האתר הוקם על ידי אנשים מקהילת החינוך הביתי בישראל בשנת 2000. הוא נועד לתמיכה הדדית, לשיתוף במידע ולימוד משותף וכבמה לדיונים בנושא חינוך ביתי, הורות טבעית, אקולוגיה, וכל נושא שעשוי להיות קשור לדרך חיים טבעית.
הי עודד ,
כן , אני יודעת ששרית לא היתה בים .( או לפחות באותו חוף שאתם הייתם ).
נראה , אני מנסה אפשרויות אחרות כי נמאס לי ממזרונים מתנפחים , ולא נוח לישון עליהם , גם כשהם תקינים .
מה שקרה עם המזרון הטוב שהיה לי לפני שנה זה שכאשר ניפחנו אותו, שמנו אותו על המכונית בטעות על הצד הדק , הפלסטיק , ולא על הצד העבה יותר שמכוסה בשיכבה דמויית ז'מש , אז הוא הגיב למכסה המכונית הלוהט והתרחב , ונהיה לא מאוזן , חלק גדול עם אויר בצד אחד וחלק דק בצד השני של המזרון , אז היה קשה מאד עד בלתי אפשרי לישון עליו .
אבל כן מזרון זוגי נכנס לאוהל שלי , רק צריך קצת הינדוס .
אני גם יודעת שמכונית אחת לא מספיקה לכל הדברים שצריך , בטח כשיש 3 ילדים , כך שאני מבינה אם לא יהיה לכם מקום במכונית .
מתי אתם נוסעים לפארק הירדן , כבר ביום ראשון ?
טוב , נדבר לקראת הרגע האחרון , אעדכן , אם מצאתי פתרון אחר , בשבת אקבל תשובה לגבי מזרונים .נראה.
תודה בכל אופן , מיכל
הי עודד כנראה שקצת הגזמתי בדף של פארק הירדן אז אם פגעתי בך אני ממש ממש מצטערת, מבחינתי הכל היה ברוח בידורית, אתה כל כך משעשע ומקסים שעצוב לי מאוד לחשוב שבטעות גרמתי לך אי נעימות @}@}@}
אז...סליחה מקרב לב@}
האם אתה הוא זה שביצע סיכול ממוקד בדף דורסים שמאל קיצוני, או שמא מלחמת העריכות (הפוליטיות) שבה אל מחוזותינו?
בכל מקרה, יש משהו בהערה שרשמת שם, והיא שווה בדיקה.
אה, ושמרתי את הדף, כך שאני יכול לשחזרו גם אם ימחקו את היסטורית העריכות עד לכדי השמדה פיזית של השרת.
טוב, שאלתי זו אליך היתה בעיקר עבור הפרוטוקול, אני יודע שאתה עורך ובכלל מתנהל בדרך ארץ. סתם רציתי לשאול לפני שאני יורה . מה שאכן מאשר שמלחמת העריכות הפוליטיות חזרה.
<הולך להשחיז להבים>
הי עודד
לצערי אין לי אף אחד מהספרים שאתה מחפש, אבל במקרה מישהו השאיר ליד הפח אצלנו ערמת ספרים אחרים
וביניהם ספר אחר של קובי אוז בשם "משה חוואטו והעורב". אם זה עשוי לעניין אותך תן סימן ונראה איך אעביר לך אותו
(אולי דרך האמהות שלנו)
(ואני עד עכשיו לא ידעתי שהוא בכלל כתב משהו בכריכה כלשהיא....)
@}
היי עודד
השמן מיוצר בבית בד בבקה אל גרביה. הכבישה קרה. מבחינת רמת כתית וענייניי חמיצות - אני לגמרי לא יודע. מכיוון שהכמויות קטנות - אני כל פעם מכניס
כ 200-300 קילו לבית הבד (שעושים כשלושה או ארבעה פחים) אין לי האפשרות לבדוק את הדברים האלה. נראה לי שזה משהו שרק יצרן שמייצר כמויות גדולות של שמן שהגיעו ממטעי זיתים גדולים ואחידים יכול לבדוק. העצים שאני מוסק הם מזנים שונים ונמצאים במקומות שונים כך שלא ממש ניתן לקבוע את רמת החמיצות ולתת לו דירוג כתית.
