על הנבטה ונבטים

ליאת_טאוב*
הודעות: 1146
הצטרפות: 06 פברואר 2003, 21:21
דף אישי: הדף האישי של ליאת_טאוב*

על הנבטה ונבטים

שליחה על ידי ליאת_טאוב* »

לגבי הסידן - אני חושבת שתמצאי יותר סידן בשקדים, שומשום על מוצריו ועלים ירוקים.

מש - סוג של שעועית, זרעים קטנים יחסית וירוקים כהים.

קטניות הקלות הן הקטניות הקטנות - עדשים כתומים הכי קלים, אח"כ מש, שעועית אזוקי, עדשים ירוקים...
קנטיות כבדות הן הגדולות - חומוס, שעועית לבנה ואדומה...
אפונה היא במקום טוב באמצע, אבל שמעתי ממקור מוסמך פעם שאפונה יבשה היא מאוד לא בריאה...

שיטות להפחתת גזים בקטניות (אם זה כבר פורט כאן או בדף אחר אפשר למחוק):
  1. השריה - תחילת תהליך ההנבטה, בו יש ירידה של כמות החלבון והסיבים וריכוך(ומשום כך עיכול קל יותר). השריה מפחיתה גזים אם מחליפים מים כל שלוש שעות.
  2. בישול - להוציא את הקצף הלבן כשהוא מצטבר ולאחר מכן להחליף את מי הבישול.
  3. לרסק לאחר הבישול - הורס סיבים.
  4. להנביט.
  5. לבשל עם אצת קומבו - סופחת גזים. את האצה ניתן לאכול אחר כך ללא חשש מגזים.
  6. להוסיף תבלינים שמקלים על גזים - למשל, קימל טחון, זרעי שומר טחונים או שבורים, כמון, ג'ינג'ר, זרעי כוסברה, הל, קינמון (עדיף להוסיף עם תום הבישול כי מרכיב חשוב בתבלינים אלו הוא השמן הנדיף שיתנדף אם יחממו אותו).
  7. לבשל בסיר לחץ - ריכוך כמו אחרי השרייה ארוכה.
  8. להוסיף מלח רק בסוף הבישול - שלא יספח נוזלים מהקטנית וייבש אותה.
בישול ממושך הורס, כפי ש שרון ג כתבה את הויטמינים. ברזל, סידן ומינרלים אחרים לא נהרסים בבישול, גם לא בירקות למיניהם.

קטניה (או קטנית, כמו ש ורד לב קוראת לה) היא בת למשפחה קולינרית ולא בוטנית. מבחינה בוטנית הקטניות שייכות למשפחת הפרפרניים (יחד עם התלתן, האספסת, הבקיה, לוע הארי ועוד).
מי בקטניות?
  • כל מיני השעועית (חומה, שחורה, אדומה, לבנה, מנומרת, לימה, אזוקי, לוביה, מש ירוק, מש צהוב, מש שחור)
  • פול
  • חומוס
  • אפונה יבשה
  • עדשים (כתומים, חומים, ירוקים)
  • תורמוס
  • חילבה
  • בטנים (מכילים הרבה שומן רווי, לא מומלצים, בייחוד לא קלויים ולא לילדים)
  • סויה (על מוצריה)
בטח שכחתי איזו קטנית/ה...

גריסים, קינואה וכוסמת שייכים, קולינרית, לדגנים. גריסים הם שעורה. קינואה היא לא דגן מבחינה בוטנית (משפ' הסלקיים אם אני זוכרת נכון), אבל מבחינה תזונתית מתייחסים אליה כאל דגן.
טובי_י*
הודעות: 451
הצטרפות: 28 פברואר 2004, 06:09

על הנבטה ונבטים

שליחה על ידי טובי_י* »

תודה לשתיכן!
התעלומה לגבי השקדים והאגוזים עדיין בעינה. פרי או קטניה? או גם וגם :-0 ?
ליאת_טאוב*
הודעות: 1146
הצטרפות: 06 פברואר 2003, 21:21
דף אישי: הדף האישי של ליאת_טאוב*

על הנבטה ונבטים

שליחה על ידי ליאת_טאוב* »

לא קטניה. פרי מבחינה בוטנית. מבחינה תזונתית שניהם בקבוצת האגוזים (יחד עם אבוקדו!)
עומר*
הודעות: 13
הצטרפות: 21 מאי 2005, 22:58

על הנבטה ונבטים

שליחה על ידי עומר* »

איך מנביטים שקדים ? צריך לקנות אותם עם הקליפה החיצונית ( מעבר לזו שמכילה ציאניד ) ?
עומר*
הודעות: 13
הצטרפות: 21 מאי 2005, 22:58

על הנבטה ונבטים

שליחה על ידי עומר* »

הלווו... יש כאן מישהו ?
עומר_ס*
הודעות: 493
הצטרפות: 20 פברואר 2004, 11:51
דף אישי: הדף האישי של עומר_ס*

על הנבטה ונבטים

שליחה על ידי עומר_ס* »

איך מנביטים שקדים
הידע שלי הוא מכך שראיתי איך תמר ס עושה זאת. שמים אותם כמו שהם עם הקליפה הדקה בלבד על צמר גפן, רצוי להוציא מדי פעם לשמש. לראות שלא רטוב מדי שלא ירקיב. רגש זה הסוד (וזו הסיבה שלנו תמיד מתים בסוף)

<עומר, יש לך שם יפה>
עומר_ב*
הודעות: 3
הצטרפות: 06 יוני 2005, 08:57

על הנבטה ונבטים

שליחה על ידי עומר_ב* »

תודה עומר , היה נדמה לי שעופר רז אמר פעם משהו על להנביט במקרר בכלי חשוך .. נשמע יותר פשוט ופחות טרחה.
< הממ.. לפעמים אני שוכח... בשנים האחרונות זה נהיה שם די "פושט" , כמו שתומר היה פעם >
תמר_ס*
הודעות: 1392
הצטרפות: 30 יוני 2003, 10:48
דף אישי: הדף האישי של תמר_ס*

על הנבטה ונבטים

שליחה על ידי תמר_ס* »

אבל עומר ס , נדמה לי שעומר ב מתכוון להנביט כדי לאכול ולא כמו שאתה מתכוון, סתם בשביל הכיף. (ובחיי שאפפם לא הנבטתי שקדים כמו שאתה מתאר. רק חומוס, תירס, שעועית, עדשים וכד'. ).
עומר_ב*
הודעות: 3
הצטרפות: 06 יוני 2005, 08:57

על הנבטה ונבטים

שליחה על ידי עומר_ב* »

מזל שיש נשים בעולם כדי לעזור לנו לתקשר.
אבל אני עדיין לא מבין, אפפם לא הנבטת כמו שאני מתאר או כמו שהוא ?
שרון_ג*
הודעות: 3304
הצטרפות: 30 אפריל 2004, 16:29

על הנבטה ונבטים

שליחה על ידי שרון_ג* »

