עסק נשי 2

אנונימי

עסק נשי 2

שליחה על ידי אנונימי »

• מעדכנת את סיפור המסגרת...
אני אמא לשתיים(בת 7 ובת חצי שנה), גרושה, חדשה לעולם החד-הורי. בחרתי בשלב כלשהו לפרוץ את חיי שהיו מאוד "מסודרים" אבל הרגישו חייה של מישהי אחרת, לטובת חיים כאוטיים משהו, אבל מאוד שלי.
ברגעי נקיפות המצפון אני מזכירה לעצמי שהבחירה שלי לחיות את חיי חשובה יותר, מבחינת הדוגמא האישית עבור ביתי הגדולה, מאשר האשליה שיכולתי לתת לה בחיים יציבים יותר אך חסרי חיות.
יש לומר כי לא תמיד הדברים הם כה חד משמעיים. כי הבחירה היתה ועודנה לא פשוטה.

לאחר שעזבתי את בייתי וסביבת חיי הקודמת, סגרתי את העסק שהיה לי והקמתי עסק חדש ליזמות נדל"ן במרכז הארץ, המושפע במידה רבה ממשנתו של רוברט קיוסקי, מחבר "אבא עשיר אבא עני". כרגע העסק נמצא בתחילת דרכו, אך עם זאת הצלחתי לבסס את חיי כך שהכנסותיי הפאסיביות כבר מפרנסות אותי ומשפחתי ואייני נדרשת לעבוד במישרה. אני חוסכת מתוך הכנסתי הלא גבוהה בין שלושים לארבעים אחוז מהכסף על מנת להרחיב את הבסיס עליו אני יושבת היום.רמת החיים שלי נפגעת קשות מהעיקרון הזה שהנחלתי לעצמי אבל ברור לי שעוד שנה שנתיים אהיה במקום אחר לחלוטין. אני גם קואוצ'רית לנשים בעיקר, כאשר החזון שלי לטווח הארוך הוא לבסס מודל של עצמאות כלכלית ואמהות כנגזרת של פרנסה פאסיבית.

מאמינה גדולה ברישות עיסקי ונשי בפרט, ומאוד אשמח לסיעורי מוחות ואינטראקציה גם מעבר למסך הזה.*
נהורה*
הצטרפות: 25 ינואר 2004, 11:09

עסק נשי 2

שליחה על ידי נהורה* »

הולדתו של הדף הזה, נובעת מהקושי הטכני אך העקשני של הדף עסק נשי, שמאן להיפתח לי.
עם זאת חשבתי לעצמי שאולי זה זמן טוב "לפתוח דף חדש", דף שתכליתו הבסיסית דומה לקודמו: מימוש קריירה נשית יחד עם אמהות וזוגיות, בעולם גברי, בו כל אשה בעלת עצמה ומעמד כלכלי היא אי קטן של "אף על פי".

אבל ברמה האישית נקודת המוצא של הדף הזה שונה, העסק שלי בתחום האירוח והקולינאריה כיום כבר עובד ואפילו רץ, אין כאן את האיפיונים של עסק בהקמה, כמו שהיו בתחילת הדרך. עיקר האתגר שניצב מולי כרגע הוא איך אני מתמודדת עם שיגרה עיסקית ואיך אני ממציאה את הצעד הבא.
עוד מן חידוש שכזה, נובע מסיום הקורס כמנחת קבוצות וכמאמנת אישית. הקורס שלקח את התנסיותיי בתחום עד כה, יחד עם כלים וחומרים למחשבה וערבב טוב טוב- לא אגזים אם אומר שינה את חיי. תהליך כור ההיתוך הזה, היה בפירוש לא הרמוני וכואב אבל הותיר אחריו חיוך רחב יותר של קבלה.
נועה_רטר*
הצטרפות: 17 פברואר 2003, 22:15

עסק נשי 2

שליחה על ידי נועה_רטר* »

ספרי עוד על הקורס, נשמע מעניין.
ובכלל אני עכשיו בעניין של אימון... ללמוד? להתנסות? אשמח לשמוע עוד.
נהורה*

עסק נשי 2

שליחה על ידי נהורה* »

אהלן נועה,
הקורס שאני עברתי הוא קורס יחסית ייחודי, כיוון שהוא שילב את הרציונאל של האימון האישי והנחיית קבוצות. כלומר הנחיית תהליכי אימון לקבוצות.
בכלליות, תכלית האימון, בהנעה של אנשים להגיע לתוצאות יוצאות דופן בחייהם. בכך יש משהו שמזכיר את תחום הספורט ובצדק, השוני לעומת תחום הספורט נובע מהתבוננות והמודעות, המלווים את התהליך . ההקשר הקבוצתי מעניק תמריץ עצום לצד ההשגי שבאימון, ובכך נוצרת חוויה של תחרות יוצרת ומזינה, כחלק מדינמיקה הקבוצתית.

מה שאותי הפליא והקסים הוא הגילוי שלכל אחת מאיתנו יש דרך לגמריי ייחודית להתמודד ולפתור בעיות. בניגוד גמור לשיעורי גיאומטריה בתיכון, קיימות אינסוף אפשרויות להגיע מנקודה א' לנקודה ב'. לכן בתהליך אימון יש מעט מאוד ייעוץ וקביעות חד-משמעיות, ויותר חוויה של חילוץ קוד השינוי, מהמאומן עצמו. אז לשאלתך נועה ללמוד לאמן זהו תהליך שינוי בעצמו, המצריך בחינה מחדש של הפריזמה דרכה את מסתכלת על העולם. אם הייתי צריכה לתמצת את עיקר העיקרים של לימוד הקואוצינג הייתי אומרת שלמדתי לקבל ולהעריך אנשים על מי שהם.
נהורה*

עסק נשי 2

שליחה על ידי נהורה* »

חזרה פנימה
עוד אירוע עבר..מסתכלת מה היה שם איפה אני. משתדלת איך שהוא לא להיות בחזית הבמה. לאחרונה הבנתי שיש לי פחד קהל.
מנחת הקורס קוצ'ינג שלנו, אשה רבת סתירות אמרה לנו ביום הסיום, שמיקצוע טוב מתמודד עם החולשה הכי כואבת שלנו,
זה מתחבר לי גם עם עוד הרצאה ששמעתי לאחרונה בנושא חזון-
כאב(להבדיל מחולשה),הוא גורם מכריע בבחירת החזון, שהריי כל אחד מאיתנו יכל להיות הרבה דברים אנחנו בוחרים להתמקד במשהו מסויים כי משהו במציאות הקיימת "מטריד" אותנו יותר מנושאים אחרים. השכל משתלט, כמה מקום הוא תופס לי. מתכננת קורס ברטוריקה, אבל בפועל משתבללת בפורומים רחבים.
למה זה קורה?
אשה שפגשתי אמרה לי שזה נובע מאי אמירת האמת, העמדת פנים מסכתיות, מול אנשים. אם היית מביאה את עצמך מבלי לנסות להתקבל על השאר, אמירת אמת פשוטה, זה לא היה קורה.
זו גישה שבמובן מסויים אומרת צריך פסיכולוג לא קורס ברטוריקה.
ולאולי גם וגם.
רוצה לפרוץ את המקום בו אני נמצאת ובו זמנית רוצה להיות פאסיבית,
פרדוקס חיים כזה שאני הולכת איתו,
יש קולות סותרים בתוך הקופסא, פרנסה,צריך כסף כדי לחיות,
תשוקה, אני זקוקה להרבה מזה בעשייה שלי, בתחום הנוכחי זה עומד על אמצע הדרך,
חזון, אני בתהליך גילוי, אני עדיין חשה שכל מה שאני עושה מכין אותי לאיזור תודעתי יחד עם עיסוק שעדיין לא התגלה לי.
האם עיסוק צריך להיות מקור ההשראה?
נזכרת בצייר נועז שפגשתי לאחרונה משוגע נהדר כזה, עם עיינים כחולות יוקדות, בן למעלה משבעים, כולו גיצים ותקשוקה ליצירה שלו. מצד שני מהוא תחביב אם לא מקור השראה מופלא?
ג'יימס_בונד*
הצטרפות: 19 אפריל 2006, 11:27
דף אישי: הדף האישי של ג'יימס_בונד*

עסק נשי 2

שליחה על ידי ג'יימס_בונד* »

הקמתי עסק לפני כ3 שנים. אני אמא חד הורית. בני היה כבן 3 ובתי בת 8. כל המציאות שלי השתנתה מאז.כל התפיסה הכלכלית השתנתה. עברתי הרבה תהליכים פנימיים ומן מלחמות ביני לבין עצמי. האחריות על הכל עלי ויש אין סוף התלבטויות והתמודדויות. זה לא פיקניק. זה לפעמחם לשחות בין הכרישים ולהשאר בחיים.
נהורה*

עסק נשי 2

שליחה על ידי נהורה* »

זה נשמע דיי קשה מה שאת מתארת, בלאו הכי להיות עצמאית זו בחירה אמיצה ולא פשוטה, בעולם כרישי-גברי.
אבל נשמע בין השורות שהצלחת במלחמת ההשרדות הזו בכל זאת- אחרת לא היית ממשיכה.
זה יהיה מעניין לשמוע עוד על ההצלחות שלך, שעזרו לך לשרוד.
ג'יימס_בונד*

עסק נשי 2

אני לא מבורכת רק בהצלחות. אני מבורכת גם בכשלונות רבים ומגוונים. ההצלחות שלי לא תמיד יותר מענינות מהכשלונות. על כשלונות יש לי הרבה מה לספר כי שם הלימוד וההתנסות החדשה. שם ההתמודדות עם הקושי. שם יש יותר לבד. בהצלחות כולם נדבקים ורוצים להיות חלק בכשלונות אני לומדת על החיים כמו שהם.
ארץ_נהדרת*
הצטרפות: 12 יולי 2004, 14:59
דף אישי: הדף האישי של ארץ_נהדרת*

עסק נשי 2

שליחה על ידי ארץ_נהדרת* »

נהורה שלום. זו פעם ראשונה שאני כותבת אצלך/לך למרות שאני קוראת ועוקבת אחרי הדף כבר הרבה זמן.
קודם כל רציתי להגיד לך שאת מעוררת השראה ומקור להשראה.
אני מתלבטת כבר הרבה שנים במקום של העשייה בחיים שלי המאבק הכי פרדוכסלי שאני חווה הוא בהגדרת הערכים שלי. אחרי שעברתי קורס ארוך עם קואצ'ר מצויין (לא בארץ) נדהמתי לגלות שבמקום הראשון בסולם הערכים שלי עומד הצורך בחופש ובמקום השני הצורך בבטחון. שהם לכאורה הפוכים לחלוטין. ובאמת אם אני מתבוננת אז כל חיי הלכתי למחוזות החופש וניסיתי לעשות דברים באופן עצמאי מסוגים שונים (בלי התמדה, התלהבויות קצרות טווח ונשימה) כי תמיד הפחד מכשלון או מחוסר כלכלי דחף אותי חזרה למחוזות הבטוחים של השכירות והמשכורת הקבועה. בעיקר בתחומים המשרדיים. מקום שבו קיבלתי לכאורה את הבטחון החומרי הקטן שלי אבל הנשמה המשיכה לצעוק.
היום אני מרגישה שאני באיזה שהוא תהליך חדש, אני עוד לא יודעת בדיוק לקרוא לו בשם, בצבוץ עדין של המהות שלי, שדורש הליכה מאד איטית והרבה המתנה וסבלנות (גם בגלל נסיבות החיים שהם בעיקר להיות המלווה של בעלי שהקים חברה שבעקבותיה עברנו מקום מגורים, והריונות שהסתיימו לצערי) אני מרגישה שעדיפה ההמתנה והלימוד של עצמי מאשר לרוץ שוב למחוזות לא ברורים, יחד עם זאת מתבהרת לי התמונה הפנימית של כוחותי יותר ויותר. ובכל אופן ברור לי לחלוטין שאני לא בנויה להיות שכירה. הכישורים שלי מתפרשים על הרבה תחומים: בישול, תיאטרון ילדים, כתיבה, צמחי מרפא, ביגוד ועוד
וכל זה....כי אשמח לשמוע ממך איך לדעתך כדאי לי להבהיר לעצמי יותר את כל המצב הזה לקראת עשייה מחודשת שתבוא ממקום חדש ויציב.
המון תודה וסליחה על ההתפרצות לדף והאורך של מה שכתבתי @}
נהורה*

עסק נשי 2

שליחה על ידי נהורה* »

היי לידידתה של שרית,
שנים רבות אספתי לי קובץ מכתבים מחברים לשעבר, ברובם מכתבי פרידה ובכי,
יום אחד תקפה אותי רוח תזזית מוכרת של סידור הבית-
לקחתי את הסלסלה הדיי גדולה הזו,
מלאת הזיכרונות, השירים היפאנים והצילומים אומנותיים.. וזרקתיה לפח.
כמה ימים הייתי קצת המומה מהמעשה הלא צפוי הזה,
שנים טיפחתי את סלסלת הדמעות שלי, וכך יום אחד השארתי את עצמי בלעדיה.
ימים עברו והרגשתי רזה יותר רוחנית, גם היתה שם תחושה נוקבת שאולי אולי איבדתי משהו שהייתי צריכה, עם הזמן נשאר מן אין קשור בשרוך. אט אט הוא התפוגג.
על הרקע המדברי (היחסי) הזה בנוף תודעתי כעת, יש יותר ריק וגם יותר מקום לחדש.

