השאיפה היא לעבור ליוגורט לא ממותק. בינתיים זה ממש ממש לא טעים לי
אולי לנסות להוסיף כפית דבש ליוגורט ולערבב לפני הכנת הגרנולה? ככה הוא מומתק, אבל לא בסוכר לבן (אני מאוד אוהבת יוגורט עם כפית דבש/סילאן/ריבה).
האמת שהייתי רוצה לוותר אולי על הלחם בארוחה הזו ולהחליף בפחמימה איכותית יותר. אולי להוסיף עדשים/חומוס לסלט.
עדשים יותר מהר להכין מחומוס, אז אולי את יכולה להתחיל מהן. אפשר אולי גם בורגול (צריך רק להשרות במים חמים ולסנן, הוא לא חייב בישול), למרות שזה גם חיטה. אבל בלי כל התוספות שמכניסים ללחם.
בכלל לגבי לחם, לדעתי מאוד תלוי איזה לחם אוכלים. אני לא יודעת איזה לחם את אוכלת, אז אני מציינת בכל מקרה...
בערב אכלנו מרק ירקות
וגם ארוחת ערב. להשתדל להכין משהו טוב...
מרק ירקות נשמע לי ממש אחלה (אני אישית יותר אוהבת בערב אוכל קר, ניסיתי תקופה להחליף בין הערב לצהריים והרגשתי שזה לא מתאים לי. אבל יש גישות שטוענות שדווקא ארוחה מבושלת בערב זה יותר בריא).
_איפה נקודות התורפה?
כשאני חוזרת הביתה מהעבודה, יש פיתוי גדול 'לרדת' על כל מה שנמצא בבית. אז כדאי לדאוג שימצאו תמרים ואגוזים ולא וופלים ועוגיות,
כי בשלב הזה אני לא מבדילה וטוחנת מכל הבא ליד._
אולי לקחת פרי ולאכול בדרך מהעבודה הביתה? אני עושה את זה כשאני עובדת אחה"צ ויודעת שאהיה מאוד רעבה.
זאת גם דרך לאכול את הפירות במקום לזרוק
אני רוצה להוסיף יותר פירות אבל בינתיים בעיקר קונה וזורקת. איכשהו - פחות יוצא שאני אוכלת...
אני בעבר כמעט ולא הייתי אוכלת פירות. משהו כמו פרי שניים בשבוע. היום אני אוכלת בערך 4 פירות ביום... והרבה פעמים זה הנשנוש או המתוק שלי.
דברים שגרמו לשינוי - רוב הפירות לא במקרר אלא בקערה ליד השיש (חוץ מאלה שיתקלקלו מהר בחוץ, כמו אבטיח, ענבים). ככה הם גם זמינים, וגם לא קרים. גליתי שחלק מהסיבה שלא אכלתי פירות היא שהם לא טעימים לי כשהם קרים...
לקנות פירות שאני אוהבת - למשל, אני פחות אוהבת אגסים, אז קונה פחות מהם (רק אם יש חשק מיוחד, או כדי להכין מהם קינוח). תפוח אוכלת לרוב בבוקר אז צריכה שיהיה לי לכל השבוע, ומהסוג שאני אוהבת (למשל, בעלי אוהב פינק ליידי, ואני לא מסוגלת לאכול אותו... אז קונים איזה שניים בשבילו, וכל השאר מהסוג שגם אני אוהבת).
בחורף הרבה בננות. בקיץ הרבה פירות טעימים (משמש, אפרסק, ענבים. שזיפים למשל אני קונה פחות כי לרוב אני פחות אוכלת). אבטיח/מלון/מנגו - אמנם דורשים יותר התעסקות, מצד שני גם מחזיקים יותר זמן.
מה שכן, בעלי ממש אוהב פירות ,אז אין אצלנו מצב שהם נזרקים... אם אני לא אוכל הוא יאכל הכל.
לוקחת איתי בתיק כמות שאני יודעת שמתאימה לי במהלך היום - למשל תפוח לבוקר, פרי לאחרי ארוחת צהריים, ועוד פרי לבין לבין.
במשך היום חות מפירות סתם ככה, אוכלת פירות גם עם דברים נוספים - למשל יוגורט עם כפית דבש, פרי ואגוזים. או לטבול תפוח במטבל. לפעמים גם להכניס לסלט ירקות.
זה נשמע לי כאילו ניסיתי להכניס פירות לתפריט, אבל זה לא ממש היה ככה. פשוט ניסיתי להפחית בדברים אחרים (מתוקים, לחם), וחיפשתי משהו שיספק לי תחליף טוב. והרבה פעמים פירות התאימו.
בימים האחרונים שהייתי חולה, זה היה בעיקר מה שאכלתי... כי זה היה הכי זמין, קצת משביע ומתוק וטעים. והיה לי חשק לזה יותר מאשר לכל דבר אחר...
_מה זה שייק?
איך מכינים?
למה זה טוב?_
לרוב כשמתייחסים לשייק ירוק הכוונה להרבה עלים עם פרי/ירק, אפשר גם אגוזים/טחינה וכו'
מכניסים הכל לבלנדר ומועכים
זאת דרך להכניס אכילה של הרבה עלים ירוקים ליום יום.
הייתה תקופה שהייתי מכינה כל בוקר, בשלב מסוים הפסקתי.. והאמת שאני לא מצליחה להכין שייק ירוק שיהיה לי
ממש טעים.. תפילה, מה את מכניסה אליו? (אתמול הכנתי שייק ירוק שיצא ממש לא טעים, לרוב זה יוצא נחמד אבל לא משהו שאני מחכה לו..)
מה שכן, אני מכינה לי שייקים בלי עלים, שמבחינתי הם פשוט על תקן קינוח/משהו מתוק בריא.
למשל - תותים, חלב ותמר. או בננה, חלב, תמר וקקאו (שיוצא כמו שוקו קר וטעים מאוד. אפשר גם תמצית וניל וקינמון).
כמובן עובד עם כל פרי או שילובים שונים (מאוד טעים עם מלון, או אפרסק או מנגו).
ואם כבר בלנדר - עוד קינוח טעים - גלידה מבננות (מקלפים בננות, מקפיאים, טוחנים בבלנדר עם מעט חלב/מים. לפעמים אני מוסיפה קקאו ואז זה כמו גלידת שוקולד).