מזל שיש נשים בעולם כדי לעזור לנו לתקשר
אז בוא אני אסביר לך מה משתמע ממה שכתבה תמר ס: לא, היא לא ניסתה להנביט ככה.
:-)
עומר_ב*
הודעות: 3
הצטרפות: 06 יוני 2005, 08:57

על הנבטה ונבטים

שליחה על ידי עומר_ב* »

אוקי , אז אין לי דף בית אישי , ואני לא מבין מהחיים שלי
נשמע כמו התחלה דאואיסטית טובה
אז עוד שאלה אחת, איך אני "מנביט" שקדים לאכילה , משהו שאמור להפוך את השומן לפחמימות , וזה טוב למשהו ....
שרון_ג*
הודעות: 3304
הצטרפות: 30 אפריל 2004, 16:29

על הנבטה ונבטים

שליחה על ידי שרון_ג* »

איך אני "מנביט" שקדים לאכילה
לו ידעתי הייתי עונה לך...
תנסה לשאול את ורד לב או אולי את טרה רוסה (תלחץ על הקישור כדי להגיע לדף הבית שלהן)
שרון_ג*
הודעות: 3304
הצטרפות: 30 אפריל 2004, 16:29

על הנבטה ונבטים

שליחה על ידי שרון_ג* »

או אולי את אמנון לבב (אבל אני לא יודעת כמה הוא נכנס לדף הזה. יש שם בכל אופן קישור לאתר שלו)
פלוני_אלמונית*
הודעות: 43441
הצטרפות: 19 אוגוסט 2001, 22:52
דף אישי: הדף האישי של פלוני_אלמונית*

על הנבטה ונבטים

שליחה על ידי פלוני_אלמונית* »

אין טעם לשאול את ורד לב, כי היא לא בארץ לכמה חודשים.

ליאת טאוב.
במבי_ק*
הודעות: 3060
הצטרפות: 02 אפריל 2005, 11:04
דף אישי: הדף האישי של במבי_ק*

על הנבטה ונבטים

שליחה על ידי במבי_ק* »

הנבטתי גרגרי חיטה, ותוך יום נהיה ביניהם מין חוטים לבנים, כמו נבגים. הקומה התחתונה של המנבטה עם זרעי כוסמין ושם זה לא קרה. זה עובש או שזה משהו אחר שאופייני לגרעיני חיטה מונבטים?
נורית_מילוא*
הודעות: 21
הצטרפות: 30 ינואר 2005, 07:55
דף אישי: הדף האישי של נורית_מילוא*

על הנבטה ונבטים

שליחה על ידי נורית_מילוא* »

לבמבי
אלה לא נבגים. הלבן זה הנבט של החיטה. כאשר זה בגודל מילימטר אפשר כבר לאכול את זה בסלט או לבשל או לאפות בלחם. זה נקרא חיטה נבוטה.
בניגוד לעשב חיטה שאז מגדלים את הנבט עד לגובה 10-15 ס"מ וזה נראה כמו דשא.
תבשיל_קדרה*
הודעות: 8851
הצטרפות: 10 נובמבר 2001, 08:15
דף אישי: הדף האישי של תבשיל_קדרה*

על הנבטה ונבטים

שליחה על ידי תבשיל_קדרה* »

אז עוד שאלה אחת, איך אני "מנביט" שקדים לאכילה , משהו שאמור להפוך את השומן לפחמימות , וזה טוב למשהו ....
אתה עוד פה?

כל הנבטה, של כל זרע, הופכת עמילן (=פחמימות) לחלבונים. וזה טוב, כי אנחנו לא יודעים לייצר חלבונים, אלא רק לפרק חלבונים ולהרכיב מהם חלבונים אחרים.

מעולם לא הנבטתי שקדים (רעיון מענין, אעשה זאת), אבל זרעים אחרים - משרים במים, ואחרי יום-שלושה (תלוי בגודל, נסה ותראה) מופיע קצה-נבטון. זה זמן טוב לרוקן את הכלי ולהשאיר בו רק מעט מים. אם הכלי יהיה מכוסה (חשוך), יגדלו גבעולים ארוכים (אילו זה היה בתוך אדמה זה מה שגדל מהזרע עד פני האדמה), ואח"כ זוג עלי-נבט. אם הכלי יהיה פתוח (בסביבה מוארת), העלים יגדלו בשלב מוקדם יותר.
ספר לנו על לוח הזמנים של השקדים שלך :-)
נומושי*
הודעות: 85
הצטרפות: 06 אפריל 2005, 15:25

על הנבטה ונבטים

שליחה על ידי נומושי* »

יאמי, לסלט (אלפלפה) ולתבשילים(מש),וגם ציק -צק בישול..
יש למישו למכור מנבטה עגולה(לא מסתדרת כל כך טוב עם מרובעים.סתם,ובכל זאת? ומעוניינת בזרעי אלפלפה בזול נומי 0502102064
נורית_מילוא*
הודעות: 21
הצטרפות: 30 ינואר 2005, 07:55
דף אישי: הדף האישי של נורית_מילוא*

על הנבטה ונבטים

שליחה על ידי נורית_מילוא* »

נומושי
יש לי זרעי אלפלפא אורגנים (מצב נדיר בשדותינו) . את יכולה להתקשר 052-3339619
נורית
נורית_מילוא*
הודעות: 21
הצטרפות: 30 ינואר 2005, 07:55
דף אישי: הדף האישי של נורית_מילוא*

על הנבטה ונבטים

שליחה על ידי נורית_מילוא* »

רעיון למנבטה עגולה, ששמעתי ממישהי שמגדלת נבטים בית: כלי לאידוי ירקות במיקרו. יש לזה מסננת עם חורים קטנים שנתונה בתוך קערה ומעל זה מיכסה.
כלי מצוין להנבטת קטניות הוא מסננת עם ידית שנתונה בתוך קערה מתאימה.
במבי_ק*
הודעות: 3060
הצטרפות: 02 אפריל 2005, 11:04
דף אישי: הדף האישי של במבי_ק*

על הנבטה ונבטים

שליחה על ידי במבי_ק* »

אלה לא נבגים. הלבן זה הנבט של החיטה. כאשר זה בגודל מילימטר אפשר כבר לאכול את זה בסלט או לבשל או לאפות בלחם. זה נקרא חיטה נבוטה.

למרות שזה היה נראה ממש כמו נבגים? חוטים כאלה...

יש לך אולי מתכון ללחם חי (מחיטה נבוטה או כוסמין) ?