עם כניסתי לתחום האימון למדתי להעריך את הגישה הבוחרת להתעסק בעוצמתי, בחזק, בממלא שבתוכינו. למדתי על בשרי ויחד עם מאומניי, שגישה מעצימה מרחיבה ומחזקת. גיליתי שה- התמקדות בהצלחות על חשבון ההתמקדות בכשלונות, מפלסת דרך להבנה מה באמת ובתמים גורם לנו נחת, ומהם הנתיבים שהמצאנו במהלך החיים, ע"מ להגשים את מבוקשנו. החכמה בהתמקדות בהצלחות העבר, חשפה בפניי את האפשרות לסמן סולמות צמיחה עתידיים.

הבחינה של הכשלונות היא דרך חמקמקה ומעגלית, היא אינה מגלה כיצד כן לפעול, אלא חושפת אותנו לצללים שהובילו אותנו לתהומות חיינו-
אולי בשל תעתועי מחשבותינו אולי בגלל מזל רע, אולי בגלל שיעורים שעוד לא הפנמנו או הבנו.
הפרשנות שלנו לערמת הצללים הזו לעיתים קרובות לא מדוייקת. משום כך לא תמיד נוכל להגדיר את מפלותינו כנקודות בזמן בהן באמת "למדנו לקח".

רעיון זה דומה מאוד לגישת הרפואה ההוליסטית, השואפת לחזק את כח ההתנגדות של הגוף על ידי חיזוק המערכת החיסונית, על חשבון שיטות ריפוי הבוחרות להתמקד בריפוי החולי שבנפש או ברוח.

תודה על הערתך.
נהורה*

עסק נשי 2

שליחה על ידי נהורה* »

ארץ נהדרת יקרה,
תודה לך על הפידבק נעים לשמוע שיש מי שמקשיב,
ואני לא סולחת לך, על אמירות מהסוג הזה:
המון תודה וסליחה על ההתפרצות לדף והאורך של מה שכתבתי
את אורחת מאוד רצויה!
ולשאלתך..
נדהמתי לגלות שבמקום הראשון בסולם הערכים שלי עומד הצורך בחופש ובמקום השני הצורך בבטחון. שהם לכאורה הפוכים לחלוטין. ובאמת אם אני מתבוננת אז כל חיי הלכתי למחוזות החופש וניסיתי לעשות דברים באופן עצמאי מסוגים שונים (בלי התמדה, התלהבויות קצרות טווח ונשימה) כי תמיד הפחד מכשלון או מחוסר כלכלי דחף אותי חזרה למחוזות הבטוחים
נקודת המוצא שלך לגבי עתידך המקצועי- הפרדוקס הערכי אותו היצגת למעלה, שימח אותי מאוד. לתחושתי יש בך את המפתח לקבלה הבסיסית של עצמך, על מורכבויותיך וסתירותיך הפנימיות, גם אם לא הצגת את דברים באופן הזה. אנו מאוד רוצים להאמין כי אנו יצורים ראציונליים ועיקביים, שכל רגש וערך ניתן לשבץ אותו בחלק פאזל תואם, אבל תודה לאל אנחנו הרבה יותר מורכבים ומעניינים ממה שניתן לחשוב. קבלת עצמינו כיצורים מורכבים היא פתח ליצרתינו מחדש על יחודיותינו ולא מתוך מנסיון נואש להאחז בדמיון שלנו לסובבנו.

בואי ניקח את הקושי שלך להתמיד- יש בך התלהבות קצרת טווח, חשבי איך לדעתך את יכולה להפוך את נקודת החולשה הזו למנוף. לדוגמא: במקום לחשוב על אפשרות של פתיחה של חנות הפועלת במסגרת רוטינית של תשע- חמש לצמחי מרפא או ביגוד, הייתי מנסה לחשוב בשלב ראשון, על כיוון של השתתפות בירידי איכרים, השתתפות בפסטיבלים, או יוזמות מקומיות לא ממוסדות. במידה והדברים היו תופסים תאוצה יתכן וכדאי היה לחשוב על ניהול פרוייקטים קצרי טווח בשתופי פעולה שונים וכן הלאה.

לגבי המה, בישול? ביגוד? צמחי מרפא?, שאלי את עצמך במה קיים בך כבר בטחון, איפה הן החוזקות שלך, לצאת החוצה ולהקים עסק זהו סך הכל מגרש אימון לנשמה, רצוי לא להתעכב יותר מדיי בשאלות מסוג ה- מה על שפת הבריכה קפצי, מקסימום תחליפי סגנון מחזה לחתירה בשלב מאוחר יותר. העיקר אל תשארי יבשה, קפצי.

אני מרגישה שעדיפה ההמתנה והלימוד של עצמי מאשר לרוץ שוב למחוזות לא ברורים,
שאלת העיתוי, זאת שאלה מאוד חשובה, וקשה לי להחוות דיעה כי אני לא מכירה אותך מספיק, על מנת לדעת אם את בתקופת דגירה שיש לתת לה זמן ולכבדה. או שמא באופן לא מודע התאהבת בתפקיד "המלווה " של בעלך, המונע ממך לקחת סיכונים? וצריך להעיר אותך מתרדמתך.

את מוזמנת להמשיך ולשתף.
ג'יימס_בונד*

עסק נשי 2

שלום נהורה.לפי נסיוני כאשר אני רוצה ללמוד דבר מה חדש אני עושה המון טעויות וכשלונות. אבל מצד שני אם כל הזמן רק אפחד מהכשלונות לעולם לא אעשה דבר בשביל לא להכשל. אז אני די סלחנית לעצמי בנושא הכשלונות גם תינוק עד שהוא לומד ללכת ולרוץ נופל כמה וכמה פעמים.
נהורה*

עסק נשי 2

שליחה על ידי נהורה* »

כוונתי היתה שניתן ללמוד מהצלחות לא פחות מכשלונות ואולי אף יותר,
על כן זו היתה נטייתי מלכתחילה, כך או כך הדף פתוח לכל סוגי הנסיונות והחוויות, בשמחה.
ארץ_נהדרת*
הצטרפות: 12 יולי 2004, 14:59
דף אישי: הדף האישי של ארץ_נהדרת*

עסק נשי 2

שליחה על ידי ארץ_נהדרת* »

קראתי הכל...תודה. אני מעכלת...
תמר_בן_חור*
הצטרפות: 03 נובמבר 2003, 08:14
דף אישי: הדף האישי של תמר_בן_חור*

עסק נשי 2

שליחה על ידי תמר_בן_חור* »

הי נהורה,
המפגש בינינו היה קסום ונפלא.
אני חושבת עלייך ומאמינה כי דרכנו עוד יצתלבו.
בהצלחה בכל.
אינדי_אנית*
הצטרפות: 26 אוקטובר 2006, 22:38
דף אישי: הדף האישי של אינדי_אנית*

עסק נשי 2

שליחה על ידי אינדי_אנית* »

נכנסתי בעקבות גריין ומצאתי את עצמי מרותקת... את עדיין פה? מה שלומך?
נהורה*

עסק נשי 2

שליחה על ידי נהורה* »

המון זמן עבר,שנתיים טסו להן מלוות בהרבה מאוד שינויים, במישור האישי והעיסקי.
אני על הסף של לידה, גם במובן המאוד גשמי וגם במובן המקצועי.
ה- עסק נשי שלי הקטן והבייתי, שהיה זירת אימונים מבורכת, פינה את דרכו לשלב הבא אליו אני נערכת יותר משנה- עסק שבמהותו שאפתני יותר ובהקפי סיכון סיכוי נרחבים יותר, בתחום יזמות הנדל"ן.
ההערכות הזו כללה סדרת קורסים ויצירת נטוורקינג בתחום ההשקעות בכלל חיפוש אחר נכסים ומשאים ומתנים לרוב, כאשר רוחו של רוברט קיוסקי ("אבא עשיר אבא עני")ריחפה ועודנה מרחפת מעל פניי המים בשאיפה ליצירת מסד של ידע פיננסי נרחב כמה שיותר.
כמו שכבר התייחסתי בבלוג הזה בעבר, תקופות הדגירהשלי לוו לא פעם בקושי לוותר על עשייה פרופר, וגם כאן התקופה האחרונה גרמה לי לחוש מן חוסר נחת מעקצץ. הפרודוקציה של התהליך אמנם הניב את היציאה מ"מרוץ העכברים" (עליו אני מודה כל יום), המהווה הכנסה פסיבית שממנת אותי, ופוטרת אותי ביומיום מדאגות של תשלום שכ"ד, חשבונות וכו' אבל עדיין אני רחוקה מאוד מהיעדים שהצבתי לעצמי. ויש עוד הרבה מה ללמוד ומה לתרום...

התגעגתי לכתיבה שלי כאן ולסיעור המוחות, לנגיעה שלי בצד הקוצ'רי נשי שזז באופן יחסי הצידה ולעשייההמכוונת לשנוי חברתי ביצירת מודל נשי- של עצמאות כלכלית שיסלול דרך ריאלית לאמהות מספקת וקריירה. אז זהו הצעד הקטן שלי להיום.
אינדי_אנית*

עסק נשי 2

אז אולי תמשיכי את הבלוג?
נהורה*

עסק נשי 2

שליחה על ידי נהורה* »

מ...נראה לי שאתחיל ונראה מה יקרה..תודה על העידוד!

בשבועות האחרונים לקחתי את הזרקור לזירה הבייתית, בהבנה לאחור,זה היה תהליך של משיכת השפע דרך סידור הגינה.
הוספנו גדר, וברכה בגודל עצום של קוטר ארבע מטר, מלא עציצים עם פרחים עונתיים, ערסלים וזה פשוט הפף לגן עדן קטן, עדיין משהו מאוד פשוט ולא מושלם בפינישים אבל נעים...

נכון יש תפיסות שלמות בעניין הזה פנג שוואי ודומיו, אבל במקרה הזה זה לא בא ממקום של ידע וחוקים. בטני הטופחת כאילו הרגישה שהצעד הבא בנושא שפע דורש רטט אחר מהזירה הזוגית, המשפחתית, ואולי גם משהו באשר לתקשורת שלנו עם הסביבה, שפע פיזי שיש בו התמסרות (של קבלה ונתינה) והזמנה לחיצוניים אל תוך המעטפת המשפחתית להיכנס פנימה.

מצחיק הכל התחיל מזה שהבנות אמרו שיש לנו בית יפה אבל גינה לא משהו...(בנות שש ושבע), קצת התווכחתי איתן, מתוך אותם מקומות של התנגדות לשינוי, ואחר כך בתהליך של שלושה שבועות ירד לי האסימון, אנחנו זקוקים לשינוי במעטפת שלנו. הגינההיא הסביבה מיידית המקיפה אותנו, מן עור המפריד את הבית מהסביבה החיצונית הלא-מוכרת.

ההורים שלי- הסטייליסטים (שתמיד קצת מרחמים עלנו ומפרשים את הפשטות בתת תנאים) שבאו לארוחת בוהריים, הרגשתי שלראשונה נהנו באמת מלבוא אלינו כנראה שמשהו עבד.
נועה_בר*
הצטרפות: 20 יוני 2004, 22:33
דף אישי: הדף האישי של נועה_בר*

עסק נשי 2

שליחה על ידי נועה_בר* »

מודל נשי- של עצמאות כלכלית שיסלול דרך ריאלית לאמהות מספקת וקריירה. אז זהו הצעד הקטן שלי להיום.
מעניין. תוכלי להרחיב? בדיוק חשבתי היום שאני זקוקה ליעוץ עיסקי.
נהורה*

עסק נשי 2

שליחה על ידי נהורה* »

נועה אם מתאים, את מוזמנת להרחיב קצת על הדילמות שלך כאן..ולמה את זקוקה.
המייל שלי אם נוח יותר thaivry שרודל גי מייל נקודה קום.

