רגל שטוחה ומדרסים
רגל שטוחה ומדרסים
הבן שלי כמעט בן שנתיים. לאחרונה נאמר לי שיש לו פלטפוס ושזה לא טוב לגב וליציבה שלו. מה עושים?
-
- הצטרפות: 30 יוני 2001, 23:50
- דף אישי: הדף האישי של ענת_גביש*
רגל שטוחה ומדרסים
שילך יחף כמה שיותר ובעיקר במקומות ידידותיים לכף הרגל כמו חול , אדמה , דשא .עכשיו חודשים יבשים לפנינו.תעשו שגרת הולכים יחפים כל יום ,כשלא חם בחוץ.לא רק עכשיו אלא בכלל,תמיד. מומלץ גם לשאר המשפחה,יאללה,תורידו נעליים.
-
- הצטרפות: 11 אוגוסט 2001, 22:59
- דף אישי: הדף האישי של אורנה_שפרון*
רגל שטוחה ומדרסים
בדרך כלל הבעיות הנובעות מפלטפוס מתבטאות בגיל מבוגר יותר. לא נראה לי שילדים "סובלים" ממצב כזה.
תרגילים או עיסויים של שיטת פאולה עשויים להיות מאד יעילים למצב כזה.
התרגילים פשוטים למדי וניתנים לתרגול ע"י ילדים קטנים, את העיסויים יכול כל אחד לעשות.
הבעיה היא שכדאי ללמוד את השיטה ממורה ולא מספר.
אני מצאתי כי יש צורך בהדרכה ממשית (לא וירטואלית) משום שהתפיסה של התרגול בשיטה מאד שונה מכל מה שבדרך כלל מכירים.
תרגילים או עיסויים של שיטת פאולה עשויים להיות מאד יעילים למצב כזה.
התרגילים פשוטים למדי וניתנים לתרגול ע"י ילדים קטנים, את העיסויים יכול כל אחד לעשות.
הבעיה היא שכדאי ללמוד את השיטה ממורה ולא מספר.
אני מצאתי כי יש צורך בהדרכה ממשית (לא וירטואלית) משום שהתפיסה של התרגול בשיטה מאד שונה מכל מה שבדרך כלל מכירים.
-
- הצטרפות: 14 ספטמבר 2003, 14:00
- דף אישי: הדף האישי של שי_אבא_של_הילי*
רגל שטוחה ומדרסים
הי אורנה,
אנו חוששים שגם להיליתו יש פלטפוס. בסה"כ גם לאבא ולאמא שלה היה /-:
האם ניתן להמליץ על מורה לשיטת פאולה בצפון? (אנחנו ליד מעלות).
רצינו גם לעמוד על חסרונות השיטה הקונבנציונלית - מדרסים, אורטופד, וכו'
אנו חוששים שגם להיליתו יש פלטפוס. בסה"כ גם לאבא ולאמא שלה היה /-:
האם ניתן להמליץ על מורה לשיטת פאולה בצפון? (אנחנו ליד מעלות).
רצינו גם לעמוד על חסרונות השיטה הקונבנציונלית - מדרסים, אורטופד, וכו'
-
- הצטרפות: 12 ספטמבר 2004, 18:10
- דף אישי: הדף האישי של שאול_ה*
רגל שטוחה ומדרסים
אנו חוששים שגם להיליתו יש פלטפוס.
אז יש צורך לטפל בהילה שלו... במדרסים?!
לי יש אורפוס. זה הפוך מפלטפוס. קשת גבוהה מדי.
שנים הלכתי עם מדרסים עד שחבר רפלקסולוג המליץ לי להשליך את המדרסים ולעבור לנעלי התעמלות טובות.
עוד אותו יום קניתי ניו-בלנס תוצרת אנגליה מהדגם הכי טוב שהיה (כמדומני 999) והשלכתי את המדרסים.
לטענתו אין זה נכון לכף הרגל לגעת בכל השטח במדרס בשיטה בה המדרסים בנויים כמו שלא כל המצעים עליהם אנחנו הולכים בנויים כמו חול ים.