תודה רבה על התשובה, אני בדיוק ברגעים אלה מנביטה שוב ובגלל שפחדתי שוב מהנבגים, הכנסתי אחרי 12 שעות למקרר. אז אני אוציא משם.
נורית_מילוא*
הודעות: 21
הצטרפות: 30 ינואר 2005, 07:55
דף אישי: הדף האישי של נורית_מילוא*

על הנבטה ונבטים

שליחה על ידי נורית_מילוא* »

אין לי מתכון ללחם כי איכשהו זה לא התחום שלי. אם כבר אני אופה עוגות.
לדעתי את יכולה לקחת מתכון של לחם כלשהו, להחליף את הקמח בקמח כוסמין, להוסיף חיטה נבוטה שזה כמו להוסיף כל סוג אחר של גרעינים ובמקום שמרים להשתמש במחמצת טבעית. דרך אגב את יכולה להוסיף גם חופן נבטים ירוקים כמו אספספת או ברוקולי, שמעתי ממישהי שאופה לחמים שזה משדרג את הלחם. והעיקר לנסות. אין מה לפחד, מקסימום זה לא מצליח. כפי שאמרו חכמים מכשלונות לומדים הרבה יותר מאשר מהצלחות.
בהצלחה
ליאור*
הודעות: 49
הצטרפות: 13 אוגוסט 2004, 17:26

על הנבטה ונבטים

שליחה על ידי ליאור* »

איך מנביטים אפונה?
נורית_מילוא*
הודעות: 21
הצטרפות: 30 ינואר 2005, 07:55
דף אישי: הדף האישי של נורית_מילוא*

על הנבטה ונבטים

שליחה על ידי נורית_מילוא* »

אתה צריך לקנות אפונה שלמה רצוי אורגנית ולהנביט כמו כל קטניה אחרת עד שיוצא נבט קטן.
רונה*
הודעות: 102
הצטרפות: 10 אוקטובר 2001, 10:59

על הנבטה ונבטים

שליחה על ידי רונה* »

ניסיתי להנביט פולי סויה, השריתי במים למשך לילה ואח"כ שמתי במסננת ומידי יום הרטבתי קצת. (בשיטה זו אני מצליחה להנביט מש ועדשים בלי בעיה). אבל אחרי יומיים הסויה התחילה להדיף ריח.......מה נאמר??? לא נעים במיוחד. מה עשיתי לא בסדר? האם זה תמיד ככה? שטפתי את הפולים, שאגב חלק קטן מהם התחיל לנבוט, והריח לא נעלם? מה עושים?
פלוני_אלמונית*
הודעות: 43441
הצטרפות: 19 אוגוסט 2001, 22:52
דף אישי: הדף האישי של פלוני_אלמונית*

על הנבטה ונבטים

שליחה על ידי פלוני_אלמונית* »

שמי מיר אבקש לעזר בידעתכם אך מנביטים כוסמת, צנונית, וסויה .גם הנבטה באדמה כולל מבחינה בוטנית.מודה אני לכם מראש.
אורן*
הודעות: 16
הצטרפות: 28 נובמבר 2002, 15:36

על הנבטה ונבטים

שליחה על ידי אורן* »

וואו, מכל הידע שיש פה נהיה לי בלאגן בראש :-)
בתור מנביט מתחיל הבעייה שלי היא לעשות אינטגרציה של כל הידע שיש פה. אני פשוט לא יודע איפה להתחיל.
החזון שלי (כהצחלה) הוא פשוט מאוד - להגיע למצב שכל בוקר יהיו לי נבטים לאותו יום או לכמה ימים, בדיוק בכמות שתספיק לי.
הייתי שמח מאוד פשוט מאוד לבקר אצל מישהו שכבר יש לו נסיון ופשוט לעשות אותו דבר.
קיצר, אם יש מישהו שמוכן, אפשר אפילו גם לארגן כמה אנשים וללמוד אחד מהשני.
אני גר בירושלים אבל מוכן גם לנסוע לצורך העניין.
אשמח לארגן כזה מפגש, אז מי שמעוניין - אורן 050-8476769
דרומזרח*
הודעות: 10
הצטרפות: 13 נובמבר 2004, 00:48

על הנבטה ונבטים

שליחה על ידי דרומזרח* »

בעקבות השיטוט באתר, התחלנו גם להנביט, בשלב זה רק מש.
אנחנו עושים כך: השריה 24 שעות
ולאחר מכן שוטחים שכבה דקה בקפסת גלידה(הסגולות של שטראוס),
עם קצת מים, סוגרים ומחוררים את המכסה ב-2 חורים (זה שלב החושך).

את הקופסאות שמנו על המקרר (חם שם יותר) ומדי יום בודקים האם חסרים מים.
אפשר לאכול כבר אחרי יום או יומיים. כעבור 4-5 ימים כבר יש שורשון מפותל די ארוך ושני עלעלים,
ואז מעבירים למקרר ומתחילים לזלול.
אבל!...
עדיין הנבטים הסיניים שקונים בסופר, יותר ארוכים ועסיסיים (אבל אי אפשר לסמוך על הטריות שלהם).
אשמח לטיפים, אם מישהו יודע איך להגיע לכאלה.
רוני*
הודעות: 302
הצטרפות: 25 ספטמבר 2002, 23:19

על הנבטה ונבטים

שליחה על ידי רוני* »

למי שלא אוהב יותר מדי התעסקות: להנבטת מש ועדשים ירוקים: משרים בלילה בקערה מלאת מים. בבוקר שופכים את המים ומכניסים את הקערה לשקית ניילון (של סנדויצים למשל). המש נובט וטעים כבר באותו יום , העדשים טובים למחרת. לא מרטיבים, לא מסננים, לא משתמשים בכלים מיוחדים אלא רק זוכרים לשים אותם בלילה ונהנים למחרת. אני מכינה כל יום קצת וככה יש לי כל יום טרי. גם הילדים שלי אוכלים את זה על פרוסה עם אבוקדו או ככה סתם בתור חטיף.
נורית_מילוא*
הודעות: 21
הצטרפות: 30 ינואר 2005, 07:55
דף אישי: הדף האישי של נורית_מילוא*

על הנבטה ונבטים

שליחה על ידי נורית_מילוא* »

לדרומזרח
על מנת להנביט מש כך שייצא כמו בסופר צריך לשים את הנבטי תחת לחץ.
אתה שם את הנבטים במסננת מעל קערה ואת הנבטים מכסה בצלחת שעליה אבן. כמובן משקים כל יום.
חפש באתר: www.hishealingways.com
בהצלחה וספר מה קורה
ליאת_המאמינה*
הודעות: 133
הצטרפות: 15 מאי 2005, 14:09
דף אישי: הדף האישי של ליאת_המאמינה*

על הנבטה ונבטים

שליחה על ידי ליאת_המאמינה* »

כל הכבוד על העריכה!
המנביט_הלאומי*
הודעות: 1
הצטרפות: 05 מרץ 2006, 10:23

על הנבטה ונבטים

שליחה על ידי המנביט_הלאומי* »

הצלחתי להנביט זירעי פישתן משהו יודע מה ההשפעה על הערכים התזונתיים של הנבט
תות_שדה*
הודעות: 465
הצטרפות: 19 פברואר 2002, 21:05
דף אישי: הדף האישי של תות_שדה*

על הנבטה ונבטים

שליחה על ידי תות_שדה* »

לא יודעת מה קורה...
אני מנביטה שמכשיר הנבטה וכבר פעמיים שזה מזמין ברחשים....
אני שמה במקום מוצל וקריר ועדיין הם באים... (למרות שהמכשיר סגור הרמטית (כמעט...)
אף פעם זה לא קרה לי...
יש למישוה מושג מה אפשר לעשות?