קצת על החזון שלי (שעה חמש בבוקר, חודש תשיעי, לא מצליחה לישון),
בתמציתיות קיימת לי מחשבה כבר מספר שנים ( כתבתי בעניינו בגלגלגול הראשון של הבלוג הזה: עסק נשי),
כי מקומה של האישה הגיע ליידי מציאות סותרת ובלתי פשוטה, לפיה היא נדרשת למלא אחר ציפיות צולבות ברמה האישית והחברתית, באשר למעורבותה בפרנסה המשפחתית מחד ובאשר למעורבותה בגידול הילדים ממקום של קירבה ונוכחות פעילה, מאידך.
שני הכוחות הסותרים הללו של פרנסה ומשפחה קבלו משקלים שונים לאורך השנים, והושפעו מתיאוריות פמיניסטיות בעלות גוון רדיקלי לפני שלושים ארבעים שנה שסחפו את הנשים למודלים של קריירות תובעניות. התפיסות הפמניסטיות המרוככות יותר שהגיעו לאחריהן,
יצרו הזמנה למודל שיווני יותר בין הזמן המוקצה לפרנסה ולמשפחה. אבל האופן הרגשי והפרקטי לא ממש הצליח להגיע לידי נוסחה מספקת עבור חלק גדול מהנשים.
...הדילמות בשל כך לא אחרו לבוא.

על כנפיי האפשרויות שנפרשו בפניי הנשים בשל הפתיחות החברתית, לבחירות שלהן על גבי הרצף הזה שתארתי, עדיין אחוז הנשים שהצליחו בפועל לייצר עצמאות כלכלית של ממש היה ועודנו נמוך מאוד. עצמאות כלכלית הכוונה היא העדר תלות כספית ברורהבגורם כלשהו, בבעל, בחבר, בהורים או אפילו במישרה זו או אחרת, שלא פעם תלוית גיל ותנאי ההעסקה.

מהאינטראקציה שלי עם נשים בעיקר בטווח הגילאי שבין 20-50, אם כמאומנות, אם בפרוייקטים שיזמתי (חומר באתר על פורומים של נשים יזמיות הקמת בי"ס לאומניות בעין כרם) ,עם חברות שלי ונשים בכלל, כי לא מעט מהבחירות הדרמטיות ביותר שלנו כנשים, מונעות מהאתגר הכלכלי-משפחתי.
אולי הדוגמא השכיחה ביותר שבה ניתקלתי אלו הן נשים הכלואות במערכות יחסים בלתי מספקות, שבשל הסוגייה הכלכלית "מקריבות" את שנותיהן היפות, על מזבח ה-"אני לא יכולה להרשות לעצמי לעזוב אותו, איך אני וילדיי נתפרנס". לעיתים מזומנות הכלב קבור באיזור נפשי אחר לגמריי,
אבל זהו הסיפור שהן מספרות לעצמן, וקיימת חשיבות גדולה ביותר ליצר סביבה מחשבתית לפיה האישה מקבלת את החלטותיה מתוך חופש ולא מתוך הכרח כלכלי.

סוגיות נוספות שעומדות על קו התפר המשפחתי- כלכלי: מתי להביא ילד, האם להתחתן, כמה ילדים להביא, נתיב האמהות החד-הורית, השקעה באפיק לימודי התפתחותי חדש, באיזו מדינה לגור ועוד אינסוף שאלות.

המודל אותו אני מנסה לפתח כבר מספר שנים על עצמי וכקוצ'רית, הוא דגם המאפשר תיאום פורה בין שני הנתיבים.
הנתיב של עצמאות הכלכלית, יכול להיות מיוצר על ידי האישה בין חיתול לילד חולה או לשיעור חינוך בייתי , ממגוון הכנסות פאסיביות (נדל"ן, שוק ההון, השקעות בחברות ועסקים). למה פאסיביות? כי הן אלו שמייצרות את החופש לאישה להיות עם ילדיה ועם בנזוגה כאשר היא בוחרת, כי יש לה חופש מלא על הזמן שלה, כי ההכנסה מיוצרת גם בחודשים בה אין היא עובדת (תשואה על שכר דירה, דיבידנדים מהון או השקעות עיסקיות וכן הלאה).

מה המחיר של מימוש המודל הזה בחיינו כנשים?
מורתי גבריאל רוט, אמרה: "דרושה מידה רבה של משמעת עצמית על מנת להיות אדם חופשי", המשמעת בהקשר הזה טמונה ביכולת לקום בבוקר ולחפש נכס לקניה, גם אם כבר ראינו 50 ללא כל הבטחה שהנכס הזה יביא לנו את התמורה הרצויה, לצבור ידע פיננסי נרחב ש"יבטח" את השקעותנו גם אם טעינו- קיימים מנגנונים כלכליים שרק אם נלמד ונעמיק בהם נדע על קיומם והסיכון יהפוך למינימלי, לנטרל את עצמינו מפרדיגמות של אני ומספרים לא הולך ביחד וכו', מחשבות מהסוג הזה אנחנו פשוט "לא יכולות להרשות לעצמינו", לשלם הרבה למומחים ככה עושים כסף ולעבור לתודעת שפע.
מ_י*
הצטרפות: 04 יולי 2002, 00:28
דף אישי: הדף האישי של מ_י*

עסק נשי 2

שליחה על ידי מ_י* »

הי - ברוכה השבה
שאלתי את עצמי מה קורה אתך מאז ימי שיפון1 וקינמון...
גם אני בשנתיים האחרונות התמקדתי בנדל"ן
(תחום שהכרתי כעורכת דין אבל פחות כיזמית)
קנינו ושיפצנו בית עתיק ועכשיו אנחנו מוכרים אותו
מזה כמה חודשים מחפשת את הפרוייקט הבא ויכול להיות שאכן מצאתי - ימים יגידו.

מסכימה אתך מאד לגבי המודל - חושבת שיש בעיה להכנס למעגל הזה כי מתוך מצב של עבודה - ובעיקר מתוך מצב של העומס הכפול שיש על אשה עובדת - קשה מאד להרים את הראש מעל למים ולהתחיל. במקרה שלי זה היה עיקר הקושי, שהיה גם ממשי וגם נפשי (קשה להעיז ולהרפות מן העבודה השוטפת עם הרווח הידוע מראש אבל המצומצם ובלי זה אי אפשר להרים את הראש).

בעיה נוספת שאני מתמודדת אתה קשורה קצת למה שכתבת
ם אם כבר ראינו 50 ללא כל הבטחה
מה שקורה זה שיש תקופות ארוכות בהן אני כביכול פועלת במישור של פנטזיה, התוצרים הם לא ממשיים ולא מיידים. אז מצד אחד, ברור שצריך לראות חמישים כדי למצוא את האחד, ומצד שני, כשאת יודעת את זה בבירור את צריכה לגייס אנרגיות של ממש כדי ללכת לראות את הראשון ואת השני ואת השלישי. ולי אישית לוקח המון אנרגיה להסביר לעצמי שלא איבדתי קשר עם המציאות אלא להיפך, שאני מציאותית ופועלת נכון.
זה שאין כאן תוצרים שוטפים על פיהם אני יכולה לסמן לעצמי לאן פני, קשה לי מאד. בעיקר גם מפני שגדלתי במשפחה די פנטזיונרית שחדשות לבקרים המציאו יוזמות שבדרך כלל לא יצאו אל הפועל, וכאן אני צריכה כאילו להסביר לעצמי שזה בסדר, שזה פועל, גם אם חצי שנה בעצם רק ראיתי נכסים וכאילו שאני גיידמאק. אני מזדהה מאד עם הצורך שלך לארגן את הגינה - לעשות משהו ממשי שיש לו תוצר ממשי, כאן ועכשיו ובאופן ישיר לפעולה ולא אולי ואם בכלל אז בעוד שנתיים אחרי ש ובתנאי ש.

אשר לידע הפיננסי הנרחב והמנגנונים הכלכליים - בתחום הזה אני עדיין בורה מדי לצערי.
נהורה*

עסק נשי 2

שליחה על ידי נהורה* »

כיף לשמוע ממך ועל דרכך החדשה.. ביתך המיוחד, וילדיך המקסימים, עדיין חרוטים בזכרוני ההריוני הרעוע.

לקנות בית עתיק בי-ם(?) לשפץ ולמכור כרוך בדרך כלל בסכומים גדולים מאוד של השקעה ורווח(מנסיוני..) ולכן לכשתמכרי בשעה טובה, תעשי לך את החישוב הקטן המאוד לא פנטזיונרי של כמה הרווחת באופן יחסי לתקופת ההשקעה.

אני בדיוק מבינה על מה את מדברת:
במקרה שלי זה היה עיקר הקושי, שהיה גם ממשי וגם נפשי (קשה להעיז ולהרפות מן העבודה השוטפת עם הרווח הידוע מראש אבל המצומצם ובלי זה אי אפשר להרים את הראש).
דוגמה מאוד דומה לזו (בית קנמון גם הוא בית ערבי בי-ם) היתה ההשקעה הראשונה שלי שאגב מפרנסת אותי עד היום, זו היתה תקופה שבה, נטשתי את עולם העבודה המסודר והתמסרתי לענייני השיפוץ והתקצוב של הבניה, רגשות האשם וההלקאה העצמית על כך שאני לא מספיק פרודוקטיבית או לחילופין לא מרוויחה משכורת לטובת הפרנסה השוטפת בבית, הכו בי כ"כ חזק, שלדעתי הייתי במן דיכאון שקט.

רק אחרי פרספקטיבה של זמן ירד לי האסימון, שהרווחתי בתקופה הזו יותר מכל מה שאני ובעלי דאז הרווחנו כל ימי חיינו!
אלו הן פרופורציות בלתי נתנות לתפיסה וזה גם מה שנתן לי את הדרייב לסגור את העסק ולהמשיך בנתיב הזה.

בחור שלמד איתי קורס נדל"ן אחרי שביצע כמה עסקאות אקזיט (קניה, השבחה, מכירה) אמר כשאני הולך לראות נכס (גם אם אני לא קונה אותו) אני מרוויח 1000$, הוא עשה חישוב פשוט וזה הסכום אליו הוא הגיע.

ועם כל מה שאני אומרת לך כאן, בעודי ממתינה ללידה המתקרבת, אני מתקשה כל כך על אף ההסברים לקבל את מצבי העייף להוריד הילוך, ולאזן בית האישי -משפחתי לבין הקרייסטי שרוצה ודוחף מבפנים להוכיח ולאולי אפילו לכבוש, מתקשה כ"כ לשקוט על שמריו.
מ_י*

עסק נשי 2

שליחה על ידי מ_י* »

ולאזן בית האישי -משפחתי לבין הקרייסטי שרוצה ודוחף מבפנים להוכיח ולאולי אפילו לכבוש, מתקשה כ"כ לשקוט על שמריו.
אני זוכרת את ההרגשה הזו דווקא מן הלידות הראשונות כשעדיין עבדתי פול ווליום והיתה תחושה שהלידה מגיעה בזמן הכי לא מתאים ממש תקועה בתוך כל המהלך הכללי ששאף קדימה, כבר בסוף ההריון היתה תחושה שזה משהו מביך ולא במקום, הנה אני עם הבטן מתנהלת בבית משפט, זה כל כך לא קשור והעשיה המשפטית כל כך לא קשורה לזה עד שהיתה תחושה שההריונות הם אלה שלא בסדר...
ההריון האחרון שלי היה בתוך מציאות הפוכה שבה הקדשתי את עצמי כמעט אך ורק לבית ולילדים ומבחינה זו היה נכון לי יותר, אף כי היו לו "מחירים" אחרים - הרגשתי מנותקת לגמרי מן העולם ומן המתרחש בו, חיה בתוך בועה של עצמי עם התא המשפחתי המצומצם שלי (עזר לזה גם שהיינו בחו"ל, בנתק ממשי)
וסבלתי מרגשות האשם וההלקאה העצמית, בלי שיכולתי אפילו לספר לעצמי שאני עושה משהו פרודוקטיבי כמו שאת קוראת לזה (חוץ מהלהיות בהריון, שבינינו, זה הדבר הכי פרודוקטיבי שאפשר להעלות על הדעת).

