא כולל. אבל אפ'חד לא יעשה לך עניין אם תרמי בחצי ס"מ... ;-)
cast on edge זה הקצה שממנו התחלנו לסרוג. מהקצה של השורה הראשונה. השורה בה העלינו עיניים.

יאללה, חוזרת לבור...
חתולת_בית*

סריגה בהתכתבות

ניצן, תודה!!
הספקתי בסופ"ש שני כובעים לפי ההוראות הנ"ל, ויצא מאממם. איזה נחת זה לעשות משהו לפי הוראות, לא צריך "להמר" ולפרק...
ניצן_אמ*

סריגה בהתכתבות

שליחה על ידי ניצן_אמ* »

לשתי האחרות "סידקית ענבל" ו... גם שכחתי.
"כפתורית" !
ניצן_אמ*

סריגה בהתכתבות

שליחה על ידי ניצן_אמ* »

איזה נחת זה לעשות משהו לפי הוראות, לא צריך "להמר" ולפרק...
(())
ויצא מאממם
|יש|
חתולת_בית*

סריגה בהתכתבות

2 תהיות שאני, ככה, שולחת לאוויר העולם:
  1. נכון תמיד, אבל תמיד, כשמתחילים סריגה ורק מעלים עיניים- אף פעם לא לוקחים בחשבון מספיק חוט, או לחילופין, נשאר הרבה יותר מידי?
  2. למה תמיד כשאני סורגת שורה ימין-שורה שמאל, העבודה מתגלגלת לי פנימה מהצדדים, אבל כשאני סורגת "פטנט"- ומתחילה את השורה בדיוק באותה הדרך, זה לא קורה?
  3. האם אתן סורגות או לא סורגות את העין הראשונה בכל שורה? אני אף פעם לא מצליחה להחליט מה יותר יפה. (טוב, אז יצא שלוש תהיות)...
ניצן_אמ*

סריגה בהתכתבות

שליחה על ידי ניצן_אמ* »

1. זה עניין של אימון. ובמילים אחרות - כן, זה נכון, אבל ככל שעובר הזמן זה נהיה פחות נכון. ועדיין יש סיפוק אדיר כשקולעים בול!
  2. SLIP לעין הראשונה יעזור טיפה ליישר את הסריג וגם לתת דופן יותר יפה. האמת היא שזה עניין של TENSION. כלומר, כנראה שאת סורגת שמאל מעט יותר מתוח מימין. (בגלל זה פטנט מתיישר, כי זה מתפזר ומתאזן על פני השורה ולא שורה-שורה) ועדיין, גם סריגה מאד מאד מדוייקת ומקצועית תתגלגל קלות. אז מה?
  3. אה. הנה. זו גם חלק מהתשובה ל-2. לא סורגת. בעקרון לא מומלץ לסרוג אותה... המקרים היחידים שהייתי סורגת אותה הם אם אני עושה SHAPING על הדופן וזו דופן שלא מתחברת לשום דבר אחר. וגם אז אני לא בטוחה... נאא... לא הייתי סורגת אותה גם ככה.
דרך_עפר_שם_זמני*
הצטרפות: 31 מאי 2007, 20:52
דף אישי: הדף האישי של דרך_עפר_שם_זמני*

סריגה בהתכתבות

שליחה על ידי דרך_עפר_שם_זמני* »

למה תמיד כשאני סורגת שורה ימין-שורה שמאל, העבודה מתגלגלת לי פנימה מהצדדים
קראתי פעם שאם עושים עין הפוכה בתחילת כל שורה זה גם עוזר (כלומר, שמאל בצד של הימין ולהיפך). ניסיתי וזה לא לגמרי עובד, אבל נסי, אולי אצלך זה יעבוד... אני החלטתי אחרי הרבה התלבטות שאני לא אוהבת את ה-edge שיוצא לי כשאני עושה slip לעין הראשונה. בכל אופן, blocking עוזר: כשאני גומרת לסרוג, אני משטחת יפה את העבודה, מחברת בסיכות למגבת אם צריך, מיישרת את הקצוות, אם צריך אני מותחת קצת איפה שצריך, ומעבירה מעל זה מגהץ אדים, עם הרבה אדים ובלי לגעת בעבודה, ונותנת לזה להתייבש.
חתולת_בית*

סריגה בהתכתבות

וואלה, על עין הפוכה בתחילת כל שורה לא חשבתי. אנסה ונראה מה יהיה.
ניצן, האמת לא חשבתי על האופציה ש כנראה שאת סורגת שמאל מעט יותר מתוח מימין , כי יש לי תמיכה מאיזו מאמא-מרוקאית-סורגת-על וגם היא אמרה לי שהעבודה מתגלגלת. אז חשבתי שכולם ככה. מה, לא?
בקשר ל slip בעין הראשונה_ תמיד הייתי לא-סורגת-עין-ראשונה מושבעת, אבל עכשיו כשעשיתי את הכובעים (ע"ע) פתאום ה _edge נראה לי מאוד יפה. הממםם... הדילמות הגדולות של החיים :-D .
חתולת_בית*

