אז, המשך התייחסות לדברים של
עשב השדה שנכתבו מזמן:
ובכלל למרות שנראה שאת לא ממש בטוחה בכך אז גם את סופר סופר אינטיליגנטית
[...]_ וחוצמזה בדור שלה התכוונו באינטיליגנציה בעיקר ליכולת מהסוג הקוגניטיבי
ומה עם כל שאר האינטיליגנציות, רגשית, גופית, רוחית, תנועתית, מוסיקלית,תחושתית,תקשורתית וכו'..._
אני דווקא מאוד בטוחה בכך שאני סופר-סופר-אינטליגנטית. ממש לא התכוונתי להגיד שאני לא.
אבל יש תחומים קוגניטיביים שפשוט אין על אמא שלי. בתחומים האלה היא אחד האנשים הכי אינטליגנטים על הכדור. אנליטית, חדה ומבריקה.
בכל אופן, נכון שבאלו יש דברים שהיא עולה עליי (בעיקר בחדות ובמהירות התפיסה, לא בהכרח בעומק התפיסה), אבל זה לא גורם לי להרגיש פחות אינטליגנטית. ולא רק שאני תופסת עצמי כסופר-סופר-אינטליגנטית, אלא אני מוכנה להוסיף עוד כמה 'סוּפֶּר'ים לפני כן.
לשמחתי, יש לי את זה בחלק גדול מתחומי האינטליגנציה הקיימים: גם באינטליגנציה המוכרת - הקוגניטיבית - אני באחוזים היותר גבוהים (לא ה-כי גבוהים, אבל בהחלט במקום גבוה), גם ובמיוחד באינטליגנציה רגשית, וגם ובמיוחד באינטליגנציה של מגע, וגם ובמיוחד באינטליגנציה מינית. (כולם 'במיוחד'

). וכמובן שאני מבריקה באינטליגנציה רוחנית. ועוד.
באופן כללי - אני בד בבד - גם מאוד רגשית וגם מאוד אנליטית. (זה מאפשר לי לנתח את הרגשות שלי בעזרת חלוקה לסעיפים ותתי סעיפים

).
אפשר אולי לומר - חושבת בצורה אנליטית, פועלת בצורה רגשית.
התחומים היותר חלשים אצלי זה בעיקר - חיבור עם הגוף, הידע איך להפעיל אותו נכון.
וגם - היכולת ליצור ולקיים קשרים חברתיים. (לא מכירה את כל סוגי האינטליגנציות, וגם לא חושבת שזה בהכרח רק אותן אלו שהגדירו, אז אני לא משתמשת בהגדרה מוכרת).
מבחינה חברתית - למרות שמצד אחד יש לי רגישות גדולה לסיטואציות, ויכולת אמפתיה גדולה ויוצאת דופן וכיו"ב - מצד שני נדמה לי שהרבה פעמים אני מפספסת משהו. משהו שהוא חיוני לבניית קשרים. איזשהו
חוסר הבנה בסיסי בקודים מסוימים, או איזשהו חוסר מסוגלות.
אני מרגישה קצת או מאוד אוטיסטית בעניינים חברתיים.
(יש לי עוד תחומים חלשים - כמו היכולת לחבר בין התובנות השכליות לרמת היישום. לצערי, זה תחום חלש אצל רוב האוכלוסיה. אבל בטוח שזה סוג של אינטליגנציה. מעניין איזה?)
בכל אופן, מבחינת אינטליגנציה קוגניטיבית - זאת פשוט עובדה שיש תחומים שאמא שלי עולה עליי בהרבה, ואמרתי את זה לא מתוך הקטנת עצמי, אלא מתוך הערכה ליכולות שלה.
'תשבצי הגיון' למשל זה פיס-אוף-קייק בשבילה. היא יכולה לפתור תשבץ שלם כזה רק בראש (!), בלי לכתוב בכלל - כי היא פותרת אותו בשבת, והיא שומרת שבת.
בכלל, כמעט כל תחום שהיא בוחרת לגעת בו - היא מבריקה בו.
היא עצלנית אמנם, אבל כשמשהו מעניין אותה - היא תיכנס באמ-אמ-אמא שלו, ותחקור אותו בכוחות עצמה במשך ימים שבועות וחודשים עד שתהפוך למומחית בו - גם אם זה משהו שבעבר בכלל פחדה להתקרב אליו (כמו תחומי המחשב, שתוך כמה שנים הגיעה בהם להישגים ממש גדולים, והכול בכוחות עצמה).
אחד הדברים הבולטים אצלה זה שיש לה תפיסה מאוד מהירה.
תוך שנייה היא מבינה עניין. תוך חצי מילה היא יודעת מה שרוצים להגיד.
לפעמים זה מעצבן, כי היא הבינה כבר מהמילה הראשונה, ולכן אין לה כבר סבלנות לשמוע את השאר, ואני מרגישה צורך בכל אופן לסיים את המשפט שהתחלתי לומר, וזה מאוד מציק לי שהיא קוטעת אותי בקוצר רוח.
אני לעומתה, למרות שיש לי הבנה מאוד-מאוד-מאוד מעמיקה של דברים - אני לא בהכרח קולטת דברים במיידי. אני ממש דוגמא חיה לביטוי 'אם מסבירים לי לאט - אני מבינה מהר'.
והרבה פעמים היא מאבדת את הסבלנות כשאני שואלת משהו (לא רק אני), כי היא מצפה שממילה אחת ישר יבינו, כמו שהיא מבינה.
אני לא רואה משהו שלילי בזה שאני 'איטית'. זה פשוט המצב.
בנוסף, ברור לי
שאחרי שאני קולטת משהו - פשוט אין עליי !
אני לא מכירה הרבה תופסים דברים בכאלו עמקויות ובכאלו דקויות כמוני. (יש, אבל לא רבים).
בזה אני בטוח עולה על אמא שלי.
הרגשתי צורך לכתוב את כל הנ"ל - גם כדי לספר יותר על אמא שלי, ולהציג את הדמות שלה יותר בבירור (יש עוד הרבה דברים חיוביים לספר, זה פשוט עדיין לא היה הזמן).
וגם כדי להראות את המקום שלי בתחומים האלה, כפי שאני תופסת את עצמי - וכפי שזה מתבטא מולה.
(אה, וגם כדי להשוויץ קצת

).