ונראה לי שנפילת האסימון כמו שכתבת היא תהליך מתמשך, בכל מקרה, עבורי. אפילו אחרי שאני מבינה את זה ויש לי הוכחות בשטח (גם אנחנו הרווחנו בעסקה הזו יותר ממשכורת של חיים שלמים) עדיין השאלה היא מה הלאה וכל התהליך הנפשי מתחיל מהתחלה. מתרגלים לטוב שיש במהירות מדהימה, ומיד מתחילים החששות והבחינה העצמית המתמדת: האם אני עדיין עושה נכון. האם אני קוראת נכון את השוק, את המצב, את הסכומים, את הנתונים.
נהורה*

עסק נשי 2

שליחה על ידי נהורה* »

כן הספק הוא תמצית אתגר החיים, לא רק בתחום הנדל"ן ועשיית הכסף אלא בכלל.. בכל סוג של בניה של קשר או של חזון.

ימימה מדברת על "התקרבות" כסוג של תנגודת לספק. הכוונה היא כאשר אנו מעלות ספק אנו בדרך כלל מנסות להרחיק את העניין מלבנו, מה לי ולזה?
יש לי דברים אחרים לעשות! בתחום העשייה האחר קל לי יותר, אני לא בטוחה בקשר עם הגבר הזה והריחוק שבא בעקבות המחשבה וכו'..

אז מה אפשר לעשות? כל דבר מקרב.. לקחת קורס עבורי זו זריקת עידוד מאוד מועילה (לקחתי חמישה קורסים כבר בתחום ואני בדרך לתואר שני מנהל עסקים), הנטורקינג שנוצר סביב הקורס, וכמובן צבירת הידע והביטחון כולם מחזקים ונותנים דרייב. אני אהבתי את מכללת קשפלאו (על אף חסרונותיה), שיש בה משהו מאוד מכוון עשייה.

נטוורקינג, נטוורקינג ושוב נטוורקינג, ברגע שקיים לך צוות מומחים (מעו"ד, דרך שמאי, יועץ משכנתאות וכו' האיומים קצת מתפוגגים), ובמקביל צבירת כמה שיותר אנשים קרובים שמתעסקים בתחום.

חוץ מזה לקחתי גם לעצמי קאוצ'ינג, המכוונות לתוצאות יוצרת מתח של "התקרבות", וסוללת את ה דרך.

ועם כל זאת מר ספק המשופם עם הצחוק המרושע שאורב לו בצד ברמה היומיומית, כנראה שהוא מן תבלין דיסוננסי פשוט יושב לו שם. אני מרגישה איך אני מטפחת אותו יחד עם תבלין חזק נוסף מר בטלה הידוע לשימצה שדוחה בירורים, שלא עיקבי בלעקוב אחרי נכס לקנייה שאולי מחירו כבר ירד וכן הלאה.
אינדי_אנית*

עסק נשי 2

מעניין מאוד ומעורר השראה.
לפי מה שכתבת אני רואה שכבר מכרת נכס אחד? בא לך אולי לספר על זה?
נהורה*

עסק נשי 2

שליחה על ידי נהורה* »

תודה.שם מעניין בחרת לך..אני אפילו מזדהה איתו
נכון להיום יותר בחזות, פחות בסגנון.

אז לא מכרתי את הבית עליו דיברתי, קיבלתי הצעה מחייבת שגילמה את הערכים עליהם דיברתי, וכמו שאמרתי אני מתפרנסת מההכנסה הפאסיבית , אותה הנכס מייצר, יחד עם מקורות הכנסה נוספים ביניהם מדד ה- S&P האמריקאי, דרך פלטפורמה שנקראת חוזים עתידיים.

לרוב הקוראות זה בטח סינית כמו שלי זה היה זה לא מכבר, אבל יש בתחום המסחר הספציפי הזה ובשוק ההון בכלל הזדמנות לנו הנשים לעבוד מהבית בלוח זמנים מאוד גמיש, בהריון, עם חמישה ילדים מתרוצצים (שעות מסחר גמישות לרוב 24 שעות) ועם אלף מטלות ברקע.

מה שחשוב בסוג המסחר הזה הוא משמעת עצמית ואהבה למשחקים. אני מכירה לפחות שתיים שלוש נשים שעבורן ההגדרה קולעת.
כוונתי היא שמשאהבה טטריס, משחקי אטרי, קוביות או גוגויים סביר שמאוד תאהב את המשחק הזה.
התנאי השני והקשה מאוד הוא שקל מאוד מאוד ללכת שם לאיבוד פסיכולוגית, ולא לשים גבולות בגובה ההפסד ובלקיחת הרווח.
היופי הוא שאם אנו שומרות על סיסטמטיות ניתן לייצר שם הכנסה קבועה לרוב ממסחר של שעה ביום.
אינדי_אנית*

עסק נשי 2

עשית קורס בנושא? כי בעלי כל הזמן מדבר איתי על הדברים האלה ואני לא מצליחה לקלוט...
נהורה*

עסק נשי 2

שליחה על ידי נהורה* »

כן עשיתי קורס והתאמנתי כמה שבועות על תוכנת דמו, שמדמה את המסחר, זה דורש עבודה והבנה- אבל ממש לא בשמיים.
ובאשר ליכולתך לקלוט זה הכל פרדיגמות שמגבילות לך את הכנפיים. גברים בדרך כלל נועזים יותר במסחר בשוק ההון, ודווקא בתחום הזה, "תכונות נשיות" כמו שמרנות איפוק ומשמעת יכולות להיות מנוף מעולה להצלחה בתחום. אגב אין צורך לדעת אנגלית כדי לסחור בחוזים.
אני עשיתי לי תחביב כזה כל תקופה להתמודד עם איזו אמונה מגבילה לגבי עצמי,
למשל הלכתי לעשות 4 יחידות מתמטיקה אחריי שנכשלתי בשלוש, אין לי מושג איך אבל זה ציון הבגרות הגבוה ביותר שיש לי בתעודה.
מיכל_שץ*
הצטרפות: 28 אוקטובר 2003, 20:13
דף אישי: הדף האישי של מיכל_שץ*

עסק נשי 2

שליחה על ידי מיכל_שץ* »

דרך פלטפורמה שנקראת חוזים עתידיים.
חוזים עתידיים.. את אמיצה....
איך את מסתדרת עם העברת הכסף משם לפה?
נהורה*

עסק נשי 2

שליחה על ידי נהורה* »

תודה, אני משתדלת ללכת על קו של ידע פחות על אומץ ו.. זה אפילו לא כל כך מסובך.
לגבי העברת הכסף הכל בלחיצת כפתור על הפקס.
שיבולת*
הצטרפות: 28 נובמבר 2002, 21:39

עסק נשי 2

שליחה על ידי שיבולת* »

הדף שלך מעורר השראה.
אני מקווה שזאת לא שאלה חצופה, (אם כן אז תגידי) האם צריך השקעה ראשונית גדולה כדי לעסוק ב"משחקים" שאת מתארת? ואם כן אז מה המקור שלה?
נהורה*

עסק נשי 2

שליחה על ידי נהורה* »

תודה.
השאלה שלך לא רק לא חצופה אלא רצויה מבחינתי כל אישה שתעזר בדף הזה לצורך ביסוס מצבה הכלכלי, זה משמח אותי ואפילו בנפשי.
השקעה ראשונית היא בסביבות 5000$, אבל לסחר ממשי רצוי להגיע רק אחריי שנצברו הנסיון והמיומנות, כאמור זה עלול להיות מסוכן, אילולה כן.
מקורות המימון שלי אלו הם חסכונות מהכנסה פסיבית.
נהורה*

עסק נשי 2

שליחה על ידי נהורה* »

לידה- 7.7.08
אני יודעת שלכאורה המקום של סיפור הלידה וההגיגים שמסביב אינם שייכים, אבל לפחות אצלי הכל אחד.
העצמאות והחופש בלידת בית מורכבת בדיוק מאותם חומרים של העצמאות והחופש אותם אני מייחלת לצור ולהרחיב בתחום הכלכלי. לידה או עסק בתנאים שלי, ההמנעות מ"בוס" /דוקטור שיכתיב או ידחוף לכיוונים לא לי וכן הלאה.

כמה פשוט ללדת אלוהים, וכמה מסובך זה הפך להיות.

המעבר מהקושי של צירי הלחץ שהפעם פקדו אותי במלוא השאת, לאופוריה והשמחה שלא יודעת גבול שהגורה יצאה, דומים מאוד למאמץ העיוור בהקמה של פרוייקט עסק תחום עיסוק חדש שפתאום כאילו משום מקום מוליד פרי בשל וכל כך טעים.
אז זאת ההקדמה.
מ_י*

עסק נשי 2

שליחה על ידי מ_י* »

מזל טוב!
מאחלת הרבה אושר, כייף ושלוות נפש
מחכה להמשך שאחרי ההקדמה
(זר פרחים)
אינדי_אנית*

עסק נשי 2

מזל טוב {@
נהורה*

עסק נשי 2

שליחה על ידי נהורה* »

תודה על האיחולים, כיף שאתן כאן.
עשר ורבע בלילה, סוף סוף הפוגהמרצף ההנקות הלא נגמר שהיה לי היום עם בתי שעבדה כל כך קשה להחזיר את החלב אחרי לילה של גודש, עלי כרוב וירידה דרסטית בכמות החלב- המשברון עושה רושם בסופו.

מנסה לקחת לאחור את הזמן, מצב תודעה לידה, מתחיל בשבת בלילה אני נכנסת לצירים לא סדירים, ויודעת שהנה זה בא. הבוקר מגיע מתקשרת למיילדת, היא בוחרת להגיע ולהשאר בסביבה בגלל המרחק הגיאוגרפי ביננו.ההמתנה הופכת מאוד ברורה עם בואה, אולי אפילו קצת מלחיצה על אף שהיא מאוד קשובה ולא מעיקה עלינו וחוץ מזה יורדים לי המים.
בן הזוג מכין את הסטינג כמו שנקבע מראש ואנו לאט צוללים למן ריחוף חגיגי חסר זמן, צירים מדיי פעםנותנים תזכורת לבאות, ויום ראשון בערב אנו יוצאים לצעידה ארוכהבשדות שמסתיימת בשמונה ורבע בערב בבית לסידורים אחרונים של נרות ומוסיקה. אני קצת רוקדת עם הצירים מנסה לדחוף אותם קדימה, הזירוז העצמי עושה את צעדיו לאט יחסית המיילדת מודיעה שהיא הולכת לנוח ואנחנו שמגלים את עצמנו כמסתדרים לא רע בכלל אומרים לה שנודיע לה שנזדקק. בן הזוג אשף המגע יודע מה לעשות ולא צריך הרבה יותר מזה. הגוף מכיר את הדרךהכל בזמן מדיוק ונכון .ואז קרשנדו אחת עשרה בערך, אני מרגישה שאני לקראת פתיחה מלאה והנה צירי הלחץ מגיעים. שם נמצאת האקסטזה, איבוד שליטה וגם הד של אמונה שהכל בסדר אין במה להאחז לא מוצאת מקום נח כל פעם שמגיע ציר קופצת על כדור הלידה כמו גלגל הצלה- אבל הוא לא ממש ממושמע (הגורה בוכהרגע...)בסוף נתלית על האיש בחצי כריעה נותנת את הכל שתי לחיצות והיא בחוץ, מהנקודה הכי נמוכה קופצת לפיסגה, זה מעבר שרק הטבע יכול לייצר באופן כל כך טבעי ומשכנע. עיינים כחולות גדולות מביטות בי ואני לא יודעת את נפשי האיש צוחק ובוכה לחילופין (שתיים עשרה ורבע).
שילייה, סידורים ופיתאום היא לגמריי כאן.

איך המורה שלי לריקוד היתה אומרת just dance like its no big deal אז ככה זה היה פשוט.
נהורה*

עסק נשי 2

שליחה על ידי נהורה* »

הלוואי והכל היה באמת וורוד, הבחירות מעורבבות עם הרבה סימני שאלה וכרגע יש בזה משהו מחליש. בוחנת אופציית לימודים עכשיו , כשהקטנה תהיה בת שלושה וחצי חודשים? האם יהיה לי את המרחב להמשיך בהתרחבות הפיננסית ולעשות כסף תוך כדי לימודים?, ומה לגבי ביתי הגדולה האם יהיה לה דיי מקום, שלא לדבר על הזוגיות. שאלות כואבות. הן כ"כ כלליות ורחבות אבל יש בהן משהו חותך שזה שלך.
מ_י*

עסק נשי 2

שליחה על ידי מ_י* »

איזו לידה! את מדהימה.