בעניין ההילה- ניתן לבדיקה.
שנה טובה,
אני.
אז יש צורך לטפל בהילה שלו... במדרסים?!
לי יש אורפוס. זה הפוך מפלטפוס. קשת גבוהה מדי.
שנים הלכתי עם מדרסים עד שחבר רפלקסולוג המליץ לי להשליך את המדרסים ולעבור לנעלי התעמלות טובות.
עוד אותו יום קניתי ניו-בלנס תוצרת אנגליה מהדגם הכי טוב שהיה (כמדומני 999) והשלכתי את המדרסים.
לטענתו אין זה נכון לכף הרגל לגעת בכל השטח במדרס בשיטה בה המדרסים בנויים כמו שלא כל המצעים עליהם אנחנו הולכים בנויים כמו חול ים.
בעניין ההילה- ניתן לבדיקה.
שנה טובה,
אני.
-
- הצטרפות: 14 יוני 2004, 23:11
- דף אישי: הדף האישי של הדף_של_מיכלי*
רגל שטוחה ומדרסים
בתור בעלת פלטפוס:
אני הלכתי גם עם מדרסים, אבל בגלל שצריך היה כל כמה חודשים ללכת לתקן אותם, נמאס לי והפסקתי, ובסה"כ זה לא נורא. אם אני יודעת שהיום אני הולכת ללכת הרבה ברגל, אני פשוט אנעל נעל ספורט, או כל נעל נוחה אחרת.
בקשר להליכה יחפה - רק ע לחול ים!!! על אספלט/בלטות וכל חומר קשה אחר זה ממש לא בריא
אני הלכתי גם עם מדרסים, אבל בגלל שצריך היה כל כמה חודשים ללכת לתקן אותם, נמאס לי והפסקתי, ובסה"כ זה לא נורא. אם אני יודעת שהיום אני הולכת ללכת הרבה ברגל, אני פשוט אנעל נעל ספורט, או כל נעל נוחה אחרת.
בקשר להליכה יחפה - רק ע לחול ים!!! על אספלט/בלטות וכל חומר קשה אחר זה ממש לא בריא
-
- הצטרפות: 12 ספטמבר 2004, 18:10
- דף אישי: הדף האישי של שאול_ה*
רגל שטוחה ומדרסים
נמאס לי והפסקתי, ובסה"כ זה לא נורא.
כאשר הייתי עם מדרסים הייתי סובל בהליכה בלעדיהם, הייתי הולך עם נעליים בקיץ וסובל בחוף הים.
לאחר שהפסקתי אני יכול ללכת גם עם סנדלים וגם יחף ללא סבל.
אני ממליץ!
כאשר הייתי עם מדרסים הייתי סובל בהליכה בלעדיהם, הייתי הולך עם נעליים בקיץ וסובל בחוף הים.
לאחר שהפסקתי אני יכול ללכת גם עם סנדלים וגם יחף ללא סבל.
אני ממליץ!
-
- הצטרפות: 14 ספטמבר 2003, 14:00
- דף אישי: הדף האישי של שי_אבא_של_הילי*
רגל שטוחה ומדרסים
תודה חברים, אבל מה בקשר ליציבה? האם כצעקתה- יש סכנה לפגיעה ביציבה, או שזה בלוף אחד גדול?
-
- הצטרפות: 14 יוני 2004, 23:11
- דף אישי: הדף האישי של הדף_של_מיכלי*
רגל שטוחה ומדרסים
אבא של הילי: אני בטוחה שעדיף בלי פלטפוס, אבל אם יש, זה לא סוף העולם. אני הולכת המון ברגל, בלי מדרס כבר שנים, והיציבה שלי בסדר.