האם אפשר להנביט במקרר?
אלישבע_ס*
הודעות: 3
הצטרפות: 23 פברואר 2006, 13:27

על הנבטה ונבטים

שליחה על ידי אלישבע_ס* »

לעומר ששאל על הנבטה של שקדים
אני עושה זאת כבר שנים וזה די פשוט
למרות שאני לא בטוחה שזו הנבטה כהלכתה, אבל יוצא טעים אז אני לא מוטרדת
פשוט שמים את השקדים בתוך כוס מים למשך הלילה או לכמה שעות
בבוקר קמים ומקלפים שקד שקד, ואוכלים- מעדן.
<אם יש ילדים או בעל- להכין כפול או להחביא, אחרת יחסלו לך הכל עד שתגמור לקלף>
בהצ'
אלישבע
פלוניתית*
הודעות: 173
הצטרפות: 19 מרץ 2002, 12:51

על הנבטה ונבטים

שליחה על ידי פלוניתית* »

הנבטתי המון עדשים (שפכתי את כל השקית לשם). לא היה לי גם זמן או כח לבשל.
בייאושי לקחתי אותם, והקפאתי.
הרסתי אותם? אולי אפשר עוד להשתמש? עכשיו ממש חבל לי ( אז לא חשבתי יותר מדי...)
פלוני_אלמונית*
הודעות: 43441
הצטרפות: 19 אוגוסט 2001, 22:52
דף אישי: הדף האישי של פלוני_אלמונית*

על הנבטה ונבטים

שליחה על ידי פלוני_אלמונית* »

עם מה אפשר לשלב נבטים כך שזה יהיה אכיל? לבדם הם גסים. אשמח אם אקבל עצה.
שלומית*
הודעות: 170
הצטרפות: 13 יוני 2001, 16:37

על הנבטה ונבטים

שליחה על ידי שלומית* »

מה עושים עם עדשים ירוקים מונבטים? האם הם טובות רק בבישול או שניתן לאכול אותם טריים, ואם כן, עם מה ואיך? תודה.
מיכל_בר*
הודעות: 667
הצטרפות: 30 אוגוסט 2005, 22:41
דף אישי: הדף האישי של מיכל_בר*

על הנבטה ונבטים

שליחה על ידי מיכל_בר* »

הידד! עשיתי זאת!
הנבטתי. בפעם הראשונה.
עדשים ירוקים.
יצא אחלא.
הכנתי איתם שני מאכלים טעימים:
  1. מג'דרה. העדשים זכו לבישול קצרצר של כמה דקות
  2. סלט. רוטב טחינה מדולל בלימון, עם שמן זית וזעתר; מיני ירקות; והעדשים, לא מבושלות.
טלילה*
הודעות: 81
הצטרפות: 22 אוקטובר 2005, 03:31

על הנבטה ונבטים

שליחה על ידי טלילה* »

מה עושים עם עדשים ירוקים מונבטים

מונבטים קלות (יומיומיים):
מבשלים טיפה עד שמתרככים אבל לא מתפרקים. מסננים מהמים. מקררים.
מוסיפים בצל קצוץ, פלפל ירוק קצוץ, כוסברה קצוצה לפי הטעם.
מוסיפים מלח, פלפל גרוס, כמון טחון טרי ומיץ לימון לפי הטעם.
פלפל צ'ילי טרי קצוץ לפי הטעם (ניתן להפחית את החריפות אם מוציאים את הזרעים). אםשר להוריד בכלל אם לא אוהבים חריף.

והנה - סלט עדשים אתיופי -Yemiser!
טלילה*
הודעות: 81
הצטרפות: 22 אוקטובר 2005, 03:31

על הנבטה ונבטים

שליחה על ידי טלילה* »

ואם כבר, אז שאלה לי.

אני מנביטה קבוע מאש וחילבה. אלפלפה משום מה לא הולך לי - כל פעם שאני מנסה, צומח לי עובש יותר מהר מהנבטים :-( וניסיתי כבר זרעים ממקורות שונים. למישהו פה יש פטנט נגד עובש בהנבטה?
ורד_לב*
הודעות: 3314
הצטרפות: 24 יולי 2002, 23:08
דף אישי: הדף האישי של ורד_לב*

על הנבטה ונבטים

שליחה על ידי ורד_לב* »

טלילה, לא תמיד זה עובש. לעתים אלו פשוט שערות דקיקות שגדלות על הנבט. שיטפי וראי מה קורה.
ככה זה אגב עם נבטי ברוקולי, שומשום, צנונית ולפעמים אלפלפה.

נבטי עדשים- בסלט טריים!!!
>ורד לא אוהבת לבשל נבטים<

ובכלל נבטים אפשר לשלב בסלט ולא רק טריים, או מעל תבשיל חם (אחרי הבישול).
Talila*
הודעות: 97
הצטרפות: 08 אפריל 2005, 21:34

על הנבטה ונבטים

שליחה על ידי Talila* »

תודה ורד. לצערי הרב באלפלפה שלי זה באמת עובש :-(

אני אנסה לשים בסלט ההוא נבטים טריים גם. את המתכון הבאתי במקורו - פרט לכך שהאתיופים משתמשים בעדשים יבשים ומבושלים ולא בנבטים, אז את הנבטים ששמתי בישלתי גם. תודה על העיצה!
אנונימי

על הנבטה ונבטים

שליחה על ידי אנונימי »

אני שוב מנביטה מש וחילבה יחד לכריכים כייף להכין יאמי לאכול

איפה משיגים זרעי ברוקולי,בא לי לשים בסלט '5 צבעים 'שלי ?


מנבטה עגולה -למישו יש למכור?
ורד_לב*
הודעות: 3314
הצטרפות: 24 יולי 2002, 23:08
דף אישי: הדף האישי של ורד_לב*

על הנבטה ונבטים

שליחה על ידי ורד_לב* »

אם יש עובש, אולי זה רטוב מדיי?
אפשר לקנות מ נורית מילוא זרעים של ברוקולי, צנונית, אלפלפה, חילבה, וכו'. אורגניים ומשובחים.
הברוקולי מאד יקר, שתדעי (50 ש"ח ל-125 גרם אאל"ט), אבל טעייייייייים!
בלוגית*
הודעות: 310
הצטרפות: 10 אוגוסט 2005, 19:50

על הנבטה ונבטים

שליחה על ידי בלוגית* »

מש נבט אצלי והוא מריר מדי לאכילה(אל תנביטו מש!) אפשר לזרוע אותו? יש משהו אחר לעשות איתו?
בלוגית_משהוא_געת*
הודעות: 1
הצטרפות: 28 יולי 2006, 00:25

על הנבטה ונבטים

שליחה על ידי בלוגית_משהוא_געת* »

הוא יצא לך מריר כי חשפת אותו לאור בזמן ההנבטה
המש דורש חושך מלא.
למעשה כל הנבטים מעדיפים חושך. אפשר להבין אותם, לא?
with_passion*
הודעות: 1600
הצטרפות: 20 יולי 2006, 13:10
דף אישי: הדף האישי של with_passion*