מה שכן אני יכול להבטיח שהוא טרי מאוד וטעים מאוד.
מוזמן לטעום.
רוני
חסה, פטרוזיליה, סלרי, שמיר, תרד ו.- מצויין
ועוד- כל מה שיש מתקבל בברכה העיקר שאפשר לשתול בעדניות רחבות .
תכתוב לי את הכתובת שלך ואני אשלח לך מעטפה עם בול מקובל? הדבורה מאיה
האם יש לך פרטים ברורים יותר על הכנס? כלומר אילו הרצאות וסדנאות יהיו, מי יעביר אותן ובאיזה שעה? אני מבררת כי זמני יקר וארצה להגיע רק אם אראה שהכנס יכול לחדש לי משהו. כי אני כבר רוויה מכנסים כאלו. בכל אופן שיהיה בהצלחה וכל הכבוד על היוזמה הברוכה.
מכירים את הפטנט הזה ששמים מתחת לכיסא והוא מגביה אותו
אם מדובר בכיסא מעץ - אני לקחתי קרש, ניסרתי ממנו ארבעה ריבועים וחיברתי אותם לרגלי הכיסא.
עכשיו יש לנו כיסא עם נעליים
פשוט וקל
שאלה טובה.
לא נראה לי שהוא יהיה מאוד םעיל ויש עומס דפים באתר
(אם אתה בכ"ז הולך עך זה מתארגן בנובמבר ספארי כרישים של אילן ורד שאני שוקלת בכובד ראש וקלות לב...)
יש לי בבית קולפן אהוב ומומלץ ביותר אז חשבתי להמליץ לכם לנסות אותו . הוא מתוצרת BORNER , נדמה לי גרמני , הוא לבן ... אולי שלכם היה כזה ? , אם כן , אז אפשר לקנות אותו בקניון של אם הדרך ליד כפר ויתקין . הוא עולה 39 ש"ח .
בהצלחה
מיכל
הי עודד
בעיקרון אני צריכה להעביר החפצים ביום שישי הבא 14 לחודש.
קיבלתי הצעת מחיר ממוביל אבל קיוויתי לקבל עוד המלצה והצעת מחיר.
מפאת קוצר הזמן אנסה מחר לסגור העניין.
אני אשאל לגבי אפשרות להוזלה עם העברה לעמק חפר.
אני במייל nettyka בג'ימייל ואשמח אם תכתוב לי לשם מספר טלפון למקרה שיש סיכוי להוזלה.
אשמח לתת טלפון במייל, לא אוהבת לכתוב את זה כאן. נטע
הי עודד.
אנחנו נפגשנו פעם ביום עיון של באופן והיכרתי אותך מימים עברו,נדמה לי במחנות של מתאן.
למדת באקדמיה? או שאתה עוסק בדברים אחרים.
אם יש משהו באופני בדרך שבה אני מלמדת? לא ממש יודעת.
אני יודעת שלימדתי לפני הרבה שנים ואז היפסקתי כי הרגשתי שאני מלמדת כמו שלימדו אותי וזה היה נראה לי ממש לא מלבב, בלשון המעטה. גם הפסקתי לנגן לגמרי כי הייתי צריכה לרפא את עצמי מכאבים פיסיים ונפשיים שחלקם היו קשורים בכינור. כך הגעתי ליוגה וטיפולים שונים. עסקתי בהדרכת יוגה וטיפולים במשך כמה שנים. לפני 4.5 חודשים ילדתי את בני השני ומאז אני מרגישה שאני לא חוזרת כרגע ליוגה אלא לכינור וללמד נגינה.
משהו בקשר למוסיקה התבשל אצלי עמוק בבטן ביחד עם התינוק כנראה . אני מרגישה שהיום אני מלמדת אחרת לגמרי ממה שפעם או מאיך שלימדו אותי ואני ממש נהנית לגלות את זה.
תודה שכיוונת אותי לדפים רלוונטיים. לא ידעתי עליהם. אכנס ואקרא.
כן, אני אשמח לשוחח. במיוחד מעניין אותי האם אתה עדיין עוסק במוסיקה? נגינה או לימוד?
למה התכוונת בשאלתך אם אני מלמדת בצורה באופנית? מה זה בדיוק לימוד באופני?