אני בטוחה שהבן שלך גם יהיה בסדר. תראה אם הוא מוכם ללכת עם מדרסים, והאם זה נוח לו, ואם הוא לא רוצה, אז זה לא נורא
אני בטוחה שהבן שלך גם יהיה בסדר. תראה אם הוא מוכם ללכת עם מדרסים, והאם זה נוח לו, ואם הוא לא רוצה, אז זה לא נורא
-
- הצטרפות: 20 יוני 2004, 22:33
- דף אישי: הדף האישי של נועה_בר*
רגל שטוחה ומדרסים
ביתי בת שנה וחצי ובסביבה העירו כי יש לה רגל שטוחה, בזמן ביקור נימוסי אצל רופאת הילדים שאלתי והיא בכלל לא התרגשה, אמרה שזה רגיל ובסדר אצל ילדים עד גיל 5 (נדמה לי, אצל הרופא אני לא תמיד מאוד מקשיבה) ואין מה לעשות וגם לא צריך.
יחפה היא אמרה ללכת על חול ואדמה בלבד. קנינו נעליים חדשות לקראת החורף.
יחפה היא אמרה ללכת על חול ואדמה בלבד. קנינו נעליים חדשות לקראת החורף.
רגל שטוחה ומדרסים
שלום לכולם,
אני צריך לעשות מדרסים באופן דחוף, אך השוק כל כך פרוץ ולא ברור.
אני מרגיש די אובד עצות ואשמח לקבל המלצות על בעלי מקצוע אמינים (רצוי על סמך ניסיון אישי).
תודה רבה ושבוע נפלא.
אני צריך לעשות מדרסים באופן דחוף, אך השוק כל כך פרוץ ולא ברור.
אני מרגיש די אובד עצות ואשמח לקבל המלצות על בעלי מקצוע אמינים (רצוי על סמך ניסיון אישי).
תודה רבה ושבוע נפלא.
-
- הצטרפות: 23 אוקטובר 2004, 18:09
- דף אישי: הדף האישי של אילה_א*
רגל שטוחה ומדרסים
רועי
טליה ברחוב טשרניחובסקי בתל אביב הכינה לי לפני שבועיים מדרסים ואני מאוד מרוצה צהם והיא גם הייתה זולה מכל מקום אחר שבדקתי באותה שכונה במשהו כמו שליש
טשרניחובסקי מול פינת רש"י בערך
טליה ברחוב טשרניחובסקי בתל אביב הכינה לי לפני שבועיים מדרסים ואני מאוד מרוצה צהם והיא גם הייתה זולה מכל מקום אחר שבדקתי באותה שכונה במשהו כמו שליש
טשרניחובסקי מול פינת רש"י בערך
-
- הצטרפות: 23 אוגוסט 2004, 18:27
רגל שטוחה ומדרסים
לרועי לגבי מדרסים
יש מישהו בהרחבה בכפר ויתקין שנחשב מומחה משהו משהו
הוא עזר לכמה בני משפחה שלי שיצאו מאוד מרוצים
יש מישהו בהרחבה בכפר ויתקין שנחשב מומחה משהו משהו
הוא עזר לכמה בני משפחה שלי שיצאו מאוד מרוצים
-
- הצטרפות: 26 ספטמבר 2005, 22:49
- דף אישי: הדף האישי של מיכלול_ה*
רגל שטוחה ומדרסים
רועי, אני למדתי השבוע משהו ממש חשוב על מדרסים בהתאמה אישית שגרם לי להסיר את המדרסים שאיתם הלכתי כמה שנים טובות. הייתי בטיפול אצל אוסטיאופט שהסביר לי שהמדרסים מקבעים אצלנו את ההרגלים הקבועים שלנו ולא מאפשרים לגוף ללמוד ולעבד מצבים חדשים. לי זה נשמע מאוד הגיוני. אז לכל מי שיש כאבים מהליכה או כאבים ברגליים או בגב תחתון אני מציעה לעשות טיפול עמוק יותר מאשר מדרס חיצוני.