סריגה בהתכתבות

אה, וניצן, עוד שאלה. (איזה מזל שיש ניצן!)
הקוביות שעשית, שם למעלה: החלק של הצמר הכחול נראה כמו סריגה אחרת, לא ימין רגילה. איך עושים כזה?
ניצן_אמ*

סריגה בהתכתבות

שליחה על ידי ניצן_אמ* »

הקוביות שעשית, שם למעלה: החלק של הצמר הכחול נראה כמו סריגה אחרת, לא ימין רגילה. איך עושים כזה?
זו סטייה אחרת... זה קורה לחלק מהסרגניות (ראיתי את זה אפילו בצילומים מקצועיים בספרים! ואז נרגעתי...) לא ברור איך.
אבל זה באמת רק stockinette רגיל, רק שהמראה של העיניים כזה שצד אחד מתוח וצד שני מעוגל, אז נוצר אפקט של קו ישר שממנו יוצאים אלכסונים. מצטערת שאין לי איך להסביר את זה, רק לספר שזה כבר הרבה פחות קורה לי ושאני מרוצה למדי שהסריגה שלי נראית יותר סימטרית... :-\ לא חשבתי שמישהו עשוי למצוא בזה חן חוץ ממני :-)

אם את בעניין של סריגה יותר מעניינת, אז יש את הSTITCH הזה שהדוגמה שהיא שמה בדף שלה פחות יפה מהדברים המדהימים שראיתי יוצאים מזה, פשוט בחירה לא טובה של צמר מצדה, לדעתי.
http://farm1.static.flickr.com/185/[po]479406846 e4ed421f84 o[/po].jpg
http://farm1.static.flickr.com/109/[po]363370420 0a46afd6a7[/po].jpg

אני חושבת שזה מאמם את החושים... :-) ובאמת מאד פשוט.

מעתיקה לפה את הפרטים מהדף שלה

Glossary:
  • psso-pass slipped stitch over
  • P2tog-purl 2 together
Instructions:
  • CO 30 stitches
  • Row 1: K1, <sl 1, K1, psso but before dropping the slipped stitch from the left needle, knit into the back of it> repeat <> until there is one stitch left, K1
  • Row 2: <P2tog, do not slip stitches off the needle, purl the first stitch again, slip both stitches off needle>
  • Repeat rows 1 and 2 until you run out of yarn.
  • BO
חתולת_בית*

סריגה בהתכתבות

וואו! באמת מאמם את החושים...
נעבוד על זה.. אם נצליח...ממה שהבנתי: before dropping the slipped stitch from the left needle_ כלומר, אני כאילו סוגרת את העין ה _slipped אבל סורגת אותה שוב? וגם, לא מבינה את הצד של ה-purl.
<מה, תגידי, זה את עשית את מה שבתמונות המההמות האלה???>
ושוב, איזה מזל שיש ניצן!
ניצן_אמ*

סריגה בהתכתבות

שליחה על ידי ניצן_אמ* »

<מה, תגידי, זה את עשית את מה שבתמונות המההמות האלה???>
לא לא... אבל זה בהחלט בתכנית!

נעבוד על זה.. אם נצליח...ממה שהבנתי: before dropping the slipped stitch from the left needle כלומר, אני כאילו סוגרת את העין ה slipped אבל סורגת אותה שוב? וגם, לא מבינה את הצד של ה-purl.
בואי ננסה לתרגם יחד לעברית (לא התעמקתי עדיין ועכשיו 04:40 ואני ערה כבר כמעט 4 שעות... אז תהיי סלחנית איתי.. :-))
איך זה קורה? את מעבירה עין בלי לסרוג אותה, סורגת עין חדשה, ואז משתמשת במסרגה שמאל כדי להעביר את העין הראשונה מעל העין השניה. לשבריר שניה לפני שזורקים את העין הזאת, היא נמצאת רק על מסרגה שמאל. פה את עוצרת, וסורגת אותה מאחור (כלומר נכנסת אליה מימין לשמאל)

שורה שניה - מעבירה מסרגה ימין דרך שתי עיניים ומתחילה סריגת שמאל, מעבירה את החוט, יוצרת את העין על מסרגה ימין, ולא מפילה את שתי העיניים. במקום זה, את סורגת את הראשונה שמאל שוב. עכשיו יש לך שתי עיניים חדשות על מסרגה ימין, ושתי עיניים סרוגות (אחת מהן פעמיים) על מסרגה שמאל. מפילה את העיניים משמאל.