הבחירות מעורבבות עם הרבה סימני שאלה וכרגע יש בזה משהו מחליש.
האם סימני השאלה באים ממקום טוב של כוח לפרוץ קדימה שמחפש את נתיבו או מרגשי אשם ותסכול על האטת הקצב שנכפתה עליך פתאום?
אם זו האפשרות השניה, אולי תרשי לעצמך לקחת קצת זמן, לנכוח את הרגע הזה עצמו עם הגדולה והבנזוג והקטנה החדשה, לרקום מחדש את התמונה המשפחתית, להסכים להיות כאן ועכשיו בתוך זה. לדעת שכל היתר יחכה כמה חודשים, להודות על הטוב הקיים, לדעת שטוב אחר ונוסף בוא יבוא.
נהורה*

עסק נשי 2

שליחה על ידי נהורה* »

אהלן ,
תודה,
את צודקת, יש בי מן טורבו פנימי שמניע אותי לפעמים קצת מעבר ליכולתי להכיל, חודש כבר עבר לו וכבר טוב יותר..אם כי יש עוד מקום לשיפור,
עד תחילת הלימודים אני מקווה למצוא כבר את נקודת האיזון החדש- שבה החלטהתהיה מלווה ביותר שקט פנימי.
והנה נצינים של עשייה מגיעים אליי ללא מאמץ וזה כבר סימן טוב, הזמנות למיזמים חדשים ושתופי פעולה, התקדמות ללא ממאמץ אני מחשיבה ל"סימנים" כפי שפאולו קואלו השתמש באלכימאי. לפיו הסימנים הם תוצאה של הבו-זמניות בעולמנו, שרק אם נסתכל עליהם יקחו אותנו לעבר המטרות הגלויות ואלו שעדיין נסתרות מעיננו.

מלווים אותי כבר כמה זמן הירהורים מתודיים, עניין אחד נוגע בנושא של רמות חשיפה, זאת פלטפורמה של בלוג מחד אבל מאידך זהותי לא ממש חסויה- עד כמה להשתמש בחומרים מחיי המאוד לא תאורטיים כבסיס לרעיונות.להרגשתי כאן הרעיונות והתכנים שעומדים מאחוריהם, מגיעים עד רמת העמקה מוגבלת.
הנושאים אותם אני מעלה אני מקווה שיום אחד יהיו בסיס לספר, ואז השאלה תהיה עוד יותר רלוונטית. הבסיס הסובייקטיבי הופך את הרעיונות לנגישים יותר בעייני אבל יש לזה מחיר.
אני גם מוצאת את עצמי לא פעם מתלבטת בנוגע לרמות הענווה או במילים אחרות כמות סימני הקריאה הניבטים ממה שנכתב, כאילו הן אמיתות חקוקות בסלע.
עד כמה לסייג ועד כמה לקבוע.
טוב אחריי שהזכרתי את הלבטים אולי חלק מהמטען התמוסס לו.

מקווה בקרוב שאוכל להתחיל ולדווח על מסע קניית הנכסים שמתחיל להתגבש ברמת שתופי הפעולה עכשיו.
מושבניקית*
הצטרפות: 20 ספטמבר 2004, 00:06

עסק נשי 2

שליחה על ידי מושבניקית* »

מזל טוב @}

לא יודעת איך הגעתי לדף הזה אתמול בלילה, אבל הגעתי, קראתי, ונראה לי שנפל לי איזה אסימון.
במקום להשקיע מאמצים בניסיון להקים את העסק שאני רוצה, שלא בטוח כמה רווחי יהיה, אולי אני צריכה להתמקד בבניית יחידות להשכרה בחצר שלנו? נראה לי שזו המקבילה לרכישת הנדלן עליה דיברתן. אנחנו ממילא מתכננים לעשות את זה, אבל אנחנו מאוד איטיים, ויש הרבה בירוקרטיה.
תכננו לסגור את קומת העמודים לשתי דירות לשכירות חודשית. אבל למעשה אנחנו יכולים להגיע אפילו עד 6 יחידות בחצר. השאלה אם זה לא לשים את כל הביצים בסל אחד? אולי עדיף לפזר סיכונים (נניח, מה יקרה אם שוב תפרוץ מלחמה)?

שוק ההון זה משהו שממש לא מדבר אלי, אבל נדל"ן דווקא כן מעניין אותי. לעתים קרובות אני חושבת שאם היה לי כסף הייתי משקיעה בדירה בעיר ספר זו או אחרת, בה נראה לי שהמחירים כל כך נמוכים שהם יכולים רק לעלות, ושצריך לקנות ולחכות 10-20 שנים שהמחיר בוודאי יעלה.

מ י, אני זוכרת שסיפרת על השיפוץ של הבית שלכם. האם מדובר באותו בית? בית שקניתם לעצמכם אבל החלטתם למכור, או אחרי שעשיתם זאת, ראיתם כי טוב וקניתם עוד בית במטרה מראש לשפץ ולמכור?
נהורה*

עסק נשי 2

שליחה על ידי נהורה* »

אני עצמי גרה במושב, ו"הצפת" החלקות של שני דונם ביחידות דיור יש לה מחיר כבד מבחינה אסטטית, צפיפות דיור ולפיכך פוגעת גם באיכות חיים של כולנו, כל אלא גם מהווים שיקול מבחינתך אני משערת במיוחד שאת גרה שם פיזית. נדמה לי שיחידה או שתיים לבטח יביאו תשואה ללא תחרות (עשרות אחוזים) בהשקעה מינימלית, ואז השאלה אם זה לא לשים את כל הביצים בסל אחד? לא תטריד אותך כ"כ.
אגב אזורים בצפון הארץ כגון חיפה והקריות, נהריה, וקריית שמונה הם איזורים שיכולים להביא תשואה מעולה(עשרה אחוז ומעלה), ככל הנראה אזורים שנגישים לך גאוגרפית, בהשקעה יחסית נמוכה(יחידות של שני חדרים באזור 30K-$50K$) זאת גם אפשרות. (החשש ממלחמה נוספת ופגיעה בצפון אותי פחות מטרידה כי כרגע עושה רושם שהמלחמה הבאה לא עליינו תהיה בכל רחבי המדינה כמעט, בטח ובטח כהשקעה לטווח ארוך). השקעה דווקא במרכז בגלל המחירים גבוהים נראית לי היוםמסוכנת במיוחד- להוציא ערים מתפתחות כמו לוד לדוגמה.
מושבניקית*
הצטרפות: 20 ספטמבר 2004, 00:06

עסק נשי 2

שליחה על ידי מושבניקית* »

הלכתי כבר לראות יחידת דיור ניידת, אבל היא הייתה במצב לא משהו, וזה יהיה יקר מדי לשפץ. אולי צריך לקנות צימר עץ חדש? אני לא יודעת אם יש לי כוח להתעסקות של שיפוצים ובנייה, שבסוף עולים פי שניים ממה שחושבים בהתחלה. טוב, נמשיך לחשוב.
תודה :-)
נהורה*

עסק נשי 2

שליחה על ידי נהורה* »

מסע קניות , דירה ראשונה ככל הנראה בקריות, בתקווה שהיום יחתם,
לא ישנתי כל הלילה האדרלנין זורם והדברים סוף סוף מגיעים לידי פעולה.
מגייסת את כל הקולות הטובים שבתוכי וגם מבחוץ, התינוקת השמנמנית שלי מגרגרת ברקע ואני מרגישה הקלה עצומה למרות ההנקה למרות השינוי הלא פשוט המשפחתי למרות שהקריות מבחינתי זה קיבינימט ...
זה קורה, בתנאים שלי וכמעט בבטחון מלא.
איזה כ י ף!
נהורה*

עסק נשי 2

שליחה על ידי נהורה* »

אז זהו נחתם ונסגר מי היה מאמין שהצעד החשוב הזה יעשה חודש וחצי אחרי שהיפיפיה שלי נולדה. התשואה 11 אחוז באזור מצויין, מקום משולל פשע ואפילו אסתטי במחיר מגוחך.פשוט קשה להאמין כמה הפריפריה של ישראל רחבה ועד כמה גדולים פערי עלויות המחיה בראשן מחירי הבתים זולים באופן קיצוני.

משבר הנדל"ן העולמי גרם לי להאט את הקצב לקראת הדירה הבאה, בגלל החשש שלי ממינוף גבוה מידיי. קיימים לי לאחרונה בעקבות ההתפוצצות של הבועה האמריקאית הנדל"נית, הירהורים לעבור להשקעות לא ממונפות בכלל או למינוף בשיעור נמוך, אין ספק שקצב ההתקדמות שלי יקטן אבל רמת הסיכון תקטן גם כן עד כדי תעלם. איך שהוא כמי שחיה כל חייה ללא מינוסים זה המהלך הכי טבעי.

הרבה לחץ ברק'ע בעל הדירה לא מעוניין להראות את הדירה לשוכרים פוטנציאלים על אף שהתחייב בעל"פ מרגישה שנפלתי בפח התמימות של לא לכתוב סעיף בחוזה. מרגיעה את עצמי - אני יודעת שיש לי את הרזרבות לעמוד בזה ובמקביל מכניסה לעצמי לראש שזהו שכר לימוד הכרחי.
אינדי_אנית*

עסק נשי 2

מה זאת אומרת בעל הדירה? האם לא את היא בעלת הדירה?
נהורה*

עסק נשי 2

שליחה על ידי נהורה* »

עד שהעיסקה לא הושלמה והכסף לא שולם במלואו (במהלך נובמבר)הוא עדיין בעל החזקה בדירה (למרות שרשומה לו מה שנקרא הערת אזהרה).

עכשיו חושבת על קניית אדמה חקלאית, מרכז הארץ, ישנן כרגע הזדמנויות יוצאות דופן, כי התחלות הבניה ירדו באופן משמעותי והקבלנים הדירו רגלייהם מהשוק הזה, באופן שמשאיר לנו הפרטיים, מחירים מכווצים וצימאון בשוק לקונים.הבעיה בקרקעות שצריך כסף מזומן. הרווח הפוטנציאלי הוא באמת אדיר, ובלתי ניתן לתפיסה בכלל באיזוריי פריים כמו רחובות, מזכרת בתיה, גדרה 20 עד 40 אלף דולר ניתן לקנות אדמה שעוד 3 שנים תהיה שווה 300 אלף דולר.
כמובן שהסיכון בונה את המחיר.
נהורה*

עסק נשי 2

שליחה על ידי נהורה* »

גלית את מוזמנת לאי מייל שלי גם (הוספתי )...
נהורה*

עסק נשי 2

שליחה על ידי נהורה* »

טוב אז סוף סוף הדירה שלי . אחריי חיים לא קלים בכלל מול המוכר, שהחליט שהוא עושה שרירים ורוצה את הכסף לפניי הפינוי, קיבלתי אותה יפה ומוארת ומה שנותר הוא להשכיר אותה לפי התוכנית העיסקית.גיליתי על עצמי שאני חוששת מלהשתמש בכח שלי על מנת להשיג דברים כאילו יש עברה על איזה חוק חברתי.
אישה חזקה היא כאילו גברית. תפשתי את עצמי מתגוננת מול הדרישה הלא לגיטימית שלו, עד הרגע שהבנתי שאני צריכה לקחת את המושכות. הפסקתי את שיחות הטלפון איתו שלא הובילו לשום מקום הוצאתי לו ולעורכי הדין מכתב רשמי בו אני מפרטת את השתלשלות העניינים כולל דרישתו המוזרה והצהרתי על כוונתי, כי אני נצמדת לחוזה ובנימה משפטית: "דיר באלק על תתעסק" ופתאום כבמטה קסם זה פשוט עבד.
הסיכום ביננו היה שהוא יאפשר לי להראות את הדירה עוד כשהוא בדירה בגלל שלא עיגנתי את זה בחוזה הוא דיי בירבר אותי, ועכשיו יש לי קצת יותר מחודש להשכיר אותה לפני שאני מתחילה לשלם את ההלוואה. זה שהדירה עדין לא מושכרת זה מחיר הטעות שלי שהצגת הדירה לא נרשמה בחוזה.
הנסיעות עם התינוקת שלי לקריות מעלות בי בליל רגשי לא ברור של אשמה כלפיה כעס על בן הזוג שלא עוזר יותר גאוה על השמירה על עקרון הרצף ועוד כל מיני . אני מזגזגת בין רצון להוציא אותה למסגרת לבין להשאר איתה אבל לצור בסיס קבוע ויותר נוח של סדר יום.
רוצה לשמוע תגובות פתאום מרגיש לי פה דיי לבד.
נגה*
הצטרפות: 24 יולי 2001, 01:01

עסק נשי 2

שליחה על ידי נגה* »

את לא לבד. אני פה. תמשיכי.
אינדי_אנית*

עסק נשי 2

גם אני פה..
למה נראה לך שהתינוקת מפסידה מלנסוע איתך לקריות? דווקא נשמע לי מעולה בשבילה.
יוצאת מהבית מסתובבת במקומות מעניינים. נשמע לי אחלה. הרי כל מה שהיא צריכה זה אמא וציצי זמינים, והרבה תנועה. (בעצם היא כבר בת חצי שנה לא? אז אולי גם קצת אוכל..
:-) ).
תמשיכי לעדכן.
לי את נשמעת ממש גיבורה!
נהורה*

עסק נשי 2

שליחה על ידי נהורה* »

תודה על התגובות והפירגון..בחרתי בסוף לקחת עזרה של כמה שעות ביום עם אשה מקסימה, זה מרגיש לי נכון ומדויק, במצב הנוכחי...