על הנבטה ונבטים

שליחה על ידי with_passion* »

למנביט - אתה יכול לשלוח לינקים לאיזה מתקנים אתה מתכוון בדיוק? דלי של 18 קילו הפוך עם רשת ופנימיה של אופניים שמחזיקה את הרשת זה אחלה "מתקן הנבטה" לכמויות מסחריות...
אפרוחית*
הודעות: 2
הצטרפות: 26 נובמבר 2006, 15:42

על הנבטה ונבטים

שליחה על ידי אפרוחית* »

נבטי עדשים אפשר לאכול חי או שצריך לבשל?
with_passion*
הודעות: 1600
הצטרפות: 20 יולי 2006, 13:10
דף אישי: הדף האישי של with_passion*

על הנבטה ונבטים

שליחה על ידי with_passion* »

חי בלי בעייה
חמי*
הודעות: 3
הצטרפות: 04 דצמבר 2006, 18:30

על הנבטה ונבטים

שליחה על ידי חמי* »

לאחרונה טעמתי נבטי חמניות תעשיותיות (קנוי) והיה ממש טעים. אז הנבטתי בעצמי חמניות קלופות והן יוצאות ממש מוזר. נראה לי שצריך איזה מצע אדמה.
למישהו יש איזה רעיון בנידון?
with_passion*
הודעות: 1600
הצטרפות: 20 יולי 2006, 13:10
דף אישי: הדף האישי של with_passion*

על הנבטה ונבטים

שליחה על ידי with_passion* »

חמניות קלופות - להשרות כמה שעות ולהנביט כמה שעות. הן יהפכו לחומות ופחות טעימות מעבר לזה. בשביל נבטים ירוקים צריכים להשתמש בזרעים חיים (לא קלויים) עם קליפה - להשרות ולהנביט ואז לפזר על אדמה פוריה, חושך בשלבים הראשונים.
מיה*
הודעות: 246
הצטרפות: 09 ינואר 2003, 16:07

על הנבטה ונבטים

שליחה על ידי מיה* »

הנבטי חומוס במשך כמה ימים והנבטים באורך 2-3 ס"מ. האם אפשרי ובריא לאכול אותם גם בלי בישול? (את החומוס עם הנבט)
ילדת_טבע*
הודעות: 2042
הצטרפות: 12 ספטמבר 2005, 13:35
דף אישי: הדף האישי של ילדת_טבע*

על הנבטה ונבטים

שליחה על ידי ילדת_טבע* »

מחפשת גם, מנבטה רב שלבית כזו, פעם היתה לנו כזו שעברה במשפחה ואז נעלמה. שיטת ההנבטה עם המסננת לא כל כך נוחה לי (כי השורשים מסתבכים לי ברשת בגלל שאני מנביטה זרעים קטנים-כרגע חרדל למשל אבל גם העדשים לא היו מבסוטיות מי יודע מה מהסידור, מה לעשות אני אוהבת את הנבטים שלי עם ארוך...).
אז איפה אפשר למצוא כזו?
תודה.
חוט_השני*
הודעות: 1307
הצטרפות: 02 פברואר 2006, 11:34
דף אישי: הדף האישי של חוט_השני*

על הנבטה ונבטים

שליחה על ידי חוט_השני* »

לא מצליח לי עם החומוס.
כבר כמה נסיונות, כל פעם שיבוש אחר.
פעם אחרונה רק חצי מהכמות נבטו ורק אלו התרככו בבישול.
ה צ י ל ו
פלוני_אלמונית*
הודעות: 43441
הצטרפות: 19 אוגוסט 2001, 22:52
דף אישי: הדף האישי של פלוני_אלמונית*

על הנבטה ונבטים

שליחה על ידי פלוני_אלמונית* »

לא מצליח לי עם החומוס . נסי להנביט כמות קטנה, לא יותר משתיים שלוש כפות. אני עושה ככה: לוקחת קופסת פלסטיק או צנצנת בגודל של גביע גבינה 1/2 ק"ג. משרה ללילה. אם אחרי לילה אחד עדין קשה אפשר להמשיך את ההשריה עוד יום. אח"כ שוטפת, מכסה בגרב ניילון שחורה ( נקייה אבל אפשר עם רכבות).הגרב הזו היא מסננת ממולצת: גם עושה חושך וגם נצמדת לצנצנת בגלל הגומי. שוטפת כמה פעמים ביום.לוקח לפחות יומיים עד שיוצא נבט קטן. אנחנו הוספנו למרק אחרי בישול או לסלט.
פלונית*
הודעות: 5019
הצטרפות: 02 אוקטובר 2001, 03:13

על הנבטה ונבטים

שליחה על ידי פלונית* »

לוקח לפחות יומיים עד שיוצא נבט קטן

כשמציינים נבט, מתכוונים למעין שורשון קטן שיוצא, נכון?
אני מנביטה , יוצא השורשון, ואז משתמשת. זהו בעצם לא נבט, או שכן?
נבט לו שורשון? למרות שאין גם גבעול? זה מספיק?
תודה.
פלוני_אלמונית*
הודעות: 43441
הצטרפות: 19 אוגוסט 2001, 22:52
דף אישי: הדף האישי של פלוני_אלמונית*

על הנבטה ונבטים

שליחה על ידי פלוני_אלמונית* »

כשמציינים נבט, מתכוונים למעין שורשון קטן שיוצא, נכון? נכון. השורשון הקטן זה מספיק לדעתי. בחומוס בודקים שהחומוס רך ואכיל. בהנבטה של מש ועדשים אני אוהבת לחכות לנבט יותר ארוך.לבריאות ולתיאבון.
with_passion*
הודעות: 1600
הצטרפות: 20 יולי 2006, 13:10
דף אישי: הדף האישי של with_passion*

על הנבטה ונבטים

שליחה על ידי with_passion* »

מדריך נפלא בתמונות מאלירן דה מאיו:
+
+
אורי_יורמן*
הודעות: 3193
הצטרפות: 13 אפריל 2007, 00:16
דף אישי: הדף האישי של אורי_יורמן*

על הנבטה ונבטים

שליחה על ידי אורי_יורמן* »

חשבתי לנסות לקחת גרגרי שומשום מלא, להנביט קצת (לא ממש לשלב שיוצא נבט, אלא רק מספיק כדי שהשומשום לא יהיה מר) ולטחון בבלנדר
מישהו ניסה את זה פעם?
לכמה שעות מומלץ להשרות את השומשום?
with_passion*
הודעות: 1600
הצטרפות: 20 יולי 2006, 13:10
דף אישי: הדף האישי של with_passion*

על הנבטה ונבטים

שליחה על ידי with_passion* »

