הכנת זיתים
הכנת זיתים
אני ראיתי ביוטיוב מתכונים שמתבלים את הזתים בכורכום מה הסוד של הכורכום
הכנת זיתים
אחריי שכבשת את הזתים צריך פעם בשבוע לפתוח את הצינצנת לפתוח ולסגור או כול כלי שהו על מנת להוציא אוויר..זו דעתי זמה מה שאני עושה כול שנה
הכנת זיתים
ואין לי טעם של תסיסה..מה חשוב לא להכניס ידיים
לקחת אם כלי של מיטבח ומדעי פעם לטעום
לקחת אם כלי של מיטבח ומדעי פעם לטעום
הכנת זיתים
פניה שניה למה סמים כורכום בכבישת הזתים משהו יכול להגיד לי ולתת לי תשובה
-
- הודעות: 43441
- הצטרפות: 19 אוגוסט 2001, 22:52
- דף אישי: הדף האישי של פלוני_אלמונית*
הכנת זיתים
+הודעה ממשתתפת חדשה התקבלה בברכה:+
האם זיתים כבושים שמים במקרר או בחוץ?
במיכל עם מים מלח ושמן,או במקרר ללא מים?
האם זיתים כבושים שמים במקרר או בחוץ?
במיכל עם מים מלח ושמן,או במקרר ללא מים?
-
- הודעות: 43441
- הצטרפות: 19 אוגוסט 2001, 22:52
- דף אישי: הדף האישי של פלוני_אלמונית*
הכנת זיתים
+הודעה ממשתתפת חדשה התקבלה בברכה:+
למה מצטבר לי עובש בחלק העליון בצנצנת?
למה מצטבר לי עובש בחלק העליון בצנצנת?
הכנת זיתים
צריך לשים שמן זיית. בחלק העליון לאתימה לשים עליי דפנה זה מונע עובש. לא נורא אפשר להוציא את החלק של העובש אם כף
הכנת זיתים
אני מסקתי 13ק"ג זיתים ירוקים יפים גדולים אשרתי אותם במשך שבוע ימים פעמיים ביום מחליף מיים אחריי שבוע תיבלתי אותם שניי שום לימון עליי דפנה רוזמרין מיי מלח מידה מדוייקת אם בייצה וחלק העליון שמן זיית לשים לפי הצורך ..אחריי חודש הזתים מוכנים טעם מעודן
הכנת זיתים
בני... אני מסקתי 13ק"ג זיתים ירוקים יפים גדולים אשרתי אותם במשך שבוע ימים פעמיים ביום מחליף מיים אחריי שבוע תיבלתי אותם שניי שום לימון עליי דפנה רוזמרין מיי מלח מידה מדוייקת אם בייצה וחלק העליון שמן זיית לשים לפי הצורך ..אחריי חודש הזתים מוכנים טעם מעודן
הכנת זיתים
היום מסרתי זיתים שחורים גדולים יפים 5ק"ג מתכון אחר תהליך קצר שוטפים טוב את הזתים כמה פעמים להוציא את כול לכלוך לאחר מי כן מייבש את הזתים בסלסלה לאחר מי כן מלח גס לפזר על הזתים לשים לא לחסוך שבוע מידיי פעם להרבה את הזתים עד הזתים סופגים את המלח לאחר מי כן שוטפים את הזתים במיים שוטפים טוב טוב ולאחר מי כן לשפוך מיים רותחים. כדיי להפחית את כמות המלח שהיה הזיית..אפשר לתבל אותם ולחלק לצנצנות לשיעליי דפנה כמה פרוסות לימון פלפל חריף בלי שום מיי מלח כפית אחת על כול כוס תשאיר מקום בחלק העליון שמן זיית חשוב מאוד לאטימה ס'מ לפחות
-
- הודעות: 2
- הצטרפות: 07 יולי 2020, 14:25
הכנת זיתים
יש לנו בערך 14 עצי זית במשק, לא משהו מסחרי. ידוע כמה נהוג לקבל עבור קבלן שמוסק ואחראי עד ביקובוק, הקבלן שעבדנו איתו עד השנה נהג לקחת 70% מהתנובה הסופית, האם זה מקובל להשאיר לנו 30% מהשמן?