חיי ממשכים באינטנסיביות, ייותר ממה שקיוותי, הזוגיות הנסיונית שלי התבררה ככשלון חרוץ, חזרתי לשלב בו התגרשתי- לראשונה עכשיו אני לבד באמת. כרגע מנסה להתכנס, לשלב ידיים עם בנותיי, להתחבק עם אוהביי ולהמשיך. קשה לי מאוד, אולי הכי קשה שהיה לי איי פעם. אמא חד הורית, תינוקת וילדה בת שבע, לומדת מנהל עסקים, עובדת הכל ביחד- תודה לאל שאני בעלת נכסים, ואמצעים, ברור לי שהקושי היה כפול ומכופל אם מצבי הכספי היה שונה. מלהטת בין תקופת מבחנים, חיפושיי בית טיפול בקטנה , ייצוב הגדולה שעברה קצת יותר מדיי שינויים בתקופה דיי קצרה .עם כל זאת ברור לי שבכך חסכתי שנים של סבל מיותר, או בראיה מיטיבה קניתי שנים של אושר שכבר אפשר להריח אותן מכאן.

הבית שקניתי בנתיים הושכר במחיר טוב, ואבן חצץ קטנה ירדה מליבי העמוס.
עסקה מכירה גדולה בדרך, עסקה שתאפשר לי בתקווה לעלות ליגה לעסקאות נדל"ן כבדות יותר.
מ_י*

עסק נשי 2

שליחה על ידי מ_י* »

מצטערת לקרוא על הקושי בחיים האישיים. באמת נשמע שאת מעמיסה על עצמך המון - טוב שלקחת עזרה לכמה שעות ביום.

המחירים עכשיו ירדו ויש תחושה שאפשר למצוא דברים טובים. אנחנו הגענו למקום הזה עם נכסים ולא עם כסף, וצריכים לשאול את עצמנו אם לממש את מה שיש לנו (למרות המצב אנחנו יכולים לממש עם רווח) כדי שיהיה לנו כסף להשקיע בדברים אחרים או שמוטב להשאר עם מה שיש ולחכות קצת. בינתיים פירסמנו ואנחנו מחכים לראות, אם נקבל את המחיר שאנחנו מבקשים או לא.

כנראה כרגע קל יותר להוציא לשוק דברים קטנים יחסית (נדמה לי משיחות עם אנשים וממה שאני רואה שיש עדיין תנועה בירושלים בשוק של עד חמש מאות אלף דולר, אבל מעל זה השוק כמעט עצר), אבל יכול להיות שדווקא בקנה מידה הזה האפשרות לממש רווחים קטנה יותר.
פרנסה_ושינוי*
הצטרפות: 09 ינואר 2009, 16:11

עסק נשי 2

שליחה על ידי פרנסה_ושינוי* »

אני מעתיקה לפה משהו שכתבתי בככר השוק, אולי יש לך רעיון או קצה חוט ,
אם לא מתאים תמחקי:

אולי יש כאן אנשים שגרים בתא' בדירה משלהם ורוצים להחליף עם בית בכפר,
בית פונקציונלי, חצי דונם,
אויר מדהים ונוף ממש מיוחד, גינה בוגרת ארץ ישראלית,
ליד כביש שש,
ילדינו בגרו, הבית התרוקן, והיינו רוצים להתקרב אליהם למרכז.
[email protected]
נהורה*

עסק נשי 2

שליחה על ידי נהורה* »

תודה על התגובות..
מ י, טוב אתם נמצאים באמת בשאלה שאין עליה תשובה חד משמעית, והשאלה הלא פשוטה שבאה אחריה היא, איך להגן על הכסף בין מצב המכירה לקניה. שגם היא מאוד בעייתית, ויכולה להפוך עיסקה למשתלמת/ מאוד לא משתלמת, באופן חד. קשה לקבוע מה תהיההמגמה בעיסקה מתמשכת. כרגע הדולר מטפס אבל קשה לדעת מה יהיה הלאה, וחוץ מזה לא רבים הקונים שמוכנים להצמיד את העיסקה לדולר וכן הלאה. אני ממש עכשיו בשלב מו"מ מתקדם לגביי נכס ירושלמי היקר מהסכום שציינת, וכשמדובר בנכסים מיוחדים, כמו שאמרת יש מי שיקנה ואפילו במחיר לא רע. אני בוחרת בגדול למכור, ולקנות כמה נכסים באופן שמנצל את המומנטום. ההחלטה נובעת מהמחשבה איזה כסף יעבוד מהר יותר בשבילי, בעידן הנוכחי אי אפשר לדעת עוד כמה שנים המיתון הזה ישרור ועד לאיפה ירדו המחירים. ראציונל זה מעודד אותי למכור, במחיר סביר(בכל זאת זה נכס מאוד אטרקטיבי שלא שווה למכור נמוך)- לפי הסקאלה של המורה שלי לנדל"ן: לכל נכס ישנם שלושה תגי מחיר שאנו מצמידים להם כתוכנית מגרה, מחיר ליום בהיר(גבוה), ליום סביר(ממוצע) וליום סגריר( מחיר שפל). אני בוחרת למכור כרגע במחיר יום סביר, דיי ברור לי שעוד עשר שנים הייתי יכולה למכור אותו בהרבה יותר, אבל הכסף יעבוד לאט יותר ולכן לי זה לא כדאי.
אני פועלת מתוך מחשבה שצריך לקנות באיזורים שהגיעו פחות או יותר לתחתית (חיפה וקריות למשל...בירושלים, ת"א ובשרון בגדול לא הייתי קונה- על אף שמציאות יוצאות דופן זה תמיד טוב).
נהורה*

עסק נשי 2

שליחה על ידי נהורה* »

לפרנסה ושינוי שלום,
בהתחלה כתבתי שאין לי רעיון בשבילך, אך במחשבה שניה רציתי אם את עדיין פה להציע לך לשכתב את מודעתך לנו הקוראים ואולי גם בשביל עצמך דברים יתבהרו, על הדרך.
אם ברצונך למכור בית, קודם כל רצוי לספר איפה הוא נמצא ועל איזה תקציב מדובר?. שנית בהשכרות, החלפות זה דבר שכיח אבל במכירה זה קצת בעייתי, ובכלל מדוע לך לכרוך את המכירה בקנייה?. העניין השלישי נוגע לקנייה שוב כמה חדרים את מחפשת היכן ובאיזה מחיר?
בנושא מכירה נדמה לי שעדיף לנהוג בשיטה הקונבנציונלית. אלא אם כן יש כאן משהו שפיספסתי ועליו אשמח לשמוע ממך.
נגה*

עסק נשי 2

שליחה על ידי נגה* »

נהורה, באיזה ברוקר את משתמשת?
פרנסה_ושינוי*

עסק נשי 2

טוב , אז רק עכשיו ראיתי את תגובתך, תודה על תשומת הלב,
כרכתי את המכירה והקניה יחד כי חשבתי שאנחנו כזוג מבוגר עם צרכים משתנים
בדיוק ההפך מזוג צעיר, כך שלנו תתאים דירה בעיר בת שלושה חדרים בערך, ולהם יתאים בית
בכפר עם שלושה חדרי שינה סלון וכו'.
כמובן שאני מבינה שכל בית ימכר או יקנה לפי ערכו, אך ככה אפשר לקצר תהליך של מכירה לחוד,
חיפוש דירה ורכישתה, וכן להמנע משלב הביניים.
אני מחפשת דירת שלושה חדרים בערך, במרכז או דרום ת'א, יד אליהו, או לחילופין ברמתגן- גבעתיים.
נהורה*

עסק נשי 2

שליחה על ידי נהורה* »

הי נגה בחוזים עתידיים כשהשתמשתי (עכשיו ישנה תנודתיות דיי מוטרפת ואני בחוץ)זו היתה חברה אמריקאית שנקראת קנון טריידינג.
מעבר לזה, בשלב זה אני מעדיפה את השיטה השמרנית והיקרה לסחור דרך הבנק.
את סוחרת בניירות ערך?

לפרנסה מה המיקום בו את מוכרת?
פרנסה_ושינוי*

עסק נשי 2

ישוב קהילתי ליד פרדס חנה , ביציאה הצפונית ביותר ( כרגע ) מכביש 6בשם קציר
נגה*

עסק נשי 2

שליחה על ידי נגה* »

אני קוראת עכשיו על מסחר במניות בבורסה האמריקאית ומחפשת חשבון דמו כדי להתנסות על יבש. יש לך המלצות?
נהורה*

עסק נשי 2

שליחה על ידי נהורה* »

כל הכבוד על האומץ,
אני בטוחה שאת מודעת לסקנות התקופה, ותכנסי עם סכומים מדודים, והכי חשוב עם ידע ותרגול.
גבע גזית היה המורה שלי, הוא מופיע בגוגל הוא גם מהווה מאין ברוקר, שלעיתים נותן מחירים תחרותיים למדיי, מעבר לזה דרכו ניתן לקבל דמו'ס ממגוון של חברות אמריקאיות. אבל עם זאת תשווי ותתמקחי איתו, אם את מחליטה לסחור דרכו. אגב הוא נותן שיעורים פרטיים וגם במסגרת כיתתית בקשפלאו עוד כתובת חשובה שאפשר דרכה לקבל מידע.אגב מנסיון יש פער עצום בין דמו למציאות, חשוב מאוד לשמור על ענווה. אני אישית נפלתי במלכודת ההיבריס, תודה לאל שזה היה בקטן מאוד. אגב כרגע אני מחוץ לשוק ההון בהשקעות, בחרתי להגדיל ראש בלימודי שוק ההון במסגרת לימודי מנהל עסקים תואר שני.
נהורה*

עסק נשי 2

שליחה על ידי נהורה* »

אגב ברוב חברות הברוקרים נותנים דמו חודש חינם.