אהלן - 3 שעות זה מספיק בשביל השרייה. מנסיוני דווקא ההשרייה והנבטה עושה את זה קצת מר יותר (לעומת לטחון אותם יבש) - אבל תנסה בכל זאת ותגיד לי אם גם אתה חושב ככה - וחוץ מיזה מי אמר שמר נורא כל-כך..
בשביל לנטרל טעם מסוים פשוט להוסיף את הטעמים האחרים - בשביל מר - להוסיף מלוח, חמוץ, מתוק, וחריף.
אפשר להכין רוטב לסלט או מטבל עם מיץ לימון, שום, מלח, פלפל חריף ופטרוזיליה.
ה_עוגיה*
הודעות: 3541
הצטרפות: 15 יוני 2003, 00:44
דף אישי: הדף האישי של ה_עוגיה*

על הנבטה ונבטים

שליחה על ידי ה_עוגיה* »

מדריך לגידול נבטים
מתוך הבלוג (המומלץ) של אלירן
אורי_יורמן*
הודעות: 3193
הצטרפות: 13 אפריל 2007, 00:16
דף אישי: הדף האישי של אורי_יורמן*

על הנבטה ונבטים

שליחה על ידי אורי_יורמן* »

אני חוזר פה על שאלה ששאלו למעלה ולא קיבלו תשובה
אני חשבתי מטעמים פרקטיים להכין לעצמי כמות גדולה של נבטים ולהקפיא אותם, ואז יהיו לי נבטים חיים למשך תקופה.

אז השאלה שלי: מה עם הקפאה של נבטים חיים? מה זה עושה להם?
אורי_יורמן*
הודעות: 3193
הצטרפות: 13 אפריל 2007, 00:16
דף אישי: הדף האישי של אורי_יורמן*

על הנבטה ונבטים

שליחה על ידי אורי_יורמן* »

הנבטתי מאש בשיטת הלחץ שמתוארת למעלה:
השריתי גרגרי מאש במים מהבוקר עד הערב - בערב כשבאתי לראות את מצבם, חלקם כבר החלו לנבוט.
הוצאתי אותם מהמים, נתתי להם שטיפה טובה, ושמתי אותם במסננת ועליה לחץ - צלחת שעליה קנקן מים כבד. החל מאז לא שטפתי אותם (רציתי לנסות שיטה שקראתי באיזה אתר שאומרת לא לשטוף את הנבטים, שיגדלו יבשים).
עד הבוקר שלמחרת הם כבר היו אכילים ובאורך סנטימטר. בערב הם כבר היו באורך שני סנטימטר, ובבוקר השני (48 שעות) הם כבר ארוכים ויפים!
with_passion*
הודעות: 1600
הצטרפות: 20 יולי 2006, 13:10
דף אישי: הדף האישי של with_passion*

על הנבטה ונבטים

שליחה על ידי with_passion* »

אסוציאציות
הזכרתי לי את המנהג העתיק Swaddling - עטיפת התינוק במשהו הדוק שמגביל תנועת רגליים וידיים. באתר כתוב על זה ב-חמשת ה Sים להרגעת תינוקות ו-שיטות הרדמה . בקהילה אחת שביקרתי שם כל התינוקות עטופים בחודשיהם הראשונים ולא רק להרדמה - אמרו לי שהם ראו שיפור ניכר באיפוק וסבלנות ורוגע בגיל מאוחר יותר (זוהי הייתה קהילה דתית שחשקה בילדים ממושמעים ומסורים ביותר..). גם יש את אותה השיטה מעוררת המחלוקת בנוגע ל"החזרת הסמכות ההורית" עם חיבוקי הדוב גם לילדים בני 19 עד שהם "נכנעים" עליה מדברים ברוך שולם וחיים עומר בין השאר.
זורק כאן כמה כדורים - מקווה שיתפתח דיון.
יעל*
הודעות: 2185
הצטרפות: 30 יוני 2001, 20:34

על הנבטה ונבטים

שליחה על ידי יעל* »

שאלה- נסיתי להנביט חומוס- הנחתי במסננת שטפתי פעם- עד פעמיים ביום וכיסיתי בנילון שחור על מנת להחשיך. למרות ששטפתי ונערתי את המסננת כעבור יומיים לחומוס היה ריק של עובש וזרקתי את הכל. משהו יכול להסביר לי מה הטעות שלי?
ושאלה נוספת- אפשר במסננת אחת להנביט מספר סוגים של זרעים?
האם עדיף להשתמש בנבטים לפני השלב שהם מתחילים להוציא גבעולים ועלים?
תודה מראש יעל
with_passion*
הודעות: 1600
הצטרפות: 20 יולי 2006, 13:10
דף אישי: הדף האישי של with_passion*

על הנבטה ונבטים

שליחה על ידי with_passion* »

יעל - תראי את העמוד חומוס חי - אני ממליץ להשרות את החומוס 12 שעות - ולהנביט רק עוד 12-24 שעות. הטעם הכי טעים ככה וגם את חוסכת את הסיכון שיתקלקלו. אם את רוצה בכל זאת זנבות ארוכים - אז הייתי שוטף 3-4 פעמים ואולי גם מכניס למקרר.

כן - אפשר להנביט קוקטייל של זרעים עם זמנים של השרייה והנבטה דומים (למשל קינואה וכוסמת, או קטניות)

אני לא אוהב את הטעם של העלים של נבטי קטניות - אז אני מנביט רק לס"מ. אבל אספסת או חמניות או גדילן - הטעם מצוין.
גרוש_ורבע*
הודעות: 7
הצטרפות: 26 יוני 2007, 14:51

על הנבטה ונבטים

שליחה על ידי גרוש_ורבע* »

מה ההבדל מבחינת הערכים התזונתיים בין נבטים ללא עלים לבין אלה שהונבטו ל -2 עלים?
אלירן_דה_מאיו*
הודעות: 72
הצטרפות: 18 ספטמבר 2006, 11:25
דף אישי: הדף האישי של אלירן_דה_מאיו*

על הנבטה ונבטים

שליחה על ידי אלירן_דה_מאיו* »

אהלן גרוש ורבע,
ההבדל העיקרי הוא בערך הקלורי ואיכות הספיגה של מרכיביהם התזונתיים בגוף.

הנבטוטים שאותם אנו מנביטים למשך 1-3 ימים, ללא אדמה- מהסוגים הבאים:
מאש, עדשים, אזוקי וחומוס- אלו עשירים יותר בקלוריות, ובחלבונים. לאחר תהליך ההנבטה הקצר ערכם התזונתי משתפר לעומת הזרע היבש\המבושל- אך עדיין הם אינם קלים לעיכול ולספיגה כפי אחיהם הנבטים הבוגרים והירוקים.

מסיבה זו- יש תמיד להתחיל עם הנבטוטים בכמויות קטנות יותר, ולהיות קשוב ורגיש לתחושות בגוף. ועם הזמן ניתן להגדיל מעט את הכמויות כל עוד מרגישים עם זה בנוח.