קראתי קצת בדף שהפנת אותי על ללמוד מוסיקה אחרת. יש שם רעיונות נחמדים , שאלמלא הגעתי אליהם בעצמי, לא הייתי חושבת לחזור ללמד כלל.כמו הרעיון של לא להתאמן אלא לנגן.לרצות לנגן ולא להיות חייבים להתאמן וכו'.
אבל כל הדיבורים על לקחת כלי ופשוט לזרום איתו, במקום ללמוד בצורה שיטתית עם מורה. לא נראה לי שזה עובד עם כינור.
כדי שאפשר יהיה לזרום עם הכינור צריך שתהיה שליטה טכנית בכלי. ואת זה משיגים רק בעזרת שנים של אימונים בהדרכת מורה טוב. אני טועה?
אני אשמח להמשיך את השיחה. eftush@walla.com .
מה שציינת הוא בדיוק הסיבה לכך שהפסקתי לנגן אחרי שנים רבות של נגינה ולימודים אקדמיים. הרגשתי שאיבדתי את הסיפוק מהמוסיקה בגלל עיסוק באימונים טכניים.
וחזרתי כי גיליתי מחדש את הקסם והאהבה שבמוסיקה ובכינור.
כתבת לג'ינגית האחרת שאתם מכירים מהאקדמיה. באיזה שנה היית?
לא זוכרת עודד..
בכלל, עודד תמיד קופץ לי עודד השודד (מהילדות).... אז אולי הוא סתם ממסך כל עודד אחר. לא מצליחה למצוא בנבכי זכרוני שום עודד.
עכשיו הבנתי. אני הייתי בקורס מדריכים/מנחים/מחנכים (כל שנה השם שלו משתנה). אתה היית במפגשים הרגילים של האקדמיה. בכזה הייתי רק פעם אחת. כי הקורס הוא בטבע ולא בכל מיני חדרים... ושם פגשתי את אינטו
היי
גם אני קיוויתי שנתראה במפגש המדברי ,אבל לא יצא. פתאם לא ממש בא לי.קיבלתי מחזור עוצמתי (בלי הרבה דימום אבל עם הורמונים שהטריפו והוציאו אותי מדעתי) . שלחתי את נועם לטייל עם הילדים(שניים מתוך הארבעה...) ופתחתי במתקפת סדר וניקיון.הייתי זקוקה לזמן שקט לעצמי.
אתה בטח חושב לך: לך תבין את הנשים האלו...
ובכן-גם אני לא מבינה את עצמי. באותם רגעים הייתי נתונה כל כולי לחסדי ההורמונים...
היי
ראיתי בככר שהסברת איפה שמים את מיחזור מוצרי הקרטון. תגיד,אתה בטוח ב 100% במה שאמרת? כי לי היה נדמה שצריך לשים את גלילי הנייר טואלט והקרטונים של הקורנפלקס וכאלו בתוך מכולת הרשת של הארגזים הגדולה ולא בתוך מיכל הנייר
הי עודד,
תודה רבה על ההמלצות המעולות !
בדיוק מה שחיפשתי.
אם יהיה לך עוד רעיונות על מקומות כאלה, מסעדות שנעים לשבת בהן לבד, רחובות ספציפיים מעניינים להסתובב (בפעם הקודמת הייתי בווילג' והסתובבתי כמה שעות ברחוב מקביל לרחוב שהייתי אמורה להיות בו. היה נחמד אבל גם לא הבנתי על מה מדברים. כך ביליתי את רוב זמני בניו יורק, ועכשיו החלטתי כן לבקש הוראות יותר ספציפיות.
הרבה תודה !
תודה על ההמלצה. אנחנו מכירים אותו. למעשה זה בשביל אסף ששוקל לימודים בתחום. אני חשבתי שאולי יש כאן מישהו באתר שעוסק בזה ואפשר לשוחח איתו קצת. קרן קיימת.
תהיתי אם תוכל להכנס לדף האילתי ולהזין אותו בקצת הסברה לגבי המפלגה הירוקה. לא הרבה. אולי את הסרטון הנחמד האחרון ששמת בדף ,לא יודעת...
הייתי שמחה לעזור בהפצת הבשורה,אבל לא באופן אישי (כי לא מתאים לי שייסמנו אותי פוליטית). איפה אפשר לקבל פרוספקטים שאפשר לחלק?