הכנת זיתים
הי פרלה על הכמות עצים שיש לכם זה פחות או יותר מה שנהוג לקבל, נסי לארגן עוד כמה עצים במושב שלך ואני בטוח שהקבלן יוכל להוזיל לך את העליות, הוא לא הצטרך לשנע את הכלים או את העובדים שלו יותר מידי, וכך הוא ואתם תוכלו לקבל יותר.
הכנת זיתים
+הודעה ממשתתפת חדשה התקבלה בברכה:+
אפשרי לכבוש זיתים בקופסת לוקלוק? ויכול להיות שהזיתים שלמעלה השחירו כי שמתי שכבה גדולה מדי של שמן זית?
אפשרי לכבוש זיתים בקופסת לוקלוק? ויכול להיות שהזיתים שלמעלה השחירו כי שמתי שכבה גדולה מדי של שמן זית?
הכנת זיתים
+הודעה ממשתתפת חדשה התקבלה בברכה:+
שלום, האם רצוי להחזיק זיתים כבושים, מוכנים לאכילה, בתוך שמן זית ?
שלום, האם רצוי להחזיק זיתים כבושים, מוכנים לאכילה, בתוך שמן זית ?
הכנת זיתים
האם רצוי להחזיק זיתים כבושים, מוכנים לאכילה, בתוך שמן זית ?
אם הזיתים נשארים בתוך נוזל הכבישה אז לשים שכבה דקה של שמ"ז מלמעלה. אם הם הוצאו מהנוזל - להכניס קצת שמ"ז ולנער כדי לצפות אותם.
אם הזיתים נשארים בתוך נוזל הכבישה אז לשים שכבה דקה של שמ"ז מלמעלה. אם הם הוצאו מהנוזל - להכניס קצת שמ"ז ולנער כדי לצפות אותם.
-
- הודעות: 43441
- הצטרפות: 19 אוגוסט 2001, 22:52
- דף אישי: הדף האישי של פלוני_אלמונית*
הכנת זיתים
מה עושים עם זיתים שיצאו מלוחים מדיי? שטיפה לא עזרה, השרייה במים שבועיים שיפרה. מה עושים? כבשתי כמה צנצנות זיתים ירוקים שלמים.
הכנת זיתים
+הודעה ממשתתפת חדשה התקבלה בברכה:+
כבשתי לפני כ4 חודשים .3 צנצנות מעולות ברביעית הזיתים מאוד רכים .
מה הבעיה .
כבשתי לפני כ4 חודשים .3 צנצנות מעולות ברביעית הזיתים מאוד רכים .
מה הבעיה .
-
- הודעות: 43441
- הצטרפות: 19 אוגוסט 2001, 22:52
- דף אישי: הדף האישי של פלוני_אלמונית*
הכנת זיתים
האם יד דרך להפחית מן המרירות של הזיתים אחרי שכבר עומדים בקופסאות עם מי מלח ולימון כמה חודשים?
-
- הודעות: 43441
- הצטרפות: 19 אוגוסט 2001, 22:52
- דף אישי: הדף האישי של פלוני_אלמונית*
הכנת זיתים
+הודעה ממשתתפת חדשה התקבלה בברכה:+
כבשנו זיתים והם יצאו רכים.מה הסיבה?
כבשנו זיתים והם יצאו רכים.מה הסיבה?
-
- הודעות: 1
- הצטרפות: 08 אוקטובר 2022, 02:49
הכנת זיתים
+הודעה ממשתתפת חדשה התקבלה בברכה:+
עץ הזית שלי הניב השנה יבול נאה של שני פחי 18 ליטר. לצערי הזיתים נראים נגועים- הם בעלי גבשושיות ונקודות כהות! שווה לכבוש? מי יכול ליעץ? יש תמונות אך איני מצליח להעלותם לדף.
עץ הזית שלי הניב השנה יבול נאה של שני פחי 18 ליטר. לצערי הזיתים נראים נגועים- הם בעלי גבשושיות ונקודות כהות! שווה לכבוש? מי יכול ליעץ? יש תמונות אך איני מצליח להעלותם לדף.