וזהו.

ברור? עשי את זה עם המסרגות ביד, ודווחי לי...
ניצן_אמ*

סריגה בהתכתבות

שליחה על ידי ניצן_אמ* »

ושוב, איזה מזל שיש ניצן!
די. תמשיכי... :-]
LOL :-D
חתולת_בית*

סריגה בהתכתבות

דיווח מהשטח: יא!! איזה מגניב!! ההוראות נראו כל כך מוזרות שחשבתי שבטח אני לא מבינה נכון. אבל-וואלה! יוצא!
2 מסקנות: (שאני מניחה שאת כבר יודעת אותן...)
א. צריך מספר זוגי של עיניים בשביל שזה ילך לפי ההוראות.
ב. מתקבלים RS ו-WS. זה היה נראה לי חשוד בהתחלה, אבל בחינה מדוקדקת של התמונה התחתונה ששמת חושפת שאכן כך. האמת שגם ה-WS יוצא יפה, מעין purl מוארך שכזה.
הבעיה היחידה היא שלא משנה כמה משוחרר ניסיתי לעשות את זה, זה יוצר המון מתח על המסרגות וממש כאבו לי הידיים בסוף. וגם, יוצא שצריך הרבה יותר חוט כדי לקבל את אותו הגודל, כי השורה של ה-knit ושל ה-purl אכשהו מצטמצמות אחת לשניה.
אבל לסיכום, אכן מאמם את החושים...
נועה_ברקת*
הצטרפות: 30 יוני 2002, 17:11
דף אישי: הדף האישי של נועה_ברקת*

סריגה בהתכתבות

שליחה על ידי נועה_ברקת* »

אני שמחה על הדף הזה. ביליתי את רוב החורף בסריגת צעיפי תחרה בכל מיני צבעים. עכשיו אני מנסה לעשות סוודר לילדה וממש בא לי על תיק. גילית שאני יכולה לסרוג יום שלם אם לא מפריעים לי...
ניצן_אמ*

סריגה בהתכתבות

שליחה על ידי ניצן_אמ* »

חתולת, סיימת כבר?! את לא רצינית... אני סוגדת לך!... אחחח הימים הטובים שלפני הילדים, כמה מהר סרגתי אז... (לקרוא במבטא גלותי מצקצק)
נועה, ברוכה הבאה אל מעגל הסורגות המקוונות! @}
תיקים יש ממש נחמדים, אני חושבת באופן אישי שהכי טוב ללכת על ליבוד בתיקים.
כלומר, לסרוג גדול גדול בצמר טבעי ולכבס עד שמתכווץ לגודל מתאים. מי שכיבסה פעם גרבי צמר וקיבלה מחממי עפרונות יודעת על מה אני מדברת.
היתרון הגדול בליבוד תיקים הוא שהם יציבים, לא מחוררים, לא זקוקים לבטנה עפ"י רוב, ולטעמי יותר יפים.

אני שמה פה כמה קישורים לתיקים מלובדים (ממליצה להכנס לכולם ולבחור. יש פה דברים ממש מעניינים!)
תיקים מלובדים
http://www.blacksheepbags.com/[po]booga bag[/po].html
http://www.knitty.com/issuewinter03/PAT ... arket.html
עוד תיק בסיסי צבעוני וחמוד
בסריגה כפולה
תיק מלא פרחים
תיק גב לילדה
תיק צד לאמא של הילדה :-)
תיק יד לקניות
עוד אחד פשוט ומקסים

תיקים לא מלובדים
תיק אפנתי מיוחד
through]תיק חינני פשוט מאד לסריגה, בשילוב תפירה the loops[/po]/2008/02/new-freebie-dan.html
תיק צבעוני
http://knitting-and.com/knitting/patter ... -tote.html
d]תיק צמות nr[/po]=98&d id=54〈=en
תיק שקיק
תיק מיוחד למזרון יוגה
תיק צמות נוסף
סל לסופר
Monks]תיק נזיר Travel Satchel Felted Bag Pattern38[/po]-1.html

אם זה לא מספיק, רק תגידי, יש עוד ;-)
חתולת_בית*

סריגה בהתכתבות

ניצן, יא מצחיקה! נראה לך שסיימתי?! עשיתי בדיוק 3 שורות כדי לראות אם ה-pattern הזה יוצא! ואחרי שיצא, נטשתי את העבודה כלאחר כבוד, והתישבתי לדווח. אבל אני לא אתווכח ש הימים הטובים שלפני הילדים אכן טובים... עוד חודש נוסעים למזרח... אחח...