עודד, השירות ממש בתחילת דרכו. בינתיים אני מאמינה שלא יהיו חסימות וכו'.
לא נראה לי שבשלב זה הם יכולים להתנות משהו, גמני לא מבינה את עניין ההתנייה. מתארת לעצמי שיהיו מספיק שיענו ויכניסו להם כסף, כך שהם יוכלו לספוג את אלה שלא עונים להם.
נתקדם ונראה...
מי ששם לב יוכל לבחור לאן עונה. גם היום ל ICQ אנשים עונים לי מבלי לשים לב בכלל...
הי עודד שמעתי לפני כמה זמן על המפלגה הירוקה ולא התעמקתי עד עכשיו. רציתי להודות לך שחשפת אותנו לאופציה הזאת. נראה לי שבחרתי סוף סוף למי אצביע. ככה שתדע...
זה אמנם דף פוליטי אבל מצליח לשמור על תרבות דיון. מדהים, לא?
לא יפה - הדפים הפוליטיים מאופיינים בתרבות דיון מרשימה, רוב הזמן, בשנתיים האחרונות.
(גם אם זו אחת הנחתומים מעידה על העיסה )
הי עודד, שמחתי לקבל הודעתך שיש בידך פויקה, אני מחפשת בשביל אחותי הקטנה שלבן החמוד שלה יש יומולדת 5 והיא מחפשת פויקה לבישול כלשהו. אחותי גרה באיזור חוף הכרמל, היכן אתה ואיפה אוספים את הפויקה? ענתה לי בחורה נוספת, לירון שאצור קשר גם עימה. העבר לי מס טלפון שלך בבקשה כמו כן מקומך. או שאני או שאחותי נאסוף.
הגעתי להשיב כאן במקום בבלוג המנגנן.
אם כך באיזה כלי אתה מנגן?
אני שרה. למדתי באקדמיה בירושלים ואפילו נסעתי ללימודי המשך בהולנד מאיזו סיבה לא ברורה.
היה לי נסיון עתיק יומין בנגינה בוויולה דה גמבה, אבל דמיין בחורה בת 24 -25 (אז) שמעולם לא נגנה בכלי קשת כלשהו, עם שנה אחת של נגינה. שילוב בין חתול מסורי, או מסור חתולי.
אשמח מאד לשמוע על שיטת הMUSIC TOGETHER.
חשבתי אולי לעבור את קורס ההנחיה שלהם בהתכתבות.
הי עודד
אדע לספר לך יותר ביום שישי (אנחנו מרכיבים את הגשרים לראשנים אז) - עד כמה שהבנתי, זאת שיטה שלוקחת פחות משנתיים עם ביקור כל שלשה חודשים,
חוץ מזה, מושב לכיש נמצא ליד בית גוברין, אפשר לשלב
אתה באמת לא מכיר את הניק, ואכן נפגשנו כבר...
כשנפגש שוב - אציג עצמי.
ץ
אתה מביא למפגש כינור/ גיטרה או קונטרה באס?
(אולי יתחשק לך לנגן קצת פרסל/ ביטלס ביחד?)
זה נשמע לי כמו ניקוי הגוף הכי בטוח. לא מוציא רעלים דרך החלב. מקסימום הבוציק יונק קצת מוסיקה טובה בחלב אימו.
הצהרת נגישותכיצד הונגש אתר זהשיתוף המידע הטכני שלי כדי לעזור לשפר את תוסף הנגישותאיפוס הגדרות
להסתיר את תוסף הנגישות
עזרה
כיצד להשתמש בתוסף הנגישות?
אם אינו מוצג, באפשרותכם להציג את תוסף הנגישות בכל שלב בלחיצה על צירוף המקשים ALT ו- Z או על הכפתור המתאים באתר (בדרך כלל מסומן כאדם על כיסא גלגלים). לאחר שיוצג בפניכם, תוכלו להשתמש באפשרויות השונות כדי להתאים את אתר האינטרנט שבו אתם נמצאים ולהנגיש אותו עבורכם.
בנוסף, תוכלו לשנות את הגדרות התוסף כדי להתאים אותו כרצונכם (כגון לשנות שפה, להשתמש בפקודות קוליות וכדומה). ההגדרות והאפשרויות יישמרו בדפדפן שלכם ויופעלו באופן אוטומטי בזמן שהייתכם באתר זה. תוכלו לאפס אותן בכל עת על ידי לחיצה על ALT ו- X.