הנבטים הירוקים שאנו מגדלים בדרך כלל על מצע אדמה המאפשרת לנבטים הצעירים לספוג ממנה מינרלים חיוניים, אלו עשירים ומרוכזים יותר במינרלים וויטמינים, ובכמויות קטנות ניתן לקבל כמויות גדולות מהם באיכות ספיגה מירבית.
הנבטים הירוקים הם המקור העשיר ביותר לאנזימים במזון חי- והם ניתנים לגידול במשך כל ימי השנה בטמפ' ממוצעת.
יתרון נוסף הוא בתכולת הכלורופיל הגבוהה שבעליהם הירוקים, ובאפשרויות המגוונות לגדל אותם מסוגים שונים של זרעים.

מה שהופך אותם למרכיב נפלא שאפשר לשלב בכל ארוחה וליהנות ממזון פלאי שגידלנו בעצמנו במגע ובתשומת לב אישית.

בברכה
אליק בום
פו_לה*
הודעות: 5
הצטרפות: 21 מאי 2007, 18:11

על הנבטה ונבטים

שליחה על ידי פו_לה* »

האם הקפאת קטניות מונבטות הורסת אותם?

אני מקפיאה הרבה כדי שיהיה לי זמין.
מירב_ב*
הודעות: 651
הצטרפות: 07 ינואר 2005, 14:37
דף אישי: הדף האישי של מירב_ב*

על הנבטה ונבטים

שליחה על ידי מירב_ב* »

הנבטתי כוסמת ועכשיו אני רוצה לייבש אותה. איך? פשוט לשים בשמש?
אחרי שהכוסמת מונבטת, פזרי אותה על מגש/ים בשכבה בערך בגובה של כס"מ והניחי בשמש. מדיי כמה זמן (שעתיים-שלוש) אני מערבבת בידיי את הכוסמת כדי להבטיח שגם השכבה התחתונה תתייבש.
אם את מכינה ממנה גרנולה, אולי תוסיפי לה רסק פרי לטעם, לפני הייבוש.
לגבי הקינואה, היא נובטת מאוד מהר. אחרי שעות בודדות.
אורי_יורמן*
הודעות: 3193
הצטרפות: 13 אפריל 2007, 00:16
דף אישי: הדף האישי של אורי_יורמן*

על הנבטה ונבטים

שליחה על ידי אורי_יורמן* »

רציתי להמליץ על שיטת ההנבטה בלי שטיפה, במיוחד לקטניות קטנות (עובד לי מצויין בלי שטיפה עם הנבטת מאש, ועם שטיפה אחת בלבד בהנבטת אזוקי).
הרעיון הוא כזה:
משרים את הזרעים כמה זמן שצריך, ועוד קצת, ואז שוטפים ומסננים ונותנים להם לנבוט לפי ההוראות שלמעלה - אבל - בלי החלק של לשטוף פעם בכמה שעות.
יוצאים לי נבטים משמעותית יותר חיוניים וטעימים. הנבטים של המאש ממש מתוקים.
בהצלחה
אורי_יורמן*
הודעות: 3193
הצטרפות: 13 אפריל 2007, 00:16
דף אישי: הדף האישי של אורי_יורמן*

על הנבטה ונבטים

שליחה על ידי אורי_יורמן* »

יש למישהו הצעות טובות להנבטת כוסמת?
מירב_ב*
הודעות: 651
הצטרפות: 07 ינואר 2005, 14:37
דף אישי: הדף האישי של מירב_ב*

על הנבטה ונבטים

שליחה על ידי מירב_ב* »

אני משרה כחמש-שש דקות את הכוסמת במים טהורים, מסננת היטב ומשאירה במסננת. מכניסה לארון עם דלת חצי סגורה, ומכסה במגבת. בלי שטיפה נוספת, תוך כמה שעות היא מתחילה לנבוט.
בלי החלק של לשטוף פעם בכמה שעות.
גם אצלי זה עובד נהדר. אם משרים 12 שעות או קצת יותר את הקטניות, אין צורך בשטיפות נוספות.
אמת_וצדק*
הודעות: 703
הצטרפות: 18 מאי 2006, 02:21
דף אישי: הדף האישי של אמת_וצדק*

על הנבטה ונבטים

שליחה על ידי אמת_וצדק* »

אני רוצה לקנות מכשיר הנבטה. למישהו יש למכור או טיפים איפה ואיזה לקנות?
אורי_יורמן*
הודעות: 3193
הצטרפות: 13 אפריל 2007, 00:16
דף אישי: הדף האישי של אורי_יורמן*

על הנבטה ונבטים

שליחה על ידי אורי_יורמן* »

למה לקנות מכשיר?
אני אכין לך שניים בחינם
אורי_יורמן*
הודעות: 3193
הצטרפות: 13 אפריל 2007, 00:16
דף אישי: הדף האישי של אורי_יורמן*

על הנבטה ונבטים

שליחה על ידי אורי_יורמן* »

אמת וצדק:
או שתגלה לי איך מכינים מכשיר הנבטה ביתי יעיל

המצרכים: צנצנת, בד, גומיה (עדיף גומי תפירה, לבן כזה), מקל קטן, מגבת.
חותכים בד מספיק בשביל לכסות את המכסה של הצנצנת. (אם הצנצנת בקוטר 7 ס"מ, אז לחתוך בד 10 על 10 או 12X12.
מכינים גומיה כזאת שתסגר על הצנצנת מאוד חזק.

אופן השימוש:
משרים בצנצנת זרעים.
שוטפים את הזרעים אחרי X שעות (בהתאם לסוג הזרעים).
מלבישים את הבד על הצנצנת בתור מכסה אוורירי משהו. שמים את הצנצנת הפוכה באלכסון קל (כאן אפשר להעיזר במקל כדי לתת זווית. בן אורי ממליץ פשוט לשים את הצנצנת בתוך צלחת באלכסון).
מכסים את כל העסק במגבת או לפחות שתי שכבות של בד, על מנת ליצור חשכה מוחלטת בפנים. עדיף מגבת ולא קופסה/מיכסה, כדי שגם ייכנס אוויר.

יש לי כבר כמה מנבטות מוכנות כאלה והן עובדות מעולה.
מירב_ב*
הודעות: 651
הצטרפות: 07 ינואר 2005, 14:37
דף אישי: הדף האישי של מירב_ב*

על הנבטה ונבטים

שליחה על ידי מירב_ב* »

אני מנביטה בתוך מסננות עם חתיכת בד שמכסה אותן, וגם אצלי נובט נהדר.
אלירן_דה_מאיו*
הודעות: 72
הצטרפות: 18 ספטמבר 2006, 11:25
דף אישי: הדף האישי של אלירן_דה_מאיו*

על הנבטה ונבטים

שליחה על ידי אלירן_דה_מאיו* »

לגבי מתקן להנבטה- אני חייב לציין שיש מספר מכשירים היום בשוק- שמחירם מתחיל מ-100 ש"ח עד למאות שקלים.
לגבי הנבטוטים שדורשים בסך הכל השרייה ושטיפה לשמירת הלחות- ה-"מכשיר" היעיל והמוצלח ביותר לאחר מאות ניסיונות בכמויות קטנות ומסחריות- היא המסננת הגדולה\קטנה מפלסטיק עם החורים לניקוז לאורכה. - ניתן למצוא אותה כמעט בכל חנות לכלי בית, ומחירה בערך 8 שקלים. אין צורך לכסות את הזרעים יותר מאשר במגבת\סמרטוט דק ואם מקפידים לשטוף ולשמור על הלחות, אין צורך לכסות כלל. השיטה של הצנצנות היא שיטה שהיתה מאוד נפוצה בשנים האחרונות, אך אין בה צורך מסיבות רבות, והעיקרית היא המחסור בחמצן החשוב ביותר לתהליך ההנבטה.