לפרנסה, מצחיק אני בדיוק מחפשת בפרדס חנה בית קרקע עם יחידה נפרדת.
כמה קציר קרוב לפרדס חנה? מה הביקוש שם לשכירות?
נגה*

עסק נשי 2

שליחה על ידי נגה* »

תודה נהורה. כמובן שאני לוקחת בחשבון שהשוק עכשיו תנודתי יותר מתמיד, ואני בודקת את העניין, אני חושבת שמבחינת האופי זה מתאים לי. עכשיו אני בשלב צבירת הידע.
נהורה*

עסק נשי 2

שליחה על ידי נהורה* »

נגה- שיהיה לך בהצלחה רבה, תשתפי ברשמים מעניין אותי לשמוע איך היה ובמה השקעת...
נגה*

עסק נשי 2

שליחה על ידי נגה* »

אני אשמח. אני אתחיל בספר שאני קוראת:
THE COMPLETE GUIDE TO INVESTING IN SHORT TERM TRADING by Alan Northcott
מקיף בתאוריה, קצת חלש במעשי.
פרנסה_ושינוי*

עסק נשי 2

קציר נמצאת כ-10 דק' נסיעה מפ.חנה, כאמור קרוב מאד ליציאה הצפונית של כביש שש,
יש ביקוש לשכירות, לא כמו בפרדס חנה אבל בהחלט יש, המחירים נמוכים מפ.חנה,
יש תנועה של קוני מגרשים, ועכשיו נבנה שם רחוב נוסף שלם בבניה פרטית, אין כלל תחושה של
קיפאון.
מתעניין*
הצטרפות: 14 מרץ 2004, 16:23

עסק נשי 2

שליחה על ידי מתעניין* »

מה עם ניתוח טכני? שווה משהו?
עפרה_עדין*
הצטרפות: 19 אוגוסט 2007, 14:25
דף אישי: הדף האישי של עפרה_עדין*

עסק נשי 2

שליחה על ידי עפרה_עדין* »

נהורה, גיליתי את הדף הזה וגיליתי אישה מרתקת ורהוטה. סתם התחשק לי להחמיא לך במיוחד לאור העובדה שלא פשוט לך כיום. תודה על הדף, מעניין מאוד למרות שאני לא מתכוונת להשקיע בנדל"ן.
לוונדר_סגול*
הצטרפות: 24 ספטמבר 2004, 16:05
דף אישי: הדף האישי של לוונדר_סגול*

עסק נשי 2

שליחה על ידי לוונדר_סגול* »

הי נהורה
בטח שאני זוכרת אותך
טוב לקרוא אותך שוב
ממשיכה בדרכך העוצמתית |Y|
אני משכירה את הבית שלי, הוא לא למכירה

במקרה יצא שגם לי יש הכנסה פסיבית :-)
הכוונה שלי היתה לגור בנכס
אבל פתאום נהיה לי בנזוג קיבוצניק ועברתי לגור איתו לכמה שנים
עד שהבנות יגדלו...

(())
נהורה*

עסק נשי 2

שליחה על ידי נהורה* »

נגה אני בהתחלה, נעזרתי ועדיין נעזרת ברמה הלגמרי מעשית בספר של יאיר זימון נדמה לי שזה נקרא בורסה למתחילים(מתעצלת ללכת לבדוק במדויק), ויש שם מבוא קטן המתייחס למסחר שמעבר לים.
יש איזה אתר מעולה למדיי לא יודעת אם את מכירה:
http://www.bursa4u.com שווה להציץ. אגב להתחלה יש גם כל מיני הרצאות וקורסים קצרצרים בחינם כדאי לבדוק ולחפש מה יש כרגע על הבורסה האמריקאית.
אני הלכתי לשני מפגשים של בנק הפועלים על הבורסה הישראלית(שהיו אגב מעולים) וקורס מט"ח נסיוני של שלושה מפגשים גם הוא בחינם.לא כדאי לפסול מראש ישנם קורסים כאלה בהחלט מפתיעים והכל בסופו של דבר מקנה עוד לבנה של ידע, במיוחד שעדיין מגששים באפלה.

למתעניין, ניתוח טכני לדעתי לא מחליף ידע אני היום לומדת שוק ההון במסגרת מנהל עסקים כי בסופו של יום התרשמתי שהטריקים בשוק עולה זה נחמד אבל בשוק שוורי ובועט, עדיף לדעת לקרוא דו"חות פיננסיים, ולהתעסק עם נתונים של ממש, אחריי הכל לקנות מניה- זה להיות שותף בחברה!

עפרה תודה רבה על המחמאות אני זקוקה להן יותר מתמיד.

לוונדר, כתבתי לך.

פרנסה החכמתי בזכותך ועכשיו אני יודעת קצת יותר גאוגרפיה, לי כרגע זה לא מתאים, אבל מי יודע אולי משהו פה יתעניין טוב שפרטת.
נגה*

עסק נשי 2

שליחה על ידי נגה* »

פרה פרה. אני כבר בוחשת בשוק המקומי ונמצאת בסופו של תהליך לימודים בנושא. אני מעדיפה לא לקפוץ ליותר מדי מקומות בבת אחת, כי זה מבלבל ומעמיס, אני מעדיפה להתמקצע נישה נישה לפי מה שמעניין אותי באותו רגע וקורה לי באותו רגע, במקום להתפרס על הכל בבת אחת ולהיות רדודה בהרבה תחומים.
לוונדר_סגול*
הצטרפות: 24 ספטמבר 2004, 16:05
דף אישי: הדף האישי של לוונדר_סגול*

עסק נשי 2

שליחה על ידי לוונדר_סגול* »

לא היה תיעוד או בלוג רציף
היו כמה פה ושם שחלק אולי כבר קראת
אני אעשה פה עכשיו רשימה של הדפים שפתחתי ואולי תצא לך מזה איזשהי תמונה:

אם תעוררו את האהבה עד שתחפץ 1 - התחיל עוד לפני הכל
אם תעוררו את האהבה עד שתחפץ - ותוך כדי הוא הצטרף
אני מאוהב וגם קרבתי ובאתי - שלו (סכנה - תכיני זריקת אינסולין)

מצאתי בית בפרדס חנה
רעיונות לשיפוץ בית
עצי פרי בפרדס חנה

גשם של אסימונים
והאחרון - בסוף המדבר
אבל הוא לא במיוחד פעיל
זהו נראה לי.
מצחיק, עשיתי מסע בזמן בזכותך...

בכל מקרה את מוזמנת להתקשר ולשוחח
{@
נהורה*

עסק נשי 2

שליחה על ידי נהורה* »

נגה- אשמח לשמוע יותר על שיטוטיך בשוק ההון, בעניין ההתמקדות העניין ברור,
אני הבנתי ששפת הניתוח הטכני, שהוזכרת למעלה למשל היא מכנה משותף לכל שוק ולכן נהנתי להרחיב איך לאמר, את אוצר המילים.
נגה*

עסק נשי 2

שליחה על ידי נגה* »

שיטוטים... התחלתי בקטן, מקרנות נאמנות כי הן נוחות לקנייה, והן לא דורשות סכומי השקעה שלאלפים אלא רק כמה מאות בכל חודש, ההשקעה מפוצלת בכמה קרנות לפי המטרה הכלכלית (יש כספים שיכולים לחכות לצמיחה, יש כאלה שהם ערובה לשקט נפשי ולכן לא יכולים להיות מושקעים בסיכון, והריבית עליהם קטנה). התחלתי לקנות כשהשוק התחיל לרדת, ואני קונה בעקביות כל חודש או כל כמה חודשים וככה אין לי נקודת כניסה אחת אלא פיזור סטטיסטי על פני כמה כניסות שמקטין את הסיכון של להיכנס בזמן הלא נכון.
נכון לעכשיו התיק צומח יפה, למרות המצב בשוק.
ואני אוטודידקטית, אני לא אפרט איך כי זה לא הפורום, אבל אני מעדיפה לימודים אקדמיים שלא דורשים ממני להיות נוכחת בשיעורים.
נהורה*

עסק נשי 2

שליחה על ידי נהורה* »

סוף סוף אחריי השכבות..וחוזים..

קודם כל נגה מה שאת מספרת מאוד מעניין וזה בעיקר בגלל דרך החשיבה שלך, שמאופיינת (מהמעט שתארת)ביצירת אסטרטגיות עצמאיות ובלתי פופולאריות-קרי כניסה בשוק יורד, הכניסה המדורגת וכו'.. בבקשה ספרי (אם מתאים לך כמובן) עוד..
חשוב לי לציין שמבחינת המה- קרנות נאמנות , על פי התרשמותי שעדיין אינהמעוגנת בידע מאוד נרחב הן כלי קצת מסורבל, שנחשב כנעדר סיכון בדומה לקרנות הפנסיה אך למעשה , הן מסוכנות בשל מושפעותן הרבה מהשחקנים הגדולים במשק שבכלליות נכנסים כשגבוה יוצאים כשנמוך- כמשקיעים "נטולי סיכון".
נהורה*

עסק נשי 2

שליחה על ידי נהורה* »

ובעניין אחר ...קיימת לי מחשבה מאוד ראשונית, למצוא בניין לצורכי השקעה וליעד אותו להשכרה לנשים חד הוריות. נשים חד הוריות באחוז גבוה (מתוך הכרות אישית ולא מחקרית), חיות בחרדות קיומיות ומתקשות לא פעם לפרוש כנפיהן ולצאת מבית ההורים או קרובי משפחה אחרים ובכך מאבדות את עצמאותן. המחשבה לצור מתחם בטוח, בו ישנה גם מידה מסויימת של ערבות הדדית ועזרה של נשים הנמצאות במצב דומה.

החסרון ב"קומונה" כזו היא אולי הקושי או העדר הדחיפה לצור זוגיות, אשמח לשמוע דעות באשר לרעיון הכלכלי חברתי הזה.
מתעניין*

עסק נשי 2

שליחה על ידי מתעניין* »

מההיבט החברתי זו יוזמה ברוכה שבאמת עונה על צורך קיים, חד-הוריות מאכלסות את האזור שמתחת לקו העוני.
אך בדיוק מאותה הסיבה, זו לא נראית לי השקעה. הנשים הללו לא יוכלו לשלם לך דמי שכירות שיהוו תשואה על ההשקעה שלך.
נגה*

עסק נשי 2

שליחה על ידי נגה* »

חשוב לי לציין שמבחינת המה- קרנות נאמנות , על פי התרשמותי שעדיין אינהמעוגנת בידע מאוד נרחב הן כלי קצת מסורבל, שנחשב כנעדר סיכון בדומה לקרנות הפנסיה אך למעשה , הן מסוכנות בשל מושפעותן הרבה מהשחקנים הגדולים במשק שבכלליות נכנסים כשגבוה יוצאים כשנמוך- כמשקיעים "נטולי סיכון".

את בטח מתכוונת למה שקורה כשמישהו מקבל סכום כסף, ואומרים לו "אתה חייב להשקיע בקרן נאמנות זו וזו תראה איך היא עלתה בשנה האחרונה, אתה לא יכול להפסיד", הוא שם את כל הסכום בפנים ויומיים אחר כך ביבי עולה לשלטון וכל הכלכלה הולכת פקקט.

הנה כללי ההשקעה שלי:
אני משקיעה רק כסף שאני לא זקוקה לו כרגע, או בעשר השנים הקרובות.
אני בוחרת קרנות ותיקות (בנות כמה שנים)
אני משקיעה כמה מאות שקלים כל חודש ולא בבומים.

בצורה כזאת אני מפוזרת על פני תנודות השוק, קונה לפעמים נמוך ולפעמים גבוה וחושבת על הטווח הארוך, לא לעשות מכה וללכת (בשונה מניתוח טכני ומסחר יומי).
הירידות בשוק הן לטובתי, כל עוד יש לי כסף. ואני מתאפקת לא להזרים עוד כספים כי אני מאמינה שכרגע השוק נמצא בשפל שיעלה בשלב מסויים, והשפל הוא כמעט גורף, בכל סוגי ההשקעה.

ובעניין אחר ...קיימת לי מחשבה מאוד ראשונית, למצוא בניין לצורכי השקעה וליעד אותו להשכרה לנשים חד הוריות.
האם את איתנה מספיק מבחינה פיננסית כדי להרים פרויקט פילנתרופי? כי אם יש לך כסף לתרום אז סבבה, אם לא חכי קצת. אם אישה מתקשה לפרוש כנף ולצאת מבית ההורים היא תתקשה גם לשלם לך שכר דירה.
יכול להיות שעירייה כזו או אחרת תרצה להשתתף איתך במימון פרוייקט כזה, ולנדב לך מקום ותקציב. אז את כבר עושה הסבת קריירה. בא לך?