רגל שטוחה ומדרסים
לגבי הדיון הקטן אודות המדרסים. מיכלול ה, נכון שזה נשמע הגיוני אבל מדרסים לא ממש עובדים ככה. מדרס טוב מכאיב מאוד בהתחלה והסיבה לכך היא שהגושים שלו דוחקים את עצמות הרגליים העדינות למקומות חדשים. הרגל מתרגלת לאט לאט למצב החדש ואז אחרי תקופה מסוימת פשוט כבר לא צריך יותר את המדרסים. יחד עם זאת, מניסיוני האישי בלבד, אפשר להתמודד עם הכאבים בכל מיני מקומות בגוף גם ללא מדרסים. קיימת היום טענה שמדרסים הופכים לפאסה ויש שיטות אחרות להתמודדות. בנוסף, מי שיש לו כאבים באזורי גב או ברכיים וכו' יכול פשוט להשקיע מאמץ בסדרות של תרגילים שמאוד עוזרות במקום להוציא המון כסף על מדרס טוב. יש לזה גם יתרונות נוספים כי אלו פשוט תרגילי התעמלות שמצ'פרים גם חלקים אחרים בגוף.
רגל שטוחה ומדרסים
תודה רבה לכל העונים בענייני מדרסים והמשך שבוע נפלא לכולם!
-
- הצטרפות: 23 אוקטובר 2004, 18:09
- דף אישי: הדף האישי של אילה_א*
רגל שטוחה ומדרסים
נכון מדרס טוב הוא באמת לא נוח בהתחלה . אבל כנראה שאותו אדם שאמר את דברו נגד מדרסים לא סבל מדורבן
ואחרי חודשים של כאבים חזקים מאוד תוך בערך חודש הכאב עבר כמעט לגמרי בזכות המדרסים שטליה הכינה לי .
ואין לי שום ספק שהוא יעבור לגמרי בקרוב . יחי טליה .
ואחרי חודשים של כאבים חזקים מאוד תוך בערך חודש הכאב עבר כמעט לגמרי בזכות המדרסים שטליה הכינה לי .
ואין לי שום ספק שהוא יעבור לגמרי בקרוב . יחי טליה .
-
- הצטרפות: 30 יוני 2003, 10:48
- דף אישי: הדף האישי של תמר_ס*
רגל שטוחה ומדרסים
יש למישהו מה לחדש לי על מדרסים?
אשמח לכל בעד ונגד.
אשמח לכל בעד ונגד.
-
- הצטרפות: 28 אפריל 2008, 21:22
- דף אישי: הדף האישי של דנה_בנדנה*
רגל שטוחה ומדרסים
לא הייתי עושה במרכז לבריאות כף הרגל בת"א...אבל זו רק דעתי האישית בהסתמך על ניסיוני בלבד.
רגל שטוחה ומדרסים
יש למישהו נסיון עם מדרסים קשיחים, למשל גרפיט?
יש לי בעיה מבנית בכף הרגל, לא כאבים שאפשר לפתור בעבודה על שרירים בלבד (למרות שיש שיפור), וניסיתי כל מיני פתרונות שלא הועילו בצורה משמעותית. אז חוץ מללכת כמה שיותר ברגליים יחפות (שלא תמיד אפשרי, ועל אספלט גם ככה לא אידיאלי) חשבתי לנסות את המדרסים הנ"ל, אבל אני שומעת הרבה דעות שכל מדרס בהתאמה אישית לא עושה הבדל גדול מסתם מדרס שייתן תמיכה איפה שצריך...אז אני אשמח לשמוע דעות ממי שניסה כל מיני דברים.
יש לי בעיה מבנית בכף הרגל, לא כאבים שאפשר לפתור בעבודה על שרירים בלבד (למרות שיש שיפור), וניסיתי כל מיני פתרונות שלא הועילו בצורה משמעותית. אז חוץ מללכת כמה שיותר ברגליים יחפות (שלא תמיד אפשרי, ועל אספלט גם ככה לא אידיאלי) חשבתי לנסות את המדרסים הנ"ל, אבל אני שומעת הרבה דעות שכל מדרס בהתאמה אישית לא עושה הבדל גדול מסתם מדרס שייתן תמיכה איפה שצריך...אז אני אשמח לשמוע דעות ממי שניסה כל מיני דברים.