כל אחת מאפשרויות התוסף ניתנת להפעלה באמצעות העכבר או המקלדת באופן זהה. בנוסף, ניתן לנווט בין האפשרויות בלחיצה על חיצי המקלדת. אפשרויות התוסף מתחלקות ל-4 סוגים:
1. לחצן עם אפשרות אחת - לחיצה על לחצן זה מפעילה את האפשרות, לחיצה נוספת מכבה אותה.
2. לחצן עם מספר אפשרויות - לחיצה על אחת מהאפשרויות שבתוך לחצן זה פועלת באותו האופן שבו פועל לחצן עם אפשרות אחת (לחיצה נוספת מכבה את האפשרות). בנוסף, מוצגת אפשרות איפוס כאשר אחת מהאפשרויות בלחצן זה פעילה.
3. לחצן עם שתי אפשרויות - לחצן זה מאפשר לשנות טווח מסוים שבדרך כלל ניתן להגדיל או להפחית. כאשר הוא פעיל, מוצגת אפשרות איפוס עבורו.
4. לחצן המכיל אפשרויות בחירה - בלחצן זה ניתן לבחור באפשרות אחת בכל פעם.
קיצורי מקשים בתוסף הנגישות
לתוסף הנגישות יש רשימה של צירופי מקשים שבהם תוכלו להיעזר כדי להפעיל ולשנות אפשרויות במהירות:
ALT ו- Z - להציג ולהסתיר את תוסף הנגישות.
ALT ו- X - להציג הסברים עבור אפשרויות בתוסף הנגישות. שימוש נוסף בקיצור זה יבטל הגדרה זו.
ALT ו- C - לאפס את ההגדרות של תוסף הנגישות.
ALT ו- V - ניווט מהיר אל ראש הדף.
ALT ו- B - ניווט מהיר אל תחתית הדף.
SHIFT ו- A - להגדיל את הטקסט בדף.
SHIFT ו- S - להקטין את הטקסט בדף.
SHIFT ו- D - לסמן את הקישורים בדף. שימוש בקיצור המקשים הזה פעם נוספת יבטל את האפשרות הזו.
SHIFT ו- F - לסמן את הכותרות בדף. שימוש בקיצור המקשים הזה פעם נוספת יבטל את האפשרות הזו.
SHIFT ו- Q - להציג את הדף בגווני שחור לבן. שימוש בקיצור המקשים הזה פעם נוספת יבטל את האפשרות הזו.
SHIFT ו- W - להציג את הדף בהיפוך צבעים. שימוש בקיצור המקשים הזה פעם נוספת יבטל את האפשרות הזו.
SHIFT ו- E - להציג את הדף בצבעים עזים. שימוש בקיצור המקשים הזה פעם נוספת יבטל את האפשרות הזו.
אודות תוסף הנגישות באתר זה
אתר זה משתמש בתוסף הנגישות {1} שפותח על ידי {2} ומופץ ללא עלות למען שיפור חווית השימוש של אנשים עם מוגבלות ברשת האינטרנט.
עם כניסת תקנות חוקי נגישות אתרי אינטרנט, בעלי אתרים רבים מצאו את עצמם עומדים בפני החלטות לא פשוטות בעלות השלכות כלכליות. לוקלייז נאלצה גם היא לשקול כיצד לפעול קדימה - והחלה לבדוק את הפתרונות שהוצעו בתחום זה. בתקופה ההיא חברות שונות הציעו פתרונות דומים שהותאמו בעיקר למערכת וורדפרס, הוצעו בתשלום חודשי, אוחסנו על שרת של חברה חיצונית, דרשו התעסקות מרובה עם קוד המקור הקיים של האתר וכדומה.
מתוך ההבנה שלכל בעל אתר מגיעה הזדמנות שווה להציע אפשרויות נגישות באתר שלו עבור אנשים עם מוגבלות וכך גם לאפשר לאנשים עם מוגבלות ליהנות מאתרי האינטרנט כאחד האדם, נגיש לי נוצר במטרה ושאיפה להפוך לתוסף נגישות מתקדם - בחינם ולכולם.