החסרון ב"קומונה" כזו היא אולי הקושי או העדר הדחיפה לצור זוגיות
אני לא בטוחה שזה צריך להדאיג אותך. המסלול של כל בנאדם הוא עצמאי ושונה, מה שנראה אולי כתנאי אובייקטיבי שמונע רצון בזוגיות יכול להיות מניעה פנימית שלא תלויה באף גורם חיצוני - זאת אומרת שמי שלא רוצה זוגיות יכול לתת המון סיבות ללמה הוא לא רוצה, אבל בסופו של דבר הוא פשוט לא מעוניין. וזה לא קשור אלייך. רק אליו.
מ_י*

עסק נשי 2

שליחה על ידי מ_י* »

בענין קרנות נאמנות, להבנתי ועל פי דברים שקראתי, דמי הניהול בקרנות האלה אוכלים את היתרונות של הניהול. מחקר שבדק לאורך שנים קרנות נאמנות מול קרנות |"טיפשות", ללא ניהול של אנליסטים, שנצמדות לאחד המדדים באופן אוטומטי, הראה עדפיות לקרנות "הטיפשות".
מה שכן, הכניסה לטווח ארוך היא מאד משמעותית. שמעתי הרצאה שהציגה מנהל תיק השקעות אגדי שלצערי את שמו לא אוכל לזכור כרגע, על כל פנים האיש השיג תשואות מדהימות לקרן שלו לאורך עשרים שנות פעילות, אבל רוב המשתתפים שקנו את הקרן דווקא הפסידו, מפני שנכנסו ויצאו כל פעם על פי תנודות השוק, קנו ביוקר ומכרו בזול. לו היו נשארים אתו לאורך העשרים שנה היו מרוויחים ובגדול.

בקשר לבנין לנשים חד הוריות, אני חושבת שהכיוון באופן כללי של לקנות בנין ולייעד אותו לציבור ספציפי הוא מעולה ומשדרג, והיו תקופות שניסיתי לקדם פרוייקט כזה (לא למען חד הוריות - למען שידרוג בנין ירוד לבנין פחות ירוד). כאשר יש לך בנין שלם, את יכולה להעלות את ערך הדירות הספציפיות שלו. בעקרון אני יכולה לדמיין רכישת בנין שיכון מכוער, בהשקעה של קבוצת משקיעים, חלוקה מחדש של הרכוש המשותף תוך הצמדת הגג והגינות לדירות (נכון שנחמד לפנטז על גינה ציבורית משותפת, אבל בפועל מה שקורה, שרק כשהשטחים האלה שייכים למישהו הם מטופחים).

בקשר לחד הוריות, מעצבן אותי לזלזל בכח ההחזר שלהן באופן אוטומטי. אני לא חושבת שהן פחות מסוגלות להחזיק דירה מזוגות מסויימים שאני מכירה
נגה*

עסק נשי 2

שליחה על ידי נגה* »

בקשר לחד הוריות, מעצבן אותי לזלזל בכח ההחזר שלהן באופן אוטומטי. אני לא חושבת שהן פחות מסוגלות להחזיק דירה מזוגות מסויימים שאני מכירה
אלה שמסוגלות להחזיק דירה מראש לא זקוקות לפרוייקט כזה, לא?

בענין קרנות נאמנות, להבנתי ועל פי דברים שקראתי, דמי הניהול בקרנות האלה אוכלים את היתרונות של הניהול. מחקר שבדק לאורך שנים קרנות נאמנות מול קרנות |"טיפשות", ללא ניהול של אנליסטים, שנצמדות לאחד המדדים באופן אוטומטי, הראה עדפיות לקרנות "הטיפשות".
יש מחקרים כאלה ויש אחרים. דמי ניהול צריכים להיכנס כמובן לשיקול בקניית הקרן וכמו כן דמי קנייה ומכירה ודמי אחזקה של התיק. היתרון של קרנות לעומת תעודות סל שיש להן דמי ניהול נמוכים יותר הוא במחירי הכניסה - לתעודות סל צריך כמה אלפי שקלים בכל קנייה, לקרנות נאמנות כמה מאות ואפילו עשרות, וזו דרך טובה להתחיל לחסוך למי שמעוניין להתחיל בקטן.
אבל כל אחד והקטע שלו.
נהורה*

עסק נשי 2

שליחה על ידי נהורה* »

הנשים הללו לא יוכלו לשלם לך דמי שכירות שיהוו תשואה על ההשקעה שלך.
אלה שמסוגלות להחזיק דירה מראש לא זקוקות לפרוייקט כזה, לא?
אוקיי אני רוצה לחדד הרעיון הוא לא להוות תחליף ללשכת הסעד, ולהציע את הדירות למעוטות יכולות ללא יכולת החזר. הכוונה היא לשים דווקא סטנדרטים קשיחים של ערבים ופקדונות מראש, עבור אותה קבוצת יעד, כאשר מתוך 7-8 משפחות חד הוריות אחת תזכה לתנאים מקלים(הנחה/ פרישת תשלומים וכו').
המטרה לצור את המקפצה הראשונית לאותן נשים, על מנת להיות מסוגלות להתמודד עם העולם החיצון גם מבחינה כלכלית(בייבי סיטר, אולי אפילו העסקה במשותף של מטפלת-לא בתיווכי) אך בעיקר חברתית (תחושת בטחון). בכך לצור מערך חם ואנושי אך גם ברור ובעל דרישות, בסופו של עניין ללא כדאיות אין עסק.

בדומה למה שכתבת מ י, לפני שנה בערך ראיתי בניין יפיפה בשכונת התקווה (מליון שקל- 7 דירות) מג'וייף אמנם אבל 10K$ היו פותרים שם את רוב הבעיות. בעייני רוחי יכולתי לראות את החצר הפנימית של הבניין מלאה בילדים ואמהות בכסאות נח וכן..שערים עם מנעולים. הייתי גם מבקשת מאיזה אמא חד הורית ציור קיר ענק.
מתעניין*

עסק נשי 2

שליחה על ידי מתעניין* »

תוך כמה זמן תחזירי את ההשקעה של אותם מיליון ש"ח? והתשואה השנתית?
רעיון למינוף אותה השקעה מבוססת חד-הוריות הוא לאכלס עם כאלו שנותנות טיפולים, ושהדירה תוכל לשמש כקליניקה. או להקים קליניקה באחת הדירות. ולחסוך עלויות גן ע"י יצירת מעין קומונה של האמהות, ואפשר גם לשכור עובדת בשכר, גם אחת מהאמהות. מעין משק סגור. על אותו עקרון, גם הבישולים. כך שמי שבין אותן אמהות כן מצליחה לעבוד ולהתפרנס יפה, תקבל את כל התמיכה והלוגיסטיקה מהקהילה.
נהורה*

עסק נשי 2

שליחה על ידי נהורה* »

התשואהמתבססת על 7 דירות בגדלים שונים שכר דירה ממוצע של 500$ ליחידה, 3500$, והשקעה 1200000כולל שיפוץ והוצאות קניה 14% , מה שנקרא לא רע בכלל! אם אוויר לטעויות. כן נכון זה הכיוון , אבל כאן הייתי נזהרת לא להפוך להיות גננת שלהן, את הסטינג וההרכב הייתי מספקת להן מעבר לזה הייתי מאפשרת להן לקבוע את רמת ה"קומוניאליות". אני בנפשי לא ממש קיבוצניקית אלה הרבה יותר קפיטליסטית חזירית (-:
מתעניין*

עסק נשי 2

שליחה על ידי מתעניין* »

אני בנפשי לא ממש קיבוצניקית אלה הרבה יותר קפיטליסטית חזירית
:-)
רק קחי בחשבון שחזיר הוא לא כשר בארץ היהודים :-)

אני יותר מתעניין בתחום הבורסה מאשר נדל"ן: פחות לוגיסטיקה.
נהורה*

עסק נשי 2

שליחה על ידי נהורה* »

מזגי הסוער מדיי פעם קצת מתפרץ,.. אז הנה אטעים באופן קצת יותר מעודן..
עסק צריך להיות עסק שכן אם הוא אלטרואיסטי הוא אינו שורד. כן מעניין אותי הערך המוסף, החברתי, ואני מוכנה להרוויח פחות לצורך העניין במה שנוגע לליבי.
ו..חן חן למתעניין! בדף שעד כה היה על טהרת הנשיות.
מתעניין*

עסק נשי 2

שליחה על ידי מתעניין* »

..חן חן למתעניין! בדף שעד כה היה על טהרת הנשיות.
נכנסתי במקור בגלל הנושא העסקי, ואם אני זוכר נכון, היתה לך תקופה של מסחר בחוזים עתידיים?
העניין המיגדרי ממש לא רלוונטי בעיני. בפני נשים עומדים מכשולים מעמדיים בעסקים, לא אינטלקטואליים.

עסק צריך להיות עסק שכן אם הוא אלטרואיסטי הוא אינו שורד. כן מעניין אותי הערך המוסף, החברתי, ואני מוכנה להרוויח פחות לצורך העניין במה שנוגע לליבי.
כל אחד צריך למצוא את האיזון המתאים לו בין תחושת התרומה לבין הרווח הכספי. אין בזה נוסחה מוחלטת. גם אני מגשש את דרכי בעניין הזה.
נהורה*

עסק נשי 2

שליחה על ידי נהורה* »

אתה מחזיר אותי בחזרה להנחות היסוד וזה טוב.
למה העניין המגדרי הוא רלבנטי התשובה נחלקת לכמה רבדים, קודם כל המציאות מצביעה על העדר ברור של נשים בעולם העסקים וההשקעות, מבלי להכנס לסיבות לכך . עניין נוסף גם הוא עובדתי, נשים אמהות בכל בית שאני מכירה, גם בבתים השיוויוניים והמתקדמים ביותר, משקיעות בילדים לאין שיעור יותר, לעומת הגבר שאיתן. מבלי להכנס לעניין השיפוטי, זו פשוט עובדה.מכיוון שלגדל ילדים ולהחזיק משק בית לוקח לא מעט זמן, יוצא שכל עניין הקריירה נחלק ביום על פחות זמן. התוצאה, חצי משרות ויכולת השתכרות דלה, באופן השוואתי לרעתן של הנשים. כסף זה חופש להחליט, כשהוא איננו, התלות במקור הכנסה העקיף(בדרך כלל הבעל), גובה מחיר יקר לא פעם של חיים שקריים ועצובים. כאן המספרים בהתרשמות שלי הרבה יותר גבוהים ממה שאנו נוטים לשער.
העצמאות הכלכלית היא חופש לעשות בחירות של הלב, ולא מתוך הכרח.

מעניין אותי לשמוע על נסיונך בשוק ההון..ועל האופן בו אתה משלב בין החברתי לעסקי.
נהורה*

עסק נשי 2

שליחה על ידי נהורה* »

הי נגה, סוף סוף יש לי זמן, לגבי הקרנות, כמו שכבר אמרתי אני אוהבת את הראש האסטרטגי שלך, וככל שאת חושפת יותר פרטים זה נראה רציני יותר.
אחד מהמפתחות להצלחה זו התמדה באסטרטגיה, אולי באופן מעט אבסורדי, ללא קשר לסוגה (בדומה למה ש מ י כתבה, מזווית אחרת קצת).
העמלות כאמור בקרנות אינן זוהרות, הכניסות והיציאות בהשקעתן של הקרנות לאו דווקא לחכמות, אבל לאורך זמן הבורסה עולה וסביר שתצליחי, גם לחסוך כסף וגם להרוויח.

התמדה באסטרגיה מבחינתי זהו אתגר כבד משקל, במילים אחרות אפשר לכנות אותו כוח רצון ואמונה בדרך. לאמונה הזו יש כוח שקשה להגדיר במילים.
מאז צעירותי אני נלחמת בנפשי חסרת המנוח והמהפכנית משהו, ההשגים שהצלחתי לצבור נבעו מביות השד הזה שקורא לשנות אסטרטגיה ולהפוך את הקערה על פיה. מאידך למדתי כי חשוב ברגעי אמת לא להפוך לעבד בשם היציבות. נגמר הזמן.
מתעניין*

עסק נשי 2

שליחה על ידי מתעניין* »

צודקת לגבי המכשולים העומדים בפני נשים. לא ניסיתי להכחיש זאת.

הניסיון שלי בשוק הוא יותר בתהליך הפיענוח של כללי המשחק. והמסקנות שלי כרגע הן הפוכות למה שכתבת לנגה לאורך זמן הבורסה עולה וסביר שתצליחי, גם לחסוך כסף וגם להרוויח.
גם התמדה באסטרגיה היא אבן יסוד, אך לפניה, יש צורך בפיתוח אסטרטגיה נכונה. אין טעם להתמיד באסטרטגיה כושלת. כך שעיקר העבודה כפי שאני מבין אותה היא תהליך ניתוח המציאות הכלכלית, הסקת כללים, ובדיקתם באופן תמידי לאור ההתרחשויות. חלק מהתהליך, לקרוא מה כותבים בעלי דיעות שונים, כלכלנים, יזמים, בעלי עסקים ופעילי שוק ההון. ובעיקר, מבקרים.
שליחת תגובה

חזור אל “פרנסה”