נסו ותראו כמה זה פשוט- ולא תצטרכו לחפש דרכים מורכבות ומתקנים "מיוחדים".

בברכה
ובהצלחה
אלירן
מני*
הודעות: 9
הצטרפות: 26 אוקטובר 2007, 12:54

על הנבטה ונבטים

שליחה על ידי מני* »

איפה אפשר לקנות זרעי אלפלפא להנבטה? יש אפילו אורגניים?
אלירן_דה_מאיו*
הודעות: 72
הצטרפות: 18 ספטמבר 2006, 11:25
דף אישי: הדף האישי של אלירן_דה_מאיו*

על הנבטה ונבטים

שליחה על ידי אלירן_דה_מאיו* »

זרעי אספסת (אלפלפא) אורגניים- אני לא חושב שניתן להשיג כיום בחנויות טבע בישראל.
הפעם האחרונה שגידלו אספסת לזרעים בגידול אורגני היה בשדה-אליהו לפני כשנה.

אם יש לכך חשיבות גדולה מאוד בשבילך- אתה יכול ליצור איתי קשר דרך המייל, ואוכל לעזור לך ברכישת זרעים אורגניים. לגבי זרעים לא-אורגניים- אתה יכול למצוא בדרך כלל ברוב הבאסטות הגדולות בשווקים של הקטניות ושאר הזרעים. ובדרך כלל אם תבקש מבעל החנות, הוא תמיד יכול להזמין בשבילך.
המחיר בדרך כלל יקר באופן בולט יחסית לשאר סוגי הזרעים, אך הנבטים הירוקים בהחלט שווים את זה.

בהצלחה
מני*
הודעות: 9
הצטרפות: 26 אוקטובר 2007, 12:54

על הנבטה ונבטים

שליחה על ידי מני* »

תודה! אתה מכיר במקרה באסטה כזו בשוק בירושלים?
גרוש_ורבע*
הודעות: 7
הצטרפות: 26 יוני 2007, 14:51

על הנבטה ונבטים

שליחה על ידי גרוש_ורבע* »

טוב, אז עוד שאלה על הנבטות ירוקות.
כל העניין של מצע אדמה, שיהיה פורה, אורגני וכו' קצת מסובך לי.
אני גרה בדרום וכאן האדמה די בעייתית לנבטים כי היא אטומה, כך שאני צריכה לקנות אדמה לצורך העניין.
איפה קונים "אדמה פוריה"? והבעיה שאחרי ההנבטה לא נשארת אדמה לשימוש חוזר ואז צריך עוד אדמה, כך שבעצם צריך אספקה סדירה של אדמה, לא?
ובכלל, אפשר קצת מידע על הנבטה ירוקה?
איך זה נעשה באמצעים פשוטים?
באיזה מגש להשתמש? איפה קונים? איזה אדמה, איפה קונים/משיגים?, כמה אדמה?
תודה
אורי_יורמן*
הודעות: 3193
הצטרפות: 13 אפריל 2007, 00:16
דף אישי: הדף האישי של אורי_יורמן*

על הנבטה ונבטים

שליחה על ידי אורי_יורמן* »

אגב אספסת
חזרתי עכשיו מטיול הלקטים. היו כל כך הרבה נבטי בר בשפע (בדיוק בזמן הנכון אחרי ההצפה של הגשם). בין היתר המון נבטי אספסת. אכלתי אולי 150 נבטים רק היום בבוקר.
שטריקר_1*
הודעות: 2
הצטרפות: 26 נובמבר 2007, 19:24

על הנבטה ונבטים

שליחה על ידי שטריקר_1* »

האים אפשר להנביט זרעי חמניות?
אורי_יורמן*
הודעות: 3193
הצטרפות: 13 אפריל 2007, 00:16
דף אישי: הדף האישי של אורי_יורמן*

על הנבטה ונבטים

שליחה על ידי אורי_יורמן* »

נבטי בר בחורשה מתוך לקטים מטיילים
+
כוכב_נגה*
הודעות: 500
הצטרפות: 01 אוקטובר 2007, 18:14
דף אישי: הדף האישי של כוכב_נגה*

על הנבטה ונבטים

שליחה על ידי כוכב_נגה* »

האים אפשר להנביט זרעי חמניות?
גמני, אחרי שעברתי כמה פעמים על כל הדף כולל קישורים, P-:
מבקשת מאד אם מישהו יכול לתת הוראות מדוייקות,
רוצה לשמח תבנזוג עם משו בריא שהוא לשם שינוי אוהב...
תודה@}
אורי_יורמן*
הודעות: 3193
הצטרפות: 13 אפריל 2007, 00:16
דף אישי: הדף האישי של אורי_יורמן*

על הנבטה ונבטים

שליחה על ידי אורי_יורמן* »

בעיקרון צריך להנביט אותם כמו קטניה, ואז אחרי כמה זמן (יומיים שלושה אולי) להעביר אותם למצע אדמה, ואז לפני שאוכלים לשים אותם יום אחד חשופים לאור (שיצמיחו עלים ירוקים יותר חיוניים).

אלירן, אתה מוזמן לתקן אותי אם אני טועה
כוכב_נגה*
הודעות: 500
הצטרפות: 01 אוקטובר 2007, 18:14
דף אישי: הדף האישי של כוכב_נגה*

על הנבטה ונבטים

שליחה על ידי כוכב_נגה* »

אז אי אפשר לעשות את זה בשנת שמיטה עד כמה שאני מבינה...
חבל )-:
ה_עוגיה*
הודעות: 3541
הצטרפות: 15 יוני 2003, 00:44
דף אישי: הדף האישי של ה_עוגיה*

על הנבטה ונבטים

שליחה על ידי ה_עוגיה* »

אז אי אפשר לעשות את זה בשנת שמיטה עד כמה שאני מבינה...

על מצע מנותק אסור?

שמתי בראשית הדף קישור לשני פוסטים מהבלוג של אלירן. מצוינים, מעשיים ומומלצים.
כוכב_נגה*
הודעות: 500
הצטרפות: 01 אוקטובר 2007, 18:14
דף אישי: הדף האישי של כוכב_נגה*

על הנבטה ונבטים

שליחה על ידי כוכב_נגה* »

עוגיה, אני הולכת לברר את זה עם רבשלי, באמת לא הגיוני...
ותודה על הקישורים, באמת בפעם הראשונה שנכנסתי הוקסמתי מהתמונות ולא התעמקתי בתוכן ושכחתי לבדוק שוב. עכשיו נכנסתי והכל ברור יותר@}
שליחת תגובה

חזור אל “טיפים ורעיונות”