נועה, אולי תשימי תמונות של הצעיפי תחרה, שנראה גם? (רק אם בא לך, כמובן)
ניצן_אמ*

סריגה בהתכתבות

שליחה על ידי ניצן_אמ* »

וואו, הצעיף הזה כל כך פופולארי (את לא מאמינה כמה. הוא בראש הרשימות בRAVELRY) שיש סרטון ביוטיוב שמראה איך סורגים אותו!! והנה עוד אחד
מאד מומלץ.

למי שאוהבת פרוייקטים קטנים, מקסימים ומספקים הנעליים האלה לתינוק פשוט מאממות את החושים (נדבקתי מדנה אום...) ונסרגות בצ'יק.

אוקיי, חתולת, את חייבת להצטרף ל{{}}Ravelry ובכלל אני ממליצה.
אמנם לא תצטרכו יותר את שירותיי (:-() אבל זה ממש כמו להסתובב בבוסתן עצום של סריגה... הרשמנה. היום. לא עולה כלום. מתישהו בשבועיים הקרובים תקבלו הזמנה.
אני knitsan שם. אחכה לכן בכליון עיניים. נקים קבוצה לבאופן... :-) לא חייבים להיות סורגים או סורגות כדי להצטרף. אפשר להיות מאד מאד מתחילים. מתאים גם למסרגה אחת, לטווי צמר, וכל מי שעוסק במלאכות יד מהכיוונים האלה.
פלוני_אלמונית*

סריגה בהתכתבות

שלום לכן, ניצן (או אחרות) יודעת משהו על מקרמה?
חסר מידע בעברית וגם באנגלית אין הרבה. אולי מישהי תוכל להסביר לי איך לעשות מתלי עציצים של סבתות כאלה עם חרוז גדול?
חתולת_בית*

סריגה בהתכתבות

יו, ניצן, איך ידעת שאני לא רשומה ל-ravelry, למרות הנזיפות החוזרות ונשנות שלך? את ממש מרגלת! ;-) ואני מצטטת: וגם את ravelry, אבל כמה פעמים אשה יכולה להגיד את זה? אני כל פעם מתעצלת לעשות את זה...
איזה גאוני הטיפ בקליפ הראשון ששמת, של לעשות yarn-over לפני שמעבירים את העין. (איך לא חשבתי על זה לבד?!) אני אנסה את זה ככה, זה נראה לי ירוץ לי.
ניצן_אמ*

סריגה בהתכתבות

שליחה על ידי ניצן_אמ* »

טוב, אז אני חייבת להשויץ שכשהסברתי בפירוט בעברית קודם, אז ממש דמיינתי לי איך לסרוג את זה, ואז אמרתי לי "בעצם, למה לא לעשות YO במקום יענו להוציא כדי להכניס שוב?"
:-] המשיכי לדווח, ממש בא לי להתחיל לסרוג אותו (מיד כשאסיים את נעלי הבית ההולנדיות המתוקות)

פלוני אלמונית שלום,
אז מקראמה... (חפשי עם א' אחרי הר'. תקבלי יותר תוצאות)
יש קשר מרובע שאיתו עשו את העציצים פעם (אפילו אני עשיתי עם אבא שלי בתור ילדה)
ויש ראש טורקי שכל מי שהיה בצופים בטח קשר לעצמו ת'עניבה ככה... (זה כולל את המתלהבת שלפניכם... :-)) ויש עוד (תיכף אשים קישור)

עכשיו, בקשר לאיך לעשות סלים וכאלה...
אז "פה" יש אתר שממש מלמד את הטכניקות הבסיסיות כולל שיקולים ממש לגבי איזה אורך חוט לקחת... טיפים למתלי עציצים (למי שיש לו כבר בראש מה בערך צריך לעשות)
והנה דוגמה ל{{}}תבנית שימי לב שזוהי סכימה ולא תיאור מילולי, בדומה להרבה תבניות לקרושה ובשונה מהרבה תבניות סריגה בשתיים. כדי למצוא את זו חיפשתי בגוגל macrame plant hanger pattern.

הני הרבה.
@}
חתולת_בית*

סריגה בהתכתבות

יו, ניצן את מזה לא בעניינים, ראש טורקי זה בכלל רק הבנים, (ורק הבנים המגניבים) בצופים היו עושים, כל השאר- כולנו הלא מגניבים הייינו קושרים את העניבה רגיל. וחוצמזה גם במקראמה השתמשנו בצופים, היינו עושים ככה ערסלים במחנה-קיץ.
ואז אמרתי לי "בעצם, למה לא לעשות YO במקום יענו להוציא כדי להכניס שוב?" איזה גאון!! לא חשבתי אחרת :-D
שליחת תגובה

חזור אל “ניקיון וסדר”