הכנת זיתים
+הודעה ממשתתפת חדשה התקבלה בברכה:+
100 גרם על 1 ליטר מים...רצוי להרתיח את המים והמלח לפניי לצנן ואז לשפוך לצינצנות(היחס ל1 קילו זיתים-ליטר מים עם 100 גרם מלח)
100 גרם על 1 ליטר מים...רצוי להרתיח את המים והמלח לפניי לצנן ואז לשפוך לצינצנות(היחס ל1 קילו זיתים-ליטר מים עם 100 גרם מלח)
הכנת זיתים
+הודעה ממשתתפת חדשה התקבלה בברכה:+
הי לאחרונה נאלצתי בגלל בעיה רפואית לעבור לתזונה דלת נתרן
בתור אחת שממש חובבת זיתים
זה ממש קשה לי בלי זה
אני ישמח למתכון להכנת זיתים דל נתרן
בעלי משרה את הזיתים בשלב הראשון במים
אני צריכה מתכון לשלב השני עם כמה שפחות מלח ואם אפשר בלי בכלל
הי לאחרונה נאלצתי בגלל בעיה רפואית לעבור לתזונה דלת נתרן
בתור אחת שממש חובבת זיתים
זה ממש קשה לי בלי זה
אני ישמח למתכון להכנת זיתים דל נתרן
בעלי משרה את הזיתים בשלב הראשון במים
אני צריכה מתכון לשלב השני עם כמה שפחות מלח ואם אפשר בלי בכלל
-
- הודעות: 7
- הצטרפות: 02 אוקטובר 2021, 11:16
- דף אישי: הדף האישי של בריגי_נומושי*
הכנת זיתים
היי ריקי תנסו עם קצת פחות מכפית מלח לכוס מים (עד שהצנצנת מתמלאת ) והייתי עושה בצנצנות לא גדולות מדי .
זיתים יפים קטנים (מוכנים יותר מהר) או זיתים גדולים מבוקעים בעדינות ,
מושרים במי ברז .
מחליפים את המים שלוש-ארבע פעמים .
זיתים בצנצנת עם : לימון בקליפתו קצוץ גס , 2-3 שיני שום בקליפתם דקורים במזלג , ענף קטנטן של עלי זית ,ענף קטנטן של עלי רוזמרין וחתיכת עלה דפנה + תמיסת מלח כאמור למעלה
ולכסות למעלה בעלי גפן ושכבה של שמן .
וכשהזיתים מוכנים לטעמכם - - - הייתי מוציאה בכף מחוררת את הכמות הרצויה לארוחה והייתי שוטפת אותם מהתמיסת מי מלח פעם אחת .מזרזפת עליהם טיפונת שמן זית ומגישה .
בהצלחה ולבריאות !
זיתים יפים קטנים (מוכנים יותר מהר) או זיתים גדולים מבוקעים בעדינות ,
מושרים במי ברז .
מחליפים את המים שלוש-ארבע פעמים .
זיתים בצנצנת עם : לימון בקליפתו קצוץ גס , 2-3 שיני שום בקליפתם דקורים במזלג , ענף קטנטן של עלי זית ,ענף קטנטן של עלי רוזמרין וחתיכת עלה דפנה + תמיסת מלח כאמור למעלה
ולכסות למעלה בעלי גפן ושכבה של שמן .
- אם אוהבים טעם של זית מלא עם מרירות מתונה אבל נוכחת - אחרי שבוע / עשרה ימים ורק אז ולא לפני פותחים לטעימה ראשונה .
- ואם פחות מתחברים - פשוט ממתינים בסבלנות שלושה שבועות לפני הפתיחה הראשונה .
וכשהזיתים מוכנים לטעמכם - - - הייתי מוציאה בכף מחוררת את הכמות הרצויה לארוחה והייתי שוטפת אותם מהתמיסת מי מלח פעם אחת .מזרזפת עליהם טיפונת שמן זית ומגישה .
בהצלחה ולבריאות !
-
- הודעות: 43441
- הצטרפות: 19 אוגוסט 2001, 22:52
- דף אישי: הדף האישי של פלוני_אלמונית*
הכנת זיתים
+הודעה ממשתתפת חדשה התקבלה בברכה:+
שימו לב שהצ'ט הזה התחיל בשנת 2004 והוא ממשיך עד עכשיו - שנת 2022. צ'ט בן 18 שנה, מרשים ביותר. תודה על העצות הטובות.
שימו לב שהצ'ט הזה התחיל בשנת 2004 והוא ממשיך עד עכשיו - שנת 2022. צ'ט בן 18 שנה, מרשים ביותר. תודה על העצות הטובות.